Tudomány és technika

Mesterséges bőr az emberi arc ?klónozásához?

A Jelenések könyvének 13. fejezetében arról olvashatunk, hogy az Antikrisztus elsőszámú segítője, mondhatni propagandafőnöke, a hamis próféta elkészítteti majd az Antikrisztus ?képét?. Sokan úgy gondolják, hogy ez a kép valamilyen nagyon fejlett robot lesz, ami saját intelligenciával és rendkívüli képességekkel rendelkezik majd. Ennek megalkotásához különböző modern technológiák szükségesek. A híreket figyelve úgy tűnik, már nem kell sokat várni, hogy egy valóban emberszerű, mesterséges intelligenciával rendelkező robot elkészüljön. Az alábbi cikk a modern robotok külsejével kapcsolatos újításról számol be. Apróságnak tűnik, de a világ elhitetésében kitudja milyen fontos szerepe lesz a külső megjelenésnek. – Joseph Candel

Forrás: Times of India

Kutatók azt állítják, hogy sikerült szintetikus bőrt előállítaniuk az igazi emberekre hasonlító, azaz emberszerű robotok előállításához.

A Disney Research, a Zurich és a Walt Disney Imagineering R&D kutatói olyan új fejlesztőfolyamatot dolgoztak ki az emberi arc lemásolására, ami lényegesen leegyszerűsítheti az animált (animatronikus) karakterekhez használt  szintetikus bőr előállítását. Ezeket a kifinomultabb mimikára képes, az emberekre szinte tökéletesen hasonlító robotokat inkább animatronoknak nevezik és leginkább filmekben vagy vidámparkokban használják őket.

A Zurich kutatói olyan módszert fejlesztettek ki, amivel automatikusan tudnak létező személyeket utánzó bőrt előállítani. ?A mi módszerünkkel lehetségessé vált elkészíteni egy létező személy robot mását,? mondja Dr. Bemd Bickel, a Disney Research kutatója.

A folyamat az alany arckifejezéseinek 3D-s beolvasásával kezdődik. Utána egy újdonságnak számító eljárással egy optimalizáló program meghatározza a szintetikus bőr pontos alakját és irányítja a robotikus fej elkészítéséhez használt paramétereket, hogy a kész alkotás a lehető legjobban hasonlítson a lemásolni kívánt emberre.

A folyamat eredményeként létrejövő, animált arc minden eddiginél jobban hasonlít a mintául szolgáló arcra. Az animálásnak ez az ága arra törekszik, hogy minél életszerűbb, az emberi mozgást és külsőt utánzó robotokat hozzon létre.

?Az arcok fizikai klónozása lehetővé teszi, hogy személyre szabott, valós személyek külsején alapuló, az eddig megszokottnál sokkal élethűbb animatronikus alakokat hozzunk létre,? mondja Markus Gross professzor, a Disney Research igazgatója.

Előző posztKövetkező poszt

2 hozzászólás

  1. “A legfontosabb, hogy ne szolgáltassuk ki magunkat hamis tanítóknak, guruknak, vallási vezetőknek, ne dőljünk be filozófiáknak, hazugságoknak és féligazságoknak.” Leírod ezt a mondatot és utána a kereszténységről papolsz? Mekkora egy ostoba f@sz vagy te is….

  2. Az emberiség nagy válságban, krízisben szenved… és ez még csak fokozódni fog, ne áltassuk magunkat, a történelem igazolja, hogy társadalmak, hatalmak jönnek, mennek. A legfontosabb, hogy ne szolgáltassuk ki magunkat hamis tanítóknak, guruknak, vallási vezetőknek, ne dőljünk be filozófiáknak, hazugságoknak és féligazságoknak.
    Soha senki nem állította még magáról: “Én vagyok az út, az igazság és az élet…” – csak Jézus Krisztus. Ha másnál keresed, csak csalódás fog érni és életed beletorkollik a kárhozatba… A világot nem tudjuk mi megváltoztatni, de élhetünk boldog életet Vele, családunkkal, környezetünkkel békében… és soha ne mondjuk azt, hogy mi csak “kis emberek vagyunk” … Isten nagy embereinek is hitre kellett jutniuk (vezetők,politikusok,tudósok,lelkészek), és csak Isten tudja mikor és ki tett nekik bizonyságot Jézus Krisztusról, amelyek által aztán elindulhattak a hitben, hogy aztán sokak javára legyenek…. erről szól ez az igehirdetés is:

    http://yourlisten.com/channel/content/16909270/Csal%E1di_kapcsolatainkr%F3l?rn=78arau0x9f28

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend