Idők jelei

A muzulmánoknak elege van az iszlámból: Irakban egyre több menekült tér meg Jézushoz

kurdish-refugee-camp

Forrás: Christinaty Today

Egyre több muzulmán menekült fogadja el Jézust és fejezi ki ellenszenvét korábbi vallása iránt az ENSZ Irakban felállított menekülttáboraiban, mondják a Christian Aid keresztény segélyszervezet munkatársai.

?Elegük van az iszlámból,? mondja az iraki kurd területeken működő szolgálat vezetője.

?Az emberek szeretnék megismerni Krisztust, különösen a számtalan csodálatos gyógyulásról, Isten kegyelméről és szeretetéről szóló eseteket hallva,?

nyilatkozta a Gospel Herald-nak.

A biztonsági okból neve elhallgatását kérő szolgálatvezető elmondta, hogy a táborban tartózkodó muzulmánok szemtanúi voltak az Iszlám Állam kegyetlenkedéseinek, láttak, ahogy embereket fejeztek le és egyéb szörnytetteket hajtottak végre Allah nevében.

Az iraki muzulmánok szó szerint megrohamozták szolgálatukat, hogy megismerhessék Krisztust és a Bibliát.

?Az Iszlám Állam borzalmai és szörnyűségei olyan szempontból nagy szolgálatot tettek nekünk, hogy végignézették ezekkel az emberekkel a gyilkosságokat, hangsúlyozva, hogy ezeket a Korán kijelentései alapján teszik. Nekünk így nem nagyon kell sokat beszélnünk, csak megmutatni az igazságot.?

Az ENSZ 2015 januári adatai szerint Irak kurd területein hozzávetőleg 900 000 menekült van, ebből 233 000 szír, a többi iraki.

A keresztény szolgálat ezeket az embereket segíti, lelki vigasz mellett élelemmel, takarókkal, fűtőtestekkel és pelenkával.

A szolgálat Bibliát is ad azoknak, akik érdeklődést mutatnak Jézus és tanításai iránt.

?Azért segítünk nekik, mert szeretjük őket. Következő látogatásunkkor, a helyzettől függően, beszélünk nekik Jézusról és Bibliát is adunk. Hiszünk Isten Igéjének hatalmában. Nincs sok prédikátor velünk, nem sok misszionárius van itt, de itt van Isten Igéje, amit ki tudunk nyomtatni és oda tudunk adni nekik és gyerekeiknek.?

A szolgálatvezető azt is elmondta, hogy hatalmas ?ébredés? folyik a térség muzulmánjai között és ezt saját maga is tanúsíthatja, mivel sok megtérésnél jelen volt.

Elmesélt egy esetet, amikor élelem mellett Bibliát is adtak egy muzulmánnak, aki először vonakodva fogadta az ajándékot.

?Azt mondta, ?Rendben, de én muzulmán vagyok. Nem válhatok kereszténnyé. Nagy családom van, az apám pedig szélsőségesen radikális.? Elmagyaráztam neki, hogy nem azt kértem tőle, hogy váljon kereszténnyé vagy változtassa meg a vallását ott azonnal. Csupán azt szeretném, hogy olvassa a Bibliát és megtudja, hogy ki Jézus Krisztus. ?Azt szeretném, hogy személyes kapcsolatod legyen Istennel,? magyaráztam neki.?

A férfi beleegyezett és feleségével és gyerekeivel együtt elkezdték olvasni a Bibliát.

Egy kis idő elteltével a férfi visszatért a szolgálatvezetőhöz egy egész sor kérdéssel, amit a Biblia olvasása közben írt fel magának. Kiderült, hogy a muzulmán nem sokat tudott Mohamedről, az iszlám prófétájáról, és kérdéseinek java része erre vonatkozott. Azt szerette volna tudni, hogy ki is volt Mohamed valójában.

A szolgálatvezetőt meglepte, hogy egy muzulmán ilyen keveset tudjon saját vallásának alapítójáról. A szolgálat tagjai általában nem az iszlám hiteltelenítésére összpontosítanak, így erről általában nem sokat beszélnek a menekültekkel, ez esetben azonban röviden összefoglalta, amit Mohamedről tudni kell, olyan formában, hogy az ne legyen sértő a férfi számára.

?Miért nekem teszi fel ezeket a kérdéseket?? – faggatta később a férfit.

?Azt felelte, hogy Mohamed már nem tetszik neki. Amikor megkérdeztem, hogy akkor most hogyan tovább, azt válaszolta, hogy inkább keresztény szeretne lenni. Miután emlékeztettem, hogy mit mondott korábban, azt felelte, hogy meggondolta magát, így megtért.?

A szolgálatvezető elmondta, hogy ez csupán egy a számtalan hasonló eset közül, amikor Isten Igéje örökre átformált életeket.

Előző posztKövetkező poszt

64 hozzászólás

 1. Bocsánat hogy beleszolok illetve hozzá szolok De nem egymást kellene minösiteni (Ez nem keretyén viselkedés) Tartsuk tiszteletben más hitét nézetét Nem a vallás a fontos (mármint keretyén vonalon) Hanem a hit

 2. Soros megtette a következő lépést, ami várható volt: merénylet Nyugaton, sok áldozattal. Ezzel az a célja, hogy egy újabb lépést tegyen az iszlám elleni háborúhoz.
  Szerencse azonban, hogy Európa népei egyre jobban ellenzik a cionista politikát. Meglátjuk, ki győz…

 3. Az Iszlám ismeri Jézust és nagyra becsüli, Isa profétának hívják, a Koránban is benne van.
  Mohamed egy 500 évvel később hajtott végre hasonló dolgokat.
  Nincs egyedüli igaz hit, csak hit van. Az út mindegy.
  Azonban Karácsonykor legyen mindenki éber, történések várhatóak!
  Áldás Békesség!

  1. És ha Isát Istennek tekinted, az az iszlám szerint megbocsáthatatlan bűn és a pokolra kerülsz. Korán 5. fejezet 72.

   Nagyon nem mindegy, hogy miben hiszel. Én például hiába hiszem, hogy Mumbai Európában van, attól nem lesz igaz.

    1. Kedves Thea!

     Én nem a hitről beszélek, hinni mindenben lehet. Tudás van és emlékezés=HIT. A formája, hogy ki mikor hogyan adja át a tudást az -nem azt mondom- majdnem mellékes.
     Jézus figyelitek amint kinyújtja az ujját vmi felé, amiről beszél, és ti állandóan vele és az ujjával foglalkoztok. Buddha is mutogatott meg Mohamed, meg Eckhart Tolle, meg Kisfaludy György, meg Rudolf Steiner meg sokan mások. A közös gyökerek meglátása és mondanivalójuk összefésülése nekem segített. Persze én nem vagyok semmi mellett elköteleződve.
     Az emberek sohasem látnak, hanem hisznek. Ha azt akarod hinni, hogy a keresztényi az egyedüli igaz vallás, hát tegyétek. Ha az igazságot akarjuk tudni, ki kell látni a dobozból.

    2. Kedves Balázs! Nagyon is egyetértek azzal, hogy ki kell látni a dobozból. Szerintem Jézus minden dobozt áttört, csakhogy a dobozon kívül is abszolút igazságokat találunk, nem pedig egy megfoghatatlan masszát.
     Két kérdésre kell megkapnunk a választ: miért vagyunk itt és hová kerülünk ezután? Illetve ebből adódik egy harmadik is: ha tudjuk, hogy valahová kerülünk ezután, mi határozza meg, hogy az hol lesz?
     Az általad felsoroltak ezekre a kérdésekre egymást kölcsönösen kizáró válaszokat adtak, bár az is igaz, hogy az emberek túlnyomó része simán képes egymást kölcsönösen kizáró elméletekben hinni. 🙁

    3. Megfoghatatlan massza? Hát akkor én abban hiszek. A masszában.
     A halálon túl is élet van, csak a sűrűsége változik. Sokkal könnyebb lesz, de a teremtést ott se hagyjuk abba. Pokolra is és mennyországba is kerülhetünk, tudatunk függvénye a dolog. Isteni kettősségről is hallottunk, mégis abszolutizmusokban hiszünk.
     A vicces, hogy az abszolútumok vannak, de azok csak a legvégén egyek, addig viszonyítási pontok és dualitások uralkodnak törvényszerűen.
     Az emberi fogalmakban mért abszolút igazság rögtön meg fog dőlni, ahogy a halál kapuját átlépjük.

  2. Kedves Balázs!

   Elég sok mindennek utánajártam,és körüljártam ,de az igazságot csak úgy tudjuk meg,ha Jézus Krisztusban egyesülünk.Amíg valaki ebben hisz,valaki abban,addig megosztottság van,és az az ellenség munkája.
   Ugyanakkor senki hitét nem szabad azonnal megváltoztatni,akármilyen vallású is,próbálni hozzá megértéssel viszonyulni.
   Az emberi viselkedés meg,ne a test kívánságának éljünk,amint azt Pál apostol is megírja a Galáciabeliekhez,hanem a lélek kívánságának,hogy szellemileg visszataláljunk a Teremtőnkhöz.
   Alázatosság,öröm,türelem,békesség,szeretet egymás iránt,és így Istennek örömet szerzünk.
   Ha ezek meg vannak,akkor nem kell állami,nem kell emberek által alkotott törvény,hanem Isten törvényei érvényesek,ahogyan minket megteremtett.
   Figyelembe kell venni,hogyan teremtette az embert Isten(az Édenbe),és Jézus Krisztus miért született le közénk,mint Megváltó,és,hogy merre tartunk viselkedésünkkel,mert nagyon nem mindegy,hol találkozunk össze,ezt az egy utat látom,Jézus Krisztust.

   1. Ha valaki a személyével azonosul, és azt hiszi ő az akinek hívják és olyan öreg ahány éves az soha a büdös életben nem fog egyesülni senkivel sem, sem Jézusban sem sehol.
    A személyek nem egyesülnek és nem mindig értik a lelket. Sokszor mást akar a test és mást a lélek és mást a szellem. Persze pl. a szexben(ha lelki) akkor egyesülhetünk személyünkben, ezért is oly csodás testi megnyilvánulása a lelkiségnek. Persze a tetőfokán vagyis az orgazmusban eltűnik a személy meg sok minden más is.
    Egyesülés történik az ellentétekből, vagyis a nőből és férfiból.
    A személy személyes ambíciókkal rendelkezik, tehát alapvetően téves, bár ez így nem igaz. De lényegileg így van ezen a szinten.
    A lélek ha átlát élete személyén, tehát valódi önmagára talál. felismeri ki is ő valójában.
    Az állatok harcolnak, hogy fizikai létüket a legopcionálisabban és a legtovább folytathassák. Az emberek ugyanerre törekszenek. Lélek szinten már nem olyan fontosak az anyagi dolgok.
    Általában ezen az úton a fennakadás ott következik be, hogy a személy próbál cselekedni meg jó lenni meg ilyenek. Ez fontos is, hogy megalkossa önmagát, de a lélek mondanivalóját csak lelki szinten értelmezheti, ahelyett, hogy a “hagyományos” gondolkodásával keresné az igazságot. Azért nehéz mert úgy kell tudni, hogy még nincs tapasztalása arról amit tudni szeretne.
    Ezért aztán a hagyományos sablonok váltogatásával vagy ismételgetésével van elfoglalva.
    Az ima sokat segíthet, mert ha az helyesen történik akkor olyan kapukat nyithat meg melyek segíthetik ezt az utat a megismerésben.
    A személy imádkozhat, személyét átadhatja Jézusnak, feladhatja önmagát és átláthat a fátylon. Aztán a fátyol vissza-visszahull , felreppen megint, egy belső harchoz vezet az ego és a felsőbbrendű lélek között. Az ego élni akar, ezért állati módon hosszabbítja önönmagát az opciókban és időtartamában. Ha látja, hogy a lélek kezdi felismerni önmagát, belemenekül valamibe, mellyel azonosulhat.
    Ez majdnem mindegy, hogy mi. Lehet egy szerep, egy szakma, vallás, ilyen vagyok, olyan vagyok stb. akármi.
    A lényeg, hogy hisz. De hite ugyanabból, önmaga hitéből táplálkozik.

    Akik hisznek Jézusban jól teszik, mert tudnak valamit, amit bizonyossággá lett számukra. Innentől már mindegy ki mit mond nekik, ők tapasztalták Jézust.
    A hiba utána már finomabbá válik, ravaszabbá- ha lehet így fogalmazni.
    Ragaszkodásuk a már megérzett igazság formájához kötődik, innen a sok egyedüli igaz hit.
    Általában itt elakadnak, mert ugye Jézussal nem beszélgetnek 24 órában. Tehát sokszor személyükben maradnak. Itt a “normál” akarás, bántás, sértés, szeretet stb. érzelmek és főleg az ezekből alkotott gondolatai vezetik. Ilyenkor a személy személyes látásmódján keresztül vallásos. Ilyenkor elhiszi, hogy Isten jobban szereti őt ha ilyen vagy olyan, ezt vagy azt csinálja. pedig nem történik más, mint hogy egy képnek próbál megfelelni, a saját képének melyben “jobbá” válik, így közelebb kerül Istenhez.
    Nagy egos igyekezetében, nem látja, hogy nem lelki szinten vallásos (mely nem ismeri az emberi fogalmakkal meghatározott vallást) hanem csak követ valamit, amivel azonosul. Mivel van igazsága a lelki dolgokról így kötödése még erősebbé válik és jobban belesodródik.
    Ezért már nehéz elhinnie más gondolatokat, biztonságra vágyik hitében.
    Ha azt mondod Isten ugyanúgy szereti a gyilkos terroristát mint Jézust akkor nem hiszi. Ha azt mondod egyek vagyunk az Atyában, akkor bólogat.
    Miért is vagyunk egyek?
    Te egy vagy velem? Hát én nem szeretném:-)
    A szeresd felebarátodat mint (Is)Tenmagadat mi a búbánatost jelent?
    Szeresem Jóskát mint magamat? De hát Jóska elkapta az asszonyomat és kirugatott a munkahelyemről, plussz még lopott is tőlem pénzt.
    Mint személy (kit több módon is bántott) hogy szerethetném személyét. Qrvára sehogy. Aki személyként ilyet mond és váltig állítja, hogy de igenis. Az nem csinál mást mint megerőszakolja személyét az önuralmán keresztül, hogy “jobbá” váljon, pontosabban, hogy jobb képe legyen önmagáról.
    Persze mint személy ezért valami kis dicséret is jól esne, esetleg egy kis jutalom, mondjuk mennyország, egy kis üdvözülés.
    Személyes ambíció Jézus pokrócban.
    Mint személy még megbocsátani is nagyon nehéz. A megbocsátás felülről jön.
    Főleg abból a tudásból, hogy Isten minden. Felebarátom és én is. Magára csak nem haragszik az ember! Amíg nincs valamiféle egységtudata az egyénnek addig szépelgés marad és a dogmákhoz való kötödés.

    1. Kedves Balázs!Amennyiben a te egód azt mondja neked,ahogy itt is írod,hogy élni akar,akkor már megint becsapott téged.Nem is véletlen,hiszen az egó mindig hazudik.Amennyire én megismertem,az egó éppen hogy meg akar halni,csak épen gyáva hozzá.Mint mindenhez.Így hát gyáva az életben maradáshoz is.Az egó sem élni nem mer,sem meghalni.Csupán csak annyi tartja az egót az életben,hogy nem mer meghalni.Én ezt nem nevezném az életben maradás akarásának…

     Az egó valójában semmit sem utál annyira,mint az életet.Amit az egó ennyire,tulajdonképpen mindennél jobban gyűlöl,azt nekünk mindennél jobban óhajtanunk kell,és csak a legmagasztosabb fogalommal illethetjük ezt: Isten.Az élet -habár az egó semmibe veszi- olyan csodálatos hatalmasság,hogy lényege szerint az élet valóban Isten.Amennyiben a Jóska dolgai téged ennyire bosszantanak,akkor a Jolán,a Béla,a Karesz és a Stefánia dolgai is fognak bosszantani,mert előbb-utóbb ők is (emberi szokás szerint) szemet fognak vetni valamiféle tulajdonodra.Minek van akkor tulajdonod..?Csak azért,hogy elébe menj ilyen bosszúságoknak?Aki tulajdonol,az már eleve -a te szavaiddal élve- megerőszakolja saját személyét.Amíg efféle módon vannak tulajdonaid,addig ezek számodra is csak éket jelentenek,ezért az a bizonyos egységtudat számodra sem realitás.Neked ki bocsájt meg mindezért?Ha már szerinted annyira nehéz megbocsájtani… Hogy nem haragudhat magára az ember…?Ó,dehogynem!Igaz,bárki másra haragudni sokkal könnyebb.

     Úgy látszik,amíg tulajdonai vannak az embernek,sajnos elfelejtheti ezt az “egységtudatot”… Nem véletlenül hiányzik ez belőled is.Nekem úgy tűnik,hogy te is úgy tekintesz a megvilágosodásra,mint valami tulajdonodra.

     Vess el minden tulajdonod!Az asszonyt,a pénzt,a tudást,a megvilágosodást is… Habár,inkább azt kívánom neked,hogy ismerd fel,van olyan világ is,ahol a fogyatkozásaid is a tulajdonodnak számítanak,és azzal válnak erényeiddé,hogy felismered,hogy önmagadtól nem tudsz kitörni ebből az önmagába visszacsavarodó ördögi körből.

     Az élet ugyanis olyan olyan hatalmas Isten,hogy nem tulajdonolhatja senki sem.Nem lehet a kamránk polcára odaszögelni,ahogyan egy keresztre sem.

    2. Kedves Oszkár!

     Végre valaki, aki gondolkodik.
     Hogy én mire hogy tekintek azt nem biztos, hogy ismered. Ha hiányzik az egységtudatom, hát így van.
     Jókat és igazakat írtál (rólam is), de tévedhetsz is egyben s másban.
     Vagyok aki vagyok: csodálatos, hiányosságaimmal és erényeimmel együtt.
     Személyem egy személy, megnyilvánulása annak ami minden. Egy megnyilvánulás, nem több.
     A valóság, hogy egyre kevésbé számít az egóm, mert van, mint mindenkinek, vagy csak szeretném, mindegy, ez már jó jel. Az ego az életet eltakarja, de azonosulását folytatni akarja és hiszi, hogy tudja mi az.
     Én az “általános” alvajáró tudatról írtam, bár nem állítom, hogy felébredett lennék. Jóskát nem ismerek és már feleségem sincs.
     A tulajdonlás kérdésköre azonban más kérdés. Nincs tulajdonunk, még a saját életünk se a magunké csak. Nézzél, hogy a “nézés” lehess, hallj hogy a hallás lehess!
     A folyamatban a szintek változnak, így én is. Ez kegyelem kérdése is-ahogyan írtad.
     De a saját döntésünk is. Mert kik vagyunk mi? Ha tudod a választ akkor tudod, hogy mit jelent a döntésed.
     Nyilván kilátni a függöny mögül nem könnyű, de az ego nem az ellenfelünk, hanem az illúziónk. kinek kinek a magáé.
     De az illúzió miatt vagyunk itt, hisz itt minden az. Így hát mi marad más mint élvezni a mozit. Csodálatos, hogy mi mindent formál egy dolog, Isten.
     Való igaz, hogy nem élek állandó egységtudatban, de hát tudhatod, hogy nem könnyű a váltás. Nehéz mindig észrevenni a történést ha épp pofáncsapnak.
     Köszönöm leveled mert jó kis levél, bár kicsit tankönyvszagú.
     Én a dogmatizmusra hoztam példát, de te nekem tulajdonítod a példát. Mint ahogy a megvilágosodás keresését. Nincs mit keresni, mert az van ami van. Vagyok megvilágosodott és gonosztevő, szajha és apáca. Járok a körön a totális felejtéstől a beteljesülésig. Emlékezés és döntés kérdése az egész.
     De személyem még itt van és halványul ahogy jelentőségét veszti.
     “Amíg okosabb vagy bárkinél, ostobább vagy mindenkinél.”
     Weöres Sándor

     Köszönöm

    3. Kedves Balázs!Nincs mit köszönni,te inspiráltál azokra a sorokra.Vagy akkor legalábbis,magadnak is köszönheted! 🙂

     Valóban igyekszem gondolkodni,mint itt (is) szerintem bárki más.Csak éppen kettőnk gondolatai most valamennyire fedték egymást.Örülök neki!

     Másrészt,egészen biztosan nem tudhatom pontosan,hogy mire hogyan tekintesz.Sőt,még az a fajta nyelvezet,ahogyan fogalmazol,az sem igazán otthonos számomra.Látod,még ezt sem biztos,hogy követni tudtam… Pedig csak egy megnyilvánulás vagy,nem több. 🙂 De ez éppen elég!Legalábbis,kezdetnek.Hiszen már így is a minden vagy önmagában,igaz?
     Igaz!
     Vajon mi az a minden?

     Biztosan hallottál már a divattá lett fogalomról: a mindenség elmélete.Nem Hawking professzor alkotta meg ezt a fogalmat,habár ő írt egy könyvet ezen a címen,és az ő nevéhez kapcsolva vált több mindenki által ismertté.Valójában John Swartz és Michael Green fizikusok nevéhez köthető,akik már 1984-ben használták ezt a fogalmat; ez volt azon előadásuk címe,amely kutatásaik főprofiljával,a húrelmélettel foglakozott.
     Persze a mindenség elméletét,a bölcsek kövét,a szent grált sokan szeretnék a maguk számlájára írni,ezért életveszélyes verseny alakult ki az elsőségért.

     Szóval,mindenki a mindent akarja… A természettudományok felfedezték ugyanazt,amit az “ősi tudás papjai” már ezer évekkel ezelőtt tudtak: minden egy pontba mutat.Igaz,hogy ez az egyetlen pont aztán végtelen sok darabra hullik azonnal,ahogy rámutat az ember. Lao-ce: “Ránézek,de nem látom,ezért neve: nem látható. / Hallgatom,de nem hallom,ezért neve: nem hallható. / Megragadnám,de meg nem foghatom,ezért neve: legparányibb. / E három titok egységbe olvad.Felszíne sem világos,alapja sem homályos,végtelen,névtelen,visszavezet a nemlétbe szüntelen.” Ilyen körülmények között bizony tényleg értelmet nyer az a versidézet,amit idecitáltál Weöres Sándortól.Én még ezt megtoldanám -ha már itt tartok- egy újabb Lao-ce idézettel: “A tudó nem beszél, a nem-tudó beszél.”

     Hogyan ragadható hát így meg ilyen bizonytalan körülmények között az a bizonyos “minden”,aminek nagyon helyesen te is érzed magad?
     Két szót használtál egymás mellett: személy és minden.A mindenség,a világegyetem élő.Egy élő személy.A szentnek nevezett tudás (gnózis) “szentségtelen” modern kori lenyomata,a természettudományok,arra törekszik,hogy a végletekig leegyszerűsítse ezt a képet.Egy olyan rövidke formula képére,ami -Paul Davies fizikus szavaival élve- elférne a pólónkon.(Americanos… :mrgreen: ) Csekélységem ezt az egyszerű “formulát” valóban egy személyben találta meg.Jézus.Én benne hiszek – avagy,ha úgy tetszik,vele érzem magam azonosnak.Úgy gondolom,hogy a tükörbe vagy más valaki szemébe nézve Ő néz vissza rám.Nekem ez jelenti az egységtudatot,amiről te is írtál.És amiben magam is folyvást elbukom… Azonban az az egységtudat,az az Jézus,attól még ott van.Biztosan ott van számomra,még ha én nem is vagyok ott.És ha számomra ott van,számodra is.És mások számára is.Éppen ez benne az a bizonyos “egy-ség”.

     Ne feledd: nem a kaporszakállúról beszélek az aranyakval agyonrogyasztott templomokból,nem is holmi papos atmoszféráról (ami inkább legtöbbször pont légüres tér),nem lelkekkel kereskedő “gyülekezetekről” beszélek,sem pedig nyálukat szertefröcskölő,a tudatalattidba belopózni kívánó “prédikátorokról”,és végső soron nem is arról a szakállas hippiről a kereszten,akit az útszélén hagytak ott fából,betonból,vasból,hogy minden arra járó szerencsétlennek így legalizálják saját egója pitiáner kínjait – ugyanis,az önzés fáj…

     Jézust említettem,nem róluk beszéltem.Jézusról van szó,aki visszanéz rád a tükörből,mások szemeiből.Brutális kép jön: még ellenséged szemeiből is.Így hát,nem is olyan biztos az,hogy vannak ellenségeink.Tulajdonképpen,nincsenek.Egónk van.
     Pedig,lehetne helyette Jézusunk is. 🙂 Ehhez pedig semmiféle tudás sem kell.Ehhez csak Jézus kell.Ebben pedig nincs hiány.

     Szép napokat kívánok neked!

    4. Kedves Oszkár!

     Jézus maga az út, az igazság és az élet. Ha a tükörből ő néz vissza rád hát így van. Ő van a legkisebben és a legnagyobban is.
     Az Indiaiaknak azért van pont a homlokuk közepén, hogy erre emlékeztessék egymást mikor nappali gyarló igyekezetükben tevékenykednek. Ő is az, ő is én.
     Persze mert ahogy a napi rutin részeként belefeledkeznek a “játékba”,
     az egó illúzió játékába, ez figyelmezteti őket.
     Az ego becsap, engem kb 100-szor visz be az erdőbe egy nap.
     Mást nem tehetünk mint , hogy észrevesszük. Először 1-2 egy nap, aztán óránként, később sűrűbben és így tovább míg lebontódik.
     Nem mi bontjuk le, mert mi nem tudjuk. Valami figyelmeztet, de mi az a valami és mire figyelmeztet? Honnan jön a tudatosság?
     Először látod a manipulációt a társadalomban, aztán látod, hogy az egyes emberek mennyire hisznek a maguk illúziójának és a szerint cselekszenek. Látod, hogy a válások és a háborúk oka ugyanaz, a kicsinyes én védelme és az önérdek-érvényesítés.
     Aztán látod, hogy az “én”se különb, én is ezt csinálom.
     Én ekkor kezdtem el nem haragudni másokra, mert láttam saját gyarlóságomat és kicsinyességemet. Mindenki egy virág,haragszom arra amelyik kevésbé nyílt ki? valamelyik csak egy gubó(erős ego), valamelyik virágzik. Az ego működési elvének a megértése a” legnehezebb”, mert a ráészmélése önmagunkról alkotott illúziónknak nem történhet az illúzióban.
     Ez egyértelműen kegyelmi lökés. Az ima segíthet, de őszintének kell lennie. Az őszinteségben feladjuk magunkat, egónkat.

     A minden az pedig minden. Isten magából teremtett mindent. Így ő minden. Te is. Mégis keressük? Hogyan?
     Hát úgy, hogy nem tudjuk kik vagyunk. Isten a saját hasonlatosságára teremtett minket.
     A vallásosságban úgy értelmezik sokan, hogy azonosságára. és egy emberszerű Istent képzelnek, aki mindent lát és ítélkezik, – ahogy ők is tennék. Ezért jónak kell lenniük mert eredendően bűnösöknek tartják magukat. Ezért egójukban igyekeznek, jó leszek jó leszek, hogy a mennybe kerülhessek. Ó, de szánalmas!-helyet ó de tudatlan!

     Komolyan. Ez egy fraktális rendszer, önhasonló, de nem önazonos.
     Isten felruházott mindennel ami ő, mert őbelőle vagyunk. Benne, belőle, általa!
     De nem úgy vagyunk ő, hogy “naggyá” legyünk, mert az megint kis barátunk becsapása. Hanem úgy, hogy minden ő.
     A kutyaszartól a megvilágosodásig, minden. Mikor ezt megértjük, az élet csodálatossá változik, mert az ego keresése megszűnik.
     Te úgy írtad, hogy a megvilágosodást tulajdonnak tekinteni, én célnak neveztem régebben, egykutya. Az élet Isten megnyilvánulása, Jézus Isten legmagasabban fejlett megnyilvánulása, Isten önmaga Istenségének tudatában lévő része. Fia, ha úgy jobban tetszik.
     De Mi is a fiai vagyunk, csak lejjebb még.

     Isten rajtunk keresztül(is) tapasztalja meg önmagát. Az abszolútumban ahol a semmi és a minden egy, nincs viszonylagosság. Nincs kérdés mert te vagy a válasz is egyben, (én ezt láttam legalábbis). De ebben az állapotban, -bár rendkívül boldog annyira, hogy emberi ésszel felfoghatatlan- nem lehetsz más csak egy, nem tapasztalhatod meg önmagad, mert csak önmagad vagy. Ez kicsit hülyén hangzik, de nem tudom jobban leírni szavakkal. Nincs mihez viszonyítanod!
     És ezért hozta létre Isten a világot. Csakis önmagából, mert mi más lehetne rajta kívül?!
     Megtapasztalni önmagát. Létrehozta az időt, az időből a teret. Mert idő nélkül semmi sem létezhet. Ami egy nanoszekundum erejéig sincs az nincs.
     A tér a játszótér lett, az idő az ebben való mozgás kifejezésére szolgál számunkra.Létrejött a fény, majd jóval később az anyag is, de ezek is -mint minden- viszonyítási halmazokként.
     Gondoljunk csak egy atomra! Keringő elektronhéjak nyújtják a megfoghatóság illúzióját, de mi van közte és az atommag között? Honnan kapja az elektron az energiáját?
     Mindegy. Nekem nincsen kielégítő tudásom erről.
     Szóval van testünk, meg anyag meg minden amit ismerünk.
     De ezek egyből vannak. ezért a dolgok látható mivoltában nem látod Istent, mégis a dolgok visszájában ott van.
     A viszonylagosság kellett, mert fehéren a fehér nem látszik, de a feketén a fehér már igen. Így-saját döntésből-elfelejtettük kik vagyunk(Isten részei, megnyilvánulásai az anyagi világban lélekkel persze stb.), hogy megtalálhassuk önmagunkat, mint Isteni.
     Ezért van jó és rossz, kicsi és nagy, fény és sötétség , anyag és antianyag stb.
     Aki elítéli a rosszakat az nem tudja, hogy nélkülük ő se lehetne jó, és, hogy ő nem más mint ugyanannak a kevésbé fejlett része. Aki nem keresi ki ő, mert annyira tudatlan, hogy semmi sem érdekli csak az anyag illúziójának káprázata.
     Mind megnyilvánulások vagyunk és mind csodálatosak, mert egyedien és megismételhetetlenül vagyunk az egynek kifejeződései.
     Mindenki egy önálló világ, ki járja a maga táncát.
     Egy fára ha ránézünk, tudatossággal, akkor Isten az ember szemén át látja önmagát mint gyönyörűen, lombját hullató téli álomra készülő
     faönmagát. Ezért vagyunk, de választhatunk úgy is hogy kivágjuk, megöljük, feldaraboljuk, felrobbantjuk, merénylünk, világháborúzunk.
     De ehhez kell fa, kell ember kinek van tudatossága, hisz a fa még nincs önmaga tudatában sem, de mi igen. És nézhetünk, halhatunk, szagolhatunk, foghatunk az idő és anyag káprázatában, ez a fátyol. És ha boldogok vagyunk Isten is boldog, ha szomorúak Isten is szomorú. Ő minden érzésünk és látásunk, folyamatosan velünk van.
     Hát ezért csodálatos az élet. Jézus és mi, mindannyian egyek vagyunk és hála neki, hogy tanít minket!

     https://www.youtube.com/watch?v=OlX-kXkVcbw

    5. Balázs, amit te itt lenyomtál, azt new age-nek neveznek. Út az Atyához csak egy van. Ez itt biztosan nem az.

     “Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket,” ! (Extra bibliai tanítások?)

     Az olyan new age guruk mint például David R. Hanwkins ezt nemigen szoktak reklámozni.

     “Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek: nem, hanem hogy megosztást hozzak.” Lukács 12:51 (ez lenne az a egységtudat, amivel elhitettek téged? Ez lenne a te Jézusod?)

     Olvass utána, kutakodj egy kicsit a new age után, hátha feleszmélsz belőle, vagy ennek sírás meg fogcsikorgatás lesz a vége.

    6. Kedves Adrian!
     Akkor new age-nek hívják. Akkor én new age-s vagyok. Nekem egybe vág a saját tapasztalatommal. Nekem mindegy minek hívod. Örülök, hogy újból feltaláltam magamnak a new age-t.
     Aki egy David R. Hawkinsból csak egy new ages gurut lát , azzal nem fedjük egymást.
     Fogcsikorgatás lesz? Szarjak be? Nekem meg úgy tűnik te a büntető Istenben hiszel.
     Megnyugodhatsz, a mennyországba fogsz kerülni, mert meg vagy győződve róla, hogy az igaz utat járod. És meg is teremted.
     Mintha csak egy út lenne!
     Legközelebb kérdezd meg Jézustól, hogy miről beszél David r. Hawkins vagy Lao-Ce, Vagy Weöres Sándor vagy még sokan mások.
     Ha olyan vagy mint szeretnéd hinni magad megtudhatod a választ
     Tőle személyesen. Miért nem döntesz úgy, hogy megtudod az igazságot?
     vagy tudod a teljes igazságot? Akkor mit keresel még itt? Úgy gondolod, félrevezetek. Tán szánt szándékkal hamis tanokat terjesztek így szolgálva a hamisságot és a sántát?
     Épp elég papot ismerek, hogy lássam miben hisznek és, hogy még magukkal sincsenek tisztábban, mert saját maguk csapdájában vergődnek. És ismerek egy-két tanítót(szintén keresztény papok)személyesen is, hogy- tudásomhoz mérten- eldönthessem mi áll közelebb a valósághoz. Az egyik kalimpál és hokuszkuszkuszol “Isten “nevében, a másik érti. Különbség mégsincs köztük
     A különbség köztük világokon átível. Az egyik keresgél a másik tud. De tudása nem az ő erénye, hanem a főnöké. Így nincs miért csodálni egyiket sem.
     Ha hiszed ha nem, én azt a” hosszú” new agest írást nem neked írtam, de még csak nem is csak Oszkárnak, hanem magamnak nagyrészt. Ha megosztom megkapom, ha megtartod mit tudsz felperzsel mint a 45 fok a pázsitot.
     Nekem az, hogy itt dobálóztok itt idézetekkel nem sok mindent jelent, csak annyit, hogy nem hisztek magatoknak semmit sem. Ez jó, mert hogyan is bízhatnál magadban, mikor azt se tudod ki a csoda vagy? Én tudom, hogy aki itt most gépel nem számít, ha attól fél, hogy mit gondolnak róla. Pedig látom, hogy Istenkomplexusosnak gondoltok és olyan elbizakodottnak, hogy tuti fogcsikorgatás lesz a vége.
     Lehet úgy is , az ego arra is képes, hogy kijelentsd Isten vagyok és közben egy nagyzási mániás örült képzelgései vagyok semmi több.
     De kijelentheted úgy is, hogy én és az Atya egyek vagyunk.
     Ja és Isten senkit sem fog megtagadni, senkit, még engem se!

    7. Balázs!

     Úgy látom fogalomzavarban vagy. Ez egy keresztény oldal. Azt jelenti, hogy a keresztényeknek a Biblia a mérce, (az Igaz Isten szava) ezért az ebben kijelentett Igék az egyetlen út, és általunk elfogadott irányelv.

     “Ha hiszed ha nem, én azt a? hosszú? new agest írást nem neked írtam, de még csak nem is csak Oszkárnak, hanem magamnak nagyrészt. HA MEGOSZTOM MEGKAPOM, ha megtartod mit tudsz FELPERZSEL mint a 45 fok a pázsitot.”
     Mi ezt eddig is tudtuk, hogy így működik Sátán módszere. Ameddig “hasznos” vagy számára, addig hagy érvényesülni, de ha nem szolgálod, FELPERZSEL. Magad teszel bizonyságot róla! Ha ezt látod, ha ezt tudod, akkor honnan veszed a bátorságot arra, hogy az Örökkévaló és Igazságos Istent méltasd kegyetlenkedéssel???
     “Nekem meg úgy tűnik te a büntető Istenben hiszel.”
     (Az emberi bíróságoknak is az lenne az Örökkévalótól rendelt feladatuk, hogy az emberek cselekedeteit igazsággal megítéljék … Amit az emberi bíróság képtelen véghez vinni, azt az Örökkévaló a “helyére fogja tenni” és az emberek cselekedetei felett Ő maga fog IGAZSÁGOSAN ÍTÉLKEZNI. Ha nem teszel olyat, ami a törvényébe ütközik, nincs félnivalód az ítéletétől. Ha pedig olyat teszel, akkor rettegj is tőle egész nyugodtan, mert utol fog érni.)
     Egyébként a te rabszolgatartó gazdád, – ha maradéktalanul bevégezted az általa rád szabott piszkos munkáját – ugyan így halálra szán, csak kegyetlenebbül, és irgalom nélküli halálra …

    8. Kedves Balázs!Örülök,hogy a Biblia legintimebb része ennyire megkapó számodra,hogy soraidat ezzel nyitottad.Igaz,a Biblia minden pontja egyformán “legintimebb”. 🙂 Legfeljebb akadnak olyan részek benne,amik a szívünkhöz közelebb állnak,mint a többi.Ezek igazi kincsek.És ott van a mi szívünk is. 🙂

     Jézus tényleg ott van a legkisebben,ahogy a legnagyobban.Na,meg természetesen az indiaiakban is.Habár nem tudom,hogy ők,mármint az indiaiak mit,kit keresnek egymásban azon bizonyos gyakorlataik közben.Persze,biztosan Jézust!Csakhogy vajon ők is tudják-e ezt?Igazán nem tudom,hogy arrafelé mennyi jelentőséget tulajdonítanak Jézusnak az emberek.Úgy látom,hogy még arról is komoly vita van,hogy a muzulmánok hogyan tekintenek Rá.

     Jobban mondva,mégis csak értem,hogy az indiaiak…..de inkább mondjuk őket hinduknak,egymásban keresik egymást.Sőt,a mindent átfogó természeti rendszert keresik egymásban.(dharma) Akárcsak a régi gnosztikusok – mondhatjuk őket alkimistáknak is.Persze kusza szövevények futnak itt keresztbe-kasul,és nem ilyen egyszerű az egész mégsem.Most mindezt mellőzve,ebbe a körbe tartoznak még a modern természettudományok is.Ami a hinduknak a dharma,az a gnosztikusoknak a szent grál.A modern fizikában pedig a mindenség elmélete.Egyfajta látásmód,a világot befonó törvények leképezésére.

     Egyszerű látásmód,a világot befonó törvények leképezésére.

     A legegyszerűbb látásmód,a világot befonó törvények leképezésére.A legegyszerűbb út.A legegyszerűbb igazság.A legegyszerűbb élet. :)))
     Jézus.
     Azért mondom ezt,mert Jézusnak van egy igazán különleges oldala.A leegyszerűsítés vonatkozásában.A Feltámadás szemszögéből nézve ugyanis,megszűnik e világ dualitása.Többé nincsen szükség ellentétpárokra,hogy világunk alapjai megálljanak.Nincsen szükség egymásnak támaszkodó erőkre.Bocsánat,hogy megmondom neked,milyen is a világ és milyen nem! :))) Nem vagyok Besenyő Pista bácsi. A hitemről beszélek.Hitem szerint a világ pedig nem olyan,mint egy sátortető,ahol két szarufa egymásnak van támasztva,és így az energiák kiegyenlítést nyernek.Nekünk nem szintézisünk van.Nekünk nem egyetemes Építőmesterünk van,hanem az élet Istene a miénk.(Nekünk nem kőművesünk van,aki holt anyaggal,kővel foglalkozik,hanem ácsunk van,aki élő fával foglalkozik.Az Építők ezért vetették meg a Szegletkövet.Az önzés,a féltékenység,az egó,no és persze a szabadkőművesség nagyon régről gyökereznek: ZSOLTÁROK KÖNYVE 118:22 :mrgreen: ) Világunkban egyetlen szál szarufa is megáll magában.Akárhová is helyezed megáll,mert végtelen sok ponton támasztja alá az Élet.Tudom,hogy ez egy merő paradoxon.Tudom,hogy ez nem logikus.Azonban Jézus ennyire csodálatos!Nincsen szükség a rosszra,hogy a jó létezni tudjon.Emlékezz csak arra,amit nem régen mondtál itt: Nincsen pokol,csak a fejekben.Hehehe..!Egyetértek! 🙂 A pokol csupán az unatkozó és gyűlölködő egó halott eszköztára.Jézusban éppen az a forradalmi,hogy nem a kettősségek alapján áll.Jézus egyedüli.Jézus különleges.Igen,ez nagyon-nagyon megdolgozza az ember elméjét,képzelőerejét.Hitét.Szeretetét.
     Jézus nem a dharma.Jézus nem a bölcsek köve,nem is a mindenség elmélete.Ez egy igazán finom eltérés a “józan észtől”.Erre jegyezte meg Adrian azt az idézetet: “azért jöttem,hogy megosztást hozzak.”Kardot!Már így is sokat írtam,nem akarom idecitálni,de nézz utána kérlek az Occam borotvája nevű paradigmának.(Egyetlen mondatban a lényege ennek: ne szaporítsuk *nézeteinkben* feleslegesen a tényezőket.) Jézus kezében van ez a borotva.Ennek a borotvának nyomán semmi és senki sem sérül.(“Az én igám könnyű…”) Csupán leegyszerűsödik a világ.Nem lesz többé kettő,csak egy – habár itt a számoknak semmi,de aztán tényleg semmi jelentősége nincsen.

     Jézus önmaga képére egyszerűsíti le az egész világot.Minden élőlényt.Igazad van: bizony,még téged is,Balázs. :))))

    9. Kedves Oszkár!

     Köszönöm, most tényleg sokat tanultam. Nagyon hálás vagyok érte!
     A jó-rossz ellentétpár nem szükséges, nincs is valójában. Jézus is ezt mondta.
     Hiszen a végső igazság a szeretet. Világunkban azonban még kell, hogy miért?
     Hogy valódi választásunk lehessen. Hogy választhassuk Jézust!
     Hányan választják valójában? Én így látom a megosztást.
     Én máshol látom a csavart.

     Kedves Erika!
     Majd beszélek a gazdámmal!:-) A felperzsel mint a füvet vagy mi a csuda egy metafora volt. Komolyan ördögöt kiáltasz?
     Betudhatnád sima tudatlanságnak is. Ez az ördög meg pokol mániátok nagyon veszélyes ám. Nehogy lopjon egy gyermek egy cukorkát, mert leszakad az ég! Majd megy a tisztítótűzbe!
     Senki sem lophat senkitől semmit, mert csak önmagát lopja meg!
     Nincs értelme megszegni a törvényeket, mert valódi önmagadba rúgsz bele! Ennyi.
     Inkább fizesd be az egyházi adót kérlek, mert nagyon fájdalmasak a szavaid!
     Jó, nem írok többet mert ebben igazad van. Ez egy keresztényi oldal és senki sem hívott, viszont eltűrt, pedig nem kevéssé lehettem idegesítő. És higgy nyugodtan bárminek, akár pálcát is törhetsz felettem, nem zavar.

     Azért Karácsonykor legyetek észnél a fizikai világban, mert bármennyire is hiszitek nem egyszerű mikor az oroszlán a seggedbe harap, komoly megmérettetés ám ! Aki éhezett már életében, az tudja miről beszélek.Hogy honnan tudható előre? Ez már más kérdés.

    10. Kedves Balázs!Reméltem,hogy visszatérsz és folytathatjuk a beszélgetést.

     Baráti üdvözlettel!

 4. Már pár éve nézegetem ezt a honlapot, de igen vegyesek az érzelmeim. Most azonban ez a cikk kiverte a biztosítékot.
  Méghogy a muzulmánok azt mondják, hogy elegük van az iszlámból? Ez épp olyan, mint amikor 3-4 embert bejátszik a nyugati média a magyar tv-kben, hogy pl. Asszad így meg úgy diktátor. Vagy épp Putyin és így formálnák a tudatomat, ha már nem ismerném ezt a mai demokráciának csúfolt cionista diktatűrát.
  Az iszlám valójában egy nagyon békés vallás. Naponta többször megtisztálkodnak ima előtt, hogy így tisztelegjenek Allahnak. Amit mi látunk (pontosabban amit velünk láttatnak a médiáink keresztény – bocsánat, “keresztény” férgei), az egy igen szűk csoportja az iszlámnak. Az elégetésekre, lefejezésekre stb gondolok. Nem szabad ezzel azonosítani az iszlámot! Soros Györgynek és fajtársainak a bevándoroltatás csak egy játék. Egy sakkjátszma. Leütnek egy bábut? Letörlünk egy országot a térképről? Nem baj, mert az érdekeink ezt kívánják meg. Valójában soha nem kellene tartanunk az iszlámtól. Magukat keresztényeknek mondó emberek csinálják velünk mindezt.
  Saját házunk táján kell keresni a bűnosoket!
  Tény, hogy most jön ezerrel a sok elnyomott, szegény, erőszakos arab, de vajon miért? Azért, mert a keresztény ember nyomorba döntötte. Elrabolta javait, kifosztotta őket és most elhatározta, hogy szembeállítja a két vallást…
  El kellene hinnem, hogy a 900 ezer embert takarókkal, pelenkával és Bibliával segíti? Gondolom, azt a 100 millió indiánt is így segítetük anno, akiket a keresztény emberek kiirtottak. Gondolom, örömmel forgatták a Bibliát a legyilkolt hozzátartozójuk holttestei felett. Nevetséges!
  Istenhívő keresztény emberek egyet értettek velem abban, hogy egyetlen valláshoz nem tapad annyi vér, amennyi a kereszténységhez. Az iszlám és a kereszténység szembeállítása is a keresztény ember műve! Lásd: Charlie Hebdo… Csakúgy, mint Putyin démonizálása.
  Arról meg valóban egyre többet lehet olvasni, hogy eme nyugaton uralkodó bűnszövetkezetnek a központja a Vatikán..

  1. Szerintem az lesz, ha az egybehangzó próféciák alapján elüldözik és megölik “ami még visszatartja” az Antikrisztust, hogy ott uralkodjon!

  2. Az a baj hogy a vatikánt összamossák a kereszténységgel. A Vatikán a Római birodalom folytatása épp úgy megtalálhatóak benne a pogány rítusok persze “keresztény” köntösben.
   Azt sem szabad elfelejteni, hogy amíg a korán kifejezetten utasít az ellenség megölésére a Biblia azt irja hogy ha szomjazik ellenséged adj inni neki. Ha arcul csapnak tartsd oda a másik orcádat is.
   Így az hogy a katolikus egyház miket művelt a múltban vagy most miket tesznek az emberek nem a “kereszténységből fakad. Hanem a hitetlenségből és a pogány rítusokból a hatalomvágyból.
   NEM A KERSZTÉNYSÉG VAN SZEBEÁLLÍTVA AZ ISZLÁMMAL hanem a nyugati ateista kultúra a fundamentalista buzgó vallásossággal ami most épp az Iszlám!

 5. Szívet melengető cikk. Oly igen jó ezeket olvasni.
  Legyen áldott mindeneknek atyja, aki az Ő egyszülöttjét elküldte. Igen, minden emberért. Ámen.

 6. Nagy örömmel tölt el az olvasott cikk. Van egy gyönyörű énekszám, amelyben többek között ez is van. “A világosság, mint a villám, úgy terjed…” Igen, Isten fénye beragyogja a világot! Ébredjetek, emberek! Ébredjetek! Isten mindenkit szeret, és mindenkit szeretne megmenteni! Ő nem vallásosságot akar, hanem személyes kapcsolatot minden egyes emberrel! Mert az Ő teremtménye mindenki, ezért, mint az igazi édesapa (Abbá = apuka), szeret is mindenkit!

  1. jaryd: egy anglikán (hagyományosan Vatikánellenes) országban, ahol robespierre-i vagy bolsevik agymosás nélkül is dívik az istentagadás, mit vársz? Pláne egy Daily Fail szintű szennylaptól?

   1. divik? Az mi? A Daily Mail egy balos bulvárlap de azért nem találnak ki dolgokat a semmiből mint a Politico.

    1. Aki hazugságot terjeszt az vajon kit szolgál?

     Istent vagy sátánt?

    2. Én csak azt tudom hogy a Vatikán luciferhez imádkozik és Jézust a fiának nevezi.
     Youtube: Vatican prayer to lucifer on eater vigil mass

    3. Vatikán egy állam. Egy állam mikor imádkozik ? 😀

     Isten Egyházán pedig a pokol kapui sem vettek erőt, alleluja 🙂 ! Mikor szíveskedtek megérteni az Úr példabeszédét a búzáról és a konkolyról? Együtt nőnek az aratásig.

    4. sajnálom hogy az elvakultságod miatt még arra sincs hajlandóságod hogy a youtube-ot használd és lásd hogy ott mivan és csak szánalmas csordamentalitásos retorikával tudsz válaszolni… de ha igy jobban tetszik akkor azt mondom hogy a pápa imádkozott luciferhez…ott a video meg kell nézni nem a valóságot manipulálni és tagadásban élni

    5. Akkora blődség amit írsz: mintha a youtube videón MINDEN igaz volna… speciel nekem NINCS csordamentelitásom, nem figyelsz, mert nem akarsz. És micsoda stílus ez?!

    6. Annyit értettem ebből hogy múúú.

     Tipikus csordatag, azon nyafog hogy hogy mondonak valamit és nem azt nézi hogy mit mondanak.
     Nincs semmi video csak youtube mindent elhinni blabla…ez semmi más csak csordaretorika…ott van a felvétel meg kell nézni meg kell hallgatni..
     https://www.youtube.com/watch?v=dcpVrtv2t-M

    7. Amennyiben nem értenéd egész jól,kedves Jaryd,soraim egy törtnyi része arra utalt,hogy ugyan elmondhatod te nagyon ízesen az igazságot; ám amennyiben ezen legkisebbek közül valakit is megbántasz… Most tényleg folytassam?! Neked hited van,hát tartsd meg magadnak!

     “”Tenéked hited van: tartsd meg magadnak Isten előtt.Boldog,aki nem kárhoztatja magát abban,amit helyesel.”(Rómabeliekhez 14:22)

     Véld esetleg nagyon is úgy,hogy te az igazságot mondod el itt,igazságod mégis egyenesen szemfényveszéssé válik,ha a gyermeki lelkületet megbántod.Emlékezz kérlek arra a kis valakire,aki 4 éves korodban voltál,és kérlek,úgy tekints itt miránk is.

     Bocsánat!Mások nevében nem akarok beszélni,visszavonom!Azonban velem nyugodtan beszélj egy 4-5 éves egyszerűségével! 🙂 Már amennyire persze,érdemesnek tartasz.

    8. túl sok önáldozatosító retorika és téves bibliaidézés… az idézet testvérkre vonatkozik… egy vatikánvédelmező nem keresztény… majd ha valakinek fontosabb lesz az Igazság és nem a csorda akkor majd talán komolyan veszem azt az állítását hogy keresztény.

     ez a formátum meg teljesen alkalmatlan beszélgetésekre nem is azért szólok itt hozzá…ott a videó, ha egy vatikánvédelmezőnek az nem elég akkor ismételgesse csak magának a szektaretorikáját nehogy ki kelljen mozdulni a kényelmes csorda-“igazságból”

    9. Nem vagyok “vatikánvédelmező” csordatag meg végképp nem. Jaryd válasz számodra felesleges, hiszen önmagad minősítetted 🙁

     A szelídség számodra “múúúú” DE mintha ilyet mondott volna az Úr Jézus, István vértanú “Atyám, ne tulajdonítsd ezt nekik bűnül” … “nem tudják mit cselekszenek” … Te sem tudod – jó esetben – Jaryd!

     Ez nem “gyermeki lelkület” – de ez jó olvasat – hanem az Úr végtelen szeretete a szívemben. A gonoszság, luciferizmus nem érdekel! pardon.

     Jeromos válasza a helyén volt.

    10. Mr.Jaryd!Jézus istállóban született.Csorda és pásztorok voltak az első társasága itt a Földön.Aki csordatag,azt úgy szereti az Isten.Aki nem csordatag,azt meg úgy.Úgyhogy szerintem lassan kezdj végre kibékülni magaddal!No meg azzal a gondolattal,hogy efféle csordatagok osztoznak veled a Mennyei Királyságon,egy egész halhatatlanságon át.

  2. Köszi Jard!
   Épp most olvastam én is. Már régóta tudok sok mindent a Vatikánról, úgyhogy én sem lepődtem meg, de nagyon szomorú vagyok ezek miatt, hogy épp az egházak a lerombolói a tiszta hitnek. Nagyon örülök, hogy még vannak igaz Jézust követők./Olyan lelkipásztorok, akik figyelmeztetnek a mai kor problémáira, nem is ez a jó szó rá, hanem a mai kor szörnyűségeire és arra, amit direkt a normális ember lelki-kifordítására használnak. Embertelenségre gondolok minden téren. A férjem most azt csinálja, hogy nagyon jó predikációkat tölt el ilyen ici-pici dologra, amit telefonba is be lehet tenni. Nagyon praktikus, pláne manapság, amikor a könyvek olvasására sincs idő a dolgozóknak. Ez lesz a karácsonyi ajándékunk. Eddig evangéliumi könyvek voltak. Nagyon örülök a hírnek, csak sokan menjenek Jézushoz a világ minden részén. Üdv.s

   1. Édes Soraya! (L) Én általában inni szoktam őszinte soraidat.A következőkkel azonban halára nevettettél: “Már régóta tudok sok mindent a Vatikánról…”

    Ugye,nem gondolod komolyan..?

    1. Kedves Oszkár!
     Olyan jól esett a megszólításod, hogy könnyezve nevettem.
     Vannak gyermekkori tapasztalataim. Olvastam a “Babilon Misztériumvallása” régen és ma c. könyvet és figyelem régóta a pápaságot és más egyházakat is a Ny-i és onnan átjött tendenciákat .Már én sem ragaszkodom az egyházhoz földi értelemben, de hitben lévő ifis társaim unokái, dédijei a legszeretettebb családom. Bocsánat azért, mert nem írtam meg, hogy senkit sem akarok hitében megbántani, minden egyházban vannak Istennek gyermekei. Na, most megint rosszat írtam /nem a sátán egyházára gondolok/, mert már ilyen is van, sem a boszorkányok…… Igazad van: mindent nem tudok, sőt keveset tudok, de az elég az intézménytől való tartózkodásomra. Görög katholikusnak kereszteltek, mostanában foglalkoztat az a kérdés – ha az egyházba kereszteltek be és nem az Úr Jézusnak átadva, akkor már bemerítkezhetnék, már van tervem a vőm pap, /el ne mondd neki,mert még nem tudja/ és az Úr Jézus Krisztus nevében akarnám. Igaz, régen mondta valaki, hogy ahhoz, hogy a Ó ember meghaljon-legalább 5 percig kéne a víz alatt lenni. Lehet, hogy nekem is. Igaz is ez meg vicc is. De szégyenlem is magam, mert a legjobb prédikációkat hallgatom és mégis lassan haladok előre, mint ahogyan a tánciskolában tanítottak, egyet előre kettőt hátra, vagy fordítva már nem is tudom. Általánosságban az egész világon baj van a kereszténységgel. A Metodista püspöknőn kiakadtam, mert ez az egyház mutatta be nekem Jézust és a szeretetet. Drága Wesley János odaadott élete és kis csoportjának munkája mentette meg angliát a forradalomtól és most mivé lett. De örömhírrel fejezem be. Törökországi táborokban és világ inkább K.-i és Afrikai részein megtérések vannak.
     Szeretettel üdvözöllek:s

    2. Édes Soraya!

     Köszönöm szépen jó ízű (finom) válaszod! (L) Az az öt perc… 😀 Igen..!Öt perc Jézussal szemtől szemben… 🙂 Mennyire vágyom én is erre,és mégis,bele sem merek gondolni.
     Hogy pedig a világ más részein micsoda megtérések vannak,azt én is most látom ebből a cikkből.

     Igazi megkönnyebbülés nekem,hogy örömmel fogadtad soraimat! 🙂

     Még annyit fontosnak tartanék hozzátenni,hogy szerintem senkiben sem merülhetett fel,hogy bárkit is megakartál bántani a hitében.Ez az én fejemben sem fordult meg,főleg,hogy ismerem már egy ideje itteni békés megszólalásaidat. 🙂

     Az pedig,hogy bizonyos “intézményektől” tartózkodsz,teljesen érthető.

     Másrészt meg,hogy én is öröm hírrel fejezzem be,jó kedvvel veszem szeretetteljes üdvözletedet.
     Oszkár

    3. Kedves Soraya!Még valami…
     Én is,mint szerintem itt bárki más,megpróbálom elképzelni,miféle emberek is lehetnek az ezen a fórumon megjelenő sorok mögött.Rendre melléfogok… Persze mély beszélgetések során szerintem mégis sok minden kiderül sok mindenki számára,de…

     Veled kapcsolatban már két napja gondolkodom valamin.Egyik mostani hozzászólásodban a férjedről beszéltél… Jól értem?Amennyiben igen,lám,akkor már megint melléfogtam,mert nem tudtam,hogy nő vagy…
     Remélem,nem veszed zokon gondolataimat és előítéleteimet!Magam is fontosnak találom,hogy ne felejtse el az ember,hogy ezen digitális soraink mögött hús-vér emberek vannak. 🙂

   2. Hát igen ez van, de ez a végidők közeledte.
    Ha pedig valaki kételkedik a Vatikán hirhedtségében..nos, ki kell mozdultni az istállóból.
    Youtube: Vatican prayer to lucifer on eater vigil mass

    1. Micsoda kifejezés, istálló … vagyis állatoknak nézel minket? Sürgős bocsánatkérés szükségeltetik!
     Barátsággal Éva

    2. tipikus érzelgős önostorozás…igenis balga állatság az amiféle válaszokat adnak az emberek ahelyett hogy az igazsággal foglalkoznának és nem azzal hogy egy sátánista csordához tartozzanak

    3. Ez abszolút aljasság a részedről. Én abban hiszek hogy Jézus

     “lefegyverezte a fejedelemségeket és hatalmasságokat, nyilvánosan pellengérre állította őket és diadalmaskodott rajtuk” Kolosszeieknek 2.15

     Már érte az Urat az a vád,hogy “Belzebub segítségével űzi ki az ördögöt”és Ő akkor ezt meg is magyarázta. abszurd! Lukács 11.15 – de más evangéliumokban is szerepel ez. Tovább pedig: 17Ő azonban ismerve gondolataikat, ezt mondta nekik: ?Minden ország, amely meghasonlik önmagával, elpusztul, és ház házra omlik. 18Ha a Sátán is meghasonlik önmagával, miképpen maradhat fenn az országa? Ti azt mondjátok, hogy én Belzebub segítségével űzöm ki az ördögöket. 19De ha én Belzebub segítségével űzöm ki az ördögöket, a ti fiaitok kinek a segítségével űzik ki azokat? Ezért ők lesznek a bíráitok. 20Ha viszont én Isten ujjával űzöm ki az ördögöket, akkor bizony elérkezett hozzátok az Isten országa.”

     Amit Te énrám mondasz, pont ilyen, Jézus lesz a bírád ebben!

    4. Ez nem válasz csak a tipikus sötétkori megfélemlítés…ott a video lessed azt ha mered.

    5. Kellemes Éva! :DDDD Szerintem nem kellene mindezt magadra venned,vagyis túltolnod ezt a biciklit!Emlékszel,amikor azt mondtad,hogy nem vagy az egyensúlyodból olyan könnyen kibillenthető?
     Itt most senki sem sérti a te szabadságodat.A szabadság nem valami olyasmi,amit meg lehetne sérteni.Jézust sem lehet megsérteni,mert Jézus maga a szabadság.Itt csak mi sérthetjük meg saját magunkat.
     Csókolom,azt meg már azért mégse..! 😀 😀 😀

     Igaz,Jaryd..?

    6. Joga van sértettet játszani az igazsággal való szembenézés helyett 😉

    7. Sem sértve nem vagyok sem nem játszom. Amit az Írásból idézek, az a válaszom. Ha valaki nem akarja érteni, háááát … és az, akár csordaszellem,akár nem, az Ott van!
     Részemről befejeztem, a rosszindulattal nem árulok egy gyékényen.

    8. Megnéztem a videódat, félni nincs mitől: ez NEM ima volt ahogy Izaiás idézett szövege sem ima. Ajánlom a húsvéti himnuszt, remélem végignézed, ahogy én is a tied, a kedvedért https://www.youtube.com/watch?v=VrxItquajvA
     A nagy kedvenc, a pápai széken a fordított kereszt PÉTER apostol halálát jelképezi, aki a hagyomány szerint azt kérte, hogy fejjel lefelé feszítsék keresztre …

 7. Kedves Thea!

  Ez a cikk tetszik,és remélhetőleg ahogy sok minden,ez is gyorsan fog terjedni a muzulmánok között,és jobb belátásra térnek.
  Jézus Krisztus a békességet,szeretet hozza nekik is.

   1. Kedves Éva!
    Igen! Bűneink nyomasztó terhe alól kizárólag Jézus ment fel. Nehéz nekünk embereknek mindig tökéletesnek lenni. Van, amikor napokig bánt valami /amit tettem/ és a lelkem mélységeket jár. De elég sokszor mostanában az Úr Jézus kűld egy madarat aki rendkívűlit csiripel, vagy egy süni, vagy bármilyen teremtett dolog egy virág szírma, egy kavics. A teremtés csodája és nekem kűlde az Isten, hogy feloldódjak. Tudom,hogy kizárólag nekem kűldte.
    Éva, ne haragudj, de itt válaszolnék Oszkárnak is, mert nem nincs az írása után válasz gomb és nem akarok előre kerűlni.
    Oszkár Kedves!
    Nem veszem zokon szavaidat, szóval nem szúrtad ki, hogy nő vagyok! Na végre egyszer ezt is el tudtam titkolni, egyébként lebukós fajta vagyok. Szóval a Soraya név sem érződik nőiesnek? Most akkor téged is lebuktattalak. Most nevetek magamban /nem téged nevetlek ki, hanem jóízüt kuncogok/ Köszi. A tegnapi hír után nem voltam neked képes válaszolni, hanem elolvastam a hozzászólásokat és a szöveget a filmről. Megnézni még nem merem ezt az Arkhón dolgot. Hagyom ülepedni, bár tudok róla és láttam is róluk filmrészleteket, illetve ilyen youtubusokat, és az ilyenbe beleesettek gyógyításáról is, akik megtértek ki tudtak belőle lábalni. Azt az egyet viszont jól megjegyeztem, hogy ilyenkor az Úr Jézus nevét kell azonnal kimondani, hogy segíts nekem és eltávoznak. Bár eddig is tudtam, de ezek hallatán bevéstem, mit kell tenni, ennek ellenére azt gondolom, hogy akik hisznek azokhoz nem közelítenek. Tudod mi az érdekes, hogy az akciófilmeket szeretem, mikor a jó győz. PL.mint a “Szikla” Son Conery? jól írom, meg az Úszó erőd” S.Sigal stb., de ezeket a mai űrlény és fémember féléktől kiakadok. És, hát a legnagyobb lány unokám 15 évesen ezt nézi és az őrűlt játékok. Féltem nagyon őket. Már leráz, -mama ebbe nincs semmi-te már öreg vagy és nem érted a lényeget. De értem a lényeget a feketébb gonosz harcol a világossal és a világos győz, de attól még gonosz. Igy etetik be a gyermekeket, hogy a tegnap feltett cikk szerint elfogadják majd a gonoszt. Bocs,ha olyat írtam, ami téged nem is érdekel. Oszkár! Ahhoz sok év kell, míg az ember valakit ki tud teljesen ismerni, pláne így levelezve.
    Ne ess kétségbe és most vedd humornak: Te akkor most fiú vagy? Szívből üdvözöllek. s brumm, brumm

    1. Elérzékenyültem, kedves Soraya az írásodon, eddig lejött,hogy lány 🙂 vagy, persze, már a gondolatokból is. DE az, hogy a legidősebb unokád … hű … huszonévesnek gondoltalak 🙂
     A gyerekeket szinte kibogozhatatlan – de képileg ocsmány – filmekkel bombázzák: hogy fognak tudni LÁTNI?! a mostani meg a közeljövőbéli időben?!
     Nagyon jó cikk itt az oldalon a Demóna film elemzése. Tökéletes biztonságban – az igaz-fonalat el nem engedve – megy végig a gondolatmeneten, hogy végül “megnyugodva” állnak fel a moziszékből, hogy győzött a jó,pedig ki lett cserélve 🙁 Nézzétek meg! Terjesszétek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend