Klímaváltozás

Az ENSZ újabb élelmiszerválságra figyelmeztet

Időkjelei: A mai korban az élelmiszerárakat sok tényező befolyásolja, és sajnos az időjárás mellett ezek közé tartozik az emberi kapzsiság is, ami leginkább az utóbbi évek tőzsdei manipulációiban nyilvánul meg. (LINK) Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt sem, hogy sokak szerint az egyre fejlettebb időjárás befolyásoló technikáknak is szerepe lehet a több helyen tapasztalt aszályok kialakulásában. Bármi okozza is a rossz termést, Jézus előre figyelmeztetett, hogy az utolsó időkben ?lesznek éhínségek?. (Máté 24:7) Azt nem mondta el tanítványainak, hogy ezeket mi okozza majd, csupán azt, hogy erre számíthatunk.

Forrás: Guardian.co.uk

 • A globális gabonatartalékok veszélyesen alacsony szinten vannak
 • A szélsőséges időjárás miatt kiszámíthatatlan a klíma
 • Az emelkedő élelmiszerárak miatt éhséglázadások és tüntetések várhatók

A világ gabonatartalékai olyan veszélyesen alacsony szinten vannak jelenleg, hogy az Egyesült Államokban és egyéb fontos exportra termelő országokban tapasztalt szélsőséges időjárás jövőre igazi éhségválságot okozhat, figyelmeztet az Egyesült Nemzetek Szervezete.

Az Egyesült Államokban, Ukrajnában és egyéb országokban tapasztalt rossz termés miatt a tartalékok az 1974 óta eltelt időszak legalacsonyabb szintjére estek. Az Egyesült Államok, ahol rekord erős hőhullámok és aszály sújtotta a legtöbb gabonatermő vidéket 2012-ben, a jövő évben szükséges kukoricamennyiség 6,5 százalékával rendelkezik tartalékként. Az országban még soha nem volt ilyen kevés kukoricatartalék, mondja az ENSZ.

?Nem termeltünk annyit, mint amennyit elfogyasztunk. Ezért fogynak a készletek. A rendelkezésre álló tartalékok nagyon szűkösek az egész világon, ami azt jelenti, hogy egy előre nem látható eseményt jövőre már nem tudunk kivédeni,? mondta Abdolreza Abbassian, az ENSZ Élelmezési Hivatalának (FAO) vezető közgazdásza. Mivel a fogyasztás az elmúlt 11 évből 6 során magasabb volt, mint a termelés, mindenhol leapadtak a tartalékok. A tíz évvel ezelőtti 107 napnyi tartalékoz képest, most 74 napnál tartunk.

A fő gabonák, mint a búza és a kukorica ára megközelítették a 25 országban éhséglázadást kiváltó 2008-as szintet. A FAO egy hete kiadott adatai szerint a világon jelenleg 870 millió ember alultáplált. Az élelmiszerválság a közel-keleten és Afrikában súlyosbodik leginkább. Az idei búzatermés 5,2 százalékkal múlja alul a 2011-es szezont és a többi gabona is, a rizs kivételével, hasonló helyzetben van, közölte az ENSZ.

Az adatok azután kerültek nyilvánosságra, hogy a világ egyik legismertebb környezetvédője a globális élelmiszerellátás összeomlására figyelmeztetett, ami milliók számára jelentene igazi éhezést, számos országban pedig éhséglázadásokhoz és kormányok bukásához vezetne.

Lester Brown, a washingtoni Earth Policy Kutatóközpont elnöke szerint a világ élelmiszerhálózata összeomlóban van.

httpv://www.youtube.com/watch?v=K31kZKE3tRs

A helyzetet tovább rontják a spekulánsok akciói, akik több millió hektár földet vettek meg olcsón, miközben az élelmiszerárak tíz év alatt megduplázódtak, a tartalékok pedig kiapadtak.

?Az emelkedő élelmiszerárak és az egyre terjedő éhezés korszakába léptünk. Mindenhol egyre kevesebb mennyiség áll rendelkezésre és lassan a termőföld lesz a legkeresettebb árucikk a földön, ahogy a világ az élelmiszer bőség korszakából a hiány korszakába lép,? mondja Brown. ?Az élelmiszerek geopolitikája mellett fokozatosan elhalványul az olaj geopolitikája.?

?A helyzet nem átmeneti. Egyre gyakrabban leszünk ilyen események tanúi. Az időjárás szempontjából már nem létezik ?normális?. Új fejezethez érkeztünk. Egyre több helyen fognak éhséglázadások kitörni.?

Előző posztKövetkező poszt

24 hozzászólás

 1. Az egész élelmiszerválság duma is csak egy újabb marhaság mint a túlnépesedés, globális felmelegedés, ózonlyuk, fajok kihalása, erdőirtás meg a többi hülyeség ami az ENSZ-től jön, mindet csak a további globális kontroll centralizációért károgják, az élelmiszerválság esetében persze a génmutáns szemétterjesztésért is.

  1. Ez azért nem biztos Tom, hogy csak duma!
   Tudjuk, hogy mindezeket “Ők” csinálják (HAARP, permetezés(mint kiderült, már a 70-es évek óta), meg amiről még nem is tudunk! Ipari szennyezés folyókba, levegőbe, stb).Az ozonjukat is ők csinálták, valószínű a HAARP-pal, atomrobbantásokkal(mint kiderült, azok is azt csinálnak), vagy kitudja még mi van a tarsolyukban!
   Az egy dolog, hogy az emberekre “verik a balhét”! Hadd foglalkozzanak vele, amig ők csinálhatják a maszek bulijukat!
   Népességcsökkenteni akarnak! A termőföldeket már jórészt felvásárolták, parlagon hevernek. Minden energia forrás, a föld minden ásványkincse , a vizművek, az összes szolgáltatás, mind a kezükben van már! Ami esetleg még nincs, az nem sokára ott lesz!
   A mezőgazdaságban mindenféle eszetlen “szabályozást” bevezettek, (göbe uborka, nem etethetik a disznókat moslékkal, stb….nem gyűjthetsz esővízet, nem vethetsz sajátmagad által megtermelt vetőmagot, ….stb, stb)Többé-kevésbé minden ország mezőgazdasága “döglődik”!
   Szerintem éppen ezt akarták elérni, (ezért pancsolták az időjárást világszínten( én Ferihegytől vagy 5 km-re lakok, nálunk egész nyáron “kondenzcsíkoztak”, pont a fejünk felett. De gondolom az országban másutt is!) hogy ne teremjen elég haszonnövény. Az magával viszi az állatállományt is!”Beűt” az éhínség! Legyengűlt szervezetet, hamarabb megtámadnak a vírusok, baktériumok! ( Nekik, annak a pár ezer embernek, mindig lesz elég kajájuk! De nem célszerű dolog a részükről, ha titokban tárolnak annyit, hogy a népnek is elég legyen, mert előbb-utóbb rájönnének az emberek, és akkor már nem lenne “éhínség”)
   Na meg, őszíntén szólva, miért készülnek, már jó régóta “éhséglázadásokra”?!
   ( Nem lett volna egyszerübb több földet megművelni?)
   Üres hassal meg, még háboruzni is jobban lehet, az éhes ember agresszívabb!
   ( Azt hiszem én raktam fel egy linket, amiben pont arról van szó, hogy ez az “elit” is két részre szakadt. Az “emberbarátibb” a kiéheztetésre szavaz, mint népességcsökkentő módszerre!)
   De az biztos, hogy mindezt ” csak a további globális kontroll centralizációért ” csinálják!

   1. Nem elég csak a jól megtanult szavakkal dobálózni, ezek nem istenek csak azért mert létezik a HAARP és az atombombakisérlet az nem azt jelenti hogy ezek okozhatnak ózonlyukat. Az ózonlyuk egy természetes jelenség a Déli Sarok fölött, persze valójában nem is lyukról van szó csak minimális elvékonyodásról, de már hozzászoktunk hogy a zöldek a bolhából elefántot csinálnak, miközben valós problémákról meg nem beszélnek mert olyanok mint a görögdinnyék, kívül zöld belül vörös.
    Nincs semmiféle élelmiszerválság sem csak diktátorok centralizálók kontrollmániások és a szabad kereskedelem elnyomói és idióta zöld dokumentumfilmek amik az afrikaiakat mutogatják és hamis statisztikákakal dobálóznak. A válság megoldására nem mégtöbb centralizáció és diktátor kell, ha az működne a nyugat éhezne és afrika lenne a leggazdagabb kontinens. Ez a sok tökkelütött naiv zöld zombihorda bezzeg azt hiszi hogy a világon fixált az erőforrás mennyisége és a szegény országok azért szegények mert a gonosz nyugat mindent felsziv… nem, azért szegények mert még egy nyomorult traktort sem engedhetnek meg maguknak annyira el vannak nyomva a SAJÁT kormányaik által, a szabad piac és a tulajdonhoz való jog elve meg szinte teljesen halott.
    Ha problémát akarunk megoldani kezdjük ott hogy jogom van a saját megkeresett pénzem 100%-ához és morális e fegyverrel kikényszeriteni belőlem a nagy részét csak azért hogy a szegények kapjanak pár morzsát belőle. Elmondom hogy ha még az egészet is megkapnák akkor is immorális lenne.

    1. Kedves Tom!
     Senki nem dobálózik jól megtanult szavakkal! Csak, ha az embernek elég rugalmas a gondolkodása, akkor, ha elég új információt kap, könnyebben “át tud állni” egy másik “lehetséges verzióra”! ( Te is tudod, hogy sokáig, még az is halállal büntetendő volt, ha valaki a földet gömbölyűnek mondta! Arról is tudunk egyet s mást, hogy,” mégis mozog a föld!” Sőt, gondolom, Te is “láttad” a tudománytörténetből, hogy minden nagy felfedezés, találmány, az akkori( ma is ez van) “nagyon okos, elismert tudósok” által lett “kiröhögve”, “üldözve”, elvetve…stb! Pedig, azok is valóban okos, képzett emberek voltak, de nem volt elég rugalmas az elméjük, nem tudták az új ismereteket a régiekhez ílleszteni!)
     Az Illuminátusokról szólva, senki nem gondolja, hogy istenek! Viszont, gondolom Te is olvastad a Jelenések Könyvében, azokat a természeti csapásokat, amikre Isten engedélyt(parancsot) adott( hogy, hátha észretérnek az emberek, és megtérnek)!
     Jel. 16,8
     A negyedik angyal is kitölté az ő poharát a napra; és adaték annak, hogy az embereket tikkaszsza tűzzel.
     És tikkadának az emberek nagy hévséggel; és az Istennek nevét káromlák, a kinek hatalma vala e csapásokon; és nem térének meg, hogy neki dicsőséget adjanak.
     (Ózonlyuk?! Ha elvékonyodik, nagyobb sugárzás éri a földet! Vannak természetes okok is, de ha “rásegítenek”?!)
     ?Jel. 16,11
     És káromlák a menny Istenét az ő kínjaik és fekélyeik miatt; és meg nem térének az ő cselekedeteikből.
     ?Jel. 16,21
     És nagy jégeső, mint egy-egy tálentom, szálla az égből az emberekre; és káromlák az Istent az emberek a jégeső csapásáért; mert annak csapása felette nagy…..stb
     Bár Isten egy szavával megtehetné, hogy megvalósítsa ezeket, de úgy látszik, rajtuk keresztűl,( ők meg a Sátán segedelmével) viszi véghez mindezeket!
     Luk. 4,6
     És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét; mert nékem adatott, és annak adom, a kinek akarom;

     Pár héttel ezelőttig, én is úgy gondoltam, hogy ezek a “zöld” dolgok, meg a többi “rettegtetés” , csak mondva csinált problémák, hogy az embereknek legyen mivel foglalkozniuk, a valós gondok( szellemi, lelki, és fizikális,…stb) helyett! Meg, hogy lehessen uralkodni felettük, és mindenért “bennünket” felelőssé tenni!
     De miután, egyre több információt “szereztem” (rajtatok keresztűl is), most már, úgy látom, hogy ez olyan valós probléma is, amit “Ők” csináltak! És nekik legyen mondva(!), “baromi jó” marketinggel tették! Jó előre, megmondták, hogy mi lesz, mi várható(hogy mit fognak tenni, csak mi nem tudtuk, hogy ezt “ők” szándékosan fogják csinálni! Mert már technikailag “megtehetik”!), mielőtt megtörténik! Előre létrehozták a “szervezeteket” arra, hogy az emberiséget “felkészítsék”, és ránk”tolhassák” azoknak a “beavatkozásoknak” a következményeit, amelyeket szándékosan ellenünk csináltak, csinálnak!

     Az ozonlyukról csak annyit: vannak természeti, fizikai, kémiai, stb törvények, amelyeket Isten a teremtéskor lefektetett! Ezeket, csak Isten “hághatja” át anélkűl, hogy probléma lenne belőle! Miután a meteorológia igen fiatal tudomány, igazából nem sokat tudunk a légkörről, és annak működéséről (se afizikájáról, se a kémiájáról!)! Amennyi ismeretünk van róla, az még nagyon kevés ahhoz, hogy “belepancsoljunk”, játszadozzunk vele! ( Valahogy olyan, mintha a bölcsisnek(de lehet, hogy még túl is becsűlöm !) odaadnánk egy szuperszámítógépet, hogy “na futtasson” rajta programmokat, vagy egy “szuper gépfegyvert” teletárral, hogy játszon vele!)
     Jel. 11,18
     És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és a kik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; ÉS ELPUSZTÍTSD AZOKAT, KIK A FÖLDET PUSZTÍTJÁK.

     Abban nem kételkedem, hogy a “zöldek”, és a többiek, valóban hisznek a “kollektív felelősségben”, és őket csak szócsőként használják, annak eléréséhez, amit éppen akarnak!
     És most centralizálni akarnak! Bármi áron! Mi fizetjük az árát!
     És “baromira” nem úgy akarják a válságot( amit úgye ők hoztak létre) “megoldani”, ahogy mi szeretnénk, hanem ahogy ők! És náluk van a “labda”!
     Azt a szót, és fogalmat pedig, hogy: morális, a világgal kapcsolatban szerintem legjobb, ha sűrgősen elfelejted!
     Luk. 17,26
     És miként a Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaiban is.
     1 Móz. 6,5
     És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz.
     ?Luk. 17,27
     Ettek, ittak, házasodtak, férjhezmentek mindama napig, a melyen Noé a bárkába beméne, és eljöve az özönvíz, és mindeneket elveszte

     Nekünk, jobb ha ezen vagyunk:

     Sof. 2,3
     Keressétek az Urat mindnyájan e föld alázatosai, a kik az ő ítélete szerint cselekesztek; keressétek az igazságot, keressétek az alázatosságot: talán megoltalmaztattok az Úr haragjának napján!

     Mert azokra, akik a vagyonnal törődnek elsősorban, ezt mondja az Ige:

     Sof. 1,18
     Sem ezüstjök, sem aranyuk nem szabadíthatja meg őket az Úr haragjának napján, és az ő féltő szeretetének tüze megemészti az egész földet; mert véget vet, bizony hirtelen vet véget e föld minden lakosának
     Malak. 3,2
     De kicsoda szenvedheti el az ő eljövetelének napját? És kicsoda áll meg az ő megjelenésekor? Hiszen olyan ő, mint az ötvösnek tüze, és a ruhamosóknak lúgja!
     Malak. 4,1
     Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütő-kemencze, és olyanná lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a pozdorja, és megégeti őket az eljövendő nap, azt mondja a Seregeknek Ura, a mely nem hagy rajtok gyökeret, sem ágat.
     Sof. 1,14
     Közel van az Úrnak nagy napja, közel van és igen siet; az Úr napjának szava keserves, kiáltoz azon a hős is
     Ezék. 22,14
     Vajjon megállhat-é szíved, avagy erősek lesznek-é kezeid azokban a napokban, mikor én számolok veled? Én, az Úr, szólottam és meg is cselekszem.

     Persze,(most) ez az én verzióm! Nincs szándékomban se Téged, se mást meggyőzni, vagy “rávenni”, hogy elfogadd, elfogadja ( nyilván sok fűgg attól is, hogy kinek, milyen információk állnak rendelkezésére)! Nem gondolom , hogy( még a “legeslegjobb” esetben is) a “jéghegy” 10%-ánál többet láthatunk! És azt se, hogy azokból a “morzsákból”, amiket összegyűjtűnk, bármelyikünk is összetudná rakni a teljes “kenyeret”! ( De, ha igen, én kiváncsi vagyok rá! Mondjátok!)

     Csak egyet tudok, tévedhetetlen, megbízható “forrás” mindenben, kizárólag: a Mennyei Atyánk, az Úr Jézus Krisztus, a Szentlélek , és az Ige!

     Az Úr áldjon!

    2. A gondolkodásod rugalmas csak megalapozatlan bizonyiték hiányos ha annyira rugalmas lennék hogy mi lehetséges akkor már régen megőrültem volna és egy hegy alatti bunkerben kuporognék.

     A Jelenések 16-hoz még közel sem járunk annak semmi köze a HAARPhoz. Szeretném én látni azt a technikát ami szó szerint vérré változtatja a vizet.

     Igen a zöldeknek csak apokaliptikus marketingjük van a valóság az meg teljesen máshol áll.

     Ja a moralitás az teljesen sehol nincs ma, dekadens relativista mocsok világban élünk,de még közel sem olyan rossz mint Noé napjai.

     Hát igen az egyetlen abszolút hatalom és az igazság forrása a Szentháromság és a King James Biblia.

    3. Maximalisan egyetertek!

     Es nagyon tetszik Ida, hogy mindig a megfelelo irast idezed. Ez nagyon jo.
     De meg van egy kis ido. Nincs okunk a rettegesre, marcsak a te altalad idezettek miatt sem. Nem nekunk van okunk felelemre ugyanis!!
     Es azt se felejtsuk el, hogy az “igazi vegidokig” meg az utolso Templomnak is fel kell epittetnie Jeruzsalemben. Bar valoszinuleg ez nem a tavoli jovoben fog megtortenni, inkabb nemsokara. En mar nagyon varom. Nagyon izgalmas idoszakban elhetunk!

    4. Persze. Én se gondoltam, hogy már azokban az ídőkben élünk. Csak közelítünk erősen, de nem találtam a “mai évre” való igeverseket ( meg azt akartam előtérbe állítani, hogy mik azok a dolgok, amelyek nem sokára bekövetkeznek, és hogy ( szerintem) mennyire dolgoznak rajta)!
     Félnünk valóban nem kell, de én teljesen fel vagyok háborodva, hogy miket “meg mernek tenni”!

    5. Az igeversekkel kapcsolatosan, köszönöm Sharky, hogy bátorítottál!
     Mindig igyekszem a Szentlélekre hagyatkozni .(Ő szokta megmutatni, hogy melyikeket rakjam oda! Ővé az érdem! Általában, ha kicsit “félvállról veszem”, nem teljesen figyelek rá, vagy nem teszem úgy, ahogy Ő mondja, nem győzök bocsánatot kérni, ahogy az Balázzsal szemben is történt!)
     De most nagyon “pont” jókor írtad, mert most ( is) van magammal egy kemény harcom, “ilyesféle” űgyben (is)!

     Még egyszer köszönöm, hogy az alábbi igeversnek engedelmeskedtél, akár tudatlanul is a Szentlélek álltal:

     ?1 Thess. 5,14
     Kérünk továbbá titeket, atyámfiai, intsétek a rendetleneket, bátorítsátok a félelmes szívűeket, gyámolítsátok az erőteleneket, türelmesek legyetek mindenki iránt.

     Az Úr áldjon!

 2. Elég szánalmas, hogy hit és keresztény alapon működő oldalon ostoba reklámok futnak (pénzügyi, otp, számitógépes játékok) a sok okoskodás mellett jól jön a pénz, igaz? Amit Isten indít, arra a pénzt is ő adja és nem kell nem odavaló dolgokkal operálni.A cél egyáltalán nem szentesíti a nem tiszta eszközt.

  1. XD Amit isten indít? Isten honnan adja rá a pénzt? A privát bankszámlájáról? :DD
   Kezdem azt hinni egyes embereknek már agyára megy ez a nagy kereszténykedés…

   1. I agree with you on that.
    Someone once said,…there are two infinities,…the Univese and the human stupidity. I’m not sure about Universe. What about you?

  2. Sok ide nem illő reklámot blokkolok, mindet lehetetlen lenne. Tudod, aki segítő szándékkal áll a kérdéshez, írni szokott nekem, hogy látott egy ilyen és ilyen reklámot és jó lenne blokkolni.

   Nekem egyébként egészen más reklámok jelennek meg, mint amilyenekről írsz, hiszen az adsense nemcsak tartalom, hanem érdeklődés alapján is osztja a reklámokat. Lehet, hogy te nézel ilyen tartalmakat és ezért jelennek meg nálad ezek a reklámok?

   1. Egyetertek!

    Nalam csak olyan reklemokat mutat az oldal, amilyen webtartalmakat latogattam az elmult napokban.

    Volt is vel gondom, megmondom oszinten:
    Egy baratom kuldott nekem egy linket, hogy nyissam meg. A cime alapjan nem kovetkeztettem semmi rosszra. Aztan amikor megnyitottam kiderult, hogy egy kozos ismerosunk melegpornoval kezdett el foglalkozni, ezert kuldte a linket.
    Utana 2 hetig itt figyelt a felso bannerben a meleg tarskereso hirdetese. Gusztusos volt, mondhatom… 🙂 🙂

    Na azota inkabb nem nyitok meg semmit! 😀 😀 😀

    1. ÁHÁÁÁ!!! Na ezért nem hagynak engem békén azok a lányok, folyton ismerkedni akarnak velem,.. legyek a társuk meg ilyenek.
     Sharky, mond légyszíves…hogyan tudnám őket lerázni? barátkozó típus vagyok, de ezek a lányok nekem túl merészen “öltözködnek”,….vagy nincs rá pénzük 🙁

    2. Én csak meglepetten olvastam az első hozzászólást és fogalmam sem volt róla, hogy ezen az oldalon lennének reklámok. Sosem láttam egyet sem.

     Firefox az alábbi kiegészítőkkel:
     Adblock Plus
     Anonymox
     BrowserProtect
     Ghostery
     Stealthy

    3. Jó, hogy mondod, az Adblock Plus-t kifelejtettem. Amúgy én sem láttam még itt reklámot 🙂 meg máshol se nagyon.
     A Ghostery blokkolja ezen az oldalon többek közt a Google Adsense-t, Google Analytics-t, Facebook Social Plugins-t, meg még 3 másik kotnyeleskedőt.
     Érdemes belemászni a beállításaiba és a süti-szűrőket is bekapcsolni.

     Mellesleg Firefoxban is van olyan beállítás, hogy: “nem akarom, hogy a webhelyek kövessenek”. Bár ez önmagában nem sokat ér.

    4. A Twitter és a Statcounter nem követnek. Itt az oldalon ráadásul mindenre (Google Analytics, Statcounter) No follow szabály van beállítva. Nem a statisztika plugin-ekkel van a baj, amit a mienkhez hasonló oldalak leginkább a tartalom fejlesztésére és a látogatók számának követésére használnak.
     Maga a Ghostery írja a FB oldalán, hogy a Facebook-kal nem tudnak mit kezdeni, sőt a Facebook oldalán nem is lehet letiltani semmit.
     A ilyen dolgokban kevésbé jártas emberek számára a legjobb megoldás erre, hogy ha a Facebook-ra egy másik böngészőt használnak.
     http://www.facebook.com/ghostery/posts/10150323287041962

    5. Köszi Bender!

     Nekem is utána jutott eszembe, hogy önmagukban ezek a kiegészítők sem sokat érnek, ha a beállításokban nem adjuk meg, hogy mindent blokkoljanak.
     Így többen megszabadulhatnak a kíváncsiaktól s a gép is gyorsabb lesz 🙂

  3. I mean, What about you…Dude?
   Bár nekem ezek a mondat részek elégé gyanúsak, “Elég szánalmas, hogy”…”a sok okoskodás mellett jól jön a pénz, igaz?” azt mondom, egyenlőre előlegezzük meg neki, hogy nem egy olyan valaki aki csak a munkáját végzi, hanem csak egy nem túl tájékozott jót akaró. Nem tudom miért, de valamiért Géntechnikus jutott eszembe, lehet nem is tűnt el csak átalakult?..hehehe! nem csodálkoznék.

 3. Yes, Daphne.
  But maybe is this a goal – to boost the UN to a worldwide food distributor position?
  What do you think?

 4. WORLD FOOD SHORTAGES ARE WORRYING. ESPECIALLY WHEN CHARITIES REPORT THAT THEY CAN’T KEEP UP THE SUPPLY TO FOOD QUES IN SPAIN. DROUGHTS IN AFRICA CUTS IN EUROPE AND DROUGHTS IN US FLOODS IN UK AND OTHER COUNTRIES. WHAT CAN BE DONE? THE WORLDS LEADERS AND UN SHOULD GET TOGETHER AND REQUEST AN INVENTORY OF ALL FOOD SUPPLY’S AND DIVIDE THEM APPROPRIATELY.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend