Természeti katasztrófák

Az elektromos hálózatot megbénító geomagnetikus esemény érkezése 100%, mondja egy amerikai képviselő

Forrás: shtfplan.com

Tudva, hogy a naptevékenység ezekben a hónapokban éri el maximumát, valamint, hogy az emberiség egyre nagyobb teljesítményű elektromágneses impulzusokon alapuló fegyvereket (EMP) fejleszt ki, azzal is tisztában lehetünk, hogy az Egyesült Államok vagy bármelyik fejlett ország teljes elektromos hálózatának megbénítására alkalmas események veszélye is növekszik.

A 2003-ban tapasztalt napkitörés a történelem eddigi legerősebb feljegyzett eseménye volt, ami, ha elérte volna a földet megbénította volna az Internetet, a mobilhálózatokat és a teljes elektromos rendszert. A szakértők szerint idén egy másik hasonló eseményt úsztunk meg.

Bár az ilyen esetek viszonylag ritkák, egy EMP esemény előfordulásának valószínűsége, legyen természeti jelenség vagy ember által előidézett, egyre nagyobb:

Egyetlen őrült tett választ el bennünket a világméretű társadalmi összeomlástól.
Trent Franks, a Rendvédelmi Bizottság rangidős tagja (forrás)

Az EMP egyike azon kevés veszélyeknek, amelyek az amerikai társadalom folyamatos fennmaradását veszélyeztetik.
– Dr. Robert Hermann, az amerikai kongresszus EMP Bizottságának biztosa

A nap egyetlen aktív régiója az egész kontinenst, akár az egész bolygót érintő eseményt válthat ki, minden kritikus infrastruktúrát befolyásolva.
– John Kappenman, az amerikai kongresszus EMP Bizottságának vezető vizsgálója

A teljes elektromos hálózatot megbénító súlyos geomagnetikus esemény előfordulási esélye 100%.
– Yvette Clarke, képviselőasszony, a Védelmi Bizottság rangidős tagja (forrás)

Az amerikai Biztonságpolitikai Központ szóvivője, amikor egy EMP támadás hatásairól kérdezték, elmondta, hogy az elektromos hálózat leállása rendkívül súlyos csapás lenne:

A szakértők úgy gondolják, hogy egy sikeres [EMP] támadás tulajdonképpen az agrárkorba taszítaná vissza az Egyesült Államokat.

“Egy éven belül 10-ből 9 amerikai halott lenne, mert áram nélkül nem lennénk képesek egy ekkora lakosságot fenntartani a városokban,” mondta Frank Gaffney, a Biztonságpolitikai Központ elnöke.

A NASA már korábban elkezdte az űridőjárás okozta nagykiterjedésű hálózatleállások kezelésére vonatkozó vészforgatókönyvek kidolgozását. Charles Bolden, a NASA vezetője, 2011-ben egy videó üzenetben szólt munkatársaihoz, amiben arra sürgette őket, hogy készüljenek fel bármilyen előre nem látható eseményre, legyen az egy természeti csapás, vagy a szeptember 11-i támadásokhoz hasonló esemény.

Mintha ennek az üzenetnek a visszhangját hallottuk volna néhány napja a DHS távozó vezetőjétől, Janet Napolitano asszonytól is, aki azt mondta, hogy egy soha nem látott kiterjedésű kibertámadás vagy természeti katasztrófa már a küszöbön áll.

A fenti interjút követően került napvilágra, hogy az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó, több száz magáncég részvételével, hatalmas gyakorlatot tart egy esetleges EMP támadás vagy napvihar következményeinek szimulálására.

A katasztrófa szimulációs gyakorlat során olyan kiterjedésű eseményeket próbálnak modellezni, amilyeneket a valóságban még soha sem tapasztaltak.  A november 13-14 között tartandó, GridEX II elnevezésű gyakorlat középpontjában a kormányoknak egy esetleges elektromos hálózati leállásra vagy az élelmiszerlánc összeomlására adott válasza áll.

A már megtapasztalt, korlátozott hálózati leállások során, mint például a Katrina vagy a Sandy hurrikánok esetében, egyértelművé vált, hogy ezekre előre kell felkészülni. Az események érkezését követő 72 órán belül ugyanis az érintett területek ellátási lánca és infrastruktúrája összeomlik.

A Sandy hurrikánt követő események mindannyiunk számára fontos tanulságokat hoztak:

72 órával a hurrikán elvonulását követően az emberek már éheznek, kígyózó sorok állnak a boltok előtt, nincs tiszta víz, benzin vagy tömegközlekedés.

A harmadik nap vége felé elfogy a türelem. Megjelennek az első éhezők és felhevülnek az indulatok. Terjed a kétségbeesés és sokan úgy érzik, a kormány cserbenhagyta őket. Ami három napja még egy viszonylag udvarias társadalomnak tűnt, most vészjóslónak tetszik. Az egyén túlélési ösztönei kezdik átlépni a társadalmi szabályokat és lassan elszabadulnak az indulatok.

A modern infrastruktúrák és technológiák ellenére vagy talán éppen ezek miatt, a társadalmat csupán egyetlen katasztrófa választja el a kőkorszaktól.

A veszély valós. Lehet vitatkozni, vagy fel lehet készülni.

Kezdetnek pedig legjobb, ha az ember felkészül egy kéthetes kimaradásra, majd hozzá lehet fogni egy hosszabb távú terv kidolgozásához is.

Talán Roscoe Bartlett, volt kongresszusi képviselő figyelmeztetése az eddigi legkomolyabb. Szerinte az Egyesült Államok elektromos hálózata nemcsak elavult, de javítása igen sok időt venne igénybe:

Előfordulhatnak olyan események a jövőben, amelyek során az elektromos hálózat leáll, és belátható időn belül nem áll helyre. Például ha egy nagyobb transzformátor meghibásodik és nem javítható, ezeket nem tudjuk helyben pótolni, mert nem az Egyesült Államokban gyártják. Meg kell rendelni és 18 hónapon belül szállítják. Az elektromos hálózat rendkívül sebezhető. Ki van centizve. Ezzel a katonaság is tisztában van.

Nagyon sok esemény válthat ki társadalmi zavargásokat a városokban.

Szerintem, akik megtehetik, és akik értik, hogy mi történik, használják ki a lehetőséget, hogy ezek a veszélyes szelek még nem érték el őket, és költözzenek ki családjukkal a városból.

Előző posztKövetkező poszt

10 hozzászólás

 1. Nyugalom!
  Hazánk Mária országa,s a Kárpát medence védelem alatt áll !!!!!!!!!!!!!!!!
  Mert mi vagyunk a MAG népe,ezt nem kell elfelejteni !!!!! Márti

  1. Drága Mártikám!

   Ha nem Istenben bízunk, és Urunknak nem Jézus Krisztust valljuk, akármilyen mária országa is vagyunk, MAG helyett maximum csak MAGÓG népe lehetünk.

   1. Va’ja’ ma’ Peref, még meg sem haltam… Ja, vagy nem rolam van szo? 🙂
    Na okay… de barmilyen Mariarol is legyen szo, emberekben, – akar élok akar holtak, – semmiképpen nem vethetjük bizalmunkat és reményünket. Magyaro.-nak éppen hogy megtagadniuk kellene azt az atkot, amit Istvan kiraly kimondott (amikor Maria kezébe ajanlotta az orszagot), valamint meg kellene térniük az antiszemitizmusukbol. A vilagon nincs még egy olyan orszag, ahol annyira gyulölik a zsidosagot, mint Mo.-n (a kevés kivétel term. nincs beleértve). Amig ezt meg nem teszik, tovabba le nem szoknak a karomkodok arrol, hogy minden masodik szavukban Istent karomoljak, addig ne varjak, hogy az orszag megaldatik altala. Rezeghetnek meg taltosodhatnak akar életük végéig is, az ezekben (vagy akar a szent korona tanban/eszméjében ) vetett hitukkel csak méginkabb rontanak a helyzetükön.

 2. ,, BASAR ASZAD- Szíriai elnököt, és SZADDAM HUSEIN -t ( IRAK ) is a CIA,
  és az USA – JUTTATTA HATALOMRA… ( MINT AZT AHOGYAN SOK MÁS ORSZÁGBAN IS )
  A kérdés csak az,
  mi változott meg Szíriában, hogy most már ,elakarják mozdítani
  a helyéből ???
  és
  miért van az , a közel keleten ami van…
  Érdekesség
  hogy OROSZORSZÁG, ÉS IRÁN HALGAT.
  HOGY VALAMI LESSZ AZ BIZTOS , CSAK KÉRDÉS , HOGY MI ???
  Szerintem,
  hamarosan próféciák beteljesedését fogjuk látni.
  Biztos hogy háboró lessz, lehet hogy a 3-ik… ( bár nem, úgy fog indulni )
  biztos hogy lesznek természeti jelenségek is…
  pl nap -lásd Máté evangélium….stb…

  Máté Evangélim 24- ben minden benne van leírva…
  ami hamarosan be is fog következni….

  ,, Véleményem szerint hamarosan
  az USA- elfogja veszíteni
  a világban
  vezető pozícióját,
  és
  IZRAEL-
  Magára fog majd maradni…

  Máté: 23:39
  Mert mondom néktek:
  Mostantól fogva
  nem láttok engem mindaddig,
  mígnem
  ezt mondjátok:
  Áldott,
  aki
  jő az Úrnak nevében!

  A tíz szarv pedig, amelyet láttál, tíz király, olyanok, akik még birodalmat nem kaptak; de hatalmat kapnak mint királyok egy óráig a fenevaddal.
  13
  Ezeknek egy a szándékuk; erejöket és hatalmokat is a fenevadnak adják.
  14
  Ezek a Bárány ellen viaskodnak, és a Bárány meggyőzi őket, mert uraknak Ura és királyoknak Királya; és az ő vele való hivatalosok és választottak és hívek is.

  Mert az Isten adta azoknak szívébe,
  hogy
  az ő szándékát cselekedjék, és
  egy szándékon legyenek,
  és
  adják az ő birodalmukat a fenevadnak,
  míglen
  betelnek az Isten
  beszédei.

  Nincs új dolog a nap alatt, a sátán most is ugyan azzal próbálja majd megkísérteni az embereket amivel régen anno JÉZUS KRISZTUST is megpróbálta becsapni.
  VAGYIS:

  1. KENYÉR (ennivaló )
  2. ISTEN kísértése (bármi amivel Isten mindenhatóságát megkérdőjelezed…
  pl: kiugrasz egy repülőből…. vagy
  a sorsodat kísérted vagyis- játszol az életeddel stb…
  3. Imádat ( megbélyegzés, chip )

  A sátán a közeljövőben, ugyanezt a három dolgot fogja majd megkövetelni, csak
  más néven, más köntösben….
  DE
  a dolgok ugyan ezek lesznek….
  ( Máté Evangélium 4 )

  A VILÁGOS GYŐZ !!! 🙂

 3. A lényeg az, hogy az egész modernkori társadalom egy kártyavár.
  A kártyavár pedig sohasem omlik félig össze, ha omlik akkor omlik és teljesen.

 4. A cikket olvasva énbennem ez az Ige lüktet:

  És sokat szól a Felséges ellen és a magasságos egek szenteit megrontja, és VÉLI, hogy MEGVÁLTOZTATJA az IDŐKET és TÖRVÉNYT; és az ő kezébe adatnak ideig, időkig és fél időig.
  Dániel 7:25

  Ismerjük az időjárás manipulációkat, a mesterséges földrengetéseket, hurrikánokat, rengeteg katasztrófát okozó, emberiséget pusztító technológiákat, belepiszkálnak a világűrbe, Napba, és rengeteg olyanba is, amiről még tudomásunk sincs.

  Énszerintem napjainkban élesben látjuk és tapasztaljuk Dániel fenti jövendöléseit.
  Ha végig gondoljuk félelmetes dolgokat csinálnak, aminek előre nem láthatjuk a következményeit.
  (Szerintem ez a beharangozott “geomagnetikus esemény” is egy ilyen dolog. Vagy még ezután akarnak valamit elkövetni, vagy kísérletezni – aminek előreláthatólag ilyen következménye lesz.
  De lehetséges, hogy már csináltak valamit amiről utólag derült ki, hogy ilyen lesz a következmény, és azt most a “természetre” szeretnék ráfogni.)

  Dánielnél viszont szerepel egy szó: “véli” – ez azt jelenti, hogy a világot uralma alatt tartó gonosz, úgy gondolja, hogy a tervét sikerül neki végrehajtani.
  Dániel a folytatásban elmondja, hogy ezek a dolgok a gonosznak kezébe adatnak, de Istenünk időkorlátot szab neki.
  Így, habár félelmetesek ezek a dolgok, de Isten népének még sincs mitől félnie, mert Isten csak annyi időt engedélyezett a számára, amennyivel a gonoszságát be tudja mutatni az emberiség előtt, de Isten népében kárt mégsem tehet.

  1. Jól mondod és a cikk is utal erre: “legyen természeti jelenség vagy ember által előidézett” … “Egyetlen őrült tett választ el bennünket a világméretű társadalmi összeomlástól.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend