Természeti katasztrófák

Jön az igazi? A New Yorker és a Fox is erre figyelmeztet

Mivel az Idők Jelein nem meglepő módon az idők jeleivel kapcsolatos hírek fontos szerepet kapnak, legtöbb olvasónk számára az sem meglepő, hogy a Jézus által is az idők jelei közé sorolt földrengésekről is írunk időnként. Az viszont elég ritka, hogy a fővonalas médiában nem csupán már megtörtént esetekről számoljanak be, hanem olyan előrejelzéseket is hosszan taglaljanak, amelyek a mi életünkben soha nem látott pusztító erejű földrengések érkezéséről szólnak.

Most ez történt, Susan Duclos pedig az alábbi rövid cikkben foglalta össze a lényeget.

Forrás: allnewspipeline.com

Az alábbi (angol nyelvű) bejátszásban Shep Smith, a Fox riportere elmondja, hogy a tudósok szerint az Egyesült Államok “történelmének eddigi legnagyobb természeti katasztrófája” nemcsak hogy érkezik, de már egy ideje várat magára.

Az összeállítás a New Yorker magazin cikke alapján készült, ami leírja, hogy a FEMA, vagyis a Szövetségi Válságkezelési Ügynökség és a szakértők “a törésvonal teljes hosszát érintő kitörésre készülnek, amelynek erősségét a Richter-skála szerint 8,7 és 9,2 közöttire teszik, és amit egy cunami követ majd.

A New Yorker a következőket írja:

“Mire a rengés abbamarad és a cunami visszavonul, a terület felismerhetetlen lesz. Kenneth Murphy, a FEMA X Régiónak, vagyis annak a divíziónak az igazgatója, amelyik Oregon, Washington, Idaho és Alaszka államokért felelős, a következőket mondta:

“Abból indulunk ki, hogy az 5-ös autópályától nyugatra minden elveszik.”

CascadiaAz Egyesült Államok észak-nyugati része, vagyis az egyes államokat összekötő 5-ös autópályától nyugatra fekvő régió, egy negyvenezer négyzetmérföldes területet ölel fel, ahol hozzávetőleg 7 millió ember él. Ide tartozik Seattle, Tacoma, Portland, Eugene, Salem (Oregon fővárosa) és Olympia (Washington fővárosa) is. A következő olyan kitörés, ami a törésvonal teljes hosszát felszakítja, Észak-Amerika történelmének legnagyobb természeti katasztrófáját fogja előidézni. Az 1906-os San Francisco-i földrengésben körülbelül 3000 ember veszítette életét. A Katrina hurrikánban kétezren, a Sandy hurrikánban pedig háromszázan haltak meg. A FEMA előrejelzése szerint a Cascadia szubdukciós zóna mentén várható földrengésben és az azt követő cunamiban 13 ezer ember halhat meg és további 27 ezer sebesültre számítanak. Az ügynökség úgy gondolja, hogy egy ilyen katasztrófa esetén egy millió otthontalanná váló ember elszállásolásáról kell majd gondoskodni és további 2,5 millió állampolgárnak kell majd élelmiszert és ivóvizet biztosítani.

“Ez kivételesen egy olyan eset, amikor azt remélem, hogy a tudomány téved és ez még vagy ezer évig nem történik meg,” mondja Murphy.”

Akinek ideje (és nyelvtudása) engedi, olvassa el az egész cikket, mert érdemes. A többieknek pedig íme, néhány további adat a FEMA-tól:

– A FEMA egy 100 000 négyzetmérföldes területen tervezi keresni az esetleg eltűnt személyeket a szárazföldön, a vízben pedig a part 153 mérföldes szakaszán. A cikkben említett sérülések és halálesetek számát egy olyan forgatókönyv alapján számolták ki, amely szerint a rengés február 6-án délelőtt 9 óra 41 perckor tör ki. Amennyiben nyáron érkezne, amikor a strandok zsúfolásig megtelnek, a számok elképzelhetetlenül súlyosabb veszteséget mutatnának.

– Azt természetesen senki sem tudja, hogy egy ilyen szerencsétlenség milyen anyagi veszteséggel járna. Katasztrófavédelmi és mentési tervében a FEMA minden számot feltüntet, a kiadásokról azonban egy szó sincs. Akármekkora lesz is ez a szám, aminek 75, vagy akár 100 százalékát az állampolgárok fogják megfizetni, ahogy ez minden katasztrófának nyilvánított helyzetben történt eddig, az amerikai észak-nyugat gazdasága össze fog omolni, részben az alapvető szolgáltatások megbénulása miatt. A vállalkozások leállnak és elköltöznek, sok lakossal egyetemben.

– A FEMA számításai szerint körülbelül 1 millió épület, ebből 3000 iskola, fog összedőlni vagy használhatatlanná válni a földrengésben. Emellett az autópályák fölött átívelő hidak fele, a Portland két folyója fölött húzódó összesen 17 hídból 15, a repülőterek és vasútvonalak kétharmada, a tűzoltóállomások egyharmada, a rendőrőrsök fele és a kórházak kétharmada is hasonló sorsa jutna.

A cikkhez szorosan kapcsolódik Steve Quayle július 17-i írása, amelyben a FEMA egyik felkészítő megbeszélésén nemrégiben részt vett ismerőse, aki egészen idáig “összeesküvés elméleteket gyártó bolondnak” tartotta Steve-et, beszámol néhány számára aggasztó értesülésről:

“Sokszor próbáltam megértetni vele, hogy mi történik, de ő bolondnak tartott, akinek túl sok ideje van ilyenekkel foglalkozni. Most viszont teljesen összeomlott a FEMA képzésen hallottak miatt.

A következőket tudta meg a FEMA csapattól:

– Hat hónapon belül lesz egy ‘esemény’.

– Az esemény valamilyen természeti katasztrófa lesz, például napkitörés.

– Az esemény komoly hatással lesz az amúgy is gyenge lábakon álló gazdaságra, így egy rendkívüli bankszünetet rendelnek el.

– Társadalmi zavargásokat és lázongásokat várnak a boltok kiürülése miatt, így a szükségállapot bevezetése is elképzelhető.

– Az esemény hatására az ország kormányzása is nehézkessé válik, így a FEMA a kormány folytonosságának biztosítását is átveszi.

– A támogatásért felelős munkatársaktól elvárják, hogy elegendő készpénzt tartsanak otthon vészhelyzet esetére, valamint legalább háromnapi élelmet és ivóvizet, a család minden tagja számára. Ez nem a katasztrófa átvészelésére szolgál, csupán addig kell, hogy kitartson, amíg a FEMA fel tudja állítani ideiglenes segélytáborait.”

A kérdés persze, hogy a fent említett ‘esemény’ vajon ugyanaz-e, amiről a New Yorker is ír, és csupán a mentőalakulatok felkészülési gyakorlatához készített forgatókönyvre utal vagy pedig egy betervezett eseményre vonatkozik.

Előző posztKövetkező poszt

148 hozzászólás

 1. Kedves Hozzászólók!

  Olvasgattam a kommenteket és nekem is lenne egy kérdésem. István gyülekezetet keres és a segítségeteket kérte. Ezzel kapcsolatos az én kérdésem is. A Hit Gyülekezetét nem javasoljátok? Megkérdezhetem, hogy miért?
  Nem értem, amit ezzel kapcsolatban Ida írt 🙁
  “Ahogyan Dávid írta, ezeknek a gyülekezeteknek a nagy része, már besoroltak végidők babiloni egyházába. Onnét pedig kifelé kell jönni Isten népének, nem befelé igyekezni.” Milyen jelek mutatják ezt a besorolást?

  Egy szintén kereső ….

  Köszönöm előre is segítségeteket!

  1. SIMPLY .

   Mindenképpen gyülekezetet / felekezetet keresel ? : Miért
   élezed ki a kérdést erre a gyülekezetre ? – Ami már egyház .

   1. és tudod miért egyház? már…
    mert az egyháznak bejelentett gyülekezeteknek nem kell adót fizetni

    1. És állami támogatásban is részesülhetnek. Továbbá az adód 1%-át átutalhatod nekik….!
     A fenevad is akkor lépett fel, amikor államvallássá, államilag elismert intézménnyé lépett elő a “keresztény vallás”, illetve a “keresztény egyház”…! És elkezdte üldözni, és pusztítani a szenteket ( és legyőzte őket) azokat, akik nem ismerték el őt, és az ő fennhatóságát maguk felett…! Akitől az anyagi ellátást várom, az parancsol szellemileg is…!

  2. Amikor egy csoport katolikus kivált az egyházból, megalapította azt a gyülekezetet, amely elég hamar ugyanazokat a jeleket mutatta, mint ahonnan kijöttek 🙁 sajnos! Ez a Hit Gyülekezete: amit írnak róluk, valószínű, hogy igaz, de egészen biztos vannak valódi hívók, akik áldottak!
   Aki csak egy kicsit is tájékozott a karizmatikus megújulást illetően a XX. században, tudhatja, hogy a Szentlélek kiáradása – a protestánsoktól a kat.egyházi csoportokig – nem azt jelentette, hogy ki kell válni. Mo-on pedig egyházüldözés volt, “alapjáraton” sem volt igazi az egyház-szervezet (és itt nem a hitet értem) hogy is fogadhatta volna el a megújulást? A megújulást az üldözött rész képviselte 🙂 vagyis őrizte a hitet.

   Nem könnyű rátalálni arra a csoportra, ahol megfelelő hitbéli előremenetelt, jellemformálást ezáltal, és a közösségben megmaradást is találhat bárki. Ez Isten kegyelme lesz 🙂 Ezért azt javaslom, keress és ahogy Jézus mondta, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, betelnek vele. Addig is sok imát, és Biblia-olvasást ajánlok! Szeretettel
   Éva

   1. Hozzáteszem, én magam is csoportot, gyülekezetet keresek itt Székesfehérvár környékén.
    Vannak ismerőseim Jehova tanúi közül és Hit Gyülekezetéből is, de nem érzem az indíttatást, hogy hozzájuk csatlakozzak. Csak azért említem, hátha valaki pont a környékről van a jelenlevők között. 🙂

    1. Kedves Pál!Válaszoltam a bejegyzésedre,amit alább találsz a megkezdett beszélgetésünk folytatásában.Megtisztelsz,ha elolvasod!Köszönöm!Kedveltem ezt a beszélgetést,ahogy ezt az oldalt is kedvelem.Csak nem értek az irányultságával egyet.Ami nagyon nem jelenti azt,hogy mindjárt a létezésével sem értenék egyet.

    2. Kedves Lenin,

     elolvastam és nagyon hálás vagyok, amiért józan ésszel tudtunk vitázni, ritka lehetőség ez manapság!
     Remélem, tudtam annyit adni, mint amennyit kaptam a beszélgetésből, és örülök, ha mindazok ellenére maradsz aktív tagja a hozzászólóknak, szerintem izgalmas felfedezések várnak még ránk 😉

    3. Kedves Pál!

     Akkor milyen csoporthoz érdemes csatlakozni végül is?Szívesen találkozom veletek is Theaval együtt személyesen,ha tudunk egymásnak segíteni.
     Egy másik kérdés:a jóga az miért az ördög félrevezetése?ezt még nem értem.akkor elég sok embert félre tud vezetni,ha ez tényleg így van

    4. Kedves Pál!Amennyiben meg elkezdek barátkozni,elveszítem a kritikus hangnemet…Végül is,úgy sem szeretném itt játszani a bölcs tanítót.Ezekből úgyis mindig akad bőven.Nem mellesleg pedig,jobb a barátság,mint a tanítóskodás. (Jakab levele,harmadik rész.) Köszönöm szívélyes marasztalásodat itt!De ha gyakran jelennek meg itt hozzászólásaim,ha más nem,a nagy számok törvénye alapján még kiderülne,hogy én sem vagyok tökéletes.Az meg má’ milyen..?! 😀 😀 A tükrös dolgot azért hoztam be a képbe,mert láttam nagyon régen a National Geografikon egy filmet,aminek “Én a tükörben” volt a címe.Lényegében az önmegismerésről szólt.Önmagunk felismerése a hétköznapokban,vagy bárhol,bármikor.Ehhez tükröket használtak a filmben sok esetben.Állatokkal kapcsolatban is,ami sokszor nagyon vicces volt.Pl hogy majmok különböző tükrös trükkökre hogyan reagálták,miközben felismerték (vagy sokuk nem) magukat a tükörben.Vagy pl,amikor egy nagyon fiatal bárány számára szalmabálákból egy pár négyzetméteres karámot kerítettek el,hogy a nyájtól teljesen elszeparálják.Amikor beletették ebbe a karámba a kis bárányt,hamarosan keservesen bégetni kezdett a helyzettől,amit ő nem csak egyedüllétként,de magányként élt meg.Aztán behelyeztek egy tükröt neki “társaságnak”,amit ő meg is talált és nagyon hálás volt érte.Abba hagyta a bégetést,és nyugodt heverészésbe kezdett.Nyugalmához elég volt neki a saját tükörképe.Aztán,amikor kiemelték a tükröt,megint belekezdett a bégetésbe azonnal.Vagy például ott volt kis gyerekek számára az úgy nevezett folt teszt.Észrevétlenül egy tintafoltot ejtettek a homlokukra a pár hónapos,alig egy éves gyerkőcöknek.Az,hogy mennyire fejlett öntudattal rendelkeztek,hogy mennyire voltak tisztában saját lényükkel,abból állapították meg,hogy a kis gyerek a foltot a tükörben meglátva,honnan akarta letörölni azt: a tükörképéről,vagy a saját homlokáról… Persze,bármire is nézünk,minden tükör.Minden a gondolatainkat tükrözi vissza.Azonosak vagyunk a gondolatainkkal,akár tudatosak azok,akár nem.Ha az idők jelei vagyunk,akkor azt idők jeleit látjuk a világban.Megéri tudatosítani a gondolatainkat,mélyebb bepillantást nyerve rejtett valóságunkba.Erre felé azonban kemény ellenállásokba ütközünk.A tudatunk ezzel védi önmagát.Ugyanis a különböző tudati rétegeket feltárva,egyetlen ellenségünk végül lelepleződhet.Egónak hívják.Mindig másokra mutogat,miközben magát elrejti a tudat leleplezése elől.Szívesebben látja,ha valaki pl. az illuminátusokat akarja leleplezni. Nincs félelmetesebb út saját tudatalattink feltárásánál.Jézus azonban végig támaszunk marad.A segítségével eredményesen megküzdhetünk benső,rejtett démonainkkal és amire azokat a Jézustól kapott erőnkkel,bölcsességünkkel felismerjük,rájövünk,hogy minden HAARP,meg világ méretű összeesküvés mögött csak a saját elfojtott pszichénk állt.Benső démonainktól megszabadulva egyszerre tűnik el minden ellenünk vetett cselszövés.Ezek olyan szörnyű titkok (Jelenések 17:5),melyek mögött legvadabb elmebéli szörnyetegünk áll.Ez az egónk.Nem tudjuk legyőzni.A buddhizmus is csak arra képes,hogy elvágja a gordiuszi fonalat.Jézus azonban meg nem történtté teszi a csomót magát…Ez egy semmihez sem fogható csoda,szerintem.Én Megváltásnak hívom.

    5. Kedves Pali!

     A Jehova Tanúi nem keresztények. Számukra Jézus, a megtestesült Mihály arkangyal, és még egy csomó igeellenes dolgot hisznek. A HIT gyülekezetéből pedig sokan váltak már ki, mert elég sok olyan gyakorlat volt/van ott, amelyekkel nem tudtak a hívők közösséget vállalni. Azontúl, hogy a berendezkedése se igei ( egyszemélyes, megkérdőjelezhetetlen uralom van, akárcsak a kat egyházakban).

     Én innét szoktam hírlevelet olvasni ( egy testvérnő továbbküldésében):

     Nemes Pál
     Dávid Sátora Gyülekezet
     Istentiszteletek: vasárnap 15:00 órától
     LEHETŐSÉGEK HÁZA
     8000 Székesfehérvár, Nyárfa u.14.
     http://www.radiosansz.hu
     http://www.dsgy.hu

     Szerintem, ha elmész egy-két alkalomra, akkor már meg fogod tudni ítélni, hogy maradj, vagy se.

    6. Kedves ISTVÁN!

     “Egy másik kérdés:a jóga az miért az ördög félrevezetése?ezt még nem értem.akkor elég sok embert félre tud vezetni,ha ez tényleg így van”

     “A jóga (szanszkrit: ???) a keleti bölcselet egy formája, ami Indiában fejlődött ki a hinduizmus és a buddhizmus kulturális közegében. Az elnevezés a szanszkrit judzs tőből ered, mely jelentése: összekapcsolni, egyesülni. Hasonlít a religio (összekapcsol) latin szóra, amelyből az angol religion (vallás) ered. A vallás és a jóga célja tehát ugyanaz: egyesülni, összekapcsolódni Istennel.[1] A jóga az egyén lelke (átman) és az univerzális lélek (paramátman) egyesítésére utal, de vonatkoztatható a test, a tudat és a lélek egyesítésére történő utalásként is.

     A jóga művelője a jógi (szanszkritül a férfi jógikat joginnak, a női jógikat pedig jogininek is nevezik). A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése. Eszerint alapvetően kétféle jógát különböztetünk meg: testi és szellemi jógát.[forrás?] A jógának több változata ismert, amelyeket a különböző személyiségtípusokhoz fejlesztettek ki. Indián kívül először a hatha jóga vált népszerűvé a 20. századi nyugati világban, ma már azonban Európában is szinte minden ága elérhető a jógaközpontok által…..”

     Az Istenhez vezető út, Jézus Krisztus. Kizárólag. Nincs más. Aki más úton akar Istennel egyesülni, világosságra jutni, vagy egyéb, az nem teheti. Ezért aki ezen az úton ( jóga, vagy egyéb módon) találkozik valamilyen szellemi lénnyel, illetve spirituális élményekkel, az nem az Isten lesz, és nem Istentől lesznek azok. ( Noha, lehet, hogy annak adja ki magát!)

     “.akkor elég sok embert félre tud vezetni,ha ez tényleg így van”

     Igen sajnos, mert nem mindenki az egyedüli úton akar Istenhez menni. ( És, ez még csak nem is az egyedüli téves út. Számos van.)

    7. ” Igen sajnos, mert nem mindenki az egyedüli úton akar Istenhez menni.
     Az igazság az, hogy az emberek a legtöbb esetben nem Istenhez igyekeznek eljutni, hanem azzal vannak becsapva illetve azzal ámítják saját magukat, hogy ők azokkal a “keleti bölcsességekkel” vallásokkal, spirituális gyakorlatok segítségével jobbak, értékesebbek lehetnek másoknál, sőt, majd ezzel a tudással a sok probléma fölé is fognak tudni emelkedni.
     De, ha azt kérdezné valaki, hogy ezek az emberek vajon miért nem válasszák inkább a kereszténységet? Akkor itt rá a válaszom.
     Hát mert:
     1. Nem trendi,…inkább ciki.
     2. Szeretnek kipróbálni új dolgokat.
     3. Halvány fogalmuk sincs arról, hogy mi az a kereszténység. Illetve, de….valamit még is tudnak róla.
     Tudod István, az embereknek a kereszténységről rögtön a nyomulós Jehova Tanúi, vagy a Vatikán jut az eszükben. A nagy vagyonuk, a mindenkori hatalmuk, a keresztes háborúk, az inkvizíció, az erőszakos meg-térítés Jézus nevében, a pedofil papok, a még több pedofil pap, meg a többi ilyen apróság. Na meg a “bort iszik és vizet prédikál mondás”.
     Igen kedves István, a kereszténységet ezekkel a dolgokkal aszociálják ma és “köszönik szépen”, de többé nem kérnek belőle. Ne csodálkozzunk ezeken, mert nincs min. Sátán szépen lejáratott minket a világ előtt és ezt még egy jó ideig nem is fogjuk tudni tisztára mosni. Főleg így nem, hogy ezekről, az ilyen és hasonló fórumokon, nem illik beszélni, ilyen dolgokkal is foglalkozó posztokat írni., mert a nézettség ma a legfontosabb kritérium. Minél többen olvassák az oldalt, annál nagyobb az esély, hogy azok közül valakiket Jézushoz vezetünk majd. You do the math. Márpedig “a számok nem hazudnak” szokták mondani.
     Szóval így és itt állunk, kedves István Szegedről,…ott, ahol a part szakad. A világ nem ért minket, mert mi nem ebből a világból vagyunk. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy mi ezekről nem tehetünk. És ezt értse mindenki úgy , ahogy….nem szeretné.

     Na megyek aludni, hátha álmomba engem is meglátogat az a, idézem “a men in white”. Ha bejön a dolog, majd igyekszem zavarba hozni egy jól irányított kérdéssel. Majd meglátjuk mit lép rá. Van egy sejtésem, hogy nem lesz tőle elragadtatva.

    8. Mi a gond Adrian? Függetlenül, hogy sok mindenben igazad van. Nem teljesítetted még az előírt e havi vitatkozást?

    9. Seraf. Biztos átsiklottál egy-két megjegyzésen. Vérszemet kapott az eddigi vitatkozáson.
     Ez az okostojás lenyelte a bölcsek vesekövét, de arra még nem jött rá, hogy eddig mit csinált.
     Kiváncsi vagyok meddig megy el (1-TIM. 6:3 és 6:4) mert teljesített már belőle.
     Nekem is van egy olyan sejtésem, hogy hamarosan nem lesz annyira elragadtatva magától.

    10. M.István,
     Tejesen félreérted a jelen helyzeted,…ahogyan Pál levelét is. A tanító(k) nem én lennék. Én csak igyekszem rámutatni erre-arra, ami nem helyes, esetleg hibás. Ez lenne a nagy vétkem? A vitát, az ellenkezést pont az(ok) szokta elkezdeni, akik nem hajlandók beismerni azt, hogy nem tévedhetetlenek. Utólag akarnák tisztára mosni magukat, kibújni a felelősség alól, amivel ugye megint csak megtévesztenének másokat. Így a hozzászólás hozzászólás követ. Volt és még lesz is ilyen. Az, hogy a legtöbb embernek vannak kedvenc oldalaik, kedvenc kommetelőik, meg kedvenc üdítő italuk,….saját látócsövük, elképzeléseik a dolgok helyzetéről, arról én igazán nem tehetek kedves M.István,…..de hidd el, kellenek az olyan figurák is, mint amilyen én vagyok. Egyébként egyedi vagyok, de nem egyedül,…csak talán egy kicsit bátrabb, hangosabb.
     Sajnálom, ha magamra haragítottalak.

    11. Thea. Mivel letiltotta a nevem alatti hozzászólás megjelenését és a visszajelzések szerint másét is, de a hátulról-mellbe hazudozókat, meg láthatóan az ügynök-szarkavarókat támogatja a mézesmázos szövegelés mellett, és sokunk véleménye kezd az lenni, hogy nem véletlenül, így felhívom arra a figyelmét, miszerint nagyon figyeljen oda mit engedélyez.
     Ha az ismerősünket ismét támadás éri, amit nyilvánosan engedélyez, mint eddig, és mivel nem tudunk közbe lépni, így személyesen, szemtől szembe lesz felelős érte. Történt ilyen. NEM JÁTÉK. Ha nő ha nem. Kevés lesz a mézesmázos bibliás mellébeszéd miközben a senkiházi szarkeverőket támogatta. Ha megtörténik, emlékeztetve lesz arra, mi az ideillő pontos passzus.

    12. Kedves István!
     Egyrészt nem ülök folyamatosan a gép előtt, hogy a várakozó hozzászólásokat engedélyezzem, másrészt ha úgy döntesz, hogy trágár szavakat használsz, vagy más-más email címeket adsz meg, akkor kénytelen leszel várni, mert a hozzászólásod nem fog átmenni automatikusan.
     A személyeskedő hozzászólásokat pedig utólag is kötelességem letörölni.
     Fogalmam sincs milyen ismerősről beszélsz, de őszintén a hozzászólások szempontjából ez lényegtelen.

    13. Thea. Vannak emberek, akik nem a mellé, hanem az egyenes beszédet szeretik. Fent leírtam mi a helyzet és nem csak én lettem letiltva. Hiszek azoknak, akik jelezték. Nem vita kérdése.
     Ha viszont ez most engedélyezve lett, akkor az Adriannak írtat is kéretik megjeleníteni. Még azt gondolhatja, hogy minden oké, és így ő is félre van tájékoztatva. Nem általam.
     A trágárság egyenlőre még nem lett elkövetve. A hátulról-mellbe személyeskedés viszont igen, és van akinek az is feltűnik, amire evidens személyeskedve lett reagálva. Mert hogy kellene? Mézesmázosan? Támogatva azt a szélütöttet, aki nem Bibliát akar, hanem szó szerint szerepelni, de inkább sz@rt kavarni. Van aki tarja magát ahhoz, hogy legyen a ti beszédetek igen-igen, vagy nem-nem. Ez nem tetszik? Nevén vannak nevezve dolgok, és nem mismásolva.

    14. Kedves ADRIAN!
     2015/07/24 – 09:02
     “… A tanító(k) nem én lennék. Én csak igyekszem rámutatni erre-arra, ami nem helyes, esetleg hibás. ”

     Ezek szerint, amit te mondasz, kizárólag az helyes! Még akkor is, ha az az Isten igéjével nem támasztható alá!

     ” Ez lenne a nagy vétkem? A vitát, az ellenkezést pont az(ok) szokta elkezdeni, akik nem hajlandók beismerni azt, hogy nem tévedhetetlenek.”

     Lásd fent! Vagyis ki gondolja magát tévedhetetlennek?! Ki az, aki úgy gondolja, hogy ha neki ellentmondanak (ráadásul igei alapon), akkor “vitáznak vele, és ellenkeznek”?! Tanácsos lenne, ha azon is elgondolkodnál, hogy te mit írsz, és beszélsz!

     ” Utólag akarnák tisztára mosni magukat, kibújni a felelősség alól, amivel ugye megint csak megtévesztenének másokat. ”

     Ne keverj engem össze magaddal, és a barátaiddal se! Én nem szoktam csűrni-csavarni a mondandómat, hogy “tisztára mossam magamat”, és addig beszélni, amíg pont az ellenkezőjét nem hozom ki az eredeti hozzászólásomnak, ahogyan ti teszitek. Megpróbálván bebizonyítani, hogy mások az értelmetlen emberek, akik nem tudják értelmezni, és felfogni a beszédeteket, mert ti nem is azt mondtátok, amit leírtatok, hanem pont az ellenkezőjét! Én eddig, ha valamiben tévedtem, elismertem, és bocsánatot kértem ( még akkor is, ha nem úgy volt, és nem is kellett volna!)! Utána lehet nézni, mert itt a blogon megtalálhatók azok. ( De, tőletek semmi ilyen dokumentum nem létezik. Persze, ha valaki soha nem téved, akkor nem is szükséges ….) És a ti ilyen irányú, “tisztára mosós” próbálkozásaitok, illetve írásaitok is!

     “Így a hozzászólás hozzászólás követ. Volt és még lesz is ilyen. …”

     Ez csak azért volt eddig így, mert nem feltételeztem rólatok rosszindulatot ( illetve nem akartam elhinni azt) , és meg szerettelek volna tisztelni benneteket a válaszommal. De, részemről ez a feltételezés már kiesett, mivel igencsak tévesnek bizonyult. Ezért nem lesz több válasz, “vitatkozás, és ellenkezés” veletek, még a port is leverem a lábamról, ami rólatok rám ragadt….!

     ” Az, hogy a legtöbb embernek vannak kedvenc oldalaik, kedvenc kommetelőik, meg kedvenc üdítő italuk,?”

     Nem gondolom, hogy THEÁt meg kellene vádolni azzal, hogy vannak kedvenc kommentelői, mert szerintem eléggé nyilvánvalóan igyekszik részrehajlás nélkül megjelentetni a hozzászólásokat, bárkié legyen is az. ( Mármint én így látom.) Viszont valószínűleg vannak olyan kommentek is, amelyek olyan személyeskedő durvaságokat ( vagy egyéb, a hatályos törvény által tiltott oldalakra mutató linkeket , illetve sok linket) tartalmaznak ( ha az az adott kommentelőnek esetleg fel se tűnik) , amelyeket nem szeretne egy keresztény oldalon megjelentetni. Sőt, nekem is voltak olyan hozzászólásaim ( pedig semmi ocsmányság, vagy személyeskedés nem volt bennük), amelyeket nem jelentetett meg. De, személyesen megkeresett e-mailben, és mondta, hogy ne haragudjak, de nem fogja megjelentetni, mert úgy érzi, hogy ez egy sehová nem vezető, gyümölcstelen vita lenne a továbbiakban. És én rábíztam, és természetesnek vettem azt, és nem “pufogtam” a továbbiakban, hogy “micsoda sérelem ért engem”, és stb.

     “…saját látócsövük, elképzeléseik a dolgok helyzetéről, arról én igazán nem tehetek …”

     És, ha valakik nem a te “látócsövödön”, és “elképzeléseid” alapján szemlélik, és látják a dolgok helyzetét, azok bizony nagyon tévednek….?!

     ADRIAN
     2015/07/23 – 22:12
     ?Viszont azoknak se, akik még mondják is magukról, hogy őket nem Szent Lélek vezeti, illetve kell, hogy vezesse, mert azok nem is Isten beszéde szerint beszélnek.?

     “Kedves Ida, ilyen esettel tényleg találkoztál és azt be is tudod bizonyítani, vagy csak kitaláltad ezt az egészet? Ekkora csacsiságot rég olvastam valakiről, de tényleg? ?még mondják is magukról, hogy őket nem a Szent Lélek vezeti, illetve kell, hogy vezesse????

     A Szent Lélek vezetésének valóságáról és szükségességégről való megnyilvánulásaid, véleményeid a keresztény emberben, eléggé egyértelművé teszi, hogy számodra nem létezik, és nem fontos. ( Bár, egyébként vannak olyan gyülekezetek, egyházak, amelyek valóban ( többnyire rejtetten) azt hirdetik, hogy mára már nem szükségesek a Szent Lélek ajándékai, és vezetése se, mert annyira “stabil” lett a “keresztény tan”, hogy az ember, már magától is eligazodhat. De, természetesen egy pillanatig se akarom azt mondani, hogy Istvánnak nem rólad, hanem ezekről beszéltem!)
     Arról pedig egy pillanatig ne legyen kétséged, hogy téged, nem az én hozzád szólásaim, vagy beszédeim alapján fognak megítélni mások. Mindenki a maga beszéde alapján találtatik igaznak, vagy hamisnak. Ahogyan azt az Isten igéje mondja.

     Isten áldjon!

    15. Kedve Ida,
     Van egy nagyon rossz szokásod. Gyakran forgatod ki a a vitapartnered szavait úgy, hogy hozzáteszel a mondanivalójához olyanokat amiket sosem állított. Lásd a mostani hsz.-odban, amikor és ahogyan idekevered Theat, pedig egyáltalán nem rá gondoltam, hanem maga M.Istvánnak üzentem azzal, illetve egy általánosítás is volt,….és lásd ugyancsak a mostani hsz. végét, miszerint nekem nem fontos, sőt hogy szerintem az nem is létezik.
     Másodsorban, ha ezzel az egésszel az lett volna a célod, hogy saját magadat meggyőzd arról, hogy Adrián azért nem számít kereszténynek, mert sosem idéz, esetleg mennyiségileg nem idéz eleget a Bibliából, továbbá azért sem keresztény, mert sosem hozza fel mások előtt, vagy nem hozza fel elégszer azt, hogy őt is a Szent Lélek vezeti,…. és hogy ez bőven bizonyíték rá, akkor tisztelettel jelzem, sikerült. Te magad ezt mind el is hiszed. De jelzem, csak te egyedül.
     Nem azt mondtam, hogy minden amit mondok helyes, hanem helyesbítek dolgokat. A jövőben inkább arra tessék koncentrálni, hogy mi az ami nem igaz (miközben igaznak állítunk valamit!), úgy az én esetembe, ahogyan a tiédben is. A te esetedben próbáld ezt még a hozzászólásod elküldése előtt. Hogy te ezt a Szent Lélek segítségével, vagy anélkül teszed, tulajdonképen mindegy, csak igaznak bizonyuljon. Az sem baj, ha nem bizonyul annak, csak akkor kérlek többé ne dicsekedj a Szent Lélek útmutatásával, mert azzal, ha nem is rögtön, de még a későbbiekben, árthatsz is vele, illetve fogsz is, elsősorban magadnak, aztán ugyanúgy más keresztényeknek és végül, de nem utolsósorban, Istennek és az ügyének is.
     Az általad múltkor hiteles prófétáknak beállítottat személyekkel van némi információ hiány.
     A Wilkerson-t ismerem, az okés, de a többiekről azt hiszem ketten, vagy hárman voltak még, valami norvég hölgy és az a harmadik, akit én azonnal megkérdőjeleztem, aki valami fekete sereget prófétált, aki keletről északnak, vagy északig támad, megy végig, semmi további infó. Szóval kellenek a részletek Ida. Pontosan ki az a két vagy három személy, nevük és mikor éltek? És a próféciák is kellenek természetesen,…mikor, miről prófétált.

    16. Akartam mondani, és lásd ugyancsak a mostani hsz. végét, miszerint nekem nem fontos, sőt hogy szerintem a Szent Lélek nem is létezik.

    17. Kedves ADRIAN!

     Ha bárkinek a szavait kiforgatnám, akkor az valóban nagyon rossz szokásom lenne. De, szerintem elég csak a hozzászólásaidat elolvasni, és máris ott tartunk, hogy te nem is azt mondtad, amit oda írtál, hanem az ellenkezőjét….!
     Pl, kérdezem én, hogy tudsz-e nekem csak 1 db olyan hozzászólásomat idézni, amelyben én azt állítottam magamról, hogy tévedhetetlen vagyok. ( Mert ugye, ez volt az egyik vádad ellenem!) Kizárólag arról beszéltem, hogy a keresztényeket, Isten gyermekeit a Szent Lélek kell, hogy vezesse, mind a Krisztusban való életben, mind a Biblia olvasásakor, annak értelmezésekor. Mert ezt írja az ige. És a szellemi tapasztalat is ezt támasztja alá. ( És bár valóban, a bennünk élő Szent Lélek tévedhetetlen, és ha megtanulunk tökéletes engedelmességben járni vele, akkor mi is tévedhetetlenek leszünk, megint csak az ige szerint! De ehhez sajnos idő kell, amíg ide eljutunk. Mert olyanok leszünk, mint Jézus, és ahogyan Ő volt ebben a világban, úgy vagyunk mi is. Ahogyan Ő nem magától szólta, amit szólt, hanem amit az Atyától hallott, azt mondta ( noha természetesen neki is megvoltak a saját gondolatai), mi is azt mondjuk az ige alapján, amit “hallunk”. De, most nem ez a téma! )

     “…amiket sosem állított. Lásd a mostani hsz.-odban, amikor és ahogyan idekevered Theat, pedig egyáltalán nem rá gondoltam, hanem maga M.Istvánnak üzentem azzal, illetve egy általánosítás is volt,?”

     Oké, ezt lehet, hogy félreértettem itt, és nem arra céloztál, amire én gondoltam! Akkor bocsáss meg, kérlek! De, mivel egy másik blogon éppen erről panaszkodtál, hogy én vagyok THEA kedvenc kommentelője, és én bármit írhatok ide, azt megjelenteti, akár mekkora ” istenkáromlás” is, …stb” , ezért tűnt számomra egyértelműnek a megnyilvánulásod. ( Bár nem szerettem volna, nem szeretném a másik blogon élt életedet idehozni, de magyarázatképpen mégis szükségesnek tartom. Hogy ennek a gondolatnak, azért van alapja, nem kiforgatása a szavaidnak, és nem véletlenszerű kiegészítése azoknak, olyasmikkel, amiket sose mondtál. )

     “…és lásd ugyancsak a mostani hsz. végét, miszerint nekem nem fontos, sőt hogy szerintem az nem is létezik….”

     Elég sokszor írtál már megjegyzéseket arra nézve, ha az igéből a Szent Lélek tanításáról, vezetéséről, kijelentéséről, vagy ajándékairól, illetve gyümölcseiről volt szó. Amely megjegyzések eléggé egyértelművé tették, hogy számodra ez nem élet, nem igazság, és ezért másokról se tudod feltételezni, hogy valóság lehet a számukra. Saját magamat pedig semmiről nem kívánom meggyőzni, se veled kapcsolatban, se másokkal. ( Most megint jövök ezzel ( de hát ez van, és így van), hogy nem test szerint ítélünk meg másokat, hanem szellem szerint, rábízván az ítéletet a Szent Lélekre. És, amit Ő lát, azt mutatja, jelenti ki/meg nekünk. ) Továbbá, én senkitől nem vártam el ( tőled se), hogy igeverseket idézzen a hozzászólásaiban ( holott én szeretem azt tenni, de ez az én dolgom), kizárólag akkor, ha valamilyen téma felmerülésekor kértem, hogy a hitét, véleményét, vagy a látását, támassza alá igeversekkel. Nem az igeversek idézése, illetve nem idézése az, ami árulkodik valakinek a kereszténységéről, illetve nem kereszténységéről. A gyümölcseiről ismerni meg a fát.

     “Nem azt mondtam, hogy minden amit mondok helyes, hanem helyesbítek dolgokat. A jövőben inkább arra tessék koncentrálni, hogy mi az ami nem igaz (miközben igaznak állítunk valamit!), úgy az én esetembe, ahogyan a tiédben is.”

     Ahogyan te fogalmaztad meg, az egyértelműen arra utalt, hogy az, amit te mondasz, az mindig helyes ( még akkor is, ha az nem igei, ezért is helyesbítesz!), és mindig én ( vagy esetleg más) vitatkozok, és ellenkezek veled. Csak szereted a leírt szövegedet úgy magyarázgatni, és csűrni-csavarni, hogy abból úgy nézzen ki, mintha a másik ( vagy mások) tenne ( tennének) hozzá olyan gondolatokat, amelyeket te soha nem mondtál. ( De, ez nem az én problémám. Mindenki saját magáért fog felelni az Úr előtt. Nekem, és másoknak ( még magadnak is) is mondhatsz, amit akarsz, az Isten ismeri a szíveknek indulatait, titkait, és Ő ítéli majd meg. Az enyémet is! )

     “A te esetedben próbáld ezt még a hozzászólásod elküldése előtt. …”

     Nyugodj meg, én figyelek, még mielőtt elküldöm! Viszont a saját tanácsodat magadra alkalmazhatnád, hogy úgy írj, és azt, amit mondani szeretnél, hogy senki ne érthessen félre. Illetve, hogy azután ne kelljen azon mesterkedned, hogy hogyan állítsd be úgy, hogy mások értettek félre téged, mert te soha nem mondtál olyat, illetve nem is azt mondtad, ami oda van írva.

     “Az általad múltkor hiteles prófétáknak beállítottat személyekkel van némi információ hiány.”

     Tök mindegy, hogy milyen információkat hiányolsz, ha az igében az van leírva, hogy ha valamely próféta próféciája megtörténik, akkor az a próféta az Úrtól kapta azt. Ha nem történik meg amit a próféta prófétált, akkor a próféta, és a prófécia is hamis. Mert senki nem mondhat olyat, ami megtörténik, ha az Isten nem mondja azt!
     Azok a próféciák eddig megtörténtek, és igaznak bizonyultak. ( Neked nem kell azokat elhinned ( vagy hitelesnek tartanod) , ha a számodra az nem elégséges bizonyíték. Isten azokon a gyermekein keresztül szól, akiken keresztül akar, és nem fogja a beleegyezésünket kérni, hogy akár a legismeretlenebb gyermekét használja arra. És legtöbbször az anyakönyvi kivonat