Járványok

Egy köhögéssel kezdődött: Az új madárinfluenza vírus

?És lesznek döghalálok?? ? Máté 24:7

Forrás: behindthewall.nbcnews.com

Február második felében kezdődött, amikor egy 87 éves férfinél csúnya köhögés alakult ki, amit magas láz követett. Légzése egyre nehezebbé vált és 13 nappal később meghalt.

Az eset az új madárinfluenza vírustörzs által okozott eddig megerősített 41 fertőzés 11 halálos áldozatainak egyike volt. A szakértők szerint ez az új törzs ?komoly egészségügyi veszélyt jelent?.

A világ tudósai egyre nagyobb figyelemmel és ugyanazzal a kérdéssel az agyukban vizsgálják a Kínában felbukkant vírust: Kiválthat-e globális járványt?

A kutatók nemzetközi hálózata nem véletlenül kíséri szoros figyelemmel a helyzetet.

1918-19-ben az influenzajárvány 20-40 millió ember halálát okozta.

Időkjelei: Egy korábbi cikkben írtunk arról, hogy ?a legújabb kutatások szerint 1918-ban nem, illetve nem kizárólag influenzajárvány volt. Az amerikai Országos Allergia és Járványügyi Kutatóintézet alapos vizsgálata szerint a gyógyszeripar ?csodafegyverének? kikiáltott aszpirin túladagolása lehetett számos akkori haláleset okozója, mivel ez a gyógyszer, túladagolás esetén, gyengíti az immunrendszert és így egy egyszerű felső légúti betegség is halálos kimenetelű tüdőgyulladáshoz vezethet. A boncolások bebizonyították, hogy az 1918-19-es járvány idején a legtöbb beteg egyszerű baktérium okozta tüdőgyulladásban halt meg.?

A közelmúltban a H1N1 sertésinfluenza járvány egyes becslések szerint 284.500 halálesetet okozott.

Időkjelei: A H1N1 törzs esetében is érdemes fenntartással kezelni a hivatalos adatokat, hiszen több információ is arra utal, hogy ezeket eltúlozták. (Lásd: link, link)

A jelenlegi információk alapján úgy tűnik, hogy Kínában helyi járványról van szó. Kevés számú esetről tudni és egyelőre a H7N9 vírus nem képes emberről emberre terjedni.

Azonban minden újabb megbetegedés újabb kockázatot is jelent, amennyiben a vírus mutációja megnöveli az emberek közötti fertőzés veszélyét. Már eleve szokatlan törzsről van szó, mivel a korábbi madárinfluenza törzsek esetében először mindig a szárnyasok betegedtek meg, ezzel mintegy előre jelezve, hogy baj van. Ennél a törzsnél nem így van.

Kapcsolódik a hírhez, hogy Szecsuánban 1000 darab döglött kacsát halásztak ki egy folyóból, amit hozzáadva Kína egy másik részében, szintén egy folyóban felfedezett 16.000 döglött malachoz komoly egészségügyi problémát kapunk. A tudósok azt gondolják, hogy léteznie kell egy vírusforrásnak, amit egyelőre nem találnak. Szerintük nincs kapcsolat a folyókban talált nagyszámú elhullott állat és a vírus között.

Érthető módon sokan aggódnak Kínában és egyre többen hagynak fel a baromfifogyasztással, annak ellenére, hogy a szakértők szerint főzve fogyasztva nem jelent veszélyt.

Dai Xu, a Kínai Felszabadító Hadsereg ezredese azt állította, hogy a járvány mögött az Egyesült Államok állhat. Szerinte az USA 2003-ban is egy ?biológiai-pszichológiai fegyvert? vetett be saját területén a SARS járvány kirobbantására.

A megbetegedéseket a vádaktól függetlenül is komolyan veszik az egész világon. A vírus mintáit, vagy a vírusból származó, nem fertőző nukleinsavat, a WHO által elismert 140 országos influenza kutatóközpontba küldték már el vizsgálatra.

Biztos, ami biztos alapon, az Egyesült Államokban megkezdték a vírus elleni védőoltás kidolgozását is.

?Fontos lenne megtalálni a fertőzések forrását,? mondja John McCauley, a brit Országos Egészségügyi Kutatóközponttól. ?Addig is minden országnak fel kell készülni arra, hogy azonosítani tudják a vírust,? és közben az oltóanyag kifejlesztésén is dolgozni kell, hogy tudjuk, mire számíthatunk egy globális járvány kitörése esetén.

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

  1. xD vagy csak politikai figyelem elterelés, mert mindig akkor üti fel a fejét egy ilyesmi vírus, amikor valami új dolgot akarnak hirtelen a szemünk elé tenni, így nem akarják, hogy tudjunk ezekről a mellékes ügyekről, és ezért dobják be a járványt, mivel tudják sok ember megijed, és engedelmeskedik… aztán jönnek az oltások, amivel egyelik a népet.:S

  2. Mint ismeretes, évekkel ezelőtti terv volt már az illuminatinak, háttérhatalomnak, nunimukiknak, hogy kina ˇˇnáthát fog kapniˇˇ.
    Az is ismeretes, hogy a chemtrail menetrendszerinti járatai mindenféle ˇˇimmunerősitőˇˇ anyagokkal boldogitanak, csak hogy ne kongjon az onkológia. Az sem új már, hogy a nanotechnológia korszakában már megoldott a faji, genetikai alapú, hatású tömegpusztitó biológiai fegyver( célirányosan kifejlesztve iszlám, ázsiai, hindu stb. népcsoportra). A lényeg mindig az időzités, mikor van itt az ideje az ˇˇaratásnakˇˇ.

  3. ?Fontos lenne megtalálni a fertőzések forrását,”

    talán az USA laborjaiban kéne szétnézni…..

      1. Mióta hitelesítve vagy hitelesebb egy kinai ezredes egy amerikainál ?
        Ugyan már, ez már tényleg fóbia a javából – akárkitöl is származik…

        1. Számomra egyik sem hiteles.
          Kínában sajnos nagyon rossz körülmények között tartják az állatokat, így nem kell külső beavatkozás egy ilyen helyzet kialakulásához, de Amerikát sem kell “félteni”.

        2. Ez nem gyönge. Olcs? m?dja a tetem eltakar?tásnak. Aztán meg nem értik mitől van annyi beteg.

      2. Amugy meg elgondolkozott ezen valaki mi is ez, hogy “Dai Xu, a Kínai Felszabadító Hadsereg ezredese “? Ugyan kitöl kellene felszabaditani Kinát, hogy erre egy egész hadsereget tartanak fenn – akinek ez a Dai Xu nevü ezredese ilyen nyilatkozatot tesz? Eddig azt hittem hogy Kina egy szabad ország, nincs ( külföldi) elnyom?s alatt, a maga csaknem másfélmilliárdos lakosságával elég nehéz is lenne ezt még elképzelni is …. Nagy kár higy ma a netre mindenféle ellenörizetlen info felkerül, és – horribile dictu – még ezeket sokan el is hiszik …bármilyen eszement dolgok vannak egy egy infóban ….

  4. Ismételt vaklármát vélek felfedezni.
    Volt már madár, sertés stb stb infulenza és mégis itt vagyunk.
    Kezdem unni ezt az évenkénti pánik keltést.

    1. arra jó, hogy fogyasztást generáljon a gyógyszeriparnak, hisz az államok sok sok milliós darabban veszik és tukmálják a népre a kamu oltásokat, de arra is jó, hogy a higany és ismeretlen vegyületekkel generációkat tizedeljenek meg hosszútávú betegséggel (ne legyél öreg), illetve sterilitást okozzanak….elég csak minden 10-ik oltásba elrejteni ezt azt amazt és a tervezett népesség hathatósan fog fogyni…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend