Gazdasági válság, Készpénznélküli társadalom

Az amerikai titkosszolgálat betiltotta a Liberty ezüstdollár kereskedést az eBay-en

Forrás: shtfplan.com

2011 elején Bernad Von Nothaus ellen ítélet született, miután az állami bíróság belföldi terroristának nevezte, mert saját ezüst és aranyérméket vert, majd ezeket értékesítette.  Nothaus az érméket ?Liberty (szabadság) dollárnak? nevezte, és ezzel magára haragította az amerikai titkosszolgálatot, a Federal Reserve Bankot és még számos másik állami intézményt.

A kormány szerint Von Nothaus hamisító, annak ellenére, hogy soha nem hamisított amerikai valutát, csupán egy alternatív, nemesfém tartalmú csereeszköz mechanizmust kínált.

Von Nothaus elítélését követően a titkosszolgálat figyelmeztetést adott ki, hogy elkezdik a Liberty dollárok elkobzását.

A Von Nothaus féle vállalkozás, a NorFed felszámolása óta sok érme került értékesítésre a világ legnagyobb online aukciós oldalán, az eBay-en, míg végül a titkosszolgálat néhány hete akcióba nem lendült. Megkeresték az eBay-t, a cég pedig tudatta az eladókkal, hogy a továbbiakban az Liberty érmék értékesítése nem lehetséges az oldalon:

Az Egyesült Államok titkosszolgálata kérte a Norfed Liberty dollárra vonatkozó aukciók felfüggesztését az eBay oldalán, mivel azok hamisítványok ? Kérjük, ne indítsanak újabb aukciókat ezekre a tételekre. Értékeljük az Ön döntését, hogy az érméket a mi oldalunkon szerette volna értékesíteni és tisztában vagyunk azzal, hogy döntésével nem akart kárt okozni. Az aukciók indításáért kifizetett díjat visszatérítettük.

A Liberty Dollárokban nincsen semmi különös, hacsak az nem, hogy tiszta ezüstből vannak és így valódi kereskedelmi értékkel bírnak, ellentétben a forgalomban lévő hivatalos fizetőeszközzel, ami fémfedezet tekintetében teljesen értéktelen.

A kormány persze nem ért egyet ezzel az állásponttal és az Igazságügyi Minisztérium által kiadott sajtóközleményben tudatja velünk, hogy az ilyen tevékenység tulajdonképpen nem egyéb, mint terrorizmus, mert közvetlen veszélyt jelent az Egyesült Államok stabilitására:

Az ország fizetőeszközének aláásására tett kísérletek a belföldi terrorizmus egyedi formái, nyilatkozta Tompkins főügyész az ítélet kihirdetésekor. Bár ezek az államellenes tevékenységek nem erőszakos cselekmények, ettől még éppen annyira alattomosak és ugyanakkora veszélyt jelentenek az ország gazdasági stabilitására, tette hozzá. Eltökélt szándékunk, hogy válaszoljunk ezekre a veszélyekre, mégpedig a demokratikus államformánk legitimitását kétségbe vonó szervezetek szétbomlasztásával vagy ezekbe történő beszivárgással.

A titkosszolgálat azért avatkozott az ügybe, hogy megakadályozza a vásárlók megtévesztését, akik netán azt gondolhatják, hogy egy valós (hivatalos?) amerikai fizetőeszközt vásárolnak. Úgy tűnik, attól tartanak, hogy aki megvesz egy 35 dolláros ezüstérmét, zavarodottságában esetleg egy 1 dolláros üdítő vásárlására költené a nyílt piacon.

Ma a Liberty Dollárokat támadják, mert, mint kiderült ezek ?egyértelmű és azonnali veszélyt jelentenek az Egyesült Államok gazdasági stabilitására?. Egyáltalán nem túlzás azt feltételezni, hogy előbb utóbb a kormány ugyanezen az alapon bármilyen fizetési mechanizmusra vagy értékre alkalmazhatja ezt az érvelést, főleg ha az adott eszköz nemesfémtartalommal is bír.

A 30-as években is ezért kobozták el az aranyat az állampolgároktól. Miért ne tennék meg még egyszer, azzal a különbséggel, hogy ez alkalommal az arany vagy ezüst érmék vagy rudak birtokosait terroristának is kikiálthatják.


A jövő olyan fényes, mint Isten ígéretei!

Előző posztKövetkező poszt

13 hozzászólás

 1. Sziasztok!

  megkérdeztem egy ezüstérme kereskedőt,hogy igaz e hogy az e-bayről eltüntek a liberty érmék és azt mondta, hogy ő erről nem is hallott és egy pillanat alatt nagyon sokat talált!

  én nem tudom, hogy ki ez az úriember akit letartóztattak
  de azért ezt el kell ismerni, hogy magánszemély és az érmeveretés nehezen összehozható sztem!
  persze jó lenne hinni hogy olyan százalékban van benne ezüst, de sztem nagyon nehéz!

  és azért pont a libertyt akarta másolni

  miért nem csinált egy saját érmét saját emblémával bármivel???

  a liberty egy befektetési ezüst érme,

  amit az úr veret(veretett) az is liberty valóban megtévesztő lehet és ki garantálja, hogy olyan százalékban tartalmaz ezüstöt!?

  ÜDV!

  1. Kedves Steve! Lehet, hogy én nem fogalmaztam elég egyértelműen, de egyáltalán nem egy magánember által készített érméről van szó, hanem “A” NORFED Liberty Dollar-ról, amit a Von Nothaus által alapított cég vert.
   Én is rákerestem az ebay-en és hidd el nem kapható, illetve egyetlen egy Ausztráliából. Nem tudom, hogy te vagy érmekereskedő barátod tudtok-e angolul, de még maguk az ebay aukciók, ahol egy fegyvergyártó által újonnan kiadott (így még be nem tiltott) hasonló ezüstérméket árulnak, is leírják a fenti történetet.
   Egy példa: http://www.ebay.com/itm/SILVER-2012-RUGER-Buds-1-2-OZ-Liberty-25-GUN-Dollar-Ag-NOT-norfed-2nd-Amendment-/221174637617?pt=Bullion_US&hash=item337f092431

   Illetve ezt írja róla az About.com: http://coins.about.com/od/coinbuyingadvice/qt/libertydollars.htm
   és a wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Liberty_Dollar

 2. Idő hiányában hosszabb szentencia írására nem vetemednék így csak néhány pontban szólnák a cikkhez és az abban foglalt irányvonal követőihez:
  – A dollárnak MÁRPEDIG IGENIS VAN fedezete – méghozzá több is!
  Ezek pediglen :
  – A dollár mint tartalékvaluta és de facto “világpénz” monópólium – így egy központból szabályozható a mennyisége így az értéke és az infláció.(az nyilván más kérdés hogy ez kinek és mennyire jó! 🙂 )
  – A dollár valós értékelvű fedezettel is rendelkezik – ez pedig a TERMELÉS!
  A kibocsájott dollármennyiség (elvileg!) a megtermelt javak és szolgáltatások mennyiségéhez igazodik! Ha a GDP nő a dollármennyiség is nő, ha csökken az is csökken!
  Épp ez volt a probléma az aranystandarddal – hiába lett volna szükség a növekvő gazdasághoz, a robbanászerűen bővülő termeléshez és fogyasztási igényekhez egyre több pénzre – azt nem lehetett kibocsájtani mivel egy FIZIKAILAG KORLÁTOS ezközhöz az aranyhoz volt kötve! Legfőképpen az aranystandart okozta a 30-as évek válságát!
  – Harmadsorba ugyanakkor a dollár is rendelkezik fizikai alapú fedezettel – az pedig a KŐOLAJ! (Hiszen csak dollárban kereskedhető -egyelőre.)

  Még 1-2 megjegyzés a nemesfémekhez.
  – A nemesfémek a modern társadalomban fizetőeszköznek TELJESEN ALKALMATLANOK, ugyanakkor kiváló érték (vagyon) megőrző eszközök!
  – Ha már az ember a nemesfémekben bízik, akkor viszont csakis azok önnönmagukban vett pillanatnyi értéke számít – SEMMI ÉRTELME azokból bármiféle készpénzes fizetőezközt gyártani, egyszerűen elásod az aranytömbödet a kert végében,”oszt jó napot”! 🙂
  – Mindemellett azt is tartsa észben mindenki, hogy ha egy valóban súlyos gazdasági összeomlás, kiterjedt háború, vagy bármiféle apokalipszis bekövetkezik az aranyat, ezüstöt UGYANÚGY NEM LEHET MEGENNI MINT A KÉSZPÉNZT – TEHÁT ÉRTÉKÜK EZ ESETBEN EQUIVALENS!!!

  1. Nem is tudtam, hogy Ben Shalom Bernanke tud magyarul!
   Vagy ezt nem ő írta?
   (U.i. : tényleg így hívják!)

  2. Ghostcat!
   Biztosan repedezett a mennyezet nálad, amikor ezt a baromságot összehoztad.
   Egyszerűen nincs értelme vele foglalkozni, meg a továbbiakban kommentelgetni. Az első pár sorodig olvastam, és talán csak annyit,hogy a közeljövőben az Egyesült Államok költségvetési hiánya eléri a 16 trilliárd dollárt, ami után évente több mint 225 milliárd dollár kamatot kell majd megfizetnie.
   Ugyan is a FED a központi bankjuk (cionista) magánkézben van, ami után a saját kormányuk kamatot fizet. Csak kuriózumként említeném meg, hogy Kennedy elnöknek részben e miatt is kellett meghalnia, mert vissza akarta venni állami kézbe, amit az illuminátus nem engedett..
   Egy tavaly év végi szakértői véleményből idéznék : “A szakértők megjegyezték, hogy a jelenlegi költségvetési dinamika megőrzése mellett 2013 júniusára az Egyesült Államok államadóssága 17 trillió dollárra nő, 2014 márciusára $18 trillióra, a $20 trillió küszöböt pedig 2015 októberére éri el.”
   Legalább azt a fogalmat kellene körbejárnod hogy mi az hogy költségvetési hiány.
   Amit írsz az arannyal kapcsolatban az már szót sem érdemel, ugyan is az ötvenes évek legelején a koreai háborús időszakban volt talán az, hogy az arany még együtt haladt a valutával, majd amiatt vették ki a törvényből, hogy lehessen “papírt nyomtatni”mivel meglódult az infláció.És ami részben eredményezte a mostani válságot is.

  3. Igen.
   Ez a szimpla kozgazdasagtani alapvetes.
   Mivel jomagam jonehany evvel ezelott tozsdei brokerkedtem, majd brokerceg vezeto/tulajdonoskent, es piaci traderkent tevekenykedtem/tevekenykedem aktivan, ezert engedj meg nehany gondolatot:

   Az altalad vazolt elmelet a gazdasag normal allapotu mukodeset feltetelezi. Ebben az esetben sem a GDP jelenti egy deviza mogottes tartalmat. Nehany evvel ezelott hallgattam radioban egy interjut Jaksity Gyorgy-el. Ugyanazt a kerdest tettek fel neki: Mi alkotja ma egy deviza fedezetet?
   Nem tudott valaszolni! Csak annyit mondott, hogy az adott orszag lakossaganak a teljesitokepessege. (Ami nem osszekeverendo a GDP-vel!!)

   Tehat ha tegyuk fel a fel orszagban aramszunet van, es a fel orszag nem tud dolgozni/termelni 2 hetig, akkor ennyit jelentett a devizajuk? Igen is, meg nem is.
   Nincs egzakt mogottes ertek! Tudunk nezni “makroadatokat”, NFP jelentest, chicagoi BMI-t, FOMC jegyzokonyveket, es meg sorolhatnam. De ezek nagyresze porhintes es statisztika… (Melyek befolyasolhatoak.)

   A nemesfem tartalmu penzekkel kapcsolatban is vitaznek.
   Az ezust tartalmu penzeket en kivalo eszkoznek tartom arra az esetre, ha komoly gazdasagi osszeomlas kovetkezne.
   Ezt irod: egyszerűen elásod az aranytömbödet a kert végében,?oszt jó napot?!
   Igen. Ezt ugye azert teszik az emberek, hogy vagyont mentsenek at, melyet ujra felhasznalhatnak, amikor jobb idok kovetkeznek.
   Namost forditsd meg ezt. Vannak olyan emberek is, akik rengeteg romlando vagy felhasznalhatatlan aruval rendelkeznek, am biztos, atmentheto tartalekkal nem. Nos ezek az emberek a raktarozott elelmiszeruk jo reszet es egyeb javaikat minden bizonnyal szivesen fogjak ertekallo dolgokra cserelni.
   Hat ezert ertekes a nemesfem tartalmu fizetoeszkoz. Es ezert ertektelen a papirpenz. Mert mint a neveben is benne van: az csak egy papir. Ertektelen vacak. Erteket “kozmegegyezes” alapjan hatarozzuk meg.
   De amint “valodi piac” vagy cserekereskedelem korvonalazodik, ugy a targyak, eszkozok es elelmiszerek valos piaci erteke is kialakul, a viszonyok fuggvenyeben.

   Javaslom tanulmanyozd meg kicsit az alapveto kozgazdasagtant, es rugaszkodj el az “agymosott” beled taplalt panelektol. Gondolkozz.

   Es javaslom ezt is:
   Bernard Senf – A vilaggazdasag mely valsaganak okai (a kamat problematikaja) youtube video, magyar felirattal.

   1. Igen, szerintem az ezüstpénz, mint olyan sima bartell üzlet. Értékkel bíró valamit, úgyancsak érteékkel bíró valamire cserélek!
    Namármost, ha ezentúl, ez “terrorista cselekménynek” minősül, akkor ezt ki lehet terjeszteni minden ilyen üzletre! Pl: ezentúl be lehet tiltani, hogy 3db bárányt elcseréljek 1db tehénre! Stb!
    Vagyis egy újabb ügyes lépést látunk affelé, hogy amikorra a “bélyeg” megjelenik, addigra “törvényes úton”, már abszolúte nem lesz lehetősége az embereknek semmihez hozzájutni “bélyeg” nélkűl! Nem mehet majd oda senki egy “megbélyegzetthez” azzal, hogy: figyelj csak, nekem van ez és ez, cseréld már el velem, erre és erre….! Úgyanis már terrorista leszek( ha ilyen ajánlattal élek is!), és ha ő meg cserél velem, akkor ő is az lesz….!

    Nagyon ügyes, és nagyon gonosz!

   2. Az a vicces hogy én már 8-10 éve tisztában vagyok a a jelenlegi pénzügyi rendszer alapvető rákfenéivel és a háttérhatalmi ténykedéssel, szemben az 1-2 éve “ébredtekkel”. Még véletlenül sem a jelenlegi rendszer működtetőinek védelmét óhajtottam ellátni, csak arra akartam felhívni a figyelmet hogy a “szimplagondolkodású” összeesküvéselmélettekkel alapvető problémák vannak – jellemzően a közgazdasági alapismeretek teljes hiánya – és pont ezt felhasználva fogják tudni magasabb szinten átvenni a teljes írányítás, ugyanis az alacsonyabbszintű “simple-minded” kimenetelek NEM FOGNAK realizálódni!

    1. Jó ez az oldal, de sajnos egyre több cikk szól hatásvadász módon megkomponált felesleges összeesküvés elméletekről. Néhány cikket átküldtem szakmai véleményezésre ismerősöknek, kinevettek 🙁
     Nem a próféciákkal van baj s az értelmezésükkel rem nem érti félre senki, csak jó lenne ha ezeket a cikkeket legalább egy közgazdász is elolvasná, mielőtt megjelenik az oldalon. Egyre többen olvassák ezt a weboldalt s néhány gyenge érvvel hiteltelenné lehet tenni több évnyi munkát. Kár lenne, mert az idők jelei egyre sokasulnak…

    2. A hatásvadászat nem cél. A legtöbb cikk, ahogyan az a Rólunk oldalon olvasható, nem saját írás, hanem fordítás, ehhez tesszük hozzá saját gondolatainkat a Biblia útmutatásával. Ebben egy közgazdász nem igen tudna segíteni, hacsak keresztényként nem foglalkozott behatóan a végső idők témájával. (Ilyen olvasóink is vannak és bízom benne, ők is leírják majd a véleményüket… 🙂 )
     A közgazdászok között egyáltalán nincs egyetértés a világ gazdaságát illetően és szerintem sokan közülük a sötétben tapogatóznak, mások pedig szándékosan félrevezetik az embereket.
     A végső idők fő eseményeit a Bibliából ismerjük, így ha néhány gazdasági vagy politikai részlet nem is teljesen világos, tudjuk, hogy hol van a következő állomás és nem fogunk eltévedni. Ellenben aki pusztán közgazdasági szempontból próbálja értelmezni az eseményeket biztos, hogy el fog tévedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend