Klímaváltozás

A globális felmelegedésre alapozott diktatúra új erővel támad

climate_change_dollars

Forrás: Activist Post

A november 30. és december 11. között Párizsban megrendezésre kerülő ENSZ klímaváltozási konferencia előkészületeként a globális felmelegedésből klímaváltozássá módosított propaganda és félelemkeltő hadjárat magasabb sebességbe kapcsolt.

Egyre gyakrabban hallunk olyan kijelentéseket, amelyeket minden egyéb helyzetben a legtöbben őrültségnek tekintenének. Amikor egy egész tömeg szajkózza ugyanazt, egymáshoz képest nem tűnnek annyira bolondnak.

Sajnos a globális felmelegedéssel riogatók figyelmen kívül hagyják a logikát, a józan észt, vagy azon természeti törvényeket, amik ellentmondanak az általuk helyesnek vélt diktatórikus célkitűzéseknek. Jó hír ugyanakkor, hogy nem mindenki fogadja el vakon ezt a narratívát, ami a média minden szegletében felütötte fejét a párizsi konferencia előtt.

?Az emberi tevékenységből adódó globális felmelegedés hatásai?? ?nagyon meleg időjárás ? nagyon hideg időjárás ? időjárás ? hulló falevelek ősszel ? hulló elnöki népszerűségi listák ? melegedés a Marson ? mókustámadások ? kopaszodó klímatudósok, akiket így egyre ritkábban hívnak randira
?Az emberi tevékenységből adódó globális felmelegedés hatásai??
? nagyon meleg időjárás
? nagyon hideg időjárás
? időjárás
? hulló falevelek ősszel
? hulló elnöki népszerűségi listák
? melegedés a Marson
? mókustámadások
? kopaszodó klímatudósok, akiket így egyre ritkábban hívnak randira

Olyannyira, hogy a karbon adó mellett erőszakosan kampányolók hangereje 130 országnál éppen az ellenkező hatást váltotta ki, akik a Párizsban bemutatásra kerülő új klímaváltozási megállapodás aláírásának megtagadását helyezték kilátásba, amennyiben az nem biztosítja az egyes országok számára a fejlődéshez szükséges pénzt.

Talán ez az ellenállás jót jelent. Talán még többen felismerik, hogy a globális felmelegedés narratíva nem egyéb, mint egy globális adó bevezetését célzó kampány, ami a készülő globális kormányt hivatott finanszírozni, hogy az a lehető leghatékonyabban foszthassa meg alárendeltjeit nemzeti szuverenitásuktól, állampolgáraikat pedig személyes szabadságjogaiktól. A folyamat már elkezdődött.

Eközben a klímaváltozássá avanzsált globális felmelegedés elhitetés nemcsak feltámadt, de új erővel támad.

Minden emberi tevékenység megadóztatása

Az ENSZ klímaváltozási tervéből fokozatosan előtűnnek a pénzesítés megvalósítására vonatkozó törekvések, szinte minden emberi tevékenység megadóztatásán keresztül.

Ezt hét nagyon jól átlátható pontban foglalta össze két kanadai agytröszt.

A karbon árképzés szélesebb körű változásokat hozhat a gazdaságban, írják.

A pontok között szerepel egy ?zöld bank? felállítása, a megújuló illetve gazdaságos energiákat jutalmazó új adórendszer bevezetése, a szén használatának fokozatos megszüntetése, zöld építési szabályzatok bevezetése, a gépjárművekre vonatkozó szigorúbb szabályozás és hasonlók.

Láthatjuk, hogy a törekvés nem áll meg a globális adók bevezetésénél. Az emberi viselkedést is szabályozni akarják. Azt se felejtsük el, hogy az együttműködő országok nagyon komolyan veszik a tárgyalásokat. A Párizsi konferencia előtt számos vita és megbeszélés folyik a globális felmelegedésre vonatkozó állítólagos ?tényekkel? kapcsolatban. A viták legfőbb tárgya a csökkentés, az igazságosság és a pénz. Egy igazi globális kaszinóról beszélünk, ami milliárdokat hoz a globális kormány kasszájába.

Az elsőszámú vitapont a csökkentés mértéke. Abban minden fél egyetért, hogy ?az üvegházhatású gázok okozzák a globális felmelegedést és ezt csökkenteni kell?, abban azonban tudnak megegyezni, hogy mennyivel.

Hihetetlen! Még mindig alapigazságként fogadják el azt a számtalanszor cáfolt állítást, miszerint a széndioxid lenne felelős a klímaváltozásért és ezzel vakon vezetik az emberiséget az évtizedekkel ezelőtt megtervezett globális karámba.

A klímaügyi törvényszék születése

A fentiek mellett a néhány hete Bonnban tartott ENSZ klímaügyi tárgyalásokon a ?nemzetközi klímaügyi törvényszék? bevezetését is újra felvetették, beillesztve a pontot a párizsi konferencián aláírásra előterjesztendő egyezménybe.

A klímaügyi törvényszék lényege, hogy egyes nemzetek ítélkezhessenek a klímatörekvésekben nem együttműködő nemzetek felett.

Íme, egy rövid szemelvény a tervezetből:

Ezennel felállításra kerül egy [Nemzetközi Klímaügyi Törvényszék], egy [megfelelőségi mechanizmus], hogy kezelje az aláíró fejlett tagországok által a csökkentéssel, alkalmazással, pénzügyekkel, technológiai fejlesztésekkel, átruházással, az átláthatósággal és a támogatással kapcsolatban vállalt kötelezettségek be nem tartásával kapcsolatos ügyeket, emellett pedig kialakításra kerül a következmények indikatív listája, ami figyelembe veszi a nem teljesítés okát, típusát, mértékét és gyakoriságát.

A teljes szöveg itt elérhető.

A klímaügyi törvényszéknek tehát a globális felmelegedés nevében hatalma lesz megbüntetni egyes szuverén államokat.

Így működik a zöld energia ?Látja? Nekem adja a zöldjeit és pedig magának adom az adófizetők zöldjeit.?
Így működik a zöld energia
?Látja? Nekem adja a zöldjeit és pedig magának adom az adófizetők zöldjeit.?

Éppen ideje lenne, hogy a tudományos közösség is hallassa a hangját és felhívja a figyelmet arra, hogy bolygónk melegedésében esetleg a nap nevű csillagnak is szerepe lehet. Mindkét feltételezésről, mármint, hogy bolygónk feltartóztathatatlanul melegszik és, hogy ezt az emberi tevékenységek által termelődő széndioxid okozza, bebizonyosodott, hogy a tényeket figyelmen kívül hagyó hazugságok. Ilyen tények például a széndioxid jelentéktelen szerepe a vízpárához képest, a sarki jég nettó növekedéséről szóló NASA tanulmányok, a tengerszintnek az előre jelzetthez viszonyított lassú emelkedése, illetve, hogy maga a melegedés nem a várt mértékben történt az elmúlt 14 évben, amit az ENSZ klímapanelje is kénytelen volt elismerni 2013-ban.

Ami az egész felhajtásból igaz, hogy mindannyian egy tiszta bolygót szeretnénk, amiért tennünk is kell valamit. Ennek a célnak azonban semmi köze nincs a széndioxidhoz (ami nélkül minden élet kipusztulna a Földön), illetve a széndioxid kibocsátáshoz, annál több köze van viszont egyéb mérgekhez, amik más forrásokból kerülnek a környezetbe és még véletlenül sem köthetők össze az átlagemberek életvitelével.

Alább látható az immáron sokadszor megosztott film a globális felmelegedés propaganda leleplezéséről:

Előző posztKövetkező poszt

29 hozzászólás

 1. A tudományos közlésekkel kapcsolatban nem árt tudni,miféle forrással is állunk szemben.Magam részéről már megjegyeztem pár sorban a “robotokkal az agyunkban” témájú cikknél a NASA okkult vonatkozásait.Nem azt mondom,hogy a NASA mindenben hazudik,csak éppen a leglényegesebb nem igaz róla.Ez egy fedőszervezet,amely mellékesen űrkutatással is foglalkozik.Logóinak szimbolikája az Ozirisz kultuszt eleveníti meg,vagy ha úgy tetszik,teremti újjá.
  Tudjuk,hogy a csillagos égen mennyi esemény sorsa el tud dőlni… Most a legalapvetőbbnél,a Betlehemi csillagnál nem is mennék tovább.A NASA ennek az égi csatának a résztvevője.Az ember egyenesen az égbe szállt csatázni,kihívni Istent.Ehhez a csatához pedig az egyik eszköze az embernek a Jézus üzenetét hamis színben feltüntetni akaró NASA.

  Most a NASA logókra nem térnék újra vissza,de érdemes megnézni az Országos Meteorológiai Intézet (OMSZ) logóját!A címerben látható spirális jelenség igen sokrétű jelentéssel bír.A ciklon szemét ábrázoló kép valójában okkult gyökerű – és nem mellesleg,nem csupán csak egy ciklont kíván bemutatni.A spirál gyakran Nap szimbólum is.Az ezotéria a spirált mindenben jelenvalónak gondolja,sőt a világ jelenségeinek a legalapvetőbb vonatkozásaként tekint rá.Most nem mennék bele igazából ennek a taglalásába.
  Inkább egy másik linket írnék még ide,némi kis alapíznek.

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) címere:

  http://gong.hu/pics/cikkek/40/belfold0_4244.jpg

  Aztán egy másik OMSZ, az Országos Mentőszolgálat logója.Nocsak,a spirált ők is lenyúlták maguknak…

  http://zircimentok.5mp.eu/honlapkepek2/zircimentok/uJclMiUZr5/nagy/omsz_logo.png

  1. MINEK a SORSA dől el a csillagos égen?! Ne haragudj, de honnan ollózol ilyeneket?!

   Mi az, hogy “lenyúlták” a spirált maguknak? Miért, kellene neked?! 😀

 2. Elképesztően bosszantanak ezek az írások a klímaváltozással kapcsolatban. Meggyőződésem, hogy nagyon rossz oldalra állt ebben az ügyben az Idők jelei. Miért?
  Irtják az erdőket, nemcsak Dél-Amerikában, hanem Romániában, Magyarországon, Lengyelországban, Ázsiában.
  Ha nincsenek fák nincs mi elnyelje a széndioxidot. A Brit Szigeteket erdők borították, mostanra semmi sincs. Még Bibliai időkben a Közel-Kelet és Észak-Afrika nem volt így elsivatagosodva, nem véletlenül nevezték Kánaánnak , most pusztaság, nincs víz. Állatfajok és életterek tűnnek el ellenben túlnépesedik emberekkel a Föld, ráadásul a legprimitívebbekkel.

  1. Kedves Neverend!

   A Földdel nagyon sok baj van. Az emberiség nem viselt túl jó gondot erről a csodálatos lakóhelyről, amit Isten teremtett számunkra. Csakhogy a széndioxid, mégpedig annak az emberi tevékenységből eredő állítólagos növekedése, nincs ezek között.
   Igazad van ellenben abban, hogy az erdőirtás valós probléma. Egy a sok közül.
   Esetleg nézd meg ezt a rövid riportot, ami ezt a kérdést is érinti, illetve azt, miként terelik el a problémák igazi forrásáról az emberek figyelmét: https://www.youtube.com/watch?v=FyE_smY8zTs

   1. Thea!
    Most néztem ezeket a kisfilmeket, több helyen már fásítanak. ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/11/ kina-az-elsivatagosodás-ellen-egy-nagy.html
    /erre a lapra nem szeretek menni,mert sok okkult dolog van benne/ némi tájékozódást szerzek a maffiózókról, de azt is feltételesen olvasom,ill.akkor hiszem,ha látom. Annakidején a fiam sokat szervezkedett az Illatos úti Vegyigyár ellen. kb. 50-en jöttek el tiltakozni az Erzsébeti lakótelepről, illetve inkább az egyháztól és a Polgármesteri Hivataltól jöttek el. A zöldeket nem is érdekelte. Most számolják fel. Minden postaládába dobtak éjszakánként értesítést. A népet nem érdekelte. Ez a legszomorúbb dolog. Ennek a kínai és afrikai fásításnak nagyon örültem. Titeket is vidámítson kicsit. s

  2. Egyetértek Neverend. Azért, mert az emberi tevékenység a hibás mezőgazdasággal és profit hajszolással bűnöz (!) nem azt jelenti, hogy most jó útra tér és szíveskedik megérteni, hogy “a másik tudomány” a problémákat megoldotta. A megoldás megvan, ráadásul ökoszociális: a végeken, a szegényeknél, nincsteleneknél lehet elkezdeni az eszköztelen földművelést, biotömeg gazdálkodást, na ja, ahhoz nem kellenek műhold-kapcsolatos traktorok, annak beszerzéséhez bankhitel …
   Túl nagy volt a csönd a nemzetközi vízkonferencián: aki érti – ismert egyetemi tanár – és nem az ipari lobbinak “szakért” azt nem hívják el, pedig már bizonyított nemzetközi szinten 🙁 http://www.innoteka.hu/cikk/hungarikumnak_tekintem_a_vizgazda_rendszert.332.html
   A megoldás összefüggő, egymást kiegészítő, a problémákra komplex választ adó – egymáshoz konvergáló – módszerek, nem egy kiragadott “probléma”! Ráadásul olyan helyen találnánk magunkat, mint a Paradicsomkert, fás-ligetes tájon, bőséggel egészséges termést adó kertjeinkben 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=garu8VUuEI4 (A jövő farmja – film)

  3. Budapest népsűrűségével számolva a föld teljes lakóssága elférne Mexikóban, tehát a bolygót borító szárazföld 1.2 %-án. De ha ez túl zsúfoltnak tűnne, akkor számoljunk Pest megye népsűrűségével (Budapestet is belevéve). Akkor is elférne a földön élő összes ember az Usa és az Európai Unió területén, tehát a szárazföld 10%-án, úgy hogy a föld többi része lakatlan maradna. Túlnépesedés??? Különbem is azt mondta a Teremtő: “Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá”. Abban biztosak lehetünk, hogy Isten nem számolta el magát.

   Valahányszor lenéztem egy repülőről, mindig meglepett, hogy a “túlnépesedett” Európa milyen milyen szép zöld és mekkora szabad lakatlan területek vannak.

   1. Kedves Róbert!

    Valóban,Isten szerint elférnénk a Földön akárhányan,Ő nincsen korlátokhoz kötve ilyen téren,a világháborúk után is megmutatta,hogy elférünk többen is,mint azok előtt voltunk a Földön,csak más kérdés,hogy egy utópiában,múlandó dologban hisznek az emberek,mint kommunizmus, vagy kapitalizmus vagy az örökkévalóságban,örök életben.Nem az emberek mennyiségét nézi a Teremtő,hanem a szívünk,lelkünk tisztaságát,és Szent Szellem általi megújulásunkat Jézus Krisztusban.

   2. Róbert, azért ez így elég egyszerű világkép, már az Áder és a biológia óra megjegyzés sem volt túl szerencsés, de ez most überelte azt is. Rengeteg tényezőt nem veszel figyelembe, mintha nem is ezen a bolygón élnél. A bolygó lehet, hogy 100 milliárd embert is eltartana, ketreces tartásban optimalizálva, vagy úgy, mint a Mátrixban becsövezve, de a jelenlegi helyzet és tendenciák nem ezt mutatják. Felsorolás szerűen elmondom mire gondolok. -A bolygó folyamatosan pusztul (környezetszennyezés, ökológiai rendszerek pusztítása, klímaváltozás) -a jelenlegi technológiai szint és az új technológiára váltás túl sok idő, aminek még sok áldozata lesz -a társadalmi és gazdasági berendezkedés, emberi természet.
    Az utóbbit kifejtem, mert az eredményezte az egészet. Kapitalista gazdaság, mindenki versenyzik mindenkivel a lényeg a növekedés. Ennek az eredménye, hogy mindenki többet akar egyéni és csoportosulások szintjén. Verseny van a munkahelyekért, megint látható egy olyan esemény, mint az ipari forradalom, a gépek rengeteg munkást felváltanak. Egy mérnök barátom csak azon dolgozik, hogy gyárakban automatizálással, hogyan tudja kiváltani a munkást. Te se és én se fogunk lemondani a családi házról, két autóról stb, az a helyzet, hogy mi csodálatos nyugati keresztények végig fogjuk nézni az evolúció egyik alapkövét a természetes kiválasztódást, hogy hogyan pusztítják el a felesleges populációt. Persze lenne megoldás és lesz is, de valószínűleg el kell jutni a szakadék szélére a változásig.
    “Különbem is azt mondta a Teremtő: ?Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá?. Abban biztosak lehetünk, hogy Isten nem számolta el magát.” Azt is mondta, hogy keserves munkával fogjátok megszerezni a napi betevőt, azt pedig eddig sem zavarta, hogy ember embernek farkasa és mondjuk egy az európai fajta kiirtotta az észak-amerikai indiánokat vagy kizsákmányolta az afrikai négereket. Az ő megoldása sem különb a Jelenések könyve szerint, megharmadolná a populációt. Az egyén pedig hiába talál ki humánus, értelmes megoldást, a ha a maradék 7 milliárd primitíven gyilkolja egymást és a bolygót.

    1. Nem tudom,hogy mit látsz a Jelenések könyvében,ami szerint Isten “harmadolni akar”.Minden esetre nekem azt tűnt fel benne,hogy “Isten eltöröl minden könnyet a szemünkből”,továbbá,hogy a “bárány együtt legelészik az oroszlánnal”. Józan paraszti ésszel gondolj bele,kérlek: mi egyebet is tudna a szaporodás és a sokasodás Istene..?!Már ugye a priori,hogy ezt nem csupán a “darabszámra” értjük,hiszen mégis élő világról beszélünk…

     Érzésem szerint amennyiben sikerülne elvonatkoztatnod attól,hogy ez nem “humánus megoldásról” és nem is “keresztényi toleranciáról” (ahogy múltkor erre Thea is emlékeztetett téged) szól,akkor még a Róbert által felvetettnél is egyszerűbb világképet kapnál.Olyat,ahol az a bizonyos Occam-borotva nem a populációt kaszabolja,hanem a szaporodás és a sokasodás ellentétét teszi lehetetlenné,már ezen gondolat a felmerülésének a lehetősége előtt.

     Amennyiben pedig úgy látod,hogy Isten közömbös lenne az iránt,hogy ember embernek farkasa,akkor szerintem el kéne kissé jobban vonatkoztatnod önmagadtól.Jegyzem meg szerényen.Ha tényleg meg akarod találni a békédet,amiben biztos vagyok,hiszen értelmes ember vagy,akkor merj elvonulni dolgoktól és merj elengedni,hátrahagyni dolgokat.Mégiscsak állj készen lemondani arról a családiházról és a két autóról,és ne légy tovább csodálatos nyugat keresztény.Csak azért,mert mersz lemondani dolgokról önként,még nem jelenti automatikusan azt,hogy el is fogod veszíteni azokat.

    2. Kedves Neverend!

     Isten a megoldások és szeretet Istene.
     Ami itt a földön folyik, azt nem varrhatod az ő nyakába. Az ember saját magának köszönheti. Isten ennek ellenére is megsegít minket és végül minden helyreáll.
     Nem Isten harmadol, hanem mi, ráadásul ne feledd, hogy Ő az egyetlen, aki életet képes létrehozni, és az életet képes visszaadni és, aki Maga az Élet, olyannyira, hogy amikor eljött az ideje, hogy meghaljon értünk, még a halált is “kölcsön kellett vennie”, majd olyan sok élettel tért vissza, hogy abból mindenkinek jut. Neked is és a másik 7 milliárdnak is.

    3. Kedves Thea és kedves Neverend!Nem tudom,hogy Neverend barátunk visszaoldalog-e még erre az oldalra mostanában,de muszáj megemlítenem,hogy nagy kedvelője lettem “az Istennek még a halált is kölcsön kellett vennie érdekünkben” gondolatnak. 🙂 Ebben szerintem elég sok minden benne van.

     A fenti sorokban akad egy mondatom,aminek egy elgépelés miatt nem sok értelme van.Így hangzik helyesen a mondatrész: “…hanem a szaporodás és a sokasodás ellentétét teszi lehetetlenné,már ezen gondolat felmerülésének a lehetősége előtt.”Fent egy felesleges “a”-betűvel véletlenül megtoldottam a mondatot.Érdekes módon pont abban a mondatban,ahol az Occam borotváját említem.Occam borotvája: ne szaporítsuk feleslegesen a tényezőket.
     E szerint,az élet lényegéhez nem kell a halált odarendelnünk,mert így ez mindent csak még bonyolultabbá,”költségesebbé” tenne,ezért az elmélet szerint ez elvetendő.Az élet lényege az élet önmagában,és van rá tapasztalat,hogy mindez megérthető a halállal való ellenpontozás nélkül.Igazából csak így nyer értelmet.

     Az élethez,az élet (meg)éléséhez élet kell.Hogy ehhez halál is,meg sebesülés,meg fájdalom is kell,az csupán az emberi gondolkodás mellékvágánya,mert még nem értettük meg az élet egyszerűségét.Komoly paradoxon,de sajnos szörnyűségek nélkül még nem tanultuk meg elviselni az élet egyszerű szépségét…
     Ezért kell Istennek kölcsönöznie a halált.

    4. Kedves Thea,
     megmondom őszintén nem sok jelentőséget tulajdonítok a Jelenések könyvének, csak azért dobtam be, mert mégiscsak arra épül ez az oldal. Régen olvastam, lehet, hogy nem túl figyelmesen, de én úgy emlékszem, hogy egy kisebb csapat gyűlik össze az égben, királyi székben Isten(?), angyalok, vének stb. Felnyitják a pecséteket, megjelennek lovasok. Közben kimentenek 144000-et Izráel fiaiból. Aztán elindul a pusztítás, a folyó, tengerek élőlényeinek, harmada, a hajók harmada, emberek stb. Nem azt mondom, hogy egy ilyen apokaliptikus helyzetbe nem futhat bele az emberiség önmagától, sőt jó úton halad afelé, de a könyvben mégiscsak isten kezdi a tisztítást. Még talán az is benne van, hogy a Bárány bosszút áll. Utána eljön egy jobb korszak, de mégiscsak egy radikális megoldás előzte meg. Erre mondtam én, hogy lenne humánusabb megoldás.
     Oszkár, majd holnap, ma már pihenek 🙂

    5. Kedves Neverend!
     Akkor ezek után nem tudom belekezdjek-e a Jelenések általad írt összefoglalójának kibogozásába, hiszen, ha számodra nem jelentőségteljes, akkor valószínűleg annak magyarázata sem lenne az.
     Dióhéjban azért annyit, hogy azok az egyharmadok, amikről beszélsz (Jelenések 8 és 9) csupa olyan dolgok, amik nem Isten haragjának a része, és Isten kifejezetten megvédi az övéit tőlük, sőt, szerintem most is Neki köszönhetjük, hogy ezek a dolgok nem szakadtak még ránk.
     Amikor tényleg betelik a pohár, akkor viszont már nem egyharmadról van szó, hanem négynegyedről. 🙁
     Ha ennél részletesebben érdekel, szívesen leírom, de nem akarlak olyasmivel traktálni, aminek nem tulajdonítasz jelentőséget.

    6. Rendicsek,Neverend,hagyjuk!Inkább igyunk egy jó teát!Mit szólsz? 🙂

     “Lin-csi apát kolostorában egy reggel szokatlan dolog történt.Vándorszerzetes zörgetett a kapun,pedig messze földön tudták,hogy Lin-csi nemigen kedveli a vándorszerzetesek látogatását.

     – Mit akarsz,vándor?A tanítást? – kérdezte tőle gyanakodva az apát. – Csomagoljam?Kéred a kiszolgálást? – De az ifjú szerzetes nemet intett a fejével,szomorúan sóhajtott,aztán így felelt:

     – Tegnap este az ércbivaly sajnos sárba esett.
     Azóta semmi hír,sajnos nyoma veszett.

     Lin-csi,aki maga is értette a költészetet,rákérdezett:

     – Az őszi szél is fúj,s szól jáde fuvola.
     Vajon kinek szól ez az ősi muzsika?

     Mire a vándor:

     – Aki által jut tízezer korlátokon,
     Meg sem áll a fénylő égboltozaton.

     – Na,ezúttal túlságosan nehéz kérdést feszegetsz,vándor! – szólt erre az apát. – Üljünk le inkább most már,és igyál egy jó teát!Hagyjuk mára a filozófiát – javasolta barátsággal,de a vándor,aki zokon vette,hogy az apát elhagyta a rigmusjátékot,csak szavalt és panaszkodott tovább.

     – Ó,jaj!Csak néznek s lenéznek a kérges vének,
     Pedig a léleknek a héja már ifjan kényes!

     – Ülj le,és igyál már egy jó teát! – ismételte meg Lin-csi az ajánlatát,de az ifjú sértődötten továbbállt.Lin-csi hosszan,együttérzően nézett utána,aztán szerzeteseihez fordult.

     – Lám,milyen jóravaló lélek – mondta. – Kár,hogy a szavak hínárjába veszett.Költő ez is.Csakis maga körül forgolódik,míg az ércbivaly fel nem ökleli.De a szavak,a mámorító szavak,akkor sem tágítanak.Összekoldult szavai hegyek súlyát nyomják,de a gondolatok ritkák.

     – Mind ilyen,apát? – kérdezte az egyik szerzetes.

     – Csak a türelmetlenebbek.Hajtja őket a vak vágy,életük tapogatózás és magyarázkodás.Nincs egy kolostor,egy remetebarlang,nem lelik sehol egy fa csendes odvát.Nincs az életükben egyetlen percnyi megnyugvás.Pedig fáradtak már,ezért hajszolják a megváltást – szólt Lin-csi apát,s bezáratta a kaput a vándor után.
     – Hívek!Láttátok,mily nagy veszedelem a lélek bódulata,a nyugtalanság.A szentséges igyekezet,az elhivatottság.Kerüljétek hát a megváltás akarását! – tette még hozzá csendesen az apát.,kolostorában, a Hou-to folyó partján.”

     Su-LA-Ce
     Reggeli beszélgetések Lin-csi apát kolostorában
     Sári László közreadásában

    7. Gyönyörű volt No.2. eszmetuttatásod kedves Oszkár, a tanmese is jó-szép, DE azért a végére … épp te mondod? amikor “mindenkié”?… erről máskor, finom a téja 🙂

    8. Kedves Neverend, a Jelenések könyvében – a történetben – van egy kulcsmondat. Egy angyal kiáltja: “Nincs többé haladék”! A Teremtő elég sokáig VÁRT : mit is tettünk a csodálatos világgal/magunkkal, felebarátainkkal 🙁 ?! Jelenések 10.fejezet 5És láttam, hogy az angyal, aki a tengerben és a földön állt, jobbját az égre emelte, 6megesküdött az örökkön-örökké élőre, aki teremtette az eget és ami benne van, a földet s ami benne van, a tengert és ami benne van: ?Nincs többé haladék! 7Azon a napon, amikor a hetedik angyal megfújja a harsonát, beteljesedik az Isten titka, amint ezt tudtul adta szolgáinak, a prófétáknak.?

     Panaszkodnak az ateisták, “nem ilyen Istent akarnak” hogy Ó nem pusztítja el a gonoszokat, élhetik világukat. Aztán meg az a baj, hogy amikor “már nincs haladék” kitölti haragját?!

     Az Úr irgalmasan igazságos és igazságosan irgalmas és ez csak Neki sikerülhet 🙂

  4. Nem tudom, hogy más országokban fogy-e az erdőterület, de Magyarországon több évtizede nő.
   Néhány éve lépte túl az összes erdőterület a kétmillió hektárt. Tervek szerint még több erdő lesz Magyarországon. Az esőerdőkkel viszont valóban gondok vannak.

   1. Kedves Herceg!
    Keresztfiam erdész és ugyanezt mondta, nálunk jól áll a dolog. Azért még lehet bőven űltetni főleg utak mentén és a városok körül, lakótelepeken stb.

 3. Úgy tűnik, hogy Áder János sem figyelt oda biológia órán vagy már régen volt és elfelejtette, hogy mi emberek belélegezzük az oxigént amit a növények termelnek és kilélegezzük a széndioxidot, amit pedig a növények hasznosítanak, köszönik szépen. Isten tökéletes terve a teremtés óta. “Ó ád mindeneknek életet, leheletet” Csel. 17:25

  Nonszensz, hogy az állam elnöke körberohangál az országban és a széndioxidot, ami nélkül nincs élet, gyilkos gáznak hívja. Miközben erről beszél, akkor is széndioxid jön ki a száján.

  Tartok tőle, hogy míg a miniszterelnök hősként küzd migráns ügyben az ország szuverenitásáért, addig Áder betolja a hátsó kapun a trójai falovat és aláír a párizsi klímacsúcson egy kötelező érvényű egyezményt, ami nagyobb kárt fog okozni, mint a muzulmánok.

  1. Ráadásul irritáló, hogy komoly, tragikus képpel néz a kamerákba és a bajsza alatt mormolja a szövegét, miközben lerí róla, hogy fogalma sincs mit beszél. Nagyon nem való neki ez a szerep, mert az lenne a feladata, hogy meggyőzzön a globális felmelegedésről, miközben az ellenkezőjébe kezdek hinni, mert olyannyira hiteltelen amit és ahogy mondja.

   1. Én pedig pont abban reménykedem, hogy bármennyire jól vagy rosszul áll a szerep, valamit Ő MEG A PÁPAI NYILATKOZAT végre hoz némi eredményt, és a mostani esztelen negatív környezetvédelem más irányt vehet … mondjuk, mert nem a “kibocsátás” a kérdés tényleg, hanem az egész SZENNYEZÉS, a mezőgazdasági módszerek, elsivatagosításra, épp, ahogy Neverend írta is.
    Az ember gőgje a rosszat rosszal óhajtja megoldani: vegyi anyagok permetezésével, hogy majd “megvédjük a klímát” vagyis befolyásoljuk.
    Egy TELJESEN MÁS mezőgazdaságra van szükség, és már meg is van oldva! Minden egy irányban halad azzal, azokkal a módszerekkel, a víz megőrzése, a széndioxid megfogása, a széndioxid elnyelése, és nem utolsó sorban a TALAJ TERMÉKENYSÉGE mert ha így haladunk, akkor – pl. Mo-on – 60 év múlva nem terem már – legfeljebb vegyszeres vízkultúrában élettelen zöldség 🙁

    A széndioxid NAGY MENNYISÉGBEN a talajból kerül a légkörbe, a pusztán hagyással, a forgatással, a végre preferált AGROERDÉSZET árnyékol, vizet őriz meg, és főleg, amikor 60 cm mulccsal indítjuk a vetést 😀 https://www.youtube.com/watch?v=uHcJO88tX5E Néhány hete ott voltam, és láttam! Gyulai Iván kertje számomra templom 🙂 A könyvnek, amit kiadtak erről kiadtak, “A bőség kertje” a címe. Ezt szánta nekünk édes Teremtőnk 🙂 … az biztos, hogy nem a riogatást !

   2. Egy kis adalék a greenfo.hu-ról:

    Áder János köztársasági elnök új szakkifejezéssel gazdagította a természettudományok terminológiáját az Interneten közzétett felhívásával, amelyben közös cselekvést sürget az ?éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés? ellen.
    Nobel díjat persze nem fog kapni, annál is inkább, mivel az éghajlatváltozás és a környezetszennyezés fogalmainak összemosása, összekeverése tudományosan nem elfogadható. Különösen nem elfogadható a széndioxidot környezetszennyezőnek tekinteni.
    Az iskolában azt tanultuk, hogy az ember és az állatok oxigénben dús levegőt lehelnek be, és széndioxid tartalmú levegőt lehelnek ki, a növények pedig a levegőben található széndioxidból víz felhasználásával szénhidrátokat állítanak elő, és ennek során oxigént bocsátanak ki.
    A széndioxid nem káros anyag, ez a növények legfontosabb tápláléka, olyannyira, hogy ha sikerülne kivonni a levegőből az összes széndioxidot, minden élet elpusztulna a Földön. A széndioxid emberi egészségre ártalmatlan, sőt kifejezetten gyógyító hatású lehet, ezt igazolják a széndioxiddal dúsított levegőjű gyógyfürdők pozitív tapasztalatai. A széndioxid színtelen, szagtalan gáz, amely tökéletesen láthatatlan, ezért nem tévesztendő össze azzal a fekete ?kéményfüsttel?, amit előszeretettel mutogatnak a TV-ben, annak bizonygatására, hogy milyen sok széndioxidot bocsátunk ki.

    Ami a valódi környezetszennyezést illeti, az ellene irányuló összefogás tényleg fontos lenne.
    – Dr. Héjjas István

    1. A talajból spontán diffúzióval több CO2 távozik, mint a fossziilis energiahordozók elégetésével … az ARÁNY a fontos. DE az éghajlatváltozás, a “szeszélyesre csinált” időjárás előbb kihozza a rügyeket, azok MÁR NEM képesek kihajtani tavasszal, idejükben! Pl. novemberben kinyílt az ibolya, tavaly szeptemberben az akác: kevés rügy ugyan, de, ha egyre több hajt ki előbb, TÉNYLEG egyre kevesebb lesz az oxigén. Egy akadémikus-biológustól hallottam az elmúlt években erdőkonferencián (az én megfigyelésemet erősítette meg).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend