Gazdasági válság

A gazdaság észrevétlen összeomlása már elkezdődött

Forrás: shftplan.com

Gazdasági összeomlás. Ezeket a szavakat hallva sokak szeme előtt bankrohamok, törvénytelenség, az utcán halmokban heverő, értéktelen pénzhegyek és a kereskedelmi tévék bemondóinak felkavaró beszámolói jelennek meg. Egy olyan gondterhes, minden örömtől és szórakozástól mentes világot képzelnek el, ahol az emberek rongyos ruhákban turkálnak a kukákban élelmet keresve.

Ezen apokaliptikus elképzelések miatt a gazdasági összeomlás egy nehezen hihető fogalom a legtöbb átlagember számára. Végtére is a házak felhajtóin ott állnak a szép autók, a közvilágítás működik, a lakásokban van áram, a gyerekek iskolába a szülők pedig munkába járnak. Úgy tűnik, minden rendben van és az összeomlás is csak egy olyan összeesküvés elmélet, mint a többi. Vagy mégsem?

Sajnos nem. A gazdasági összeomlás szinte tényként kezelhető, hiszen kézzelfogható jelei egyre több területen tapasztalhatók. A gazdasági összeomlás csendesen és alattomosan érkezett. Valószínűleg nagyon sok ember gondolja azt, hogy csak az ő életében tapasztalható, miután elvesztette megélhetését, kikapcsolták a gázt vagy a villanyt a lakásában vagy kamrája lassan kiürül.

Nem beszélnek róla, mert szégyellik újdonsült szegénységüket, inkább csendben tűrnek, és nem veszik észre, hogy a szomszédban ugyanaz a helyzet. Nem veszik észre, hogy nincsenek egyedül.

Az amerikaiak kevesebb, mint felének van munkája

A megtévesztően tálalt legújabb munkaerő-piaci jelentés szerint a helyzet derűlátásra ad okot, azonban a breitbart július 5-i cikke kicsit más fényben tünteti fel a hivatalos számokat. Igaz, hogy technikailag több munkahely van, azonban ennek egyszerű magyarázata, hogy a korábban teljes munkaidős állásokat ma részidejű munkavállalók töltik be, tehát a korábban egyetlen ember által végzett munkát két ember látja el.

A cikk szerint az amerikaiak mindössze 47 százaléka rendelkezik teljes idejű munkával, egy olyan korban, amikor a legtöbb családban mindkét szülő teljes keresetére szükség van a megélhetéshez.

Az állam nagy gondot fordít a számok tálalására, hogy az összkép növekedést mutasson.

A bevételek csökkennek, a kiadások emelkednek

Mindeközben a lakossági fogyasztás emelkedik, amit a kormány szeret kihangsúlyozni. Arról azonban ritkán esik szó, hogy az emberek kénytelenek többet fizetni és cserébe kevesebbet kapnak a megélhetéshez szükséges alapvető árucikkekből. A pénz leginkább ételre, közüzemi számlákra és benzinre megy el.

Üzemanyag. Az üzemanyagok ára 10 év alatt 294 százalékkal emelkedett, ami persze mindenre kihat.

Élelmiszerek. Az élelmiszerek ára ijesztő mértékben emelkedik. A legnagyobb növekedés az elmúlt két évben következett be, főleg az egészséges ételek, a gyümölcsök, zöldségek és bio élelmiszerek terén. Az áremelkedés leplezésére sok gyártó a termék súlyát csökkentette.

Rezsi. A rezsiárak is emelkednek, ami különösen a már eleve nehéz helyzetben lévő családok életét lehetetleníti el.

Segélyek

Az amerikaiak több mint fele részesül az állami segély valamilyen formájában, legyen az élelmiszerjegy, kiegészítő juttatás, egészségügyi ellátás vagy egyéb. Nagy a baj. Többen vannak a segélyben részesülők, mint a dolgozó emberek. Ennek egyik oka, hogy a politikusok az ilyen juttatásokkal vásárolnak szavazatokat.

A néhai Margaret Thatcher is arra figyelmeztetett, hogy ?a szocializmussal az a baj, hogy egy idő után elfogy a mások pénze.? Ez történik most. Az ország adóssága gyorsabb ütemben sokszorozódik, mint amennyi időbe telik Bernanke Fed elnöknek kinyomtatni egy adag százdollárost. Ez a lufi is a korábbiak sorsára fog jutni: kidurran. Akkor már lehetetlen lesz tagadni az összeomlást.

Az összeomlás túlélése

A legtöbb ember szeretné megőrizni a függetlenségét, miközben a hatalom pedig egy új hűbéresi rendszer felállításán fáradozik. Nem számíthatunk többé arra, hogy majd valaki kiment ebből a helyzetből. A mentőcsomagok csak a milliárdosoknak szólnak. Életmódváltásra van szükség. Semmi értelme arra várni, hogy egyszer csak bemondják a tévében: ?Itt az összeomlás!? Az összeomlás elkezdődött. Itt az ideje átgondolni, hogy mi magunk mit tehetünk a túléléshez.

Csökkentsd a kiadásaidat. Mindenki készíthet személyre szabott megszorítócsomagot a saját kiadásainak csökkentésére. Ez nem meghátrálást, hanem nagyobb függetlenséget jelent, hiszen így nem a kormány, hanem az ember saját maga dönti el, hogy mire van kevésbé szüksége.

Próbálj néhány dolgot önállóan előteremteni. Termelj növényeket (akár a lakásod ablakában), vegyél néhány csirkét, fürjet vagy nyulat. Itt most nem a teljes önellátásról beszélünk, hanem arról, hogy az embert jó érzéssel tölti el, hogy képes megtermelni a napi salátájára valót és még meg is tanul néhány hasznos dolgot közben. Arról nem is beszélve, hogy az így előállított növények garantáltan organikusak lesznek és csökkentik kiadásainkat. Csatlakozhatsz egy termelői közösséghez is. Próbáljuk megtanulni, hogyan javíthatjuk meg vagy viselhetjük jobb gondját eszközeinknek. Próbáljunk minél kevésbé függni a háztartási elektronikai eszközöktől.

Próbáljunk kevésbé függni a közművektől. Erre országonként és élethelyzetenként más-más lehetőségek adódnak. Ha mást nem tehetünk, legalább kevesebb nagyfogyasztású eszközt használjunk.

Figyeljük a közüzemi számlákat. Az árak folyamatos emelkedésével egyre több ember nem lesz képes fizetni a számláit, aminek a villany, a gáz vagy a vízszolgáltatás lekapcsolása az eredménye. Figyeljük a fogyasztást és előzzük meg a bajt.

Az amerikai életmód a végéhez közeledik. A felkészülés nagyon fontos. Akinek új a téma ismerkedjen meg az alábbi oldalakkal:

Survival BlogSurvival SherpaPrepper WebsiteLew RockwellSHTFplan

Az óra ketyeg, de bárki bármit mond is, soha nincs késő elkezdeni a felkészülést.

Ne a világrengető zűrzavart várjuk!  A valóságban a gazdasági összeomlás sok apró esemény összességéből adódik, mint az emelkedő árak, a bevétel csökkenése vagy teljes megszűnése és az önellátás lehetőségének felszámolása azok által, akiknek célja, hogy minden és mindenki felett teljes hatalmat gyakoroljanak.

(Időkjelei: Ismét fontos kihangsúlyozni, hogy itt a világkormány hatalomra jutását megelőző gazdasági összeomlásra és nem a Bibliából Nagy Nyomorúságként ismert időszakra való felkészülésről van szó.)

Előző posztKövetkező poszt

30 hozzászólás

  1. Kezdődött a búbánat, az kezdődött!
    2008 óta olvasom ezeket a repetitív, sokszor alaptalan vagy eltúlzott, minden konkrétumot nélkülöző ostobaságokat. Már akkor félévente gazdasági összeomlás volt, meg a Zeuró a csőd szélin… Unalmas. Ugyanazok a dumák mennek körbe-körbe… járvány? Semmi. Ufók? Az… lfsz… Összeomlás nuku. Háború? Max Durándán szombat este…

    Kegyetlenül unalmasak ezek az újra előrángatott, ráncfelvarrott jóslatok, amiből semmi nem vált be idáig. Elhiszem, hogy ebből sok ilyen húdemegmondomafrankót oldal megél, csak legalább egyszer mondanának A.) igazat, B.) valami jövőbe látót, amit hasznosítani lehet. De nem… úgyhogy, mint a chemotoxos legyek, keringenek körbe ugyanazok az unalmas és soha be nem vált jóslatok. Következő világvége? Csak mert a tavalyi after nagyon király volt még akkor is ha én speciel nem ihattam alkoholt…

    1. Képzeld, Jégkirálynő, ezzel a hozzáállásoddal beteljesited az egyik bibliai próféciát, ami újabb bizonyitéka, hogy az idők vége felé járunk:

      “Tudjátok meg elsősorban azt, hogy az utolsó napokban csúfolódók támadnak, akik mindenből gúnyt űznek, akik saját kívánságaik szerint élnek, és ezt kérdezgetik: “Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert mióta az atyák elhunytak, minden úgy maradt, amint a teremtés kezdetétől fogva van.” Mert rejtve marad előttük, szándékosan meg is feledkeznek róla, hogy egek régóta voltak, és föld is, amely vízből és víz által állt elő az Isten szavára. Ez által az isteni szó által az akkori világ özönvízzel elárasztva elpusztult, a mostani egek és a föld pedig ugyanezen szó által megkímélve megmaradtak, hogy tűznek tartassanak fenn az ítéletnek és az istentelen emberek pusztulásának napjára. Az az egy azonban ne legyen rejtve előttetek, szeretteim, hogy az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap.
      Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen. De el fog jönni az Úr napja, mégpedig úgy, mint a tolvaj, amikor az egek recsegve-ropogva elmúlnak, az elemek égve felbomlanak, a föld és a rajta levő alkotások is megégnek.” 2Péter 3:3-10

    2. Szia kedves jégkirálynő!
      Csak egy kérdésem lenne hozzád és azokhoz , akik hasonlóan tehozzád vélekednek.Ha holnap megtörténnének azok az események, amiket kérdőre vontok, akkor változtatna a ti felfogásotokon valamit?
      Én nem tartom valószínűnek, mert minden dolog megértése( a bölcsesség) fentről adatik.

    3. Az összeomlás Istennek hála: lassan veszi kezdetét és nem azonali BOOOM, vagy KHRAKK !
      nem lehet tudni, hogy miként lessz a jövőben, de vannak sarkalatos dolgok amik kétségtekenek! Az Olaj pl, nem lesz több! De az igény rá sokkalta több lesz! vagyis az energiahordozó szénhidrogénes bázisa folyamatosan és megállás nélkül emelkedni fog!
      Így az élelmiszerárrak, szintén! Várható eggy beözönlés a szegény fejlödő világból!
      Várható egy forradalom Kínában , Indiában, és öldöklő hullámok Közel-Keleten: Várható az USA értékvesztése, szerepének hátrábbsorolása, ami miatt az aranytartalékát megkezdi felemészteni!
      Aminek következtében megszorongatják a sötét háttérhatalom csöcsös-seggét ! Aminek következtében, itt is, ott is berogyadoznak gyártók és alkalmazotti , az az lebarmosított rabszogai államok, sárosok mint pl a Catrina hurrikéán idejében a bűn városa is letérdelt és kimutatta primítivségét! Eer, meg ezer barom lép fel aMERIKÁBAN MEGVÁLTÓI SZÓLAMOKKAL, ÉS ÉGNI FOG AZ EGÉSZ ORSZÁG! Amikor ezek meglesznek, a világ összes pénze semmivé lesz!
      Amikor pedig megbukik a Magyar Fizetőeszköz, semmit nem fogtok tudni vásárolni! Nem lesz árukért fizetőeszköz egy jódarabig, mondjuk egy szelíd forgatókönyv szerint fél évig! Ha ezt kibírjátok, lesz esélyetek a túlélésre! De az a fél év, mire bevezetik a jegyredszert, a települések felállítják saját védelmi egységeiket, addig előtte a városból falu irányába indulnek majd élelmet keresni, vagy éppen rabolni fosztogatni a falkákba verödött semminélküliek! A legfőbb fizetőeszköz a doháyn és az étolaj, benzin, lesz, ameddig még az is lesz! Fél évre való tartalékotok legyen! És akkor túlélhetitek! Ma már Amerikában folyamatosan sugároznak olyan dokufilmeket, ahol emberek mutatják be hogyan akarják túlélni az összeomlást! 30-40 ezer befogadó képességű internálótáborok várják készen az összeterelendő lakosságot, hogy valamiképpen egységersen is túlélhető legyen a krízis! Az amerikai Namazti Gárda félelmetes katonai eszközökkel szerelik fel, páncélautókkal, géppuskákkal és a többi A Kínaiak nyakló nélkül vásárolják fel az aranyat! Készüljetek ti is! Legyetek résen! Vásároljatok tartós élelmiszert erőtököz mérten! Olajat, cukrot, sót, lisztet! konzerveket, ivóvizet, fél évre legalább ! És bízzatok Istenben Aki meg is üzente neketek, hogy mindezeknek meg kell lennie!

    1. Éppen azért, hogy észrevegyék. Az észrevétlen nem azt jelenti, hogy nem létező. Éppen ilyen észrevétlenül szorul a hurok az emberiség körül minden más szempontból is. A szabadságot nem egy csapásra, hanem apránként veszik el, így kisebb az ellenállás. Sokszor beszéltünk már a békáról a fazékban. Ha bedobsz egy békát egy fazék forró vízbe, azonnal kiugrik. Ezzel szemben, ha langyos vízbe teszed és lassan melegíted, simán meg tudod főzni, anélkül, hogy megpróbálna menekülni.

  2. Csaba barátom,
    Légy olyan kedves és világosíts fel engem mit jelent “magasabb szintű” embernek lenni? A kiinduló pontra gondolom még emlékszel. “E.V. inkább tartozzál a magas szintű emberek közé………amíg a vallásokat vagy a jézus képzelődést követed addig max közepes szintű ember leszel”
    Őszintét megvallva, én beérném még a közepes szinttel is csak azt áruld el légyszíves, hogy miként érhetem el figyelembe véve azt a tényezőt, hogy továbbra sem vagyok vallásos, de hiszek Jézusban. Bocs de ebből indulok ki: “addig max közepes szintű ember leszel”
    Juj de jó! Ebből jut eszembe te Csabi még egy kérdés. És milyenek az alacsony szintű emberek?

  3. Spektrum/On the spot/Pápua Új-Guinea Aki tudja nézze meg. Tanulságos. Főleg a vallásról szóló része.

  4. usa megélhetés szempontjából még mindig benne van a top 10-ben, a kiugró lehetőségek tekintetében pedig a top 3-ban
    a magyar emberek a fél karukat odaadnák ha itthon usa életszínvonal lehetne, szóval rosszul esik hogy állandóan nyomják magukról a sajnáltató cikkeket meg filmeket

    1. Ne gondold, hogy kint minden fenékig tejfel. Az USA középosztály közel hasonlóan szenved az Obama-féle új szabályzásoktól, mint itthon…

      1. De csak a szabalyzatoktol Sharky, nem? Akarhanyszor kimegyünk a férjemmel vacsorazni,alig talalunk az étterem elott parkolot annyira tele van mindegyik kajalokkal….es ezek többnyire középosztaly.A food store-ban vasarlok kocsija annyira tele (még a feketékéi is),hogy alig birjak tolni.Akkor mire is gondolsz pontosan?

        1. lehet az a szegénység neki hogy az usa közép osztály már csak 1-2 suvot tud venni pár évente és nem hármat

    2. Szerintem egyszerű a képlet, a birodalmak központjában mindig jobb az élet, kevesebb esélyt adnak a lázongáshoz.
      Ahogy eu kiszivattyúzza a kelet európai országokból az erőforrást (gazdaság, piac, munkaerő, megtakarítások, magánvagyonok,…) bankok, multik, kormányok révén, ezt teszi nagyban az us is európával (pl.atlanti szabadkereskedelem a kötelezően elfogadott USD és fedezetlen fed USD nyomásával megfogják fojtani, vásárolni az eu-s multikat)
      Persze ez a jólét viszonylagos és folyamatosan csökkenő (sajnos a perifériákon a leginkább), egyre inkább hasonló lesz a fő a szintén főleg ószövetségiek által alapított, vezetett 1930-as évekbeli szovjet-bolsevik birodalomhoz.
      Az irány rossz és nem is fog változni, mert a rendszerből és a működtetőkből ered. Amíg a működtető családok, nem a termelés és munka alapból indulnak, hiszen nem ez a gondolatuk, hatalmuk alapja és ezért egyre fokozódó mértékben az ő spekulációs értékeiket ismertetik el, nem lesz jobb, csak rosszabb lehet. Milyen rosszul és mikor fogunk élni? Nem tudom, csak azt, hogy jóval rosszabbul, mint amit elő tudunk állítani.

  5. de miért usáról szól mindegyik ilyen poszt? van rengeteg más ország is, és a többség 20 éve is sokkal rosszabb helyzetben volt

    1. Talán azért, mert ennek a szájtnak a szellemi atyja amerikai (a cikkeket angolból forditják). Néha én is hiányolom a magyar vonatkozást…

      1. Amennyire tőlem telik hozzá szoktam tenni a magyar vonatkozásokat (majd figyelek, hogy több legyen). Az oldalt nem Joe indította, de fontos része van a munkában, hiszen a legtöbb bibliatanulmányt ő írta, a híreket pedig közösen figyeljük.

        1. Régóta foglalkoztat a kérdés:miért építettek annyi “Fema” tábort?
          Lehet,hogy erről van szó?
          Mármint mindaz amit leír e cikk és annak következményei..beláthatatlanok.
          Csak azt a sok koporsót nem értem..

        2. A krematóriumok rossz érzést keltenének! Emlékeztetnének “valamire”, és ezért gyanúsabbak lennének!

        3. például ha usa és kína között kitör a háború akkor autómatikusan minden kínait a fema táborokba fognak zárni

    2. Kedves Csaba!
      Nem minden ?ilyen? cikk szól az Egyesült Államokról. Igaz, hogy rendszeresen esik szó róla, mivel ebben a végső globális harcban fontos szereplő, és sorsa mindannyiunk életére kihat. Az időkjelei nem egy hírportál és ahogy a Rólunk lapon is olvasható: ?Az oldalon található írások célja a világban lezajló általános folyamatok és trendek érzékeltetése, megvitatása nem pedig a napi hírek távirati iroda stílusban történő jelentése?.

      Ennél a konkrét cikknél pedig leginkább az elejét tartom fontosnak, mert ez a mentalitás mindenhol jellemző, amúgy pedig nem gondolnám, hogy a cikkben olvasható amerikai számok bárkit is megzavarnának abban, hogy saját helyzetére vonatkoztassa a leírtakat.

      1. Abszolút egyetértek, holott korábban én is szót emeltem a hazai vonatkozás mellett.

        Érdemes olvasni a hozzászólásokat, belekapcsolódni ebbe a mini-fórumba, így meg tudjuk vitatni a világ eseményeinek hazai lecsapódását 🙂

        1. Igen, ezt még én is hozzá akartam tenni. Csak együtt megy. 🙂

    3. Szia Barát Csaba!

      Ha ezt még nem láttad esetleg, akkor nézd meg ha van kedved hozzá, és akkor jobban érthető lesz, hogy miért nem rossz, ha az USA életszínvonalesést figyeljük! ( Ha ott “gáz” van, holott világrablás folyik, azért, hogy megőrizzék az “amerikai álmot”, akkor, ha esik az életszínvonaluk, akkor gondolhatod, hogy másutt mi lesz!

      http://www.youtube.com/watch?v=7NBfnZ8sDjg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend