Gazdasági válság

Gerald Celente: A csontjaimban érzem, hogy készül valami

Egyre több elemző és elismert közgazdász figyelmeztet egy újabb globális összeomlás érkezésére. Habár a Bibliában nem találunk konkrét utalást egy ilyen eseményre, ettől függetlenül a dolgok ilyetén alakulása összhangban van több fontos, a végső időkkel kapcsolatos bibliai próféciával is és nyilvánvaló, hogy egy gazdasági összeomlás felgyorsítaná a világkormány és az Antikrisztus hatalomra jutását valamint a tervezett gazdasági rendszer (Jelenések 13:16-18) bevezetését. (Joseph Candel)

Forrás: Beaconequity.com

?A világ a Nagy Gazdasági Világválság, a legnagyobb világválság felé rohan,? nyilatkozta Gerald Celente, a Trends Research Institute alapítója múlthét kedden.

?A következő válság sokkal rosszabb lesz, mint amit a 30-as években tapasztalt a világ. Most egy globális korban élünk így a válság is globálisan terjed.?

Celente elmagyarázta, hogy az amerikai Fed úgy 18-25 milliárd dollárt (attól függően, hogy melyik becslés alapján számolunk) pumpált a pénzrendszerbe a bukásra-túl-nagy bankok és az egész korrupt bankrendszer kimentésére. ?Az eredmény? Nem egyéb, mint a munkanélküliségi adatok további romlása, beleértve további 750.000 munkahely megszűnését március óta, ami semmissé tett minden esetleges aprócska növekedést az amerikai munkaügyi piacon.?

Több ezermilliárd dollár sem volt képes elindítani a kilábalást. ?Amerika egy ültetvényes gazdaságra kezd hasonlítani,? mondja Celente. Ahogy a 30-as évek válsága magas bűnözést, alkoholizmust és az öngyilkosságok számának növekedését eredményezte, a mai ?Nagyobb Gazdasági Világválság? az akkori körülmények megismétlődését hozza ebben az országban. Egy igazi gazdasági rémálom zajlik a velejáró társadalmi problémákkal.

?Mit mutatnak a bűnözési statisztikák? Az őrület kezd elhatalmasodni,? mondja Celente.

?Az ember kinyitja az újságot vagy bekapcsolja a tévét és mit lát nap mint nap? Legyen az a Batman-őrült, a Síita vérontás vagy egy kórházi családirtó, minden nap egy újabb hidegvérrel elkövetett eseményről hallunk. A társadalom szétesése megkezdődött.?

Sajnos az őrület nemcsak az Egyesült Államokra jellemző. Globális jelenségről van szó.

Izraelben, Spanyolországban, Görögországban ugyanezt látjuk. Négy izraeli gyújtotta fel magát egyetlen hónap leforgása alatt a kilátástalanság miatt. A spanyolok élelmiszer áruházakat támadnak meg és fosztanak ki. Görögországban kitoloncolják a bevándorlókat. Az a társadalom is szétesőben van.

?Háború készülődik? Esetleg a történelem ismétli önmagát?? – teszi fel a költői kérdéseket Celente. ?Tekerjük csak vissza a kazettát! 29-es válság, valutaháborúk, kereskedelmi háborúk, világháborúk. 2008-as pánik, komoly válság és a jelenleg folyó valutaháborúk.?

?A rial süllyed, a rúpia már értéktelen, az euró esik. Most már Szlovéniában is bankrohamok vannak. Romániában előrehozott választások lesznek.?

Celente elmondta még, hogy Argentínában tőkekorlátozásokat vezettek be, Brazíliában pedig a hirtelen szárnyalást követően komoly aggodalmak merültek fel az ország gazdaságát és valutáját illetően. Kínából, az egyetlen nemzet felől, ahonnan sokan a globális kilábalást remélték, több hónapja olyan adatok érkeznek, amik egyértelműen mutatják, hogy az ázsiai nagyhatalom gazdasága sem immunis a válsággal szemben, két évtizede nem látott lassulást produkálva.

Tehát ?háborúzik-e a világ? Igen,? mondja Celente. ?A III. Világháború ott van a láthatáron. Talán helyesebb lenne azt mondani, hogy már küszöbön áll.?

?Hiszem, hogy egy újabb szeptember 11 jellegű esemény is vár még ránk,? tette hozzá. ?Nem tudom, hogy megrendezett-e vagy valós, gazdasági vagy geopolitikai, de valami a csontjaimban azt mondja, hogy jobb most felkészülni, mert hirtelen fog beütni.?

Előző posztKövetkező poszt

7 hozzászólás

 1. Érdemes Gerald Celentére hallgatni: “If Nostradamus were alive today, he’d have a hard time keeping up with Gerald Celente.” ? New York Post……….”When CNN wants to know about the Top Trends, we ask Gerald Celente.” ? CNN Headline News………….”Those who take their predictions seriously … consider the Trends Research Institute.” ? The Wall Street Journal

 2. Megérzések?!

  Blőldi…
  Ki fog háborúzni….?!
  Miért….?
  Valami támpontot adhatott volna a kedves nyilatkozó….
  -Multicégek? Övék a tényleges hatalom, s mivel globális világban élünk, globális hatalmuk van…Párszor már kiderült, hogy a világ multicégeit 50-100 megacég tulajdonolja, kereszt tulajdonolja…ők már elértek “új jeruzsálembe”, hogy kicsit poénosra vegyem…
  -Nemzet államok? Nincs tényleges hatalmuk…a “nyugati demokrácia” államai (Európában bármelyik ország, Usa, Kanada, Japán..stb) egyrészt a demokratikus választási rendszer, multicégek, szövetségi rendszerek, titkos és kevésbé titkos társaságok rabjai/bábjai. Kína, Oroszország szerepe kérdéses…De Kína, mint háborús agresszor a történelmi adatok távlatában kevéssé valószínűsíthet(szinte soha nem kezdett háborút), az oroszok a második világháborús sakkjátszmában. egész végig hol nyíltan, hol titkon, de mindvégig az Usa csatlósa volt!(nem német, nem angol , nem francia) Az oroszok a hidegháború idején is betartották az Usával kötött “játékszabályokat”. Színház az volt, de kb. ennyibe ki is merült. Az is kérdés hogy az oroszok, mennyire is állnak kívül a titkos és kevésbé titkos társaságok hatalmi hálóján?!
  -Titkos vagy kevésbé titkos társaságok hatalmi harca, amik kiterjesztenének az általuk mozgatott/uralt nemzetállamokra és szembeállítanák, világ szinten szembeállítanák őket?! Na ezt sem hiszem párszor már megégették magukat(Napoleon, Hitler, Sztálin..stb) Ezek a vezetők egészen biztos, hogy nem az “elvárt” módon “viselkedtek” és csak igen kevéssel voltak attól fenekestül felforgassák az egész világot, és lerázzák magukról ezen társaságok rabláncait.
  -A “valaki” így kívánják elérni a bűvös 500milliós lélekszámot a földön?Háború idején mindig van vagy lesz egy őrült, akinek nincs, vagy már nincs veszteni valója és eldurran az agya és megnyomja a “piros gombot”, nem hiszem, hogy ezt akárki be meri vállalni, hogy egy jó kis világháborút bevállal a mai fegyver arzenálok mellett. Vannak erre sokkal jobb, csendesebb megoldások is! (drog, gén módosított élelmiszerek miatti meddőség, vírusok, élelmiszer hiány miatti természetes halálozás, gyilkoló gyógyszerek..stb)

  A véleményem szerint 3 olyan állam van, aki világháborút tud/képes kirobbantani Usa(Nato-val), Kína, Oroszország. És mindegyik rendelkezik olyan képességgel és fegyverzettel, hogy az egészt földet is lakhatatlanná tegye, ne csak az ellenfelét semmisítse meg. A csapás és ellen csapás során az a pár száz, netán ezer atomtöltet, ami a célpontban vagy a rakéta elhárítás miatt a légkörben felrobban az pont történelem előtti szintre juttatja vissza az emberiséget…az egészet…azt a kívánt 500milliót is, és az egészség károsodás mindenkire hatni fog….Mindenkire!
  Megtámadják e Iránt, vagy lesz e a közel-keleten háború? Erre fogadni merek!
  Elsüllyed e egy-két Usa vagy orosz hajó….benne van!
  Lesz e világháború….kizártnak tartom!!!!
  Éhínség, zavargás, gazdasági összeomlás, helyi háborúk, polgárháború… na ez mind!
  Észak amerkai únió(usa-kananda, netán ausztrália), Európai egyesült államok, valamilyen orosz befolyási szövetség, ezek szinte biztosak, Afrika továbbra is a multicégek szabad rablásának helyszíne marad, Ázsia a kínai erőfölény(pénzügyi-katonai) miatt valószínűleg egy laza inkább gazdasági csoporttá válik(mert azért itt egyenlőre vannak kibékíthetetlen felek, és államformák)
  Na kb ennyit látok én….és ennyit legalább vártam volna a Fixypszilon nyilatkozótól!!!
  Valószínű többet is tudna, amint itt pánikolt, mert szinte biztos , hogy ő is valamelyik titkos vagy kevésbé titkos társaság tagja, ha a “Nagy-Globális” médiába elomdhatta a véleményét!

  Üdv mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend