Gazdasági válság

Jacob Rothschild, John Paulson és Soros György is a pénzügyi katasztrófára játszanak

Forrás: The Economic Collapse

Ki hajlandó fogadni a világ három leggazdagabb milliárdosával szemben? Jacob Rothschild hozzávetőleg 200 millió dollárt tett az euró összeomlására. John Paulson, milliárdos fedezeti alapkezelő, aki úgy 20 milliárd dollárt tett az amerikai ingatlanpiac összeomlására a pénzügyi válság kezdetén, most az euró zuhanására és az arany árfolyamának emelkedésére játszik. Soros György pedig körülbelül 130 millió dollárral növelte arany portfolióját az előző negyedévben.

Tehát vajon zuhanni fog az euró és emelkedni az arany árfolyama?

Természetesen, amennyiben valóban bekövetkezik a pénzügyi katasztrófa, mindkettőre komoly az esély. Az európai gazdaság egyre gyengébb lábakon áll és minden befektető a biztonságra hajt. A médiában leginkább azt hallani, hogy minden rendben lesz, ugyanakkor a bennfentesek tettei mást üzennek. Abban biztosak lehetünk, hogy Rothschild, Paulson és Soros tudják, mi történik a pénzügyi világban. Legtöbbünkről ez nem mondható el. Az a tény, hogy mindannyian hasonló lépéseket tesznek, már önmagában sokat elárul.

Kezdjük Jacob Rothschilddal. Minden jel arra mutat, hogy valóban az euró zuhanására számít. A CNBC a következőket írta erről:

Tudjuk, hogy az euró háza táján komoly a baj, ha a bankvilág egyik ura, Lord Jacob Rothschild 130 millió fontot tesz az euró összeomlására.

Rendben. Viszont azt már egy ideje tudjuk, hogy az euró drámai mértékben gyengült. 2011 közepén az euró-dollár árfolyam még 1,40 felett volt, most pedig 1,23-nál jár. Létezik, hogy ennél is mélyebbre essen az árfolyam? Amennyiben az eurózóna tényleg összeomlik, nem nehéz elképzelni.

Egy görög csőd esetén, vagy ha Németország kilép a monetáris unióból, illetve egy új valuta jelenik meg a színen, hogy leváltsa az eurót, mindenkit, aki az euró ellen tett zseninek tartanak majd.

Nézzük John Paulson befektetéseit. A Der Spiegel egyik cikke a következőket írta róla:

Az egyik ilyen harcos John Paulson. A fedezeti alapkezelő egyszer több milliárd dollárt keresett azzal, hogy az amerikai ingatlanpiac összeomlására tett. Nem meglepő, hogy a pénzvilág igencsak felfigyelt legújabb húzására, amikor Paulson – akit egyébként igencsak lenéznek az Egyesült Államokban, mert hasznot húz a válságból – bejelentette, hogy az euró összeomlására tesz.

Ezenkívül Paulson több milliárd dollárt fektetett aranyba.

Vajon mire számít ez a két befektető? Egy európai összeomlásra?

A fenti Der Spiegel cikk szerint a két milliárdos nincsen egyedül. A befektetők egyre nagyobb számban készülnek egy ilyen eshetőségre.

A bankok, vállalatok és befektetők egyre inkább ez euró összeomlására készülnek. A bankközi hitelezés volumene esik, az eszközkezelők elkerülik Európát és hihetetlen mennyiségű pénz vándorol jelenleg német ingatlanokba és kötvényekbe. Az euró azért számít viszonylag stabilnak a dollárhoz képest, mert Amerika is komoly adóssággondokkal küzd. Az euróval ellentétben, a dollár esetében legalább szerkezeti problémák nincsenek.

A pénzvilág lassan kezd szembenézni a ténnyel, hogy a világ úszik az adósságban és semmilyen fiat valuta nem jó befektetés.

Amikor a Paulson-hoz és Soroshoz hasonló emberek ilyen mennyiségű pénzt fektetnek aranyba, érdemes komolyan elgondolkozni a globális pénzrendszer állapotáról.

Hihetetlen mennyiségű pénzekről van szó:

Múlthéten érkeztek hírek, az (amerikai) Értéktőzsde Felügyelethez (SEC) beadott jelentések formájában, hogy Soros György és John Paulson növelte SPDR Gold Trust (a világ legnagyobb tőzsdén kereskedett alapja fizikai aranyra) befektetését.

Mr. Soros 319.550 darabról 884.400-ra növelte részvényeinek számát, Mr. Paulson pedig 4,53 millió részvényt vásárolt, így jelenleg összesen 21,3 millió darab SPDR Gold Trust részvénnyel rendelkezik.

A jelenlegi 156 dolláros árfolyamon Soros György befektetése 88 millió, míg John Paulsoné 700 millió dollárt ér. Ezek nagyon komoly pozíciók.

Arról nem is beszélve, hogy a világ központi bankjai is példanélküli ütemben vásárolnak aranyat. Az Arany Világtanács adatai szerint az elmúlt negyedévben a világ központi bankjai összesen 157,5 tonna aranyat vásároltak. Ez a modern pénzügyi történelem legnagyobb központi banki aranyvásárlásának számít.

Ez azonban csak a kezdet.

A Market Watch szerint arról reppentek fel hírek, hogy Kína több ezer tonna arany vásárlására készül:

Nem megerősített hírek szerint Kína legalább 5-6000 tonna arany vásárlására készül, amit még idén el is kezdene, állítja Kevin Kerr, a Kerr Trading International elnöke.

Ez a mennyiség meghaladja az egy évre vonatkozó teljes globális aranytermelést, mondja Kerr. ?Nincs annyi aranyunk, hogy Kína ilyen mennyiséget vehessen, azonkívül ekkora tétel megvásárlásához sok időre van szükség.?

Sokszor tesszük fel a kérdést, hogy mi következik ezután. Ezt persze senki sem tudja biztosan. Bármikor kialakulhat egy újabb válság Európában vagy háború törhet ki a Közel-Keleten. Ahogy arról néhány napja írtunk, Jim Rogers szerint ?az amerikai elnökválasztás után válik igazán kritikussá a helyzet?. Mások úgy gondolják, hogy ennél is korábban elindulhatnak a dominók.

Az a bizonyos ?Lehman Brothers pillanat? nem jött még el, de a szakadék szélén táncolunk. Mark E. Grant a következőket mondta az európai helyzetről:

Mindegy, hogy Görögországot, Spanyolországot, Olaszországot, Portugáliát vagy akár Írországot vesszük alapul, a helyzet egyre romlik. Nincs olyan hely a kontinensen, ahol javulna a helyzet és még Franciaországban és Németországban is érezhető a pénzügyi feszültség. Nem az a kérdés, hogy euró-bear vagy euro-bull piac van-e. A hónapról hónapra érkező adatok aggasztóak.

Egyre többen gondolják, hogy az euró egyszerűen nem vált be és meg vannak számlálva a napjai. Már csak az a kérdés, hogy ki pislog először.

Senki sem akar elsőként kilépni a monetáris unióból. Az is előfordulhat, hogy végül a finnek teszik meg ezt a lépést, ami jól jönne Németországnak, mert így nem őt tekintenék a rosszfiúnak, aki elindítja a lavinát. Ez persze nem azt jelenti, hogy Németország soha nem húzná meg a ravaszt, ha más nem teszi meg. A német közvéleménynek már elege van a gyenge dél-európai testvérek kimentéséből, pedig jelenleg igencsak úgy áll a dolog, hogy folyamatos mentőakciók nélkül az euró szétesik.

Egyre több apró jel mutatja, hogy a németek a kijárat felé araszolnak.

Egy apró érdekesség, hogy a frankfurti nemzetközi repülőtérről eltávolították a korábban ott álló hatalmas euró jelet ábrázoló szobrot.

Csütörtökön eltávolították a hatalmas ?  szobrot (ami az Európai Központi Bank előtt állónak a mása) a Frankfurti Nemzetközi Repülőtérről.

A hivatalos magyarázat szerint a szobor ?műanyag alkatrészei 11 év után elöregedtek és a terminálnak a helyre is szüksége van, ami a szobor lebontásával felszabadul?.

Vajon az ? szobor lebontása azt jelzi, hogy Németország készül visszatérni a márkához?

Ez persze véletlen egybeesés is lehet, vagy mégis inkább a várható események előszele?

A legtöbb embernek Észak-Amerikában vagy Európában fogalma sincs arról, hogy mire számítson. A lakosság java megelégedne azzal, ha legalább dolgozhatna, és ki tudná fizetni a számláit.

Sajnos sok millió keményen dolgozó ember kénytelen lesz ráébredni a rideg valóságra. Az élet milliók számára fog gyökeresen megváltozni.

Mindez azonban nem szükségszerűen rossz, illetve nem kell, hogy az legyen, legalábbis nem minden esetben.

Érdemes elolvasni, hogyan reagált néhány fiatal görög a kialakuló válságra:

2010 tavaszán, miközben a görög kormány az addigi legkeményebb megszorításokra készült, a 29 éves Aposztolosz Szianosz otthagyta jól fizető weboldaltervezői állását, otthagyta athéni lakását és az egész civilizációt.

A Telaithrion hegy tövében, Evia szigetén Szianosz és három hasonló gondolkodású athéni barátja egy öko-közösséget alapítottak.

Céljuk az volt, hogy százszázalékosan fenntartható módon éljenek, a pénzrendszertől és az ország elektromos hálózatától függetlenül, szabadon.

A csapat együtt alszik a sajátkészítésű jurtákban, megtermelik saját élelmüket, a felesleget pedig a szomszéd faluban elcserélik olyan termékekre, amiket nem tudnak megtermelni.

Ezen érdemes elgondolkozni.

Hasznos lehet megtanulni azokat a képességeket, amik lehetővé teszik, hogy az ember a rendszertől függetlenül is képes legyen túlélni, egy összeomlás esetén.

A kormányok és a nagybankok teljes gőzzel készülnek egy esetleges összeomlásra.

Mi miért nem tesszük?

Az Egyesült Államokban és Európában egyre több ember él fizetésről fizetésre. Egy komolyabb gazdasági válság esetén esélyük sincs felszínen maradni.

Az USA és sok más ország gazdaságát mesterségesen tartják életben.

Figyeljük a pénz mozgásának sebességét. Egy egészséges gazdaságban a pénzmozgás nagyon gyors. Egy beteg gazdaságra ennek az ellenkezője igaz. Most ez történik. Ez történt a 29-30-as válság idején is. A különbség az, hogy mi még csak a válság elején tartunk. Sőt, a jelen helyzet bőségnek fog tűnni, ahhoz képest, ami a világra vár.

Jacob Rothschild, John Paulson, Soros György és bennfentes társaik készülnek az érkező káoszra.

Te mit teszel?

Előző posztKövetkező poszt

17 hozzászólás

 1. Ha ha ha,Jacob Rothschild 200 millió dollárt tett az euró összeomlására.Mivel illuminátusok és kihatással vannak a pénzügyi rendszerre,olyan ezt az ő szájából hallani,mintha azt mondanám,hogy fogadok rá hogy el tudok menni a sarki boltig.

 2. Hát az ember annyira hisz az orrában hogy addig szeret látni. Amikor a pénzcápák ilyen hírcsomagokat engednek útjukra egy kicsit el kellene gondolkodni, hogy miért. Például azon, hogy ami neked rengeteg, az a pár száz millió dollár azt hasonlitsd a hírben szereplők vagyonához. Látni fogod hogy annak csak töredéke, semmiség nekik. Ebből az is adódik hogy célstratégiai oka van a lépésüknek, ők akarják elérni, eléretni velünk a válságot, hiszen egy értékvesztett világon sokkalta könnyebb uralkodni. Amig működik a telekommunikáció és elsősorban az internet, addig nem érezhetik nyugodtan magukat. Az az agyonszidott hekkervilág megtanult a dolgaik mögé nézni és ez eddig is sok kényelmetlenséget okozott nekik. Csak gondolj bele, soha eddig a történelemben nem mondtak és indítványoztak olyat, hogy a Vatikáni bank pénzt mos és vizsgálni kell tevékenységét. Nem különösebben titkolt dolog, hogy az ennek kezdeményezhetőségéhez szükséges információkat hekkerek szerezték meg a Vatikán szervereinek feltörésével. És itt felejtsd el a Vatikán és az egyház azonosságát. Tudott dolog hogy pld a Nestlé bankja a Vatikáni Bank és ha megnézed a Nestlé tulajdonosi körét nemigen találsz katolikust közötte (nincs:). Szóval ennyit a vallási alapú egymásnak ugrasztás hátteréről. A pénznek nincs hite, vallása. Ha emberkék olvasnák és nem csak hinnének és hívatkoznának a Bibliára elcsodálkoznának legalább azon hogyan is lettek a pénz hatalmának rabjai. Jelenleg az emberek összefogó képessége még eléggé embrionális. Ma már a spirituális is vallási hitrendszer módjára működik és leginkább, még ha rejtetten is, pénzközpontúan. Amig az emberek nem hámozzák ki a szabadkőművesség és a rózsakeresztesek valós szerepét a világ működtetésében semmi nem fog emberközpontúvá alakulhatni. Ahhoz azonban ki kellene nyitni a szemeket és a lefejteni a mitosz ködét ezekről a dolgokról. Nemvéletlen hogy a keleti megfogalmazások szerint az ember szabadsága, a megvilágosodásnak tekintett, a mitoszvilág elengedése, a szembenézés a valóság éppen működő modelljével, szembenézés a “MOSTAL”! A fizikusok, matematikusok már eljutottak ennek igazságtartalmához, csak gondolj a kvantumfizikára. Istent még soha semmi nem mutatta meg, vetítette elénk oly mértékben, mint maga a kvantumelmélet, hiszen ő a minden, ő minden és a minden pillanatnyi állapota is. Lehet tisztelni imával és meditációval, de ha az élet Ő akar maradni akkor rá kell ébredni azonosságára vele. Merthogy nincs az a vallás ami ne mondaná ki, hogy minden Ő. Sajnos mostanság pénzügyi cápák, politikusok maguk próbálnak önjelölten Istenként viselkedni és ezzel elszakítani az embereket az igazi valóságuktól. Amikor az igazi emberi tudat egységre való törekvése eléri a velük szembeni kritikus tömeget tehetelenségükben a háborúhoz, a káoszhoz, az ember önmagával szemben állításához folyamodnak. Hát ezért a hír, ezért a hír mögötti szándék. Az meg nonszensz naiv elképzelés, hogy az arannyal mint fizetőeszközzel való működés venné át a szerepet. Minden fizetőeszköz attól fizetőeszköz, mert van vele szemben egy viszonyítási alap, még ha virtuális is. Ha csak az arany marad, akkor mi tartaná értéken a viszonyítási mutatóját. Én inkább egy az egész földre egységes pénznem bevezteni szándékozása szelét érzem az aranyban való játékban. HÁT ATTÓL MENTSEN MEG BENNÜNKET AZ ISTEN! Onnantól a globális hatalom lenne istenként. Hát vigyázzatok az internetre, mert nagy ajándék az emberiségnek, csak meg kell tanulni jól használni. Soha nem voltunk ilyen közel egymáshoz ennyien mint általa. Egy jó jelképnek is tekinthetjük, hogy tudjuk a világot együtt is élni.

 3. Irja a Biblia hogy olyan idők jönnek amilyen még nem volt mig ember él a földön és ez azért lesz hogy istent követik azok hüségesek hozzá vagy akik elvesznek azok az antikrisztust fogják követni hogy túl éljék ezt az időszakot ideig oráig.”Aki mindvégig kitart az fog Üdvözülni”A nehézségek ezért lesznek ez olyan mint a szülőasszonyban a fájdalom mikor szülni akar .erre a világra is ez fog következni már folyamatban vann.A régit Újjnak kell felváltania.

  1. Akkor szerinted az az ember aki megtörik látván családja szenvedését, esetleg családja megkínzatását, és alkalmazkodik az új rendszerhez, hogy családjának ne kelljen szenvedni és meghalni az véleményed szerint elárulja Istent és az ő tanítását?

   te hagynád szüleidet, gyerekeidet élettársadat szenvedni, sőt hagynád őket meghalni???
   nem próbálnád megvédeni őket???

 4. Ha ilyen ütemben veszik az aranyat, akkor felmerül, hogy kinek éri meg eladni azt papírpénzért. 🙂 Fene se érti.

 5. Kérdés: ha összeomlik az euró, vagy “bedől”, az mit jelent számunkra? Emelkedni fog a forintban meghatározott értéke, vagy csökkenni? Szerintem az első változat, de az utóbbinak jobban örülnék…

  1. Mondok egy erdekeset:

   Magyarorszagon nincs forint. Magyarorszagon Euro van.
   Ugyanis magyarorszag netto energiaimportor. A kulfoldi beszerzeseket pedig euroban fizeti. Igy a villanyszamla is euroban szamolodik. Meg reszben a kenyer ara is, amit ugye euroban fizetett gazzal sutnek… Nem ragozom.
   A forint az eurotol fugg. Ha dol az euro, akkor dol a forint is.
   Csakhogy a magyarok tulelokepessege sokkal limitaltabb annak okan, hogy a kozepreteg nem 2-3.000 eurot keresett eddig havonta, mint a nyugatiak…

 6. A cikk lenyege az utolso bekezdesben van. Ha egyszer tenyleg bekovetkezik az armageddon (=globalis likviditaszuhanas), akkor a tuleles eselyei kb a jelenlegi rendszerben betoltott vagyonnal egyenlok. (tehat a honaprol honapra elok szamara gyakorlatilag NULLA, a felkeszulesre vonatkozo kerdes KOLTOI, ugyanis egy nagyon rovid atlagos tulelesi idotartamtol eltekintve LEHETETLEN)

  Ameddig a kamatnyertesek (kevesebb az altaluk fogyasztott termekek araban a vallalkozasok altal az arba epitett hiteltorlesztes, mint amennyit a vagyonuk kamatozik) kamatvesztesek kozti eloszlas (az elozo forditottja, a “breakeven pont” jelenleg kb. ~500.000 EUR vagyonnal kezdodik, addig csak gurizes van)

  A fentiek megertese elengedhetetlen, es nagyon kevesen vannak tisztaban ezzel a valojaban nagyon egyszeru -vallasos kod nelkul persze- alapveto dologgal.

  Az “Uj fold es Uj eg” utjaban nem csak a *Rotschild meg Gyuriba, meg a tobbi penz-isten all csak (nyilvan foleg ok, a vagyonuk felfoghatatlan merteke miatt), hanem mindazok, akik “szeretnenek tullendulni” a breakeven ponton ahelyett, hogy az Uj fold es Uj eg megvalositasara torekednek…

  *A vagyon aranyaban lehet felkeszulni csak hosszutavon, ok ezt teszik.
  Azt hagytak csak ki a szamitasbol, hogy egyszer az O raktraukbol is kifogy a kaja, elfogy a loszer, stb…
  Ok sem halhatatlanok, a civilizacio viszont az lehetne, ha nem probalnak meg az embereket a kozepkorban tartani agyilag…

  1. Kedves peterqe!

   “A fentiek megertese elengedhetetlen, es nagyon kevesen vannak tisztaban ezzel a valojaban nagyon egyszeru -vallasos kod nelkul persze- alapveto dologgal.”

   Szeretném jelezni, hogy mi nem hülyék vagyunk, csak simán ismerjük Istent, tudjuk, hogy van, és tudunk az elkövetkezendő terveiről!
   Ne hidd, hogy “vallásos ködben” élünk, és nem ismerjük a világban folyó dolgokat! Vagy sötétek vagyunk a pénzpiachoz, vagy nem ismerjük annak működését.
   De mivel mi Keresztények vagyunk ( ismerjük Istent, Jézus Krisztust és a Szentlelket), ezért figyelmeztetnünk kell azokat, akik a minimum 500.000 EUR megszerzésében bíznak, ( hogy esetleg azzal túlélhetnek!) hogy rosszul számolnak! A pénzükkel semmit nem fognak érni. A vagyonuk akár aranyban, akár gyémántban, akármiben is lesz, semmit nem fog érni. Hiszen azt nem fogja tudni senki megenni!
   Amikor a termelők, (akikre ugyan úgy fognak hatni a természeti csapások) meglátják, hogy alig terem valami ( ha terem!), a jószágok pusztulni fognak,( a tengerekből, óceánokból minden élőlény kipusztul, a szárazföldi növények állatok 2/3 -a is elpusztul, a vizek nagy része ihatatlanná válik) nem fogják eladni az általuk termelt eleséget, mert nekik is kelleni fog! Jó esetben csak fenéken lőnek, ha megpróbálsz a pénzeddel, aranyaddal, stb. odamenni hozzájuk üzletelni ( de az is lehet, hogy megesznek). Ha meg eljön ez az idő, ( és eljön) akkor meg már úgyis a katonaság fogja rátenni a kezét. ( és mint tudjuk, nekik nem erősségük a beszéd, ezért még a következő év ” lehetséges” termését is megakadályozzák azzal, hogy ” durva meggyőzést” fognak alkalmazni. Valószínűleg egy-két golyó kiosztásával!)
   Ha túl is élnék ( azok, akik a vagyonban, és a földi létben bíznak) a kataklizmákat, háborúkat, járványokat, éhínségeket ( amit 4 milliárd ember nem fog!), még mindig ott van a halál utáni lét kérdése.
   Ez pedig, mivel mi tudjuk, hogy van( és azt is tudjuk, hogy bárki megtudhatja, ha őszinte szívvel fordul Istenhez, és bárki kegyelmet kaphat a Jézus Krisztusban, aki kéri!) számunkra a legfontosabb kérdés. ( sőt azok számára is, akik nem tudják, hogy van!)
   Ezért van az, hogy igyekszünk minél többet erről beszélni, mert nagyon kevés idő van már csak hátra a kegyelem időszakából. Arról meg nem is szólva, hogy senki nem tudhatja, hogy az Ő személyes élete meddig tart! Mert lehet, hogy holnap már nem élünk, de mivel az ember halhatatlan lény, ezért nem mindegy, hogy az örökkévalóságot, hol tölti el .
   Persze olvastam olyan vélemény is, akik azt hiszik, hogy mi csak a pokoltól való félelem miatt vagyunk hívők. Azoknak üzenem, hogy nem. Mi szeretjük Istent. ( és ha úgy esne, hogy mégsem Ő győzne, én a magam részéről, akkor mennék velük ( Atya Isten, Úr Jézus, Szentlélek Isten) a pokolba!)És benneteket is szeretünk, ezért vagyunk ennyire ” idegesítőek”, hogy mindig erről beszélünk. (Azontúl, hogy ez egyébként is egy Keresztény honlap) Mivel Isten is vár még benneteket, hogy kegyelmet adhasson nektek a Jézus Krisztus áldozata által.

   “Az ?Uj fold es Uj eg? utjaban nem csak a *Rotschild meg Gyuriba, meg a tobbi penz-isten all csak (nyilvan foleg ok, a vagyonuk felfoghatatlan merteke miatt), hanem mindazok, akik ?szeretnenek tullendulni? a breakeven ponton ahelyett, hogy az Uj fold es Uj eg megvalositasara torekednek?”

   Ha csak egy pillanatig feltételezed, hogy van Isten, akkor szerinted ezek az emberek, és Ti akik ?szeretnenek tullendulni? a breakeven ponton ” , mennyire vagytok bárminek a megvalósulásának útjában!? ( Ha Te lennél az Isten, mennyire tojnál be magatoktól?)

   És mi szerintünk nem elsősorban ezt hagyták ki a számításból!
   “*A vagyon aranyaban lehet felkeszulni csak hosszutavon, ok ezt teszik.
   Azt hagytak csak ki a szamitasbol, hogy egyszer az O raktraukbol is kifogy a kaja, elfogy a loszer, stb?
   Ok sem halhatatlanok, a civilizacio viszont az lehetne, ha nem probalnak meg az embereket a kozepkorban tartani agyilag?”

   1. Ida,

    Ha hulyenek neznelek benneteket, akkor nem vennem a faradsagot arra, hogy kommenteket irjak ide. 🙂

    Egy ket-dolgot tisztazok, ha felreertheto volt:

    1) a “breakeven pont” nem a biztonsag eleresere vontakozik, hogy azzal tulelheto barmi is, hanem egyszeruen kb. annyinal van a jelenlegi gazdasagi rendszerben valo LETEZES* kamatluzer-kamatnyertes hatarvonala. (pokol-menny)
    Nemzetgazdasagi (akar allamszovetsegi szinten) akar meg egy eleg morickas excel tablaval eljatszogatva is megertheto a dolog, globalisan kicsit bonyolultabb a keplet, de kvazi ugyanaz.

    2) A vallasos ködről:

    “Ha csak egy pillanatig feltételezed, hogy van Isten, akkor szerinted ezek az emberek, és Ti akik ?szeretnenek tullendulni? a breakeven ponton ? , mennyire vagytok bárminek a megvalósulásának útjában!? ( Ha Te lennél az Isten, mennyire tojnál be magatoktól?)”

    PONTOSAN errol beszeltem, amit fentebb idezek Toled -ne vedd kerlek szemelyeskedesnek a kovetkezo sorokat, en sem veszem annak, hogy engem rogton a “Ti” kategoriaba soroltal. 🙂

    Nem Isten utjaban allnak az emberek, hanem EGYMAS utjaban. Es joreszt nem azert, mert gonoszak stb, hanem a rendszer *alapveto hibaja miatt. Tobbek kozott peldaul te is azzal a dupla-morallal, amivel kvazi ezt mondod:
    Mivel nem allhat senki sem Isten utjaban kvazi jovahagyod a Sorosgyuribak es egyeb rendszerhibabol adodo szornyusegek (haboru) letezeset, hiszen elobb-utobb ugyis megkapjak a buntijuket. 🙂 Mikozben:
    Akik a foldon is kepessegeiknek es erofesziteseiknek megfelelo joletben szeretnenek elni, azok viszont pont az ilyen Gyuribak sulya alatt pusztulnak el.

    Feltetelezem, hogy van Isten es azt is feltetelezem, hogy nem ez a terve. A “vallasos kod” (emberi talalmany) pont erre jo: Eszre sem veszed, vagy nem akarod eszrevenni az alapveto rendszerhibat.

    1. Bocs peterqe!

     Nekem úgy jött le, hogy amiatt tartasz “hülyének” bennünket, hogy ?Uj fold es Uj eg? -t várunk.
     És valóban úgy értelmeztem, hogy, hogy Te a “Ti” kategóriába tartozol, akik csak a földi létet tartjátok valamire, és bennünket csak a ” vallásos köd”-ben élő kategóriába soroltok.
     Én erre az ” új föld és új égre” gondoltam ( miután ez Isten terve), amikor azt írtam, hogy Isten tervét nem igazán akadályozzák meg “Sorosgyuribák”, se senki más.
     Egyébként nem rendelkezem dupla-morállal, hidd el, hogy én is ugyan úgy gyűlölöm ezt a rendszert, ahol emberek milliárdjain gázolnak át, zsákmányolnak ki, nézik az életüket semmibe, gyilkolják halomra, stb. mint bármelyik normális ember, vagy talán még jobban.
     A “rendszerhibát” én is észreveszem, de mivel tudom, hogy már az Isten ítélet alatt vagyunk, ezért elfogadom, hogy azonkívül nincs mit tenni, mint hogy, amíg még lehet, minél többeknek beszélni az Evangéliumról, Isten kegyelméről, amit adott az embereknek,(akik elfogadják) a Jézus Krisztusban! Remélve, hogy minél többen elfogadják!

     “Akik a foldon is kepessegeiknek es erofesziteseiknek megfelelo joletben szeretnenek elni, azok viszont pont az ilyen Gyuribak sulya alatt pusztulnak el.” Gondolhatod, hogy ezzel én is egyet értek, sőt én még a képességeket se tartanám fontosnak, mert azt is úgy kaptuk! ( Kinek mennyi adatott!)

     Ha így olvasod az előző hozzászólásomat, akkor biztosan megbocsátod, hogy félreértettem a tiedet!

 7. Szerintem tévedsz Sharky!
  ” Tehat a bennfentesek aranyvasarlasa azt is mutatja, hogy az amerikai dollar biztonsagossagaban es ertekallosagaban ok tovabbra is biznak.”

  “SPDR Gold Trust (a világ legnagyobb tőzsdén kereskedett alapja fizikai aranyra)”

  Tehát hosszú távon ha mondjuk van 20 kiló aranyad grammos csomagolásban neked teljesen mindegy ha bedől a dollár. Ha ki tudod várni amíg egy másik valutához kötik és nem váltod vissza, akkor nem hiszem, hogy olyan sokat buknál vele.

  A grammossal meg viszonylag könnyű fizetni. Megbeszéled a boltossal a jeleket, hogy mi mennyit érjen, meg hogy mennyit ér szerintetek az 1 gramm arany. Aztán ahányszor túlléped az elszámolással az egy gramm aranyat átadod.

  Én ezt valahogy így képzelem a cikk alapján….

 8. Arra is erdemes figyelemmel lenni, hogy az arany elszamolasi eszkoze jelenleg az amerikai dollar. Tehat a bennfentesek aranyvasarlasa mellekesen a dollarba vetett bizalmukat is mutatja.
  Feltetelezheto tehat, hogy a dollar valsaga meg honapokkal, esetleg evekkel is odebb van, amig mukodik a penznyomda…

 9. Arra is erdemes figyelni, hogy az arany elszamolo ara az amerikai dollar.
  Tehat a bennfentesek aranyvasarlasa azt is mutatja, hogy az amerikai dollar biztonsagossagaban es ertekallosagaban ok tovabbra is biznak.
  Ez azt is jelenti, hogy a dollar valsagat egy kesobbi idopontra teszik. Tehat a penznyomda meg hosszu honapokig, akar evekig biztosithatja az amerikai dollar ertekallosagat.
  Ebbol azt is lehet akar kovetkeztetni, hogy a globalis deviza bevezetese valamilyen modon az amerikai dollarhoz lesz kotve…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend