Lázongó világ

A készpénzhiánnyal küzdő Vöröskereszt erőszakos tüntetéseket jósol Európában

A szemünk előtt kialakuló káosz lehetővé tesz számos átmeneti intézkedést, hiszen az emberek kétségbeesésükben bármit hajlandóak elfogadni. Ez még csupán az igazi bajok előfutára.

Egyre közelebb vagyunk a teljes összeomláshoz, ami olyan elkeseredettséget eredményez majd, hogy a világ egy megváltóért kiált. Erre készítik elő a terepet, hogy a káoszból felemelkedhessen a világkormány és majdani vezetője, az Antikrisztus. (Joseph Candel)

Forrás: Infowars.com

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága múlthét kedden arról számolt be, hogy a konfliktushelyzetek kezelésében tapasztalt munkatársai mostantól Európára fognak koncentrálni. ?Fel kell készülnünk az erőszak itteni terjedésére,? nyilatkozta Yves Daccord, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) vezérigazgatója a dán Poklitiken napilapnak.

?Most először látunk ekkora és egyre növekvő nyomást az európai lakosságon, ahol egyre több ember válik igazán szegénnyé. Másodsorban pedig az európai országok kevesebb pénzt szánnak szociális támogatásra a gazdasági válság miatt,? mondta Daccord. ?Ez új, korábban nem tapasztalt kihívásokat teremt a Vöröskereszt számára.?

Spanyolországban a Vöröskereszt jelenleg 300.000 ?rendkívül sebezhető helyzetben lévő? embernek segít, akik nem tudnak gondoskodni magukról, és további millióknak adnak támogatást, akiknek nem telik alapvető szükségleteikre. Eközben a szervezet görögországi ága a csőd szélén áll.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat jelentése szerint jelenleg csaknem 120 millió európai számít szegénynek, ami azt jelenti, hogy a keresetek mediánértékének 60 százalékánál alacsonyabb a jövedelmük.

Az Európai Bizottság 18,6 milliárd eurót irányzott elő a szegénységi alap számára. ?Új mechanizmusokra van szükség, ha segíteni akarunk a szegényeknek, akik közül sokan igazi szociális vészhelyzetben vannak,? mondta Jonathan Todd, az EU szociális ügyek biztosa.

Yves Daccord azt mondta, hogy dél Európában könnyen az arab tavaszhoz hasonló erőszakhullám, illetve zavargások indulhatnak el. Az Europa Online szerint az emelkedő élelmiszerárak, a kormányokkal szembeni bizalmatlanság és a nagyobb politikai szabadság utáni igény lehetnek a fő indítékai az esetleges újabb zavargásoknak.

Novemberben a megszorítások elleni sztrájkok több erőszakos összetűzéshez vezettek a rendőrök és a tüntetők között Spanyolországban. Rómában a diákok a rendőrökre támadtak, Belgiumban pedig a nemzetközi vonatok közlekedésében állt be fennakadás a zavargások miatt. Az Európai Akció és Szolidaritás Napján a görög, olasz és francia munkások a tömeges elbocsátások és az elhúzódó európai pénzügyi válság miatt tüntettek.


A jövő olyan fényes, mint Isten ígéretei!

Előző posztKövetkező poszt

4 hozzászólás

 1. Most látszik igazán a rendszer gyengesége. Semmire nincs jó és végleges megoldás. Csiki-csukiznak, tologatják a dolgokat jobbra-balra. Megoldanak egy problémát, de a megoldás három új problémát szül. Egyszer itt van baj, máskor ott. Egyszer Európa fetreng, egyszer Amerika, máskor a Közel-Keleten ölik egymást. Pillanatnyi megállapodásokkal és intézkedéssel tartják egyben a rendszert. Ez kummulálódik és nagyon hosszú böjtje lesz!

 2. Haaaat, ha mar a Voroskereszt is ezt mondja…. 😀

  Ugy latszik meg tul sok az emberekben megmaradt szeretet, hogy mar a Voroskereszttel is ilyen onbeteljesito joslatokat kuldozgetnek. 🙂

  1. Teljese mindegy ki és mit mond. Attól függetlenül az amiről ebben a cikkben szó van igaz. Európa nagy szarban van és a lakosság kezd besokallni. Hosszútávon (már nem is olyan hosszútávon) ebből még elég nagy baj lehet.
   A vicc az, hogy hiába volt egy ideiglenes megállapodás az USÁban a fiscal cliffről, az látszik, hogy csak lelassították az arra felé haladást, de még mindig abba az irányba tartanak. Baromi nagy megszorításokat és csődöt ígérnek az elemzők a nagy “Ámerikának”. Szabad fegyvertartás, már most is lelkileg és szellemileg instabil emberek. Add össze. Ha tényleg bekövetkezik a “rendszer vége” (most hívjuk csak így) akkor nagyon hangosan fog összedőlni…

   http://www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/37-zentuccio/2396-chicken-game-fiscal-cliff-1resz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend