Tudomány és technika

A jövőben ultrahangos porszem agyimplantátumokkal kapcsolódhatunk a gépekhez

Forrás: techland.time.com

Bizonyára mindenki emlékszik azokra az ijesztő méretű tüskékre, amiket Keanu Reeves és társai nyakszirtjébe dugtak a Mátrixba tett utazásaik során. Mindenesetre ma ez a furcsa kép jelenik meg a legtöbb ember fejében, amikor virtuális utazásokról esik szó. A neuron alapú networking kulcsa egy nyársra húzott agy lenne? Persze mit vár az ember a filmektől. Az emberi agy és a gépek közötti interfészek valószínűleg, hogy is fogalmazzunk, kevésbé lesznek szemmel láthatóak a jövőben, amennyiben a Berkeley tudósainak kutatásai eredményesnek bizonyulnak.

Az egyik legnagyobb kihívás olyan agy-gép interfészek (BMI) kifejlesztése, amelyek egy egész életre szólnak. A felhőre történő felcsatlakozás a Mátrixban is igen kényelmetlen volt: beülsz egy székbe és nyakon szúrod magad. A való világban jelenleg létező agy-számítógép interfészek talán ennél is macerásabbak.

?A jelenlegi BMI rendszerek csupán néhány száz beültethető helyszínre korlátozódnak. A beültetett elektródák körüli szöveti reakciók teljesítménye idővel lecsökken és csupán néhány hónapig, évig képes működni,? írja a KurzweilAI.

Mi lenne, ha az ilyen módszerek helyett egy egész hadsereg apró, porszem méretű szenzort állítanának elő, amiket azután az agyba ültetnének? Nem autonóm szenzorokról van szó, amelyek mint egy gyarmatosító hadsereg átvennék a hatalmat az agyunk felett, hanem olyanokról, amelyek lehetővé tennék a kívánt kommunikációt, jelen esetben magas-minőségű érintkezést az idegekből érkező jelekkel, majd ezek továbbítását az éppen használt eszközre ultrahang segítségével.

Íme a módszer: Először át kell hatolni a koponyán, majd az agyat körülvevő kemény burkon (dura mater) és 2 mm mélyen behatolni magába az agyba. Itt kerülne elhelyezésre a több ezer darab alacsony fogyasztású CMOS chip, amelyek egy milliomod méter (kb. 1000 nanométer) átmérőjűek.

Ezek elektródák segítségével elkezdhetik az idegi jelek rögzítését, amelyeket piezoelektronikus szenzorok útján ultrahanggá alakítanának. A jeleket az agykéreg alatti (közvetlenül a chipek felett elhelyezett és egyben a működéshez szükséges áramot is biztosító) adóvevő fogná, majd továbbítaná a koponyán kívül elhelyezkedő másik adóvevőnek (ASIC, memória, akku, nagyobb hatótávolságú adó), ami vezeték nélkül kommunikálna az éppen használt számítógépes eszközzel.

A legtöbb futurista elképzeléshez hasonlóan ezt sem tesztelték még, egyelőre a javaslatok között szerepel, de mégis bepillantást enged abba, hogy merre felé is tart az emberiség a virtuális információk vezeték nélküli galaxisában.

Előző posztKövetkező poszt

10 hozzászólás

 1. Álmodjatok tovább gyermekeim, ne is lássátok a valóságot, csak az álmaitok kivetített képeit. Féljetek és rettegjetek, csakhogy ágy érezhessétek, tudjátok mi vár rátok… Nem tudjátok.

  1. Kedves “Pater noster” 🙂
   Az a baj a hozzászólásoddal, hogy nem több egy blöffnél. Nem tudsz te semmit, és ezt máris bebizonyítottad….fater.

  2. Csak miattatok félünk és rettegünk kedves Pater! Isten kegyelme (“kegyelemfelhője”) , amelyet az Úr Jézus Krisztusban adott nekünk, majd 2000 éve kitöltetett, és körülöleli, beburkolja a földet! Csak ki kellene nyújtania az embereknek a kezüket érte! Csak segítségül kellene hívniuk Jézus nevét, és megmenekülnének! Ehelyett, pár földön töltött év után a nagy többség megy a pokolba! Örökre!
   Ez az oldal is azért van, hogy figyelmeztessen, hogy még úgyan van idő, de már nem sok! Keressétek az igazságot! Kutassátok!

   Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
   Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.
   Az, aki benne hisz, nem kap ítéletet, aki nem hisz, már ítélet alatt van, mert nincs hite az Isten egyszülött Fiának nevében.
   Az ítélet pedig ebben áll: a világosság a világra érkezett, de az emberek inkább szerették meg a sötétséget, mint a világosságot, mert a tetteik gonoszok voltak.
   Mindenki gyűlöli a világosságot, aki hitványságokat cselekszik, és nem jön a világosságra, hogy tettei rá ne bizonyuljanak.

   És azt se felejtsétek el, hogy azt senki nem tudja, hogy személyesen neki (!), mennyi ideje van arra, hogy éljen a kegyelem lehetőségével!

   És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.

 2. Talan azért,mert a Jelenések 13:16-ban VAGY -rol vagy szo:

  “Azt is teszi mindenkivel (az Antikrisztus) ,kicsinyekkel és nagyokkal,gazdakokkal és szegényekkel,szabadokkal és szolgakkal,hogy az o kezükre VAGY a homlokukra bélyeget tegyenek; és hogy senki se vehessen,se el ne adhasson semmit,hanem csak akin a fenevad (Antikrisztus) bélyege van, vagy nevének szama.Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van,szamlalja meg a fenevad szamat; mert emberi szam: és annak szama hatszazhatvanhat.”
  Vagyis, szabad a valasztas: aki a homlokara kivanja tétetni,oda kapja,aki pedig a jobb kezére,az meg oda.Ezek utan még merje azt mondani valaki,hogy az antikrisztusi idoszak alatt nem lesz az ember szabad…nem o döntheti el majd szabadon,hogy a bélyeg hol lenne mutatosabb -> homlok vagy jobb kéz, – hölgyeim es uraim! – homlok vagy jobb kéz… – elvégre mire kaptuk a szabad akaratot? 🙂

  1. Eéés az emberek nagy többsége még mindig azt szajkozza,hogy a Biblia egy meseköny (felnotteknek), csak valami emberek irtak,osrégi iromany,amit egy mai modern felvilagosult ember mar csak nem vesz a kezébe (hogy nézne az ki?), tele van csalassal,feltételezéssel és be nem teljesedett igéretekkel,kivettek belole ezt,beletettek amazt stb. (mégha volt is ilyen,az alapigazsag boven megtalalhato abban) – pedig a nehézségek e kritikusokban vannak,nem pedig a Bibliaban.

   Luther mondta errol az egyedülallo könyvrol:”A Biblia nem antik,nem is modern,a Biblia örök.”

   ,A Biblia a Teremto hasznalati utasitasa az ember életéhez.

   A benne talalhato igazsag soha nem valtozo, nem ugy,mint az emberi filozofiak: ahany emberi gondolat,annyiféle igazsag.
   Az igazsag idotlen.Nem valtozik meg egyik korrol a masikra,egyik néptol a masikig,egyik foldrajzi helytol a masikig.
   Az emberek gondolkozasa különbözhet egymastol,szokasai valtozhatnak,erkölcsi törvényei különbözok lehetnek,de a nagy,mindenkire érvényes igazsag megall az idoben es az örökkévalosagban.
   A hitetlen ember mégis a maga szellemi szabadsagaval dicsekszik es a maga eszét tökéletesen elegendo es megbizhato vezetonek tekinti.Nem tudja,hogy amig szabad akarataval kérkedik,voltaképpen a Satan,e vilag fejedelme es istene vezeti ot fogva.
   Na jo…a kalapokat azért nem kell tul magasra dobalni …:)

 3. Miért érzem azt, hogy a külső adóvevő akár a homlokon is elhelyezkedhet mondjuk, és ha már egy ilyen szerkentyű van ott, miért ne lehetne a világállam szimbóluma rajta, díszítésképpen?
  A csuklóra meg mehet az RFID chip…

  1. Igen a HAARP-nak is vaan ilyen elme befolyásoló frekvenciája. Meg érzelem befolyásolás is! Akkunak meg mondjuk mágnesporral való tetoválás. A mágnesestér tölti fel a brizgentyüket az agyban! PL?( A CHIP-en meg minden adat rajta!)
   Azután:
   Jel. 13,4
   És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat, ezt mondván: Kicsoda hasonló e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik ő vele?

   1. Igen, a HAARP-ot kell ma potenciálisan terroristának tekinteni,hiszen nem tudjuk ki, hol, mikor, miért támad. Hivatalosan ők a sarki fényben “gyönyörködnek”, konspiratíve, tevékenységük ettől egészen átfogóbb. Arról már mindenki hallott, hogy elme-manipulációra képesek Tesla találmányával, a rezgések változtatásával. Itt kapcsolódnék valamelyest a poszthoz, a föld és az ionoszféra közti teret -ami jó vezető- schumann-üregnek hívják, ennek rezgésszáma 7-8 Hz , de átlagosan 7,8 Hz. Az emberi test EEG-n mért rezgésszinti állapota 1-20 Hz között mozog, de átlagosan 7-12 Hz. Ez megegyezik a föld skaláris hullámaival, lényegében mi harmóniában élünk az anyaföldünkkel. Mivel az ébrenléti fázisainkban is eltérő az állapotunk( feszültek, nyugodtak stb.), ezt az állapotokat kiválóan tudják stimulálni, befolyásolni a pszichotropikus-fegyverük segítségével, kvázi széles tömeget lehet gondolatátvitel segítségével manipulálni. Ez nem új dolog, már a II.vh óta kísérleteznek, s ne legyenek hiú ábrándjaink, mára már tökélyre fejlődtek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend