Gazdasági válság

Európa vakon halad az összeomlás felé, figyelmeztetnek vezető közgazdászok

Forrás: Telegraph.co.uk

Az euró rendszer használhatatlanná vált és drasztikus változtatások hiányában a teljes összeomlás felé tart, ?kiszámíthatatlan gazdasági veszteségeket és emberi szenvedést eredményezve,? figyelmeztetnek vezető közgazdászok

Európa ?vakon halad a katasztrófa felé? figyelmeztet 17 szakértő, akik az elmúlt hetek során arra hívták fel a figyelmet, hogy ?a fő adós országokban a helyzet drasztikusan romlott.?

?Az emberek egyre inkább azt érzik, hogy a jelenlegi válságnak soha nem lesz vége, semmi sem állíthatja meg a dominókat. Ennek véget kell vetni. Az utolsó dominó, Spanyolország, napokra van a likviditási válságtól,? mondják a közgazdászok. A szóban forgó szakértők között van a Német Közgazdászok Tanácsának két tagja és a London School of Economics két vezető euró szakértője is. Valamennyien az euró támogatói.

?A drámai helyzet okozója az eurózóna rendszer, ami jelen szerkezetében teljességgel működésképtelen. Az ok, a rendszer teljes összeomlása,? mondják a közgazdászok.

[Időkjelei: Azzal a különbséggel, hogy az összeomlást minden jel szerint eleve és szándékosan programozták a rendszerbe, hogy helyére idővel egy még nagyobb, totalitárius rendszer léphessen.]

?Valamennyi európai nemzet, amelyik részt vett a hibás rendszer tervezésében felelős a kialakult helyzet orvoslásáért. Közös válasz hiányában az euró megszűnése elkerülhetetlen,? írják az Új Gazdasági Gondolkodás Intézet számára közösen készített jelentésben.

A figyelmeztetés azután érkezett, hogy a spanyol fejlemények hatására veszélyes szintre emelkedtek az olasz hitelkiadások. Az olasz értékpapírok árfolyama mondhatni szabadesésben van, amióta egyértelművé vált, hogy a júniusi EU csúcs nem volt képes megtörni az omladozó bankok és szuverén államok közötti kölcsönhatást.

A válság gellert kapott és most Németország felé halad, ahol a júliusi PMI termelési index hároméves mélypontra esett. Ott tartunk, hogy már Németország hitelképességét is megkérdőjelezik.

Kedden az amerikai kötvényóriás PIMCO közölte, hogy folytatja a német kötvénypiacról történő kivonulását, miután a Moody?s negatívra rontotta Németország, Hollandia és Luxemburg AAA hitelbesorolásának kilátását. ?További leminősítésre számítunk,? nyilatkozta a csoport.

A Moody?s arra figyelmeztet, hogy a görög kilépés, valamint a spanyol és olasz helyzet utóhatásai és a német bankok tetemes kitettsége a legrosszabb helyzetű eurózóna tagországokban ?sokkot eredményezhetnek? Németországban. A figyelmeztetés nem volt azonnali hatással a német hitelpiacokra.

A Moody?s az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (ESFS), tehát Európa mentőalapjának kilátását is stabilról negatívra rontotta kedden.

A 17 szakértő szerint a bajt egy végső hitelező intézmény létrehozásával lehetne azonnal orvosolni, ami ütközőként szolgálna a kötvénypiacok számára. Ezt az EKB mobilizálásával vagy az Európai Stabilitási Mechanizmus bankká alakításával lehetne elérni, hogy az így kölcsönt vehessen fel az Európai Központi Banktól.

A javaslat a Német Szakértői Tanács által felvázolt terven alapul. Minden ország a Maastrichti 60%-os GDP arányos adósságplafon feletti adóssága összegével járulna hozzá az alaphoz. Minden ország maga felelne saját adósságáért, de azért lehetősége lenne kölcsönt felvenni közös kötvények formájában. Más szóval Németország hitelkártyájával fizetné a hiányzó összeget.

Az adósságot 20 év alatt kellene visszafizetni, ami alatt minden ország köteles lenne valuta, arany és egyéb tartalékokat képezni a veszteségek fedezetére. Ez a fiskális unió ellentéte: az eurózóna visszatérne a fiskális szuverenitáshoz és mivel a kötelezettségek rögzítettek lennének, az alap pedig önkiegyenlítő, a felállás nem lenne ellentétben a német alkotmánnyal.

A szerzők szerint egy ilyen lépés ?megváltoztatná a játékot?. Igaz, hogy Németországnak sokba kerülne, de még mindig nagyságrendekkel kevesebbe, mint minden más alternatíva esetén. A Német Szakértői Tanács szerint az ország 3000 milliárd eurós kárt könyvelne el, amennyiben a monetáris unió szétesik.  Ezt az összeget az euró-szkeptikusok igencsak vitatják.

A keményvonalas német politikusoknak szánt burkolt kritikaként, a szakértők elmondták, hogy a válság gyökere az elmúlt évtized féktelen tőkeáramlásai okozta fellendülés-válság hullámvasút, nem pedig gondatlan nemzetek kötelességmulasztó viselkedése volt. ?Az egyes országok ellen kimért büntetések mértéke nem tükrözi hűen a büntetést elszenvedő nemzetek felelősségének arányát,? írják.

Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a jelenlegi irányvonal fenntarthatatlan. Az egyre mélyülő válság ?alapjaiban rázza meg a deficittel küzdő országok egész társadalmi szerkezetét?.

Mivel a megoldásnak még csak az árnyéka sem látható, a negatív hatás mind az adós, mind pedig a hitelező országokban érezhető. A kérdés csupán az, hogy az északi vagy a déli államoknál telik be a pohár először.

Előző posztKövetkező poszt

17 hozzászólás

 1. A francba minden hitelminősítővel!, mint. pl. a Mood’s, ezek mind eszközök egy világnak, ahová mi nem tartozunk bele. Ez a pénz-kiszívó rendszer bekapcsológombja!

  1. Pontosan…egy jól bevált eszköz, ami azért működik, mert az emberek nem jól informáltak….pontosabban ebben is félreinformáltak.,….ami pedig azt a világot jelenti amiről beszélsz….hááát….George Carlin egyszer elég viccesen fogalmazta meg azt az egyik fellépése alkalmából,……itt van:
   http://www.youtube.com/watch?v=i5dBZDSSky0

 2. Jaj jaj Kanku,mielott még tenyleg komolyan gondolnad,hogy ti latjatok rosszul a dolgokat,gyorsan at kell kuldjek neked valamit,amit jo par honapja allitottam ossze egy hitetlen rokonomnak,amit save-be tettem esetleges kesobbi felhasznalasra.Ezert most ezzel annyi csak a dolgom,hogy onnan ide copizom neked,aminek jo nehany mondata a bibliai idezetek mellett,Joachim Langhammer:”Mi lesz ezzel a vilaggal?”cimu konyvébol ollozott:

  ?Az Antikrisztus,azzal az igérettel fog majd fellepni a vilag szinpadara,hogy jott megvaltani a vilagot minden bujabol,bajabol,nyomorusagabol,vagyis Krisztust fog jatszani,mert nem viseli el,hogy az igazi Krisztus,marmegvaltotta a vilagot.De ahhoz,
  hogy felléphessen,hogy a népek elfogadjak ot,ahhoz az kell,hogy nem csak gazdasagi,de politikai es erkolcsi téren is egy hatalmas valsag alakuljon ki.A bibliai profeciak szerint ez elkerulhetetlenul be fog kovetkezni,ennek jeleit latjuk most.Az Antikrisztus kereken 7 evig fog uralkodni.Foldi uralkodasanak elso harom es fel évében az Antikrisztusnak sikerul az emberiséget békével es joléttel megorvendeztetnie.Ugy fog fellepni,mint a nagy szabadito a nyomorusagbol,mint egy szuperember,aki ugy tunik,olyan helyzetben van,hogy meg a megoldhatatlan problemakkal is megbirkozik.A kozugyek legkulonfelebb teruletein elert hihetetlen sikerek lattan az egesz vilag lelkesedik erte es ujjongva unnepli.A vilagpolitikaban a beke es biztonsag mar ma is mindent meghatarozo tema.Az Antikrisztus “beke,beke”jelszava(ami a Bibliaban olvashato),egyertelmuen felismerheto.Az Antikrisztus igy fogja a vilagot egy zsenialis bekesseget hirdeto programmal elbuvolni es mindenutt elterjed,hogy a problema vegervenyesen megoldodik.A rovid ideig tarto “beke”,a kulso jolet es az altalanos biztonsag azonban csak veszelyes latszat.A Biblia elore figyelmeztet a kozelgo antikrisztusi vilagbirodalom(rovid ideig tarto) latszatbekessegerol:”Mert amikor ezt mondjak:Bekesseg es biztonsag,akkor hirtelen veszedelem jo rajuk,mint a szulesi fajdalom a terhes asszonyra,es semmikeppen meg nem menekednek”.Az elso 3,5 evben az Antikr.Izraellel is békét kot (ekozben a jelenlegi arab mecset helyén felépitik a 3.jeruzsalemi templomot),de a 7 év masodik felében hirtelen fordulat all be.A felepult templomba beul az Antikrisztus,?Isten gyanant mutogatva magat?.Onteltsegeben mindenkitol megkoveteli,hogy istenként imadja es tisztelje,es ezt eroszakkal keresztul is viszi.Ebben a masodik 3,5 evben a Bibliai szerint,”olyan nagy nyomorusag lesz,amilyen még nem volt soha a vilag kezdete ota mind ez ideig,es nem is lesz soha”(Mate 21:24).Ez elol a nagy nyomorusag elol az igaz ker.hivok elragadtatnak a fodrol.A Krisztusban nem hivo zsidok pedig (nem Istent mondok hanem Krisztust,Isten fiat,hiszen Istenben a zsidok is hisznek) itt maradnak a foldon a hitetlenekkel és az al-keresztyenekkel egyutt.Ekkor veszik majd fel a hitetlenek a kezuk fejere,vagy homlokukra a “fenevad bélyegét” a 666-ot,nagy oromukre es boldogsagukra – a szerencsetlenek.(Ebbol a chip-bol tobb 100.000 le van mar gyartva,amibol par jo modu ember mar be is ultettetett maganak).?

  Ha te osszeomlas szkeptikusokat akarnal megkerdezni a dolgok jelenlegi allasarol,vagy a még varhato esemenyekrol,az kb. olyan volna,mintha egy matektanar, a még az 1×1-et is alig ismero nebulotol kerdezne a differencial szamitasrol.Mi haszna volna barmit is kerdezni toluk,ha mi a Bibliabol mar tudjuk,amit tudnunk kell?

  1. Kedves Ria, Csak egy logikusabb gondolkodásra szerettem volna ösztönözni őket, gondoltam kiprovokálok egy értelmes vitát, ami esetleg változást tudna elindítani a dolgok megközelítésében, felismerésében…..ennyi,…….tehát a jó szándék vezérel továbbra is…..igaz, megerőszakolni senkit sem akarok az saját(mi) véleményemmel …..csak nehéz felfogni, hogyan lehet ennyi információ dömping után más képen látni az események irányát, a világot illetően?
   A másik dolog amiért vitát szerettem volna indítani az az, hogy néhányan nagyon határozott és magabiztos ellen kijelentéseket tettek a dologgal kapcsolatban és ezért gondoltam, hogy kikérdezem véleményük a saját logikai megközelítésükről vagy valamilyen más bizonyítható eseményről.

   1. Ja,…azert ereztem am egy kis effele szandekot a feltevésedben…ismerem mar magunkat ;-).A maskepp latokat nagyon fogja a sotetseg ura,nehezen engedi el oket – persze ezert vagyunk mi,hogy minden eszkozzel harcoljunk ertuk.

    “Es konyoruljetek némelyeken,megkulonboztetvén oket.Masokat pedig rettentéssel mentsetek meg,kiragadva oket a tuzbol…”(Jud 22-23).

 3. A illuminati következő lehetséges célpontja a Londoni olimpián felrobbantják a Big Bent.
  Ne menjetek Londonba.

  1. Na arra befizetek. Sok mindent lehetségesnek tartok, de ezt valamiért nem.
   Azt sem tudom, hogy tényleg robbantanak-e az olimpián. De majd kiderül.
   Persze az lenne a legjobb, ha nem robbantanának.

  2. Egy kicsit későn érkezett ez a figyelmeztetés de ez esetben, a jó szándék az ami számít,…ezúton is köszönöm neked Farkas János!……..jah…és csak hogy tud….ez a nemes tetted is nyilván van/lesz tartva.
   Mára már sok tapasztalt igazság kereső társunk arra a következtetésre jutott, hogy már nem fog történni semmi az olimpián,…..én nem tartozom közéjük, még csak a harmadik napnál tartunk…és mikor azt mondom, hogy történni fog valami, akkor nem feltétlenül az Illuminati kártyajáték “üzeneteire” gondolok, bár az is benne van a pakliba 🙂 Hiszem, hogy egy ilyen alkalmat, vagyis ekkora odafigyelést, ráadásul egy időben, ki fognak használni valamire,….ezen kívül meggyőződésem, hogy egyben kísérletnek is jó nekik, meddig mehetnek el a dolgokkal, anélkül, hogy tömeges tiltakozások történnének ellenük és a manipulációik ellen,…látni akarják, mennyire van még hipnotikus állapotban az emberiség,…….mi, egy párán, itt ott nem sokat számítunk nekik. 9/11 után se történt nagy félháborodás, néhány száz demonstráló nem igazán tudta felkavarni az álló vizeket, az emberek zöme bevette a terrortámadás story-t és a háttérhatalom azóta is készül egy még nagyobb dobásra….erre mérget vehetsz.
   Ezt is érdemes megnézni, jó tananyag, 1995 április 19., Oklahoma City…..hát így mennek ezek a dolgok, ….remélem már nem sokáig.
   http://www.anoblelie.com/

   Üdv. kanku

   1. Meg nincs vege az olimpianak. Es nyilvanvalo, hogy nem a nyito galan fog tortenni barmi, amikor a vilag “kremje” is ott van.
    Mindazonaltal az egesz nyito tele volt kemeny illuminati szimbolumokkal. Nem hiszem el, hogy ez senkinek sem tunik fel…
    A vilagi media persze “lenyugozo” es “fenomenalis” paradekent ertekelte az egeszet.

    Kozben amit lattunk:
    – a stadion tetejen a reflektor-allvanyok az illuminati szimbolumai, tetejukon a vilagito szemekkel, alattuk a stadionban a plebs-el
    – a nyito elejen az idilli zold angol taj helyere az ipari termeles rabszolgahajcsar kepe epult
    – a “problemas” gyerekeket a fekete ernyo menti meg a gondjaikbol (mary poppins)
    – az orias mumifikalodott csecsemo az emberaldozat szimboluma??
    – az olimpiai otkarika (amirol tudjuk, hogy az 5 kontinens illuminati csaladjait szimbolizalja) tuzes kenkovet szor lefele a nepre
    …es meg sorolhatnam.
    Nem tudni mi lesz a vege, de nincs jo eloerzetem…

 4. A forró víz és a béka esete. Ha egy békát bedobsz egy fazék forró vízbe, azonnal kiugrik, ha ezzel szemben langyos vízbe teszed és takarékon alágyújtasz, szépen megfőzheted, és nem próbál elmenekülni.
  A kérdés, hogy takarékon marad-e a tűz, vagy feltekerik…

 5. bocsánat, de 2008 óta folyamatosan össze/be/ki/át/ dől az euró meg az eu kb 2 havonként….

  sajna ez a cikk is csak egy a tucatból ami “megjósolja” ezt, de ezután sem lesz semmi.
  majd szeptemerben is jönnek szakik akik “megmondják” és decemberben is majd jövő tavasszal is….

  ahogy a Görögök Spanyolok Portugálok Olaszok behódoltak a nemzedékeken (gyakorlati idők végéig) átívelő adósrabszolgaságnak, ki kell jelenteni, hogy a Cabal a banki világdiktatúra röhögve, és simán nyert, sokkal könnyedebben mint azt bárki megjósolta volna…az a néhány ezer kukaborogató ne tévesszen meg senkit, mert itt millióknak kellett volna az utcára menni és a mai napig éhség sztrájkolni!

  de kényelmesebb abban a tudatban élni, hogy ok fizetünk valakiknek az életünk megtermelt munkájának 80-90%-ával, már nyugdíjunk se lesz meg ha beteg vagy gyakorlatilag meg fogsz halni, csak tudjak menni a Mekibe heti 1x és szombaton diszkóba a haverokkal….na ennyit fog engedni a Cabal…többet nem nagyon. De az “emberek” 90%-ának ez már több mint elég.

  1. Nem lehet megmondani, hogy mikor dől be az euró mert attól függ, hogy meddig tartják életben. Vagyis addig amíg a háttérhatalomnak érdekében áll.

   1. na már ez is logikusabb (és reálisabb) mint a “szakértők” soha be nem váló jóslatai

    1. Egy reális és logikus jelet,…egyetlen egyet szeretnék hallani, ami azt bizonyítaná, hogy nem az összeomlás irányába tartunk.

    2. Nincs ilyen jel. Pont az ellenkezojere van.
     A “valsag” egyebkent egyszeru: a korabban hitelekkel felpumpalt gazdasagbol most ki van szivattyuzva a penz. Szinten mestersegesen. Termeszetes, hogy ez kaoszhoz vezet. (Rend a kaoszbol – Szabadkomuvesseg). Direkt rantottak ki a szonyeget, ez egyertelmu.

     Ez olyan, mint amikor elfogy a levego. Az alany elkezd kapalodzni, leveri a polcrol a poharat, aztan a szekrenyt is feldonti, majd elajul. Rangatozik egyedul, mint a partra vetett hal. Es mint a filmekben: az utolso pillanatban megerkezik a “mentocsapat” a lelegeztetovel, es aztan mindenki boldog…
     Ez tortenik most Europaval (es ezen keresztul a vilaggal) a penzugyi teruleten.

    3. Minden tisztelettel Sharky, de ez nem olyan egyértelmű…mindenkinek. Én a összeomlás szkeptikusoktól szerettem volna választ kapni a kérdésemre, mert azok akik kinevetik ezt az egész állítást tudhatnak valamit, amit mi nem,….erre lennék én kíváncsi….mit tudhatnak, ami miatt nem hisznek az ITT IS felvázolt összeomlásban,…..kétlem, de lehet, hogy tényleg mi látjuk rosszul a dolgokat ?
     A hasonlat egyébként nem volt rossz, de a történet vége nem egészen úgy fog alakulni “…mentőcsapat a lélegeztetővel és aztán mindenki boldog”….azért az a korlátlan oxigén ellátás túl szép Happy End lenne…nem gondolod?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend