Lázongó világ

A gazdag muzulmán országok egyetlen szír menekültet sem fogadnak be

refugeesfromsyria

Forrás: Breibart.com

A világ öt leggazdagabb muzulmán országa egyáltalán nem fogad menekülteket, mert félnek a terrorizmustól. Az olajban gazdag országok ugyan folyósítottak segélyeket a helyzet kezelésére, Nagy-Britannia több pénzt adott e célra, mint Szaúdi-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek és Katar együttvéve.

A Szíriában folyó véres háború miatt mára 10-13 millió szír volt kénytelen elmenekülni otthonából. Közülük a legtöbben most is Szíriában vannak, 4 millióan pedig a szomszédos országokba, Törökországba, Libanonba és Jordániába menekültek, egy részük pedig annál is messzebb jutottak.

Libanon, ahol jelenleg 1,1 millió szír menekült van, tavaly júniusban zárta le határait a menekültek előtt. Jordánia, a maga 630 000 szír menekültjével tavaly augusztusban követte példáját, megakadályozva ezzel a szír lakosság kiáramlását.

Az ENSZ Menekültügyi Hivatalának (UNHCR) adatai szerint 2015 augusztusának elejéig Európa országai hozzávetőleg 350 000 menedékkérőt fogadtak, akiknek többsége szír és akik elsősorban Németországhoz folyamodtak menedékért. Magyarország és Ausztria hozzávetőleg 19 000 menedékkérelmet kapott, bár ez a szám bizonyára tovább emelkedik még. Az Egyesült Királyság 7030 menedékkérelem feldolgozásán ügyködik.

Miközben sokan azért emelik fel a hangjukat, hogy Európa tegyen többet a menekültekért, az Arab-félsziget öt leggazdagabb állama egyetlen menekültet sem fogadott be. Ehelyett úgy vélekednek, hogy a szír menekültek száma veszélyt jelent országaik számára, mivel ilyen embertömegben könnyűszerrel rejtőzhetnek terroristák is. Serif Elsajid-Ali, az Amnesty International Menekült és Migránsjogi vezetője ?szégyenletesnek? nevezte tétlenségüket.

?Az Öböl-menti országok példája visszataszító. A válság irányába mutatott együttérzésük és felelősségvállalásuk? egy szégyen.?

Az Öböl-menti államok egyike sem írta alá azt az 1951-es, a menekültek státuszát szabályozó egyezményt, ami kimondja, hogy

?menekültnek tekintendő minden olyan személy, aki okkal attól tart, hogy ? faja, vallása, nemzetisége, bizonyos társadalmi csoporthoz való tartozása vagy politikai véleménye miatt ? üldöztetésben részesül, kívül tartózkodik azon ország határain, amelynek az állampolgára, és nem tud, vagy ? e félelem okán ? nem akar a fenti országtól védelmet kérni, vagy aki ? amennyiben nem rendelkezik az állampolgársággal, és kívül tartózkodik azon ország határain, amelyben szokásos tartózkodási helye volt a fenti események következtében ? nem tud, vagy ? e félelem okán ? nem akar oda visszatérni.?

A múltban előfordult már, hogy fogadtak menekülteket.

Huszonöt évvel ezelőtt több százezer, Szaddam Husszein elől menekülő kuvaiti kapott menedéket az országban. Sultan Sooud al-Qassemi arab szakértő szerint ?a kormány egész bérházakat bérelt ki Abu-Dhabiban és adta oda ingyen a menekült családoknak.?

Jelenleg azonban az Öböl-menti országok, amelyek nemzeti össztermékük alapján valamennyien rajta vannak a világ leggazdagabb ötven országának listáján, a pénzügyi segély folyósítása mellett döntöttek. A Daily Mail szerint az Egyesült Arab Emirátusok egy jordániai menekülttábort finanszírozott, ahol több tízezer szír menekültet szállásoltak el, míg Szaúdi-Arábia és Katar pénzt, élelmiszert, szállást és ruhát adományoztak a Libanonban, Törökországban és Jordániában tartózkodó menekülteknek.

Syrian_refugees

Az Öböl-menti országok hozzávetőleg 589 millió font (kb. 800 millió euró) értékű segélyt adtak, ami kevesebb mint egynegyede az Egyesült Államok által felajánlott 2,8 milliárd fontnak (3,8 milliárd euró) és csupán töredéke annak a 65 milliárd fontnak (89 milliárd euró), amit országuk védelmére költöttek 2012-ben. Az Egyesült Királyság eddig 920 millió fontot (1,257 milliárd euró) adott, amit a miniszterelnök ígérete szerint 1 milliárd fontra (1,366 milliárd euró) fognak kiegészíteni és további ezer menekültet fogadnak be.

A Twitteren egyre több kritikai éri az Öböl-menti országokat:


?Gazdag arabok Európának: A fenébe! Nyissatok már ajtót ezeknek a szír menekülteknek, ti fásult koldusok!?

Időkjelei: Tudva persze, hogy Szaúdi-Arábia és más Öböl-menti országok Asszád szír elnök és kormánya megbuktatásán ügyködnek, valószínűleg nem sok olvasónk lepődik meg az említett országok fukarságán, a terroristáktól való félelem így valószínűleg csupán egy számunkra kissé ellentmondásosnak hangzó kifogás.

Kapcsolódó írás: Beszéljünk a menekültekről

Előző posztKövetkező poszt

22 hozzászólás

 1. Az, hogy nem engedik be, az nem véletlen.
  Ha így folytatódik, az eu felbomlik, világosan látszik, hogy ez a cél.
  Félig-meddig egyetértek vele.
  Zavaros idők kezdődnek.

  1. 9. És ő megítéli a világot igazsággal, törvényt tesz a népeknek méltányosan.
   10. És lesz az Úr nyomorultak kővára, kővár a szükség idején.
   11. Azért te benned bíznak, akik ismerik a te nevedet; mert nem hagytad el, Uram, akik keresnek téged. (Zsoltár 9: 9-11)

   22. De kőváram lőn én nékem az Úr, és az én Istenem az én oltalmamnak kősziklája;
   (Zsoltár 94:22)

   1. Én pedig arra, hogy az egyetlen és biztonságos menekülési útvonal az Örökkévaló Isten. Nála nélkül bárhova menekül az ember, sehol sincs biztonságban.

    1. Ez így van,..de akkor miért tartasz a muszlimoktól, vagy bárkitől is?

    2. Mostanában derül ki igazán,hogy a világ vezetői valójában kit követtek,és az emberek nagy részét rántották mgukkal a hamis oktatásokkal,hamis médiájukkal,hamis ,nem is létező pénzükkel,mikzben saját kapzsi érdekeiket vették figyelembe,saját népük kárára,de azzal nem számoltak,hogy annak,hogy eladták a bankároknak a Földet,annak nagy az ára.Most meg kapkodnak,hogyan segítsenek a menekülteken,amikor saját népeikkel nem törődtek,most feláldozhatják azt a pénzt,amit összegyűjtögettek vagy adjuk át a megoldást a bankároknak,nekik úgyis sok pénzük van,az emberek meg eldobják a pénzt,és elkezdjük szebbé tenni a Földet,hogy Isten is örömét lelje benne,ahelyett,hogy fegyvereket,gyógyszereket és sok használhatatlan kütyüket gyártanánk a Földünk kárára.

     Ezért kellene a népnek megmutatnia a vezetőknek,hogy mi a megoldás,egyedül Isten,és Jézus.

 2. Nincs ebben semmi különleges… A Gazdag országok mind szunniták , a Szírek síiták…. Csak Irakba vagy Iránba tudnának menekülni az ISIS területén keresztül, és ha át is érnének Irak sem egy biztonságos ország. Egyedül Irán marad de hát oda eljutni……

 3. Néhány napja nyilatkozott egy gazdag egyiptomi, aki kifejtette–nem tudni mennyire komoly–hajlandóságát, hogy egy teljes szigetet is megvásárolna valamelyik dél-európai országtól, Görögország, vagy Olaszországtól, ahová a menekülteket szeretné, lehetne elhelyezni és ahol szállást, munkát, egy új életet biztosítana számukra.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/11843752/Egyptian-billionaire-offers-to-buy-an-island-off-Italy-or-Greece-to-rehouse-refugees.html

 4. Ez egy nagyon távoli dolog.Nem csak földrajzilag…Ezekbe a kérdésekbe korrekt betekintést nyerni,szerintem nemigen lehet.A média egy használhatatlan tükör,ami nem csak ezzel kapcsolatban láttat velünk homályos képet.Legjobb esetben is csak találgatni lehet.Azt meg minek?Akadt múltkor egy közvetlenebb probléma felvetése,az sem igen talált nyitott szívekre.Végül is,alapvető emberi reakció,hogy minél testközelibb egy kihívás,annál inkább távolabbi szomszédokat keresünk fel aggódnivalókért.Ez egyfajta pszichés ellenállás,amin keresztül a személy önmagát védelmezi.Mivel azonban ez megbetegedést okoz,ezt a tevékenységet pótcselekvésnek,a trauma szőnyeg alá söprésének nevezhetjük.Semmiképpen sem a dolgok józan megítélésének.Tehát valóságos okkult dologról van szó,amely során a kórokozónak nevezett élmény maga is elfedésbe,elfeledésbe kerül.Ezzel nem oldjuk meg a bajt,hanem csak a sajátunkat vetítjük ki.Ennek a fajta énkivetítésnek tudathasadás a neve.

  Még a velünk egy városban tartózkodó menekültek helyzetét is csak kancsal módon tudjuk megközelíteni,nem még a más földrészeken veszteglőkét.Azonban vegyük szűkebbre a kört,még a városunk határainál is!Maradjunk csak a saját személyünknél.Hiszen Jézus nem azért jött,hogy nemzetek megváltója legyen itt a Földön,hanem,hogy személyesen NEKED legyen a Megváltód.Amikor nem erről beszélsz és gondolkodsz,akkor süket dolgokat mondasz és gondolsz.Az az entitás,amit te ördögnek,sátánnak,Antikrisztusnak vélsz,a fentebb említett tudathasadásod miatti (ez egy tudathasadásos társadalom),virtuális része az énednek,amit úgy élsz meg,hogy nem is tudsz róla.Sokan vagy,ez az igazság.Mindannyian egy egész légió vagyunk.Eredetileg mind egyek vagyunk.Te,meg a migránsok,meg én is.A képlet viszont az,hogy éppen úgy nem ismerünk magunkra a tükörben,mint ahogy a menekültek arcába nézve sem.Ez nem kevesebbet jelent,mint hogy mindannyian menekültek vagyunk…csak éppen a saját bőrünkben és a saját elménkben… Ez olyan végzetes,mégis végtelen bolyongásra ítél mindannyiunkat saját benső,tudatalatti univerzumunkban,hogy Jézus nélkül soha,de aztán tényleg soha nem találnánk ki belőle.Jézus arcát keresve MINDENKIBEN,hozzátehetjük a saját személyünket a Megváltáshoz.A Megváltáshoz,ami szerencsére nem tőlünk függ.Mert mi még így sem tudnánk összerakni ezt a széthasadt képet.

  Mondom,ez a hasadtság csupán virtuális világot jelenít meg,mert Jézus soha sem vette le rólunk a szemét.Ő pedig mindenkiben önmagát látja.Benned is,a menekültekben is, és bennem is.Az előbb emlegetett entitás,az ördög,pedig mindent megtesz,hogy ne találj magadra.Olyan problémákra irányítja a figyelmed,ami a lehető legtávolabbra esik tőled.Olyanokra,amik valójában nem is léteznek… Mindez a tudathasadással járó merő hallucináció,téveszme.

  1. Bocs, Lenin sok hozzáfűzni valóm volna, de csak az utsó bekezdéshez. Jézus NEM önmagát látja bennünk, hanem azt a személyt, akit az Atya szeret, azt a személyt, akit teremtett és amilyennek Ő elgondolta. A szeretet nem a tükörbe nézés után történik, olymódon, hogy “magamat látom ott”: hajszál pontosan ez történt Nárcisszal, amikor a saját tükörképébe szeretett.

   A szeretet definíciója, a másik felé való odaadás, önmagunkról való megfeledkezés (és ezzel közben gazdagodás) ahogy Jézus fogalmazott: ‘”a gabonaszem, ha a földbe esik, el nem hal, egymaga marad, de ha elhal, bő termést hoz”. Ez a “meghalás” az ÉLET 🙂

 5. ” Tudva persze, hogy Szaúdi-Arábia és más Öböl-menti országok Asszád szír elnök és kormánya megbuktatásán ügyködnek, valószínűleg nem sok olvasónk lepődik meg az említett országok fukarságán, a terroristáktól való félelem így valószínűleg csupán egy számunkra kissé ellentmondásosnak hangzó kifogás.”

  Vagy csak pontosan tudják, hogy kik indították el , és vezénylik az “arab tavasz” hadműveletet, és a többit, és úgy gondolják, hogy akik főzték egyék meg…!

  1. Kedves Ida!

   Az ugye meg van, hogy pont ezen országok(Szaud-Arábia, Katar, Bahrain, stb.) szunnita vezetői finanszírozták a Szíriai tenorista támadásokat, amit poll-korrekten ISIS-nek hívnak? 🙂
   Ahogy USA sem akarja befogadni őket, hisz pont onnan indult a háború ötlete, akkor gondolhatod, hogy nem fogják befogadni őket!

   1. Kedves X!

    És neked nem tűnik úgy, hogy azok az országok inkább csak így voltak benne: ” ..na oké, fizetünk egy kis “védelmi pénzt”, és “elvisszük a balhét” ( hogy politikailag “szűz” maradhass a dologban) , csak hagyjatok utána bennünket békén, itt ne legyen “tavasz”..”?!
    Azóta már Obama is elszólta magát, hogy az ISIS-t ők hozták létre… Na, nem mintha ez újság lett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend