Lázongó világ

Másnap

Mivel nem vagyok se politológus, se Amerika szakértő, gondoltam néhány gondolatébresztő sor elég lesz ahhoz, hogy teret adjak azoknak, akik szeretnék megosztani Donald Trump győzelmével kapcsolatos véleményüket vagy egyszerűen beszélgetni akarnak erről az általam eddig igencsak került témáról.

Abban valószínűleg mindannyian egyetértünk, hogy talán még soha nem volt ennyire megosztó a jelöltek személye, így a választások utolsó hónapjait szinte teljes egészében a negatív kampány uralta, aminek eredményeként valószínűleg elég sokan nem valakire, hanem valaki ellen szavaztak.

Ez egy jól bevált taktika, amit C. S. Lewis így fogalmazott meg:

„Ez megint az ördög csapdája, aki minden hibát párokban, ellentétpárokban helyez el a világban, s mindig arra biztat bennünket, hogy jó sokat törjük a fejünket, vajon melyik a rosszabb. Értik, hogy miért, ugye? Arra számít, hogy az egyiket különösképpen nem kedveljük majd, s ezáltal fokozatosan belekerget minket a másikba. De ne engedjük magunkat bolonddá tenni. Tartsuk a célt szemünk előtt és haladjunk egyenesen át a két hiba között. Csak azzal kell törődnünk, hogy mindkettőt elkerüljük.”1

A jelen helyzetre alkalmazva a fenti taktikát, úgy tűnik, a választások legnagyobb vesztesei nem a demokraták, hanem azok a barátságok voltak, amiket ez a kampány és annak utóhatásai szétzilálni látszanak és a hangulat az eredmények beérkezése óta nemhogy csitult volna, de a közösségi oldalakon azt látom, hogy tovább romlott.

Csupán néhány cikket volt alkalmam elolvasni tegnap reggel óta a témában és eddig Szabados Ádám fogalmazta meg a legtömörebben és a legtalálóbban azt, amit nagyjából én is gondolok:

„A legriasztóbb az eredményben az, hogy Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke.

A legvigasztalóbb az eredményben az, hogy Hillary Clinton nem lett az Egyesült Államok elnöke.

A legjobb pedig az, hogy továbbra is Isten az urak Ura és királyok Királya.”

  1. C.S. Lewis, Keresztény vagyok []
Előző posztKövetkező poszt

40 hozzászólás

    1. Az nem mindennapi eseten túl, vajon mennyire kell nekünk megtapsolnunk azt, hogy most majd a gyermek védelmi hivatal akármilyen eljárást indít az anya ellen? Vajon hol van az a egészséges határ szerintetek, ahol szükséges egy ilyen hivatalnak a közbelépése, intézkedése?

    2. Pontosan mi történt? Kidobta a fiát, mert az a Trumpra szavazott? Mondjuk nekem elég rosszul esne, ha ilyet tenne anyám velem.

      1. The Mock Election is a non-partisan, educational event that teaches kids to be informed voters. Egy ilyenen “szavazott” a 7 éves kis srác a suliban és ez nem tetszett a szörnyen ostoba anyának, akik félig komolyan félig feltűnési viszketegségből (youtube) kirágta a lakásból. Nyilván nem végleg, csak jól rá ijesztett. Sick!

      2. Még csak annyit, hogy azok, akik ezt a “Mock Election”-t egyáltalán kitalálta illetve azok az iskola vezetők is, akik ezt megtartatják legalább annyira betegek és felelősek mint ezt a nőszemély.

        1. Szerintem valószínűleg a fiú és a kortársai nem is tudják, hogy mi folyik ilyen választások körül, hisz még csak 7 éves. Borzalom az egész! Mellesleg egy iskolának nem ilyennel kéne foglalkoznia.

    1. “Néha olyan körülményekbe képzeljük magunkat, amilyent az isteni gondviselés egyáltalán nem szabott ránk; félünk ezernyi szenvedéstől, amelyek közül soha egyetlenegyet sem kell átélnünk.” Charles H. Spurgeon

      1. Szerintem nem képzeljük magunkat mert “elég a napnak a maga baja”, hanem ezek az “epizódok” segítenek tisztábban látni … én spec ezért nézem, olvasom és küldöm is (mert én megtaláltam, nektek ne kelljen keresgélni 🙂 ) !

        1. Erről beszélek én is Éva.
          ” Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk? Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van. Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”

          Szóval ne aggodalmaskodj a holnap problémái felől(pl. muszlimok), hanem keresd tovább Isten országát és az Ő igazságát…. egyházát.

  1. Szerény véleményem:

    Sátánia

    Dinnyére sör:
    Brexit-re Trump?
    Mégsem tök ?
    makk lett a tromf?

    Mit zsíroztak
    le a kenők:
    menesztették
    a libsi nőt,

    s jött az ellen,
    a már leírt,
    rőt hajzatú,
    aki beint?

    Nem trükközés
    ez: kövér blöff?
    Tétemelés ?
    legyen még több

    a baj, kétely,
    vak félelem?
    Torz elmékben
    düh, sérelem?

    Netán készül
    a nagy USA,
    hogy a népek
    új Krisztusa

    legyen ? élők,
    akik holtak
    lesznek, majd mind
    meghajolnak,

    ha ítélni fog
    végidőkben,
    amit maga
    okoz közben

    a Föld hátán:
    éhínséget,
    olajhiányt.
    Majd rút mérgek

    ölnek, s népek
    vesztét hozza,
    mert kell neki
    minden morzsa,

    minden folyó,
    és óceán,
    a dús erdők,
    kék ég netán.

    És az Elnök
    bukik egyszer
    a terv szerint,
    s méla keggyel

    odalökik
    éheseknek,
    s a nép ítél:
    bosszút tesznek

    azon, aki
    csak bűnbak lett,
    csapdába esett
    naiv balek.

    Akkor megint
    jön az USA
    száz esztendős
    titkos ura,

    pénz mágusa,
    bosszú népe
    rálehelni
    a sártekére

    kénes tűzzel
    régi vágyát:
    ezeréves
    királyságát.

    2016.11.09. Csorba Tibor

    1. Szerintem is nagyon jó! Bár “cirkusz kell a népnek” ez bizony nem az, hanem derűje annak, aki nem tévedt el 🙂 Köszönöm hogy veled derültünk és nem esünk csapdába … Gratula 🙂 !

      1. Én köszönöm kedves Éva! Ad némi emberi tartást, ha sikerül eligazodnom az ingoványosban. Nem különben, ha közelítőleg meg is tudom fogalmazni – majdnem irodalmi szinten.

    2. Jó vers, és nem csak ez, hanem a többi is.
      Ez nem az a jó, amit iskolában a négyesre kap az ember, hanem az a jó, amikor elégedetten csettint.
      Tartalmával nem vitáznék, látjuk, amit látunk (;) ), a stílusa és formaisága az, ami nagyon tetszik.

      Várom a többit is. 🙂

      1. Az az igazság, hogy van és lesz több vers is, de nem akarom elvinni a hozzászólások jellegét irodalmi irányba…Néha jelentkezem, diszkréten, és ha Thea is úgy gondolja, hogy verses gondolataimnak helyük van itt, akkor “átenged” a szűrőn egyet-egyet.
        Én pedig mindig izgatottan olvasom a Ti gondolataitokat. Köszönöm, hogy itt lehetek!

        1. Kedves Statikus!
          A többiekhez hasonlóan én is szeretettel látlak itt. Épp néhány napja néztem utána, hogy eddig miért akadt fenn minden hozzászólásod a szűrőn és mint láthattad, sikerült megoldani. 🙂

    1. Alakul ez ! 🙁 Aztán nehogy pofára essenek (essünk) a Trump támogatók, akik a gonosz (liberalista politikai elit) bukását is látjuk az ő nyerésében. Ha ő beáll ebbe az álzsidó, álizraeli templomépítésbe és a többi megtévesztésbe, akkor már is beállt közéjük és kaput nyitott az antinak.

    2. Csak egy egyszerű 3. templom “profécia” update. A megtévesztett és másokat is megtévesztő zsi.dó egyház vezetők kénytelenek az új szereplőhöz (Trump) igazítani a profécia történetét. Mert ugyebár ezeknelkül mi lenne a sok keresztény cionista zombival? No meg az adományaikkal. Mint legutóbb elnéztem, azért patriota ketesztenyből sincs hiány az USA-ban 🙁
      Tudom, tudom…biztosan én látom rosszúl a dolgokat.

  2. Azért adjunk hálát az Istennek (eddigi ismereteink alapján), hogy nem Killery nyert ! Hallelúja ! Az előrejelzések, közvéleménykutatók eredményei is mutatják, hogy a ballibsi uralkodó korszellem milyen manipulatív módon hatja át az USA-t, de sajnos az EU-t is. Jellemző, hogy a nagy tolerancia és demokrácia párti liberalisták tüntetéseket szerveznek Trump ellen. A szokásos kettős mérce és képmutatás abszurditása. Trump szerintem (egyelőre úgy fest) kb. olyan elnök lesz, mint Ronald Reagan volt. Őt sok amerikai visszasírtam már. A meglepetést az okozhatja, ha beleviszik a NWO terveibe, ami vagy könnyen fog menni, akkor ki fog derülni, hogy ez a liberalistákra mért csapás is csak egy látszat volt, ha ellenáll, J.F. Kennedy sorsára jut.

  3. https://youtu.be/SDL65TlOujo

    Most hirtele Obama már nem egy tudatlan, egy tehetségtelen,….már nem egy terrorista, nem olyan elnok, aki elárulta az amerikai népet, hanem egy nagyon tiszteletre méltó ember, egy olyan nagyon, de nagyon jó ember, akihez Trump a jövőben szívesen fog fordulni maj tanácsért. Az ember gyomra továbbra is felfordul.Mondjuk én nem is vártam mást.

  4. Szabados Ádám új cikke többünket megihletett, van olvasnivaló bőven 🙂 http://divinity.szabadosadam.hu/?p=17106 és itt találtam rá egy cikkre aminek nagyon megörültem http://valasz.hu/vilag/ime-az-ember-aki-meg-trumpnal-is-veszelyesebb-lesz-az-uj-kormanyban-121272

    Neverend szerintem nem kellenek külső hatások mert vannak belső erők, egyetemi gyásznap, tüntetések máris, amelyek tényleg polgárháborúhoz vezethetnek, szerintem is! Egy szóval jellemezhető: fékevesztett liberalizmus, és az “idő” – egyelőre – nekik dolgozik, most talán lélegzetvételnyi szünettel …

    1. Embertelen jó cikkeket közöltél Éva ! Mindenki olvassa el, mert érdemes ! Szabados Ádám cikkének kommentjeit is ! 🙂

  5. Egy érdekesség 2000-ből:

    snopes.com/wp-content/uploads/2015/09/SimpsonsTrumpEpisode2000.jpg

  6. Elképzelhető, hogy egy jól szervezett külső erő most az USA-t bele pörgethetné egy polgárháborúba, viszonylag ritkán adódik ilyen alkalom.
    Nyilván az amerikaiak nagyrésze más szempontok mentén döntött én csak arcra. A jelöltekről annyit, hogy én benyaltam a Clintonos konteók egy részét, Sorost sem szeretem. A nagymama korú női vezetőket az üzleti életben és a politikában sem kedvelem, a legtöbbjük visszataszító jelenség. Trump pedig egy régi vágású zsivány, de nem gonosz ellentétben a kis Bush-al. Trump most csinál néhány kedélyjavító intézkedést és felrázza egy kicsit a népet, de szerinte nem fog semmi veszélyeset művelni, főleg nem olyat amiből világméretű balhé lesz. Esetleg az a veszély fennáll, hogy belehúzzák valamibe vagy megpróbálják kihúzni alóla a szőnyeget amitől bevadul.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend