Izrael

Izrael miniszterelnöke nem akarja megosztani Jeruzsálemet

Forrás: Yahoo News

Az amúgy is döcögős békekötési erőfeszítések elé gördülő akadályok emlékeztetőjeként Benjamin Netanjahu a napokban visszautasította kormánya egyik tagjának javaslatát Jeruzsálem megosztását illetően. Az izraeli-palesztin konfliktus lényege, hogy mindkét fél magának szeretné a szent város keleti részét.  Az érzékeny zsidó, muzulmán és keresztény szent helyeknek is otthont adó terület feletti vita minden korábbi béketárgyalást meghiúsított. A palesztinok a jövőben megalakítandó palesztin állam fővárosának szeretnék Kelet-Jeruzsálemet.

Az ismételt kijelentés Jeruzsálem megosztásának visszautasításáról komoly kritikát váltott ki palesztin körökben és valószínűleg az amerikaiaknál sem hoz jó pontot. A fehérház közel-keleti delegációja ezen a héten érkezik Izraelbe, hogy megpróbálja előremozdítani a béketárgyalásokat.

Ehud Barak, Netanjahu védelmi minisztere Jeruzsálem megosztása mellett foglalt állást. Belső források szerint azonban ez a nézet nem tükrözi a kormány álláspontját.

A palesztinok a 67-es háborúban izraeli kézre került területeken, a Jordán nyugati partján és Kelet-Jeruzsálemben képzelik el jövő országukat. Kelet-Jeruzsálem elfoglalását a nemzetközi közösség a mai napig nem tekinti jogosnak.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

 1. Attól fogva sajnos,hogy Rotschild meg szerezte Palesztínát trükkel a Brittektől, és meg építette a Kneszet-et a saját pénzén,kizárólag csak olyan politikusok lehetnek elnökök,akik ugyanabban a Szabadkőműves -Jezsuita-Illuminatiban töltenek be magas páholyrangot.
  Minden országban ugyanez a helyzet. Orbán,Merkel,Sárközi,Obama,Saddam,Ahmadinejad,Putin,Assad,Mubarak,Arafat,mind mind ugyanabban a Lodge-ban jönnek össze Jeruzsálemben ahol kitalálják hogy ki milyen szerepet fog betölteni az emberiség 9o%-nak a likvidálásában.

  Mindenkinek ajánlom figyelmébe Texxe Marrs filmjét, a Szabadkőműves lodge-ról,amelyet Jeruzsálem alatt építettek a Szabadkőművesek.
  Nagyon szemfelnyitó mindaz ami itt elhangzik.

  http://youtu.be/4fWBYAFTSl0

  Tisztelettel,minden embertársam iránt:

  RHR

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend