Gazdasági válság

A kínai tőzsde zuhan, a New York-i pedig kicsit leállt

tpbje2015060129c

Mára valószínűleg már mindenki értesült a kínai tőzsde három hete tartó zuhanásáról.

Főleg a kínai kisbefektetők pénze szűnt meg létezni a sanghaji tőzsde három héten át tartó zuhanása során. Azt viszont még a németek is megérzik, ha a kínaiaknak elmegy a kedvük a pénzköltéstől.

A vs.hu a következőket írta:

A kínai tőzsdeindex június 12-én érte el a tetőpontját, azóta folyamatos zuhanásban van. A három hét alatt 2,7 billió (leírva jobban fest: 2 700 000 000 000) dollárral értékelődtek le a részvények. A New York Times cikke ezt a görög adóssághoz méri, amelynek Kínában három hét alatt eltűnt a hatszorosa.

A befektetőket egyelőre nem győzték meg a következő intézkedések: kamatvágás, a rémhírterjesztők számára kilátásba helyezett büntetések, az állami nyugdíjalap részvényvásárlásai és a részvények shortolására játszó kereskedők elleni nyomozások [Illetve letartóztatásuk kilátásba helyezése].

?

A folyamat végül Hszi Csin-ping elnök hatalmának meggyengülésével is járhat, aki a kíméletlen korrupcióellenes kampányával már így is szerzett ellenségeket az országon belül. ?Komoly erők vannak, amelyek fenik rá a késüket, és arra várnak, hogy hibázzon? ? mondta Harry Harding Kína-szakértő a Timesnak.

A kialakult árfolyam lufi kidurranása olyan gyors és heves lett, hogy hatása alá került az egész világ. Miután pedig a hatóságok beavatkoznak és gátolják az eladásokat, a résztvevők adnak, ahol tudnak: Taivanon, Hong Kongban, az árutőzsdéken.

A június közepi csúcshoz képest szerda reggelre a kínai tőzsde 30 százalékot zuhant, ami szinte minden részvényre komoly hatással volt, a 1439 zuhanó papírra mindössze 83 emelkedő részvény jutott.

Egyesek szerint a New York-i tőzsde (NYSE) átmeneti leállásának is köze volt a kínai zuhanáshoz. A hivatalos magyarázat szerint a leállás technikai problémák miatt következett be, de persze azóta elindultak a találgatások. A legtöbben egy kibertámadásra ?szavaztak?, amit pedig a United légitársaság gépeinek átmeneti leszállításával hoznak összefüggésbe. (A United Airlines gépei szerdán reggel több mint egy órán át nem tudtak felszállni a vállalat informatikai rendszereinek leállása miatt. A probléma világszerte mintegy 4900 járatot érintett.)

Ismét feltehetjük a szokásos kérédést: Mindez véletlen vagy egy kidolgozott terv részeleit láthatjuk kibontakozni?

Előző posztKövetkező poszt

13 hozzászólás

  1. Nem lehet tudni h. mi történik. pl. amikor a rubel elleni támadás ment (a rubel elment 70 rub/usd-)ig a külföldi befektetők 30-60%-os veszteséggel szálltak ki a papírokból. Az orosz jegybank devizát biztosított a vételhez (“eldobált” papírok), amit a vállalatok rendelkezésére bocsátottak. Rengetegen kiváltották (illetve tulajdont szereztek -részvények) kötvényeiket 40-70%-os árfolyamon. Itt, aki bukott az a külföldi befektető volt. A kínai pániknál is történhetett ez, hiszen a kínai bankok rohamtempóban vásárolták a papírokat. Ilyen nincs hogy elillan a pénz ez, egy marhaság. Azok buktak a legnagyobbat, akik a csúcson vettek és alul eladtak. Akik meg középtájékon szálltak be, illetve ki, azoknak a pénzügyileg nem realizált nyereségüket kioltotta a pénzügyileg nem realizált veszteségük. Olyan nincs h. valaki bukik, de nem nyer senki. Ami az egyiknek kiadás az a másiknak bevétel ez egy alapösszefüggés. A makróban is a fogyasztási kiadások a makróban bevételek, egy vállalat kiadása az a másiknak bevétele. Majd meglátjuk h. mi történt.

      1. A “straight from the horses mouth”-source is real journalism. I haven’t watched the video though, does he say something? But don’t worry I agree with you, that guy is a compromising Christian at best and a new ager libertarian self-righteous sinner at worst. Apart from that the report I posted is accurate.

        1. Just a friendly reminder, or asking a favor, brothers, if you let me call you this way.
          Please, drop a translated words or lines as well when you chatting in english, please – just for the sisters, brothers and members who don’t speak english.

          Million thanks in advance 😉

          OS: there is an option to send chat in private as well as far as I know.

        2. Drága Pali!

          Ne erőltesd ezt a dolgot.
          Meg van írva, hogy tiszteletadásban egymást megelőzőek legyetek. Az is, hogy bármit tesztek, úgy tegyétek, mintha az Úrnak tennétek. Meg, hogy minden dolgotok szeretetben menjen végbe…!
          Ezeket bárki olvashatja, és akiket az Isten Lelke vezérel, azoknak nem is kell ezek miatt szólni. Viszont mindenkinek szabadságában áll, hogy olyan nyelven kommunikáljon, amilyenen akar. Mindenki magáról fog számot adni az Úrnak!
          De, azért én köszönöm, hogy eddig próbálkoztál….!

  2. Nagyon kevés ember érti meg, hogy a jelenlegi pénzügyi helyzet egy zavaros logikán alapuló mesterséges intelligenciájú számítógépes program olyan algoritmusokkal, amik nincsenek összefüggésben a valódi világkereskedelemmel, tőzsdével, de még a derivatívákkal vagy gyors-kereskedelemmel sem, legalább is nem az elmúlt néhány évben. Ez teljesen független a valódi piactól és a JP Morgan informatikus szakemberei tervezték az algoritmusait. Sokan közülük nem tudták elviselni azt a tényt, hogy egy globális pénzügyi szörnyeteget alkottak (és igen, ez kapcsolódik a plazma polip entitáshoz), ami felzabálja az emberiség vagyonát. Azokat a JP Morgan-nél dolgozó informatikai szakembereket és programozókat, akik nyilvánosságra akarták hozni amire rájöttek, a Cabal módszeresen eltávolította a bolygóról.

    http://www.felemelkedes.blogspot.hu/

    1. ……………………………………..________
      ………………………………,.-‘”……………….“~.,
      ………………………..,.-“……………………………..”-.,
      …………………….,/………………………………………..”:,
      …………………,?………………………………………………,
      ………………./…………………………………………………..,}
      ……………../………………………………………………,:`^`..}
      ……………/……………………………………………,:”………/
      …………..?…..__…………………………………..:`………../
      …………./__.(…..”~-,_…………………………,:`………./
      ………../(_….”~,_……..”~,_………………..,:`…….._/
      ……….{.._$;_……”=,_…….”-,_…….,.-~-,},.~”;/….}
      ………..((…..*~_…….”=-._……”;,,./`…./”…………../
      …,,,___.`~,……”~.,………………..`…..}…………../
      …………(….`=-,,…….`……………………(……;_,,-”
      …………/.`~,……`-………………………………./
      ………….`~.*-,……………………………….|,./…..,__
      ,,_……….}.>-._……………………………..|…………..`=~-,
      …..`=~-,__……`,……………………………
      ……………….`=~-,,.,………………………….
      …………………………..`:,,………………………`…………..__
      ……………………………….`=-,……………….,%`>–==“
      …………………………………._……….._,-%…….`
      ……………………………..,

      Bocs, kisebben nincs meg…

      Komolyan, annak idején a Rúna magazinban lehetett ilyeneket olvasni, a science-fiction szakaszban, vagy -és most nem degradálni akarom az írót – Isaac Asimovnak vannak ilyen gondolatörvényei egy-egy regényében…

  3. Kidolgozott terv itt minden. Sajnos. De minden megvan írva, ha nem is a gazdasági folyamatok, de a végkimenetel egy.
    Jézus az Úr, az volt, ma is, az is lesz. Mindörökké. El fog jönni, idejében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend