Lázongó világ

Nem értem mi folyik ? Valaki elmagyarázná?

leadersboat

Forrás: RT.com, Neil Clark

Össze vagyok zavarodva a világban folyó eseményekkel kapcsolatban. A nyugat elvileg az Iszlám Állam ellen harcol, ugyanakkor látszólag az Iszlám Állam ellen harcoló kormányok megdöntése fontosabb helyet foglal el terveiben. A nyugat intervenciói eredményeként kialakult menekültválságot pedig további háborúk szükségességének igazolására használják.

Az elit által felügyelt média a humanitárius hozzáállást hangsúlyozza, arra sürgetve, hogy tegyünk valamit a szíriai helyzettel kapcsolatban, ugyanakkor szemet huny a Jemenben fennálló humanitárius katasztrófa előtt.

Az Egyesült Államok reakciója az Ukrajnában jelenleg folyó erőszakos kormányellenes tüntetésekre merőben eltér a 18 hónappal előtti reakciótól. Mi a fene történik? Megmagyarázná valaki?

Zavarom elsőszámú forrása jelenleg az Európát érintő menekültválság.

A menekültek többsége olyan országokból érkezik, Szíriából, Afganisztánból, Irakból, amelyeket a nyugat a rezsimváltás kiharcolásáért támadott meg, aminek érdekében bombázták és/vagy megszállták, illetve destabilizálták azokat a NATO és szövetségesei közreműködésével.

A politikai elit, az általa uralt médián keresztül azt állítja, hogy az Európai menekültáradat megállításához további bombázásokra van szükség.

Ha azonban a bombázás megoldja a menekültproblémát, miért menekülnek az emberek azokból az országokból, Irakból, Afganisztánból és Líbiából, amelyeket már bombáztak?

Hogyan oldhatja meg a bombázás és az intervenció azt, amit a bombázás és az intervenció okozott?

Hogyan állíthatja meg egy repüléstilalmi zóna felállítása azt az Iszlám Államot Szíriában, aminek nincs légiereje?

Össze vagyok zavarodva.

Szíriával kapcsolatban például nem értem, hogy miért akarja a nyugat ilyen megszállott eltökéltséggel megdönteni Basar al-Asszád elnököt és kormányát. A világi beállítottságú szír kormány soha nem jelentett veszélyt a nyugatra nézve, esküdt ellenségei viszont, mint az al-Kaida és annak testvérszervezetei, pedig éppen azok a csoportok, amelyeket a ?terrorizmus elleni harc? célozni hivatott. Amennyiben a radikális iszlám csoportok, mint az al-Kaida és az Iszlám Állam, ilyen komoly veszélyt jelentenek, miért egy olyan kormány megdöntése a fő cél, amelyik pont ezek ellen harcol?

Miért mondta George Osborne brit pénzügyminiszter, hogy a parlament legrosszabb döntése 2013-ban az volt, amikor leszavazta a szír kormány elleni légitámadást, mikor egy ilyen hadművelet annak az Iszlám Államnak az oldalára helyezte volna a királyi légierőt, amelyik 30 brit turista halálát okozta idén nyáron Tunéziában?

Amennyiben vezetőink valóban le akarnák győzni az Iszlám Államot, vajon nem azokkal az országokkal működnének együtt a térségben, amelyek szintén ezt akarják? Például Szíriával? Ahelyett, hogy éppen őket támadnák, az Iszlám Államot erősítve ezzel?

Össze vagyok zavarodva a Jemenben folyó eseményekkel kapcsolatban is.

A Szaúdi-Arábia által vezetett koalíció március óta bombázza az országot, azonban annak ellenére, hogy az Amnesty International jelentései szerint a támadás ?polgári áldozatai véres bizonyítékai az ott folyó pusztításnak és az elkövetett emberiség elleni bűntetteknek?, a nyugat ‘valamit-tennünk-kell brigádja’ furcsa mód nagyon csendben van.

?A konfliktus miatt kialakult nyomást leginkább a civil lakosság érzi. Döbbenetes módon ötből négy jemeni humanitárius segítségre szorul és 1,5 millió ember volt kénytelen elhagyni otthonát, akik az országon belül keresnek menedéket,? mondta Stephen O?Brien, az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes vezetője.

2011-ben azért állítottak fel repüléstilalmi zónát Líbiában, hogy megakadályozzák az esetleges mészárlásokat. Jemenben azt látjuk, hogy a légitámadások már eddig is szörnyű vérontást végeztek, a nyugati vezetők és a média ?liberális intervencionistái? mégsem követelik egy repüléstilalmi zóna felállítását.

Miért voltunk felelősek a civil lakosság védelméért 2011-ben Líbiában, ha nem kötelességünk megvédeni a civil lakosságot 2015-ben Jemenben, amikor ott már nemcsak veszélyről, hanem tényleges mészárlásról van szó? (Lásd: Líbia: Háború a világkormányért)

Össze vagyok zavarodva a halott gyerekek fényképeivel kapcsolatban is. Aylan Kurdi, a három éves szír menekült kisfiú képét, akinek holttestét Törökország partjainál találták meg, a Szíria elleni bombázás támogatottságának növelésére használják. Ugyanakkor a Gáza elleni izraeli offenzívában meghalt palesztin kisgyerekek képei nem hoztak ilyen reakciót. Az ő haláluk miért nem indít politikai vagy médiakampányt?

Valaki elmagyarázná mi történik?

Előző posztKövetkező poszt

69 hozzászólás

 1. Drága Idám!

  ?Nem értem, hogy pontosan hogyan jön a mondandód az én hozzád szólásomhoz…?
  – Úgy, hogy változatlanul azt mondom, hogy Sátánnak, e világ fejedelmének a Föld feletti uralkodására egy Istentől MEGHATÁROZOTT IDŐ adatott, és ennek az időnek a LETELTÉVEL Sátán megkötöztetik. Ez a meghatározott idő pedig nem függ össze azzal, hogy hányan tértek meg a sátáni uralom idején.
  A sátáni uralom idején megtérteket nevezzük ?Eklézsiának? vagy Krisztus ?ZSENGÉINEK.?
  A ?zsenge? szó jelentése az ?első termést? vagy a learatott termés legelső kévéjét jelenti.
  (Izraelnek is ezt az első termést kellett bemutatni, áldozatul vinni Isten oltárára. Ez volt az ELSŐ KÉVE BEMUTATÁSÁNAK ÜNNEPE: 3Móz 23:10, 14! Az új kalászokból addig semmilyen formában nem lehetett enni, amíg az Első Kéve nem került Isten előtt bemutatásra. Az Első Kéve Isten oltárára került, de UTÁNA, az aratás TÖBBI KÉVÉJE Izrael népének szükségletére adatott.)
  Krisztus Zsengéi, (az Eklézsia) ez az Isten oltárára helyezett ?Első Kéve.? Ahogy az első kévét követi a többi kéve, úgy a sátáni korszakban megtérteket követi a sátán megkötöztetése UTÁNI KORSZAKBAN (Millenniumban) a többi megtérő is, – akikre Sátán már nem tud befolyást gyakorolni.

  – Jelen korszakunkban azért van az emberiség létszámához képest kevés igaz hithű keresztény, mert Sátán befolyást gyakorol rájuk, megtéveszti, elhiteti, a bűn útjára, vagy éppen Isten elleni engedetlenségre, lázadásra készteti az emberiséget.
  A Millennium idején, – mikor Sátán megkötözve lesz, és nem tud az emberiségre befolyást gyakorolni, – az akkor élő emberiség megtér Istenhez, Jézus Krisztus által.

  ?Vagyis azt akarod mondani, hogy az ószövetségi könyvek, és igék, csak Izraelnek, mint testi, fizikai népnek adattak, és ezek a szellemi Izraelre, az Eklézsiára nem vonatkoznak ?!?
  – Egyáltalán nem ezt akarom mondani:
  Az Ószövetségi időkben Isten a prófétáin keresztül figyelmeztette népét, ha nem térnek hozzá vissza, abba a szövetségbe, melyet Isten a népével egy ?kétoldalú szövetség? formájában kötött, akkor Izrael népét és földjét valamilyen nyomorúságra engedi vitetni a Sátántól. Ezt a szövetséget nem csak Isten kötötte meg Izrael népével, hanem Izrael népe is megkötötte Istennel, akkor, amikor a nép elfogadta a szövetség feltételeit. Ennek a szövetségnek feltételei: Isten FÖLDet ajándékoz, és ÁLDÁSt népének, HA Izrael hűségesen követi az Isten törvényeit.
  Az Újszövetségben Isten népe egy ?magasabb rendű szövetséget? kötött Istennel a Jézus Krisztusban, a halálból való feltámadásra, és örök életre.
  Az Ószövetség prófétái az Izraelnek adott FÖLDről prófétáltak a hűtlen Izraelnek, arról, amit ma Szent Földnek is nevezünk.
  A Nagy Nyomorúság pedig az EGÉSZ TEREMTETT FÖLDRE vonatkozik. Ennek a ?maga módján? ?kárvallottja? lesz minden ember.
  — Elsősorban azok, akik Isten HELYETT az akkor még ?szabadlábon lévő? Sátánnal kötöttek szövetséget, és nem mutatnak hajlandóságot a Sátántól való elfordulásra. (Ők az emberi ?fenevadak?- a Föld pusztítói, és az emberiséget kiirtani szándékozók.)
  — Az Eklézsia tagjai közül a ?mártírhalált? vállalók, hogy Isten üdvösségébe eljussanak.
  — Az Isten szövetségét nélkülöző pogányok, hogy a nyomorúság hatására Istenhez forduljanak és meneküljenek. (Akiknek ez sikerül, be fognak jutni Jézus millenniumi Királyságába, és ott meg fognak térni.
  — A ma még mózesi törvényeket tartó Izrael népének maradéka, aki a nyomorúságok hatására ismeri fel a valódi Messiását, és ezáltal, az Eklézsia tagjává válik.

  ?De az a kérdésem hozzád, hogy ha az ószövetség igéi már nem vonatkoznak a szellemi Izraelre, akkor mi az az Isten beszéde, amit kardként fel kell venniük Isten gyermekeinek az Isten teljes fegyverzetéből.?
  – Az Ószövetség legfontosabb törvényei 10 parancsolatként ismeretesek, valamint Izraelnek Istentől rendelt ünnepei. Az ünnepek azért fontosak, (ismerni és megtartani is) mert Isten az egész emberiségre vonatkozó üdvtörténeti tervét szemlélteti, köztük olyanokat is, amelyek ma még a beteljesedésre várnak.
  (Krisztus váltságáldozatával ? Páska ünnepe – hatályukat vesztették a véres áldozatok.)
  Az Újszövetség parancsolatai pedig az Ószövetségit megerősítik, nem kőtáblákra, hanem a szívünkbe vésve.)

  ?Gal. 6,6 A ki pedig az igére taníttatik, közölje minden javát tanítójával?. Pontosan akkor itt milyen igéről van szó??
  ?És, hogy ez az igevers akkor mit jelent: 1 Kor. 10,11 Mindezek pedig példaképen estek rajtok; megírattak pedig a mi tanulságunkra, a kikhez az időknek vége elérkezett.)?
  – A Gal. 6:6 elsősorban olyan zsidó tanítókhoz szól, akik megértették, hogy az Újszövetség miként épül rá az Ószövetségre, és hogy képez a kettő egy elválaszthatatlan egységet.
  – Ugyan ezért mondja Pál is, hogy ?ezek példaképpen estek az Ószövetség népén, az Újszövetség népének tanulságára.? Ez az, amire Antenor azt mondta, hogy Isten Izraelt törvényei által minta nemzetnek állította elénk. Tanulhatunk abból is, amiben engedelmeskedtek, és abból a tragédiából is, amiben nem voltak engedelmesek.

  ? … az újszövetségben Isten már megváltozott, és most már nem lenne kegyelem ebben az esetben?!?
  Ennél az idézetnél a Nagy Nyomorúság ?megbánására? utalsz.
  – Isten nem változott!, sokkal nagyobb a kegyelme, mint ahogy azt a mai keresztény ember gondolná!
  – A különbség ott van, hogy Te ?ember szerinti? kegyelemre vársz, de Ő sokkal nagyobb Isteni kegyelemmel ajándékoz meg. Ennek az Isteni kegyelemnek pedig elengedhetetlen feltétele a Nagy Nyomorúság beteljesedése … Sátán megkötözése, és csatlósainak elpusztítása, valamint az Istentől született ember visszafordítása a szerető és kegyelmes Istenhez. (Ez a Nagy Nyomorúság lényege. Ja, hogy közben meghalhatunk? Igen, de amúgy is meghalnánk valamikor. És a halálnak már csak ideiglenes hatalma van, tehát ezzel sem vesztettünk semmit.)

  Szeretettel: Erika

  1. Kedves Erika,

   “? Az Ószövetség legfontosabb törvényei 10 parancsolatként ismeretesek, valamint Izraelnek Istentől rendelt ünnepei. Az ünnepek azért fontosak, (ismerni és megtartani is) mert Isten az egész emberiségre vonatkozó üdvtörténeti tervét szemlélteti, köztük olyanokat is, amelyek ma még a beteljesedésre várnak.
   (Krisztus váltságáldozatával ? Páska ünnepe ? hatályukat vesztették a véres áldozatok.)
   Az Újszövetség parancsolatai pedig az Ószövetségit megerősítik, nem kőtáblákra, hanem a szívünkbe vésve.)”
   Mike ezek az ünnepek? Biztosan van róluk lista is (igeverssekkel), hasznát venném.
   A másik kérdésem inkább egy bizonytalanság: ezeket az ünnepeket akkor a keresztényeknek is meg kell tartani? Van ehhez tartozó igevers?

   1. “Most azért mit kísértitek az Istent, hogy a tanítványok nyakába oly igát tegyetek, melyet sem a mi atyáink, sem mi el nem hordozhattunk? Sőt inkább az Úr Jézus Krisztus kegyelme által hiszszük, hogy megtartatunk, miképen azok is. … Mivelhogy meghallottuk, hogy némelyek mi közülünk kimenvén, megháborítottak titeket beszédeikkel, feldúlva a ti lelketeket, azt mondván, hogy körülmetélkedjetek és a törvényt megtartsátok; kiknek mi parancsot nem adtunk:” (Ap.csel. 15:10-24 + az egész fejezet)

    “De mikor láttam, hogy nem egyenesen járnak az evangyéliom igazságához képest, mondék Péternek mindnyájok előtt: Ha te zsidó létedre pogány módra élsz és nem zsidó módra, miként kényszeríted a pogányokat, hogy zsidó módra éljenek? … Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által, mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hitből és nem a törvény cselekedeteiből; Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem.” (Galáta 2:14- )

    “Ekként a törvény Krisztusra vezérlő mesterünkké lett, hogy hitből igazuljunk meg. De minekutána eljött a hit, nem vagyunk többé a vezérlő mester alatt. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által.” (Gal.3:24-26)

    1. Köszönöm, Thea!

     Az Apostolok része jutott az előbb eszembe nekem is, viszont az ünnepek nem, ezért kértem támpontot Erikától.
     Én úgy tudtam, hogy Krisztus után már nem kell pl a régi ünnepeket megtartani, de mivel annyira tüzetesen nem ismerem még az írást, így bizonytalan voltam.

    2. Kol. 2,16 Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért, avagy ünnep, vagy újhold, vagy szombat dolgában:
     Melyek csak árnyékai a következendő dolgoknak, de a valóság a Krisztusé.
     Senki tőletek a pálmát el ne vegye, kedvét találván alázatoskodásban és az angyalok tisztelésében, a melyeket nem látott, olyakat tudakozván, ok nélkül felfuvalkodván az ő testének értelmével.
     És nem ragaszkodván a Főhöz, a Kiből az egész test, a kapcsok és kötelek által segedelmet vévén és egybeszerkesztetvén, nevekedik az Isten szerint való nevekedéssel.
     Ha meghalván a Krisztussal, megszabadultatok e világ elemi tanításaitól, miért terheltetitek magatokat, mintha e világban élők volnátok, efféle rendelésekkel:
     Ne fogd meg, meg se kóstold, még csak ne is illesd.
     (A mik mind a velök való élés által elfogyasztásra vannak rendelve), az emberek parancsolatai és tanításai szerint?
     ?A melyek bölcsességnek látszanak ugyan a magaválasztotta istentiszteletben és alázatoskodásban és a test gyötrésében; de nincs bennök semmi becsülni való, mivelhogy a test hízlalására valók.

    3. Egyszerű fordítás:

     Kol 2,1
     Testvéreim, akarom, hogy tudjatok róla, milyen sokat küzdök értetek, meg mindazokért a Laodicea városában és máshol él?kért, akik személyesen nem ismernek engem.
     ?
     Kol 2,2
     Azért küzdök, hogy mindannyian felbátorodjanak, és az isteni szeretet kösse össze ?ket. Azt akarom, hogy megtapasztalják a valódi megértésb?l származó bizonyosságot. Azért küzdök, hogy egyre mélyebben megértsék az Isten titkos igazságát, ami nem más, mint maga Krisztus.
     ?
     Kol 2,3
     Benne rejtette el Isten a bölcsesség és tudás minden kincsét.
     ?
     Kol 2,4
     Mindezt azért mondom, hogy senki se tudjon benneteket becsapni olyan tanításokkal, amik jónak látszanak, de valójában hamisak.
     ?
     Kol 2,5
     Testben ugyan most távol vagyok, szellemben azonban ott vagyok veletek, és örülök, mert látom, hogy rend van köztetek, és rendíthetetlenül bíztok Krisztusban.
     ?
     Kol 2,6
     Éppen ezért, mivel befogadtátok Jézust, mint Krisztust és Urat, egész életmódotokat igazítsátok hozzá!
     ?
     Kol 2,7
     Mélyen gyökerezzetek bele Krisztusba, és ? legyen az a szilárd alap, amelyre életetek felépül. Er?södjön meg a benne való hitetek, és mindenben szüntelen adjatok hálát Istennek – ahogyan azt tanították nektek.
     ?
     Kol 2,8
     Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen benneteket okoskodással, csalóka és értelmetlen elméletekkel, amelyeket emberek találnak ki. Ezek a dolgok csupán a hitetlenek haszontalan gondolatai, és nem Krisztustól származnak.
     ?
     Kol 2,9
     Mert Jézus Krisztusban él az Isten egész teljessége testi alakban.
     ?
     Kol 2,10
     Ti is Krisztusban teljesedtetek be, aki az összes uralkodó és fejedelem felett uralkodik.
     ?
     Kol 2,11
     A benne való hit által benneteket is ?körülmetéltek?, de ezt nem emberek tették veletek, hanem maga Krisztus. Ezzel a ?körülmetéléssel? levetettétek a régi emberi természetet.
     ?
     Kol 2,12
     Ez akkor történt, amikor bemerítkeztetek, és ezzel Krisztussal együtt eltemettek benneteket. Ugyanakkor azonban Krisztussal együtt fel is támasztott benneteket Isten, mert hittetek hatalmában, amelyet akkor mutatott meg, amikor feltámasztotta Krisztust a halottak közül.
     ?
     Kol 2,13
     Ti ugyanis szellemileg halottak voltatok a b?neitek miatt, és azért, mert a régi emberi természet uralkodott rajtatok. Isten azonban Krisztussal együtt nektek is új életet adott, miután megbocsátotta minden b?nünket.
     ?
     Kol 2,14
     Az adósságlistát, amely felsorolta azokat a dolgokat, amiket Isten törvényei ellen tettünk, Isten odaszegezte a Keresztre. Így ez az adósság-lista többé már nem érvényes, mert Isten végérvényesen áthúzta.
     ?
     Kol 2,15
     Isten a szellemi fejedelmeket és uralkodókat Krisztus Keresztje által megfosztotta hatalmuktól. Megmutatta az egész világnak, hogy most már er?tlenek, amikor felvonultatta ?ket diadalmenetében, mint gy?ztes hadvezér a foglyait.
     ?
     Kol 2,16
     Ezért ne engedjétek, hogy bárki is elítéljen benneteket amiatt, hogy mit esztek, vagy isztok, vagy a zsidó vallási ünnepekkel kapcsolatban. Ilyenek például az Újhold ünnepe, vagy a Szombat ünnepe.
     ?
     Kol 2,17
     Mindezek a vallási ünnepek és szokások csak árnyékai a közeled? valódi dolgoknak. De a valóságos dolgok Jézus Krisztusban vannak.
     ?
     Kol 2,18
     Ne veszítsétek el a gy?ztesnek járó jutalmatokat olyan emberek miatt, akik élvezik az alázatoskodást, az angyalokat imádják, és mindig a látomásaikról beszélnek. Ezek minden ok nélkül többnek mutatják magukat, mint amik, mert régi emberi természetük szerint gondolkodnak.
     ?
     Kol 2,19
     Az ilyenek nem ragaszkodnak a ?fejhez?, vagyis Krisztushoz. Pedig Krisztus kapcsolja és tartja össze a ?test? részeit az izületek és inak által. Így növekszik a ?test?, amelyet Isten nevel fel.
     ?
     Kol 2,20
     Mivel Krisztussal együtt ti is meghaltatok, ezért felszabadultatok ennek a világnak a haszontalan tanításai alól. Akkor miért viselkedtek úgy, mintha még mindig ehhez a világhoz tartoznátok? Miért követtek olyan szabályokat,
     ?
     Kol 2,21
     amelyek ezt mondják: ?Ne vedd a kezedbe!? ?Ne egyél ilyet!? ?Még csak hozzá se érj!?
     ?
     Kol 2,22
     Hiszen ezek olyan dolgokra vonatkoznak, amik elhasználásra valók és nem maradnak meg sokáig. Ha ilyen szabályokat akartok betartani, akkor csak emberek tanításait és parancsait követitek, és nem Isten gondolatait.
     ?
     Kol 2,23
     Ezek a szabályok bölcs dolgoknak látszanak, de csak a vallásoskodásra valók, amit emberek találtak ki, amire jellemz? a hamis alázatosság és a test gyötrése. De igazában semmi hasznuk nincs, mert a régi emberi természet kívánságainak kielégítését szolgálják.

    4. Kedves Páál!

     Úgy látom, a törvény Újszövetségi megtartása kérdésében eltérőek a vélemények, ezért először inkább ennek a folyamatát és összefüggéseit mérjük meg az Újszövetség mérlegén:

     13. (Mert nem azok IGAZAK Isten előtt, akik a törvényt hallgatják, hanem azok FOGNAK MEGIGAZULNI, akik a törvényt BETÖLTIK. (betölteni = megtartani)
     26. Ha tehát a körülmetéletlen pogány megtartja a törvénynek parancsolatait, az ő körülmetéletlensége nem körülmetélkedésül tulajdoníttatik-é néki?
     Róma 2:13, 26

     20. Annakokáért a törvénynek cselekedeteiből egy test sem IGAZUL meg ő előtte: mert a bűn ismerete a törvény által vagyon.
     24. MEGIGAZULVÁN ingyen az ő KEGYELMÉBŐL a Krisztus Jézusban való VÁLTSÁG által,
     25. Kit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul, HIT ÁLTAL, az ő vérében, hogy megmutassa az ő igazságát az előbb elkövetett bűnöknek elnézése miatt,
     31. A TÖRVÉNYT tehát HIÁBAVALÓVÁ TESSZÜK-E A HIT ÁLTAL? Távol legyen! SŐT inkább A TÖRVÉNYT MEGERŐSÍTJÜK.
     Róma 3:20, 24, 25, 31

     4. Valaki a bűnt cselekszi, az a törvénytelenséget is cselekszi; a bűn pedig a törvénytelenség.
     1.János 3:4

     – Tehát az Újszövetségben is ?ÉL? a törvény! Nem azért, hogy a törvény cselekedetei által igazuljunk meg, hanem azért, hogy tudjunk különbséget tenni az Isten akarata szerinti, és Isten akarata elleni között. (Róma 3:20)
     Ha a törvény cselekedeteiben járunk, akkor Isten akarata szerint járunk, ha nem, akkor Isten akarata ellen teszünk, amit Isten bűnnek nevez. (Róma 2:13, 26; 1.Ján. 3:4)
     – HA BETARTJUK A TÖRVÉNYT, akkor Isten IGAZNAK tekint minket, DE nem a saját cselekedeteinkért, hanem Krisztus VÁLTSÁGÁLDOZATÁÉRT. (Róma 3:24)
     – Viszont Krisztus váltságáldozatát csak HIT ÁLTAL tudjuk elfogadni. (Róma 3:25)
     – Krisztus befogadása hit által történik, DE ez, NEM HATÁLYTALANÍTJA A TÖRVÉNYT. (Róma 3:31)

     Holnap este?/délután? – ha haza érek, – folytatom.
     Szeretettel: Erika

    5. Kedves ERIKA!

     Pali az ószövetségi ünnepek megtartásával kapcsolatos kérdést tett fel! Arra vonatkozóan pedig ott a Szentírásból (változtatatlanul ) idézett válasz. Már csak az a kérdés, hogy akkor azt írja-e a Szentírás, vagy nem?! És még az is kérdés, hogy kell-e nekünk megmagyarázni, hogy azt, ami oda van írva, miért nem kell komolyan vennünk…?! ( Az újszövetség törvényeiről pedig már beszéltünk.)

    6. Kedves Erika, Ida,

     köszönöm válaszaitokat, segítenek eligazodni! 🙂
     Kifejezetten örülök, hogy mindannyiunkban részint van igazság, és egy kicsit mindig más az a rész, mert összeadva teljesebb képet kapunk, és ez történt most is.

     AZ Úr áldjon titeket!

    7. Fontos azzal is tisztában lenni, hogy mit jelent a törvény és annak betöltése az Újszövetségben.
     “…a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte” (Róma 13:8)

     “12 Mert a papság megváltozásával szükségképen megváltozik a törvény is.
     15 És még inkább nyilvánvaló az, ha a Melkisédek hasonlatossága szerint áll elő más pap,
     16 A ki nem testi parancsolatnak törvénye szerint, hanem enyészhetetlen életnek ereje szerint lett.
     17 Mert ez a bizonyságtétel: Te pap vagy örökké, Melkisédek rendje szerint.
     18 Mert az előbbi parancsolat eltöröltetik, mivelhogy erőtelen és haszontalan,
     19 Minthogy a törvény semmiben sem szerzett tökéletességet; de beáll a jobb reménység, a mely által közeledünk az Istenhez.” (Zsidók 7)

    8. Köszönöm, Thea!

     Nagyon jó olvasni Titeket és megerősítéseket kapni.

    9. Kedves Thea!

     Az általad idézett Igék a maguk tökéletességben fedik le a Róma 2-3 részt.

     12 Mert a papság megváltozásával szükségképen megváltozik a törvény is.
     – Izrael akkori papságát a Léviták papságának hívjuk. Ennek a papságnak volt az, az ?osztályos része?, hogy Izrael népéből, akik vétettek a mózesi törvény ellen, – és ezért bűnért való véráldozatot vittek Istennek, – a Lévita papság feladata volt ennek az állat áldozatnak (sőt mindenfajta áldozatnak) a bemutatása Isten előtt.

     Mit kapott ezért a bűnös? CSAK bűnbocsánatot! Igaz, hogy Isten megbocsájtotta a bűnt, ettől függetlenül nem úgy tekintett a ?bocsánatkérőre,? mint IGAZ emberre. A bűn zsoldja a halál, és halandó ember (bármilyen sok jót cselekedjen is) csak halandó, az, az bűnös ember marad.

     A bűnbocsánat a ?testi ember? osztályrésze, míg a ?megigazulás? a szellemi emberé? LESZ MAJD ? a feltámadással.
     Pontosan ezért volt a mózesi törvény ?betűje halott?, mert nem hozhatta el a feltámadásban való megigazulását Izraelnek.

     Krisztus kereszthalálával viszont megváltozott ennek a FOLYAMATNAK a törvényszerűsége!
     (Nem a ?Mózes törvénye?, hanem a Krisztus ?véráldozata által elnyerhető bűnbocsánat és MEGIGAZULÁS törvénye,? ? az ÁLDOZATI TÖRVÉNY változott meg!!!)
     Krisztus váltsága által megnyílt az út a szellemi ember feltámadására. Miért a szellemi ember feltámadására? Azért mert csak a bűnös ember hal meg, a szellemi nem! A szellemi embernek örök élete van!

     15 És még inkább nyilvánvaló az, ha a Melkisédek hasonlatossága szerint áll elő más pap,
     16 A ki nem testi parancsolatnak törvénye szerint, hanem enyészhetetlen életnek ereje szerint lett.
     17 Mert ez a bizonyságtétel: Te pap vagy örökké, Melkisédek rendje szerint.
     – Lévitáktól elvétetik a papság, és Melkisédek ?örökös rendje szerint? Krisztus lesz a Főpapunk, aki saját tökéletes véráldozatával VÁLTSÁGÁLDOZAT lett minden emberért.
     ERRE a váltságáldozatra van szüksége minden embernek ahhoz, hogy szellemi emberként (az, az megigazultként) támadhasson fel az örök életre. A saját, ?törvényt betartó cselekedeteink? KEVÉS a feltámadáshoz!! ? mert Krisztus VÁLTSÁGÁLDOZATA (érdeme) elengedhetetlen fontosságú.
     De a 10 parancsolat betartása is elengedhetetlenül fontos, mert ebben határozza meg Isten a halandó ember földi útján való járását, ahhoz, hogy Krisztus váltságáldozata az övé lehessen.

     18 Mert az előbbi parancsolat eltöröltetik, mivelhogy erőtelen és haszontalan,
     Az ?eltörölt parancs? a Lévita papság szolgálata, amely nem volt elég a szellemi emberré váláshoz, feltámadáshoz, (ami maga a ?megigazulás? is egyben.) Ettől válik a mózesi áldozati törvény erőtlenné és haszontalanná.
     Egyedül Krisztus váltságáldozatában lehet csak meg a feltámadás reménysége.

     És innéttől jön az a folytatás, hogy Krisztust befogadni csak HIT által lehet, de a hit cselekedetek nélkül halott, mert a hit nem teszi hiábavalóvá a Törvényt, már mint a 10 parancsolatot, melynek summásan 2 része van:
     1. Az Igaz Isten IMÁDAT
     2. Felebaráti SZERETET
     Aki nem tudja imádni Istent, az nem tudja szeretni felebarátját sem.
     ?Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert aki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát?? (1.Ján. 4:20)
     Ezért mondja Pál … ???a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte? (Róma 13:8)

     Szeretettel: Erika

    10. Kedves Erika!
     Az általam idézett Igékre magyarázatokkal válaszoltál. Szerintem ezek nem helytállóak. Ragaszkodjunk inkább az Igéhez.

     Ezt írod: “Mit kapott ezért a bűnös? CSAK bűnbocsánatot! Igaz, hogy Isten megbocsájtotta a bűnt, ettől függetlenül nem úgy tekintett a ?bocsánatkérőre,? mint IGAZ emberre.”

     Az Ige pedig ezt:

     2Cor 5:21 Mert azt, a ki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk ő benne.

     Rom 3:22 Istennek igazsága pedig a Jézus Krisztusban való hit által mindazokhoz és mindazoknak, a kik hisznek. Mert nincs különbség,

     Phil 3:9 És találtassam Ő benne, mint a kinek nincsen saját igazságom a törvényből, hanem van igazságom a Krisztusban való hit által, Istentől való igazságom a hit alapján:

     Gal 2:21 Nem törlöm el az Isten kegyelmét; mert ha a törvény által van az igazság, tehát Krisztus ok nélkül halt meg.

     Rom 5:17 Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.

    11. Kedves Thea!

     A Lévi papság idején még az állatáldozatok működtek, és nem Krisztus váltságáldozata, amire most hivatkozol.

     Szeretettel: Erika

    12. Hogy érthető legyen. Az idézett Igék azt mutatják, hogy ez a megigazulás nem a jövőre, tehát a feltámadás utánra vonatkozik, hanem a megtérés után azonnal, szintén kegyelemből és hit által.

  2. Drága ERIKA!

   Bocsáss meg, de tényleg nem értjük egymást. Illetve én értelek, de valahogy neked nem megy át, amiről beszélek. Ezért ne haragudj, de már nem gondolom, hogy volna mit mondanom! Aki értette amit mondtam, értette, aki nem nem.

   Szeretettel:

   Ida

 2. Íme, a kulcsmondat:

  “EURÓPÁNAK EGYSÉGESÜLNIE KELL!”

  Ezt Nógrádi György vetette fel.No persze,ő “csak” egy szócső.Afféle megmondóember.Szerintem nyilvánvaló,hogy Európa egységesítése az Egységes Világkormány felé vezető út egyik kilométerköve.Ugyanezen út részét képezi a nemzeti egységesítés,amihez a hazai szélsőségesek farigcsálnak manapság ürügyeket és jelmondatokat.Igaz,minden politikai tömörülés és politikai megnyilvánulás csakis eleve szélsőséges lehet,különben nem működhetne.Irányultságától függetlenül csak ezen a lebutított nyelvezeten keresztül képes mozgósítani.És a frusztráltak tömegei valóban rá is harapnak… Hiszen az atomkorszakba zárt homo sapiens óráról órára mást sem tesz,mint ellenségképet keres és fest.Méghozzá igencsak buzgó szorgalommal.

  A Világkormány egyik alappillérének,az Egyesült Európának a gondolata,eredetileg a Páneurópai Unió volt.Ma a szintén szélsőségesnek mondható “gyurcsánypárt” vállalta fel nyíltan ennek propagálását.Azonban világosan látható,hogy a háttérben ott húzódik az összes többi kis és nagy párt tevékenysége.Kétes munkájukat a szemünk előtt végzik,és például a “gyurcsánypárt” és a “vonapárt” szembenállása merő szimuláció.Különböző eszközökkel ugyan,de mindannyian ugyanazon melóznak: Európa egységesítése.(Arra számítanak,hogy így a Fenevad legalább egészben nyelheti le.) Láthatjuk,nem jelentenek kivételt ez alól a politikai holdudvaroncok sem. (Pl. Nógrádi György) Teljesen világos,hogy a “jóságos varázsló”,Albert Einstein sem a kisujjából szívta ki az Egységes Világkormány szükségességét.

  “A húszas években (…) bírálta a Népszövetséget és a leszerelési tárgyalásokat Albert Einstein is. (…) Úgy vélte,a Népszövetségnek fel kell állítania egy nemzetközi döntőbíróságot,amely szigorú szankciók alkalmazásával *könyörtelenül* végrehajtja a hozott határozatokat.Ez a javaslat végeredményben megismételte azt a tervet,amelyet a szabadkőművesség már a Népszövetség felállítása előtt kidolgozott.”
  (L.Nagy Zsuzsa: Szabadkőművesség a XX. században, 1977; Kossuth Könyvkiadó)
  Még néhány további gondolat ebből a könyvből:
  “…mindkét oldalon vannak józan és reálisan gondolkodó szabadkőművesek,demokraták,akik átlátják,hogy nacionalista alapon nem lehet szó népek és államok békés együttéléséről. (…) Az eddigiek alapján érthető,hogy a szabadkőművesség berkein belül fogalmazódott meg a Páneurópa gondolat (…) a kezdeményező az osztrák szabadkőművesség és Richard Nicolaus Coudenhove Kalergi gróf volt.Kalergi gróf,akinek anyja japán,apja holland-görög eredetű volt,Bécsben született,majd Csehszlovákiában élt,1939-től francia állampolgár,s ekkor már Svájc,majd az Egyesült Államok volt az otthona.” stb….stb…..stb…. A részleteket szerintem itt már mindenki betéve tudja,úgyhogy nem folynék bele.

  Oda akarok kilyukadni,hogy igencsak érdemes megfigyelni a szövegkörnyezetet,ahová Nógrádi beszúrta a fentebb idézett mondatát.Gondolom azt is tudja itt mindenki,hogy a tálalt híreknél az elejtett rövid vagy félmondatok sokkal több és egyenesebb információt hordoznak.Nógrádi egy pokoli Európa-képet jósol.Szól,hogy ez az egész nem lesz így jó.Aki ehhez a hangvételhez csatlakozik,az úgy nevezett “hasznosidiótaként” (ez egy társadalmi,politikai fogalom) pont annak a szekerét fogja tolni,akiét pedig nagyon nem szeretné…

  https://www.youtube.com/watch?t=1&v=LXEgp0TycBw (6:25-körül)

  Be kell állnunk a láncolatba amit “ezek” fonnak,és azzal kell meglepetést okoznunk nekik,hogy megtörjük az erőszak folytonosságát ezen láncolatban.

  1. már egységesült a homoszexuálisak révén,és ebben amerika is benne van már nyakig! ha valaki nem is meri a bibliát,az nem lehet mentség a tőzsgyökeres hülyeség ellen. a prófétákat soha nem szerették avilágon ,de Az egy igaz Isten szava győzni fog.Az első és második világháborúban is voltak,akik nem álltak fel a kényelmes “karosszékjeikből”,hol vannak ma már? holvan az összes “világbirodalom”? hol van a magabiztos európa az istentelen aikotmányával? csődtömeg az egész emberiség ,mert nem tiszteli a teremtőjét. egy igazság van:Isten szava:a bibliában található,nem elferdítve,nem kozmetikázva, hanem eredeti értelemmel. ám Krisztust is megfeszítették, mégpedig a saját népe. volt ott egy római százados,aki azt mondta:bizony Isten fia volt ez. a zsidóknak menekülni kellett jeruzsálemből az Isten választott népének. európa azt gondolja,hogy az istentelen alkotmányával megússza szárazon? szeretném,ha az európai istenes kultúra visszatérne,és akkor talán igen. vannak szemeink,de nem látunk,vannak füleink,de nem hallunk ,hogy megmenekülhetnénk Isten nélkül.

   1. Kutyaszorítóba kerültünk.
    A Szijjártó-féle hír után is ugyanez a téma folytatódik.Ez esetben Orbán Viktor és Bajorország miniszterelnöke a két főszereplő.Ezen a szinten is Európa egységbe tömörítése-szorítása van az étlapon.Ezt az Egységes Európa felé vivő szorgos tempózást még Gyurcsány Ferenc is megirigyelné.Ha a határokat lezárjuk -ami hamarosan fegyveresen fog megtörténni szerintem- a Fenevad kedvére teszünk,mert ez csak egységes európai fellépés során lehetséges.Azonban amennyiben pedig beengedjük őket,elveszik a Hazánk,Magyarország.Ez tényleg elég kutyaszorító-szerű…

    1. Lenin .

     Nézd középről ( de inkább kívülről ) szemlélve az ese –
     ményeket : Eltekintve minden izmustól / ideológiától /
     pártoskodástól ; Elemezd ‘birodalmi / gyarmati’ vonat –
     kozásban – Így tisztább lesz a helyzetkép felismerése .

     Több Mint 9 / 11 ;
     https://www.youtube.com/watch?v=fd3h_pSQ2cM

     “Ne várjanak a történészektől egyszerű megfigyelések –
     nél többet, de ezeket az egyszerű megfigyeléseket tes –
     sék tudomásul venni !”

    2. Plusz Idézet a videóból .
     “Sokan kérdezik kinek higyek, az X-nek vagy Y-nak, vagy
     Z-nek ? Kiben bízhatok ? Csak önmagában bízhat ! Há –
     borús bűnösök ( stb-stb ) minden színben felléphetnek.
     Sokan úgy vélik : Ha rájuk szavazok, ők biztos nem fog –
     nak háborúskodni ( stb-stb ). Egy év múlva pedig meg –
     lepődnek, ha mégis” { és a satöbbin – finoman szólva }

    3. Seraf barátom!Bizonyos értelemben kívülről igyekszem nézni mindezt.Viszont annyira,mint egy buddhista,nem tudok “laza” maradni,hogy a teljes passzivitásig vigyem ezt el.Azt az észrevételemet igyekeztem közzétenni,hogy teljesen felesleges a hanyatló és valójában sosem volt Európához ragaszkodni,beleértve Magyarországot is.Ugyanis a jelek szerint minél inkább ragaszkodunk ehhez a földrajzi-fizikai virtuális világhoz,annál inkább támogatjuk a Fenevadat.Úgy látszik,meg kell tudnunk halnunk ahhoz,hogy élhessünk.Mert minél inkább próbáljuk életünket,országunkat megtartani,annál inkább elveszítjük azt.Ez most a szín megvallások korszaka.Még a saját házanépe is ellensége lehet emiatt az embernek.Minden egyre inkább önmagával meghasonlófélben van,és ahol ketten lesznek,csak az egyik vétetik fel.Ha van valami,amivel a Fenevad nem tartóztatható fel,akkor az az erőszak.

     A küldött videót köszönöm szépen!Már belelestem valamicskét.Természetesen teljes egészében meg fogom nézni a következő napokban,és figyelembe veszem hozzá mindazt,amiket írtál.

    4. Testvérek!
     Már elhangzott, az LMP felől, hogy a menekültekre/bevándorlókra nyomkövetőt kellene tenni…

  1. Kedves Soraya!

   Csak óvatosan ezzel a lappal, mert a politikai pártok egyikének a lapja. A “sok igazság” mellett megbujtatott féligazságok, emberek lelkeinek hangolása a pártérdekeknek megfelelően. A mi lelkünk pedig csak maradjon a Bibliára hangolódva, uszítás és gyűlöletmentesen, mint akik tudják, hogy ezekkel az eseményekkel is a próféciák és Isten szava teljesedik. És bármilyen hihetetlen is ebben a keverés-keveredésben a legvégső szó Istené lesz.

   Szeretettel: Erika

 3. Jó kérdések… Emlékszem fiatal hívőként csaknem húsz évvel ezelőtt is azt mondtuk – persze szigorúan csak magunk között – hogy “nem lehet sok hátra”, talán néhány évtized csak, nem több. Akkoriban pedig szinte béke volt a világban ehhez képest, ami most van… Számomra a jelen eseményei most még mindig inkább nyitánynak tűnnek, nagyobb események, még jobban álcázott manipulációk várhatóak. Úgy vagyok ezzel, hogy meglepő módon mintha mindig lehetne még tovább emelni a téteket. A zavarodottság még csak most kezd igazán begyűrűzni a nyugati illúzióvilágba, de hol van még a mi világunk alapjainak megrendülése? Persze, hogy az is el fog jönni, csak a “hogyan” nagy kérdése áll még nyitva… Sajnos én úgy látom, hogy nagyon sok sötét dolog történhet még meg, ezekhez pedig idő és előkészület szükséges. De eközben még hirdettetik az örömhír minden népnek… Ne feledjük, mintegy 4000 nyelven még nincsen Biblia sem. Igaz a nagy világnyelveken, meg sok kisebben is már régóta és sokféle fordításban van, itt szinte már túlzásnak is tűnik néha a felhozatal. Sok szempontot kell egyszerre látni a végidőnél szerintem, s ezek között nem egyszerű igazságot tenni magunkban, úgy érzem. Miközben Jézus igazsága végül is egyszerű, addig a hazugságok egymást átfedő, meg egymásnak is sokszor ellentmondó körei aligha átláthatók teljes mértékben… Most már hosszabb ideje hajlok egy jóval óvatosabb szemléletre ezzel a témával kapcsolatban. Jó néhány rajongó keresztény csoport már a 19. század óta állandóan vagy a második eljövetel, vagy a világ pusztulásának lázában ég(ett ki). Hívő emberek tömegei estek áldozatul az emberi vezetőik megtévesztő, haszonleső állításainak, eljárásainak. Az Úr Jézus pedig óvott minket ettől a szemlélettől, hiszen az igaz, hogy minden nap készen kell lennünk, de ugyanakkor “Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszenek titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és azt mondják: Én vagyok! – meg azt: Eljött az idő! De ti ne kövessétek őket!” (Lk 21:8) Én hálás vagyok ennek az oldalnak a szerkesztőinek, mivel úgy látom kiegyensúlyozott tájékoztatás történik riogatás nélkül, és a teljes kép részleteit próbálják kikutatni az Úr eljövetelét szükségképpen megelőző dolgokról, miközben gondolkodásra késztetik az olvasókat…

  Nem tudom ismeri-e valaki Roger Liebi írásait, én kettőt olvastam korábban. Persze sok kérdés megmaradhat ezek után is, de engem eléggé foglalkoztatnak a Jeremiás könyvének 50-51. fejezeteiben olvasható próféciák Babilon pusztulásáról, illetve Izrael hazatéréséről. Persze sok más hasonló szakasz is van még ezeken felül, de most ezek tűnnek igazán aktuálisnak. Elemzi Liebi is ezt a részt és bizonyos dolgokban hajlok is a nézőpontjára… De azért nem is olyan egyszerűek ezek az igék, még ha olyan ismerősen is cseng sok minden a leírtakból!

 4. Kedves Thea!
  Idának választ írtam, de fenn akadt. Tedd be légy szíves.
  Köszike: Erika

  1. Kedves Érdeklődő!

   Érdekesnek érdekes, de én eléggé másképp látom a helyzetet. Egyrészt nem gondolom, hogy a nagy nyomorúság 7 évig fog tartani, másrészt még nagyon sok minden hiányzik ahhoz, hogy elkezdődjön.

   1. Kedves Thea!

    Én is úgy látom a helyzetet, ahogy te, de nem a 7 évet tartottam érdekesnek. Egészen más dolog jutott eszembe, ami összefüggésben lehet ezzel amit a videóban hallottam, bár lehet, hogy a nyelvi akadályok miatt nem egészen jól fordítottam.

 5. Kedves Thea!

  Örömmel olvastam a múltheti,”Beszéljünk a menekültekről” című írásodat.Ma is azt mondom,mint akkor,hogy igazán csodálatos írás.A mások megsegítésére külön kitértél,még nagyjából az elején.Nem zárkózva el olyan radikálisnak mondható lépéstől sem,amelyikben felvetetted,hogy az lehet éppen egy “alvó” terrorista is.Én nem segítenék ilyen embernek természetesen,de nem tudhatjuk előre,hogy ki kicsoda.Az ítélkezés nem is a mi dolgunk.Leszögezted: mások megsegítéséről van szó,és kész. Azt demonstrálandó, “hogy Isten szeretete mindezek felett áll”,írod.Szerintem nagyon helyesen.Bibliai idézettel is alátámasztottad.Aztán,majd ítélkezik valaki más.Mondjuk,Isten.És ezt a témát feszegeted tovább,amit szintén örömmel olvastam.További örömömre,fokoztad radikalizmusodat.,ahogy összekapcsoltad a rászorulók megsegítését az estlegesen beszivárgó terroristák miatti aggodalmakkal.Feltetted a kérdést: “mi történne,ha utólag kiderülne,hogy egy terroristának segítettünk?Az útmutatás elég egyértelmű: *Aki azért tudna jót tenni,de nem teszi,bűne az annak.* ” És ezt is tovább fejtegeted.Szerintem,igazán szép dolog tőled!

  Egyelőre itt befejezném akkori írásod felemlegetését,mert csak röviden szerettem volna ecsetelni,hogy miért is tetszik nekem annyira.Váratlan volt a mondanivalód,a megközelítésed.Kiemelkedett egyfajta kerékvágásból,az ember felkapta a fejét rá.Nem sok ilyen média megnyilatkozással találkozni… Vártam,hogy következő írásaidban majd tovább árnyalod ezeket az emberi közjátékokat,melyek a szürke hétköznapok szintjén folynak.Azonban,sajnos egyre inkább eltávolodni látszol ettől.Jelen írásod már merő közhely pufogtatás.Az egyel ezelőttinél is jeleztem már,hogy szerény meglátásom szerint túl sok benne az adat.Holott,még te szögezted azt le,hogy “ne foglalkozzunk statisztikákkal,hanem segítsünk,akinek tudunk”.Már az előző cikkben is sok volt a média terítése,holott te is tudod,mert írtad,hogy mi a baj a médiával.Sarkosan fogalmaz.Magyarul,közhelyeket nyomat. “Sok vegyes érzelem és gondolat kavarog bennem most is,köszönhető ez részben a média rendkívül szélsőséges és sarkított híradásának minden oldalon.” Igen,valóban látni,hogy nem sikerült rendszerezned a gondolataidat azóta.Az akkori írást kiindulópontnak szántad,ám ettől a ponttól távolodva,csak a növekvő entrópia jellemez.Persze ez törvényszerű,ha valaki beleragad a részletekbe… Az előző írásod,ami egy külföldi szemén keresztüli kép….hát szóval,az oké,hogy külföldi,de a leírt kép alapján ez jellegét veszíti.Akár egy magyar könyvelő is írhatta volna… Valóban nem kell egyedül kibogoznod a szálakat,ahogy ezt jogosan megjegyezted,de szemlátomást ezek a szálak szanaszét feslettek számodra.Ugyanis szerintem,a kezdeti ígéretes irányvétel után letértél a keskeny útról.Háttérbe szorult a mások megsegítése,és elkezdted erőltetni a statisztikákat.

  Mi,az olvasóid vagyunk azok,akiknek megsegítésre van szüksége tőled.Lentebb utaltál rá itt valahol,hogy időd nagy részét a Biblia szövegének holdudvarában töltöd.Személy szerint én ebből újra szeretnék többet látni.Az utolsó időkkel foglalkozol itt.OK.De a médiát szerintem szinte folyamatosan túl tolod.Azt a médiát,amiről ezek szerint neked sincs valami jó véleményed.Persze,hogy belezavarodunk… Utolsó idők,utolsó előtti idők,utolsó utáni idők,ilyen idők,olyan idők… Mindegy is,mert a probléma és a kihívás minden időben ugyanaz: saját magunk.Felhívtad a figyelmünket a következő Bibliai idézetre: “adjatok és nektek is adnak,jó mértéket,megnyomottat és megrázottat,színig teltet adnak öletekbe.Mert azzal a mértékkel mérnek nektek,amilyennel ti mértek.” A következő ehhez hasonló idézet: “Ahogy szeretnéd,hogy az emberek veled tegyenek,tégy úgy te is velük!” Mindezek a következő kérdést vetik fel: ki vagyok én?A választ lásd a Bibliában.

  Persze,van más kérdésre is válasz a Bibliában,amely kérdés így hangzik:kicsoda Isten?Az evangélium a válaszok könyve.Választ ad Isten és az ember kapcsolatára.Más kérdésre nem ott keresendőek a válaszok.Így hát,azok a kérdések és válaszok igazából nem is léteznek…

  1. Mi lenne,ha csak szeretetről beszélnénk,és Isten Igéjéről,és csak a szépről és jóról,a megbocsájtásról,stb,mert,akkor az ördög elmenekül erről az oldalról,ebből az országból és a Földről is?!

  2. Mi lenne,ha elkezdenénk Isten Igéjében maradni,Jézussal a szívünkben,elkezdenénk mindenhol,ahol lehet gyümölcsfákat ültetni,zöldségeket termeszteni,kalászosokat vetni,erdőket telepíteni,és virágokat ültetni(tudom most ősz van,de tavasztól mondjuk).Mit foglalkozzunk a médiával,hogy mit mond,a bankokkal,hogy milyen hiányról papolnak,ezeket Isten nem ismeri,Isten csak az élő teremtményeit ismeri.
   Idővel a sivatagot is együtt virágba borítanánk,gyümölcsösöket ültetnénk,és csodálatossá válna a bolygó,és azt vesszük észre,hogy elmúlt a sötétség,a betegség,a háború és minden.Isten gyönyörködne bennünk,mi meg Isten szeretetében léteznénk,és mindent megad nekünk.

   1. Kedves István!

    Szép álmod van, ami be is fog teljesedni akkor, amikor e jelen világ fejedelmétől elvétetik a hatalom. (Jézus Krisztus visszajövetelével.)
    De addig … hadban állunk, és ébereknek kell lennünk.
    1.Péter 5:8 Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:

    Szeretettel: Erika

   2. Kedves István!

    Mindenki építi, teremti a jövőt, ki így ki úgy és a gyümölcsét is le fogja szüretelni.
    Isten a szavával teremtett, a gyermeke az ember is hasonlatos hozzá, csak ezt kevesen tudják, merik felismerni.
    A sátán, a kis-értő, az agy spekulál. Ezt tanulta, ezt iskolázták bele. Ez a dolga.
    Mert mindkettő bennünk lakik.
    Az agy, a kis-értő, aki meghal, neki az élete véges, tehát fél és másokat is igyekszik félelmébe bevonzani.
    A halhatatlan istené részünk nem aggódik csak él és teremt, ahogy azt Atyjától megtanulta.
    A kis értő meg próbálkozik, keres, pedig meg van írva a végső napokat nem tudja más csak az Atya.
    István!
    Tedd a dolgod és hagyd a halottakat, had temessék halottaikat.

    1. Nem csak egy van, hanem egy mááááásik! Így érthető lenne?! Elég volt a kiforgatásból meg a sok gyűlölködésből – szemétbe kellene dobni!

  1. Jaryd!
   Ironikus leszek,szerintetek ők tudják,hogy emberek?
   A liberális illetve mentálisan defektes emberek szerint ők ugyan olyanok mint keresztény értékeket képviselő honpolgáraink.
   Üdv:Bronson

 6. Mit gondoltok még mennyi idő van még a második eljövetelig? 100 év? 200 év? 500 év? Esetleg 100 évtől is kevesebb? Nem tudja még a Fiú sem csak az Atya de valamit ki lehet hámozni szerintem….

  1. Kedves Steff82! Jézus még ami életünkben visszafog jönni! Nincs 100 év, se, 50 év. Én úgy gondolom, hogy 15-20 éven belül, de talán ez is sok! Könnyen meglehet, hogy 2-3 éven belül! Ne felejtsük el, hogy a sorrendet mi emberek alakítsuk! Tőlünk függ az is, hogy előbb jöjjön el az Antikrisztus vagy sem! Ha lesznek megtérők, akkor a fenevad mindig háttérben szorul, ha nem lesznek megtérők akkor nagyon fürgén jönni fog, míg feltámad és emberi alakot nem fog felvenni!

   1. Kedves Steff82!

    Jézus nekünk nem időpontot, hanem “jeleket” hagyott a Máté 24. fejezetében. Ezek a jelek napjainkban a szemünk láttára teljesednek be.
    Jézus visszajövetelének KONKRÉT, RENDELT IDEJE van, amit csak az Atya tud(ott) még Jézus földi életének idején is, és mi emberek ezt az időPONTOT nem ismerjük, de a jelekből minden számunkra fontosat ki tudunk olvasni.
    Azért mondom, hogy konkrét és rendelt idő, mert ezt az időpontot senki, és semmivel meg nem tudja megváltoztatni!
    (Sem a világ fiai, akik honvédő háborúkkal akarják le-ki-verni az ellenséget, megvédeni a hazát, sem nem függ a megtérők, – megtérendők – számától !!!
    Fontosnak tartom ezt kihangsúlyozni, mert nem csak a világ fiai, de sok elhitetett keresztény is azt hiszi, hogy ezt az időpontot lehet “tologatni”.)
    Egyébként ezzel függ össze a napjainkban zajló példa nélküli “menekült áradat” is. Célja a rettegés és zavarkeltés, hogy az Antikrisztus minél előbb megjelenhessen a “világot megváltó” színeiben, eltörölhesse a kereszténységet (is, elsőre) és bevezethesse a hamis isten imádatot, (az az önmaga imádatát).
    Nekem úgy tűnik többszöri próbálkozás után, hogy lekapcsolták az egyik legnagyobb internetes Biblia olvasó portál szerverét a http://biblia.hit.hu/ -n.
    Ha ez igaz, és végleges a lekapcsolás, akkor számíthatunk minden valóban keresztényi oldal megsemmisülésére is, – első lépésként.
    Ennyire van közel, az Antikrisztus megjelenése, akit Krisztus fog megsemmisíteni a visszajövetele alkalmával.

    Szeretettel: Erika

    1. Kedves ERIKA!

     “Azért mondom, hogy konkrét és rendelt idő, mert ezt az időpontot senki, és semmivel meg nem tudja megváltoztatni!
     (Sem a világ fiai, akik honvédő háborúkkal akarják le-ki-verni az ellenséget, megvédeni a hazát, sem nem függ a megtérők, ? megtérendők ? számától !!!”

     Az ige szerint addig, amíg mindenki meg nem tért, aki neve az élet könyvébe írva van erre a korszakra, addig nem jön vissza az Úr. Persze ahogyan kinéz, már nem kell hozzá sokat várni…! ( Mert mindennek rendelt ideje van, a születésnek is, …stb. )

     Luk. 21,24 …, míglen betelik a pogányok ideje.
     Jel. 6,11 —– a míg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak—–, mind az ő atyjokfiainak száma,—– a kiknek meg kell öletniök, a mint ők is megölettek.

     Viszont a Jelenések könyve ( és más, pl Sofóniás könyve) szerint, ha az emberek megtérnének, akkor Isten megbánná amit tenni akar, és a “nagy Nyomorúság nélkül zárulna le ennek a korszaknak az ideje. ( Persze a Jel könyve is azt írja, hogy nem fognak megtérni…!)

    2. Kedves Idám!

     “Az ige szerint addig, amíg mindenki meg nem tért, aki neve az élet könyvébe írva van erre a KORSZAKRA, addig nem jön vissza az Úr.”

     – Azt nagyon helyesen írod, hogy az Isten korszakokra osztva viszi véghez az üdvtervét. A korszak pedig IDŐEGYSÉGET foglal magában. Az időegység lejártával pedig egy új korszak veszi kezdetét. Ez pedig “gyermek nyelven szólva” azt jelenti, hogy “aki bújt, aki nem, megyek.” (Máté 25:1-13 külön is kiemelve a 10. vers)
     – Mivel én olyan Igét nem olvastam a Bibliába, amit itt fent említettél, kérlek jelöld meg ennek az Igének a helyét is.
     – De el tudom képzelni azt is, hogy ezzel az Igével tévesztetted össze:
     9. És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.
     10. És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?
     11. Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, amíg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, AKIKNEK MEG KELL ÖLETNIÖK, amint ők is megölettek. (Jel. 6:)
     (Szerintem van egy hangyányi különbség a megtérők és a mártírhalált szenvedők között… Ráadásul nem minden megtértet ölnek meg. Akik életben maradnak, azokra az elragadtatás vár.)

     “Luk. 21,24 ?, míglen betelik a pogányok ideje.”
     23. Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokban a napokban; mert nagy szükség lesz e földön, és harag E NÉPEN. (mármint a zsidókon!)
     24. És elhullanak fegyvernek éle által, és fogva vitetnek minden pogányok közé; és JERUZSÁLEM MEGTAPODTATIK A POGÁNYOKTÓL, míglen betelik a pogányok ideje. (Luk. 21:23, 24)
     2. De a tornácot, amely a templomon kívül van, kihagyd, és azt meg ne mérd; mert a POGÁNYOKNAK ADATOTT, ÉS A SZENT VÁROST TAPODJÁK NEGYVENKÉT HÓNAPIG. (Jel. 11:2)
     – Lám, lám, mennyire nem egészséges egy Igeszakaszt kiragadni a környezetéből, és másra értelmezni, mint amire adatott. Ez az Ige az elkövetkezendő Jeruzsálem 42 hónapos megszállásáról szól az Antikrisztus idején, és semmi köze a megtértekhez.

     ” Viszont a Jelenések könyve ( és más, pl Sofóniás könyve) szerint, ha az emberek megtérnének, akkor Isten megbánná amit tenni akar, és a ?nagy Nyomorúság nélkül zárulna le ennek a korszaknak az ideje.”
     – Meg tudnád jelölni a Jelenések és a szóban forgó Sofóniás hivatkozásait, hogy ez esetben a nagy nyomorúság nélkül zárulna a korszak? – mert én úgy látszik lemaradtam róluk.

     Szeretettel: Erika

    3. Drága ERIKA!

     “? Azt nagyon helyesen írod, hogy az Isten korszakokra osztva viszi véghez az üdvtervét. A korszak pedig IDŐEGYSÉGET foglal magában. Az időegység lejártával pedig egy új korszak veszi kezdetét. Ez pedig ?gyermek nyelven szólva? azt jelenti, hogy ?aki bújt, aki nem, megyek.? ”

     Luk. 21,24 ?, míglen betelik a pogányok ideje.

     Jel. 10,6 És megesküvék arra, a ki örökkön örökké él, a ki teremtette az eget és a benne valókat, és a földet és a benne valókat, és a tengert és a benne valókat, hogy idő többé nem lészen: ( a megtérésre!)Jel 10,6 Megesküdött arra, aki örökké él, aki teremtette a Mennyet és a benne él?ket, a Földet és a rajta él?ket, és a tengert és a benne él?ket. Azt mondta: ?Nem lesz több haladék!
     Jel. 6:11. Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, amíg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, AKIKNEK MEG KELL ÖLETNIÖK, amint ők is megölettek.

     És, ha az utolsó mártír is megöletik…?
     ?
     Igen, és ezért idéztem ezt az igeverset, mert ebből is látható, hogy meg van adva a pogányoknak is az idejök . ( Persze idézhettem volna egyéb igehelyet is, amelyben (kizárólag) erről ( a kegyelem idejének a meghatározottságáról) szó van, de azt gondoltam, hogy ebből is érthető. (Az említett igevers pedig, a 66-70-es háborúban teljesült.)

     “11. Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, amíg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, AKIKNEK MEG KELL ÖLETNIÖK, amint ők is megölettek. (Jel. 6:)
     (Szerintem van egy hangyányi különbség a megtérők és a mártírhalált szenvedők között? Ráadásul nem minden megtértet ölnek meg. Akik életben maradnak, azokra az elragadtatás vár.)”

     Igen, van. És, ha az utolsó mártír is megöletik…? Csel. 13,48 A pogányok pedig ezeket hallván, örvendezének, és magasztalják vala az Úrnak ígéjét; és a kik csak örök életre választattak vala, hivének…

     “? Lám, lám, mennyire nem egészséges egy Igeszakaszt kiragadni a környezetéből, és másra értelmezni, mint amire adatott. Ez az Ige az elkövetkezendő Jeruzsálem 42 hónapos megszállásáról szól az Antikrisztus idején, és semmi köze a megtértekhez.”

     Az “idő” volt a lényeg, ahogyan azt ki is ragadtam belőle, és ami erre a kegyelmi időkorlátra is vonatkozik. Alá a másik igeverset is beillesztettem, kiemelve abból a szolgatársak számának is meghatározott voltát is, erre a korszakra. És, hogy biztos legyen, még a végén idéztem a “mindennek rendelt ideje van…” tartalmú igeverset is. (Pl, ez az igevers is azt támasztja alá, hogy akinek ebben a korszakban kell megszületnie, és az örök életre választatott, annak adatik idő megtérni: Csel. 13,48 A pogányok pedig ezeket hallván, örvendezének, és magasztalják vala az Úrnak ígéjét; és a kik csak örök életre választattak vala, hivének… )

     ? Viszont a Jelenések könyve ( és más, pl Sofóniás könyve) szerint, ha az emberek megtérnének, akkor Isten megbánná amit tenni akar, és a ?nagy Nyomorúság nélkül zárulna le ennek a korszaknak az ideje.?

     “? Meg tudnád jelölni a Jelenések és a szóban forgó Sofóniás hivatkozásait, hogy ez esetben a nagy nyomorúság nélkül zárulna a korszak? ? mert én úgy látszik lemaradtam róluk.”

     Bocs, tényleg nem a Sofóniásból van. Ott csak az Úréihoz szól, megtérést sürgetve:
     Sof. 2,1 Térjetek eszetekre, s eszméljetek fel, ti, arczátlan nemzet, MIELŐTT SZÜLNE A VÉGZÉS (mint a polyva száll tova az a nap!); míg rátok nem jön az Úr haragjának tüze, míg rátok nem jön az Úr haragjának napja!
     Keressétek az Urat mindnyájan e föld alázatosai, a kik az ő ítélete szerint cselekesztek; keressétek az igazságot, keressétek az alázatosságot: talán megoltalmaztattok az Úr haragjának napján!

     Erről beszéltem, hogy amennyiben az emberek megtértek volna, akkor az események másképpen történtek volna, és a korszakok is másképpen zárultak volna le:

     Jóel. 2,12 De még most is így szól az Úr: Térjetek meg hozzám teljes szívetek szerint; bőjtöléssel is, sírással is, kesergéssel is. És szíveteket szaggassátok meg, ne ruháitokat, úgy térjetek meg az Úrhoz, a ti Istenetekhez; mert könyörülő és irgalmas ő; késedelmes a haragra és nagy kegyelmű, és bánkódik a gonosz miatt. Ki tudja, hátha visszatér és megbánja, és áldást hagy maga után; étel- és italáldozatot az Úrnak, a ti Isteneteknek?!
     Luk. 19,42 Mondván: Vajha megismerted volna te is, csak e te mostani napodon is, a mik néked a te békességedre valók! …

     Itt, ezekben : Jel. 9,20 A többi emberek pedig, a kik meg nem ölettek e csapásokkal, nem tértek meg az ő kezeik csinálmányaitól, hogy ne imádnák a gonosz lelkeket, és az arany és ezüst és ércz és kő és fa bálványokat, a melyek nem láthatnak, sem hallhatnak, sem járhatnak; És nem tértek meg az ő gyilkosságaikból, sem az ő ördöngösségeikből, sem paráználkodásaikból, sem lopásaikból….stb…

     Pedig egyértelműen arról van szó, hogy a csapások azért történnek ( bár természetesen a bűneik miatt) , hogy megtérésre buzdítsák az embereket, de nem teszik meg. Ha megtennék:

     ?Jer. 18,8 De megtér az a nép az ő gonoszságából, a mely ellen szólottam: én is megbánom a gonoszt, a melyet rajta véghezvinni gondoltam.
     ?Jer. 18,10 De a gonoszt cselekszi előttem, és nem hallgat az én szómra: akkor megbánom a jót, a melylyel vele jót tenni akartam.
     ?Jer. 26,3 Hátha szót fogadnak, és mindenki megtér az ő gonosz útjától, akkor megbánom a veszedelmet, a melyet nékik okozni gondoltam az ő cselekedeteik gonoszsága miatt.

     Persze ezeken felül még lehetne idézni ide jó sok igeverset, amely arról szól, hogy amennyiben az emberek megtérnek, akkor Isten az ítéletet is elfordítja róluk, mert nem gyönyörködik a bűnös halálában, hanem abban, hogy megtérvén éljenek. (Ezék. 18,32 Mert nem gyönyörködöm a meghaló halálában, ezt mondja az Úr Isten. Térjetek meg azért és éljetek! Mondjad nékik: Élek én, ezt mondja az Úr Isten, hogy nem gyönyörködöm a hitetlen halálában, hanem hogy a hitetlen megtérjen útjáról és éljen. Térjetek meg, térjetek meg gonosz útaitokról! hiszen miért halnátok meg, oh Izráel háza!? …) Viszont ez magával hozza azt a logikus magyarázatot is, hogy amennyiben a megtérés megtörténik, akkor a korszakok másképpen záródnak le, mint ami a próféciákban olvasható. Hiszen Isten nem azért adta a próféciákat, hogy kárörömmel majd azt mondhassa, hogy “na látjátok én tudtam előre, hogy mi fog történni, és mit teszek, és úgy is lett”, hanem azért, hogy figyelmeztesse az embereket, hogy abban az esetben, ha nem térnek meg, akkor mi fog történni. Viszont az ígéretet is megadta, hogy amennyiben megtérnek, akkor meg fogja változtatni az ítéletét…!

     Egyébként nem kritizálni akartam a hozzászólásodat, hanem finomítani rajta, hogy azért lehessen látni, hogy nem arról van szó, hogy, ha a fene fenét eszik is, akkor is végrehajtja Isten azt az ítéletet, amit megmondott, hanem, hogy lenne remény arra, hogy ha az emberek megtérnének, akkor ez a Nagy Nyomorúság se történne meg, és enélkül zárulna le ez a kegyelmi korszak. Ha a zsidók megtértek volna, akkor Krisztust is felismerhették volna, és ez a 2000 év teljesen másképpen alakult volna.

     Szeretettel: Ida

    4. Drága Idám!

     Tudom, hogy nem kritizálni akartál, és nincs is ezzel semmi baj. 😀

     Arról van inkább szó, hogy elérkeztünk az egyik (jelentős) korszakot lezáró eseményhez, nevezetesen a Fenevad és Hamis próféta megsemmisítésének, valamint Sátán megkötöztetésének korszakvégéhez.
     Ez már önmagában is egy ?ítéletes? korszakváltás, ezért ez már alapjáraton sem tud meglenni a nagy nyomorúság nélkül. De a korszakváltást még mindig követi az Isten kegyelme, csak épp más formában, a millenniumi Királyságban.
     Egészen pontosan ezt mutatja a 10 szűz példázata is. 5-en elkészültek a jelenlegi korszak végéig, a másik 5 is visszajött ugyan az olajjal, de mivel ?késtek? így ők már csak a következő korszak kegyelmébe fértek bele.

     Jelen korszakunkban, amíg Sátán e világ fejedelme, (aki hitető, megtévesztő, gonosz,) lehetetlen az emberiség többségének az Istenhez térni, mert az embereket akaratuk ellenére megtéveszti, “beszippantja” a gonosz befolyása, ami az idők folyamatában egyre erőteljesebben nyilvánul meg.
     Elődeink még templomokba jártak, erkölcsös életet éltek, félték az Istent. Később előtérbe került a “nincs is Isten/materializmus” dogmája, és sokan ki is próbálták bűnökkel, hogy jön-e érte a büntetés. Ezeknek az embereknek egy része nem látta meg életében az Isten büntetését, (pedig ott volt), más részük a bűnök elkövetésével úgy gondolta, hogy “megfogta az isten lábát” és a továbbiakban sportot űzött belőle, és fokozta a méretét.
     Mára eljutottunk az Isten gyalázásához, sőt Sátánizmus néven az ördögimádathoz.
     Pedig Isten szólt! de a bűnök “kedvező befolyásának, élvezetének” nagyobb hatása volt az emberek többségének életére mint az Isten szava.

     “? Viszont a Jelenések könyve ( és más, pl Sofóniás könyve) szerint, ha az emberek megtérnének, akkor Isten megbánná amit tenni akar, és a ?nagy Nyomorúság nélkül zárulna le ennek a korszaknak az ideje.?
     Az általad említett Sofóniás, Joel, és a többi ószövetségi próféta elsősorban Izraelhez szólt, mint nemzethez, Isten választott népéhez, hogy “térj vissza, és én is megbánom a gonoszt, amit rád hozni készültem.” Természetesen Izrael teljessége sem tudott “vissza térni” éppen a fent említett sátáni befolyásoltság miatt, sőt, a fent említett gonoszság fokozódásának folyamata Izraelre is hatott. Még sem voltak feleslegesek a prófétai intések, mert Izrael egésze nem tért vissza, de mégis voltak “visszatérő SZEMÉLYEK” akik a nyomorúságokba sétáló Izrael nemzetében, élvezhették az Isten megtartását.
     Ugyan akkor a “megbánom a gonoszt, amit rád hozni készültem,” csak Izrael nemzetére vonatkozott, (mint választott népre), a Nagy Nyomorúság pedig a föld minden nemzetére vonatkozik, beleértve Izraelt is.

     Szeretettel: Erika

    5. Természetesen a “vissza, vagy megtérők” megtartása, – szintén személyre szabottan – érvényes a Nagy Nyomorúságban is.
     Azt is tegyük hozzá, hogy ez esetben a megtartás nem kifejezetten csak a túlélésre vonatkozhat, hanem a nehéz körülmények közötti üdvösség megtartására is. (pl. a mártírhalál vállalása)

    6. Drága ERIKA!

     Nem értem, hogy pontosan hogyan jön a mondandód az én hozzád szólásomhoz, és azt se pontosan , hogy mit szeretnél ezzel mondani. ( Illetve gondolom, de szeretném, ha megerősítenél ebben a gondolatomban.)
     Vagyis azt akarod mondani, hogy az ószövetségi könyvek, és igék, csak Izraelnek, mint testi, fizikai népnek adattak, és ezek a szellemi Izraelre, az Eklézsiára nem vonatkoznak ?! ( Vagyis, ha Izrael megtért volna, akkor …?! Bár megtérésre buzdító igeversek a jel könyvében is vannak az eklézsiának címezve, illetve azok az igeversek is, amelyeket idéztem ( ill van még több is) azt mutatja, hogy nem azért kell a Jelenések könyvében lévő dolgoknak megtörténniük, mert mindenképpen meg kellene lenniük, hanem azért kell meglenniük, mert az emberek nem térnek meg. )
     De az a kérdésem hozzád, hogy ha az ószövetség igéi már nem vonatkoznak a szellemi Izraelre, akkor mi az az Isten beszéde, amit kardként fel kell venniük Isten gyermekeinek az Isten teljes fegyverzetéből. ( Mert ugye akkor még nem voltak újszövetségi írások, amikor az apostolok tanítottak. Sőt, Pál azt mondja, hogy aki az Isten igéjét magyarázza, tanítja nekünk:
     Gal. 6,6 A ki pedig az igére taníttatik, közölje minden javát tanítójával…. Pontosan akkor itt milyen igéről van szó? És, hogy ez az igevers akkor mit jelent: 1 Kor. 10,11 Mindezek pedig példaképen estek rajtok; megírattak pedig a mi tanulságunkra, a kikhez az időknek vége elérkezett.)

     “Ugyan akkor a ?megbánom a gonoszt, amit rád hozni készültem,? csak Izrael nemzetére vonatkozott, (mint választott népre), a Nagy Nyomorúság pedig a föld minden nemzetére vonatkozik, beleértve Izraelt is.”

     Vagyis itt nemcsak azt mondod, hogy az ószövetségi ígéretek ( ha megtérnének, megtértek volna) csak Izraelnek szólnak, az újszövetségben Isten már megváltozott, és most már nem lenne kegyelem ebben az esetben?! És ezek a pl jelenések könyvebéli igeversek, amelyek arról írnak, hogy “..és nem térének meg…” az emberek, csak ködösítések Isten részéről, és valójában nem is akarná, hogy úgy legyen…?! ( Bár, ha jobban megnézzük, akkor lehet benne valami, mert azt is írja a Szentírás, hogy azok, akik nem akartak az igazságnak hinni, azokra a tévelygés olyan mértékű erejét bocsátja, hogy higgyenek a hazugságnak. Vagyis, valahol maga Isten akadályozza meg őket abban, hogy tudjanak az igazságban hinni. Igaz, ez csak azután történik meg, miután döntöttek…! Itt mondjuk már az AK eljövetelével kapcsolatban írja a Szentírás, de tulajdonképpen mindenkire igaz, akiben az igazság szeretete nincs meg: 2Thessz 2,10 Mindenféle gonosz trükkel igyekszik becsapni azokat, akik a pusztulás felé haladnak, mert visszautasították az igazságot. Pedig, ha szerették volna, megmenekülhettek volna. Mivel azonban nem az igazságot szerették, Isten megengedte, hogy a megtévesztés és hazugság ereje uralkodjon rajtuk, és hogy elhiggyék a hazugságot. Mindez pedig azért történik, hogy akik nem hittek az igazságban, hanem a gonoszságban lelték örömüket, ítélet alá kerüljenek…. )

     Itt még egy idézet arra, hogy az üdvözülők száma is meghatározott ( azon felül, hogy arról is olvashatunk nem egy helyen, hogy az élet könyvébe, már a teremtés előtt be lettek írva ezek a nevek. És abból a könyvből eddig csak a törlés lehetőségéről olvastam.) :
     Róm. 11,25 Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, a meddig a pogányok teljessége bemegyen.
     Róm 11,25 Mert hogy ne a magatok eszétől vezettessétek magatokat testvéreim, akarom, hogy értsétek meg azt a titkot, hogy részleges megkövesedés támadt Izraelen mindaddig, amíg a nemzetekből [kiváló], teljes szám be nem jut.

     Szeretettel: Ida

 7. Kedves Thea! Túl sok híreket olvastok, ezért vagytok megzavarodva! Kicsit le kell állni a hírekkel, mert vannak álhírek is. Sok köztük a téves hírek. Épp ezért javaslom neked és mindenkinek, hogy egy hétig ne nézzen híreket, olvasson bibliát és böjtöljön! És meglátod, hogy friss gondolatokkal már másképp fogod látni az eseményeket, sőt a Szentlélek talán fel is ébreszt és elmondja, hogy az utolsó idők már rég elkezdődött!

  1. Kedves Unicornis!
   Nem tudom a többesszám, illetve a “zavarodottság” kire vonatkozik (talán a fenti cikk költői kérdéseire…?), de ami engem illet, az olvasással töltött időm nagy részét a Biblia vagy bibliai alapú írások teszik ki.
   Igen, vannak ál- és tévhírek, sőt ezek vannak többségben. Hála az Úrnak és az Igének, az összkép rendkívül egyszerű, csupán a részletek nem mindig világosak, de ezek nélkül megvagyunk.
   És azt hiszem nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy az oldal legtöbb olvasója úgy gondolja, hogy az utolsó időkben járunk.

  1. Igen. Isten figyelmezteti a népeket mindenhonnan , de úgy néz ki, hogy süket fülekre talál. Van/nak, aki/k más blogon, azzal érvelnek, hogy ezek a “megtévesztett, szerencsétlen emberek, csak fegyverek. És az ember nem a fegyverre haragszik, hanem aki használja…!” Viszont arra már nem jutottak el értelmileg, hogy itt gondolkodó, határozni tudó és akaró emberekről van szó ( akik vállalták a megbízatást), nem pedig sima géppuskákról, késekről, kardokról, stb. És azt is tudták, hogy esetleg ellenállásba ütköznek, és az bizonyos kockázattal jár. ( Sajnos nem ütköztek állami/karhatalmi ellenállásba egy országban sem azzal, hogy semmibe vették az országhatárt, a honos törvényeket, az ország népét, hogy papírok nélkül érkeztek ( holott anélkül a saját országukat el se hagyhatták), hogy hazudnak, rombolnak, és egyáltalán nem hajlandóak együtt működni a hatóságokkal, és ahogyan kinéz most, nem is fognak.) Márpedig ( Márk. 3,27 Nem rabolhatja el senki az erősnek kincseit, bemenvén annak házába, hanemha elébb az erőset megkötözi és azután rabolja ki annak házát., ..) itt ez már régen megtörtént. Se értelmes hatalom/vezetés, se katonaság, se egyéb, védelemre alkalmas szervek, se normális törvények…!
   A reptereken ( amelyek országhatárként is funkcionálnak) még a cipőt is levetetik az emberekkel, a “terrorizmus” megakadályozását célzó szigorítások alapján ( ha nem engedelmeskednek, akkor a rendőrség akár kényszerítő erővel is eljárhat velük szemben), ott meg csak úgy semmibe veszik a rendőrséget, félretolják őket, és kiröhögik….

 8. A muzulmánoknak mindig célja volt Európa meghódítása. A hó elején volt Buda visszafoglalásának évfordulója, 1684-ben a pápa létrehozta a Szent Ligát és visszavágtak az Oszmán birodalomnak. A területen élő izraeliták a törökök mellett harcoltak, tehát jobban utálták a keresztényeket, mint a muzulmánokat. Szerintem most is hasonló a helyzet a két szemita nép között van egy szövetség a keresztények ellen. Az izraeliek az irányítók az arabok szerepe pedig a csőcselékkel elérni a káoszt. Az lehet a megtévesztő nekünk Európaiaknak, hogy ők egy cél érdekében simán feláldoznak embereket a saját népükből is, ezért tűnik úgy hogy káosz van, közben pedig ez egy tervezett akció.

  1. SZIA NEVEREND.JÓL LÁTOD AZ ESEMÉNYEKET ÍGEN EZ EGY TERVEZET AKCIÓ ÉS AZÉRT KÖVETKEZET BE,MERT AZ EU-BAN NINCS MÁR EGYSÉG MEGGYENGÜLT.A MUZULMÁNOK MEG ÚGY VÁGNAK VÍSSZA EURÓPÁNAK AHOGY A KERESZTES HÁBÓRUKOR EURÓPA TETTE A MUZULMÁN VÍLÁGGAL.A TÖRTÉNELEM ISMÉTLI ÖNMAGÁT,HA EURÓPA NEM FOG ÖSSZE ELESIK.TUDNI KELL HOGY A 3.VÍLÁGHÁBÓRÚ IS VALLÁSI HÁBÓRÚ LESZ ÉS EZT KIFOGJÁK PRÓVOKÁLNI A KÖZEL-KELETEN.A KÖZEL-KELET EGY ÍDŐZITETT BOMBA.MIÉRT MONDOM EZT:BIBLIAI IGÉVEL TÁMASZTOM ALÁ. JELENÉSEK KÖNYVE 7.1-3. ÉS MÉG EGY JELENÉSEK KÖNYVE17.1-18

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend