Lázongó világ

Az európai menekültváltság ? Egy elhitetés anatómiája

Aki egy kicsit is figyeli a híreket, bizonyára hallott az Európában kialakult menekült- vagy bevándorlási válságról.

Több százezer, a Közel-Keletről és Afrikából érkező menedékkérő ostromolja egyes európai országok határait. Július végéig hivatalosan 437 ezer menedékkérelmet nyújtottak be. 2014-ben összesen 840 000 ilyen kérelem érkezett.

Miért történik mindez?

Honnan jön ez a rengeteg menekült/bevándorló?

Miért vannak ennyien?

A StormCloudsGathering alábbi videója ezekre a kérdésekre próbál közérthető magyarázatot adni.

Miközben a fenti videó némiképp érthetővé teszi a menekültválság létrejöttének fizikai, illetve politikai körülményeit, azt is tudva, hogy mindez csupán ?a sok nyomorúság kezdete?,1 keresztényként talán amolyan előzetes próbatételként is tekinthetünk a kialakult helyzetre.

Istennek minden értelmet meghaladó békessége képes megőrizni szívünket és gondolatainkat2, tökéletes szeretetében pedig nincs félelem3. Amennyiben tehát ennek a békének nem látjuk nyomát magunkban, vagy szívünkben félelem bujkál a kialakult helyzet miatt, talán legelőször ezen a téren kellene megerősödnünk és ez lehet a kulcsa annak, hogy ebben az erősödő zűrzavarban is az Isten Lelkére jellemző szeretettel viseltessünk felebarátaink iránt, legyenek azok történetesen saját honfitársaink, gazdasági bevándorlók vagy menekültek.

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy, ami a Közel-Keleten és ezáltal Európában történik az semmilyen szempontból sem jó. Hogyan nevezhetnénk jónak a háborút, ami elől hozzánk menekülnek, vagy a kapzsiságot és a szegénységet, ami ilyen veszélyes vállalkozásra késztet egyeseket, vagy azt a vallásos szélsőségességet, ami ölni képes a maga vélt igazáért?

Aki ezeket a folyamatokat elindította azért jött, hogy ?lopjon, öljön és pusztítson?4 és ezzel a válsággal egyértelműen kiszélesítette a frontot. Jézus viszont azért jött, hogy ?életünk legyen?5 ráadásul tudjuk, hogy ?mindent a javára fordít azoknak, akik Istent szeretik és az ő végzése szerint hivatalosak?.6

Hogyan lehet egy ilyen sok szinten kaotikus és romboló helyzetből jót kihozni? Ez nyilván egyénenként eltérhet, de vajon nem szolgálja a javunkat, ha időnként kénytelenek vagyunk kilépni komfortzónánkból, erőnkön felül segíteni vagy egy nálunk nehezebb sorsú ember helyébe képzelni magunkat?

Arról nem beszélve, hogy a háborút és erőszakot személyesen átélt emberek közelségével talán még egy ateista fején is átfut a gondolat, hogy nem fog örökké élni.

Dániel próféta azt mondta a vég idejéről, hogy ?az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekszik? és a ?nép értelmesei sokakat oktatnak?7 majd.

Ehhez azonban szükséges, hogy mi magunk is értsük, hogy mi történik, továbbá hittel, félelem nélkül tekintsünk a körülöttünk zajló eseményekre.

Talán emlékeztek a viharba került óceánjáró történetére, ami már két napja hánykolódott a nyílt vízen. Az egyik utas, megelégelve a bizonytalanságot, elindult, hogy megkeresse a kapitányt, majd ezekkel a szavakkal tért vissza társaihoz:

?Minden rendben lesz! Láttam a kapitányt és mosolygott.?

Ne felejtsük el, hogy a mi Kapitányunk is mosolyog!

– Thea

 1. Máté 24:8 []
 2. Filippi 4:7 []
 3. I. János 4:18 []
 4. János 10:10 []
 5. János 10:10 []
 6. Róma 8:28 []
 7. Dániel 11:32, 33 []
Előző posztKövetkező poszt

24 hozzászólás

 1. Kedves Thea!

  Felhívom figyelmedet, hogy volt egy konferencia Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Professzorok Batthyány Köre által rendezett konferencián, ahol “Az idők jelei” címet adták a témakörnek. Orbán Viktor többek közt ezt mondta:

  “…egy tudatos, baloldalinak mondható szellemi konstrukciót akarnak megvalósítani, ami a nemzetállamokat Európában zárójelbe akarja tenni, és ha már a hagyományos politikai küzdelemben nem sikerült megbirkózniuk a kereszténységgel és a nemzetállami identitással, akkor megkísérlik etnikai alapon. Ezzel az összeesküvéssel, ezzel az árulással szemben nekünk a demokráciához kell fordulnunk, a néphez kell fordulnunk. Európát elárulták. Ha nem állunk ki Európáért, többé nem az itt élő polgárok Európája lesz, hanem néhány nagy pénzt mozgató, a nemzetállamok keretein túlgondolkodó, senki által meg nem választott vezető hagymázas álmát teljesíti majd be.”

  “Ha most a Soros Alapítványra gondolnak, az nem indokolatlan” – mondta Orbán Viktor.

  https://www.youtube.com/watch?v=P06i9wAyinc

 2. 4:39-nél a felírat ez mi akar lenni?
  Az idők jelei weblap egy sátánista oldal ezek szerint?
  “Időkjelei: Fokozatosan készíti elő a terepet, immár mindenhol a világon, az Antikrisztus hatalomátvételéhez aki megoldást kínál majd a világ bajaira”

  1. Kedves Tamás!
   Szerinted a feliratban a ‘megoldás’ szó miért van idézőjelben? Ezt a kérdést te sem gondolod komolyan. A videó arról szól, hogy miként használja a hatalom a legújabb válságot a mi manipulálásunkra, ennek a konklúziója és végső lépése lesz az AK hatalomátvétele, amire a mondat utal. Erről szólnak az idők jelei. De szerintem ezt te is tudod.
   http://idokjelei.hu/2011/09/a-keszulo-vilagkormany/

   1. Kedves Thea!

    Többször megnéztem a videót sút még a feleségem is és most esett le.
    Félreértettem bocs.
    A világkormány szándéka a videóban leírt Antikrisztus hatalom átvétele nem az időkjeleinek?

   2. Kedves Thea!

    Egyébként ezen a weblapon talátam meg egy videót a meditációs keleti technikákkal kapcsolatban, hogy az csak eltávolít Istentől és a vallástól és közelebb visz a sátánhoz.
    Ennek hatására felhagytam vele és fokozatosan visszatalálni a hitemhez amit gyerek koromban kaptam amikor megkereszteltek.
    Szóval azt akarom kinyögni, hogy Istennek hála, hogy te vagy, köszönöm neked és a szerkesztőknek.

    1. Tényleg Istennek hála! Köszönöm a bátorító szavakat! 🙂

 3. Kedves Thea!
  Szerény véleményem szerint nem az Antikrisztus árnyékának terjedése okozza a félelmeket valakinél,hanem az,hogyha az a valaki nincsen tisztában azzal,hogy meg van váltva.Az Antikrisztus ténykedése nem probléma,sőt maga az Antikrisztus sem probléma.Szerintem a probléma az,ha valaki nincsen tisztában azzal,hogy Jézus egyszer s mindenkorra szabaddá tett mindenkit az Antikrisztustól.Itt is érezni a hozzászólók frusztráltságát.Biztosan oka van ennek.
  Te vezeted ezt a blogot.Nem mondhatod,hogy nincsen közöd a fórumra beszoruló légkörhöz.Úgy gondolom,hogy továbbra is fenyegetve van itt valamicskét az egyensúly a hírek tálalása és a teljesülőfélben lévő jelek velős értékelése között.Azt értem ezalatt,hogy itt a hírek felhozatala picit túlsúlyban van azzal szemben,hogy mélyrehatóan felszínre legyen hozva az egyébként egyértelmű,vagyis,hogy valójában hitelüket éppen elnyerő próféciákról van szó.A beteljesedő prófécia pedig mindig reményt ébreszt,mert megmutatja az élét,hatását Isten szavának.Mert az Isten beszéde élő és ható.Szerintem kissé még lehetne lobogóbb itt ennek a reménynek a tüze.

  “AMENNYIBEN TEHÁT ENNEK A BÉKÉNEK NEM LÁTJUK A NYOMÁT MAGUNKBAN,VAGY SZÍVÜNKBEN FÉLELEM BUJKÁL A KIALAKULT HELYZET MIATT,TALÁN LEGELŐSZÖR EZEN A TÉREN KELLENE MEGERŐSÖDNÜNK,ÉS EZ LEHET A KULCSA ANNAK,HOGY EBBEN AZ ERŐSÖDŐ ZŰRZAVARBAN IS AZ ISTEN LELKÉRE JELLEMZŐ SZERETETTEL VISELTESSÜNK FELEBARÁTAINK IRÁNT,LEGYENEK AZOK TÖRTÉNETESEN SAJÁT HONFITÁRSAINK,GAZDASÁGI BEVÁNDORLÓK VAGY MENEKÜLTEK.”

  Azt hiszem,ez számodra is lehetne arra a bizonyos keringőre való felkérés,Thea.Még te sem úszhatod meg saját szavaidat… 🙂

  Habár már felhívtad a figyelmemet,hogy megtalálom blogodon a Megváltást előtérbe tevő helyeket,mert vannak ilyenek,ám az eredménye visszafogottan vehető csak észre itt.És nem olyan értelemben,hogyha valaki visszafogott,akkor észreveszi… 🙂 Továbbra is azt tartom,hogy a Megváltás a legalapvetőbb Bibliai üzenet,az idők jelei nem annyira.Mégis,összehasonlíthatatlanul jobban képben vannak az itt írogatók ez utóbbival,mint a Biblia egyetlen üzenetével.Ami a Megváltás.Minél többen kerülnének tisztába azzal,hogy Jézus soha el nem múló szabadságot ajándékozott mindenkinek,annál kevesebb zsarolható ember maradna.

  Kilépni a komfortzónánkból,írtad.Ez azt jelenti,hogy kilépni zsarolt helyzetünkből.A frusztráltság nyomása alatt élni,ez legtöbbünk igazi és egyetlen komfortzónája.Jézus is ezt akarta bizonyítani.Veszélyes… Szólt,hogy Ő itt van,az aggódni való dolgok pedig elfogytak.Pórul is járt volna ezért,ha valóban rajtunk múlik a sorsa.A mi Kapitányunk olyan kapitány,akinek a mosolyát ha megérti valaki,keresztre akarja majd feszíteni érte.Mondom,még szerencse,hogy nem rajtunk múlik,hiszen halálra adnánk ezért a mosolyáért…

  Kérlek,ne vedd zokon kritikámat,még ha helytelennek is bizonyulna!Építőszándékkal igyekeztem hozzáállni.További lelkes munkát kívánok neked!

  CSAK A KOMFORTZÓNÁNKBÓL NEEE..!!! :mrgreen:

 4. Zsoltárok 46,6

  Zavarognak a nemzetek, félve reszketnek,
  birodalmak omlanak össze.

  Ézsaiás 17:12

  Jaj, hogy zúg a népek tengere!
  Mint hullámok a parton,
  úgy morajlanak a tömegek.

  Lukács 21:25-26 a nemzetek kilépnek a medrükből

  Csodálatos jelek fognak mutatkozni a Napban, a Holdban és a csillagokban, a földön pedig a viharos tenger hullámai zúgnak. A nemzetek megrémülnek, tanácstalanságukban kétségbeesnek, és összezavarodnak. Az emberek elájulnak, sőt meghalnak rémületükben, mikor látják, hogy mi közeledik a föld lakosaira.

 5. Sziasztok..

  Talán ez is érdekes lehet.

  A szabadkőművesek megparancsolták az EU-nak: Ne korlátozzák az egyre nagyobb bevándorlást
  (forrás: http://www.katholisches.info ? 2015. szeptember 12.)
  A bevándorlással kapcsolatosan időközben már mindenki elmondta a véleményét, a különbség csak abból áll, hogy egyesek a médiában, a legnagyobb nyilvánosság előtt tehették ezt meg, mások pedig csak a formálisan határtalan internet korlátolt hatótávolságában.
  Legutóbb a szabadkőművesek emelkedtek szólásra. 28 obediencia írt alá egy hivatalos nyilatkozatot, ami szokatlan nyíltsággal vet fény a most zajló történésekre, jobban mondva, magyarázza meg a korlátlan és ellenőrizhetetlen bevándorlás Európát megbénító fenoménját. Olyan fenomént, ami az elit és a nép között egyre növekvő szakadékot láthatóvá teszi.
  Az aláírók között van a francia nagy-orient, az osztrák nagypáholy, a svájci nagy-orient, a francia nagypáholy, a belga nagy-orient, a belga nagypáholy, a horvát nagy-orient, az ír nagy-orient, az olasz nagypáholy, a luxemburgi nagy-orient, a lengyel nagy-orient, a portugál nagy-orient, a görög nagy-orient, Törökország női nagypáholya és még mások. Nem csak felszólítják az európai kormányokat, hogy a beözönlő bevándorlókat vegyék fel, hanem arra is, hogy a jövőben még a mostaninál is többet fogadjanak be!
  A szabadkőműveseknek e témában Törökországtól Portugáliáig, Olaszországtól Írországig egységes álláspontja igen figyelemreméltó. Mint ahogy az is, hogy felhívásuk mennyire megegyezik az EU és a legtöbb tagállam hivatalos stratégiájával. Az intenciók ilyen azonosságát ritkán engedték ilyen nyíltan felfedni. [Itt említem meg, hogy M. atya a vészhelyzetek egyik speciális jellegzetességét mindig a felek demaszkírozásában látta. Ahogy Bergoglio egyre inkább kimutatja valódi szándékát, úgy teszik ezt a többiek is, a ?püspökök?, a szabadkőművesek, az iszlám, az európai kormányok stb.]
  Csak véletlen? Ezt igencsak meg lehet kérdőjelezni. ?A megegyezésnek egy célja van: Közösségeink hordozó elemeinek az aláásása, úgy mint, haza, identitás, nép?, írja kommentárjában a Corrispondenza Romana.
  A páholyok közös nyilatkozatát a francia Médias-sajtó hozta nyilvánosságra.
  A szabadkőműves páholyok hivatalos nyilatkozata a korlátlan bevándorlást a ?nemzeti önzés? megakadályozása végett, és közelebbről nem definiált ?általános érdekek, melyek egy innovatív üdvözlés-politikát? tesznek szükségessé, érdekében követeli.
  Az aláírók nem csak ?fennkölt? célokat neveznek meg, hanem figyelmeztetést is megfogalmaznak. Ha a kormányok nem tartják nyitva határaikat, és ezzel nem teljesítik a szabadkőművesek követeléseit, akkor ez ?szakadásokhoz és konfliktusokhoz? és Európában ?a nacionalizmus újraéledéséhez? fog vezetni, írják. [?Jaj azoknak, akik a rosszat jónak mondják, és a jót rossznak? ? akinek agyában az értelemnek a legparányibb szikrája megmaradt még, tudja, látja, hogy pont a korlátlan bevándorlás az, ami előbb-utóbb, de inkább előbb, súlyos ?konfliktusokhoz? fog vezetni.]
  A páholyfivérek és nővérek követeléseikben nem Európa keresztény-zsidó gyökerei hivatkoznak, hanem ?az emberi jogok figyelembevételére?, azon értékekre, írják a szabadkőművesek, melyeken az Európai Közösség a ?szolidaritás és a testvériség értékeivel? alapszik. Ez rávilágít, hogy Európa alapjai a szabadkőművesek szerint csak a francia forradalomig nyúlnak vissza az 1789-es emberi- és polgár-jogok nyilatkozatáig, ami az UNO 1948-as az emberi jogok általános nyilatkozatába torkollott.
  Az európai szabadkőműves obedienciák azt nem árulják el, hogyan kell a kör négyszögesítését elérni, hogyan lehet a menekülők és az egyre nagyobb számban érkező bevándorlók érdekeit Európa népeinek az érdekeivel összhangba hozni. Ehelyett megelégednek azzal, hogy conditio sine qua non, azaz elengedhetetlen feltételként [ultimátumként] nyilvánosan meghatározzanak egy fix pontot: ?Bevándorlás mindenek felett?, írja a Corrispondenza Romana.

 6. Ledőlt a fal Afrika és Európa között, elszabadult a migránspokol! –
  bejött Kadhafi jóslata
  A fokozódó európai migránsválság kapcsán az orosz média egyre gyakrabban idézi Moammer Kadhafi meggyilkolt líbiai vezető szavait, aki pár hónappal halála előtt megjósolta Európa bevándorlók általi megszállását.
  “Jól figyeljetek, ti a NATO-ból! Azt a falat bombázzátok, amely eddig megakadályozta, hogy az afrikai menekültek, s velük együtt az al-Kaida terroristái elinduljanak Európába. Ez a fal Líbia. Ti ledöntöttétek. Idióták vagytok, a pokol tüzében fogtok égni, ha majd afrikai migránsok ezrei érkeznek hozzátok és az al-Kaida terroristáival szembesültök. Ez fog történni. Én sohasem hazudok, most is igazat mondok” – írta Kadhafi az orosz Zavtra lap szerkesztőségének 2011-ben eljuttatott nyílt levelében.
  És valóban: becslések szerint az idei év elejétől több mint 500 ezer migráns lepte el kontinensünket, akik közül legalább négyezren (de könnyen lehet, hogy ennel jóval többen) terroristák. A migránskrízis az unió elsődleges, legsúlyosabb problémájává vált.
  Orosz szakemberek szerint Európa már korántsem a legstabilabb hely a világon, amilyennek sokáig tartották. A vezető uniós államok USA-val karöltve buktatták meg a rezsimeket azokban az országokban, amelyeknek polgárai mára elfoglalták az EU-s vasútállomásokat.
  Borisz Dolgov, az Orosz Tudományos Akadémia tekintélyes professzora kijelentette: teljesen egyértelmű, hogy a migránsok ilyen méretű beáramlása az amerikai-európai külpolitika következménye. Irak és Líbia tönkretétele és Bassár el-Aszad szíriai elnök megbuktatásának kísérlete az iszlám szélsőségesekkel együttműködve – így fest az Egyesült Államok és az Európai Unió politikája. Ennek eredménye a több százezer bevándorló – emelte ki Dolgov.
  Véleményét osztja szinte az egész orosz értelmiség.
  TASS hírügynökség nyomán K. P.
  http://delhir.info/?/friss-hireink/45481-2015-09-11-23-25-44

 7. Kedves Seraf!
  Jóindulatból,figyelemfelkeltésből mondom:a múltkor kaptam egy kis megrovást tőled a “koronával” kapcsolatos link miatt,ami pedig szorosan kapcsolódott a cikk témájához a bálványimádás miatt.(Magyarország sorsa).

  Most én kérdezem:mi köze van ehhez “Az európai menekültválság-Egy elhitetés anatómiája”cikkhez?-amit Jarydnak: “köszönet a jelzésért”,plussz,:”közben ráleltem a Monsantora/GMO-videónak,témáknak.

  Nagyon sajnálom Theát,nincs könnyű helyzetben.

  1. Kedves Liza .

   Igazad van a jelzéseddel : Thea e szempontból valóban
   nincs könnyű helyzetben ; Korábban volt arról szó, hogy
   a cikk témájától ‘teljesen eltérő’ hsz-ek inkább az üzenő –
   falra vagy fórumba valók .
   Jelenleg a linket említed ( ismétlem igaz, viszont csak a
   fele amiért írtam és a link volt az elhanyagolhatóbb ), de
   az esetedben azért jeleztem ( és ezt nem említed ), mert
   ‘konkrétan kijelentve’ bálványimádásnak jelölted a Szent
   Koronát – Erre a téves megbélyegzésre ( valójában a ne –
   ten szándékosan terjesztett hazugságra ) reagáltam / vá –
   laszoltam { Ha egyben tekinted a kettőt, akkor szerintem
   érteni fogod, hogy miért .
   Végül ismétlem igaz, Jaryd linkje *eltér* a cikk témájától,
   de nem sorolható a fent említett kategóriába .

  1. Jaryd .

   Köszönet a jelzésért : Tényleg friss hír / videó ; Kö –
   vetve a linket, közbe ráleltem a Monsantora / GMO –
   ra – A Görögök és Litvánok sem tartanak rá igényt .

   1. Ez nem igény kérdése, kedves Seraf! a TTIP szerződéssel már nyitva van az ajtó HIÁBA ÍRTUK ALÁ több mint kétmillióan A TILTAKOZÁST! A verespataki aranybánya kanadai tulajdonosai már rá is kezdték igazuk bizonyítását, vagyis támadni a kormányt melyre ez a szabadkereskedelmi egyezmény lehetőséget ad (és, sajnos a GMO ügy hasonló ehhez)!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend