Nagytestvér

Nagytestvér vagy leskelődő? Térfigyelő kamerák az iskolai vécékbe és öltözőkbe

Akármennyire is profetikus George Orwell 1984 című novellája, az író meglepődne, ha látná milyen szintre jutott manapság az emberek megfigyelése. Ami az ő idejében tudományos fantasztikumnak számított, ma már valóság és sajnos a helyzet egyre rosszabb lesz. ? Joseph Candel

Forrás: Alexander Higgins Blog

Az Egyesült Királyság több mint 200 iskolájában szereltek fel biztonsági kamerákat a mellékhelyiségekben és öltözőkben, hogy megfigyeljék a diákok esetleges terrorista tevékenységeit a szülők tudta nélkül.

A biztonsági kamerák a körülöttünk fokozatosan kialakuló orwelli rendőrállam legkedveltebb megfigyelési eszközévé váltak és most Nagytestvér átlépte azt a bizonyos vörös vonalat, amikor az iskolai vécékbe és öltözőkbe is kamerákat szereltetett.

Miközben az utcákat és épületeket fokozatosan ellepik a térfigyelő kamerák, a lakosság túlságosan is nagy csendben tűr és hagyja, hogy Nagytestvér minden négyzetmétert megfigyelés alatt tartson Amerika és Európa utcáin, épületeiben és lassan otthonaiban is.

A megfigyelési rákfene olyan gyorsan terjed, hogy mára az Egyesült Királyság GDP-jének 1 százalékát teszi ki a térfigyelő és biztonsági kamerarendszer iparág.

A biztonsági rendszereket többnyire kiterjedt mesterséges intelligencia és adathalász rendszerekkel integrálják, hogy Nagytestvér azonnal kiszűrhesse a ?potenciális terroristákat?. Ilyen például a Trapwire program, ami a kamerák által látott képanyagot rögzíti és tárolja, olyan részletekkel kiegészítve, mint például az előtte elhaladó emberek arcának azonosítása (a felvétel helyszínével) vagy az arra elhaladó járművek rendszámtáblái. A program a rögzített információkat párosítja egyéb rendelkezésre álló adatokkal az adott személlyel kapcsolatban, mint például, hogy mit vásárolt a bankkártyájával vagy az aznap küldök SMS-ek szövegével. Említésre érdemes még az NSA Stellar Wind programja is.

Új fejlemény, hogy a rendszereket az automata pilótanélküli kémrepülőgépekkel, más néven drónokkal is integrálják.

Következő lépésként közölték, hogy mostantól a drone és biztonsági kamerarendszerekhez szükség van egy országos titkos földi érzékelő rendszerre is, mint amilyen mondjuk a Scorpion II.

Utána jöttek a legújabb kémműholdak, amelyek óriási területeket képesek szimultán megfigyelés alatt tartani emberi segítség nélkül.

A lakosság nagy részét sikerült meggyőzni, hogy adják fel alapvető szabadságjogaikat, hogy az állam megvédhessen minket a terroristáktól, akik a szabadságunkat akarják.

Cserébe kaptunk a közlekedési lámpákra szerelt kamerákat is, amik rögzítik az összes arra haladó jármű rendszámát és fájlt vezetnek minden állampolgár mozgásáról. Ja igen, és automatikusan küldi a büntetést a lejárt forgalmival vagy biztosítással rendelkező autótulajdonosoknak.

Tehát a terrorista sejtek nyomon követése és lefülelése helyett a szabálytalankodó autósokat fülelik le.

A kamerák már arra is képesek, hogy azonosítsák azokat az embereket, akik nyilvános helyen isznak.

Ezzel visszakanyarodtunk oda, ahonnan a cikk elején elindultunk: Nagytestvér tudni akarja, milyen illegális tevékenységet folytatnak gyerekeink a WC-ben.

Barack Obama pedig azt mondta, most már a jövőbeli bűntettekért is szeretné börtönbe zárni az embereket, a kialakulóban levő, nagyon is jövedelmező biometrikus és viselkedésmetrikus érzékelő technológia segítésével.

Vajon mikor lesz elég az elég?

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

    1. Mar magaban a harapott alma – Adam es Eva, ellenszegules Istennek, stb stb… Ezek vajon veletlenek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend