Idők jelei

Oregon állam nyilatkozattételi tilalmat rendelt el a keresztény házaspár számára a meleg esküvő ügyében: nem beszélhetnek a hitükről

aaron-and-melissa-klein

A bíróság megtiltotta, hogy Aaron és Melissa Klein beszéljen a hitéről.

Nem tudom, hányan követték a Sweet Cakes nevű cukrászda ellen indított per ügyét. Arról a mára bezárt cukrászdáról van szó, amelynek keresztény tulajdonosai nem voltak hajlandóak tortát sütni egy leszbikus esküvőre. A vállalkozás nemcsak kénytelen volt felhagyni tevékenységével és megfizetni a kiszabott 135 000 dolláros (körülbelül 38 millió forintos) büntetést, de mára az állam, a keresztény házaspárral készített rádióinterjú miatt megtiltotta, hogy a nyilvánosság előtt arról beszéljenek, hogy a hitük miért készteti őket az ilyen jellegű megrendelések elutasítására.

(A házaspár egy olyan torta elkészítését utasította vissza, amire a megrendelő a ?támogasd az azonosneműek házasságát? feliratot kért, tehát nem arról van szó, hogy magát a párt nem voltak hajlandóak kiszolgálni, akik mellesleg szándékosan célozták meg a keresztény tulajdonospárt.)

Aki eddig azt gondolta, hogy az azonosneműek házasságának kérdése nem olyan fontos, illetve nem lesz befolyással az élet más területeire, talán ezek után megváltoztatja véleményét.

?A bíróság hírzárlatot, vagyis nyilatkozattételi tilalmat rendelt a Klein házaspár ellen, arra utasítva őket, hogy ?hagyjanak fel jogsértő magatartásukkal?, vagyis a nyilvánosság előtt ne beszéljenek arról, hogy keresztény hitük miatt nem akarnak esküvői tortát sütni azonosneműek esküvőjére.

?Ezzel tulajdonképpen megfosztottak bennünket alkotmányos jogainktól,? írta a házaspár a Facebookon. ?Oregon állam szerint a vallás szabad gyakorlása és a szólásszabadsága ránk nem vonatkozik.?

A torta, ami nem készült el
A torta, ami nem készült el

A nyilatkozattételi tilalmat a Family Research Council által a házaspárral készített interjú után rendelték el. ?A harcnak nincs vége. Kitartunk,? mondta Aaron Klein az interjú során.

A bíróság hivatalos levele a következőképpen fogalmaz:

?A Munkaügyi és Ipari biztos ezennel elrendeli, hogy [Aaron és Melissa Klein] hagyjon fel minden olyan jogsértő kommunikáció kiadásával, terjesztésével, megjelentetésével vagy kiadásának lehetővé tételével? ami bármely személy elleni diszkriminációt eredményezhet annak szexuális beállítottsága alapján.?

Az azonosneműek házasságáért folytatott harc nem egyéb, mint a kereszténység elleni támadás. A liberálisok ezzel a módszerrel gyűlöletkeltőnek kiálthatnak ki minden olyan nyilatkozatot, ami Isten Igéje alapján ítéli meg a helyzetet.

Az ügyben nemcsak az állam számít elnyomónak, de az a leszbikus pár is, aki az államot hívja segítségül, hogy rákényszerítsen egy vállalkozást, hogy részt vegyen ?házasságuk? megünneplésében, amelynek tulajdonosai most már jogi következmények nélkül el sem magyarázhatják a nyilvánosság előtt, hogy miért nem teszik ezt.

?Az azonosneműek házasságának legalizálása nem lesz ránk hatással,? hajtogatták a progresszívok. Valószínűleg ez a legnagyobb hazugság az egész ügyben.

Az ügyről készült videó, amiben Aaron és Melissa elmagyarázzák a történteket (angol nyelven):

caintv cikke alapján

Előző posztKövetkező poszt

80 hozzászólás

  1. Kedves Thea!
    Elnézésedet kérem hogy az előző hozzászólásaim nem a cikkel kapcsolatosak,mivel ezeket,-mint ahogy már korábban is kérted a hozzászólóktól-,az üzenőfalon kellet volna lefolytatni.
    Tisztelettel:Liza

  2. Kedves Ida!
    Válaszaim a leveledre:
    Az etalon mértéke:a legdrágább Kincs-től,a Szent Szellemtől van,amely minden továbbit maga alá von:
    1.”Boldogok,akik nem látnak,mégis hisznek”
    2.Amely pedig a jó földbe esett,ez az,aki hallja és érti az igét,aki gyümölcsöt is terem,és terem némely száz annyit,némely hatvan annyit,némely pedig harminc annyit”
    3.”Mert rész szerint van bennünk az ismeret….”
    Szeretettel:Liza

    1. Drága LIZA!

      Az a problémám, hogy egyetlen kérdésemre se válaszoltál. Folyamatosan hivatkozol a bibliai igeversekre, amelyekről végül is azt mondod, hogy valójában megbízhatatlanok, hamisítottak ( kivéve azokat, amelyeket neked a Szent Lélek igaznak jelent ki!) . Tehát honnét tudjuk, hogy a Biblia Jézus beszédeit ( akár csak 1-et is!) egyáltalán tartalmazza. Honnét tudjuk, hogy egyáltalán mondott olyat, hogy elküldi nekünk a Szent Lelket, Aki elvezet bennünket minden igazságra, ha ez a mondat is kétesélyes? ( Egyáltalán honnét tudjuk, hogy a Szent Lélek egyáltalán létezik, ha az egyetlen forrás, ami beszél róla, az megbízhatatlan, és tele van hamisítással. ( És persze persze honnét tudjuk, hogy mi a nem hamis abban, és mi a hamis? Pl, a keresztény világban mindenki a Szent Lélekre hivatkozik egy-egy tanításnál, hogy Őtőle származik az, még akkor is, ha csak zagyvaságokat beszél. Viszont azt is mondja az ige, hogy vizsgáljuk meg azt, hogy valóban Tőle van-e! De, mi alapján tudjuk azt megállapítani, ha kizárólag csak Ő tesz róla bizonyságot? És mi alapján teszi azt a bizonyságot? Valami alapján, amiről azt se tudjuk, hogy igaz-e? És azt se tudhatjuk persze, hogy egyáltalán biztosan létezik-e a Szent Lélek, Aki bennünk lakik, és nálunk marad, mert ugye azt egy megbízhatatlan forrás alapján feltételezzük csak, hogy az a mondat igaz a Bibliában! Illetve, egy megbízhatatlan forrásnak híve, azt feltételezzük, hogy létezik, és bennünk a Szent Lélek lakik. ) Persze a Biblia ( és egyéb más vallások is) beszél gonosz , és hitető lelkekről/szellemekről is, amely persze abban az esetben, ha a Biblia hamisított, és nem megbízható, akkor nem “szentírás”, hogy léteznek. (Tehát ez se feltétlenül igaz. ) Viszont honnan tudom, hogy bennem, benned, vagy akárkiben a Szent Lélek van, és nem egyéb világosság angyalának öltözött szellem, ha kizárólag a bennünk lévő Szellem az, aki bizonyságot tesz magáról, hogy Ő a Szent Szellem? Mi alapján jöhetünk arra rá, hogy nem a Szent Lélek lakozik bennünk, ha nincs más biztos pontunk ezzel kapcsolatban, mint a bennünk lakozó Szellem szava, bizonyságtétele önmagáról? ( Az ugye eléggé nonszensz, ha azt mondod, hogy arról, hogy veled egyetért valaki, és neki is azt jelentette ki a Szent Lélek, amit neked, mert te vagy az általam keresett biztos pont, akiben valóban a Szent Lélek lakozik! )
      Remélem, hogy el tudtam magyarázni, és érted a problémámat ezzel kapcsolatosan. Valahol kell lennie valamilyen olyan tökéletesen megbízható, és mindenki által hozzáférhető “pontnak”, ami tartalmazza a teljes igazságot, és ahhoz viszonyítva meg tudjuk ( mindenki, és azonos értelemben) határozni azt, hogy mi az ami igaz, és mi az, ami hamis. Hogy kiben van a Szent Lélek, és kiben hitető szellem, aki a Szent Léleknek adja ki magát. Mert ha nincs ilyen hiteles egyéb viszonyítási pont, csak annak a Szellemnek a magáról tett bizonyságtétele, aki bennünk lakozást vett, akkor tulajdonképpen mindenki “igazságot” beszél, hiszen neki azt mondta a benne lakó “Szent Lélek”, hogy az amit neki mutatott, az az igazság. Akkor nincs egy hamis vallás se, mert mind megvan győződve arról, hogy a bennük ( vagy az alapítójukban) lakozó Szellem, az az Istentől való, és nekik az, azt az igazságot mutatta meg, mert “rész szerint van bennünk az ismeret” ( idézve ezt, egy olyan szövegből, amelyben minden kijelentés igazságtartalma kétesélyes) .
      Szóval várom a válaszaidat a kérdéseimre, mert én is az igazságra vagyok kíváncsi!

      Szeretettel: Ida

      1. Kedves Ida!
        Mindenre válaszoltam,de semmit sem értettél.Van aki 2 mondatból is tud következtetni,van akinek egy könyv is kevés.Ezért, nem okolhatjuk a másikat!!!Nagyon sajnálom hogy nem vagyunk közös nevezőn.A vitát lezártam,hiszen mindenki más ismeretet kapott!A világ több táján vannak olyan népek, bennszülött törzsek is ,akiknek nincs és nem is láttak bibliát,mégis ismerik az Úr Jézust! Ismerik a Megváltás útját! Hogy miért?Mert az Atya,már úgy teremtette őket! A Szívükbe kódolta bele!Van aki hosszú gyötrődés,sok-sok megtapasztalás,tanulás árán jut el az újjászületéshez,van aki már kisgyermekként -különleges képességekkel születve- éli és járja az üdvösség útját.(János ev.:3:5-8).A skála széles.Tehát,életünk,sorsunk,az Atya kezében van,már a születés előtt eldöntetett!
        Isten áldjon:Liza

        1. Drága LIZA!

          Én mindent értettem abból, amit mondtál, csak szerintem te nem érted, hogy mit mondtál. Ezért volt a kérdezősködés…!

          Téged is Isten áldjon!
          Ida

  3. Kedves Ida!
    Jézus azt mondta:”Elküldöm majd néktek a Vígasztalót,ama Szent Szellemet,mely tanúságot tesz rólam és a bekövetkezendőkről”.
    Nem azt mondta hogy elküldöm néktek a Szentírást!Tudom,mivel sajnos itt is megtapasztaltam a hozzászólók közül hogy a bibliát-(itt, így kisbetűvel) hitelesnek tartják.Pedig,ugyanolyan esendő emberek másolták,mint bárki közülünk,de, akiknek érdekükben volt elferdíteni az Egy Igazságot! Itt a földön senki és semmi nem lehet tökéletes csak az, mely Jézus szavaival:”Azt adom majd néktek,melyet szem nem látott,és amit fül nem hallott,és kéz nem érintett,és az emberi szívbe nem ment be”.= a Szent Szellem,melyet Bibliának-(itt,így nagy betűvel),Gnózisnak,Kinyilatkoztatásnak,Evangéliumnak hívunk,melyet csak hatalmas tisztelettel,dicsőséggel, szabad szánkra venni!A biblia(itt kisbetűvel) emberi kézzel íródott,és ha alaposan tanulmányozzuk,-fel kell hogy tűnjön mindazoknak,akiket a Szent Szellem vezet- hogy az Úr Jézus Krisztus drága tanításai és üzenetei mögött micsoda “káosz” lenyomatot hagyott a gonosz,hogy az igaz hívőket eltántorítsa az üdvösség útjáról.Már eleve azzal is elárulta magát, hogy kanonizálta az Írásokat!!!Néha,mint pl. most te is, hivatkoztál a C.O.G.-ra,én pedig a Tamás evangéliumára,mások az Énok könyvére,stb.,azaz az apokrif iratokra,mert lelkünk-szellemünk mélyén érezzük hogy hitelesebbek,de hát akkor miért nem került bele a bibliába?Emberek válogatták?!Pontosan ezért ígérte, és küldte el Jézus a Szentlelkét,melyet emberi kéz nem tud beszennyezni!De inkább szeretnék kiemelni 1-2 olyan esetet mely összeegyezhetetlen tartom az evangéliumi írások között:keresztfán a latrok beszéde Jézushoz!!!Csak Lukács ev,-ban van a lator gyötrődő,megbánó kiáltása Jézus felé,a másik 3 ev.-ban viszont szidalmazzák a latrok.Más:fordítási hiba Keresztelő Jánosnál a sáska,mert nem sáska,hanem sáskafa,(erdei gyümölcs),és így már logikusabb,hihetőbb.De nem kívánom az összeset felsorolni mert értelmetlen lenne,hiszen sokan közületek,akik hozzászóltok az Idők jeleihez,ismeritek az igeverseket.Csak azért emeltem ki ezt a problémát,mert sajnos tapasztalom hogy akik tövire-hegyire ismerik a bibliát,bemagolják,azt gondolják hogy a Szent Szellem vezeti őket.
    Magam is több mint 23 éve olvasom/tanulmányozom a bibliát,mert igenis szükség van rá,hiszen Jézus üzenetei benne vannak,de alaposan górcső alá kell venni,hogy a hamisítások is a felszínre kerüljenek.Éppen ezért megvizsgálom más evangéliumokat,apokrif iratokat,hogy a benne lévő tartalmat és igazságot, a Szent Szellem bennem kimunkálja egészséges gyümölcsöt teremjen napról-napra.Számomra a Tamás evangéliuma hozta el a legnagyobb felismerést a Jézushoz vezető útra.Hogy miért?Rövid,tömör,”titkos” beszédek.Nem véletlenül hiányzik a bibliából.A másik pidig az Énok könyve,igen,mert átjárja a szellemet az Igazság ismerete!
    Kedves Ida,nem azért írtam és magyarázkodtam ennyit, hogy provokáljalak,hanem hogy értésedre adjam,akikben a Szent Szellem munkálkodik,nem vitáznak,nem győzködnek,nem hajtja a magáét,mert nem emberektől van az ismeret.
    Amit írtál válaszul nekem,jól olvasd el újra,talán felismered a benned is lévő “hiányosságokat”.
    Szeretettel:Erzsi

    1. Drága Erzsi!

      Értem. Tehát, ha a Szent Lélek lenne bennem, akkor megtartanám a szombatot, mint Istennek szentelt napot, mert a Szent Lélek valami alapján megmondaná nekem, hogy az az Isten rendelése. Már csak azt nem értem, ha a Biblia tele van hamisítással, akkor pontosan honnét tudjuk, hogy ez a “szombat napi megszentelés” igény is, nem csak egy ilyen hamisítás-e…? Mert ugye pl azt írja a Biblia, hogy Mózes felment a Sinai hegyre, és ott angyal által kapta a parancsolatokat, és a teremtéstörténetet, valamint a Szent Sátor építési, kivitelezési tervét…! De őszintén szólva, rajta kívül ki látta, ki hallotta…?! Mohamed is ilyennel állt elő, hogy angyaltól vette személyesen az üzenetet a Koránhoz! Sőt, Pál apostol is arra hivatkozik, hogy természetfeletti kinyilatkoztatás által jutott az evangélium ismeretének a birtokába.. ! De, már Énok is úgy kapta az “üzeneteit”, vagy sorolhatnánk akár a prófétákat is…! Feltámadása után Jézus is csak 500 embernek jelent meg( a Biblia szerint). Honnét tudjuk, hogy valóban megjelent nekik, és nem csak azért mondták, hogy nekik is megjelent, mert úgy gondolták, hogy “nehogy már nekik ne jelenjen meg, ha más azt mondja, hogy neki megjelent…”?! Az apostolok cselekedeteiben is sok jelenésről olvashatunk ( Jézusról, és angyalokról). Viszont ezek mindig magányos megjelenések voltak. Csak az az ember látta, aki mondta. ( Messziről jött ember, meg azt mond, amit akar…! De, a gnosztikus apokrifok is így készültek, egy-egy természetfeletti jelenés, kinyilatkoztatás, stb, által. Mármint ezt írják azokban, viszont ezt se látta, hallotta, senki más…!. ) Továbbá, miért csak 500-nak jelent meg feltámadása után, ha azt akarta, hogy mindenki higgyen Őbenne. Ha Jeruzsálem utcáin sétált volna, mindenki szeme láttára 1 hónapig, akkor szerintem más arányban lettek volna követői. Továbbá, ha hamisított a Biblia, akkor pontosan honnét tudjuk, hogy az evangéliumi levelek valóban tartalmazzák Jézus szavait is, és hogy pontosan melyek is azok abban? Melyikünk volt ott, amikor itt járt a földön, és melyikünk hallotta Őt beszélni? Mert akárhogyan is veszem górcső alá a Bibliában lévő történeteket, beszédeket, írásokat, nem tudom emberileg 100%-ra megállapítani, hogy azok valaha is elhangzottak valóban, hiszen személyesen nem voltam ott, nem láttam, nem hallottam, és a ránk maradt írások “messziről jött emberek” is lehetnek . ( Lehet, hogy csak azért írták azokat, hogy dicsekejenek, hogy ők milyen jóban voltak Jézussal. Igaz, hogy kereszten végezte, de legalább egy híres zsidó ember…! És így , az írásukkal maguknak is emléket állítottak. ) De, ugyanez a probléma az összes többi ránk maradt irománnyal. Az, hogy valami 2000, 1800, vagy 1600 évvel ezelőtt lett leírva, illetve lemásolva, számomra még nem döntő bizonyíték annak, és az abban foglaltak hitelességéről. Hiszen ki tudja, lehet, hogy már az is hazudott, aki az eredeti levelet megírta. ( Már Pál is beszél arról, hogy az ő nevükben írosgatnak leveleket…! És még lehet, hogy ő is csak azért mondta, mert rájött, hogy zagyvaságokat írt, és nem akarta felvállalni…! ) De, lehetne ezzel kapcsolatosan sok kérdést feltenni még.
      Vagyis az lenne a kérdésem hozzád, hogy pontosan honnét tudjuk, hogy a Bibliából mi az a pár mondat, ami megbízható, és miért az, és honnét tudjuk, hogy mi az, ami csak emberi “legendagyártás”? Pontosan mi az etalon, és hol található, amelyhez viszonyítjuk az abban foglaltakat, és amely által meg tudjuk ítélni, és el tudjuk dönteni, hogy “ez igaz, ez meg nem”?

      Szeretettel: Ida

      1. És még azt is kérdezem, hogy arról az etalonról, amelyhez mindent viszonyítunk, és amely által eldönthető valaminek a hitelessége, honnét tudjuk, hogy az igaz, és hiteles?

    2. “Számomra a Tamás evangéliuma hozta el a legnagyobb felismerést a Jézushoz vezető útra.”
      Akkor most már értem, miért nem fogadod el a Bibliát. Valóban vagy a Tamás evangéliumát fogadod el, vagy a 4 Bibliában levő evangéliumot, mert ezek ütik egymást 😉 Igazad van, nem véletlenül nem került a Bibliába. Ha viszont a Szent Szellemtől valónak gondolod, akkor kérdéses, hogy valójában kinek a hangját hallod.
      “Simon Péter mondta nekik: Bárcsak távozna Mária közülünk, mert az asszonyok
      nem méltóak az életre!
      Jézus mondta: Íme, én biztatni fogom őt, hogy férfiúvá teszem; hogy ő is élő
      szellemmé legyen, amely hozzátok, férfiakhoz hasonlít. Mert minden asszony, aki
      férfiúvá lesz, be fog menni a mennyek királyságába.”
      A fenti idézet szöges ellentétben áll Isten szavával, jellemével, tetteivel. Isten adja meg, hogy valóban megismerd Őt, az Ő hangját, az Ő Szellemét!

      1. Kedves Xénia!
        Látom,nem erősséged a tisztelet,hogy nevén nevezd akihez a hozzászólást írod.De sebaj.Egyébként neked is tanácsolnám hogy figyelmesebben olvasd el a korábbi hozzászólásomat is(2015,07/12-14:15)melyben szándékosan hivatkoztam,ill.kiemeltem a kisbetűs és a nagybetűs Bibliát a hozzáfűzött magyarázattal!Remélem, azt te is elfogadod hogy óriási különbség van pl.:lélek-Lélek,szellem-Szellem,,isten(ek)-Isten,s így tovább…!Tehát,a biblia(kézzel írott,másolt könyv), hitelességét,hiányosságait,visszásságait kérdőjeleztem meg és nem a Bibliát!Nagyon nem mindegy.De ugyanakkor, utaltam arra is, hogy szükségem van rá(biblia), mivel az Úr Jézus tanításai is benne vannak!És nem szégyellem,több könyvet is olvasok,melyeket a Szent Szellem áldását kérve megvizsgálok,és a jót megtartom. Sajog a szívem az értetlenségen,és magyarázkodáson,de éppen ezért nem kívánom a vita folytatását és most már megértem,hogy a korábbi távozókkal miért távozom én is erről a honlapról!
        Isten áldjon:Liza

        1. Kedves LIZA!

          Kérlek bocsáss meg nekem, nem megbántani akartalak. Ellenséges világban élünk, ahol a lelkeinkért folyik a küzdelem. Ezért szerettem volna rámutatni, hogy milyen vékony jégen táncol valaki, aki kizárólag 1 forrás bizonyságtételére hallgat. Jézus azt is mondta ( ahogyan azt az Isten mondta), hogy ne csak kenyérrel, hanem az Isten igéjével táplálkozzon az ember. Amíg a földön járt, Ő is azt tette. És az az ige az a biztos pont, a Szent Lélek kijelentésében, amelyre alapozhatunk, és amely a Szellem kardja, és amely kardot is fel kell vennünk ahhoz, hogy megállhassunk a Sátán támadásaival szemben. Márpedig Ő ritkán támad nyíltan, és látványosan, viszont sunyiban folyamatosan!

          Szeretettel: Ida

  4. Kedves Ida!
    Próbálok rövid lenni!
    Az a gond,hogy ki mit ért Jézus tanítása/szava alatt,azaz, a “Törvény betöltése”?!—tehát:”nem jöttem eltörölni,hanem betölteni”. Jézus a szeretet parancsával átitatta,szigorította a Törvényt,hogy minden,ami embertársaink “javát”(gyógyulását,lelki megnyugvását,boldogulását,stb…)szolgálja,tegyük meg a 7.ik napon is,mert ez az új parancsolat,amit adott: a Szeretet Törvénye, ami már nem emberi rendeletek,hanem a Szeretet szolgálata kell hogy legyen!Tehát,ezáltal:a Törvény is megmaradt,ami azt jelenti hogy pl.:kedvteléseinket ne űzzük szent napján,azaz,a 7.ik napon!

    Egyébként,ez vonatkozik a többi parancsolatára is:”……én pedig ezt mondom….”!—a haragról,parázna szívről.Tehát,nem szűnt meg a szombatnap!!!Máté:24:20, Zsidókhoz írt levél:4:9

    Viszont,én nem olvastam/nem találtam az Ap.cselekedetei-ben,ahogy te írtad:”az Úr napján”,hanem csak annyit:”a hétnek első napján”!
    Kedves Ida,abban egyetértek:csak a Szent Szellem tanít meg az Egy-etlen Igazságra,ahol már nincs helye semmiféle vitának!Jeremiás:31:33-34.
    Szeretettel:Liza

    1. Kedves LIZA!

      Én is megpróbálok rövid lenni! Lehet, hogy gond amit írtam, de a Szentírásból másoltam be az idézeteket. Abban az áll ( és szerintem elég jól elmagyarázza azt is, hogy hogyan fizette ki érettünk ( bűneinkért) a váltságdíjat, hogy miért , és mit vont az maga után. És ez is a Szentírásból származik: Róm 14,5 Az egyik ember bizonyos napokat fontosabbnak tart, mint a többit. Mások viszont mindet egyformának gondolják. De mind a kett? legyen meggy?z?dve a saját felfogásának helyességér?l.
      Róm 14,6 Aki különbséget tesz a napok között, az Úr tiszteletére teszi. Aki megeszik mindenféle ételt, az is az Úrért teszi, hiszen hálát ad Istennek, amikor eszik. Aki viszont bizonyos ételeket soha nem eszik, az is az Úrért teszi, és ? is hálát ad Istennek.
      Róm 14,7 Igen, mi mind az Úrért élünk! Közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg a maga akaratából.
      Róm 14,8 Mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha pedig meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úrhoz tartozunk.
      Róm 14,9 Hiszen Krisztus azért halt meg, és azért támadt fel, hogy uralkodjon mind a halottak, mind az él?k felett.

      Arról, hogy a “törvényt” mi is betöltjük, én se mondtam másként (soha), hiszen abban a két parancsolatban van a törvény teljessége . Továbbá, ahogyan az írás mondja, a szívünkbe íratott, az Isten valódi törvénye. ( A nem kőtáblákra írt!)

      De erről a témáról nagyon nehéz röviden beszélni, mert sok mindent el kellene mondani erről a Szentírás alapján, hogy érthetőbb legyen, ha még nem az. Ez is abból van:

      Gal 4,1 Ezzel azt szeretném mondani, hogy amíg az örökös kiskorú, addig semmiben sem különbözik a rabszolgától, pedig már akkor is minden az övé.
      ?Gal 4,2 Mégis nevel?szül?k és gondvisel?k felügyelete alatt él az apja által meghatározott ideig.
      Gal 4,3 Ugyanígy mi is, amikor még olyanok voltunk, mint a gyermekek, haszontalan emberi szabályok szolgái voltunk.
      Gal 4,4 De amikor eljött a megfelel? id?, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született. A Törvény ideje alatt élt,
      Gal 4,5 hogy felszabadítsa a Törvény uralma alatt él? embereket, és így bennünket Isten a maga fiaivá fogadhasson.
      Gal 4,6 Mivel tehát gyermekei vagytok, Isten elküldte Fiának Szellemét a szívünkbe, aki így kiált: ?Abbá!?, azaz: ?Édesapám!?
      Gal 4,7 Így azután többé már nem vagy szolga, hanem fiú. Ha pedig fiú, akkor örökös is, akit maga Isten tett azzá.
      Gal 4,8 Régen, amikor még nem ismertétek Istent, olyan istenek rabjai voltatok, akik valójában nem is istenek.
      Gal 4,9 De most már ismeritek Istent – vagy sokkal inkább: Isten ismert meg benneteket. De akkor miért tértetek vissza azokhoz a gyenge és értelmetlen szabályokhoz?! Talán újra azok rabjai akartok lenni?!
      ?Gal 4,10 Gondosan betartjátok a különleges napokat, hónapokat, évszakokat, és éveket.
      ?Gal 4,11 Aggódom miattatok! Lehet, hogy hiába volt minden értetek végzett munkám?!

      “….Tehát,nem szűnt meg a szombatnap!!! Máté:24:20, Zsidókhoz írt levél:4:9”

      A zsidókhoz írt levél, általad említett igeverse, nem a szombat “megünnepléséről”, megtartásáról szól. ( Viszont szabad vagy rá, hogy, ha akarod, akkor megtartsd. )

      Zsid 4,8 Mert ha Józsué bevezette volna Izrael népét Isten nyugalma helyére, Isten nem beszélt volna kés?bb egy másik napról.
      Zsid 4,9 Ebb?l láthatjuk, hogy Isten népét még mindig várja a szombat-napi nyugalom.
      Zsid 4,10 A teremtéskor Isten befejezte a munkáját és utána megpihent. Ezért aki belép Isten nyugalmába, az is abbahagyja a saját munkáját, és megpihen utána.
      Zsid 4,11 Tegyünk meg mindent, ami t?lünk telik, hogy beléphessünk abba a nyugalomba! Ne kövessük azok példáját, akik nem engedelmeskedtek Istennek!
      ?
      “Viszont,én nem olvastam/nem találtam az Ap.cselekedetei-ben,ahogy te írtad:?az Úr napján?,hanem csak annyit:?a hétnek első napján?!”

      Igen, azt a keresztények nevezték el “az Úr napjának”, a feltámadásának az emlékére ( ahogyan írtam is) . Viszont, mint idéztem az igéből: Kol 2,16 Ezért ne engedjétek, hogy bárki is elítéljen benneteket amiatt, hogy mit esztek, vagy isztok, vagy a zsidó vallási ünnepekkel kapcsolatban. Ilyenek például az Újhold ünnepe, vagy a Szombat ünnepe.
      ? Kol 2,17 Mindezek a vallási ünnepek és szokások csak árnyékai a közeled? valódi dolgoknak. De a valóságos dolgok Jézus Krisztusban vannak….
      Szóval, akkor most hiszed a Szentírás teljességét, vagy nem? ( Persze nem kárhoztatni akarlak semmiben, csak arra akartam a figyelmedet már az első válaszommal is felhívni, hogy egy “egyház” nem attól lesz igaz, vagy hamis, hogy szombaton, vagy vasárnap tart istentiszteletet, és a törvény rendelkezéseit betartja ( amelyet már a zsidók se tudtak megtenni soha) hanem attól igaz, hogy az igazi Krisztus, az igazi evangélium hirdettetik benne, és azok, akik azokban vannak, valóban Jézuséi ( akikben a Krisztus Lelke…, stb) , vagy csak mondják magukról.)

      “Kedves Ida,abban egyetértek:csak a Szent Szellem tanít meg az Egy-etlen Igazságra,ahol már nincs helye semmiféle vitának!”

      Igen, de akkor el kell hinnünk a teljes Szentírást. Mert a tanításunkat arra kell alapoznunk, és nem a tanításunkhoz felhasználni a Szentírás verseiből azokat, amelyek igazolni látszanak azt. Egyébként Pál apostol éppen arra az esetre írta a ” más evangélium, más Jézus, és más szellem” mondatát, amikor a hívőket kényszeríteni akarták, illetve azok belementek a zsidó szokások, és a Törvény megtartásába is, összemosva az evangéliummal. Mert aki “körülmetélkedik” ( a Törvény alá helyezi magát”, amely más szövetség Istennel), annak a Krisztus nem használ semmit. Viszont, ha a törvény paragrafusai közül csak egyben is vétkezik, az egész törvény megrontásában vétkes, és átok alatt van.

      Szeretettel: Ida

  5. Jajj, hogy ez egy vallásos blog? Mi szkúzi, mindent visszavonok. Akik szerint az evolució smafú, azokkal nem állok le érvelni.

    Csókolom.

    1. “evolucio”??? – ez most komoly? a legnagyobb ateistak is elismerik mar pirosodo fejjel es jol megszegyenulve, hogy: az evolucios vallas-mese-tan csak egy nulla kitalacio, amit semmi masert nem kaptak fel csak azert, mert abban az idoben ezzel akartak szembeszallni a katolikus egyhaz uralmaval….. kellett valami mas is nem csak a merevnek tuno dogmak….

      csak ugye az a baj, hogy egyetlen dologgal sem lehet alatamasztani az evoluciot, egyetlen valosagos bizonyitekot sem talaltak, csak ossze-vissza szovegeltek….pl: okos tudosok talan 40-50 evvel ezelott “jol be akartak bizonyitani”, hogy elet csak ugy letre johet, ezert fogtak egy nagy befottes uveget, teleraktak kukoricaval, majd kamerat iranyitottak ra es vartak, hogy mikor fog az eger (mouse) magatol kikelni, letrejonni, megteremni a kukoricaban….

      na, korulbelul ennyi, ezen a szinten vannak a nagy evolucios tanmeset hirdetok…. az egesz arra ment ki, hogy bizonyitsak azt, hogy nincs Isten, hanem az elet csak ugy magatol jott letre….

      es akkor jon a jozsi es leszolja azokat, akik ezt a pitianer meset nem tartjak valoszerunek….:)))) oly nevetseges dolgok ezek:)))

  6. Kedves Ida!
    Billy Graham,úgy tudom hogy baptista,ami keresztény egyházhoz tartozó,de nem a bibliai Tízparancsolatot betartó gyülekezet.Nem ítélkezni akarok,hanem kérdést feltenni:hol van írva a Bibliában a vasárnap tisztelete a szombat helyett?Pedig a baptisták is vasárnap tartják istentiszteletüket.
    Sajnos sokan félreértelmezik a szombatnapot,amit Jézus nem törölt el,hanem “betöltötte”. Tehát,különbség van keresztény és keresztény között,azaz,Jézusban hívő-valló egyházak(csak nevében),és Jézust Krisztust MINDENBEN követő-vállaló-kereszthordozó tanítványok között!
    Szeretettel:Liza

    1. Kedves LIZA!

      Nehéz ezt összeszednem, az igéből, mert sokat kellene idéznem belőle. A lényege a dolognak, hogy sokféle “emberi” tanítás, rendelkezés, és törvény van ma a keresztény egyházakban, felekezetekben, gyülekezetekben, amelyek nem Isten (újszövetségi) beszéde szerint valók. Ezért (is) kell nekünk, mindannyiunknak, személyesen az igét olvasnunk, és hagynunk, hogy abból a Szent Lélek megtanítson bennünket minden igazságra, és mindenre, hogy hogyan járjunk, mert egyébként nem Krisztust, hanem embereket követünk. Ezt soha nem engedhettük meg magunknak , hiszen élet-halál kérdés, de most így az utolsó napokban pláne nem. Mert nincs más név, amelyben megtartatnánk ( se személynév, se “egyháznév” ) csak az Úr Jézus Krisztus neve. És “törvény által egy test/lélek se üdvözül”. Semmilyen törvény által. Egyházi törvény által se! A Sátán jelszava, ha nem tehetsz ellene, állj az élére…! Hintsd el a konkolyt az ige jó magja közé, és máris lesz egy elszeparált közösséged ( egyházad), amely már nem, vagy nem elsősorban Krisztust követik, hanem emberi tanításokat. ( Félre ne érts, tulajdonképpen ez játszódik le minden egyházban seperc alatt! )
      Most a kegyelem uralkodik a hívőknek, a Jézus Krisztus által, és nem a Törvény, és nem a zsidó hagyományok. Beteljesítjük ugyan a törvényt a Krisztusban, a Szent Lélek által, amely az újszövetségben ez : Szeresd az Urat, a te istenedet, és szeresd felebarátodat, mint önmagadat. És: Higgy Istenben, és higgy az Úr Jézus Krisztusban. Mi kegyelem alatt vagyunk, és nem törvény alatt. Jézus, az Embernek Fia a szombatnak is az ura. Az ige szerint. Mát. 12,8 Mert a szombatnak is Ura az embernek Fia.
      A pogányokból lett keresztényeknek ezek a parancsolatok adattak: Csel. 21,25 A pogányokból lett hívők felől pedig mi írtunk, azt végezvén, hogy ők semmi ilyenfélét ne tartsanak meg, hanem csak oltalmazzák meg magokat mind a bálványoknak áldozott hústól, mind a vértől, mind a fúlvaholt állattól, mind a paráznaságtól. (Csel. 21,20 Azok pedig ezt hallván, dicsőíték az Urat; és mondának néki: Látod, atyámfia, mely sok ezeren vannak zsidók, kik hívőkké lettek; és mindnyájan buzognak a törvény mellett: Felőled pedig azt hallották, hogy te mindazokat a zsidókat, kik a pogányok között vannak, Mózestől való elszakadásra tanítod, azt mondván, hogy ne metéljék körül fiaikat, se a zsidó szokások szerint ne járjanak. Micsoda annakokáért? Mindenesetre össze kell gyülekezni a sokaságnak; mert meghallják, hogy ide jöttél. Ezt míveld azért, a mit néked mondunk: Van mi köztünk négy férfiú, kik fogadalmat vettek magokra; Ezeket magad mellé vévén, tisztulj meg velök, és költs rájok, hogy megnyíressék fejöket: és megtudják mindenek, hogy semmi sincs azokban, a miket te felőled hallottak; hanem te magad is úgy jársz, hogy a törvényt megtartod. ) Viszont tudjuk, hogy ez csak az átmeneti állapot volt Pál részéről, és ekkor engedett csak a többi apostolnak ebben a dologban. A római levélben, vagy a galatákhoz írt levélben, már pontosan kifejti, hogy : Gal. 3,10 Mert a kik törvény cselekedeteiből vannak, átok alatt vannak; minthogy meg van írva: Átkozott minden, a ki meg nem marad mindazokban, a mik megirattak a törvény könyvében, hogy azokat cselekedje. Gal. 4,21 Mondjátok meg nékem, kik a törvény alatt akartok lenni: nem halljátok-é a törvényt? Csel. 15,4
      Mikor pedig megérkeztek Jeruzsálembe, a gyülekezet és az apostolok és a vének fogadák őket, és ők elbeszélék, mily nagy dolgokat cselekedék az Isten ő velök. Előállának azonban némely hivők a farizeusok szerzetéből valók közül, mondván, hogy körül kell metélni őket, és megparancsolni, hogy a Mózes törvényét megtartsák. Egybegyülének azért az apostolok és a vének, hogy e dolog felől végezzenek. És mikor nagy vetekedés támadt, felkelvén Péter, monda nékik: Atyámfiai, férfiak, ti tudjátok, hogy az Isten régebbi idő óta kiválasztott engem mi közülünk, hogy a pogányok az én számból hallják az evangyéliomnak beszédét, és higyjenek. És a szíveket ismerő Isten bizonyságot tett mellettük, mert adta nékik a Szent Lelket, miként nékünk is; És semmi különbséget sem tett mi köztünk és azok között, a hit által tisztítván meg azoknak szívét. Csel. 15,10 Most azért mit kísértitek az Istent, hogy a tanítványok nyakába oly igát tegyetek, melyet sem a mi atyáink, sem mi el nem hordozhattunk?

      A tanítványok, az Úr napján, vasárnap gyűltek össze: ApCsel 20,7 Amikor a hét els? napján összegy?ltünk, hogy megtörjük a kenyeret, … És ezért tartják vasárnap az Istentiszteletet a legtöbb egyházban, gyülekezetben. De, tulajdonképpen ez se parancsolat, hanem az Úrra való emlékezés, és az Ő iránta való szeretet miatt történik így. ( Van egy apokrif ( nem sokkolni akarlak), a 12 apostol levele, amelyben azt tanácsolják, hogy az Úr napját ( amikor feltámadt) szenteljük meg. http://churchofgod.hu/content.php?act=didakhe ) Mi, egyébként szabadságra hívattunk el, és nem a törvény szolgaságára. A Szent Lélek kell, hogy vezessen bennünket, az ige alapján, és nem emberi tanítások.

      Kol 2,7 Mélyen gyökerezzetek bele Krisztusba, és ? legyen az a szilárd alap, amelyre életetek felépül. Er?södjön meg a benne való hitetek, és mindenben szüntelen adjatok hálát Istennek – ahogyan azt tanították nektek.
      Kol 2,8 Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen benneteket okoskodással, csalóka és értelmetlen elméletekkel, amelyeket emberek találnak ki. Ezek a dolgok csupán a hitetlenek haszontalan gondolatai, és nem Krisztustól származnak.
      Kol 2,9 Mert Jézus Krisztusban él az Isten egész teljessége testi alakban.
      Kol 2,10 Ti is Krisztusban teljesedtetek be, aki az összes uralkodó és fejedelem felett uralkodik.
      Kol 2,11 A benne való hit által benneteket is ?körülmetéltek?, de ezt nem emberek tették veletek, hanem maga Krisztus. Ezzel a ?körülmetéléssel? levetettétek a régi emberi természetet.
      ?Kol 2,12 Ez akkor történt, amikor bemerítkeztetek, és ezzel Krisztussal együtt eltemettek benneteket. Ugyanakkor azonban Krisztussal együtt fel is támasztott benneteket Isten, mert hittetek hatalmában, amelyet akkor mutatott meg, amikor feltámasztotta Krisztust a halottak közül.
      Kol 2,13 Ti ugyanis szellemileg halottak voltatok a b?neitek miatt, és azért, mert a régi emberi természet uralkodott rajtatok. Isten azonban Krisztussal együtt nektek is új életet adott, miután megbocsátotta minden b?nünket.
      Kol 2,14 Az adósságlistát, amely felsorolta azokat a dolgokat, amiket Isten törvényei ellen tettünk, Isten odaszegezte a Keresztre. Így ez az adósság-lista többé már nem érvényes, mert Isten végérvényesen áthúzta.
      Kol 2,15 Isten a szellemi fejedelmeket és uralkodókat Krisztus Keresztje által megfosztotta hatalmuktól. Megmutatta az egész világnak, hogy most már er?tlenek, amikor felvonultatta ?ket diadalmenetében, mint gy?ztes hadvezér a foglyait.
      Kol 2,16 Ezért ne engedjétek, hogy bárki is elítéljen benneteket amiatt, hogy mit esztek, vagy isztok, vagy a zsidó vallási ünnepekkel kapcsolatban. Ilyenek például az Újhold ünnepe, vagy a Szombat ünnepe.
      ? Kol 2,17 Mindezek a vallási ünnepek és szokások csak árnyékai a közeled? valódi dolgoknak. De a valóságos dolgok Jézus Krisztusban vannak.
      Kol 2,18 Ne veszítsétek el a gy?ztesnek járó jutalmatokat olyan emberek miatt, akik élvezik az alázatoskodást, az angyalokat imádják, és mindig a látomásaikról beszélnek. Ezek minden ok nélkül többnek mutatják magukat, mint amik, mert régi emberi természetük szerint gondolkodnak.
      Kol 2,19 Az ilyenek nem ragaszkodnak a ?fejhez?, vagyis Krisztushoz. Pedig Krisztus kapcsolja és tartja össze a ?test? részeit az izületek és inak által. Így növekszik a ?test?, amelyet Isten nevel fel.
      Kol 2,20 Mivel Krisztussal együtt ti is meghaltatok, ezért felszabadultatok ennek a világnak a haszontalan tanításai alól. Akkor miért viselkedtek úgy, mintha még mindig ehhez a világhoz tartoznátok? Miért követtek olyan szabályokat,
      Kol 2,21 amelyek ezt mondják: ?Ne vedd a kezedbe!? ?Ne egyél ilyet!? ?Még csak hozzá se érj!?
      Kol 2,22 Hiszen ezek olyan dolgokra vonatkoznak, amik elhasználásra valók és nem maradnak meg sokáig. Ha ilyen szabályokat akartok betartani, akkor csak emberek tanításait és parancsait követitek, és nem Isten gondolatait.
      Kol 2,23 Ezek a szabályok bölcs dolgoknak látszanak, de csak a vallásoskodásra valók, amit emberek találtak ki, amire jellemz? a hamis alázatosság és a test gyötrése. De igazában semmi hasznuk nincs, mert a régi emberi természet kívánságainak kielégítését szolgálják.

      És még egy példa az igéből:

      Gal 3,2 Csak azt szeretném megtudni t?letek: Vajon azért kaptátok a Szent Szellemet, mert megtartottátok a Törvény el?írásait, vagy pedig azért, mert amikor meghallottátok az örömhírt, hittetek benne? Hogyan lehettek ennyire ostobák, hogy a Szent Szellemben elkezdett új életeteket most emberi er?vel akarjátok folytatni?! Olyan sok minden történt veletek! Talán minden hiába volt? Remélem, hogy nem! Mit gondoltok, Isten azért adja Szent Szellemét nektek, vagy azért munkálkodik hatalmas csodákkal köztetek, mert megtartottátok a Törvény el?írásait? Nem! Azért teszi mindezt, mert amikor meghallottátok az örömhírt, hittetek benne. Isten beszéde ezt mondja: ?Ábrahám hitt Istenben, Isten pedig elfogadta a hitét. Ezért lett Ábrahám Isten szemében elfogadható.? Értsétek meg tehát, hogy akik hisznek Istenben, azok Ábrahám igazi gyermekei. A Szentírás – el?re látva Isten tervét – így beszélt a jöv?r?l: Isten a nem zsidókat hitük által fogja elfogadhatónak tekinteni. Ábrahámnak is el?re elmondta az örömhírt: ?Rajtad keresztül áldom meg a Föld minden nemzetségét.? Isten ugyanis a hív? Ábrahámmal együtt mindazokat megáldja, akik hisznek Istenben. Azok viszont, akik abban bíznak, hogy a Törvény el?írásainak betartása teszi ?ket Isten számára elfogadhatóvá, azokra átok nehezedik, amint meg van írva: ?Átok sújt minden embert, aki nem marad a hitben, és nem engedelmeskedik mindenben a Törvény el?írásainak.? Ebb?l világosan érthet?, hogy a Törvény megtartásáért senki sem lesz Isten szemében elfogadható, mert ?aki hit által elfogadható lett Isten számára, az élni fog.? A Törvény alapja azonban nem a hit. Éppen ellenkez?leg! Az Írás azt mondja, hogy: ?csak az élhet a Törvény által, aki megtartja azt.? Krisztus azonban kiváltott bennünket a Törvény átka alól, amikor helyettünk vette magára az átkot. Az Írás ezt így magyarázza: ?átok sújt mindenkit, akit fára függesztve végeznek ki.? Így az Ábrahámnak ígért áldás Krisztus Jézusban a nem zsidókra is érvényes, hogy hitük által megkapják a megígért Szent Szellemet.
      Testvéreim, hadd mondjak most egy példát a mindennapi életb?l: egy érvényes szerz?dést senki sem érvényteleníthet, és nem is egészíthet ki. Isten ígéretet tett Ábrahámnak és utódjának. Nem azt olvassuk, hogy ?a te utódaidnak? többes számban, mintha sok emberr?l lenne szó, hanem egyes számban: ?a te utódodnak?, aki maga Jézus Krisztus.
      Ezzel azt szeretném megértetni veletek, hogy az Istennel kötött Szövetséget – amely már korábban is érvényes volt – a négyszázharminc évvel kés?bb adott Törvény nem tehette érvénytelenné. Így azután az Ábrahámnak tett ígéret érvényben maradt. Ha ugyanis a Törvény megtartása miatt kapnánk örökséget, akkor az nem függne az ígérett?l. Ábrahámot viszont Isten az ígérete alapján áldotta meg. Akkor tehát mi a Törvény célja? Azért kaptuk, hogy rámutasson a rossz dolgokra, amiket az emberek elkövetnek. A Törvény addig m?ködött, amíg el nem jött Ábrahám utóda (Jézus), akinek az ígéret szólt. A Törvényt Isten adta az angyaloknak, akik elhozták Mózesnek. ? volt a közvetít? az angyalok és az emberek között. Közvetít?re azonban nincs szükség ott, ahol nincs két fél, Isten ugyanis egyetlen Egy. Ez azt jelentené, hogy a Törvény Isten ígéretei ellen van? Szó sincs róla! Mert, ha olyan törvényt kaptunk volna, amely képes életet adni az embereknek, akkor ezáltal válhatnánk Isten számára elfogadhatóvá. Az Írás azonban azt mondja, hogy az egész emberiség a b?n rabságában él, és csakis a hit alapján kaphatják meg az ígéretet azok, akik Jézus Krisztusban hisznek. Miel?tt azonban elérkezett ez a hit, a Törvény ?rzött bennünket, és egészen addig raboskodtunk, amíg Isten meg nem ismertette velünk az eljövend? hitet. Így tehát Krisztus megérkezése el?tt a Törvény volt a Krisztushoz vezet? nevel?nk, hiszen azóta már hit által válhatunk Isten számára elfogadhatóvá. De miután ez a hit megérkezett, többé már nincs szükség arra, hogy a nevel?nk felügyeljen ránk. Ti mindnyájan Isten gyermekei vagytok Krisztus Jézusban, és ez a hitetek által valósult meg.
      Mivel mindenki, aki Krisztusba merítkezett be, az Krisztust öltötte magára. Ezért nincs többé különbség zsidó és görög, rabszolga és szabad ember, vagy férfi és n? között, mert Krisztus Jézusban mindannyian egyek vagytok.
      És mióta Krisztushoz tartoztok, azóta Ábrahám utódai vagytok. Isten ígérete szerint így örökösökké lettetek.

      A Jelenések könyvében 7 gyülekezet van említve, mint az Úr gyülekezetei. ( Bár ezek az egyháztörténelmet prófétálják meg, de ugyanakkor 7 különböző típusú, és felépítésű gyülekezetről olvashatunk abban, amely a földön létezik, még ma is. ) Az Úr ezeket elismeri saját gyülekezetének, és az abban lévő győzteseknek különböző jutalmakat helyez kilátásba. ( Még abban az egyházban is, ahol a Jezabel tanít, az Úr az ott lévőket az Ő szolgáinak nevezi, akiket az az asszony elhitet…! És még őket is a hozzá való megtérésre szólítja fel, a Jezabel tanításából!) Minden gyülekezetben vannak olyanok, akik az Úréi, és olyanok, akik nem. ( Sajnos!) Az Úréi azok, akik befogadták Őt, újjászülettek, akikben a Krisztus Lelke lakozik, az Isten lelke vezérel, és a Szent Lélek is bennük van, és végzi az Ő dolgát bennük, és akik Őt követik. Azután vannak azok, akik az egyházukhoz, és annak tanításaihoz ragaszkodnak, annak törvényeit, rendelkezéseit követik, kikben nincsenek az előzőek, illetve azok, akikben benne van ugyan, de jobban akarnak ( egyházi) embereknek tetszeni, semmint az Istennek. Viszont ami igazán lényeges, hogy Krisztushoz, és az eklézsiához tartozzunk, amely az igazi ( bár láthatatlan) egyház a földön. És ne is akarjunk másban dicsekedni/neveztetni, csak a Krisztusban. Nagyon fontos ( valósággal életbevágó), hogy mi magunk tanuljunk az Úrtól, és csak azt fogadjuk el másoktól, ami Isten igéjével megegyezik, a Szent Lélek kijelentésében.
      1 Ján. 2,27 És az a kenet, a melyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem a mint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és a miként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne.

      Szeretettel: Ida

      1. Még hozzáteszem: Jézus, amikor a földön járt, a Törvény alatt született, és ezért tartotta meg a Törvény előírásait. Továbbá éppen azért jött a földre, hogy a Törvényt betöltse, és meghaljon a Törvény által a Törvénynek helyettünk, és ezáltal üdvösséget szerezzen nekünk. Viszont mi a feltámadott Krisztust követjük a Szent Lélek által, Akit elküldött hozzánk ( mivel Ő ennek a korszaknak a “földi helytartója”) , és nem a Törvény alatt élőt.

    1. David Wilkerson látomása (1973 áprilisában)
      Posted On december 11, 2010
      Filed under Uncategorized
      Comments Dropped leave a response
      Ima: Jézus, a Te segítségedre van szükségem, támogatásodra vagyok utalva, hogy amit el kell mondanom, azt ma este el tudjam mondani. Segítséged nélkül ezt nem tehetem meg, Ámen.

      Itt állok egy nagy gyülekezet el?tt és a bekövetkez? üldöztetésekr?l fogok beszélni. Gy?lölni fognak benneteket, elutasítanak, kinevetnek, gúnyolnak és kárt okoznak nektek. Ha igaz a prófécia: ?ifjaitok prófétálnak, és véneitek látomásokat látnak??, akkor ennek a többi része is igaz.
      Ezt a látomást 1973 április 7-én láttam és ez olyan borzalmas hatással volt rám, hogy értelmemmel. fel sem akartam fogni. Életemben csak két látomásom volt. Az els? 15 évvel ezel?tt, azzal küldettem New York-ba. Ennek a látomásnak minden kis része beteljesedett. (Lásd: Kereszt az aszfaltdzsungelben c. könyvet.) Féltem mindmáig e látomást tovább adni, egyszer?en azért, mert az emberek fanatikusnak is tartanak ezért. Ám ezt ugyanaz a Szent Szellem adta, aki nekem 12 évvel ezel?tt az els? feladatot adta, mint írtam abban a könyvben is. Ugyancsak ? rendelte el a mai beszámolót, amit me nektek el kell mondanom.

      Öt rettenetes csapás jön a világra.

      1. Világra terjed? gazdasági bukás következik.
      Mindenfelé gazdasági z?rzavar. Néhány év múlva a pénzkeresked?k úgy megijednek, hogy felfoghatatlan. A közgazdászok még csak nem is lesznek abban a helyzetben, hogy valamit megmagyarázzanak. Németországban kezd?dik, majd Japánon át az USÁ-ra is átterjed. A nagy részvénytársaságok összeomlanak, és a keresztyéni munka egy része is kárbavész. Olyan nagy katasztrófa lép fel pénzügyi téren, hogy csak azt tudom mondani, hogy hozzátok rendbe házaitokat, és úgy várjátok be azokat, amiknek jönniük kell, ti Bibliaismer? hív?k.

      2. A természet szülési fájdalmakban van.
      Jelek történnek, amelyeket az emberen nem fognak tudni megmagyarázni. A természeti katasztrófák olyan gyorsan fogják követni egymást, hogy szinte elébe mennek a mi Urunk jövetelének. A Földközi tenger térségét nagy földrengések fogják sújtani, de éppen úgy az amerikai földrészt. Nagy éhínségek lesznek a túlnépesedett országokban, f?leg Indiában, Oroszországban és Kínában. A készenléti élelmiszereket teljesen felhasználják, s milliók éheznek majd, s?t, éhen halnak. Egy kozmikus vihar is át fog vonulni a földön, egy fénycsóvát hagyva maga mögött, mint valami üstökös. Olyan viharok száguldanak a föld minden részén, hogy minden ember láthatja, nagy rendellenességek vannak a természetben.

      3. Ítéletbe és pusztulásba merül a világ.
      Náhum próféciája teljesedik be. Széls?séges pornográf és sexfilmek mennek a mozikban és a TV-ben minden id?ben. Az újságárusok tele lesznek szennyirodalommal, az iskolák sexfilmekkel oktatják a gyerekeket. Olyan mocskot köp ki a sátán erre a világra, amilyet ma még el sem képzelhetünk.

      4. A nemzedékek közti viszony romlása.
      Központi probléma a szül?k és gyerekek közt nem a sex lesz, de nem is a kábítószer, hanem a szül? és gyerek közti gy?lölet. A Biblia is azt mondja: a te házadbeliek lesznek a te legnagyobb ellenségeid, és ez a mai id?kben történik. Gyerekek ölik meg saját szüleiket, s gy?lölet tölt be mindent. A szül?k mindent megadnak gyermekeiknek, hogy otthon maradjanak. Viszonyuk mégis olyan ellenséges lesz, hogy az valójában labilis fegyverszünet. Ez a probléma gonoszabb lesz az eddigieknél a nemzedékek között. 12 városban körkérdést intéztek 5000 személyhez, s az eredmény, hogy a gyerekek 42%-a gy?löli a szül?t.

      5. Elkezd?dik egy borzalmas üldözés.
      Részletesen is elmondom nektek, hogy milyen területeken és milyen módon tör ki. Jézus azt mondta, hogy minket az ? Szellemébe merít bele, azután azt is mondta, hogy mindnyájunkért az ? vérét adja, s aztán kimondta, hogy az ? gyermekeire üldözés vár. Emlékezzetek az igékre, ameloyeket mondok ? mondta Jézus: a szolga nem lesz nagyobb az ? Uránál. Engem üldöztek, úgy titeket is. Gy?löltek lesztek az én nevem miatt minden népt?l. Elég, ha a szolga olyan, mint az Ura, és nem nagyobb az ? Mesterénél. Ez az üldöztetés azért lesz, hogy a hív?ket szétriassza a világ minden tájára és terjesszék az evangéliumot. Isten gyermekei mindig csak összeülnek, énekelnek, de nem mennek ki és nem prédikálnak az örömhírr?l. Még nyelveken is szólnak, pedig néhánynak sátáni élete van. Isten igéje azt mondja: elválasztom a polyvát a búzától? és az ige be is teljesedik. Akik csak Jézussal járnak, üldöztetni fognak.

      a./ Lassan jön, de nagyon gyorsan fokozódik.
      Olyan lesz, amilyent az emberiség soha nem ismert. Abban az id?ben lesz, amikor azt gondoljuk, hogy a vallásszabadság a tet?pontjára érkezett. Németországban kezd?dik, és átterjed az USÁ-ra és Kanadára is, de tovább megy az egész világra. A sátán gondoskodott arról, hogy az ? emberei ott legyenek a különböz? államokban és kormányokban. Minden jogállamot elváltoztatnak az ? emberei. Kormánykörökben a közeljöv?ben oly nagymérv? lesz a gonoszság, hogy zaklatására és kínjára lesznek az egyházaknak, papoknak, pásztoroknak, misszionáriusoknak és lehetetlenség lesz bármit is mondani, ami az állam által nem lesz jóváhagyva.

      b./ A szuper Világegyház.
      Liberális, ökumenikus protestánsok egységre lépnek a római egyházzal. Politikailag kéz a kézben fognak haladni és ezzel a világ leger?sebb politikai hatalmává lesznek. Ez mint a szuperegyház a neve szerint vallásos lesz, és nagyvonalúan még alkalmazza Jézus nevét. De már az Antikrisztust és annak vállalkozását támogatja és készíti el?. Ez az egyház síkra száll majd a szociális programokért, világméret? segélyezésekért és folytonosan arról fog beszéni, hogy miként lehet segíteni az embereken. Ennek az egyháznak, mint politikai világhatalomnak, dönt? szava lesz a világeseményekben. Ha úgy is látszik, hogy az ökumenikus mozgalom alábbhagy, de szinte a föld alól fog életrekelni ismét. És ekkor az lesz, ahogyan megírattatott. A pápa engedélyt kap a protestáns egyházaktól majd, hogy övé legyen a politikai vezet? szerep. A szellemi vezetést a protestánsok kapják. A protestánsoktól nem kívánják el, hogy szellemi fejükként tekintsék a pápát. Nem biztos, hogy a mostani pápa és a jelenlegi római egyházi emberek tennivalója lesz ez. Egy dolog azonban megrendítette lelkemet: próféták, látnokok seregét láttam, akik beülnek ebbe az egyházba és elvezetik a szakadékba az embereket. A sátán által beültetett antikrisztusi emberrek, akik az egyházat akkor vezetni fogják, elnyomnak minden más szervezetet és megsemmisítenek, amelyek nem haladnak velük egy úton.

      c./ Homoszexuális egyház.
      Homoszexuálisokat hívnak meg, hogy ennek a világegyháznak tagjaivá legyenek. És nemcsak hívják ?ket, hanem buzdítják is erre, hogy homo-fortélyaikat tovább gyakorolják, mint Istent?l kapott cselekedetet. Prédikátorként avatják fel ?ket és ezek lesznek az újfajta keresztyénség úttör?i, akik az evangéliumi munkának egy másik, új nézetrendszerét fogják képviselni. Az USÁ-ban és Európában minden egyházon belül ezek elterjednek, csak a saját dolgukkal tör?dnek és a Világegyház támagatását élvezik. A homoszexuálisokról könyvek jelennek meg és kezébe adják a fiataloknak és gyermekeknek. Azt mondják, hogy ebben normális, emberi dolgokról van szó. Majd mezítelen táncok érvényesülnek, mint az Istentisztelet jövend? formája. Isten válasza erre az elmebaj lesz, melynek nem lesz orvosi gyógymódja. Így fog Isten válaszolni, mert az ember a teremtményt nagyobb tiszteletben részesíti a Teremt?nél.

      d./ A Világegyház bizottságokat fog kinevezni, melyek úgy döntenek, hogy a sátán nem létezik, nem is kell félni t?le. Imaórák helyett üléseket tartanak. Mind több prédikátor és pap, akik Jézussal nem voltak túl szoros kapcsolatban, átsorolnak szívesen a sátánhoz. A sátán küldeni fogja viszont az ? prédikátorait. Ezek máris hirdetik, hogy sátán nincs, ezért oka sincs félni senkinek. Az egyházakban okkult és babonás gykorlatokat, kártyavetést, és horoszkópokat alkalmaznak a rendszeres Istentiszteletek keretében (csillagjóslás emberi sorsokról).
      Mindamellett láttam egy új világrend létezését és helytállását, egy Egyházfeletti Gyülekezetet. Olyan emberek közösségét, akiket betöltött a Szent Szellem, és akik, mint jó alapra, ráálltak Isten Igéjére. Itt nem lesz katolikus, protestáns, fekete és fehér közt különbség. A hív?k szent közössége ?földalatti gyülekezet? lesz, de igen elhatalmasodik. Ahogy az ökumenikus világegyház világszervezetként legnagyobb politikai hatalommá lesz, úgy a valóságos eklézsiának roppantul megn? a szellemi hatalma a Szent Szellem által. Az üldözés, amely még ezután jön, a sokféle nev? keresztyéneket szorosabbra összekovácsolja Jézussal és egymással. ?ket a legkevésbé érdekli, hogy mi megy végbe a földön. Csak egyetlen dolog érdekli ?ket: Jézus Krisztus eljövetele. Az Eklézsia az elkövetkez? id?ben gyakorlatilag láthatatlan lesz. Minél nagyobbra fokozódik az üldözés, az igazi hív?kb?l álló Krisztus Teste annál radikálisabban hirdeti a valódi és teljes evangéliumot. Jézus Krisztus gyülekezete természetfeletti er?ket kap, és Krisztus üzenete hirdettetik a világ minden táján.

      e./ Üldöztetni fognak a Szent Szellemmel betöltött karizmatikus katolikusok.
      Itt remegni kezd a szívem. Három napig küzdöttem Istennel, és azt mondtam, hogy ezt nem tudom kihirdetni. ? azonban megparancsolta: ?Mondanod kell !? A karizmatikus katolikusoknak az üldöztetés órája közel van. El?re mondom nektek, hogy a közeljöv?ben a katolikus egyháznak a karizmatikusok felé mutatott barátságos arca alaposan meg fog változni. Politikai szervek nyomást gyakorolnak a katolikus egyházra, papjaira, és azok elöljáróira és ezzel a Szent Szellem tüzét akarják elnyomni. Minden katolikus aki ebben a mozgalomban van, álljon er?sen, mert üldözést kell elszenvednie, és abból egy sem marad ki. A karizmatikus katolikusok mozgalma olyan méreteket ölt, hogy azt már veszélyesnek fogják tartani, s nemcsak vallásilag, hanem politikailag is látnak bennük veszedelmet, amit le kell küzdeni. Csak az USÁ-ban látok 5000 tagot ebben a mozgalomban, akikre üldözés vár, csak úgy fokozatosan. Mondhatom nektek, hogy minden Szent Szellemmel betöltött katolikusnak egyházát ott kell hagynia, egy sem maradhat köztük. Ezek a Szent Szellemmel betöltött katolikusok hamar meglátják, hogy az ?ket üldöz? katolikus egyházból ki kell jönniük, és szeretetet, megértést találnak az ugyancsak Szentlélekkel betöltött protestánsoknál. Higyjétek el, hogy közel van az a nap, amikor minden katolikusnak, protestánsnak, luteránusnak és más néven nevezett keresztyénnek ki kell jönnie szervezett egyházából, és egészen új gyülekezetet kell alkotniuk, nem is nevezik gyülekezeteiket semmilyen néven. Megújult keresztyének ezek, akiknek középpontjukban az él? s jelenvaló Jézus Krisztus lesz.

      g./ Üldözés a tömegmédiumok által.
      Most szabadság van, amikor ilyen nagy Szent Szellemmel telt sokaságot lehet látni és hallani a rádióban. TV-ben. Szabadságotokban áll mondani mindent amit akartok, és hirdetni az evangéliumot. De a sátáni er?k és maga a sátán is gondoskodni fog arról, hogy ezen a téren is alapos változás menjen végbe. Már most dolgoznak egy olyan rendszeren, hogy minden programot a kormányzat elé kell terjeszteni, a kinyomtatás, vagy a rádióban, TV-ben való el?adás el?tt. Az ökumenikus egyház máris ellen?rzést tart minden el?adás felett amit az éter hullámain sugároznak. Ám a mostani programokat bürokratikus módszerekkel cs?dbe juttatja a sátán, és helyébe saját m?sorát fogja adni.
      Dolgozzatok gyorsan és alaposan használjátok ki az id?t amíg munkálkodhattok. Ez a felhívás kell, hogy felrázza a hív?ket, akik még a tömegmédiumok szolgálatában vannak.

      h./ Üldözés a filmiparon keresztül.
      Az eddigieknél fokozottabb visszásságokkal a kifirdításokkal jelennek meg a ?Jézus kalandjai? (USA). Ezek mind a sátán m?vei. Vagy a ?Jézus szerelmi élete? c. kalandfilm. Lesznek evangéliumi prédikátorok is, akiket ezek a filmek támadnak és mindig több nevetséges és gúnyos film jelenik meg róluk a TV-ben és mozikban. A TV és rádió már értelmes dolgot sem hoz, csak szennyet és szennyet. Ezen program szerkeszt?i számára nem lesz többé semmi sem szent. Prédikátorok is ülnek már a képerny? el?tt és lebecsmérlik Isten embereit. (Billy Graham-et, USA). Mások ?ket nyíltan csalónak, pénzhajhászónak és szélhámosnak nevezik. De mondom a Szent Szellem által nektek, hogy ez csak eleje a dolgoknak. A tömegmédiumok egyre többen lesznek, akik a sátánt szolgálják.

      i./ Üldözés az adóztatásban.
      Még csak az USÁ-ban van jelen, de gyorsan átterjedhet Európára is. Ez az adó kezdetben kevés lesz, de hamar felszaporodik, hogy a szervezett hív? egyházak és misszionáriusi szolgálatok összeroppannak a súlya alatt. A kincstár gondoskodik arról, hogy ezek az egyházak és az ? misszionáriusi szervezetük kiirtassanak. A kincstár lesz a sátán leger?sebb fegyvere a hív? egyházakkal szemben. Kelet s nyugat között egyel?re fegyverszünetet fog hozni Isten azzal az egyetlen céllal, hogy az ? evangéliuma hirdettessék az egész világon. A Szent Szellem kitöltetése Nyugatnémetországból a (volt) Keletnémetekre is átterjed. A finnországi ébredés átvonul a (volt) Szovjetunió területére. Ha már a nyugati féltekén kezd?dik a misszió bezáródása, akkor Isten az ajtókat sarkig tárja keleten, de ez csak rövid ideig fog tartani. Aztán hirtelen bezárul ismét az ajtó és a testvérek Keleten borzalmas üldözésnek lesznek a kiszolgáltatottjai. Ezek csak a hegyek csúcsai amiket én látok s elétek adok arról, amik lesznek. És minden amit láttam, még ennek a nemzedéknek az életében fognak bekövetkezni ! Némely dolog ezek közül már most megkezd?dik, ha csak kicsinyben is. Látom azt is, hogy Isten népe ellen indul egy rágalom hadjárat is. Nem hagy a sátán mozdíthatatlanul egy követ sem, csak hogy meggyalázza, beszennyezze Isten tiszta élet? munkásait, ekik nem tartanak az ?új erkölccsel?. Ezen támadások közönséges volta már felülmúlhatatlan és ?k lesznek a támadások célpontjai. A sátán nem hagy figyelmen kívül semmit, ? a saját bujtogatóit mozgósítani fogja. Billy Graham és Istennek más emberei mind jobban ki lesznek a nevetségtételnek szolgáltatva. Istennek olyan szolgái, akik ennek nem ébrednek tudatára, olyan dolog fogja érni őket, hogy belerántják őket a sárba, s onnan nem lesz kiút. A legtöbbet ekkor a gyülekezetek és a hívő egyházak elöljárói fognak elszenvedni.
      Ebben az időben egy természetellenes tüntetés lesz a sátáni erők és hatalmak által. Nem kímélik Isten embereinek feleségeit és gyermekeit sem, s ez mind csak egy célt szolgál: Isten igéjének erejét megkisebbíteni, és evangéliumát nevetségessé tenni. Ez a támadás minden hívőn, ifjakon és gyermekeken végigviharzik. Látomásomról ez az utolsó szavam, melyet most néktek előadtam. Fel nem foghatjátok mit jelent számomra előttetek állni, és elmondani ezeket, amiket láttam a Szent Szellem által. A sátán azt mondja most nékem: ezzel most tönkre tetted 15 évednek keserves munkáját. Fanatikusnak fognak bélyegezni és többé meg nem értenek ill. hallgatnak.
      Most nem azért álltam ide, mert fületeknek örvendetes dolgot mondok. ?A világ vége? most valóban közel van hozzánk, itt van előttünk. A pozitívumnak prédikátora voltam mindig, az ítéletről nem sokat beszéltem. De ti nem beszélhettek Jézus eljövetelér?l, ha hallgattok arról, amit most elmondtam. ?Azért ha ezeket látjátok beteljesedni, emeljétek fel szemeiteket, mert a váltságotok közel van.?
      Isten el?tt feküdtem naphosszat, teljesen erőtlenül. harcoltam Istennel és azt mondtam: Uram, hogy kívános ezt ? Ezt az üzenetet továbbadjam ? Az utolsó éjszakán is el?tte álltam, és kérdeztem ?t: Hogyan végezhetjük tovább szalgálatainkat, ha így bánsz velünk ? Uram, ha már merül a hajó, mint cselekszel velünk ? Adjuk át a világot a sátánnak ? Csak nézzük végig, hogy mimódon pusztít mindent a maga módján ? Pénzünket vegyük ki abankból és vegyünk egy farmot magunknak valahol ? Vagy hagyjuk bent nehezen megtakarított pénzünket míg ezek a napok elmúlnak ? Vagy hagyjunk fel mindennel ? Ne is reagálva nézzük végig a földre zúduló viharokat ? És aTe néped hogyan viszonyuljon ezekhez ? Hogyan lehetne ezekben független és tárgyilagos ? És figyeljetek csak, hogy ezen az estén mit mondott a Szent Szellem nekem. Csak négy szócskát szólt: ?MINDEN ISTEN HATALMÁBAN VAN?
      Azt mondta ezzel: az egész természet az ? ellen?zrése alatt van ! Minden, ami a természetben történik, az ? irányítása ! Még ha úgy látszanék is, mintha minden magától menne. De a Bibliából is tudjuk, hogy pl. a normálistól eltér? felt?n? jelenségekkel mindig Isten figyelmezteti a népeket ! E természeti jelenségek által pedig a közeled? ítéletre hívja fel a figyelmünket. Minél köztelebb érünk Jézus visszajövetelének világeseményéhez, annál többször kapunk intéseket a természet sajátságos módján és nyelvén keresztül. Már Jóbnak is mondta Isten, hogy ? irányítja a vizeket,, s?t még azok magasságát s mélységét és folyását is. Isten még azt is ígérte, hogy a gonoszságot kirázza a földb?l egészen. Megfogja a föld ?sarkait? és rázza míg minden gonoszság el nem távozik a földr?l. Ha jéges?, vihar és h? ebben az id?ben elképzelhetetlen méreteket ölt helyenként a földön, az ? kezében van minden ! Ha ilyet láttok, csak ezt mondjátok: ?Aki itt megszólalt, az én Istenem az !? S aztán még egy figyelmeztetést: ?Készüljetek el testvérek !?
      Még a sátán is az ? felügyelete alatt van !
      Mint Jóbtól, úgy t?letek is minden földi dolgot el akar venni a sátán, de hiteteket és Jézus Krisztust nem veheti el. De minden igazán keresztyénnek megvan a lehet?sége, hogy gy?zelmes legyen, hogy Jézus vérével, a Bibliával, az imádság által gy?zelmet vegyen maga a sátán felett is. Habár úgy látszik néha, mintha a sátán gy?zne, mintha elveszett ?rhelyen állnánk? De még magunk is Istennek atyai felügyelete alatt vagyunk és bölcsességünk az Úrnak félelme.
      Isten azt mondja: ?Nema félelem szellemét adtam néktek, hanem az Er?nek és Hitnek Szellemét ! Te és én és mindnyájan az ? ?rizete alatt vagyunk, azonnal ahogy a dolgok történnek. Az ? ellen?rz? felügyeletér?l el ne feledkezzetek ! Ha pénzeteknek nem lesz értéke, ha a gazdaságtok tönkremegy, ha nem lenne munkátok, ha infláció vagy háború van, ha szétesik a társadalom: Minden az ? ellen?rzése alatt van !
      ? mondja: ?Nézzetek fel és legyetek boldogok, mert a ti megváltástok eljött !? Végül pedig: A jöv?nk is az ? ?rizete és irányatása alatt van. Minden esemény benne van az ? programjában és a dolgokat az ? szándéka szerint hozza össze a maga idejében és úgy fejezi be, ahogy eltervezte ? ! A nagy B?nhalmaz, az Armageddon, az Antikrisztus, minden benne van az ? tervében és eljön a maga idejében !
      Nekünk pedig azt mondja: Szent Szellemmel telt keresztyének, halljátok meg és tudjátok meg: A nemzetek csak egy csepp a vödörben, semmivel sem több ! Nem számítanak másnak, csak egy leheletnek.
      És a pokol minden néven nevezett lénye sem egyéb, mint egy csepp, s még annál is kevesebb. Azok semmik el?ttem ! Ne okozzon neked gondot a világi hatalom. Ez mind el?re meghatározott programomba tartozik.
      Még mindig számon tartja a hajszálainkat is. Figyel minden verebecskét. Még mindig sokkal többet ad annál, amit gondolunk. ? még az Aki volt, gyógyít, és megigazít. Nyugodtan mehettek az éjszakába, nyugodtan alhattok, mert tudnotok kell:
      MINDEN ISTENNEK FELÜGYELETE ALATT VAN !
      TI PEDIG ISTENÉI VAGYTOK !

      https://uzenet.wordpress.com/2010/12/11/david-wilkerson-latomasa-1973-aprilisaban/

  7. Kedves Koe Paal!
    Írod:”….de egyre inkább azt látom, a mai világban nem igen akad más lehetőség.”
    De igenis,Jézus Krisztus követőinek akad egy lehetőség a túlélésre,mármint azok számára, akik a nagy nyomorúság idején is itt lesznek.
    Többször is olvastam hozzászólásokat–az Idők jelei-n” belül a” túlélő”csomaggal kapcsolatban,önálló gazdálkodás,bespájzolás,stb..ötletek,de én azt mondom,őrültség.Az éhség nagy úr!Akik pedig csak testiek,–mert azok is itt lesznek– kifosztanak,kirabolnak amit csak lehet,nem tekintenek a Törvényre.Egyébként,mit termelnénk egy fertőzött,szennyezett földben,hiszen nem zárhatjuk le az eget magunk felett.(pl.:cemtrail)
    Érzem,sokat aggódsz,pedig a válasz, hogy mit tegyünk, megvan a Bibliában,csak rejtetten!!!!Kérd a Szent Szellem vezetését,meglátod,boldog leszel!
    Az Úr áldását kérem rád:Liza

    1. Kedves Liza,

      kértem, és mutatja az utat. Mindazonáltal hálásan köszönöm, hogy nem valami gyakorlati praktikát javasoltál, hanem ezt 🙂
      Megerősít, hogy az egyetlen járható úton vagyok. Hogy miért foglalkozok mégis a felkészüléssel? Mert ezt kaptam gyakorlati útmutatásként. Mindenkinek van feladata, mindenkinek különböző, és azok alapján mindenkinek lesz is feladata. Van közös pont, közös nyelv, ha úgy tetszik, de mindemellett vannak egyéni utak és tennivalók, amik – egymást kiegészítve – együtt alkotnak egy egészet.
      Nekem, jelen ponton, jelen pillanatban, és ahogy látom, egy révész-feladat kezd kibontakozni. Ha ezen hűséges leszek, gondolom, majd másabb feladatok is lesznek. (Az is lehet, hogy nem, de én már ennek is örülök, hiszen az Úr szőlőjében teljesítek feladatot… sőt, kicsit eltér a témától, de én már annak is örülök, hogy a végén Ő maga fog ítélni felettem, hiszen Ő a Igazság maga, és mi ne lehetne jobb annál, ha végre a teljes Igazság a mérce?)

      Szóval – és mondattal – folytatom felkészülésemet, mert azt viszont én nem tudom, mekkora lesz az a bizonyos bárka, amit kormányoznom kell majd. 😉

  8. Soha senki nem üldözte pl. a muszlimokat…még Sztálin sem. Szóval nem a vallást üldözik. Hanem csak a Krisztuséit.

    1. A szerbek például igen, a bosnyákokat. Sőt, azt mondták, a háborújuk lényege hogy “ők tudják jól a Krisztust” 🙁

      1. “Sőt, azt mondták, a háborújuk lényege hogy ?ők tudják jól a Krisztust? :(”

        És vajon hányan ismerik azok közül valóban személyesen, akik háborúznak “Krisztus nevében”…. ?

        1. Kiakadtam, amikor ezt a mondat-foszlányt meghallottam, ami viszont ennyire lényeges! Drága Jézus még mit kell elviselnie?! ahogy a valószínűleg kitalált történetben mondta a Quo Vadis-ban Péternek: “megyek Rómába” – mert ő pont akkor menekült onnan – “hogy újra megfeszítsenek”! Erre fordult vissza a történetben Péter …

  9. Egyre többször találkozok az USA-ból származó hírekben olyan esetekkel, ahol a vallást, a vallásos hozzáállást, csoportokat, és a hívőket általában egyértelműen “nemzetbiztonsági kockázat” -jelzővel illetik.
    Úgy tűnik tényleg közeleg a “pusztába menekülés” korszaka….

  10. “Az Úr nékik annál sokkal többet adhat”. Ezek az igazi keresztények.

    Mindenki véleményt mondhat, de kettős a mérce.
    A homoszexuálisok azt mondanak, amit akarnak, és még ez még tetszetős is. Felvonulnak, jogokat érvényesítenek, már törvényük is van. Az iszlámot is lehet szidni, karikatúrák mi egymás, de zsidózni már antiszemitizmus. Megbolondult a világ.

    Sztálin a muszlimokat sosem üldözte, de a keresztényeket igen.

    A valóban megtért, hívő keresztények nem-e világból valók….és a világ gyűlöli őket “indok nélkül”. Az indok maga az ördög lelkülete. Ennyi.

    A világ gazdasága, a politika, minden esik szét. Vajon mennyi idő? Most, ma, holnap?
    Jézus fejezi be a történelmet….és nem a melegek, se nem a Goldmen ZAxxx, vagy az EU vagy Obama.

  11. Sajnos a hozzászólások nem időrendi sorrendben jönnek, de mindegy.
    Azért ennek a témának a lezárásához meg kell vizsgálni ennek a mási oldalát is, amikor “keresztények” kényszerítenek másokat.
    Magyarországon a vasárnapi zárvatartás törvényéről, mi a véleményetek? Nem sért másokat?
    Az orbáni Magyarország hatalmát a Pápához való viszonya szabja meg.
    XVI. Benedek tillba mondta Smitt Pálnak az új alaptörvényt, ami fölé rendelték a “Nemzeti Hitvallást”.
    Semmilyen szervezet, vallás, egyesület működése nem lehet ellentétes ezzel.
    Minden Magyar állampolgárnak kötelező. Mi köze a Nemzeti hitvallásnak a Biblia Istenéhez?
    Hányan szóltatok ellene. A szent korona nem bálvány?
    Pedig a vasárnap törvény nem más, mint Antiochus Epifánesz rendelete a mennyei templom másolatának a templom megszentségtelenítése.
    -A szombatot meg kell szentségtaleníteni.
    -Az ünnepi ídőket és törvényeket meg kell változtatni, új ünnepek, más ídőben.
    -Bálványokat kell a templomba helyezni.
    Stb.
    Hány gyülekezet vallja a Konstantinápolyi hitvallást, hitet téve a vasárnap törvénye mellett?
    Horvátországban 1942-1945 között 500.000.- szerb ortodox keresztény , zsidó, cigány esett áldozatul , mert nem voltak katolikusak? Milyen is amikor vallási erőszakoskodás van?
    Szepinak érsek jelmondata volt, hogy “Térj át, vagy halj meg” , ja és 180 Dínár volt egy keresztlevél, egy csalási ház akkori ára. Pénzért életet.
    Ki is a keresztény?

    1. Kedves KSI!

      Igen, így van ahogyan írod. Nincs olyan, hogy “keresztény országvallás”. Ilyenről nem beszélt Úr Jézus. Van olyan (?), hogy azokra az “elvekre” épült kultúra, és törvénykezés, de az, amit mondanak, hogy “mi keresztény ország vagyunk” ( bármelyikről is legyen szó), olyan nincs, és soha nem is volt! Ha valaha is lett volna, akkor az az időszak lett volna az “aranykor”, amikor minden a felebaráti szeretet jegyében zajlott volna. Szerintem senki nem hallott ilyen korszakról, sehol!) ). A keresztények nem erőszakoskodnak senkivel. Bizonyságot tesznek az Igazságról, de nem akarnak senkit rákényszeríteni arra, hogy higgyenek Benne. Viszont magukat se engedik kényszeríteni arra, hogy az Igazsággal ellentétesen cselekedjenek. És, ha ez az életükbe kerül, akkor abba ( és nem csak 500.000 szerb ortodox keresztény halt meg a hitéért, hanem még abban az időszakban is sokkal többen! És előttük is, és utánuk is ez történt. Aki nem hódolt be a fenevadnak, nem imádta azt, annak az, az életébe került! ). Szóval ne tévesszük össze a kereszténységet ( akik Jézusban vannak, és Jézus bennük, és az Ő uralma alatt élnek) azzal a “vallással/vallásokkal”, amely/ek miatt káromoltatik az Isten neve, mert a gyümölcsei sátániak. Még akkor se, ha éppen Jézus nevére hivatkoznak/takaróznak abban/azokban.

    2. Mi köze a k…demokratáknak az igazi, bibliai kereszténységhez? Sajnos még a pápának sincs.

  12. Kedves Kiss Tamás!
    Szivem szerint szólsz. Amit írtál avval egyet lehet érteni. Abednegó és társai nem imádták az állóképet. Itt nem imádatról van szó. Egy nyilvános üzletben okosan kell eljárni provokáció esetén.
    Írtam, hogy tanácsot kellett volna kérniük ídősebb testvérektől. Minden hozzászólást elolvasva,
    talán Tamás áll hozzám a legközelebb. Abban korregálom magam, hogy nem szabad olyat tenni, amivel Istenemet megbántom, hiszen azt a szeretetet amit értünk tett, felfogni is alig lehet.
    Nem voltak felkészülve ilyen provokációra. Sokat gondolkodom, hogy én felkészült vagyok e?
    Akárhonnan nézem, már most sem tölthetnék be semmilyen állást, mert így vagy úgy sértem az Uramat. Ez már egy nagyon nehéz idő a hívő számára. Jó, hogy ezen most közösen gondolkodunk.
    KSI

  13. Szerintem nagyon jól tették,hogy fel merték vállalni azt ami a meggyőződésük szerint a legjobb döntés volt.
    Nem csak az a gond,hogy a melegeknek minden meg van engedve,hanem az,hogy a keresztények eddig soha,vagy nagyon szerényen hallatták hangjukat ez űgyben, ez az egész hercehurca nem volna,ha mernénk itéletet alkotni. De jaj mi aztán nem Isten ments az itélet alkotástól,és láss csodát minden hanyatlik kulturánkban. Jelenleg ott tartunk,hogy amit Isten útál sőt mi több gyűlől azt mi elfogadjuk. A keresztények esetében a langyosság a legfertőzőbb betegség. Nóé napjait éljük újra vegyitve Szodoma és Gomora bűneivel. de még mindig tart a kegyelem is,úgyhogy még van megtérési lehetőség nemcsak az átlag embereknek,hanem a melegeknek,és a langyosoknak is.

  14. Kedves KSI,

    A szentírást soha nem mond ellent önmagának, a szentírás alapján 3 különböző hozzáállás figyelhető meg az állammal szemben.

    1. Pál apostol az engedelmességre buzdította a római hatalom idején.
    A hatalommal szembeni engedetlenség, az Istennel szembeni ellenállás is. De az van megírva, hogy a mi javunkra adatott, tehát ha a hatalom ellent mond az Isten igéjének, akkor inkább Istennek kell engedelmeskedni.
    – Isten szolgája a te javadra ? amikor olyat kér, ami nem egyezik az Isten hatalmával, akkor azt nem kell megtennünk, azért kaphatunk elmarasztalást az államtól.
    – ÓSZ-i példa: Dániel és barátai ? nem hajoltak meg a bálvány előtt, hiába az állam követelte.

    2. Jézus a távolságtartást képviselte.
    “Jézus így felelt: Az én országom nem e világból való: ha ebből a világból való volna, az én szolgáim harcolnának, hogy ne jussak a zsidók kezére. De az én országom nem innen való.” Jn 18,36

    Ő pedig így válaszolt nekik: Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami Istené! Lk 20,26

    Amit sokan nem tudnak, hogy itt Jézus nem csupán annyit mondd, hogy adjuk meg az adót, mivel a pénzen a császár jelképe látható, hanem azt is mondja, hogy adjuk meg Istennek ami az Istené, nos kedves KSI, te kinek a képét hordozod? Igaz a bűn miatt az Isten képe megromlott a, de ez a házaspár kiállt és megadta azt ami az Istené, magukat merték oda adni, és képviselni azt , hogy az Istenképűségbe tartozik a teremtett rend elfogadása is.

    3. Ellenállás a jelenések könyvében végig megfigyelhető, nem behódolni a fenevadnak, még akkor sem ha ” senki se vehessen vagy adhasson el semmit, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Jel 13,17

    Imádkozom érted, és kérlek jól gondold meg , ha Jézus azt az üzenetet hirdette volna amit ma sokan szeretnének hallani, mégpedig Isten mindenkit szeret, akkor soha nem ment volna a keresztre, hiszen a Krisztust nem politikai lázadásért feszítették meg, hanem azért mert azt mondta magáról, hogy Ő az Isten fia, aki Izrael és a pogányok megváltója.

    Bocsánat, hogy hosszú volt.

    Testvéri szeretettel,
    Tamás

  15. Elolvasva a hozzászólásokat, előtte a történetet, érdekesnek találom, hogy a világ és itt a háttérben a (Sátán) működösét tolerálnom kell, kellene, hogy ne adjak okot az Úr igéjének a beszüntetésére vagyis annak terjeszthetőségét ne lehessen általam elérni. Én pedig meggyőződéssel merem kijelenteni, hogy ami nem a szentírás szerint való, azt én nyugodt szívvel merem megtagadni. Akár olyan lépés is legyen az, hogy nem készítek el egy olyan tortát, amelynek díszítő szövege Istennek Igéjével szembe megy. Miért kellene okot adnom arra, hogy az Isten népét akár így is egyetértésre késztessék? Mert ha ilyen dolgot elkészítek, akkor a pénz és az üzlet miatt előrébb helyezem az Isten és az ige intelmeit. Bátran kimondom, és ezen már sokat gondolkoztam is, hogy akár állásomba is kerüljön, de ördögi dolgot, ha Isten ad bölcsességet felismerni, bizony nem teszem meg! És ameddig tudatomnál leszek, nem is fogom megtenni. Elég szomorúnak tartom, hogy megalkuvásokat lehet itt is tapasztalni, keresztyén köntösben lépjük meg az engedetlenség lépéseit. Toleráljunk olyant, ami Isten előtt örökkön örökké utálatos! Szerintem ez félelmetes tévelygés!
    Az alábbi Ige hely sokat elmond a mai valóságos állapotokról. Ésa. 3,10
    Arczuk tekintete tesz ellenök bizonyságot, bűneikkel Sodoma módjára kérkednek, nemhogy eltitkolnák; jaj lelköknek! mert magok szereztek magoknak gonoszt.
    1 Kor. 5,11
    Most azért azt írom néktek, hogy ne társalkodjatok azzal, ha valaki atyafi létére parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még együtt se egyetek.

  16. Kedves KOE PAAL!
    Örülök, hogy elfogadtad, hogy nem provokálni akartalak benneteket.
    Magam sokat, sokat foglalkozom és a feleségemmel és néhány testvérrel imádkozunk, hogy
    biztosan szellemben és igazságban imádjuk mennyei Atyánkat és a megtartó Krisztus Jézust.
    Rész szerint kaptunk az igazságból, ezért értelmes vitáknak helye van. Nem biztos, hogy egymás hátának simogatása, mindennel egyetértve, kételyeinket elhallgatva élhetjük keresztény életünket.
    Az elmúlt években lebukott egyházvezetők, tisztelet és megbecsülés a kivételeknek, becsapták a híveket. Kiiktatták a kritikus gondolkodást, mintegy guru, teljes azonosulást a nagy prédikátor tekintélyének követeltek. Elveszett az az utasítás, hogy vizsgáljátok meg milyen szellem hirdeti nektek az Isten titkát a Krisztust. Vajon vallja e, a testben megjelent Krisztust? És folytathatnám a sort a sok tanítással, a Szent Szellem betöltekezéssel, hogy kundalini e, vagy valóban a Szent Szellemtől szóltak? Nyelveken szólás magyarázat nélkül. Sok, sok kérdésre kell választ találni, és kérni Istentől a szellemek megítélésének ajándékát. Rengeteg a feladat.
    Mégegyszer ne haragudjatok rám, Isten áldjon meg benneteket bőségesen kegyelmével!
    KSI

  17. Kedves THEA és minden hozzászóló!
    Nem provokálni akartalak benneteket. Ez az eset akkor sem dicsőitette meg a mennyei Atyánkat és a Fiát a mi urunkat. Kent Hovindot nagyon szeretem, minden előadása megvan nekem.
    De az adóval és társadalombiztosítással kapcsolatban nem volt igaza, mert az alkalmazottai után nem fizetett TB-t. és provokálta a hatóságokat. Jézus befizette a templomadót. Nem provokált a császár ellen stb. Jézus csak jót cselekedett és kénytelenek voltak hamis vádakat állítani ellene.
    Nem sértette a rendszer törvényeit. Ezek tények. Keresztelő János inkább a pusztában lakott és sáskát és erdei mézet evett, csak ne kelljen a rendszertől függnie. Erre kell felkészülni szerintem.
    KSI

    1. KSI,

      engem kifejezetten nem provokáltál, sőt, örülök neki, hogy egy hajóban evezve egészséges vitát tudunk folytatni a hitről és annak gyakorlásáról, egymást építve. Nem muszáj minden lépésben egyetértenünk, hiszen az utunk személyreszabott is mindamellett, hogy mindannyian ugyanazon szűk kapun megyünk be.
      Keresztelő János életmódjának követése aggodalommal tölt el, de egyre inkább azt látom, a mai világban nemigen akad más lehetőség. (Lehet pusztában sáskákon élni a mai betondzsungelekben is, de az sem jobb)

        1. Sajnos!
          Kézenfekvő persze a rendszer szemszögéből, hogy a gyerekeken keresztül akarják nyomás alatt tartani az embert.

    2. Ma már nincs szükség hamis vádakra, mert minden törvénytisztelő polgárra legalább három vétséget rá tud bizonyítani egy olyan ügyész, akinek ez a szándéka: https://www.youtube.com/watch?v=nBiJB8YuDBQ A törvények többnyire nem az embert, hanem a rendszert védik.
      Eljön az idő, amikor végleg és fizikailag is ki kell vonulnunk a “világból”, de van, akinek még feladata van itt és lesz, aki inkább marad, vállalva a következményeket.
      Kent Hovindot egy, a szervezett bűnözés ellen hozott törvény segítségével ítélték el, egy korrupt és elfogult ügyész és bíró segítéségével. Egy alapos összefoglaló az ügyről: https://www.youtube.com/watch?v=AGMNqYDXnEY#t=489

      1. Hovind azért kicsit elrugaszkodott, mert nem fizetett semmi adót, tudomásom szerint, és nem keveset keresett a dinoparkból. Azért ez erős, mert adócsalás. Jézus is megmondta, adjátok meg azt ami a császáré, Istennek ami az Istené.
        Abban a világban, diktatúrában élünk, ha kicsit is áthágja a jelenlegi tőrvényeket az ember, könnyen rács mögé kerül.
        Nem itélem el, érte, mert egy zsarnok rendszerben élünk ahol nem is szabadna adónak lennie, de mégiscsak máshogy nem tudunk élni, ebben a Sátán kreálta gonosz, világban. Ha kivonulnánk mint a mormonok rezervátumba ott esetleg…

        1. Szia Krisz!
          Értem, amit írsz, de a helyzet kicsit másképp áll, mint azt a bulvársajtó írja. Még a Wikipediában is a “structuring” szerepel fő vétségként (teljesen alaptalanul), és második helyen sem adócsalást, hanem vétséget említ és még a Forbes is viszonylag elfogulatlanul foglalta össze az ügyet (http://www.forbes.com/sites/peterjreilly/2013/01/30/not-income-tax-evasion-structuring-thats-how-they-got-kent-hovind/).

          A kérdésem pedig, hogy amúgy mennyi adót tudna csalni egy olyan szervezet, ami adómentességet élvez? Kent Hovind szervezete ugyanis az üzemeltetők tudomása szerint ilyen volt, az adóhivatal pedig többszöri megkeresésre sem válaszolt arra a kérdésre, hogy amennyiben rosszul tudják, mi az igazság és mit tudnak rosszul. Én is úgy éreztem eleinte, hogy lehetett volna másképp is eljárniuk és akkor nem ilyen szigorú büntetés lett volna a vége, de innen könnyű okosnak lenni, azonkívül minél többet olvastam az ügyről, annál világosabbá vált, hogy eleve az volt a cél, hogy börtönbe kerüljön, és ezeket a nevetséges vádakat használták hozzá.
          Úgy látom, itt Magyarországon sajnos még a keresztényekhez is torz információ jutott el erről az ügyről (gondolom a nyelvtudás hiánya miatt). Lásd a linkelt angol nyelvű videót vagy a keresztény elfogultsággal igazán nem vádolható Forbes cikket.

  18. Köszönöm a kiigazításokat.
    Én próbáltam felismertetni veletek, hogy ez a rendszer teljesen kiépült. A világ önnmagát ünnepli és a törvénytelenség van törvényen. Vagy kifuttok és pusztai életre rendezkedtek be, vagy értelmetlen konfliktusba keveredtek. Előbb utóbb nyilvánvalónak kell lenni számotokra, hogyha nem fogadjátok el a világ rendszerét bajba kerültök. Kár nekem esni. Igazságosan kell lezárni ezt a korszakot.
    A mennybe lázadó többé nem kerülhet be. Mindenki döntés elé lesz kényszerítve. Egyetlen helyes dolgot tett ez a házaspár, bezárta a boltot. Így nem kell hitükkel ellentétes motívumokat tortára helyezni. De nekünk szabály szerint kell küzdenünk.
    KSI

    1. “Én a te ígédet nékik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok. Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.” János 17:15-16
      “És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.” Róma 12:2

  19. Kedves THEA!
    Nem írtam, hogy egyedül én értem az írásokat. Miért tulajdonítasz nekem olyat amit nem állítottam?
    Képzelj el egy nyomdászt, akinek mindent ki kell nyomtatnia, amivel nem is ért egyet.
    Ez egy vállalkozás, hogy tortát készítenek bárkinek. Ha szándékos provokáció volt, másképp is elrendezhették volna. De nem ezt tették. Egy zártkörű klubban meglehet csinálni, de nem egy nyitott vállalkozásban. Egy vállalkozásnak törvényesen kell működnie. Jézus sohasem tett köztörvényes bűnt. Értsd meg, hogy az ellenség minden magaslabdát kihasznál. Ha a Szentlélek /Szent Szellem/
    vezette volna őket, vagy egy idősebb véntől kérdeztek volna, nem ez lett volna belőle.
    KSI

    1. Kedves KSI!

      Utolsó mondatom erre szántam válaszként: “senki nem veszi észre”. Amennyiben bántónak találod a megfogalmazást, kérlek bocsáss meg.

      Egy utolsó gondolat a “törvényes működésről”. Eljön az a pont, amikor az ember törvényei Isten törvényei ellen mennek, hogy döntenünk kell: “Istennek kell inkább engedelmeskednünk, mint az embereknek.” Ap,csel. 5:29
      A nyomdász szerintem nem jó példa, mivel a szóban forgó esetben a tulajdonosokról van szó. Egy nyomda lehet keresztény, és lefektetheti az alapító okiratban, hogy csak a keresztény hittel összeegyeztethető kiadványokat ad ki.
      Lehet, hogy a pár kezelhette volna bölcsebben a helyzetet, de ez nem változtat a tényen, hogy itt egy szervezett támadásról van szó, aminek a fenti eset csak egy aprónak tűnő része, és aminek a célja a keresztény értékek szerinti élet ellehetetlenítése. Az ügyet tárgyaló bíró egyébként kifejezetten ellenséges és elfogult.
      Amit írsz ráadásul mondhattad volna Kent Hovind esetére is, mert a helyzet és a szóban forgó elvek megegyeztek.

      1. Kedves Thea! Az az idő eljött és főleg annak az országnak az esetében, ahol a keresztényt nem lehet kereszténynek nevezni, a Karácsonyt nem lehet Karácsonynak nevezni és ahol a keresztet le kell bontani és látótávolságon kívül elhelyezni, mert bántja mások érzékenységét.

    2. Kedves KSI!

      “Ez egy vállalkozás, hogy tortát készítenek bárkinek. Ha szándékos provokáció volt, másképp is elrendezhették volna. De nem ezt tették. Egy zártkörű klubban meglehet csinálni, de nem egy nyitott vállalkozásban. Egy vállalkozásnak törvényesen kell működnie….”

      Minden vállalkozás eldöntheti, hogy felvállal-e egy munkát, vagy sem! Ha felvállalta, akkor szerződés köti ( még akkor is, ha csak szóban történt) annak a munkának az elvégzésére. Viszont, ha visszautasította, akkor nincs kötelezettsége. Ha egy állami vállalatról lenne szó, amelyik azért jön létre, hogy minden olyan munkát elvégezzen, amelyiket mások visszautasítanak, akkor rendben való lenne amit írsz, hiszen az azért jön létre, hogy mindenki szabadságát biztosítsa arra, amit szeretne, és amit az adott ország törvényei lehetővé tesznek. ( Mert nem kötelező egy kereszténynek ott dolgozni, ha olyan munkát bíznak rá, amelyik elvégzése a hitével ellentétes. Pl, Hollandiában törvényes a prostitúció. Ha valaki keresztényként egy cégnél dolgozik, és a cég profilt vált, és ezentúl ezzel foglalkozik, akkor az eddig ott dolgozó keresztények nagy valószínűséggel eljönnek a cégtől, és nem dolgoznak továbbra is ott. Mert attól még, hogy valami a világi törvények szerint engedélyezett, az Isten törvénye szerint nem az. Pl, attól még a keresztény nőknek, vagy férfiaknak nem tanácsos kurvának menni foglalkozás gyanánt, mert az Isten törvényével ( újszövetségi törvényével is!) ellenkezik. Sőt, azt mondja az újszövetségi törvény, hogy még mások bűneiben se legyetek részesek….) Viszont az antikrisztusi szellem megváltoztatja az isteni törvényeket, és akik azt követik, azok kárhozatra ítéltetnek. Még akkor is, ha mindezt “Jézus” nevével próbálják meg fémjelezni, és azokat, akik Jézust követik kivetik a gyülekezetekből, megölik őket, stb ( azt gondolván, hogy Istennek tetsző cselekedetet hajtanak végre).

      ” … Értsd meg, hogy az ellenség minden magaslabdát kihasznál. Ha a Szentlélek /Szent Szellem/
      vezette volna őket, vagy egy idősebb véntől kérdeztek volna, nem ez lett volna belőle.”

      Ha egy idősebb “vén”, nem ezt tanácsolta volna nekik, hogy ezt tegyék, akkor nagy baj lenne/van! A fenevad az Isten beszédéért , és a Jézus bizonyságtételéért öli meg a keresztényeket. Azért, mert emezek nem az ő törvényeinek engedelmeskednek. Viszont ha nem így van, és úgy beszélsz, és cselekszel, ahogyan a “világ” szeretné ( hogy lássák a “jó cselekedeteidet”) , akkor ízetlenné vált a só, és elaludt a mécses….! Értsd meg, hogy az ellenség minden magas labdát kihasznál, hogy a széles útra vigye, vagy azon tartsa a keresztényeket.

      “Vagy kifuttok és pusztai életre rendezkedtek be, vagy értelmetlen konfliktusba keveredtek. Előbb utóbb nyilvánvalónak kell lenni számotokra, hogyha nem fogadjátok el a világ rendszerét bajba kerültök. Kár nekem esni. Igazságosan kell lezárni ezt a korszakot.”

      És az ige szerint, az igazságosan befejezett korszak, a keresztények fejének vételével zárul. Azokéval, akik nem veszik fel a fenevad bélyegét, és ezért ” értelmetlen konfliktusba keverednek”, és felvállalják a “bajt”, az Úr Jézus nevéért/bizonyságtételéért , és az Isten beszédéért!

      Mert : Luk. 11,28 Ő pedig monda: Sőt inkább boldogok a kik hallgatják az Istennek beszédét, és megtartják azt.
      1 Pét. 3,14 De ha szenvedtek is az igazságért, boldogok vagytok, azoktól való félelemből pedig ne féljetek, se zavarba ne essetek;

      Ésa. 30,18
      S azért vár az Úr, hogy könyörüljön rajtatok, és azért felséges ő, hogy megkegyelmezzen néktek, mert az ítélet Istene az Úr; boldogok mindazok, a kik Őt szolgálják.

      1. Ahogyan a keresztényeket soha nem köztörvényes bűnökért feszítették keresztre, fejezték le, vetették oroszlánok elé, máglyára, …és stb, hanem az Isten beszédéért, és a Jézus bizonyságtételéért keveredtek “értelmetlen ( halálos) konfliktusba”!

  20. Ez a Házaspár árt az igaz evangéliumnak. Más Krisztust hirdetnek.
    Szomorú, hogy senki nem veszi észre, hogy ők nem értik az evangéliumot, mert Jézus Krisztus
    nem alázott meg egy bűnös embert sem. Nem azért jött. A parázna nőt sem ítélte el, mégis az megtért. Jézus a bűnös emberek megváltásáért jött, mert most a kegyelem ideje van. Mindenki engedetlenség alá van rekesztve, kivéve a kiválasztott megváltottakat. Akkor lesz vége a kegyelmi időnk, amikor az angyal megáll egyik lába a tengeren, a másik a szárazon és elordítja magát, mint az oroszlán, hogy ídő többé nem lészen. Ekkor lesz vége a kegyelmi ídőnek. Addig példát kell mutatnunk, világítanunk kell, hogy a hitből fakadó elkészített jócselekedetekben járva mások megtérjenek Istenhez és elindulhassanak az egy keskeny úton Krisztus útján.
    Amit ez a házaspár tett, bűncselekmény az amerikai törvények szerint, és a hitetleneknek ok, hogy gyalázhassák az igazakat és Istent. Jézus amikor provokálták, nem tudtak fogást találni rajta, hamis vádakat kellett kreálni ellene. Itt nem ez a helyzet. Amerika multikultúrális ország és a törvény minden állampolgárának egyenlő szabadságot ad, hogy szabadságban éljen.
    Istent is szabadságban szabad akarattal kell választani, vagy visszautasítani, nem úgy ahogy a középkorban volt. Jogosan lett ez a házaspár elítélve, és Isten bölcsessége kiáradt, amikor megtiltották, hogy bűnösök mutogassák magukat, mint példás keresztények.
    KSI.

    1. Kedves KSI!

      Kicsit elhamarkodottan mondasz ítéletet a pár felett. Ha erről lett volna szó, a cikk meg sem jelent volna ezen az oldalon. Amennyiben értesz angolul, nézd meg a belinkelt kisfilmet és látni fogod, hogy a pár szeretetben járt el a párral szemben, akiket korábban minden gond nélkül kiszolgáltak. Azt viszont már nem tudták felvállalni, hogy egy olyan tortát készítsenek nekik, amire a hitükkel ellentétes mottót kellett volna írjanak egy olyan eseményre, amit nem tartanak összeegyeztethetőnek a hitükkel.
      Lásd az alábbi cikk végén olvasható megjegyzésemet és látni fogod az oldal hozzáállását a kérdéshez:
      http://idokjelei.hu/2015/06/nem-csupan-elfogadas/

      Szóval nem te vagy az egyetlen, aki érti a Jóhír lényegét.

    2. Kedves KSI! Hol lehet megtanulni az ilyen kiforgatott ítélkezést egy házaspárról, akik keresztények és keresztény szellemben kívánnak élni az ő keresztény kultúrájuk szerint. Viszont mások provokálják őket és még azt is megtiltják nekik, hogy kimondhassák: keresztények vagyunk. Ki tanít neked ilyen elmebeteg elképzeléseket a világról, hogy ez a házaspár a bűnös és nem az, aki velük erőszakoskodik?

      Te valóban nem értesz semmit, vagy te is provokálsz?

      1. Keves SZOFI!

        “Ki tanít neked ilyen elmebeteg elképzeléseket a világról, hogy ez a házaspár a bűnös és nem az, aki velük erőszakoskodik?”

        A antikrisztusi szellem, amely már beült Isten templomába, istenként mutogatva magát. Amely minden fölé emeli magát, ami istennek, vagy isteni tiszteletre méltónak mondatik…! És ami mindenkit “eltakarít” az útból, aki nem engedelmeskedik neki….!

        1. Igen Ida, így lehet, egyre jobban körvonalazódik az ember számára, hogy ki is az az antikrisztus és az is, miként válogatódik ki az emberiségnek az a része, akinek a lelkében még ott van az isteni szikra.

          Nagyon nehéz idők jönnek az emberiségre.Az antikrisztus nagyon erős és nagyon gazdag, hatalma volt a saját embereit elhelyezni a legfontosabb helyeken. Ők pedig még a keresztényeket is képesek szembefordítani egymással, így aztán nem kell nagyobb erőfeszítés a földbe taposásukra.

        2. Egyetértek kedves Szofi – helyén a szíved 🙂 – hogy ki fordítja a keresztényeket szembe egymással! Áldás, békesség! Dicsértessék Jézus Krisztus mindörökké!

    3. Nagyon sok mindenben egyetértek, ami a példás keresztény életvitelt és magatartást illeti.

      Ám a példás életvitelhez az is hozzátartozik, hogy szilárdan megállunk hitünkben, mint a kőszikla. A világi törvényeket emberek hozták meg, ezek felett áll Isten minden törvénye – Jézus a Krisztus által betöltött törvények. Krisztus nem ítélte meg a parázna nőt, de nem hirdette paráznaságát, nem segítette, hogy tovább folytassa életét a bűnben. Megmutatta az őt vádlóknak, hogy senki sem bűntelen, hogy ítélkezzék, de kegyelem megtérés által lehetséges, és megmentette a paráznát.
      Én sem csinálnék tortát az abúzus párnak (Gondolkodtam, leírjam-e, hogy meleg – de meleg az idő vagy a leves. Gondolkodtam a homokoson is, de az meg a tengerpart vagy a játszótér. Maradt hát ez…), mert nem reklámoznám rossz viselkedésüket, de nem is vetnék rájuk követ sem szóban, sem kézzel, mert én sem vagyok bűntelen, nem ezt tanultam Jézustól és Atyám elvárása sem ez.
      Szóval, ha szeretem őket, mint embereket, de nem fogadom el elfajzott viselkedésüket, akkor nem adom alájuk a lovat sem négyszemközt, sem nyilvánosan, de nem is bántom őket, hanem alternatívát kínálok nekik – Atya ismeretét Jézus által.

    4. Ezt írja Isten Igéje az egyneműek együttéléséről. Mózes által üzeni Isten a nemzeteknek, embereknek.
      3 Mózes 20:13
      ? És ha valaki férfival hál, úgy amint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok. ?
      Szerintem ez a keresztény házaspár ezért is rúgódozik az ilyesfajta kérések teljesítésétől, mert ismerve a Bibliát az az írás amit kértek a tortára, a kereszténység elleni provokáció. Isten nem egy humán és liberális Isten, hanem igazságos Isten, aki ragaszkodik kijelentéseihez és aki ezzel nem ért egyet Isten ellenségévé lesz. Pál apostol pedig azt mondja. Embereknek kell-e inkább engedni, mint Istennek? Galátzia levél:1:10 Mert most embereknek engedek-é, avagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék. Vajon ez csak Pálra vonatkozik, ránk nem???
      ?(A házaspár egy olyan torta elkészítését utasította vissza, amire a megrendelő a ?támogasd az azonosneműek házasságát? feliratot kért. Hogyha nem lett volna rajta ez az írás, bizonyosan meg csinálták volna a tortát. a másik dolog, miért viszik politikai szintre az egyneműek a házasságukat. Ha én, mint nő férjhez mennék, habár férjnél vagyok. Nem írnám rá a házassági tortámra, hogy ? Ne támogassd az azonos neműek házasságát?. Vagy ti nem így gondoljátok???Mert akkor az est ebéd után jöhet a politikai vitafórum 😀 😀 😀 Nevetséges amit ezzel kapcsolatban összefirkálgattok+++++++ !!!!!!

      1. Tabita valasza megmagyarazza tortenetben levo csavart:
        Az otestamentumot Jezus nem vallota, max idezett belole vita eseten.
        Annyit mondott rola, hogy uj parancsolatot adok nektek, szeressetek egymast.
        Illetve eltorlok minden torvenyt…
        Ergo ha valaki ezek utan Jezust osszekverei az otestamentumi istennel, nem csoda hogy zavarodott torvenyeket kerget, amelyekhez sok sok sok magyarazatot kell fuzni, hogy ne tunjuk orultsegnek…

        1. “Illetve eltorlok minden torvenyt?” Ezt melyik (hamis)Jézus mondta? Az igazi ezt mondta : ” Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.”.(Mt 5,17)
          Te egy másik Jézust hirdetsz?

        2. Kedves Edua

          Ne ülj fel : Válaszra sem érdemes ;
          Már több ízben igazoltuk, amit írtál .

      1. Az miért ítélet , hogyha valaki nem vállal el egy munkát ?
        Van egy cukrász ismerősöm , tőle egy nemiszerv tortát rendeltek és ő is azt mondta , hogy nem vállalja. És az benne az érdekes , hogy nem jelentették fel , nem büntették meg , hanem egész egyszerűen megcsináltatták máshol.(Egy államban nem csak egy cukrászda szokott lenni…)
        Egyébként meg elvileg vallásszabadság van , nem?

        Ha azt kérték volna , hogy éljen a sátán , vagy valami hasonló , azt sem utasíthatják el?
        Vagy talán ez a téma téged személyesen érint?

      2. Janos 13,34
        Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

        Mindenki ugy ertelmezi ahogy akarja, de azert elegge egyertelmu…

        1. “Janos 13,34 Új parancsolatot adok néktek, hogy EGYMÁST szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

          Mindenki ugy ertelmezi ahogy akarja, de azert elegge egyertelmű…”

        2. Nem a ‘parancsolat, hanem a ‘ törvény’ szempontjából
          ez is egyértelmű kijelentés : ? Ne gondoljátok, hogy jöt –
          tem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem
          jöttem, hogy eltöröljem” ; *Nem jöttem, hogy eltöröljem*

    5. Zsolt. 50,16 A gonosznak pedig ezt mondja Isten: Miért beszélsz te rendeléseimről, és veszed szádra az én szövetségemet?
      Zsolt. 50,17 Hiszen te gyűlölöd a fenyítést, és hátad mögé veted rendelésimet!
      Zsolt. 50,18 Ha lopót látsz, mellé adod magad, és ha paráznákat, társalkodol velök.
      ?Zsolt. 50,19 A szádat gonoszságra tátod, és a nyelved csalárdságot sző.
      Zsolt. 50,20 Leülsz és felebarátodra beszélsz, anyád fiát is megszidalmazod.
      Zsolt. 50,21 Ezeket teszed és én hallgassak? Azt gondolod, olyan vagyok, mint te? Megfeddelek téged, és elédbe sorozom azokat.
      Zsolt. 50,22 Értsétek meg ezt, ti Istent felejtők, hogy el ne ragadjalak menthetetlenül:
      Zsolt. 50,23 A ki hálával áldozik, az dicsőít engem, és a ki az útra vigyáz, annak mutatom meg Istennek szabadítását.

      Zsolt 50,16 A bűnösnek pedig ezt mondja Isten: Hogy mered emlegetni rendelkezéseimet, és szádra venni szövetségemet?
      Zsolt 50,17 Hiszen te gyűlölöd a feddést, és elveted igéimet!
      ?Zsolt 50,18 Ha tolvajt látsz, vele cimborálsz, és a paráznákkal tartasz.
      Zsolt 50,19 Szádból gonosz beszéd jön ki, nyelved csalárdságot sző.
      Zsolt 50,20 Ahol csak vagy, testvéred ellen beszélsz, anyád fiát is bemocskolod.
      Zsolt 50,21 lyeneket csinálsz, és én hallgassak? Azt hiszed, én is olyan vagyok, mint te? Megfeddelek, és mindezt szemedre vetem!
      ?Zsolt 50,22 Értsétek meg ezt ti, akik elfeledkeztek Istenről, különben elragad menthetetlenül!
      ?Zsolt 50,23 Aki hálaadással áldozik, az dicsőít engem, és aki ilyen úton jár, annak mutatom meg Isten szabadítását. (MBT)

  21. Ehhez a cikkhez semmilyen kommentárt nem lehet fűzni. Már itt tartunk. Minden tiszteletem a páré, akik fel merik vállalni hitüket. Isten adjon kegyelmet, hogy mi is azok közé tartozzunk, akik hasonlóképpen tudnak cselekedni egy ilyen helyzetben. És adjunk hálát azért, hogy még kis hazánkban nincsenek ilyen intézkedések.

    1. Kedves E.V

      Ha a pár azt mondja, hogy ezt a szöveget nem írhatja fel a torára vagy nem készítenek bizonyos formájú tortákat akkor az egy teljesen legális dolog, ha azonban NEMI, FAJI, BŐRSZÍN, SZEXUALIS BEÁLLÍTOTTSÁG vagy VALLÁSI MEGGYŐZŐDÉS alapján diszkriminál, akkor bizony feketén fehéren törvényt szegnek.

      Te sem örülnél, ha a zsidó nem szolgálna ki a boltban, mert nem vagy zsidó, vagy az osztrák mert nem kékszemű szőke vagy.

      A lényeg, hogy kidobhatod a romát a boltból de azért mert hangos és/vagy büdös és nem pedig mert egyszerűen cigány.

      1. Két komoly gond van azzal, amit írsz.
        Az egyik, hogy a történetből és a hozzászólásokból egyértelműen kiderült, hogy az egynemű házassághoz való asszisztálást utasította vissza a keresztény cukrászházaspár, nem pedig a két hölgy kiszolgálását, akik visszajáró vásárlók voltak a cukrászdában. Hiszen ezzel az erővel csak a bűntelen embereket szolgálnák csak ki, és mindenkit, aki a Bibliával ellentétesen él elküldenének (nem sok vásárlójuk lett volna így és ráadásul a Biblia örömüzenete éppen az, hogy Isten minden bűnöst hív, tehát éppen nekik van a legnagyobb szüksége a keresztényi szeretetre, nyilvánuljon az meg egy sütiben vagy kedves szóban.).
        De a nagyobbik baj az, hogy a faji hovatartozást összekevered a nemi vággyal. Senki sem döntheti el, hogy milyen bőrszínnel és hová születik, de az, hogy mit csinál a hálószobában vagy hogyan viselkedik az utcán, az már a a saját döntése.

        1. Nem akarlak megbántani de meggyőződésem, hogy aki szerint ez döntés az bizony potenciális homoszexuális, és ez az amiért fél és elutasítással próbálja magát megnyugtatni.

          Én nem vagyok meleg és a leghatározottabban kijelenthetem, hogy még véletlenül sem éreztem soha, hogy egyáltalán LENNE miről dönteni. A férfiaknak amúgy is van egy jelzőlécük ami azt mondja, hogy tetszi valami vagy nem, ilyen egyszerű a férfi, nincsenek árnyalatok.

          A másik dolog pedig amit írtál törvénybe ütköző, mindegy hogy asszisztálásnak nevezed vagy kiszolgálásnak. HA szolgáltatást nyújtasz, szabályokat kell betartanod. Ha ezek a szabályok nem férnek össze a nézeteiddel, akkor ne dolgozz ebben a szolgáltatásban, senki nem kényszerít. Ilyen egyszerű.

          A háborgó keresztényeknek sincs több jogauk mint a melegeknek, ami titeket nagyon bánt.

        2. Józsi! Furcsa mércével mérsz. Háborgó keresztények… Szerinted a keresztények háborognak és nem őket háborgatják? Hol élsz te Józsi és látsz-e, vagy csak nézel? Ne mentegetőzz, hogy nem vagy homokos, mert ez bennünket egy cseppet sem érdekel. A ti dolgotok. Nem is akarunk belekeveredni. Ti kevertek bele bennünket, provokáltok és szándékosan keresztény házaspárral akartok elvégeztetni olyan tevékenységet, amitől nekik hányni kell. Éppen azért teszitek, hogy így is meg lehessen hurcolni őket.

          Azt gondolja ez a provokáló kisebbség, az őket bujtogató aljas politikusokkal a háttérben, hogy a keresztény az hülye is? Legalább annyi eszük van, mint nektek, sőt, mint a mellékelt ábra mutatja, átlátnak a szitán és bár áldozati báránynak nevelik őket 2000 év óta, azért tudják, hogy ki mellett áll az erkölcs és ki mellett a törvény, valamint, hogy ki alkotta az ilyen törvényeket, sőt azt is, hogy miért.

          Ti hagyjátok, hogy egy politikai játszmában fel- és kihasználjanak benneteket. A ti dolgotok, de jó lenne, ha nem vonnátok bele a keresztényeket a játszmáitokba. Próbálkozzatok a zsidókkal vagy a muzulmánokkal. Hátha ott több siker vár rátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend