Lázongó világ

Többen hisznek az “összeesküvés elméleteknek”, mint a hivatalos verzióknak

Forrás: beforeitsnews.com

A brit és amerikai pszichológusok és szociológusok bevonásával készült, nemrég megjelent tanulmány szerint az “összeesküvésekben hívő” emberek minden jel szerint “józanabb gondolkodásúak”, mint azok, akik a vitatott események hivatalos magyarázatát gondolják igaznak.

A beforeitsnews (és természetesen az időkjelei) olvasói számára ez valószínűleg kevésbé meglepő hír, bár az is igaz, hogy a személyes tapasztalatok sokszor ennek az ellenkezőjét mutatják. Akik a hivatalos propagandának hisznek, valószínűleg kitartanak az “őrület” mellett.

A tanulmányban bemutatott statisztikák szerint az események mögött összeesküvést látó emberek kétszer annyian vannak, mint az állami verziókat elfogadók. Úgy tűnik, egyre többen jönnek rá az eltitkolt igazságokra. Valószínűleg ezért is igyekszik a hatalom elhallgattatni minden alternatív hangot.

A brit-amerikai tanulmány azt is megállapította, hogy a fővonalas média által bemutatott sztereotípiákkal ellentétben, az “összeesküvés elméleteket” elfogadó emberek józanabbnak tűnnek, mint a hivatalos verziókban hívők.

A brit Kent Egyetem munkatársai, Michael J. Wood és Karen M. Douglas által “Mi van a 7-es épülettel? A Szeptember 11-i támadások körüli összeesküvés elméletek online párbeszédeinek vizsgálata” címen publikált szociológiai tanulmány összehasonlította az összeesküvésben hívő és az azt elvető hozzászólásokat a különböző hírportálokon.

A szerzők meglepve tapasztalták, hogy ma már gyakoribbak az összeesküvés párti, mint az azt ellenző hozzászólások. A 2174 megvizsgált hozzászólásból 1459-et összeesküvés pártinak, míg 715-öt a hagyományos magyarázatot elfogadónak értékeltek. Tehát a cikkekhez hozzászólók között kétszer annyian vannak azok, akik nem hiszik el a szeptember 11-i terrortámadáshoz vagy a Kennedy ellen elkövetett merénylethez hasonló események hivatalos magyarázatát, mint azok, akik igen.

A BeforeItsNews oldalán például néhány konkrét személy rendszeresen rendkívül ellenséges hozzászólásokat tesz közzé. Elképzelhető, hogy ennek kiváltója, hogy a többség nem fogadja el az általuk igaznak vélt nézeteket? A kutatás azt mutatja, hogy a hivatalos magyarázatokkal egyetértők rendkívül ellenséges módon próbálják meggyőzni “ellenfeleiket” nézeteikről.

A kutatók azt is megállapították, hogy az összeesküvéseket tagadók fanatikusan ragaszkodnak saját összeesküvés elméletükhöz: Szerintük 2001. szeptember 11-én 19 arab, akik közül egy sem volt gyakorlott pilóta, véghezvitte az évszázad bűntettét, egy, az afgán hegyekben bujkáló, dialízisre szoruló férfi irányításával. “Akik úgy gondolják, hogy szeptember 11 eseményei mögött egy állami összeesküvés húzódik, nem egy konkrét, rivális elméletet próbálnak bizonyítani, ami minden tekintetben magyarázatot ad a történésekre, csupán arra próbálnak rávilágítani, hogy a hivatalos magyarázat egy hazugsá” – írják a kutatók.

Hála az Internetnek, ma már (legalábbis egyelőre) a hivatalos magyarázatokban kételkedők sincsenek kizárva a nyilvános párbeszédekből. A CIA 44 éve használatban lévő taktikája, hogy a számára kedvezőtlen vitákat “összeesküvés elméletnek” bélyegezve nevetségessé tegye, kezdi elveszíteni hatékonyságát. Szakértői körökben és a portálokon közzétett hozzászólásokban az összeesküvés-párti hangok nemcsak számban, de racionalitásban is megelőzik az összeesküvést tagadó véleményeket.

Nem csoda, hogy az összeesküvést tagadók egyre inkább ellenséges és paranoid bolondoknak tűnnek.

Kötelező olvasmány a témában: Adrian Salbuchi: A készülő világkormány

Előző posztKövetkező poszt

28 hozzászólás

    1. ?De nemcsak őérettök könyörgök, hanem azokért is, a kik az őbeszédökre hisznek majd én bennem; Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. És én azt a dicsőséget, a melyet nékem adtál, őnékik adtam, hogy egyek legyenek, a miképen mi egy vagyunk: Én őbennök, és te én bennem: hogy tökéletesen egygyé legyenek, és hogy megismerje a világ, hogy te küldtél engem, és szeretted őket, a miként engem szerettél. ” (János 17,20)

  1. Felettébb érdekes.Ebből is ki lehet kanyarintani valamit.Az emberek elidegenednek a kormányuktól és hiszékenységre adják a fülüket.Egy olyan világba jön el az AK és a HP,ahol az emberek semmiben,senkinek se hisznek,de ez az ember összekovácsolja őket,olyanokat mond és tesz,amikethallani akarnak: a titkos igazságot a leleplezett háttérhatalomról az összeesküvés elméletek igazolójaként.Reményt,biztonságot,szabadságot ad az embereknek,hiszen ez után vágyakoznak nemzetek,egyének….az igazság után szomjaznak az elnyomás miatt szenvednek a gazdasági hullám völgyektől remegnek…
    Tehát az,hogy inkább az összeesküvés elméleteknek hisznek megkönmyíti a helyzetét és azok akik látni vélnek megfogatnak.A hiszékenység tetőfokára hágott a zugdolgok a bizonytalanok a rejtélyes titokzatos szervezetek köré fonodott legendák valóságosabbakká váltak,mint maga a valóság..
    Bármiből lehet faragni hasonlókat:P

  2. Csupán egy kérdésem van.
    Ha ilyen jól kiszűrték a 2001-es eseményekkel kapcsolatban, hogy ki nem fogadja el a hivatalos teóriát, vajon azok, akik képkedve fogadjaák a hivatalos maszlagot szeptember 11-vel kapcsolatban, számíthatnak-e némi kis internetes blokkolásra, vagy asebesség lassítására így kezdetnek?

    1. Es nem lenne klassz dolog…ujra könyveket olvasgatni,több idot nyerve végre a rendszeres elcsendesedésre es gyakran sétalgatni a természet lagy ölén stb.? 🙂

  3. “Szövőlány cukros ételekről
    álmodik, nem tud kartelekről.”
    József Attila 1937.

    Ma ott tartunk, hogy nemcsak a szövőlány, de az értelmiségnek nevezett embercsoport nagy része sem tud a kartellekről. Vagy ha vannak is ismeretei róla, kényelemszeretetből híven kiszolgálja a monopolhelyzetű cégeket.
    Nemesedni kéne már….

  4. Engem akkor tudnak megtéveszteni,mikor a hivatalos verzio az igazat kőzli.
    Most már besem kapcsolom a kamu médiákat.Miért hallgasak hazug informáciokat.
    Hirforásaim.Időkjelei,Világhelyzete,Echotv világpanoráma,Enigmatv,Szabadriport.
    Ezek a hirforrások a fundamentumok,ezekhez tudom igazitani a tőbbi portál valoság tartalmát.

    Az időkjelei szerkesztőségének jo munkát kivánok,az objektiv hirkőzléshez.Nagy felelőség a tiétek.
    Isten igaságanak objektiv kőzlése.

  5. Ennek ellenére mégis hihetetlenül ellenségesek velünk minden vilagi forumon az összeesküvésben hivok (is),mert ezek (felismerve azt) viszont az okkult,es a keleti vallasokba menekülnek (bar igazabol ez utobbi is az).Peldaul Buddha, es a többi vallasalapito (Jézus természetesen nem volt vallasalapito) rég ott porladnak a sirjukban,és ezek a szerencsétlenek Krisztus valtsagmuvét,az értük is kiontott vérét megtapodva,az ilyen diszno fejüekbe vetik bizalmukat…ilyenektol varjak életük megjobbulasat.Es még rank mondjak,hogy irigykedünk rajuk.Mire vajon? Az üres fejükre? – az ész megall!

    1. Azért nem kell csodálkoznunk!

      Ján. 15,19
      Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, a mi az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ.

      1. Nagyon jol tudom ezt Ida,legtöbbször en is erre gondolok,amikor dolgom van velük es nagyon elszomorit,amikor az értük valo munkalkodasainkban nem azt latjak,hogy az,az érdekükben történik es nem magunk miatt tesszük,akik mar rendben vagyunk az Ur elott azaltal,hogy Isten,Krisztusra nézve mar nem tulajdonitja nekünk a bunt.

        1. Azt hogy ki van “rendben” az Úr elött az Úr maga bírálja el azt az utolsó ítélet során, nem az egyén dönt a saját üdvözüléséről.
          Nagyon sok hívőnél veszem észre ezt a félrecsúszást.

          “A bíró maga Isten, aki a mennyei seregek kíséretében jelenik meg teljes hatalommal. Az élet kv-ébe bejegyzett tettek alapján megy végbe az utolsó ítélet, s ott már nem lesz megtérés és nem lesznek közbenjárók.”
          http://lexikon.katolikus.hu/U/utols%C3%B3%20%C3%ADt%C3%A9let.html

          “És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.”
          Jelenések 20:12

        2. Ha neked nincs üdvbizonyossagod Ghostcat,akkor te egy szavat nem hiszed Jézusnak,igy akkor az is értheto,hogy te az egyhazat (ekklesiat) összemosod a vallassal.Vallas,nem = a hittel.

        3. Kedves Ghostcat!

          Az az igevers, amit te idéztél, már az utólsó ítéletről szól! Aki hívő keresztény, és befogadta a szívébe Úr Jézust ( vagyis megtért és újjászületett a Szent Lélek által), és meg is marad a Belévetett hitben végig, megtartván az Ő beszédeit,…stb, azok nem azon az ítéleten vesznek részt! (Aki az elragadtatásban nem vehet részt (mert nem engedte magát méltóvá tétetni Isten által, vagy nem tért meg valójában, hanem csak vallásos volt, annak még a nagy nyomorúság alatt lehetősége lesz a bizonyságtételre ill a “megtérésre”! Persze ez már nem úgyanolyan lesz, mint most! Ott mindenki az életével fog fizetni a hitéért! Viszont a keresztények a Krisztus ítélőszéke elé kell, hogy járuljanak, nem pedig az útólsó ítéletkor, a Nagy Fehér Trón elé, amikor is az Isten( az Atya) fog ítéletet mondani! Az az ígevers, amit ídéztél!)
          Itt ezek pedig, akik majd a nagy nyomorúságból mennek:
          Jel 20,4
          Azután láttam: trónokat, és azokat, akik rajtuk ültek. Ezek hatalmat kaptak, hogy ítéljenek. Láttam azoknak az embereknek a lelkeit, akiket lefejeztek a Jézusról való tanúskodásuk és Isten üzenetének hirdetése miatt. Ezek nem imádtak a Szörnyeteget, sem annak szobrát, és nem engedték a homlokukra vagy a kezükre tenni a Szörnyeteg jelét. Ezek az emberek feltámadtak, és ezer évig együtt uralkodtak Krisztussal. Ez az els? feltámadás.
          ?Jel 20,5
          A többi halott meg nem támad fel, amíg le nem telik az ezer év.
          ?Jel 20,6
          Áldottak és szentek azok, akik részt vesznek az els? feltámadásban! rajtuk nincs hatalma a második halálnak, hanem Isten és Krisztus papjai lesznek, és ezer évig együtt uralkodnak vele.

          Márk. 16,16
          A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.
          Csel. 16,31
          Azok pedig mondának: Higyj az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házadnépe!

          Róm 10,8
          Hanem mit mond az Írás? ?Egészen közel van hozzád az Isten üzenete. Ott van az a szádban és a szívedben.? Ez pedig a hit üzenete, amit mi mondunk:
          Róm 10,9
          Ha tehát kimondod és elismered, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta ?t a halálból, akkor megmenekülsz.
          ?Róm 10,10
          Mert a szívünkkel hiszünk, hogy Isten számára elfogadhatók legyünk, és a szánkkal mondjuk el másoknak, amit hiszünk, hogy megmeneküljünk.
          Róm 10,11
          Azt mondja ugyanis az Írás: ?Senki sem fog csalódni, aki benne (Krisztusban) hisz.?

        4. Nem is miattad írtam Ria! Nem arra gondoltam, hogy esetleg te nem tudod ezt!

        5. Mit Ida? A készüljünk vagy ne készüljünk (mar,mint fizikailag) kérdésben irtal egy jot,es azt ajanlottam Arpielnek elolvasasra -hogy ne kelljen nekem is (kb.) ugyanazokat ujra leirnom neki.Erre gondoltal?

    2. Jézus nem volt vallásalapító?
      Egyházat és ezzel vallást alapított.
      Természetesen a mű a megváltás, de az utolsó ítéletig az egyház és az abból következő vallás létezik.
      (megvallás= hit)

      “De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.” Máté 16:18

      1. A kőszikla nem Péter, hanem Jézus! Nem Péterre ( a kövecskére) alapította Jézus az Egyházat, hanem önmagára!
        És igen, sajnos van “keresztény vallás” is, ami viszont nem egyenlő a Kereszténységgel! A Kereszténység: az Úr Jézus Krisztus bennem, én Őbenne!

        1. Bizony, Önmagára alapította és arra a kijelentésre, amit Péter kapott Isten Szelleme által ott és akkor.
          “Máté 16:16 Simon Péter pedig így válaszolt: Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.”

          Ezért fogja Isten szelleme megítélni a világot, és minden embert a bűn tekintetében = hogy nem hittek Isten Fiában, a Krisztusban.
          “Ján 16:7 de én az igazságot mondom nektek: Jobb nektek, hogy én elmenjek, mert ha el nem megyek, nem jön el hozzátok a Vigasztaló, ha pedig elmegyek, elküldöm azt hozzátok.
          Ján 16:8 És amikor ő eljön, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében:
          Ján 16:9 bűn tekintetében, hogy nem hisznek bennem,”

  6. …és innentől kezdve egy rendkívül veszélyes, ingoványos talajra érkeztünk, ugyanis bár mindenki sejteni vagy tudni véli – de valójában (szinte) senki sem tudja egzakt módon, konkrétan bizonyítani – ellenőrizni – hogy pontosan mi is az igazság.

    1. Az igazság?

      A megváltás kegyelemből van, eleve elrendelve. Ez az igazság, ebben kell hinni, a többi lényegtelen.
      Mit csinálj addig, amíg meg nem érted?
      Szeresd Istenedet teljes szívedből és elmédből, szeresd felebarátaidat és bánj velük úgy, ahogy Neked is jól esne.
      Ennyi, semmi sallang. Nem kell túlkarikírozni. 😉

      1. A szilárd hit állapotában az egyén a birtokában érzi a végső, egyetemes igazságot. (Már ha van ilyen mint fogalom).
        …de vajon tényleg a birtokában van-e?… mindenesetre ennek ellenkezőjéről senki és semmi nem képes meggyőzni.
        Ennek neve vala pedig vakhit.

  7. Virág elvtárs is megmondta:
    “A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak.”

    és amikor meg kiderül az igazság taktikát váltanak:

    “Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.”

    1. És ezt hívják zsarnokságnak.
      Az “információs társadalomnak” köszönhetően az eddigi legjobban szervezettnek és egyben a legalantasabban, leggonoszabban működőnek…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend