Természeti katasztrófák

5 nagy rengés 24 óra leforgása alatt, Japánban pedig 3 nap alatt 388

Forrás: az endoftheamericandream.com írása alapján

A múlthét közepén 48 óra leforgása alatt 5 komolyabb földrengést észleltek a Föld különböző pontjain, Japánban pedig 3 nap alatt 388-at mértek, amelyek között voltak kimondottan nagy erejű, a Richter-skála szerint 7,3-as és 7,1-es erősségű földmozgások is.

Roger Bilham, a Colorado Egyetem szeizmológusa még azt is megkockáztatta, hogy ennél is komolyabb földrengésekre figyelmeztetett, kijelentve, hogy “a jelenlegi feltételek legalább négy, 8-asnál is erősebb rengést válthatnak ki”.

A 2016 elején Dél-Ázsiában tapasztalt szokatlanul nagyszámú rengés okát számos kutató keresi.

“A tudósok szerint az átlagosnál magasabb számú nagy erejű földrengés volt tapasztalható Ázsia déli részén és a Csendes-óceán térségében az év elején.

A megnövekedett aktivitás miatt a szakemberek aggódnak, hogy megismétlődhet a 2015-ös nepáli rengés, ami 8000 ember halálát okozta, de akár súlyosabb katasztrófa is bekövetkezhet.

Roger Bilham, a Colorado Egyetem szeizmológusa azt nyilatkozta, hogy ?a jelenlegi feltételek legalább négy, 8-asnál is erősebb rengést válthatnak ki.

Késleltetett időzítésű rengések esetén pedig az évszázadokon át felhalmozódott feszültség erősebb, súlyosabb kimenetelű rengéseket eredményez.” (forrás)

Laikusok, illetve azok számára, akik nem tapasztalták meg személyesen, hogy milyen is egy földrengés, felfogni is lehetetlen, hogy mire képes, illetve, hogy milyen komoly különbség van egy 7-as és egy 8-as erejű rengés között.

A napokban Japánt megrázó 388 földmozgásból a legerősebb, Japán idő szerint szombat hajnali, 7,3-as erősségű volt a Richter-skála szerint.

Forrás: Earthquaketrack.com
Forrás: Earthquaketrack.com

Japán szakértők szerint a földmozgások még legalább egy hétig folytatódhatnak, és nem zárható ki egy újabb, nagy erejű földrengés sem.

Kumamoto prefektúrában gyakorlatilag teljesen leállt a tömegközlekedés, lezárták az autópályákat is. A prefektúrában és a vele szomszédos Óitában 240 ezer embert szállásoltak el ideiglenesen befogadóközpontokban, iskolákban és kormányzati épületekben. Kumamotóban csaknem 80 ezer háztartásban teljesen szünetel az áramszolgáltatás, 380 ezer épületben pedig víz sincs.

Csütörtökön Vanuatu szigetén volt egy 6,4-es erősségű rengés, csupán 10 nappal egy másik, 7,2-es földrengést követően, a Fülöp-szigeteken egy 5,9-es, egy nappal korábban Mianmarban pedig egy 6,9-es erősségű rengést mértek.

Április 16-án (helyi idő szerint szombat este) pedig Ecuador partjait rázta meg egy nagy erejű, a Richter-skála szerint 7,8-as fokozatú földrengés, aminek legkevesebb 77 halottja van.

Az epicentrumhoz közeli 40 ezres lélekszámú Pedernales város polgármestere mentőalakulatokat kérve közölte, hogy az egész település összeomlott. A város sok lakója a romok alatt rekedt, mások fosztogatásba kezdtek a káoszt kihasználva.

Geoffrey Kuchera | Dreamstime Stock Photos - Yellowstone National Park, Wyoming
Geoffrey Kuchera | Dreamstime Stock Photos – Yellowstone National Park, Wyoming

A rengések mellett a vulkánok is erős aktivitást mutatnak. A Volcano Discovery szerint jelenleg 38 vulkánkitörés van folyamatban, ami szokatlanul magas aránynak számít. Ide tartozik például az Egyesült Államokban található Yellowstone szupervulkán is, ami amatőr megfigyelők szerint furcsa aktivitást mutat. Amerikai kutatók szerint ennek a vulkánnak a kitörése hamufelhőbe borítaná Észak-Amerikát és egész bolygónk klímájára is kihatna. A vulkán hozzávetőleg 90-szer 30 kilométer terjedelmű kamrája 300 km3 lávát tartalmaz.

Amikor tanítványai arról kérdezték Jézust, hogy milyen jele lesz eljövetelének, sok egyéb esemény mellett a földrengésekre is felhívta figyelmüket, amiről három evangéliumban is olvashatunk.1

“És minden felé nagy földindulások lesznek,”2 – olvashatjuk Jézus szavait Lukács leírásában.

Az azóta eltelt 2000 év során, azon túl, hogy Jézus második visszatérésének jelei sok hívőt és nem hívőt foglalkoztatnak, egy másik, talán még ennél is fontosabb kérdés is felmerül a jelenség kapcsán. Függetlenül attól, hogy ki mit gondol a földrengésekkel kapcsolatos statisztikákról, vajon miért tapasztal Földünk ennyi katasztrófát illetve ki vagy mi az okozójuk?

Ezt a kérdést szeretném alaposan körbejárni egy hamarosan felkerülő posztban?

  1. Lásd: Máté 24, Márk 13 és Lukács 21 []
  2. “És minden felé nagy földindulások lesznek, és éhségek és döghalálok; és rettegtetések és nagy jelek lesznek az égből.” – Lukács 21:11 []
Előző posztKövetkező poszt

30 hozzászólás

  1. Üdv!
    Szerintem itt érdemes lenne még pár szempontot megvizsgálni a földrengésektől függetlenül is, mármint amivel folyamatosan riogat még a Háttérhatalom, vagy éppen nagyon is tudja az Igazat, csak elhallgatja: A Nibiru/Planet-X rejtélyt pl., ami állítólag közelít a Földhöz a Nemezis vörös törpe körül keringve, már a Naprendszerünkön belül tartózkodik.
    A Nibiru bolygó elvileg az Annunakik – bukott angyalok/nefilimek?! – lakhelye és komoly gondokat okoz ezen bolygó közeledése is, Naprendszerünk kényes égi egyensúlyát megbolygatva. Lehet ez is megtévesztés/false flag, de tele van vele a Youtube…

    1. Nyugi, addig ideérnek a mieink is az Aldebaran-rendszerből, a Thule szigeten biztonságban leszünk. A bika szeme mindent lát 🙂

  2. Japánnál van a partok közelében egy ősi elsüllyedt város. A képek alapján piramisok, monolitok is lehetnek ott. Nem láttam saját szemmel, de egyszer jó lenne ott merülni, nincs túl mélyen, könnyűbúvár felszereléssel megoldható, ha nincs túl nagy áramlat. A mükénéi kultúrát is földrengés pusztította el, ami egy nagyon fejlett bronzkori civilizáció volt. Vagy Atlantisz…
    Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a Föld aktív, a földkéreg mozgásban van, a mag sem hűlt ki, tehát földrengés, vulkánkitörés benne van a pakliban. Azt én is osztom, hogy az emberi tevékenység is hozzájárulhat. Vannak események amik ciklusosan következnek be, pl klímaváltozás, meteor pályakeresztezés stb A mostani emberi civilizáció egy katasztrófák szempontjából nyugodtabb időszakban fejlődött erre a szintre és lett globális. Azért az emlékekben még ott van egy özönvíz (vagy kettő), jégkorszak, nagyobb vulkánkitörések, de valószínűleg, hogy jobb helyzetben vagyunk, mint az őseink bármikor is, jelenleg nincs veszélyben a civilizáció. Viszont az is elképzelhető, hogy a Föld hosszabb időszakonként reset-el. Szupervulkánok, klíma, szökőár, özönvíz, földrengés, ezekre a jelenségekre jellemző, hogy egymást is generálják. Aztán egy megmaradt populáció újrakezdi vagy valamilyen szinten folytatja, attól függ, hogy jövünk ki a buliból. Történne valami meglepő dolog, pl az Atlanti hátság kiemelkedne és Amerika pedig elsüllyed 🙂 Cayce jóslataiban az észak-amerikai partvidék szinte teljesen eltűnik. Bár nem nehéz kitalálni, hogy partvidékek a legveszélyesebbek és a törésvonalak környéke.

    1. Ez kimondottan bájos: “nincs veszélyben ez a civilizáció” sírjak vagy nevessek? Mintha nem tudnánk, nem lenne nyilvánvaló, hogy saját magától. Persze, van, aki RENDÜLETLENÜL hisz az “emberben”.

      1. Így van, az emberben kell hinni, mert tudod, hogy Isten megoldaná. Az nem kérdés. Ezért vagyunk itt a Földön, hogy mi oldjuk meg. Ebből következik, hogy a pesszimizmus, hogyha nem hiszel a jövőben, az bűn, talán a legsúlyosabb.

        1. Oké az valóban igaz, ha valamihez pozitívan állunk hozzá az a cselekedeteinket is befolyásolja. Arra időt és energiát szánunk. A bukásra ítélt dolgokat hagyjuk “elveszin”.
          Van egy érdekes mondás. Reméld a legjobbat de készülj fel a legrosszabbra.

          amúgy sajnos a történelmünk nem abba az irányba mutat, hogy jobbak vagy önzetlenebbek lennénk az idő előrehaladtával.
          Érdekes azt valahogy elfelejtik megemlíteni az “emberiség” elemzésekor, hogy mind a társadalmi mind a tudományos pozitív előrehaladás a KERSZTÉNY elveket követő társadalmakban jöhetett létre! Nem véletlenül.

          Isten pedig tudja hogy magunktól nem fogjuk megoldani.
          Valamint van egy könyvünk amiben az emberiség jövője is le van írva.
          Én nem hiszek az emberben mert csalódtam benne, de hiszem hogy az ember Istenhez kapcsolódva neki alárendelve magát csodálatos dolgokra képes és még csodálatosabb dolgok várnak ránk a jövőben!
          De nem mindenkire. Van aki maga akarja megoldani Isten nélkül.

        2. Az “ember” a tudományt, a felfedezéseket illetően úgy cselekedett ahogy Semmelweis Ignáccal, ahogy az új találmányokkal, melyeket megvett a konkurencia, csak azért hogy gyártsák a rosszabb régit: értem alatta a szándékosan ócsított ipart, a tervezett gyors elvavulást tartósság helyett, hasonlóan a nyereséges kémiai szerek gyártását humán célra – gyógyszergyártás – vagy mezőgazdasági célra, mely elmérgezi a bolytót. Közben KÉSZEN VAN a jobb, az éltető, az egészséges és még nyereségesebb is, de mit? elhallgatás? életveszélyben van, aki túl jót talál ki, új és olcsó energia ellátást … ez utóbbi az EMBER, aki Isten képmása, a másik, amely a gonosz szolgálatában áll. Az első nincs a képernyőn soha, viszont a másik úgy lebeg a megvezetett emberiség szeme előtt, mint aki KÉPES megoldani, sőt, már meg is oldotta, már csak idő kérdése és mindenre lesz megoldás … na ez a nagy tévedés. Ez a nagy átverés.
          Ugyanúgy megvan mint Semmelweisnél … ő mégis vérmérgezésben, az egyszerű javaslatának – csak kezet kellett volna mosniuk az orvosoknak – mellőzése miatt őrültek házában halt meg …

        3. Van fejlődés a civilizációnkban, bár vannak ismételten elkövetett bűnök mégis javul a statisztika, a globalizáció pedig egyre jobban letöri a szélsőségeket. Néhány száz éve még Európában(Angliában) megtehette az uralkodó, hogy katonákat küld a szegényekre, amikor már túl sokan voltak és leölette őket. Ez most Európában nem történhet meg. Fejlődött a jog, az erkölcs, a szociális rendszer. Többek között ezért sem értem mi ez a nagy EU ellenesség.
          A környezetvédelem, egészségtudatosság nem olyan régen kerültek be a köztudatba, de meglepően gyorsan terjed.Lehetséges, hogy környezetkárosítás szempontjából elmegyünk a szakadék széliig, de legalább tanulságos lesz. Én simán bevezetném az “ökoterrort”, tehát nagyon kemény törvényeket vezetnék be, fanyalogna a jónép az biztos, ezért nem válalnak be sok mindent a populista politikusok.
          A 60-70 év közötti szüleimet mi tanítjuk, hogy mit, egyenek, milyen kozmetikumot vegyenek a boltban. Előbb-utóbb az iparra is rá lesz kényszerülve a változtatásra, mert csak az marad meg. A kínaiak is rájöttek, hogy nagyon gyorsan le kell mosni az iparukról a ócsógyagyi megbélyegzést.

        4. “Minél korruptabb a Köztársaság, annál több a törvény.” – Tacitus

        5. Az ipar úgy kényszerül a változtatásra, hogy mindenből üzletet csinál. Már a “bio” is üzlet, és már hamisítják 🙂 BELÜL kell megváltozni és természetesen ahhoz az “ember” típushoz tartozni, aki a jót és csak a jót, a tisztességest műveli. Aki meghallja, hogy ha baj van, milyen egyszerű a megoldás és NEM akar másokra telepedni.
          Nagy tévedés az ökoterror, ugyanis a megoldás SZELÍD, egyszerű és boldogító. A “kapaszökevényeknek” – értsd, a megnyomorító paraszti munka elől a városba – meg lehetne tanulniuk azt a kertművelést, ami “környezet és emberkímélő” és amivel alig kell dolgozni (lásd “A jövő farmja” c. filmet): hetenként két-három órát, és az is szinte csak betakarítás. Tragikus, hogy az ökoterror még fel is merülhet 🙁
          Neverend, az egész kultúrát át- és behálózza a hazugság, a nyerészkedés végső soron az önzés.
          Sok jó vizsgálódást kívánok neked! És semmiképpen sem sötéten látott jövőt!

        6. Éva ez kimondottan bájos 🙂 Szelíd megoldás maximum az oktatásban lehetséges, a kifejlett példányok már nehezen átállíthatóak. A környezetvédelmet kő keményen szabályozni kell. Sokkal nagyobb az áldozat, ha elkezdesz téríteni, mert akik fogékonyak azok a törvényeket is megértik, akik nem azokat csak a pénzbüntetés tartja vissza.
          Mondok egy személyes példát. Nagy mennyiségű termőföldet adtunk ki bérbe. Most a hétvégén néztem végig, hogy nyomnak ki 50 tonna műtrágyát, csávázott vetőmagot és talajfertőtlenítőt(rovarölő), a kukorica vetésnél. Megnéztem a talajt és látszanak már a sivatagosodás jelei. Szomorú, de ha én művelném sem tudnám máshogy csinálni, részben mert 3-5 hektár az átlagos földméret, tehát a magyar vidékre jellemző, hogy kis darabokból tevődik össze a birtok, másrészt pedig nincs versenyképes áron technológiai támogatás. Tehát ez van, én abban bízom, hogy központilag vetnek ennek véget. A telek amin élek 4000m2 és bio, bár sok gépet használok. Van komposztálás, természetes trágya és alternatív növényvédelem. A házban pedig csak természetes kozmetikumokat és tisztítószereket használunk Az arányokat akarom ezzel érzékeltetni, hogy ez egyéni megmozdulásból jelentéktelen az eredmény. Nagyban kell gondolkodni. Be kell tiltani bizonyos vegyszereket vagy olyan határidőket kell szabni, mint pl a hollandok a elektromos autók bevezetésével kapcsolatban. Többségben vannak akik nem értik meg, hogy miért kell ez, vagy megértik, de egyéni érdekükkel ellentétes.Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan is aki megérti és hatalma is van.

        7. Neverend, másképp nem tudtam elnevezni mint ilyen bájosan, nyilván ezt az ökológia TUDOMÁNYA bizonyíthatja be, és talán már hagyják is. Nem a szabályozásról van szó hanem a tudományos bizonyításról. Évtizedek óta ezen vagyok és személyesen ismerem azt a kis csoportot, akik ismernek megoldást, másként nem tudom röviden leírni mint hogy szelíd 🙂 Az JÓ ha már tudod, hogy mi a sivatagosodás, legalább…
          De képzeld, az a kémikus, aki feltalálta, hogy műtrágyázni kell/lehet, MÁR TUDTA élete végén hogy ez nem jó, és még mit kell elszenvednie az emberiségnek 🙁 míg végleg elhagyja ezt?! Csak egy tudományos “nagy bumm” ami már itt van mindjárt 😀 Addig is, “egészen lokális cselekvésekben” már tart ott “az emberiség” – egyéni példákkal. Most küldök egy szépet neked, nézd meg, honnan hová jutott ez a fiatalember és még csak ketten fogtak össze az elején https://www.youtube.com/watch?v=Ubsc3qMcRME
          —————————–
          Hű Neverend, neked 4000 nm-ed van, akkor gyümölcsös is 🙂

        8. Éva köszi a linket, kedvelem az ilyet. Magyarország különösen alkalmas ehhez az életmódhoz én is ismerek ilyeneket. Valamelyik még egy kicsit szégyelli, szabadkozik, hogy a “kényszer vitte rá” pedig ez lenne a természetes, hogy a vidéki udvarban van háziállat, vetemény, gyümölcs. Az látszik, hogy aki belevágott annak van mindig mit ennie.

  3. Kedves “nemszámít”!
    Köszönöm neked is a linket. Magát a hozzászólást azért nem tudom jóváhagyni, mert a Google keményen bünteti, ha ilyen linkek jelennek meg az oldalon.

  4. Ezek elég apokaliptikus jelek.
    Most tudtam meg,megnézve itt az interneten Morgan Freeman egyik új filmjét,hogy az apokalipszis szó lelepleződést jelent,azt,hogy lehull a lepel.Ez az Isten nyomában című sorozat.Én nem akarom minősíteni ezt a filmet,sem ezt a színészt benne,mert nem ez a téma.De Thea,nem gondoltál még rá,hogy egyszer valamikor talán megérne itt egy cikket ez a film? 🙂 Hasonlóképpen,mint múltkor az X-akták sorozat.

    1. Szia Oszkár!
      Jó ötletnek hangzik. Már csak meg kéne néznem valahogy, mert eddig csak óriás plakáton volt szerencsém olvasni róla. Ha valaki tud egy linket, ahol ez lehetséges, kérem, küldje el privátban. 🙂

    2. Szia Oszkár!
      Akartam kérdezni, hogy neked mi a véleményed a fent említett sorozatról? Mert én nem mertem megnézni nem akartam bosszankodni. Mivel a csatornától ami nyíltan ateista csatorna semmi jóra nem számítok.

      1. Szia Shanza!Ne haragudj,hogy még csak most válaszolok.Illetve,még most sem,mert csak körülbelül mínusz két percem van.Ez pedig egy elég sajnos dolog,főleg annak tekintetében,hogy majdnem egy egész hétig nem is tudok majd erre járni… 🙁
        Röviden annyit a filmről,ha már beírogattak ide ezzel kapcsolatban,hogy nem sokat veszítettél vele.Olyan se íze,se bűze dolog… Mint egy Big Mac.Nem is…A Big Mac tartalmasabb.

        1. Jaj Oszkár, pedig azt reméltem, hogy hallunk tőled a Nibiruval kapcsolatban 🙂

        2. “Mint egy Big Mac.Nem is?A Big Mac tartalmasabb.” Csak volt barátom,..már csak volt. Az is összement 🙁

        3. Szia Thea és Shanza!
          Thea,a Nibiruval kapcsoltban??? 😀 Ez jó!Olyan vagyok,mint Bácsfi Diana.Aki nem csak mindenhez ért,hanem egyenesen mindenhez is – igaz,annál többhöz már nem.Nálam pedig éppen ezért -avagy,talán pont ennek ellenére- a Nibiru nem fér bele a tudományos éléstáramba.Ehelyett inkább Jézusról szívesebben elmélkedem.Ebben is hasonlítok ehhez a történészhez,ahogy szerintem mindenki máshoz is.Ugyanis meggyőződésem,hogy Jézusról minden ember elmélkedik,akár tud róla,akár nem.Abban is ugyanígy biztos vagyok,hogy előbb-utóbb tudatossá válik ez a fajta gondolat azoknál is,akik eddig még nem tudták néven nevezni létezésük okát.
          Morgan Freeman filmjével kapcsolatban még annyit mondanék neked,hogy ha esetleg mégis írsz majd valamikor itt róla egy cikket,én biztosan vitatkozni fogok hozzászólásokkal,mert én már most ellent mondok a saját,valamivel korábbi hozzászólásomnak is ezzel kapcsolatban.És ezeket már Shanzának is mondom,aki megkérdezte ezzel kapcsolatban a véleményemet,de mondom Adrian barátomnak is,aki valószínűleg szereti (szerette?) a Big Mac-ket – velem együtt.

          Az az igazság,hogy megbántam,hogy ilyen lesújtóan beszéltem arról a filmről.Ennek nem más az oka,mint hogy negatívan nyilatkozni bármiről is,nemigen (!!! 🙂 ) viszi a dolgokat előrébb.A rosszat megtalálni nagyon könnyű.Valahogy olyan olajozottan megy a legtöbb embernél,ha valamiről negatív véleményt kell mondani.Nemet mondani mindig könnyebb,mint igent mondani.Ezért a “nemek” lényege mindig súlytalanabb,mint az igeneké.Gyakoribbak,ezért közhelyszerűek.Biztos vagyok benne,hogy alkothat igenlő véleményt az ember bármiről,még azokról a dolgokról is,amik első pillantásra katasztrofálisak.Azt hiszem,aki az életre igennel tud felelni,az mindenre tud igennel felelni.Sőt,mindenre csak igennel tud felelni.Hiszen az ilyen ember mindenben csak az életet látja.Szerintem.

          Biztos,hogy mindez egy egészen újfajta gondolkodási módot igényel,egy tömény szemléletváltást,divatos szóval élve,paradigmaváltást.Hiszen szerintem mindannyian először a “nemleges” dolgokat vesszük észre körülöttünk.Persze,nem mindig és nem mindenben,de ezek vehetőek észre a legkönnyebben.Csupa igenlő válaszokban gondolkodni szerintem a lehető legjobb irányba mozdíthat el bármilyen beszélgetést – legalábbis,annak az embernek a számára,aki az életet illetően csak igenekben gondolkodik.

          Ez a fajta kommunikáció nekem sem fog mindig sikerülni sem itt,sem máshol,de talán nem is ez a lényeg.Hiszen az élet,az Élet,egy állandó,folyamatos Igen mindenki számára.Úgy értve,hogy az Élet igent mondott mindannyiunkra.

  5. Ha jól tudom a Cern részecskegyorsító képes buzerálni a Föld mágneses terét, valamint a Napkitöréseknek is nagy szerepe van.

    1. Szerintem a részecskegyorsítónál sokkal jobban befolyásolja a földrengéseket a hihetetlen mennyiségű kitermelt kőolaj és földgáz..

      1. Kedves Shanza!

        Az emberi tevékenységnek szerintem is valószínűleg szerepe van abban, hogy a földrengések megsokasodtak. Például a föld és tenger alatti kísérleti atomrobbantások is befolyást gyakorolhattak a kőzetlemezekre.

        Szép estét!
        Ildi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend