Lázongó világ

A Magyarországon kialakult menekültválságról egy külföldi szemével

Thea: Úgy gondoltam hasznos és tanulságos lehet számunkra a helyzet jobb megértésében, hogy miként látja a Magyarországon kialakult menekült vagy migrációs válságot egy olyan külföldi, aki ismeri az itteni viszonyokat. Tom Foley, az alábbi poszt szerzője, a Christian Educators Outreach (Keresztény Oktató Szolgálat) vezetője.

europe-migrants-hungary

 

Forrás: kingdomtraveling.com

Az ENSZ Menekültügyi Hivatala szerint Magyarország ebben az évben eddig 140 000 menekültet fogadott. Magyarország lakossága kevéssel 10 millió fő alatt van, így a menekültek (eddigi) száma a lakosság 1,4 százalékát teszi ki.

Virginia szövetségi állam lakossága körülbelül 8,3 millió fő, ennek 1,4 százaléka körülbelül 116 000 embert jelentene.

Képzeljük el, hogy 116 000 ember elkezd beáramolni Norfolkba, majd elindul Washington felé a 460-as úton (ez körülbelül megegyezik a Szeged és Budapest közötti távolsággal).

116 000 ember.

Most képzeljük el, hogy közülük háromezren, Washington D.C. valamelyik hídján áthaladva megérkeznek a Union vasútállomásra, azt követelve, hogy engedjék őket New Yorkba utazni. A példához természetesen ugyanúgy használhatnánk Portsmouth városát és Nagy-Britanniát is.

Mit tenne a kormány?

Miként reagálnának egy ilyen helyzetre az amerikaiak?

Vegyük figyelembe azt is, hogy az átlagjövedelem Magyarországon 1000 dollár körül mozog havonta. Ellenőrizzétek az általam megadott számokat, de nagyjából azt gondolom, stimmelnek. Az Egyesült Államokban az átlagkereset 4000 dollár.

Kezditek kapizsgálni?

Ehhez vegyétek hozzá, hogy Görögország, Macedónia és Szerbia Magyarország felé küldi a menekültáradatot. A gazdagabb uniós tagállamok között pedig egyáltalán nincs egyetértés a helyzet kezelését, a menekültek befogadását vagy akár az illetékességeket illetően.

Magyarország tehát kénytelen megbirkózni a nap 24 órájában, a hét minden napján folyamatosan érkező napi átlag 2000 határátlépő menekült miatt kialakult helyzettel.

Te mit tennél?

Képzeld el, hogy ezek a szerencsétlen lelkek a te városodba érkeznek. Mit tennél? Mit várnál a kormánytól? Mit gondolsz, miből kellene az államnak fedezni a menekültek elhelyezését, ellátását és regisztrálását? Hogyan választanád szét a radikális elemeket az igazi menekültektől?

Ezt a tragikus válságot egy olyan országra kényszerítették rá, amelyik nem képes anyagilag megbirkózni a feladattal. Egy olyan országra, ahol a nacionalizmus bizonyos formái már korábban is megosztották a lakosságot és az ország megítélését. Egy olyan országra, amelynek kormánya főként populista politikusokból áll és eleve nem élvezi az EU bizalmát. Egy olyan kormányra, amelyik nem tud kezelni egy ilyen válságot, de vajon melyik kormány lenne valóban képes erre? Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság vagy Németország sem vizsgázna jobban.

Németország azt ígérte, hogy ebben az évben 800 000 menekültet tudnak befogadni, ugyanakkor Magyarországtól azt követelik, hogy tartsa be az utazásra vonatkozó és egyéb releváns törvényeket. Németországban egyetlen menekültkérelem feldolgozása és elbírálása minimum 5 hónapot vesz igénybe (NPR.com adatai alapján).

Magyarország kutyaszorítóba került. A menekültek a nap 24 órájában, a hét minden napján, folyamatosan áramlanak be és át szeretett városomon, Szegeden. Kedves emberek szerte az országban mindenféle ételt, ruhát és vizet visznek nekik. Teszik ezt a saját zsebükből. Eközben az ország különböző pontjain felállított menekülttáborok messze kapacitásukon túl működnek.

Az önhitt amerikai és nyugati sajtó kritikáit olvasva a magyarokról emlékezzetek a fenti statisztikákra!

Holnap, amikor a főcímek ismét Budapestről szólnak majd, mutassunk egy kicsit több megértést Magyarország iránt, mert higgyétek el, a többiek sem teljesítenek jobban.

Ez az én személyes és persze igen szubjektív véleményem.

Előző posztKövetkező poszt

30 hozzászólás

 1. Emberileg nagyon sajnálom a menekülteket, de tény, hogy az iszlám és a keresztény kultúra nem összeilleszthető.
  Az iszlám vallás nem toleráns, még akkor sem, ha vannak közöttük jócskán toleráns emberek, magam isismertem ilyet.
  A Szentírás az ószövetség idején elég körültekintően szabályozta a menekült kérdést: az elv az volt: “ne nyomorgasd a jövevényt”. De volt egy másik elv is: a jövevénynek, aki Izráelt választotta, teljesen el kellett fogadnia a kultúrát, és el kellett fogadnia az örökké-való egyIsten imádatát is. Erre példa ruth: Ő erre képes volt. S meg is kapta a jutalmát, hisz a felkent családfájának része lett.
  De mi a mai helyzet? Európa idióta birkaként követi az usa követelményrendszerét. Annak az usának a követelményrendszerét, amelyik felelős ezért a borzalomért, ami Szíriában, meg úgy egyáltalán a közelkeleten történik.
  Európában nem hajlandók tudomásul venni, hogy az Usa mit akar: lerombolni az európai kultúrát, vallást, mindent, miközben Ők egy fikarcnyit sem tesznek azért, hogy ezeknek a szerencsétleneknek jobb legyen. Az amerikai langyos álkereszténység, amely röhögő sómenekből áll (tisztelet a kivételnek), már odáig jutott, hogy a melegeket is úgy állítja be, mint akik élvezik a Teremtő jóindulatát. Pedig a Teremtő megmondta: útálatos! Útálatos mindaz, aki férfiként férfival, vagy nőként nővel hál. Visszatérve a menekültkérdésre:
  Hogy van az, hogy a gazdag arab államok a terrorizmustól való álszent félelem miatt nem fogadnak be egy szíriai menekültet sem? Nem lehet, hogy ők pénzelik az Isist? De bizony, hogy lehet. Hogy van az, hogy Amerika egyetlenegy menekültet sem fogad be? Nem lehet, hogy a közelkelet instabilizálásával Ő maga okozta mindezt? De bizony, hogy lehet. Ez ténykérdés, nem fikció.
  Orbánék pedig pont ezellen próbálnak tenni. Nem mindig szerencsés a kommunikáció, nyilván nem lehet minden migránst kriminalizálni. Egy biztos: az nem járja, hogy bárki szabadon, a magyar törvényeket semmibe véve beléphet az országba.
  Ami pedig az iszlámot illeti:
  Albert Pike-ra emlékezzünk. Ő, aki nyiltan isten és Krisztus elleni lázadásra bujtogatott, leírta, hogy mielőtt az új világrend végleges formájában megvalósul, és Lucifer ennek trónjára ül az antikrisztus képében, a kereszténységet és az iszlámot kell egymásnak ugrasztani és a végsőkig kifárasztani.
  Ez zajlik most. Mert mi van a kereszténységgel: végletekig meggyengült, önazonosságát megvédeni képtelen az európai kereszténység, mert szembemegy mindazokkal az egyszerű szabályokkal, melyeket a Teremtő kijelentett. A liberális hordák lerombolták a család, a nemzet eszméjét, és kitörlik az evolúciós agymosás sátáni elméletével az emberek fejéből az Egy Teremtőbe vetett hitet. S mi van a másik oldalon:
  Az iszlám, amely eleve egy kétes idegrendszerrel megvert állítólagos prófétának az agyszüleménye. Mohamed okos volt, és tudta, hogy egy szellemi nyájba kell terelni az arab nemzetet, különben elvész. Ez a szellemi kötőanyag volt az iszlám, amelyet Ő megalkotott úgy, hogy a zsidó, keresztény és zoroasztriánus dogmákból, valamint az arab törzsi vallásból gyúrt egy egyveleget.
  S valljuk be, sikerült neki. Az iszlám célja a világ teljes leigázása. Ezt kell megérteni. És ez az, aminek Isteni segítség nélkül a teljesen lerombolt és kivéreztetett európai és amerikai kereszténység egyszerűen képtelen ellenálni.

  Nyilván minderről, amit leírtam, nem az a szerencsétlen menekült tehet, aki a háború elől menekül, aki félti a saját és a családja életét. Ő ember, akit Isten teremtett, és Krisztus pedig meghalt érte. Ember, akit segíteni kell. Segíteni, és nem becsapni. Mert Németország mit csinál: felelőtlenül ígérget fűt-fát a menekülteknek, olyasmit, amit sem nem tud, de valljuk be, nem is akarbetartani. Ugyanúgy táborokban élnek ott is, mint nálunk, és ugyanúgy nem kapnak menedékjogot, állampolgárságot, munkavállalást, stb. Akkor miről beszélünk?
  Nem vagyok orbánista, de ami az álszent liberális sajtóban megy, az egyszerűen gusztustalan. Az álszent liberálisok nézzék már meg törökországot, ahol napmind nap alázzák a menekülteket, orditoznak velük. Pedig a török is iszlám, meg a szíriai is iszlám. Akkor megint miről beszélünk?
  Itt az idejeannak, hogy imádkozzunk és ha lehet, tegyünk is. A teremtő áldjon benneteket.

 2. Az eset körülbelül két ezer évvel ezelőtt történt.
  Az akkoriban a Közel-keleten élő zsidók közül sokan féltették az országukat.Jogosan féltették,gondolhatná az egyszeri ember.Hiszen a fegyverekkel,katonai túlerővel betolakodó Római Birodalom ott ült Izrael nyakán,és a legaljasabb bűntetteket követte el az általuk bekebelezett ország jogos tulajdonosai ellen.Az egyszeri embernek,akinek ezzel kapcsolatban ez jutott eszébe,igaza van.Noha a történetet ezzel még sem lehet teljesen bekerekíteni.Annak ellenére nem,hogy a megszállók trónján ülő császár kikiáltotta Róma Örökké Fényes Birodalmát,amely sosem fog változni.Persze tudta,hogy ez nem igaz,ezért nagyon félt.Tudta,hogy a fizikai síkon csak egyfajta állandóság van,ez pedig maga az örök változás.

  Az akkori zsidó vezetők szintén ismerték ezt a roppant törvényszerűséget.Még ha saját országuk sorsát képesek voltak később harminc ezüst pénzzel mérlegre állítani is.Ugyanis,jött egy hírhedt betolakodó,akitől jobban kezdték félteni Izrael határait,mint a rómaiaktól.Ez a betolakodó ugyanis nem azt az Izraelt készült uralma alá hajtani,amit a rómaiak láttak.Ettől a betolakodótól a szellemi Izraelt féltették.Ám hiába.A betolakodó átment a kezük között,és megalapította Királyságát Izrael kellős közepén.Hiába kiabált a sok zsidó,hogy nekik császáruk van,nem királyuk,a betolakodó királynak hamarosan viharos gyorsasággal kezdett szélesedni az udvartartása.És még csak egyre többen jöttek… Maga a Király -akit Izrael vezetői betolakodónak tartottak- engedte be őket Királysága kapuján,azzal a fennszóval,hogy Királysága polgárságát ajándékul adja nekik.Persze azok,akik érthető módon az ország,Izrael jogos örökösei voltak,háborogtak.Mondom,hiába.A menekültek és migránsok egyre csak zúdultak be Izrael területére.Méghozzá,nem úgy,mint a rómaiak… A menekültek és migránsok között sokféle ember volt.Azonban a legrosszabb fajta érkezett először.Vámszedők,de akadtak közöttük gyilkos terroristák is.Aztán sorra jöttek a leprások,a csonkabonkák,a vakok,a világ szegényei és szégyenei…Elég koszos,büdös fajta.Továbbá,a könnyebb megélhetés reményében,jöttek… nem,nem is jöttek,hanem inkább egyenesen hozzá menekültek azok is,akiknek hitelezőik voltak.A vérfolyásos asszony,a prostituált,meg a római százados külön kicsapta a biztosítékot az örökösök szemében.

  Míg nem,egy napon magam is a Királyságba érkeztem.Hihetetlen,de minden pontosan úgy történt,ahogy a “mendemondák” előre jelezték.Maga a Király fogadott a kapunál.Megmosta a lábaimat,ennem adott.Előre megmondták persze,hogy minden utolsóval úgy fog viselkedni,mintha az a legelső lenne.Egyetlen percig sem éreztette velem,hogy alattvalója volnék.Igazából Szerelmeként bánt velem.Nem régen még menekült és migráns voltam,és Ő nem csak befogadott… Királyságán osztozott velem.

  Akadt azonban valami,ami nem hagyott nyugodni.Elmondtam neki,hogy a kapun túl láttam őt keresztre feszítve lenni.Ráadásul,magam is egyetértettem azokkal,akik ezt tették vele.Hamarosan észrevettem azonban,hogy ami a kapunk túl történt,többé nem számít már.Sőt, igazából sosem számított.

   1. Szívesen!Azt hiszem,ilyenkor ezt illik mondanom.Valahogy nem lep meg,hogy energiát fordítottál rá,Éva. 🙂 Én is köszönöm.Már azt hittem,csak magamat szórakoztatom ezzel az általam kitalált történettel.Hiszen,ez csak fikció.Egy merő sci-fi.Szóval remélem,egy pillanatig sem vetted komolyan!Bármely hasonlóság a való élettel csak is a véletlen műve lehet.Szereplői kitaláltak,karaktereiket a Csillagok háborúja ihlette.Írója sem valóságos.Ez az egész csak úgy itt termett,hogy bosszantson néhányakat a nemvalóságos szerző újabb kárörömére… Úgyhogy,aki teheti,kerülje!!!

    1. Még csak most vettem észre,hogy mások is jól szórakoztak rajta.Energiaráfordításukat nekik is köszönöm.Ha már fenti figyelmeztető mondataimat ilyen sajnálatos késéssel fogalmaztam meg… Akaratom ellenére paliztam be őket.Most még azt is hozzáteszem,hogy CSAKIS TIZENNYOLC ÉVEN FELÜLIEKNEK!!!

  1. Csak, hogy ennek a mesének, van egy szépséghibája!
   Elfelejtetted leírni azt a legfontosabb fizetési eszközt, aminek alapján a migránsok ennek a királyságnak a polgárai lehettek: Méghozzá a bűneiknek letétele, a kapunk kívül hagyása, mert a kapu olyan szűk, hogy CSAK az Istentől teremtett Lélek fér be rajta, – a bűn nem!
   Akik pedig ragaszkodtak a bűneik terhéhez is, azok bizony kint rekedtek és kint rekednek ezután is!
   A “befogadottak” pedig leborulnak az Örökkévaló Isten előtt, és hálát adnak a befogadás kegyelméért.
   (A “mi migránsaink” viszont nagy pakkokkal jönnek, és a “befogadó kapuk” sincsenek leszűkítve. Már az érkezésük útvonalát is végig szemetelik, sőt a köszönet és hála gyümölcseit sem termik meg.)

   1. Aki pedig féligazságokkal és hamis eszmékkel akarja félrevezetni az embereket, az az Antikrisztus (lelkületét hordozza.)

  2. Bizony, kedves HATODIK LENIN!

   Viszont te a kapun közelítettél ehhez az országhoz, alázatosan bebocsátást, és menedékjogot kértél, és elfogadtad ennek az országnak a törvényeit…! ( A kerítésen keresztül meg se közelíthetted volna, nemhogy még menedékjogot kaptál volna…! De, még így is, ha elkezdesz duhajkodni, és a saját törvényeid szerint élni, deportálnak az országból, és mehetsz Isten hírével, amerről jöttél….! ) 🙂

  1. Mondjuk ki végre: PARAZITA/ISZLÁM INVÁZIÓ = HÁBORÚ A KERESZTÉNYSÉG ELLEN !!!
   https://vimeo.com/20674444

   Mit tehetünk?
   ” A PASSZIV/AKTÍV ELLENÁLLÁS JOGA!” Mindmáig érvényes jog! Nincs eltörölve/hatálytalanítva! – Aranybulla 1222.

   1. Kedves Wiking!

    Ezt tudtuk már régről is, mert a Bibliába meg van jövendölve, az első kiadott Bibliák megjelenésétől pár száz, de Krisztus óta eltelt kb. 2.000 év óta.
    (Azt, hogy eddig ezt nem hittük el, már más lapra tartozik.)
    A “langyos kereszténység” eltöröltetik, és rövid időre a helyébe lép az Antikrisztus imádata, amit a visszatérő Jézus Krisztus eltöröl, és vissza állítja az Örökkévaló Isten imádatát az EGÉSZ FÖLDÖN.
    Ez egy olyan koreográfia, amit sem megváltoztatni, sem késleltetni nem tudsz, bármit teszel is, mert ennek Istentől rendelt ideje van a beteljesedésre.
    Egy dolgot tehetsz: Leborulsz az Örökkévaló Isten nagysága előtt, és elfogadod Istenednek, Jézus Krisztus által. Minden mással való próbálkozással nem segítesz sem magadon, sem szeretteiden, sem a nemzetünkön.
    Az ember születik, majd meghal, előbb vagy utóbb.
    Ebből a folyamatból csak egy dolog adatott az ember hatalmába: Életének idejéből átenged-e egy kis szakaszt azért, hogy az Örökkévaló Isten üdvösségében “ébredhessen” fel, vagy ragaszkodik az élethossz teljes idejének leéléséhez, akkor is, ha a “többlet idő” a kárhozatba, az örök halálba viszi. Mert életutunknak vége így is úgy is, a testünk halála, de a lényeg az ez után való időben rejlik.

    Szeretettel: Erika

  2. Kedves Wiiking!

   A linkelt videón a görög parti őrség által Kréta partjainál lekapcsolt hajó szállítmányát vizsgálják. Nem segélyszállítmányról van szó.

   “A Haddad 1 nevű hajó a törökországi Iskenderunból indult el augusztus 29-én Líbia nyugati partjai felé. A hajón szállítólevél nélküli fegyvereket találtak.” (Lásd az alábbi cikkeket)
   http://www.ibtimes.com/isis-weapons-europe-greek-coast-guard-seizes-islamic-state-ship-smuggling-ammunition-2076983
   http://abcnews.go.com/International/wireStory/greek-coast-guard-finds-weapons-shipment-cargo-ship-33448069

   1. Ok!
    Csak azt szerettem volna érzékeltetni ezzel a példával, hogy a VESZÉLY nagyon is kézzelfogható! Hogy milyen néven cimkézték a konténert, az ebböl a szempontból irreveláns, a tény, az, hogy nagyon nagy az esély erre.
    Sáskák/terroristák+fegyver= háború!

 3. The British government arrested more people than ever on suspicion of terrorism offences over the last twelve months, according to new figures released by the Home Office today. But while Muslims accounted for 97 per cent of those imprisoned for terrorism, Christians made up the majority of people imprisoned under counter-extremism legislation.

  http://www.breitbart.com/london/2015/09/10/uk-terrorism-stats-97-are-muslim-majority-of-domestic-extremists-are-christian/

 4. Hiányzik minden tudósításból, hogy a mi országunkat LEROMBOLTÁK az ún. rendszerváltozáskor is, pedig “kimentek a tankok, bejöttek a bankok” a gazdaságunkat városon és falun szétverték, a gyárainkat leszerelték, gyarmati sorba taszítottak! A földünkre nem tudunk úgy vigyázni mint a dánok vagy a franciák, mostohatestvére vagyunk a gazdag államoknak. Vajon mit várnak el tőlünk, amikor az átlagfizetés 1000 dollárja helyett MINIMÁLBÉR van igen általánosan, és olyan munkanélküliség, fekete/szürke gazdaság, egészségügyi válság (rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, megvonása, stb) ami NEM TESZ MINKET EGY SZINTRE a gazdag nyugati országokkal, ahol”gazdasági menekültjeink”száma meghaladja a félmilliót. A fiatal, a vállalkozó kedvű és képzett emberekről van szó, orvosokról, nővérekről. És ez is a jéghegy csúcsa.

  Andreval egyetértve, az imából ki nem szakadva kell józannak lenni és megtenni minden nap amit kell, nem aggodalmaskodni “mert elég a napnak a maga baja”!.

  1. http://hidfo.ru/2015/05/az-europai-unio-felpofozta-magyarorszag/

   ….. Miközben a kormány nem engedné meg, hogy az emberek véleményüket kinyilvánítsák, azt láthatjuk, hogy nem maga az uniós tagság, hanem kifejezetten az Európai Unió kvótarendszere felelős azért, hogy a kormány egyszerűen nem hajlandó munkahelyeket teremteni. Lehet, hogy lenne akarat erre vonatkozóan, de az Európai Unió kvótarendszere nem teszi lehetővé, hogy a magyar kormány Magyarországon munkahelyeket teremtsen. Ha a mindenkori kormány munkahelyeket akar teremteni, módosítani kell a csatlakozási szerződést, és ki kell vonni Magyarországot a termelésre vonatkozó kvótarendszer alól. Ezt éppen a közmunkaprogram tette láthatóvá. Annyi pénzből, amennyit az önkormányzatok a közmunkaprogram működtetésére fordíthatnak, lenne lehetőség kevesebb, de valós munkahely teremtésére, ? olyan vállalkozásokéra, melyek termelő tevékenységet folytatnak, profitot hoznak, és saját magukat piaci alapon fenntartják. Ezzel szemben a közmunkaprogram ? többek között ? fűnyírásra szórja el a pénzt. A fű ugyanis mindig visszanő, levágása nem termelő tevékenység, nem fogyasztja a kvótát a zöldség-, tojás vagy hústermelés terén; nem teremt konkurenciát a nyugati cégeknek. Így fenntartható az a látszat, hogy vannak munkahelyek, de Brüsszel sem szól rá a kormányra, hogy Magyarország termeljen kevesebbet (a módosított szerződés ugyanis ezt előírja)…..

   1. Kedves Ida a kormány vagy radikálisan változtat a belpolitikáján, nézhetem szerint, végre miértünk, és NEM ÉRDEKLI A “ZÚNIÓ” vagy … kiszolgálója lesz az új világrendnek. Remélem, hogy az ELŐZŐ – hiszen az Istent szeretőknek minden javukra válik és ezzel vissza is térnének a hangoztatott kereszténységükhöz! (majdnem: nagy esély volna).

    Naponta táncolnak vissza, különböző véleményeket hangoztatva, nyílt vagy zárt táborok, az EU legújabban, “‘kedvesen”egy közös NAGY MENEKÜLTTÁBOR ötletét akarná nálunk megvalósítani. Miiiii ?! Minél jobban támadnak, annál biztosabb, hogy mi is “kitörünk” ebből, mint a migráns emberek a táborokból!

    De, hogy is lehet ezreket táborokban tartani?! Hosszú időn át, évekig?! Ez a legnagyobb kegyetlenség!

    1. Drága Évi!

     “De, hogy is lehet ezreket táborokban tartani?! Hosszú időn át, évekig?! Ez a legnagyobb kegyetlenség!”

     Te mit csinálnál velük, ha itt kellene őket tartanod? Szerintem azon is el kellene gondolkodni, hogy már ahogyan a “megérkezésük” történik, és ahogyan semmibe veszik azon ország törvényeit, a velük kapcsolatos együttérzését, amelyekbe benyomulnak, ill amelyek befogadják őket, hogy te mennyire szeretnél pl ilyen országban élni…:

     https://www.youtube.com/watch?v=B7hetN-_n5o
     https://www.youtube.com/watch?v=3e6sIl5whsg

     “Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő és Fodor Csaba a Nézőpont Intézet vezető elemzője a Kossuth Rádió 180 perc c. műsorában.
     —- A migránsok döntő része nem hajlandó visszamenni, nem hajlandó megmondani, honnan jött, ?bujkál?——, így papíron ki lehet utasítani, a valóságban azonban ez igen nehéz feladat. Németországban ez tartományi hatáskör, és a tartományok a kiutasítást egyszerűen nem tudják végrehajtani …”

     https://www.youtube.com/watch?v=rDUTpkUvKNo
     https://www.youtube.com/watch?v=7bZMtJpY-hs
     https://www.youtube.com/watch?v=9ZzLfLVQko0

    2. Egyetértünk kedves Ida, ez az ötlet, hogy ki sem jöhetnek a táborból, végül is fogva tartás, nem mintha nem ilyesmi elé néznénk mi magunk is! Persze, hogy nem lehetnek nyitott táborok, végül egy-egy “No go!” zóna az országban, ahová a rendőrök sem mernek belépni.
     Ez azt jelenti, hogy már tudják, mi lenne várható, na, akkor “megoldják”. Érted? Csak ezért írtam. Ez az a helyzet, hogy egyik “megoldás” rosszabb mint a másik és annak van bűne, aki a fogyasztói társadalmunkat (mintha nekünk nem lennének menekültjeink,súlyos gondok az országban, konkrétan nélkülöző, éhező gyerekek, idősek)

     felmagasztalta, vagyis egy hazug világot állított sokak elé. Ezt keresték, de a zárt tábort kapják, ki(k)re fognak haragudni egy lázadás idején? A befogadó országra!
     Szerintem mi teljesen egyetértünk ebben…

 5. Indul az új időszámítás. Szeptember 15. nulla óra nullakor új helyzet fog kialakulni. – Sulykolja a média már egy ideje.
  Kihirdetik a válsághelyzetet
  Nő a terrorveszély Magyarországon
  Katonáknak joga lesz – bár egyelőre megalapozott információkra nézve – különösebb engedélyek nélkül házkutatást tartani.

  Nem jut eszetekbe valami erről? Nincs áthallás testvérek?

 6. Kedves Thea és Tom!
  Amivel a fenti sorok lettek befejezve,én azzal nyitok.Mindenki csak a saját szubjektív véleményével képes előjönni.Ez természetes.Nem csoda,ha így leszek ezzel én is.

  Amiben eltérünk egymástól,az a helyzet megközelítése.Amit itt olvashattam,az egy elég általános tálalása a helyzetnek.Az olyan kérdésflevetések közé sorolnám,amelyek beleragadtak az adatokba.Számok,politikusok,országok… Mintha az lenne taglalva a fenti sorokban,hogy a Fenevad színe a vörös melyik árnyalatát fedi igazából.Nem mindegy..?! 2006-ban,amikor a Dalai Láma Magyarországon járt,az akkori belpolitikai hercehurcával kapcsolatban (őszödi beszéd),olyan üzenetet fogalmazott meg a magyarok felé,miszerint igyekezzünk kiszélesíteni látómezőnket,és ne hagyjuk,hogy a pillanatnyi részletek magukkal sodorjanak minket.Azt javasolta,hogy gondolkodjunk távlatokban.Ez nekem nagyon tetszett,és azóta sem felejtettem el.Igaz,hogy mondandója többi része engem nem érintett meg,de talán én nem figyeltem eléggé. (Azért még a videó 2:09 részénél érdemes odafigyelni,ahogy “Yoda mester” egy jót nevet az orra alatt … 😀 )

  https://www.youtube.com/watch?v=CsvJbnGuHBA

 7. Egy dolgot jó lenne figyelembe vésni, munkatársaimtól tudom, hogy 60millió irányított menekültet pénzelnek különböző bankokon keresztül, ez csak a jéghegy csúcsa, mi lehet a jéghegyben. Lehetne mondani, hogy ezek fogják lerombolni a leggazdagabb tartományokat is, de úgyis süket fülekre talál, mert inkább a félelem szemével tekintve hajlamosak vagyunk aggodalmaskodni, pedig ha Abbánkra tekintünk akkor a legrozogább hídon, a legmélyebb tengeren is átvezet. Igen ez az egy a mi számít, elkezdődtek azok az események amelyeket alázatos nyílt szívű imáinkkal vagyunk képesek késleltetni, de tudni kell a Nagy Figyelmeztetés dátuma már ki van tűzve, s még szerencse, hogy nem tudjuk mikor. Igen szerencse, mert a konkoly a búzától elvállik, előbb-utóbb a jó búza a csűrbe, a konkoly a tűzbe kerül örökké, amit nem árt felfogni. Ezek gerjesztettek között számtalan olyan merénylő van, akik bennünk keresztényeket mártírokká tehetnek, de ehhez megkapjuk a Szentháromságtól a segítséget, hogy a segítséggel a lehető közelebb kerülhessünk Abbánkhoz, s természetesen a Földünk domborzata akár egyetlen keresztényüldözés után ama helyen teljesen megváltozik

  1. :A BEVÁNDOROLTATÁS SZÍNTEREIRŐL 2O16.9.11. 13H
   Egy közeli kedves barátnőnk ma ezt küldte. Egy barátnője gáztámadás miatt haldoklik. Ezért van ott újra.Olvassátok és tanuljatok belőle.
   “Most olvassátok!
   Hamar le fogom szedni ezt a posztot, sok ok miatt,csak szeretném ha értelmes emberek is tudnának többet, mint a média megenged. Amikor 2 éve elkerültem Irakba, senkinek fogalma sem volt, Magyarország létezik és hol. Most értem vissza onnan ( élménydús utam volt. Oka van, hogy mentem, én döntésem.) Hazafelé ( nem messze Iraktól, de hivatalosan török oldal, sokat nem számít igazából, egyre megy a térség) volt szerencsém pár száz olyannal sajnos túl sok időt eltöltenem, akik nemsokára a Keleti pályaudvar táborát fogja erősíteni. Innen, török rész szíriai és iraki határ kettősénél, ezrek indultak már el, velük is hamarosan találkoztok. Sokmindent lehet mondani, de hogy diszkriminativ lennék, nah azt végképpen nem. Akik ismernek, elég sok éve dolgozom a Közel-Keleten, terepen és nem kényelmes irodában. Én döntésem volt, nem kell a tipikus magyar beszólás, hogy “minek mentél oda”. Amennzire van net elérhetőség és a gyomrom bírja a valóság mellett, olvasom a híreket. Mai esti kedvencem, Reuters Uk oldalán olvastam Wilderstől, miszerint Törökország, Görögország és Szerbia biztonságos. Ez kinek mit jelent. Neki tényleg az, mert Dániában van. Örülök a sok szívszaggató menekültes képnek és a média általi figyelem elterelésnek általa, de elég nehezen viselem már. A menedékjogot kérők és elvileg háborús menekültek sajnos nagy százalékban igen nagy úti támogatással van szélnek eresztve, “menj, mutasd meg a muszlim világot azoknak a hitetleneknek” Félreértés ne essék, a legjobb barátaim muszlimok, az előítéletekkel van gond és a tudatlansággal. Jelenleg Cizrében, török terület, iraki határtól 1 óra, a holttestek fagyasztóban tárolódnak, az ország tübb, mint 1/5-t kitevő kurd területek már egy hónapja nemhogy vörös, lángoló zóna. Június 7-i parlamenti választások során a HDP nevű kurd13 %kal bejutott a Parlamentbe és a jelenlegi miniszterelnök aznap elveszítette parlamenti többségét. A lényeg: ezek után támadás indult az IÁ és PKK ( kurd gerilák) ellen és november 1én újbóli parlamenti választások lesznek. Most kell MEGLEPŐDNI! Aki akarja, érti. Random beállítanak a házakba, bebörtönzés, oda-vissza török-kurd halálesetek, és még nem kezdődött el a hivatalos kampány. Egek. Most kijárási tilalom, áramkimaradás, hasonló dolgok megszokottak. Nagyon nehéz lehet otthon ( Magyarország) egyáltalán belegondolni a meneköltek, letelepedni szándékozók és ál-szenvedők helyzetébe, igen, mert sokan azok. A lemészárolt személyazonosságát veszik fel. PONT, aki akarja, érti. Magyaroszágról a vélemény nyomdafestéket nem tűrő, éppen egy iraki portálon eddig 700 kommentet kaptam, es sok olyan üzenetet, ami a magyar BTK minden paragrafusát kiüti. Szépítem kicsit: arabok vagy oroszok csicskásai, kommunista-rasszista mentalitással ( ez a kedvencem, egy Harvardon oktató egyetemi tanártól!!!) és még sorolhatnám. Papíron nincs, gyakorlatilag háború van, annyi a kérésem felétek, (tudom, nagyon nehéz. Még itt is, vagy országukban is nehéz a szírekkel, arabokkal, kurdokkal és a többivel, nemhogy egy más vallású és kultúrájú országban, ahova CÉLZOTTAN(akár a menkült táborbôl vagy utcákról begyűjtve. Sokan nem akartak elindulni) indultak el ekkora rohammal. Aki valóban menekült, lesütött szemmel fog felnézni Rád. Ott látod a múltját. Nem szeretem az ideutazó túrista riportereket, kiráz a hideg tőlük, mert írnak valami szaftosat és hazamennek hősként…hagyjuk) NE GYŰLÖLKÖDJETEK, ez a média és már eleve eldöntött térpék-átrendezés célja, maradj emberséges, ne nézz TV-t, ha igen, több csatornát. Hírportálok, CNN-BBC még amennyire, onnan haditudósítók többnyire élnek is a terepen. NE KÖVESD A MÉDIÁT, megöl. És kezdjetek imádkozni, ami most jön, az egy nagyon hosszú menet lesz. Az emberiesség érzete legyen veletek, ne támadjatok, hagyjatok mindenkit elmenni tőlünk, mindenkit,a ki eddig és mostanában érkezik. Várom, hogy akikkel most találkoztam, mikor lesznek Röszkén. Prób?lj?tok megl?tni, ki a valós menekült,annak szívb?l segítsetek k?rlek! Üdv a világból!”?

   https://plus.google.com/115970297760813609354/posts/MLEw4sfFxcd

  1. Tetszett a cikk, józan hangvételű, szélsőségektől mentes, a célja nem az indulatkeltés, hanem a valós helyzet több szempontú feltárása – keresztény szemlélettel. Szerintem ide (is ) illik Jézus tanítása: “Ímé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelídek mint a galambok.” (Mt 10:16).
   Képességeinkhez és lehetőségeinkhez mérten tegyünk meg mindent segítségre szoruló embertársainkért, de használjuk a józan eszünket is (hiszen azt is Istentől kaptuk), – a farkasok közé szelíd bárányként, nem pedig “átverhető” birkaként küld minket a mi Urunk. Azzal senkinek sem teszünk jót, ha elhitetjük vele, hozzászoktatjuk ahhoz, hogy elég kimondania a varázsszót: üldözött, menekült, vagy netalán kisebbségi – és máris minden jár neki, “ellenérték” nélkül (ez alatt pusztán alkalmazkodást a befogadó kultúra hagyományaihoz, a segítő nemzet szokásának, vallásának tiszteletben tartását értem!!). Sajnos egyre több olyan hírről olvashatunk (és nemcsak a kurucinfo-n), amelyek nem ezt támasztják alá …

   Hasonló tartalmú írás ugyanarról az oldalról: http://valasz.hu/publi/menekultmentok-nem-csak-ti-vagytok-am-emberbol-114943

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend