Gazdasági válság

Egy orosz törvényhozó be akarja tiltani a dollárt

Forrás: washingtontimes.com

Egy orosz törvényhozó, aki azt jósolja, hogy az amerikai dollár hamarosan összeomlik, szerdán törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, ami betiltaná az amerikai valuta használatát és birtoklását Oroszországban.

A törvényjavaslatot benyújtó Mikhail Degtyarev szerint a dollár egy piramisjáték és arra figyelmeztetett, hogy a valuta összeomlása esetén a kormánynak kell majd kimenteni a dollárral rendelkező orosz állampolgárokat.

?Amennyiben az amerikai államadósság tovább növekszik, a dolláralapú rendszer összeomlása 2017-ben fog bekövetkezni,? mondta Degtyarev, a nacionalista Liberális Demokrata Pár tagja, aki nemrég alulmaradt a moszkvai főpolgármester választáson.

?Azok az országok fogják leginkább megszenvedni az összeomlást, akik nem váltak le időben a dollárról és továbbra is függőségben élnek. Ennek fényében nagyon veszélyesnek tartom a dollárba vetett bizalom erősödését az orosz lakosság körében.?

A törvényjavaslat részlegesen újraélesztené a szovjet korszakra jellemző dollártilalmat és megtiltaná minden orosz állampolgárnak, hogy dollárt tartson a bankban, a bankok számára pedig tilos lenne minden dolláralapú tranzakció végrehajtása.

A törvény továbbra is megengedné a dollár használatát és vásárlását az orosz állampolgárok külföldi tartózkodása alatt, illetve annak birtoklását, amennyiben azt külföldi bankokban tartják.

Az orosz központi bank és az állam mentesülnének a törvényben foglaltak betartása alól.

Orosz pénzügyi elemzők komoly kritikával illették a javaslatot, ami szerintük kizárólag azért született, hogy benyújtója politikai tőkét kovácsoljon az egyre erősödő Amerika ellenes hangulatból és nem az orosz gazdaság védelme lebegett a szeme előtt.

?Az amerikai pénzrendszer, a nyilvánvaló problémák ellenére is még mindig az egyik legstabilabb, legkevesebb kockázatot rejtő rendszer a világon,? mondta Andrei Shenk, pénzügyi elemző.

Arra is figyelmeztetett, hogy a törvényjavaslat negatív hatással lenne a befektetői hangulatra Oroszországban.

Egy másik elemző arra figyelmeztetett, hogy a törvény megvonná az oroszoktól azt a lehetőséget, hogy elhagyják az országot, nagyobb politikai és társadalmi szabadság után kutatva.

?A valuták szabad átváltásának joga a kapitalizmus egyik alapvető jellemzője,? mondta Igor Szuzdaltsev, moszkvai gazdasági elemző. ?Ez a jog lehetővé teszi az állampolgároknak, hogy elhagyják az országot, egy diktatúra kialakulása esetén, hiszen bármikor eladhatják ingatlan vagyonukat, átváltva annak árát az általuk választott valutára.?

Előző posztKövetkező poszt

30 hozzászólás

 1. Kedves Thea!

  Lídiának írtam egy hszt, de elfelejtettem a név, email-t. Szerinted átmehetett?

  1. szia

   ez a szepjovot.blog tele van okkultizmussal, médiumokkal, varázslással , megtévesztéssel stb.

   ilyen és hasonlók vannak leírva:
   “Egy nagyon speciális és nagyon hatásos módszert alkalmaztam, ami az ilyen sötét lényeket elzavarja, de közben lényegében nagyon erős Isteni érzelmekkel dolgozom, ill. más energiákkal és a ?fénykarddal?. Így megleptem ezt a lényt, mielőtt tudta volna mi történik és kitessékeltem a tágas kozmoszba. Pontosan láttam ezt a harmadik szememmel”

   meg reinkarnáció, meg Tesla mint energia, üzenget nekünk, Istenanyátok , fényharcosok stb…..

   a csatornázgató médiumoknak semmi közük Istenhez, semmi, hiába mondják ezt magukról.
   A gonosz angyalai szórakoznak velük és elhitetik őket, mert erre vágynak, ezért Isten ezt tudja nekik adni, megengedi a gonosznak,hogy elhitesse őket, “mert hitető lelkekre és ördögök tanításaira figyelnek”, mert
   “az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük,
   és az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mesékhez odafordulnak.”

   szomorú ezt látni, hogy sokan azt hiszik, hogy ilyen spirituális élményekről szól a Krisztus követő életmód….
   pedig közel sem…

   idézet blogról: “Hívó szavam utoljára halljátok, és kezem még elérhetitek. Gyertek, mert a Vég közelít.”
   “Érezni fogjátok kik a kiválasztottaim erre a feladatra, bennük fogok megnyilvánulni. Eljött az idő.”

   Luk 21:8 Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek titeket, mert sokan jönnek az én nevemben, akik azt mondják: ?Én vagyok?, és hogy ?az idő elérkezett?. Ne kövessétek őket!

   2Pét 3:17 vigyázzatok, nehogy a gonoszok tévelygései magukkal sodorjanak

   1. Luk 21:8 Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek titeket, mert sokan jönnek az én nevemben, akik azt mondják: ?Én vagyok?, és hogy ?az idő elérkezett?. Ne kövessétek őket!
    http://kilenc.blog.hu/2012/10/02/aranyos_szegelet_a_magyar_aranykor-mitosz
    A nem követésnek és a követésnek is vannak kockázatai .

    Csatornázgató médiumok valóban nem tudhatják pontosan honnan van a tudás .
    Ha negatív erőkkel kerülnek kapcsolatba annak következményei vannak , de vannak
    más erők is .

    Nagyon úgy néz ki , hogy hamisított tudást használnak ellenünk a bak áldozok .
    Ez pedig azt jelenti , ha a ég kezdeményez tudással átadással és csapásokkal fog megfelelő arányban cselekedni .

    És ha így is lesz tilos a eget hibázttni a csapásokért .Mivel gátolja a szeretet utját .

    idézet blogról: ?Hívó szavam utoljára halljátok, és kezem még elérhetitek. Gyertek, mert a Vég közelít.?
    ?Érezni fogjátok kik a kiválasztottaim erre a feladatra, bennük fogok megnyilvánulni. Eljött az idő.?

    Ez pl anniyit tessz , a tudás átadása hamarosan megtörténik . Ez a erőisszonyokat valószínűleg megváltoztatja . Ez a bibliában így van benne .
    A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek. A győzedelmesnek enni adok az élet fájáról, a mely az Isten paradicsomának közepette van.
    Vagyis csak annak aki felkészül rá .

 2. Most ha pénzről van szó, akkor kérdezek egy ilyet, ha nem baj. Ti szerintetek az antikrisztus uralkodása alatt ugyan úgy fog zajlani az élet mint eddig? Mármint a keresztények. Úgy értem a 7-év első felében, ami valamivel élhetőbb lesz, de lehet, hogy semmivel mint az utolsó 3,5-év munkába kellesz menni iskolába fognak menni a gyerekek és minden olyan lesz, mint most? ?Azok az országok fogják leginkább megszenvedni az összeomlást, akik nem váltak le időben a dollárról és továbbra is függőségben élnek. Ez a mondat szerintem minden országra vonatkozik majd egy globális gazdasági összeomlás nem válogat 😀

  Ha valaki olvasott már ilyen cikket ami az antikrisztus uralkodásáról szól itt az oldalon, linkelje már be ide! Az érdekel hogyan fogunk élni, mert üldözni fognak minket, gondolom nem a munkába járással vagy a tanulással fogunk foglalkozni.

  1. Az biztos, hogy nem úgy mennek majd a dolgok mint eddig, és nemcsak a keresztények számára, hiszen a hét év alatt több háborút is vív majd az antikrisztus. (http://idokjelei.hu/2011/03/az-antikrisztus-megjelenese-uralma-es-haborui/)
   Az antikrisztusi birodalmon belül senki sem vehet vagy adhat majd el a fenevad bélyege nélkül. Lásd Jelenések 13:16-18
   Azonkívül: “Megadatott neki, hogy lelket leheljen a fenevad képmásába, hogy megszólaljon a fenevad képmása, és hogy akik nem imádják a fenevad képmását, azokat mind megölesse.” Jel. 13:15
   Talán ebben az anyagban van szó bővebben erről a témáról: http://idokjelei.hu/2012/03/a-vegso-idok-14-pontja-eloadas-1-resz/

   1. Annyit tennek hozza, hogy nem tudjuk pontosan, hogy mi fog tortenni a profeciak kozul az elso es mi a masodik 3,5 fel evben. Nyilvan a durabb a masodik lesz, amikor az AK a szovetseget felrugja es becsucsul a templomba. Jezus is ezt mondja, hogy akkor menekuljetek, tehet az igai hadd el hadd az ekkor jon, de az elso 3 es fel evet sem kivanom.

  2. Dávid,

   egyrészt:
   Máté 6:34 “Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”
   és:
   Lukács 17:27 “Ettek, ittak, házasodtak, férjhezmentek mindama napig, amelyen Noé a bárkába beméne, és eljöve az özönvíz, és mindeneket elveszte.”

   Summa summárum: nagyjából ugyanúgy éljük meg majd a napokat, mint a többit, azzal a kicsi különbséggel, hogy akik hisznek, őrt állnak, várván Uruk hazatértét; így minden cselekményben látni fogjuk már a jeleket amelyek közeledtére utalnak, holott a napot és az órát persze nem tudja senki. Sokan próbálkoznak addig is ennek megjövendölésével, de óvatosnak kell lenni: tévútra visznek.
   Nem megyek bele mélyebben, hagyok teret a többieknek is. 🙂

   1. És még egy kérdésem van, ti elgondolkoztatok már azon, hogy kb mennyi ember fog megtérni? 7-milliárdan élünk a földön ti ezt reálisnak tartjátok, hogy ebből mondjuk 2-milliárd megtér és a többi megy a pokolba? “Ezután akkora sereget láttam, hogy meg sem lehetett számolni. Minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből álltak a trón és a Bárány előtt, fehér ruhába öltözve, kezükben pálmaág” Most akik a menybe jutnak többen lesznek ezek szerint vagy sokkal kevesebben? Sajnos ahogy a világ sorsa szalad egyre csak előre, annál rosszabb, de szerintetek a választottak komolyan kevesebben lesznek? Mert nem olyan könnyű járni a keskeny utat és az lehetséges, hogy sok ember tényleg az utolsó pillanatban fog megmenekülni? Nem kérek számokat. Azt tudom, hogy lényeg én is ott legyek, mert ha más ott lesz és én nem, azzal sokat nem érek 😀 de jó lenne ha többen lennénk majd, Szerintetek kár ilyeneken agyalni? Tudom sok mindentől függnek ezek a dolgok, de még is.

    1. Hát figyelj Dávid.
     Nézd meg az iskolát/munkahelyet ahová jársz, és érdeklődj körbe 10-ből 8 ember azt fogja mondani, hogy nincs Isten vagy van, csak nagy nullát ér. A maradék 2 emberből 1. azt fogja mondani, hogy van Isten és hisz is benne, de rosszat cselekszik stb. ezek a langymelegeknek nevezett keresztények. A maradék 1 ember hisz Istenben és Istenfélő. Az átlagok az évszázadok alatt romlottak. A modern világ avagy a világi életmód a világ dolgait tárja a szemed elé, ami most zajlik.
     Vagyis pl. vásárolj, menj dolgozz! vegyél, vegyél vegyél, dőlj be mindennek és nem gondolkozz a halálon, se semmin, sőt egyszerűen ne is legyél racionális, hanem illúziókat kergess.
     A mai világ ugyanúgy romlott mint Noé idejében. A lesznek majd kapzsik stb. rész biztos ismerős, de mivel a lesznek majd stb.stb. rész már itt van, lehet min merengeni.
     Azzal ezen az oldalon tuti egyetért mindenki, hogy közel van az Isten országa, hiszen mindig is közel volt.
     De kár agyalni rajta, hogy mikor jön az antikrisztus, hanem mindig legyél készenlétben, hiszen nem tudok mikor jön el Jézus.

    2. Értem, sajnos sokan így vannak ahogy írod Schwaben nem hisznek nem is akarnak hinni, változni meg pláne! Az önszeretet van a középpontban, “másokkal ne törődjünk, csak saját magunkkal” alapon a materialista világnézet tarol. Olvassák a daily horoscope-ot ezzel kezdődik a nap és ebből építkeznek, csak nekem legyen jó és más nem érdekel. Sok mindenen gondolkozom nap mint nap, jó lenne ha több jó ember lenne, de ez csak álom, míg gonoszság van a világon, addig gonoszak mindig lesznek. Egyébként ültem a vonaton ha jól emlékszem szerdán és mellettem ülő két nő éppen a Jelenések könyvéről beszéltek egy fiatal lánynak, aki persze mondta, hogy összefog omlani ez az egész és ezt ő is tudja de úgy láttam, hogy nem vallási szemszögből értelmezi, amit mondanak neki, hanem e-világi szinten. “Majd veszünk fegyvert és lövünk megvédjük magunkat szinten” a két nő nagyon jól beszélt szerintem, remélem felnyílt a szeme szegénykémnek ennyi…………………………………………………………………………………………………………………………..

    3. Néha elkeserítő lehet, de ne feledd, minél nagyobb a sötétség, annál messzebbre látszik egyetlen gyertya fénye is.
     Dánielben pedig ez áll az utolsó időkről: ?Az istentelenek közül senki sem érti; de az értelmesek értik,? (Dániel 12:10) ?És a nép értelmesei sokakat oktatnak.? (Dániel 11:33) Tehát hajrá! 🙂

    4. “Értem, sajnos sokan így vannak ahogy írod Schwaben nem hisznek nem is akarnak hinni, változni meg pláne! Az önszeretet van a középpontban, ?másokkal ne törődjünk, csak saját magunkkal? alapon a materialista világnézet tarol.”
     Ez igaz, Dávid, valóban az evilági gondolkodásra. De nem szabad elfelednünk, hogy hatalmas Istenünk van, aki képes ezt a gondolkodásmódot megváltoztatni. Volt egy kollégám, akivel sokat beszélgettem, elhívtam gyülekezetbe is, de végig úgy láttam, hogy annyira más a gondolkodása, annyira távol van az élő hittől, hogy lehetetlen, hogy megtérjen. A gyülekezetben, amikor ott volt, annyira világosan szólt az Ige a bűnről, a bűnbocsánatról, megváltásról, és amikor utána rákérdeztem, hogy mi a véleménye, milyennek találta, egyszerűen úgy láttam, hogy a lényeg nem jutott el hozzá. De még az a jó, hogy Isten akkor is tud munkálkodni, ha mi lemondunk emberekről. Azt vártam, hogy nem jön többet gyülekezetbe ez a kollégám, de nem ez történt, hanem rendszeresen jár azóta is, és Isten úgy megváltoztatta az életét, hogy már a főnöke is észrevette. Ezt valóban csak Isten tudja elvégezni, hogy átformálja az emberek gondolkodásmódját, de hiszen ezt teszi velünk is napról napra, formál, hogy egyre jobban kiábrázolja az életünk az Ő képét. Ezért nem szabad elkeserednünk és a szemünk szerint ítélni.
     Másrészt egy fontos eszköz az ima. én egy ideje már imádkozok a sógoromért, aki nincs megtérve, hívtuk gyülekezetbe is, de nem akart jönni. Úgy láttam, hogy itt nem beszélnem kell, hanem szeretettel viszonyulnom hozzá, és imádkozni érte. És már látom, hogy Isten elkezdte vonzani magához, és ennek megfelelően alakítja a körülményeket. Küldött Isten valakit, akin keresztül megváltozott a hozzáállása, és most már nem elutasító, sőt azt mondta, hogy lehet, hogy eljön velünk gyülekezetbe. Olyan jó látni azt, amikor Isten elkezdi a munkáját valakiben, biztos, hogy folytatni is fogja. Ez arra is jó, hogy a dicsőséget ne magunknak tulajdonítsuk, hiszen mi semmilyen maradandó változást nem tudnánk kimunkálni egy emberben, új természetet csak Isten tud adni.

    5. Teréz anya mondta egyszer: “Ne foglalkozz a számokkal. Egyszerre egy embernek segíts, és mindig annak, aki a legközelebb van hozzád.”
     Az időt is másodpercenként kapjuk, a döntéseinket is akkor hozzunk, amikor elénk kerülnek. A lényeg, hogy tedd meg a te részed abban, hogy minél népesebb legyen az a sereg. 🙂 A “növekedést Isten adja”.

    6. Kedves Thea!

     Irod: “Nem mindenki fog elveszni a nem megváltott emberek közül, mert lesznek, akik, bár nem hívők, ellenezni fogják az antikrisztusi rendszert és nem imádják a fenevadat. Ők fogják benépesíteni a földet a Millennium alatt.”

     Kérdezném Tőled, hogy miért a millenium kifejezést használod?

     Másik kérdésem ehhez kapcsolódik: hol van olyan Ige, hogy a nem hívők, akik ellenzik a fenevad rendszerét, nem imádják, és ezért nem fognak elveszni?

    7. Kedves Lídia!
     A Millennium 1000 évet jelent, ami az antikrisztusi birodalom vége utáni 1000-éves, Krisztus vezette korszakra utal. Lásd Jelenések 20. Azért ezt a szót haszálom, mert így a legtöbben tudják mire gondolok.
     A másik kérdésedre kicsit hosszabb a válasz. Nincs olyan Ige, ami ezt így szó szerint kimondja, viszont nagyon sok, amiből értelemszerűen ez következik:
     Kik azok ?boldogok?, akikről Dániel 12:12 beszél?
     Dániel 12:12: ?Boldog [áldott], a ki várja és megéri az ezerháromszáz és harminczöt napot.?
     Nyilvánvalóan nem a megváltott szentekről beszél, hiszen a Keresztények elragadtatnak Jézus második eljövetelekor a nagy nyomorúság végén, az Isten haragja és az Armageddoni csata előtt.
     Ezek a “boldog” vagy áldott emberek, azok, akik túlélik az Isten haragját a földön és túlélik az Armageddoni csatát. Áldottak, ahogyan Dániel, vagy az angyal nevezi őket, hiszen mindezt túlélik és folytathatják életüket a Milleniumban.
     Másszóval úgy tűnik az embereket három osztályba sorolhatjuk. A megváltott keresztények, akik nem imádták az Antikrisztust, nem fogadták el a fenevad bélyegét, a 666-ot, és nem imádták a fenevad képmását tartoznak az elsőbe. (Lásd Jelenések 13:15-18)
     Tudjuk, hogy mi vár a második csoportra, azokra, akik imádják a fenevadat:
     ?És harmadik angyal is követé azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, Az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt;? Jel. 19:21
     Ha az egész világ elfogadná az Antikrisztust és a fenevad bélyegét, és imádná annak képmását, mindenki elesne az armageddoni csatában. Ez esetben kik azok a népek, akik felett a szenteknek uralkodnia kellene a Milleniumi királyság alatt?
     Sok millió olyan ember él ma a világon, aki különböző vallási okokból elutasítja a bálványimádást, így az Antikrisztus ellen fordul majd, amikor kimutatja foga fehérjét, különösen a hét év felén, amikor megszegi a szerződést és a hamis próféta segítségével saját bálványának imádatát követeli, istenként mutogatva magát Isten templomában. (Lásd Jelenések 13:14-15, Thessalonikabeliek 2:4)
     Az Antikrisztus kormánya minden emberrre megpróbálja majd rákényszeríteni a fenevad bélyegét. Lásd Jelenések 13:16-18
     Rengeteg olyan ember lesz, akinek ez nem fog tetszeni! Emiatt számos csatát fog majd vívni egész nemzetekkel és nemzetcsoportokkal, akik ellene szegülnek. Annak ellenére, hogy nem keresztények és nincsenek megváltva.
     Tehát lesznek emberek, akik egyszerűen az utolsó hét év eseményeinek túlélői. Nem ragadtattak el, mert nem voltak megváltva, de nem is követték az antikrisztust, tehát élik majd tovább az életüket a földön, így “boldogok”, hiszen megláthatják milyen a világ Sátán nélkül, békében, Krisztus irányítása alatt.

    8. Köszönöm a válaszodat, kedves Thea!

     A millenium szó jelentését ismertem. De arról nem tudok, hogy ez lenne használatos, és nekem mindenesetre furcsa. Szóval nem értem, de nem firtatom tovább.

     A második kérdésedre a válaszodat sajnos nem tartom elfogadhatónak.
     Hiszen az Ige elég világos ebben:
     ?És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek.?
     (Jelenések 13:15)

     ?És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.
     A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás.
     Boldog és szent, a kinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig.
     És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán eloldatik az ő fogságából.?
     (Jelenések 20:4-5)
     Krisztusért, a benne való hitért öletnek meg azok, akik nem veszik fel a bélyeget, ők Krisztus papjai, azaz, az Övéi.

     Ez nem csupán ?értelemszerű következmény?, hanem egészen biztos és egyértelmű:
     ?Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem menet be az Isten országába.? (János 3:5)

     ?Aki hisz a Fiúban, örök élete van; aki pedig nem enged a Fiúnak (Jézus Krisztusnak), nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta.? (János 3:36)

     ?És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.? (Ap.Csel.4:12)

     A többi magyarázatod találgatások, emberi számítgatások, tele lyukakkal és hiányokkal. Magad is mondod, így nem mondja sehol a Biblia, akkor azon bizony eltévedne az ember, ha elfogadná. Nem tudom elfogadni.
     Isten útja, Igéje meg olyan, hogy a ?bolond se téved el? (Ésaiás 35:8) rajta.
     Ami pedig be fog következni, azokat minden Isten újjászületett, benne bízó gyermeke fel fogja ismerni az Úr Szent Lelke által akkor, amikor arra szükség lesz. Minden más, amit nem támaszt alá egyértelműen Isten szent Igéje, spekuláció, és nem is veszélytelen spekuláció.

     Őszintém mondom: nem vitát akarok nyitni ezekről a kérdésekről, csupán reagálni akartam még a válaszodra, amit a kérdésemre adtál. Mégegyszer köszönöm.

    9. Vitatkozni valóban nem érdemes, hiszen úgyis minden úgy történik majd, ahogy lennie kell. Ezeknek a párbeszédeknek itt az oldalon az a célja, hogy jobban megértsük a dolgokat, egymást segítve.
     Amit leírsz, azzal minden rendben van, de nem egészen arra vonatkozik, amit én írtam.
     Teljesen világos, hogy mi lesz a keresztényekkel: lesznek, akik meghalnak és lesznek akik élnek Jézus visszajövetelekor és elragadtatnak. Ez világos. Az is világos, hogy az AK követőivel mi lesz. Azonban amit én írtam olyan emberekre vonatkozik, akik egyik csoportba sem tartoznak. Az AK valóban “azt míveli, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek”, csakhogy nem mindenki lesz az AK-i birodalom tagja. Világbirodalom lesz, de szerintem nem fogja tudni a világ minden országát hatalma alá vonni, hiszen hatalmas háborókat vív majd ellenségeivel. Tehát mi lesz azokkal Jézus visszatérésekor, akik nem tagjai az AK-i birodalomnak, sőt harcolnak ellene és nem is keresztények és életben lesznek? És kik az áldottak Dániel 12-ben?
     És az egyértelműség kedvéért, illetve az általad idézett, erre vonatkozó igékre reagálva: esetükben nem megváltásról van szó, csupán életük az ezeréves királyság alatt is folytatódik a jelenlegi testükben.
     Milyen jó, hogy szerető Istenünk ezeket a dolgokat tökéletes igazságosságban rendezi majd el, úgyhogy nekünk nem kell aggódnunk felőle, de gondolkodni azért szabad ezekről. 🙂

     Ez a podcast ezzel foglalkozik: http://idokjelei.hu/2013/03/nightlight-radio-es-hamarosan-a-millennium/

    10. Nagyon jó, akkor segítségképpen még néhány Igét, kívánnám, hogy valóban az legyen.
     És igaz, gondolkodnunk szabad, sőt, isteni csodálatos ajándék, hogy tehetjük.
     És tapasztalatból mondom, hogy igazak Dávid szavai:
     ?Boldog ember az, a ki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll, és csúfolódók székében nem ül;
     Hanem az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal.? (Zsoltár 1:1-2)

     Kérésedre a válaszom pedig ezek az Igék:
     ?Péter pedig megfordulván, látja, hogy követi az a tanítvány, a kit szeret vala Jézus, a ki nyugodott is ama vacsora közben az ő kebelén és mondá: Uram! ki az, a ki elárul téged?
     Ezt látván Péter, monda Jézusnak: Uram, ez pedig mint lészen?
     Monda néki Jézus: Ha akarom, hogy ő megmaradjon, a míg eljövök, mi közöd hozzá? Te kövess engem!
     Kiméne azért e beszéd az atyafiak közé, hogy az a tanítvány nem hal meg: pedig Jézus nem mondta néki, hogy nem hal meg; hanem: Ha akarom, hogy ez megmaradjon, a míg eljövök, mi közöd hozzá?? (János 21:20-23)

     Azaz: vannak dolgok, amik nem a mi gondolkodásunk kiderítésére való isteni dolgok. Az sem, amiről Te próbálsz meg magyarázatot találni ? hiszen nem is találsz.
     Mi kövessük az Urat, az pedig, hogy kivel mi lesz, valóban nem a mi dolgunk most kideríteni. Nagyon nem. Illetve ha meg nem tér, elveszett, ha megtér, üdvössége van.

     A maga idejében pedig az Úr mindent meg fog mutatni, hogy mit jelent számunkra, de előre nincs ember fia aki az elrejtettet ki fogja találni, és nem is lenne értelme.

     És amikor a tanítványok olyat kérdeztek, ami viszont már rájuk sem tartozott, akkor az Úr Jézus egyértelmű választ adott:
     ?Mikor azért azok egybegyűltek, megkérdék őt, mondván: Uram, avagy nem ez időben állítod-é helyre az országot Izráelnek?
     Monda pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya a maga hatalmába helyheztetett.
     Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.?
     (Ap.Csel.1:6-8)

     A teljes Irás Istentől ihletett, ahogy a Biblia mondja, tehát minden, ami abban van értünk, nekünk van. Amit pedig a jövőre nézve olvashatunk Urunk kegyelméből, annak a célja az, amit az Úr Jézus mondott: ?Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságtok.? (Lukács 21:28)

     Azért olvasom az oldaladat, mert mindig megtalálom az aktualitásokat a világ végső eseményeit illetően, amiket így nem kell máshol keresni, mert figyelek! Mert az Úr Jézus mondta: figyeljetek, vigyázzatok és imádkozzatok! Meg arra is intett az Úr, hogy készen legyünk, és vigyázva találjon bennünket.

    11. Kedves LÍDIA!

     Ahogyan mondod, a Szent Lélek mindent kijelent a Bibliából a maga idejében! Ezért is nem lett bepecsételve a Jelenések könyve, mert az “idő közel van”! Isten azért adta a próféciákat, hogy azokkal felkészítse a népét, azokra az eseményekre, amelyek történni fognak, amelyeknek meg kell lenniük! Persze azzal teljesen egyetértünk mindannyian, hogy az a lényeg, hogy mindig készen legyünk, bármikor is jön vissza az Úr Jézus!

     Tehát, ugye, azt tudjuk hogy Jézus, amikor visszajön, akkor kezdetét veszi az 1000 éves Királysága! Azt is tudjuk, hogy Izraelben, Jeruzsálemben lesz a székhelye! Azt is tudjuk, hogy a zsidók miatt ( a választott nép miatt fognak megrövidíttetni azok a napok, mert akkorra nyomorúság lesz , amekkora soha nem volt még a földön, és soha nem is lesz! És bár a zsidók ( akiknél az Isten beszéde van) 2/3-a meghal, és az 1/3-ot pedig még mindig megpróbálja, megrostálja az Isten, de a millennium ideje Izrael helyreállítása lesz, amely prófécia már Mózesnél is szerepel! Azután tovább, még jó pár prófétánál olvashatunk erről a dologról! Továbbá, azt is tudjuk, hogy Armageddon után, amikor már az Úr uralkodik Izraelben, (Jel. 19,15 És az ő szájából éles kard jő vala ki, hogy azzal verje a pogányokat; és ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel; és ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját.) a pogányokat, is vasvesszővel fogja legeltetni. ( Persze azt is tudjuk, hogy az emberiség száma is erősen lecsökken majd!) Vagyis tudjuk, hogy a pogány népek közül is maradnak életben ! Azután még azt is tudjuk, hogy miután majd a millenniumban felépítik az ezékieli templomot, a pogányok is odajárnak majd áldozatot bemutatni az Istennek :Zak. 14,16 És lészen, hogy a kik megmaradnak mindama népek közül, a melyek Jeruzsálem ellen jőnek: esztendőről esztendőre mind felmennek, hogy hódoljanak a királynak, a Seregek Urának, és megünnepeljék a sátorok ünnepét. Zak. 14,17 És lészen, hogy a ki nem megy fel e föld nemzetségei közül Jeruzsálembe, hogy hódoljon a királynak, a Seregek Urának: nem lészen azokra eső.
     Zak. 14,18 És ha nem megy fel, vagy nem jön fel az égyiptomi nemzetség, ő rájok sem lészen; de lészen az a csapás, a melylyel megcsapkodja az Úr a népeket, a kik nem mennek fel a sátorok ünnepét megünnepelni.
     Zak. 14,19 Ez lészen Égyiptomnak büntetése, és mindama népek büntetése, a kik nem mennek fel a sátorok ünnepét megünnepelni.
     Zak. 14,20 Azon a napon a lovak csengettyűin is ez lesz: Az Úrnak szenteltetett. És a fazekak az Úrnak házában olyanokká lesznek, mint az oltár előtt való medenczék.
     Zak. 14,21 És Jeruzsálemben és Júdában minden fazék a Seregek Urának szenteltetik, és eljőnek mind, a kik áldozni akarnak, és választanak közülök és főznek azokban; és nem lészen többé Kananeus a Seregek Urának házában e napon.

     Szóval ez lesz az 1000 éves királyság. Persze még számtalan igevers van, amely arról az időről szól, de túl hosszú lenne mindet ide idézni!

     Vagyis láthatjuk, hogy miután Krisztus visszajött az újszövetségi szentekkel, átveszi az uralkodást Izraelben. Vagyis zsidó túlélők lesznek! Továbbá, azt is látjuk, hogy ” És lészen, hogy a kik megmaradnak mindama népek közül, a melyek Jeruzsálem ellen jőnek: esztendőről esztendőre mind felmennek, hogy hódoljanak a királynak, a Seregek Urának, “! Vagyis az Ige bizonyságot tesz arról, hogy lesznek a pogány népek közül is megmaradottak, akik a millennium alatt fognak élni, szaporodni. ( És azt is tudjuk, hogy azok bizony mind elpusztulnak, akik a fenevad bélyegét felveszik!, Tehát nem ők lesznek a túlélők!) És azt is tudjuk, hogy a mill végén, Sátán ismét el lesz engedve, és megint felfogja lázítani az akkor élő népeket! És a végén jön, az általános feltámadás, az utolsó ítélet, amelyet Isten tart!

     Persze ennél sokkal többet tudunk, hiszen rengeteg prófécia szól erről az időről a Bibliában! De arra szerettem volna a figyelmedet felhívni, hogy az, hogy mi tudjuk azt, és mondjuk is, hogy kik és milyen túlélői lesznek a nagy nyomorúságnak, az az egész Biblia értelmezése alapján van! Nem találgatások alapján!
     Thea erről beszélt, csak a sok erről az időről szóló próféciák , igeversek közül, nem azokat tette be ide, amelyek teljesen nyilvánvalóvá teszik, hogy miért is mondta, amit mondott!

    12. Köszi Ida! Megelőztél, épp gondolkoztam, hogy írjak-e még néhány Igét a témához. 🙂
     Azért párat ide teszek:
     Jel. 21:24, 26, 22:2

     A többivel kapcsolatban Lídia pedig csak azt tudom mondani, hogy az Ige ezt is mondja nekünk: “Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, a ki szégyent nem vall, a ki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét.”
     És ahogy Ida is írta, az idő előrehaladtával egyre több mindent értünk meg az utolsó időkre vonatkozó próféciákból.
     Persze mindig is lesznek dolgok, amiket majd csak “odefent” fogunk megérteni, sőt, valószínűleg tanulásunknak ez a szakasza onnan óvodának fog tűnni. 🙂
     “Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.”

    13. Persze kedves LÍDIA, ha nem győztelek meg, szívesen szedek össze még igeverseket, amelyek erről az időről, és erről a tényről szólnak!

    14. Csak nézd meg Noé napjait…. ki maradt meg? Aki Istennel járt…CSAK NOÉ és családja…. akkor ha 1 milliárd ha 7, ha 10 milliárd…csak az marad meg, aki hisz Jézus Krisztusban. És az nem olyan sok arányában.

    15. Egy kicsit pontosítanék. Nem mindenki fog elveszni a nem megváltott emberek közül, mert lesznek, akik, bár nem hívők, ellenezni fogják az antikrisztusi rendszert és nem imádják a fenevadat. Ők fogják benépesíteni a földet a Millennium alatt.

    16. Kedves DÁVID19!

     írod:
     “7-milliárdan élünk a földön ti ezt reálisnak tartjátok, hogy ebből mondjuk 2-milliárd megtér és a többi megy a pokolba?”

     Tartok tőle, hogy ennek az aránynak az Úr is örülne! ( Az Úr azt mondta: “..ne fél te kicsiny nyáj…”)

   2. Mármint erre gondoltál Kedves Pali? Hogy ez itt lent, pont ilyen lesz , mint most?

    Sof. 1,2 Elvesztek, mindent elvesztek e föld színéről, azt mondja az Úr.
    Sof. 1,3 Elvesztek embert és barmot; elvesztem az ég madarait, és a tenger halait és a botránkoztatás eszközeit a hitetlenekkel együtt; az embert is kiirtom a föld színéről, azt mondja az Úr.
    Sof. 1,4 És kinyújtom kezemet Júda ellen és Jeruzsálem minden lakója ellen, és kiirtom e helyről a Baál maradékát, a bálványpapok nevét a papokkal együtt;
    Sof. 1,5 Azokat is, a kik a háztetőkön az ég seregének hajlonganak; és azokat, a kik hajlonganak, esküdvén az Úrra, de esküsznek az ő Molokjokra is;
    Sof. 1,6 Azokat is, a kik elfordultak az Úr követésétől, és a kik nem keresik az Urat és nem tudakoznak felőle.
    Sof. 1,7 Hallgass az Úr Isten orczája előtt, mert közel van az Úrnak napja, mert áldozatot készíttetett az Úr, megszentelte az ő hivatalosait.
    Sof. 1,8 És lészen az Úr áldozatának napján: megfenyítem majd a fejedelmeket és a királyok fiait és mindazokat, a kik idegen öltözetbe öltöztek.
    Sof. 1,9 És megfenyítem mindazt, a ki a küszöbön ugrál ama napon, a kik erőszakkal és csalárdsággal töltik meg az ő uroknak házát.
    Sof. 1,10 És lészen azon a napon, azt mondja az Úr, kiáltó szózat a hal-kaputól fogva, és jajgatás az alsó városból, és nagy recsegés a halmok felől.
    Sof. 1,11 Jajgassatok, ti, a kik a völgyben laktok, mert elpusztul az egész kalmár nép, kivágattatik minden, a ki ezüstöt mér.
    Sof. 1,12 És lészen az időben, megmotozom majd Jeruzsálemet szövétnekkel, és megfenyítem azokat, a kik saját seprejökön hevernek, a kik ezt mondják szívökben: sem jót, sem rosszat nem cselekszik az Úr.
    ?Sof. 1,13 És gazdagságuk prédává lesz, házaik pedig pusztává. Építnek házakat, de nem lakják, és plántálnak szőlőket, de nem iszszák azoknak borát.
    Sof. 1,14 Közel van az Úrnak nagy napja, közel van és igen siet; az Úr napjának szava keserves, kiáltoz azon a hős is.
    Sof. 1,15 Haragnak napja az a nap, szorongatásnak és nyomorúságnak napja; pusztításnak és pusztulásnak napja; sötétségnek és homálynak napja; felhőnek és borúnak napja.
    Sof. 1,16 Kürtnek és tárogatónak napja a megerősített városok ellen és a büszke tornyok ellen!
    Sof. 1,17 És megszorongatom az embereket és járnak, mint a vakok, mert vétkeztek az Úr ellen, és kiontatik vérök, mint a por, és testök, mint szemét.
    Sof. 1,18 Sem ezüstjök, sem aranyuk nem szabadíthatja meg őket az Úr haragjának napján, és az ő féltő szeretetének tüze megemészti az egész földet; mert véget vet, bizony hirtelen vet véget e föld minden lakosának.

    Stb, stb, stb, stb…stb! Még ide lehetne pár oldal ilyet idézni!

    Mert amit te idéztél, az azt jelenti, hogy addig!! amig az igaz Nóé, családjával, be nem ment a bárkába, ameddig még közöttük volt! Addig ettek, ittak,..stb! Utána jött az ítélet, az özönvíz!

    1. Igen, kedves Ida, nagyjából ilyenekre, de szándékoltan nem fejtettem ki bővebben, hogy együtt tudjuk összeadni a választ Dávid19-nek. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend