Tudomány és technika

Robot az ember képmására

Az Antikrisztus hétéves uralmának felén az Antikrisztus megszegi a Bibliában említett szövetséget (Dániel 9:27b, 11:37) és megszünteti a mindennapi áldozatot (pusztító utálatosságot) (Dániel 8:11), valamint betilt minden vallást (Dániel 11.37), kijelentve, hogy ő isten (II. Tesszalonika 2:4).

Ez lesz az a pillanat, amikor az Antikrisztus valamilyen fajta bálványt állít fel az addigra felépülő zsidó templomban Jeruzsálemben, amit a Jelenések könyve a “fenevad képének” nevez. Ez lehet egy android robot, vagy egy hasonló, még fejlesztés alatt álló technikai újítás. Jézus maga ezt a képet “pusztító utálatosságnak” nevezte (Máté 24: 15, 21).

A fenevad képe valószínűleg egy rendkívül modern számítógép vagy számítógépes rendszer lesz, ami az Új Világrend telekommunikációs hálózatához kapcsolódik. Azt tudjuk róla, hogy ez a “kép” valamilyen módon képes lesz arra, hogy “megölje azokat, akik nem imádják a fenevad képmását” (Jelenések 13:11-18) és beszélni tud.

Habár az alábbi cikk nem kifejezetten a “fenevad képmásával” foglalkozik, mégis jól szemlélteti milyen irányba halad a technika és milyen közel áll az ember ahhoz, hogy a Jelenések könyvében leírtak valóra válhassanak. ” Joseph Candel

Forrás: Technewsworld.com

A kisbaba életének egyik legfontosabb állomása, amikor megteszi első önálló lépéseit. A csecsemők megszületésük után sokáig magatehetetlenek, így a járást, sok egyéb dolog mellett, szüleiket utánozva kell megtanulniuk.

Az Arizonai Egyetem mérnökei tulajdonképpen ezt az elvet követve fejlesztettek ki olyan robotlábat, ami az emberi mozgást utánozza. Theresa Klein és M. Anthony Lewis az Idegmérnöki Folyóiratban tették közé projektjük eredményeit.

A robot, az emberhez hasonlóan, egyik lábát a másik után helyezi a földre. A mozdulat egy lépést jelent a robot számára, de vajon a robotika számára is előrelépést hoz?

“Számos oka van annak, hogy kétlábú, az emberi járást utánzó robotokat fejlesszünk ki,” mondja Daniel Wilson, a Robopocalypse című New York Times bestseller írója. “Az ember az emberi forma számára ideális világot tervezett magának, aminek része, hogy a legtöbb felszín, amin járunk szilárd és lapos. Olyan gépeket alkotunk, amik életszerűbbek, emellett képesek az általunk kialakított világban dolgozni és mozogni.”

Saját képünkre?

“Teremté tehát az Isten az embert az ő képére” – I. Mózes 1:27

Vajon Klein, Lewis és mérnöktársaik is saját képükre, tehát az ember képére alkotják robotjaikat?

“Az egyetlen oka annak, hogy az emberéhez hasonló lábakat hozunk létre, hogy élethű művégtagokat gyárthassunk illetve olyan robotokat, amelyek képesek valódi emberek számára gyártott gépek üzemelésére vagy használhatók olyan helyzetekben ahol emberszerű helyettesre van szükség,” mondja Rob Enderle, a Enderle Csoport igazgatója.

Az emberi interfész igény valószínűleg rövid életű lesz, hiszen idővel az intelligencia a rendszer része lesz és nem lesz szükség ilyen funkcióra a robotban.

Viszolygás avagy a rejtélyes völgy

Az emberhez nagyon hasonló robotok könnyen a “rejtélyes völgybe” vezethetnek. A kifejezést arra a viszolygásra használják, amit azok a robotok keltenek a legtöbb emberben, amelyek túlságosan megközelítik az emberi külsőt, de azért mégsem 100 százalékosan emberszerűek.

A robotok emberi mozgása áthidalhatja ezt a völgyet.

“Az ember nem tökéletes hatékonysággal mozgatja a végtagjait,” mondja Wilson, aki a Carnegie Mellon Egyetem robotika szakán végzett. “Amikor egy robot megmozdítja a karját, hogy felvegyen valamit, azt a matematikailag leghatékonyabb módon teszi, de ez nem természetes.”

Lehetséges-e a robotok hatalomátvétele?

A következő kérdés, ami sokakban felmerül, hogy bekövetkezhet-e a sok sci-fi történetben feszegetett forgatókönyv, amiben a robotok kezdetben az emberek kiszolgálói, mondhatjuk rabszolgái, majd idővel fellázadnak létrehozóik, tehát az emberiség ellen.

“Ehhez azt kellene feltételeznünk, hogy a robotok megérthetik az alárendeltség fogalmát,” mondja Enderle. “Különben, annak ellenére, hogy kinézetük egyre emberszerűbb, nem nevezhetjük jobban rabszolgának őket, mint mondjuk egy kenyérpirítót.”

De egyáltalán elérhetünk-e egy ilyen fázisba?

“Kizárt dolog,” mondja Wilson, aki több sci-fi könyvet is írt a fent említett forgatókönyv alapján.

“Ez csak fikció, amiről az ember szeret álmodozni,” magyarázza. “Ez nem feltétlenül egy jövőkép. A robotok problémákat hivatottak megoldani. Nem többek, mint kifinomult eszközök.”

“Nemrég beszélgettem Colin Angle-lel az iRobot-tól, aki szerint az ipari robotok soha nem lesznek emberszerűek, sőt egyre kevésbé lesznek azok,” mondja Hiernstra. “Hosszú távon persze gondolom folytatódik az egyre emberibb robotok létrehozásáért folytatott munka.”

Előző posztKövetkező poszt

17 hozzászólás

 1. Kedves Ida!
  Köszönöm a bátorító szavaidat.Valóban az Ige általi ígéretekre támaszkodhatunk csak.Hát igen, a hit nemes küzdelmét mindenkinek meg kell vívni, de Jézus győztessé tett minket.Ehhez az egyik fegyver az ima.Ezt teszem én is rendszeresen és megemlékezem azokról a dolgokról, amiket a Mindenható cselekedett eddig az életünkben.Én is úgy gondolom , hogy a hálaadás fontos.Még egyszer köszönöm a hozzászólásodat.
  Isten áldjon meg titeket és az Ő békessége legyen veletek

 2. A mindennapi áldozat a Szentmise és a Szent Eukarisztia megszüntetését jelenti. Persze az antikrisztus minden vallást üldözni fog és be is tilt létrehoznak a hamis prófétával együtt , egy hamis vallást sok embert becsap majd vele katolikusokat is.
  Azt állítja majd hogy minden vallás birtokolja az igazság egy részét de ez hazugság mert igazság csak egy van Jézus Krisztus !!

  Az új bálvány az új ökumenikus egyház lesz ami címmel jelöli meg az övéit (fenevad bélyege ) és egy hamis krisztus hamis egyházzal egy bálványt állítanak a mostani egyház helyére . A legnagyobb hazugságuk az lesz hogy tagadni fogják Jézus valóságos jelenlétét a Szent Eukarisztiában. Ez óriási istenkáromlás 🙁

  A fenevad == Szabadkőművesség a második fenevad aki a földből jön fel == azaz Egyházi szabadkőművességet jeleni .

  Üdv
  Gyuri

  1. Csak egy jó tanács…
   Lassan két éve kutatom, keresem a témát…. rengeteg helyen hallottam, olvastam, láttam, hogy az emberek hajlamosak megszemélyesíteni, spekulálni ezeket a dolgokat. Sok igazság van, és hihető dolog mikor személyekre, dolgokra rásütik hogy ez és ez az antikrisztus, meg amaz a 666, meg az lesz vszínű a fenevad bélyege….meg akkor és amakkor jön el Jézus…
   Én is sok csapdába beleestem…és ma úgy látom, hogy valóban rohanó sebességgel láthatjuk ezt kiteljesedni, és láthatja a “szülési fájdalomhoz” hasonló történéseket, jeleket…. de az egészet nagyfokú alázattal kell Isten előtt hordozni…. mert senki nem tudhatja mikor jön el Krisztus újra….ma még senki nem tudja ki az antikrisztus, ki a fenevad….stb….
   és mikor hallottam több példakép hívőtől, hogy lehet hogy ma jön el Jézus, de lehet hogy 100 év múlva…azt mondtam, ugyan már mit tudtok ti, vakok vagytok, nem látjátok azt amit én……
   Ma már tudom, hogy igazuk van….akár ma, akár 100 év múlva, teljesen mindegy, IDEJÉBEN fog eljönni….és ne akarjak kimenekülni a világból, se megrettenni, sem itt ragadni és dédelgetni a kívánságaimat…. ő már győzött és kész, és vele ebben a szörnyű világban is lehet teljes életet élni….. és ha jónak látja, kivesz minket és kész….

 3. Kedves Szémann Balázs!
  Teljes mértékben igazad van.Az én családom is keresztény, bár feleségem eltékozolta az Úr által kapott kegyelmet.1 hónappal ezelőtt lejárt a hűségidö az internethez és azt mondtam hogy egy-két hónapig nem köttetem vissza.Ebből akkora probléma kerekedett,a gyerekek még megértették de az asszony nem.Valóban ezek az elektromos használati eszközök varázserővel bírnak.Tv,internet,számítógép még internet nélkül is stb..
  szerintem sincs ez rendben így, de mit tudunk tenni???Én is használom de ha valamiért hetekig vagy hónapokig nincs akkor nem leszek ideges.Szerintem nem tudunk a másik embertársainknak (családtagunk) észt adni, vagy rosszul látom?
  A vég felé járunk, bár mennyire is fájdalommal tapasztaljuk hogy a családtagjaink, ismerőseink, rokonaink, embertársaink ezeknek csapdáiba esnek azon kívűl, hogy imádkozunk értük semmit sem tehetünk.Nekik kell dönteni.

  1. Így van…. most jöttem rá…ha nekem mennyire fáj, hogy bármely családtagom, rokonom, ismerősöm vergődik valamiben és “hiába” mondom neki, kéred….látszólag hiába imádkozo, érte….nem történik “semmi”…..
   gondolj bele, Jézus az emberek nyomorúságát látva….látva hogy mióta kéri őket, hogy hozzá térjenek, vagy éppen hívő gyermeke elhagyjon rossz szokásokat, bűnöket…élete minden megoldását tőle várja és kérje…..MIT KELL ÁTÉLNIE NEKI?
   Hát ezért is engedi talán, hogy ezt mi kicsiben átélhessük….elhordozzuk szeretteinket….és “jobban értékeljük” hogy valóban egy “CSODA” ha egy ember szemeiről lehullanak a pikkelyek és el kezd látni, és visszatér Istenhez…..
   Pl. feleségem ezt a honlapot “tiszteletben tartja”, de a történésekre a világban, ezekre a cikkekre keresztény hívő létére sem látása nincs, sem érdeklődése….sőt egyenesen irtózik az utolsó idők témakörétől…. dehát ezt sem lehet “ráerőltetni”……

  2. Kedves gondolkodok is!

   Ne “keseregjetek, és ne szomorkodjatok” a családotok miatt! Álljatok rá imában és dicséretben az Igére…” higgy az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözűlsz, mind Te, mind a Te házad népe!” Higgyétek el, semmi olyan igéretet nem tett az Isten, amit ne tudna beteljesíteni. Ne a láthatókra nézzűnk. Imában tedd a családod Isten elé, és köszönd is meg neki, hogy ilyen igéretet adott, és ezt meg is cselekszi.
   De ne engedd, hogy a (bennük, rajtuk) látható dolgok levegyék a tekinteted Istenről, és az Ő igéretéről.
   Az én családom se hívő még, de híszem ( tudom), hogy Isten munkálkodik bennük, és amikor kész lesznek rá, akkor megfogják érezni a Mennyei Atya vonzását( ami nélkűl, mint tudjuk senki nem mehet Úr Jézushoz).
   Addig pedig hiszek, imádkozom, és hálátadok! ( És közben folyamatosan az Úr előtt állok, és hagyom, hogy bennem végezze el azt a munkát, amit akar. Ki tudja, lehet, hogy csak én miattam nem tértek eddig meg még!)

   1. Szívesen, ne aggódj, jól agyaltam rajta (ismerve nagy Biblia-ismereted), hogy rosszul látok, vagy rosszul tudom….de rájöttem, hogy teljesen véletlen elírás….
    Amúgy én is sokszor gondolok arra, hogy ennek az antikrisztusi dolognak erősen köze lesz majd valami androidhoz, szuper intelligens géphez…hisz ma is már “imádják” a képet…a számítógépet az emberek…. ehhez nyúlnak előbb és többször minden áldott nap, mint a kilincshez…és rohannak pl. samsung galaxy 3-at venni, ha nincs pénz, akkor is….a napi facebook őrület, lájkolás….ez már az imádat magasfoka….. csak merjem megemlíteni pl. feleségemnek, aki megtért hívő…hogy “ne haragudj, de nem kellene a körülötted élőkkel…család, barátokkal törődnöd inkább…a nap 24 órája kevés ebben a felpörgetett világban az igazi szerető együttléthez….” s erre a válasz ” pont a barátnőimmel levelezek (más anyukák) és ez fontos, vagy intézem az ügyeket….de ez napi több órában zajlik ám”….. és ennek családunk látja kárát…..ÉS TUDJÁTOK EZ A LEGÖRDÖGIBB DOLOG, hogy az elhiteti veled, hogy igen is jó és fontos dolog, napi órákat lájkolni és üzenni… mert keresztény feleségem is “bedobna a tüzes kemencébe” ha kiköttetném a netet….komolyan megfordult már az is a fejemben…..

    1. Igy igaz.
     Mi is vettűnk vagy két éve egy új Tv-t.
     A Mennyei Atyával bizonyos összefüggésben pénzről beszélve, az Igén keresztűl mondja:…” arról beszélsz, amiből a BÁLVÁNYODAT vetted?…”
     Azt hittem meghalok szégyenemben! Azóta nem sokat volt bekapcsolva általam!
     Most meg már egyáltalán !

   2. Ja és még: itt jön be, hogy az utolsó időkben elhitetik, megtévesztik …ha lehert még a kiválasztottakat is….”…. hát igen….a hírek, a média, a tévtanítók…..na és ez az internet őrület! Figyeld csak meg, szólj egy szót is az internet ellen…a szokások ellen…és a “legmenőbb” keresztények is “leordítanak”…..pedig akkora csapda, hogy ihaj…..

    1. Úgy van, ahogy mondod. Bár én csak néhány oldalt látogatok, ahol nagyon jó tanítás van, meg külömböző biblia fodításokat olvasok( megpróbálom kihasználni az időt amig lehet, mert nemsokára a keresztény oldalak is belesznek tíltva), meg néha rákeresek olyasmire, amit nemtudok( pl Kertészet, állatok) de szerencsére az Úr engem már figyelmeztetett, hogy ezek bálvánnyá válnak a szívünkbe. Most (hiszen Ti is látjátok) már annyira ráerősített az ellenség, hogy teljesen észrevétlenűl ( teljesen jónak kinéző magyarázattal) elfoglalja a szívűnket, gondolatainkat. Úgyhogy vigyázni kell, és engedelmeskedni. Ha azt mondja, az Úr, hogy kikapcs, akkor adjuk oda.

  1. Ez esetben nem nagytestvér volt 🙂 , csupán nagyon sok látogató volt egyszerre és lefagyott a szerver.

   1. Akkor lehet, hogy csak egy szimpla tulterheleses tamadas volt.
    A foprobajakent annak, hogyan lehet hatekonyan leallitani a hasonlo oldalakat… :))))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend