Idők jelei

Az Anunnaki – Az Ősi Idegenek állításainak megdöntése

Jegyzetek és források (a videóban megjelenő referenciaszámok alapján):

[1] A. Kienast, “Igigu und Anunnaku: Nach Den Akkadischen Quellen” (Igigu és Anunnaki az akkád források szerint)

[2] W. von Soden, “Babylonische Göttergruppen: Igigu und Anunnaku, Zum Bedeutungswandel theologischer Begriffe” (Babiloni istencsoportok: Igigu és Anunnaku: A teológiai kifejezések jelentésének változásai)

[3] Die Anunna in der Sumerischen Überlieferung The Anunna in the Sumerian Tradition A. Falkenstein, Heidelberg Literal Translation (with some adjustment for clarity) by Kalene E. Barry

[4] Lásd ugyanott.

[6] “Shamash.” Windows to the Universe, n.d. http://www.windows2universe.org/mythology/shamash_sun.html

[7] A babiloni Gilgames-eposzban, amikor Gilgames és Enkidu elindulnak, hogy megöljék Humbabát, minden reggel a felkelő Nap felé fordulva imádkoznak Samashoz, hogy útjuk biztonságos legyen.

[8] The Nelson-Atkins Museum of Art, Kansas City, Missouri, Winged Genie Fertilizing a Date Tree, 884-860 B.C.E.
Assyrian, http://nelson-atkins.org/collections/iscroll-objectview.cfm?id=24456 Szárnyas szellem datolyapálma beporzása közben, Kr.e. 884-860, asszír

[10] Ada Cohen, Steven E. Kangas. “Assyrian Reliefs from the Palace of Ashurnasirpal II A Cultural Biography.” (asszír dombormű II. Asurnasirpal palotájából, kulturális biográfia) In Assyrian Reliefs from the Palace of Ashurnasirpal II A Cultural Biography, 2010.

[11] Az arany szóval kapcsolatos kutatás elkezdése előtt fontos tudni, hogy az arany szó mellett időnként a “Nibru” szó is megjelenik. Ez azonban nem azonos a hírhedt Nibiruval. Amikor azt olvassuk, hogy aranyat vittek ?Nibruba?, ott egy valóban létező sumér városra utalnak.  http://en.wikipedia.org/wiki/Nippur Az ‘arany’ szóra így tudunk rákeresni: http://etcsl.orinst.ox.ac.uk/cgi-bin/etcsl.cgi?simplesearchword=gold&simplesearch=translation&searchword=&charenc=gcirc&lists

[12] Lásd ugyanott.

[13] Atrahaszísz-eposz, 25,26,30 sorok: http://www.livius.org/as-at/atrahasis/atrahasis.html

[14] By John H. Walton. Ancient Israelite Literature in Its Cultural Context: A Survey of Parallels ,P.41, (Ősi izraelita irodalom kulturális kontextusban, 41. oldal) http://books.google.co.ke/books.

[16] I. Mózes 6:1-14  The Holy Bible: King James Version. 2009 (Electronic Edition of the 1900 Authorized Version.) (Ge 6). Bellingham, WA: Logos Research Systems, Inc.

[17] “Flood Legends From Around The World.” Flood Legends From Around The World, n.d. (A világ özönvíz legendái) http://www.nwcreation.net/noahlegends.html/.

[18] S.W. Hong, S.S. Na, B.S. Hyun, S.Y. Hong, D.S. Gon April 1, 1994 ‘Noé bárkájának biztonsági vizsgálata tengeri viszonyok között’ http://www.answersingenesis.org/articles/tj/v8/n1/noah and Jonathan Sarfati. “Noé özönvize és a Gilgames-eposz.” Creation Magazine, March 29, 2004. http://creation.com/noahs-flood-and-the-gilgamesh-epic.

[19] Ian Lawton. “Guide to the Sumerian Texts.” (Útmutató a sumér szövegekhez) Guide to the Sumerian Texts, 2000. http://www.ianlawton.com/mes4.htm.

[20] Aish HaTorah’s Discovery Seminar. ‘Accuracy of Torah Text.? (A Tóra szövegeinek pontossága) Accuracy of Torah Text, n.d. http://www.aish.com/h/sh/tat/48969731.html.

[22] Evans, Craig. ‘Guide to the Dead Sea Scrolls.’ (Útmutató a Holt-tengeri tekercsekhez) 2010.

[23] Jeff A. Benner. ‘Isaiah Scroll and the Masoretic Text.’ (Az Ézsaiás tekercs) Ancient Hebrew Research Center, n.d. http://www.ancient-hebrew.org/31_masorite.html.

Előző posztKövetkező poszt

8 hozzászólás

 1. Igen. Köszi a videót, nagyon hasznos!

  A felirat szövegként megtalálható valahol? A teremtéstörténetekkel kapcsolatban nagyon érdekes volt, amit mondott.

  A sumer irodalom—Biblia párhuzammal nem olyan rég foglalkoztam, mert rátaláltam egy hatékony “csapdára”, ami beszivárog a közgondolkodásba, pl.: http://www.noiportal.hu/main/npnews-13985.html

  Konkrétan egy jogtörténetet tanító egyetemi tanár vallott a fülem hallatára az ún. Sumér Biblia mellett. Rövid áttekintésként:
  https://szkitahun.wordpress.com/2011/03/25/kaldeusi-biblia-kaldeusi-osi-szovetseg/
  http://tomoryzsuzsa.weebly.com/a-biblia-sumer-alapjai.html
  http://www.magtudin.org/magyar_biblia.htm
  Cáfolatot eddig nem találtam tudományos előképzettségű embertől. Ezért is örülnék nagyon a felirat szöveges változatának, bár a forrásjegyzék is nagyon célravezető!

  Köszi még egyszer!
  .

  Üdv:
  .

  1. Üdv! Elkezdtem olvasni a csapdának titulált női portalos cikket. Amikor eljutottam a Vatikán híres teologusahoz es a nagy beismeresehez, rakerestem. Nos erre a névre csak magyar nyelvű talatok jönnek, jellemzően ez a cikk es atiratai. Ettől meg senkinek sincs igaza, de kiváló példa a (szándékos?) dezinformáció erejére.

 2. Sziasztok, ha gondolja valaki en is szivesen beszallok a forditasba, meg van hozza az adottsagom:) Amugy orulok, hogy ilyen leleplezo videok is keszulnek, mert nem akarok nyersen fogalmazni, de mar tenyleg kezd mocskosul unalmas lenni a rengeteg mese, kamu, kitalacio es reszeg emberhez sem illo ostobasag, amiket a vilagiak, Istentagadok, Biblia-gyulolok allandoan kitalalnak a satan sugallatara… Lehet, kisse kemenyen fogalmazok, de ha valaki belegondol komolyabban, akkor nem masrol van szo. Ez tenyleg ennyi es nem mas. A satan gyuloli a keresztenyeket, mert Jezusban hisznek, aki Isten Fia es megvaltotta az embereket. Es evezredek ota azzal foglalkozik a satan, hogy torznal torzabb meseket talaljon ki, amelyeket a vilagiakon keresztul tar a nyilvanossag ele es erdekes modon valahogy mindig az akar kijonni belole, hogy ne higgyunk a Bibliaban, mert az nem igaz, csak atvette innen meg onnan stb…. Szanalmas es undort-kelto az egesz. Teljesen atlatszo az egesz. Max a vilagiaknak nem az.. Sajnos ok nagy arat fognak fizetni azert, hogy mindezt a sok szemetet es elmebajt keszpenznek vettek. En igy latom.

 3. Nagyon jó, gondolatébresztő videó volt. (mondjuk én 90%-ban eddig se hittem el ezeket a sztorikat a légköri aranyról, a görögös nevű fiatalembertől meg mindig kirázott a hideg) Az tény, hogy a legtöbbünk hozzáértése még az összes kereső funkcióval megtámogatva is kevés az igazságtételhez, de amit itt a tudósok felsoroltak, az sokkal meggyőzőbb volt, mint a fantáziálás az annunakikról.
  Az igazi próbatétel a tárgyi leletek magyarázása lesz, azt hiszem. Puma-Punku, Nan-Madol, és sok ezertonnás precizen kifaragott sziklatömb, szerte a világon.

  1. A múltkori szavazás listájában szerepel ezekről is film, hamarosan sort keríthetünk arra, hogy feliratot kapjon.
   Időm az nem túl sok, de kedvem rengeteg van, hogy lefordítsam akár az egész sorozatot. 🙂
   Jelenleg a Piramisok készül, illetve megnézem, mi lett a következő helyezett a szavazásban, és egyeztetek Theával, hogy nekilódulhatok-e.
   A következő három helyezett, ha jól látom:
   Ősi atomháború
   Ezékiel kereke
   Puma Punku
   Szóval nagyon esélyes, hogy pár héten belül Puma Punku is felkerül. (egy film kb 3-4 hetet igényel, persze csak ha ezzel tudok / tudunk foglalkozni, ami ritka eset)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend