Tudomány és technika

Lehet, hogy a következő telefonodat már a szívverésed hajtja? ? Jön a beültethető akkumulátor

Időkjelei: Az orwelli technológiák egyik komoly akadálya eddig az eszközök energiaellátása volt, mivel a létező áramforrások csak igen rövid ideig bírják újratöltés nélkül. Az alábbi hírből megtudhatjuk, hogy ez a ?probléma? hamarosan megoldódhat és a Mátrixból ismert hasonlattal élve lehet, hogy tényleg maga az ember válik elemmé.

Forrás: Daily Mail

Hamarosan elfelejthetjük az akkumulátortöltőket. A következő mobil telefonodat lehet, hogy már a szívverésed látja el árammal, ha megvalósul ez a fejlesztés alatt álló újítás.

Amerikai és kínai kutatók csoportja bemutatta azt a rendkívül apró beültethető akkumulátort, amit eddig egy pészméker áramellátására használtak.

Az eszköz a különböző szervek, mint például a szív, a tüdő vagy a rekeszizom mozgását alakítja energiává.

A vékony és rugalmas mechanikus energiagyűjtőt eddig teheneken tesztelték és az eddigi eredmények megmutatták, hogy egy pészméker áramellátására elegendő energiát képes termelni.

Az apró piezoelektromos ?erőmű? biokompatiblilis műanyagba ágyazott ólom-cirkonát-titanát nanoszalagokból áll.

A műanyag házban található még egy integrált egyenirányító, ami átalakítja az elektromos jeleket és egy apró újratölthető akkumulátor is.

A csapat úgy gondolja, hogy több energia előállításához több egységet is elhelyezhetnek ugyanazon a szerven.

A tervek szerint a jövőben egy egész sor kütyüt lehetne ezzel a módszerrel működtetni.

Eddig egy tehénen tesztelték az eszközt, amiből kettőt helyeztek el az állat szívén és ezzel megduplázták a termelt áramot.

Kezdetben orvosi implantátumok energiaellátására használnák.

Előző posztKövetkező poszt

2 hozzászólás

  1. Hozzászokunk a gondolathoz, hogy egy létfontosságú szervünkre áramforrást szerelnek. Aztán egy bőrünk alá ültetett RFID azonosító chip-nek külső rádiójellel üzenve parancsot adnak az aksinak, hogy okozzon szívrohamot – Ahogy egy Rockefeller mondta: ha tüntetsz, ellenállsz a hatalomnak, kikapcsoljuk a chip-edet. Ezek cyborgnak néznek minket?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend