Izrael

A palesztinok Oroszországhoz fordulnak segítségért az amerikai-izraeli békefolyamat ügyében

Forrás: prophecynewswatch.com

Mahmoud Abbas, a Palesztin Hatóság elnöke január 23-án diplomáciai offenzívát indított a John Kerry vezette amerikai békekezdeményezés ellen. Vlagyimir Putyinnal és Dmitrij Medvegyevvel tartott megbeszélései nem sok kérdést hagytak az elnök által követett új irányvonalat és célkitűzéseket illetően.

A lépés minden jel szerint Kerry-t és Netanjahut is egyaránt meglepte. Ez már önmagában sem jó hír számukra, de emellett a két nemzet titkosszolgálatait is váratlanul érte az új irány.

Putyin és Abbas valószínűleg szándékosan azon a napon adták hírül meglepetésüket, amikor Kerry és Netanjahu két különböző nemzetközi eseményen, a Világgazdasági Fórumon és a Szíriával kapcsolatos Genf 2 tanácskozáson voltak.

A változás szele elsőként az ITAR-TASS orosz hírügynökségen keresztül érkezett, amely múlthét csütörtökön megírta, hogy Medvegyev és Abbas egy 1 milliárd dolláros szerződést írt alá a Földközi-tenger Gázával érintkező részén induló földgáz projektre. A Gazprom 30 milliárd köbméter földgáz kitermelését reméli az ügylettől.

A cikk szerint a Technopromexport nevű orosz cég pedig egy másik olajtermeléssel kapcsolatos projekt indítását fontolgatja a Palesztin Hatóság központjának számító Ramallahban.

Abbas a Putyinnal folytatott tárgyalásokat azzal kezdte, hogy elmondta, szerinte Oroszország egy ?nagyhatalom?, amit kiemelkedőbb szerep illet meg a lobbanékony közel-keleti régióban.

A fejlemények által igen meglepett izraeli források csütörtök este közölték, nem értik miként köthettek az oroszok és a palesztinok szerződést a Gáza menti vizekre, amikor a kitermelési jogok a British Gas tulajdonában vannak. Ugyanakkor a British Gas valószínűleg nem tudná megtámadni az ügyletet, mert azt a Moszkvában december 27-én aláírt orosz-szír olajfeltárási szerződés kiterjesztéseként kötötték. Ettől függetlenül a lépés egyértelműen üzenetértékű és megkérdőjelezi a térség feletti gazdasági hatalom eddigi állását.

A lépés két fő szempontból aggasztó Izrael számára:

– Az orosz érdekeltségek akár körbe is zárhatják Izrael földközi-tengeri földgáz- és olajérdekeltségeit és az orosz vezetékek elvághatják az izraeli exportlétesítmények útvonalát.

– A nemzetközi törvények értelmében a Palesztin Hatóság még nem számít független államnak, így még nem jogosult különleges gazdasági zónák felállítására a Földközi-tengeren olaj vagy gáz kitermelési céllal. Ez a kérdés amúgy a John Kerry által vezetett béketárgyalások egyik napirendi pontja volt.

Moszkva úgy kerülte meg az akadályt, hogy átvette a Gázával szemközti offshore fúrások feletti irányítást és tulajdonképpen felajánlotta a palesztin partnernek az ügyletet, nem mellesleg arra is célozva ezzel, hogy Oroszország önálló nemzeti entitásként ismeri el Palesztinát, amelynek joga van nemzetközi szerződések aláírására. Ez precedenst állíthat és a palesztin állam kérdését Izraellel folytatott tárgyalások nélkül, mintegy csúsztatva oldhatja meg.

Az orosz vezetés számra pedig kiváló alkalomnak bizonyult, hogy vezetői képességeit megmutassa a térségben. Egyértelmű, hogy itt is (mint az iráni atomprogram vagy a szíriai konfliktus esetében is) Putyin többszörös lépéselőnyben van.

Moszkva már megmutatta, hogy nem minden esetben kell figyelembe vennie a nemzetközi szankciókat, amikor másfél milliárd dolláros szerződést kötött Teheránnal, napi félmillió hordó iráni olaj megvásárlására. Érdekes módon Washington egyetlen szóval sem tiltakozott a lépés ellen.

Nabil Shaath, a palesztin Fatah tagja a következőképpen foglalta össze a helyzetet:

?Ideje véget vetni a békefolyamat feletti amerikai monopóliumnak, miután Washington bebizonyította, hogy képtelen megállapodást kicsikarni Izraeltől.?

Szerinte a Szíria és Irán esetében alkalmazott orosz taktikák hatékonynak bizonyultak és nem látja, miért ne tudná Oroszország ellátni ezt a feladatot az izraeli-palesztin vonalon is. A palesztinok mindenesetre egyértelművé tették, hogy követnék más közel-keleti vezetők nyomdokait és nyíltan vagy titokban maguk nyitják meg a Moszkva felé vezető utat.

Előző posztKövetkező poszt

19 hozzászólás

 1. Tudomásom szerint Ábrahám,az ősapa, Úr városából jött az Isten parancsára,hogy sokasodván elfoglalja a neki igért földet. Ezek szerint a zsidók számazását valahol ay eufratesz völgyében kellene keresni. Asszirok,vagy babilóniak. A vallásukban pedig az arabok a zsidók oldalági rokonai. Vagy nem jól értelmezem ay Ószövetséget?

  1. Jel. 13,15
   És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek,

   1. Ehhez hozzácsapnám még azokat a kis morzsákat, amik pl. a levegőben szétszórt anyagokról szólnak, amire hologramot lehet kivetíteni, a HAARP rendszer működését (és most szigorúan megmaradok a nyilvános ténynél, miszerint csak energiát közölnek a különböző légrétegekkel különféle rádióhullámok révén), különböző kísérleteket a lézerfények keresztezéséről, amivel a tér egy tetszőleges pontján tudnak fényjelenséget létrehozni, hanghullámokkal megemelt vízcseppeket, és máris kész AK, a nagy bűvész kelléktára.
    Ami engem kissé elborzaszt, az az, hogy ennyire nyilvánvaló sok ember előtt, akik erre annyira befogadóan reagálnak, hogy teljesen természetessé válik nekik. Nem meglepő, hiszen kétféle embert lehet elhitetni igazán: aki buta, mint a tök, hiszen fogalma sincs arról, mi zajlik a szem előtt, illetve azt, akivel megszoktatod az illúziót, mégha ismeri is a technikai alapjait: nem fog azzal foglalkozni egy idő után, hogy hogyan működik pl a hologram és hogy valójában az igazi ember egy stúdióban áll. Szimplán hinni fog a látványnak, mert élvezi. Szóval a megtévesztettek tömege percről-percre hízik, ahogy azok tömege is, akik hallották az igét.
    Övezzétek fel magatokat, testvéreim az Úrban és menjetek őrt állni. Komolyan.

 2. Elolvastam a belinkelt levelet. Nagyon érdekes volt. Kérdésem az lenne, ennek a hitelessége mennyire bizonyított? Hogy került ki a levél XVI. Benedek pápától?

  1. Semennyire, ha XVI. Benedek pápa hisz Istenben, és történetesen az Úr legfőbb egyházi szolgája, akkor félne akárkitől is?! Hazudna, hogy az “egészségi állapota” miatt mond le?! Na ne már. Ide lehetne szúrni, hogy: ne attól féljetek aki a testet megöli, hanem aki a testet és a lelket is…idézetet. És ha megölték volna, akkor nem Feri pápa jött volna?

  2. Nem a Pápától, ha nem neki írták! Kényszerítették őt a lemondásra, a szabadkőművesek, illuminátorok kik a sátán páholyából valók, már rég az egyházon belül vannak. Itt sokan annyira büszkélkednek, és idézgetnek, hogy mennyire ismerik a szentírást, de az idők jeleit nem ismerik fel, hogy XVI. Benedekkel történtek is a A MENNYEI ATYA TERVÉNEK része. Jól tudjuk a Bibliából, hogy a gonosz egy kis időre elfogja foglalni SZENT PÉTER székét, míg le nem telik a néki kiszabott idő és Izraelben Megiddo hegyén fog elbukni.

   “Akkor láttam, hogy egy másik vadállat emelkedik ki a földből. Két szarva volt, mint a Báránynak, de úgy beszélt, mint a sárkány.
   Jel 13.12
   Az első vadállatnak minden hatalmát gyakorolta a jelenlétében. A földet és lakóit rávette, hogy boruljanak le az első vadállat előtt, amely kigyógyult halálos sebéből.
   Jel 13.13”

   1. Igen és ez rád is igaz. Fedd már fel ki az aki felgyógyul a halálos csapásból! Te tudod? Én nem, csak találgatni lehet.

    1. Igen és ez rád is igaz. Fedd már fel ki az aki felgyógyul a halálos csapásból! Te tudod? Én nem, csak találgatni lehet.

     Ha nem vetted volna észre, az idézet az eretnek pápára vonatkozik, ki befog hódolni az antikrisztusnak, s aki mellészegődve az összes vallások egyesítése alatt ráfogja venni a népeket, hogy a hamis egyház tanait kövessék (persze nem mindenkit fog tudni rávenni). Ezzel létre jön a vészt hozó undokság mely az eucharisztia száműzetésében fog kiteljesedni.

     Hogy kifog megsebződ-ni hogyan azt még nem tudom, sejtésem van.De azt igen, hogy az antikrisztus keletről fog jönni és a háború, a 3. világháború közepette fogja felfedni magát mint a béke embere (ez lesz csel mellyel magához fogja ragadni a hatalmat), és Izraelben fogja először felfedni magát, míg végül beül Szent Péter székébe.

     A másik a tízszarvú vadállat nem más mint mag az Európai Unió, a Medve Oroszország mely visszafogja hozni a kommunizmust, a nagy sárkány Kína, a sashoz és párduchoz hasonló az USA. Innen fogják irányítani a háborút.

 3. A mai zsidóság genetikailag a kaukázusi népekkel mutat egyezőséget. Izraeli történészek (normálisabbja) szerint a zsidók leszármazottai nagy valószínűséggel a mai palesztinok. A szétszóratás (kr. után) egy legenda, se régészeti se történelmi bizonyíték nincs rá. Miután a Rómaiak szétverték a zsidó felkeléseket a zsidó nép a környékező népekkel asszimilálódott és felvette annak vallását.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend