Gazdasági válság

Russell szerint 2014 lesz az év, amikor kitör a balhé

Forrás: Business Insider

Richard Russell veterán technikai elemző és a Dow-Elmélet Levelek szerzője soha nem rejtette véka alá a piacokról alkotott véleményét.

Meglepő módon a részvényvásárlást támogatja, igaz azért, mert úgy gondolja, hogy a piac teljes lufi-üzemmódban fut. Mindez persze teljesen beleillik az általa is jósolt, elkerülhetetlennek vélt összeomlás kontextusába, amiről évek óta rendszeresen ír.

Legutóbbi hírlevelében kifejtette, hogy a helyzet 2014-re elérheti a forráspontot.

A King World News számára adott interjúból:

Én úgy gondolom, hogy félre kell állni és nézni, ahogy a történelem eseményei folynak a szemünk előtt. Nem tudom miért, de úgy érzem, hogy ez lesz az év, amikor kitör a balhé. Az ösztöneim azt súgják, hogy aranyba kell fektetni és imádkozni, hogy jól alakuljanak a dolgok. Azt hiszem, hogy az év egyik legfontosabb témája a felső 1% és a többi ember vagyona közötti szakadék lesz. A következő vitatéma pedig az lesz, hogy a számítógépek és robotok átveszik a közép- és alacsonyabb osztálybeli munkások helyét.

Úgy látom, hogy egy bikapiac utolsó fázisánál tartunk. Szerintem ez a hosszú bikapiac robbanásszerű izgalommal zárul majd, ahogy az árak hihetetlen magasságokba emelkednek. Még nem értünk el ide, de a trend felfelé mutat. Még nem láttuk a szárnyalás csúcsát. Azt hiszem, ettől a ponttól az események felgyorsulnak és lerövidül az idő. 2014 egy pokoli évnek bizonyulhat.

Russell azt gondolja, hogy a Fed által létrehozott adósságteher halálra ítélte a dollárt. Ezért részesíti előnyben az aranyat.

Taktikája nem tükrözi a piaci szakértők által képviselt konszenzust, azonban hűen tükrözi az egyre növekvő számú piacfigyelő véleményét, akik szerint a javulni látszó gazdasági és piaci feltételek süllyedő alapokon nyugszanak.

Russell a következőket mondta még:

Rejtély, hogy mennyi tételt lehet manipulálni – az arany, a rövidtávú árfolyamok, kötvények, a hosszú távú árfolyamok, az értéktőzsde, a dollár, a fogyasztói árindex, a gazdaság. Ezek közül valamennyivel játszanak. Az egész helyzet fenntarthatatlan. Valahol elenged majd a ragasztó és szerintem ez a dollár lesz. Eközben az adósság csak nő, szinte minden területen. A Fed 4000 milliárd dollár értékű különböző kötvényen ül. Számomra felfoghatatlan, hogyan tudnának ettől megszabadulni.

Összességében a Fed folyamatos dollárgyártása likviditási lavinát gerjeszt és ez a likviditás egyre magasabbra srófolja a tőzsdét. Ezt a hihetetlen szárnyalást már nem lehet letagadni. Olyan, mint amikor egy gyerek építőkockákat rak egymásra, míg végül az utolsó kocka ledönti az egész építményt. Ebben a történelmi emelkedésben az értékeléseket nem veszik figyelembe.

A fenntarthatatlan dolgoknak egyszer csak vége szakad. Az Egyesült Államok adóssághalmozása fenntarthatatlan. A tőzsde azonban nem törődik ezzel. Egy pszichológiai szárnyalás folyik, amit nem lehet letagadni.

Szerintem 2014 főcím lesz az Egyesült Államok történelmében.

Előző posztKövetkező poszt

31 hozzászólás

 1. Szinte mindenki tudja mi tortent a Vaticanban . Miszerint a varju es a siraly ratamadt a bekegalambra.Miert nincs itt egy szo se errol ? Ez nem az IDO JELE ? Vagy a kiaszony szekeszto nem er ra bongeszni a hireket? Tisztelettel egy regi olvaso

  1. Kedves Varakozo!
   Erről a hírről egy hozzzászólásból értesültem.
   Te magad is írtad, hogy szinte mindenki tudja, mi történt, és mivel a hírekben olvasható történetnél többet csak emberi okoskodással lehetne hozzáteni a kérdéshez, maximum a fórumban vagy az üzenőfalon lehetne erről beszélgetni. Azt bárki megteheti, én nem kellek hozzá. 🙂

   1. Kedves Thea,
    Itt ezen az oldalon minden csupan emebri okoskodas.De sokan mint jomagam is varjuk a JELEKET A hely is magaert beszel nem csak a cselekedet.Ha ez a madar joslat egy erdoben vagy akarmi parkban tortent volna nem lenne feltuno es be lehetne tudni csupan valami termeszeti dolognak.Ami termeszetes. Ki tudja TALAN EGY FESO HELYROL JOVO UZENET ? Sok sok szaz hozzaszolas van kitudja hany web oldalon amit vegig bongesztem. Okoskodasok es ertelmes hozzaszolasok egyarant.Aki jartas a Jelek olasasaban,kerjuk adja kozre. Ahogy en ertesultem rola ezidaig erre az esetre a Vatican ban meg nem volt pelda.Ez talan jelent valamit Tisztelettel

    1. A galamb akkor jelentett valamit,amikor fentről lefelé szállt.
     Mi is várjuk a JELEKET,azokat,amik előre meg lettek írva.

    2. Ilyenkor bezzeg sehol sincs Szőr David Attenborough, pedig nagy szükség lenne rá 🙂

    3. 19. Csóka, holló, varjú. Csókával vagy varjúval álmodni
     közeli ?bajt? jelent. Hollók vagy varjuk károgó körülszál-
     longása hirdeté előre kis Károlynak végzetes halálát a tör­
     téneti hagyományok szerint, valamint Mátyás halálát is. Hollók
     és baglyok rémületes károgása és huhogása előzi meg a
     Dózsa- féle lázadást.?”^
     Utazó embernek varjú vagy csóka károgása ?bajt? je­
     lent. Ha jobb felöl szállnak fel e madarak, czélt ér az ember,
     ha bal felől szállingálnak, sikertelen az útja. Ha beteg házán
     károg a varjú, nem épül fel egyhamar a sinlődő. Nászházon
     pedig a csóka vagy varjú károgása azt jelenti, hogy az új
     házaspárnak sokat kell majd szenvednie irigyeitől. Ha nagy
     csapatban hangosan károgva térnek ezen madarak haza, zi­
     vataros időt várhatni. Ha karácsony táján e madarak dél felé
     költözvén, elhagyják rendes kerületöket, későn ?tavaszodik
     ki az idő.?

     Erre a helyzetre leírást nem találok ,mert a helyzet olyan
     valószínűtlen .Hogy mi lesz majd meglátjuk .A gond az itt
     nem károg a varjú hanem támad .Erre nincs leírás .
     A károgás figyelmeztetés , méghozzá istenné mivel hírnők
     és ez nem egy helyen van írva .
     Mivel a varjú tulajdonképpen hollóféle is , de kisebb .

     1. 1Móz 8,7
     És kibocsátá a hollót, és az elrepűlt, meg visszaszállt, míg a vizek a földről felszáradának.
     11. Lk 12,24
     Tekintsétek meg a hollókat, hogy nem vetnek, sem nem aratnak; kiknek nincs tárházuk, sem csűrük; és az Isten eltartja őket: mennyivel drágábbak vagytok ti a madaraknál?

    4. 5 Móz 18,10
     Se ne találtassék közötted, ki fiát vagy leányát átviszi a tüzön, hogy megtisztítsa; vagy a ki jövendőmondoktól tudakozódjék, és álmokra és előjelekre vigyázzon; se ne legyen varázsló,

    5. Egy régi olvasó, aki nem szereti a csupa okoskodásokat,…….vagy szereti?

  2. Jó jó, de ki kezdte? Csak úgy nem támadnak rá az emberre…….akarom mondani egy békegalambra.

   1. Bizony, változnak az idők. Amikor Noé engedte ki a galambot a bárkából, a holló nem bántotta.

 2. Az emberiség nem tudja megoldani a problémákat, mert nem Krisztus vezetése alatt van. Igen, mi a megváltót várjuk, aki igéjében megadta azokat a tanácsokat, amik szerint élnünk kell. Ma mindenki megakarja oldani a problémákat. Anunnakik, nev age, tudatosság. De hol van Jézus Krisztus!
  Mindenki azt képzeli, tisztelet a kivételnek, hogy Ő tudja a megoldást. De volt egy férfi, aki kétezer évvel ezelőtt eljött, hogy bemutassa, mia tiszta élet. Volt egy férfi, aki harminc éven át dolgozott egyszerű ácsként, majd háromésfél évig mint a világ legnagyobb tanítója működött.
  Volt egy férfi, aki magára vette bűneinket, s úgy bántak vele, mintha egy személyben lenne felelős mindenért, ami az emberiségre zúdult!
  És volt egy férfi, aki legyőzte a halált! Igen, Ő legyőzte a halált!
  S ez a férfi, aki Isten egyetlen fia, nemsokára eljön, hogy kézbe vegye a dolgok menetét, s visszaszerezze azt, amit elvettek Atyjától. Mert mi átadtuk ezt a földet Lucifernek. De Jézus Krisztus az emberiség királya.
  Lehet, hogy sokan menekülésnek tartják az imát. Inkább legyen úgymond menekülő. Isten velünk, kicsoda ellenünk.
  Jóel egy igéje jut eszembe: “Mert aki segídségül hívja az Úr nevét, az üdvözül!”
  Nem az, aki hiperszuper bunkereket ás a föld alatt, mert azt képzeli, hogy ott majd védve lesz. Feldühödött tömeg ellen ott sem leszel védve. Téged csak az egy üdvözítő Jézus Krisztus neve fog megvédeni, ha hiszel benne. És ez cselekvést is jelent! Ha indít a lélek, Isten lelke, akkor lépni kell, de akkor, csak is akkor!
  Az emberiség ma nem várja az Ő urát és megváltóját. Helyette vár valami vagy valaki mást.
  De az utolsó szó azé a férfijé, aki kétezer éve eljött, tiszta, szeplőtlen életet élt, olyat, amiben még az ellenségei sem találhattak hibát. Meghalt és feltámadt! És Ő megmondta, hogy eljön újra! Eljön, mert ő győzött a halál felett, s ezt a győzelmét érvényesíteni akarja!
  Krisztus győz, Krisztus uralkodik!

 3. Sziasztok.
  Nem fogok köntörfalazni,…ez a manus és így maga a cikk is egy vicc. A baj csak az, hogy ami nekem vicc, az a legtöbb ember számára nem az. Náluk pont az ellenkező hatást fejti ki, az ilyenektől ökölbe szorul a kezük. És ez nagyon nem jó, mert úgy gondolom, hogy a mérges embereket nagyon könnyű manipulálni, egymásnak ugrasztani. Ne legyem igazam.
  Ha lenne rá lehetőségem, csak annyit kérdeznék ettől a szakértő úrtól, hogy vajon hogyan férnek össze az általa felsoroltak a 2014-es évben,…no meg persze az ezt követő években is.
  Hadd idézzem mivel is van nekem bajom.
  “Nem tudom miért, de úgy érzem, hogy ez lesz az év, amikor kitör a balhé.”
  “balhé”, “forráspont”, ami gyakorlatilag megint csak az általa említett “lufi-üzemmód” kipukkanását jelentené ugyebár, azaz egy gazdasági összeomlást Amerikában. De a többi régiót vajon miért felejtette ki ebből a nagy összeomlás kontextusból? Létezik olyan, hogy csak Amerika omlik össze egymagában? Én kétlem ezt, de mennyünk csak szépen tovább, van még.

  “Azt hiszem, hogy az év egyik legfontosabb témája a felső 1% és a többi ember vagyona közötti szakadék lesz.”
  Avagy szerinte, a totál összeomlás közepette azért ráérünk majd a párbeszédekre is,…bocs, akarom mondani Amerikában érnek majd rá , mondom, miközben összeomlott a gazdaság,…te érted ezt? Mert én nem nagyon. És bár indirekt módon,(nagyon okos!) de azért a szakértőnk mindjárt rá is mutat a probléma okozóira, az 1%-ra. De jó 🙂 legalább így nem kell többé keresgélnünk. Mondjuk ezek után annak is érdemes lenne utána keresni, hogy hol és mikor született meg ez a “1%” fogalom. Ha meg lesz, akkor már csak annak kéne utána nézni, hogy ki pénzelte a mozgalmat. Ha már az is meg lesz, akkor tulajdonképen már csak egyetlen egy kérdés marad megválaszolatlanul, miért áll érdekükben saját maguk ellen insztigálni? Vagy lehet Soros nem is tartozik az 1%-hoz? Hát persze, hogy nem, de most azért már csak a látszat kedvéért könyveljük el, hogy ő mégis egy dús gazdag személy és így simán kimeríti az 1%-ra vonatkozó kritériumokat.

  De az összes közül ez a kedvencem.
  ” A következő vitatéma pedig az lesz, hogy a számítógépek és robotok átveszik a közép- és alacsonyabb osztálybeli munkások helyét.”
  Bocsánat de ez már nem történt meg? Na mind egy, felejtsük el ezt és vizsgáljuk csak meg ezt a kérdést megint csak a logika segítségével.
  Az összeomlás közepette, ráérnek majd a fizikai munkaerőt számítógépekre és robotokra cserélni, de miért is? Hát mert gondolom a termelésnek ugyebár akkor is folytatódnia kell, mivel az akkora már rég csődbe ment, pénztelen amerikai másra sem vágyik mint egy szokásos shoppingolás, nem? De ha ez mégsem történne meg(mármint a robot “invázió” ), az csak azért lesz, mert időközben az folytatott értelmi vitában, győzött a felvilágosult középosztály akarata. Ismétlem, mind ez a lufi-kipukkanása közepette fog meg történni. Mi sem logikusabb. Komolyan mondom gyerekek, tényleg nagy válság van, de az nem gazdasági válság, hanem mentális, főleg azoknál, akik ilyen meg hasonló fazonokat hallgat aztán meg utána pirosra tapsolja a tenyerét.

  Azért félreértés ne essék, én nem azt állítom, hogy sosem lesz gazdaági összeomlás, csak azt, hogy nem akkor és nem úgy(nem ilyen körülmények között) mint ahogy ők el akarják hitetni a világgal. Én ezt inkább egy amolyan the strategy of tension jellegű cikknek tartom, mintsem egy gazdasági szakértő beszámolónak. De ismétlem, viccnek is el megy.
  De addig is, ha valakit ez megnyugtat, vegyetek jó sok aranyat mivel majd így alkalmatok lesz kisegíteni az állambácsit, ha majd bajban lesz 🙂
  Én azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne féljen, mert a félelem és a rettegés mindig rossz tanácsadónak bizonyult.
  Az időjelei.hu oldalnak, ahogy én látom, egyáltalán nem a félelemkeltés a szándéka, vagy a megtévesztés, hanem épp az ellenkezője, a tisztánlátás, a békesség terjesztése. Az emberek nem az ismert dolgoktól félnek, hanem az ismeretlentől.
  Thea igyekszik bemutatni, hogy mi miért történik a világban a legjobb tudása szerint. Azzal is tisztában vagyok, gondolom mások is, hogy idő vagy pontos információ hiánya miatt nem mindig sikerül jól elmagyaráznia a dolgokat és még olyan is előfordul, hogy téved valamiben, de azért arról se feledkezzünk meg, hogy jelenestben itt egy “db.” szerkesztőről beszélünk. Egy olyan személyről, aki időt és energiát nem sajnálva, napról napra letesz valamit nekünk az asztalra. Mind ezt ingyen teszi, mert úgy érzi, hogy ez a minimum, amit tehet ebben a helyzetben. Egyébként mindenki hozzászólhat a témához és arra bátorítok mindenkit, hogy tegye is meg. Sosem lehet tudni ki áll elő egy jó megfejtéssel, ami a részleteket illeti.

  1. Üdv!
   Nekem teljesen oké, amit írtál…csak az arany, mint befektetési forma, gondolathoz állok másképp hozzá.
   Az arany is egy lehetséges “lufi”, mint bármi más…
   Sok konteó foglalkozik azzal, hogy fizikai aranyból sokszorosa a tényleges állomány, mint amit bevallanak…

 4. A “gazdasági összeomlás” csak eszköz, hogy az emberi(es)ség selejtje kiselejtezze az emberiség 90%-t.
  Gazdasági összeomlás lesz, ha a játszmában következik és szükséges.

  A hátterüknek, kitűzött és követett céljaiknak köszönhetően nálad-nálam több lépéssel előrébb gondolkodnak(tatnak).
  De ez nem jelent többet, mint amíg mi a szoba falait ismerjük ők eltalálnak a budiig.
  Soren Kirkegard egy kicsit torzítva:
  Teszik de nem tudják mit.
  Ember-ember csoport bármilyenek is lehetőségei nem tud számolni minden részlettel, minden következménnyel, egymásra hatásokkal. Minél erőteljesebben avatkozik be, minél inkább “legyőzhetetlenebbnek” érzi magát, annál erősebb és váratlanabb lesz a reakció, egy új egyensúlyra törekvés.
  Tartok tőle a dínók is ily gőgösek legyőzhetetlenek voltak., mint a mi budi királyaink.

 5. Olvasva a hozzászólásokban, hogy mindig ígérgetnek, előrejeleznek valami fenyegető eseményt, aztán telik-múlik az idő és még sem teljesedik be. Igen, biztos sok esetben így van, hogy valaki az emberi előrelátásában téved, de az sem jó, ha valaki szinte már gúnyolódik ezen, hogy úgy sem történik semmi, minek riogatni az embereket.
  Pont Isten népének a babiloni fogságba hurcolásáról olvastam, akiknek Ezékiel próféta szólt egymás után többször is, hogy készüljenek a bűneik miatti ítéletre, a babiloni fogságba vitelre, de nem vették komolyan, aztán még is egyszer csak megtörtént. Ez az eset, sok más hasonló bibliai történelmi esemény mellett figyelmeztethet okulásul bennünket, hogy vegyük komolyan az utolsó idők jeleit és a próféciákat.

  Ezékiel könyve – Közel van az ítélet
  12,21 Majd így szólt hozzám az Úr igéje:
  12,22 Emberfia! Miféle szóbeszéd az, amelyet mondogattok Izráel földjéről: Múlnak a napok, és nem teljesül a sok látomás?!
  12,23 Ezért mondd meg nekik: Így szól az én Uram, az Úr: Megszüntetem ezt a szóbeszédet, nem példálóznak így többé Izráelben. Ezt hirdesd nekik: Közeledik az az idő, amikor valóra válik minden látomás.
  12,24 Akkor nem lesz többé hiábavaló látomás és hízelgő jósolgatás Izráel házában.
  12,25 Mert ha én, az Úr, szólok, akkor az az ige, amelyet én mondok, valóra válik késedelem nélkül. Ha a ti napjaitokban mondok valamit, ti engedetlen nép, azt meg is teszem! – így szól az én Uram, az Úr.
  12,26 Majd így szólt hozzám az Úr igéje:
  12,27 Emberfia! Izráel háza ezt mondja: Sokára teljesedik be a látomás, amelyet ez az ember lát; a távoli jövőről prófétál ő.
  12,28 Ezért mondd meg nekik: Így szól az én Uram, az Úr: Nem késik tovább egyetlen igém sem, valóra válik az az ige, amelyet mondok – így szól az én Uram, az Úr.

  Ehhez hasonló, mai ember számára szóló üzenet a Péter 2. levele 3. rész, amit érdemes megszívlelnünk. Az emberek ugyanabba a hibába esnek újra és újra, a vízözön előtt, a fogságba vitel előtt, és ma is. Mégis Isten azon fáradozik, hogy meggyőzzön, megmentsen minél több embert, mielőtt bekövetkezik az előre megmondott ítélet. A menekülés lehetőségét feltárta, csak bízni kell benne és követni a tanácsait. Ezékiel próféta szavaira nem figyeltek régen, és beteljesedett, be fognak Jézus és Péter apostol végidőkről szóló szavai is teljesedni – szerintem hamarosan.

 6. Már évezredek óta, világvégével, halált hozó csillagászati vagy geológiai katasztrófákkal, dögvésszel, legújabban “náthával”, felmelegedéssel, gazdasági-pénzügyi összeomlással riogatják az embereket….mert a besz.rt, ember behúzza fülét-farkát és nem gondolkodik, nem hőbörög, csak fél és várja a megváltást….a megváltót, aki segít…és közben saját magát zárja be…még börtönbe sem kell csukni!
  Mi értelme van ennek?!
  Aminek el kell jönnie úgy is eljön…
  Valaki fel tud készülni egy atomháborúra, vagy egy terv szerint szétengedett vírusra, netán egy szuper vulkán kitörésre?! Aszteorida becsapódás, xxxxxl napkitörés?!
  Nem?!
  Mi akkor a fontosabb…remegni a képernyő/tv/újság előtt vagy tavasszal veteményezni?!
  Az a vetemény lesz gmo, az nem lesz sz.rrá permetezve, és meghálálja a törődést, annak a paradicsomnak lesz ize!
  Plusz addig se riogatja az ember saját magát, hanem már, akkor mosolyogva gondolja, hogy ebből neki milyen finom étele is lesz….
  Ennél jobbat/többet, nem tehet a hétköznapi ember, de legalább van mire kérnie az áldást.

  1. A képen is láthatjuk, hogyan “retteg” Richard Russell. 😀
   Amikor a veteményedben dolgozol nem nézed meg néha az időjárás jelentést? Ha vihart jeleznek előre félni szoktál?

   A cikkek célja éppen nem az, hogy féljünk, hanem a tisztánlátás. Ami ennél is több, ha tudod és érted, hogy mi van az események mögött, a legnagyobb vihar sem tud megijeszteni.

   A Bibliában valóban sok figyelmeztetés van az általad felsorolt jellegűek közül is, de minden esetben ez a végkövetkeztetés:
   “Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.” János 14:27 🙂

   1. Nna, Thea, pont megelőztél 😀
    De milyen “érdekes”, hogy mindkettőnknek eszébe jutott János Evangéliuma 🙂

   2. Üdv!
    Csak egy fajta szemléletét akartam bemutatni az életnek…
    Egy olyan lét szemléletet, amivel mindenki felszabadíthatja saját magát, a
    hétköznapok rabságából…akár hisz, akár hitetlen…
    Az időjárás jelentés…hát….azért ez egy rossz példa…mert az szinte sosem stimmel…:DDDD

    Üdv!

  2. Igazat is adok, meg nem is.
   Valóban, helytelen aggódni a holnap felől , mert
   “Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.” Máté 6:34
   De csak az aggodalom helytelen.
   őrt állni és várni a Megváltó eljövetelét nagyon is helyes, követendő dolog.

   “Legyenek a ti derekaitok felövezve, és szövétnekeitek meggyújtva;
   Ti meg hasonlók az olyan emberekhez, akik az ő urokat várják, mikor jő meg a menyegzőről, hogy mihelyt megjő és zörget, azonnal megnyissák néki.
   Boldogok azok a szolgák, kiket az úr, mikor haza megy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy felövezvén magát, leülteti azokat, és előjövén, szolgál nékik.
   És ha megjő a második őrváltáskor, és ha a harmadik őrváltáskor jő meg, és úgy találja őket, boldogok azok a szolgák!
   Ezt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház gazdája, mely órában jő el a tolvaj, vigyázna, és nem engedné, hogy az ő házába törjön.
   Ti is azért legyetek készek: mert amely órában nem gondolnátok, abban jő el az embernek Fia.”
   Lukács 12:35-40

   Ahogy az őr sem aggodalmaskodik, mi van, ha jön valaki, hanem ehelyett a feladatára koncentrál, hogy minél jobban végezze, a mi dolgunk sem az aggodalmaskodás, hanem elvégezni feladatunkat a mindennapi életben, és figyelni arra, mikor jön vissza az Úr.
   Bár külső szemmel ez “fület-farkat behúzott félelemnek” tűnik (az őrszem is olyannak tűnhet), ha helyén kezeljük, akkor egyáltalán nem az.
   A hívő léleknek másfelől nem félelemteli a végidő – olyan, mint amikor egyedül kell helyt állnod a barikádon, de már úton a felmentő sereg, és hamarosan itt az erősítés.
   Olyankor nem figyelünk a félelemre, hanem csak a megváltást várjuk. Most is, mert:
   “Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” János 14:27
   Másfelől csak a napi feladatokra figyelni szintén helytelen (mondván: ha odaérünk a hídhoz, majd átmegyünk rajta – persze, csak a nagy buzgóságban nehogy rossz hídhoz érjünk oda…):
   “Ha csak emberi módon viaskodtam Efézusban a fenevadakkal, mi a hasznom abból, ha a halottak fel nem támadnak? Együnk és igyunk, holnap úgyis meghalunk!” 1Kor 15:32

   Szóval – és mondattal – a napi feladat közben fél szemmel azért figyelni kell az ég alját, hogy készen álljunk. Ez az oldal is azért van. 🙂

 7. Hmmm….de ha ez sem jön be már ne írjatok új cikkeket, hanem a 2008 óta 3 havonta megjelenő írásokat, amik megjósolták a dollár/euro/fitying bedőlését kéne ismételgetni…

  Valamiért én mindig lemaradok ezekről a “legkésőbb fél éven belül…”-i világ összeomlásokról.
  Vagy csak nekem tűnik úgy, hogy 8 éve félévenként össze/be/ki/fel/le/át dőlünk?

  1. Santantica, szerintem igen, illetve nemcsak te, sokan lemaradnak. 😀

   “A farizeusok és a szadduceusok odamentek, hogy kísértsék őt: kérték, hogy mutasson mennyei jelt nekik. Ő azonban így válaszolt nekik: “(Amikor esteledik, ezt mondjátok: Szép idő lesz, mert vöröslik az ég! Reggel pedig: Ma zivatar lesz, mert vörös és borús az ég. Képmutatók! Az ég arcát meg tudjátok ítélni, az idők jeleit pedig nem tudjátok?)”

 8. Igen! Az Úr közel! viszont egyedül csak Ő tudja mikor jön. De egy biztos hirtelen fogja tenni és olyankor, amikor nem számít rá senki… 😉

  Idézet Máté evangéliumából erre vonatkozóan:

  (Máté 24,21-28)

  “Mert olyan nagy nyomorúság lesz akkor, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, és nem is lesz soha. Ha nem rövidülnének meg azok a napok, nem menekülne meg egyetlen halandó sem, de a választottakért megrövidülnek azok a napok.” Akkor, ha valaki ezt mondja nektek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott: ne higgyétek! Mert hamis krisztusok és hamis próféták állnak majd elő, jeleket és csodákat tesznek, hogy megtévesszék – ha lehet – a választottakat is. Íme, előre megmondtam nektek! Ha tehát azt mondják nektek: Íme, a pusztában van, ne menjetek ki! Íme, a belső szobákban, ne higgyétek! Mert ahogyan a villámlás keletről támad, és ellátszik nyugatig, úgy lesz az Emberfiának az eljövetele is. Ahol a tetem, oda gyűlnek a saskeselyűk.”

  Hát ez van…

  Várjuk az Urat! 😉

 9. Bizony, bizony közeledünk a gazdasági összeomláshoz (ez elkerülhetetlen), és meglátjátok nem kell sok időt várni az Antikrisztus feltűnéséig sem, aki a gazdasági összeomlást meglovagolva emelkedik fel a történelem színpadára.(Véleményem szerint ez 2015 elején be fog következni). Nehéz idők elé nézünk, de Krisztusra tekintve minden nehézség túlélhető! Az Úr közel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend