Nagytestvér

A kanadai konyhakertek is veszélyben

A jelen gazdasági helyzetben, amikor az Egyesült Államok 52 százaléka rendkívül súlyos aszállyal küzd és szinte az egész kukoricatermés veszélyben van, az alábbi hír különös jelentőséggel bír. Az esőhiány az egész világ élelmiszerellátására hatással lesz, az árak pedig még magasabbra szökhetnek. Az éhínség egyre komolyabb problémát jelent és mind több országot érint (Máté 24:7). Egy normális világban az lenne logikus, ha az állam bátorítaná az önellátást, különösen ilyen nehéz időkben, ehelyett azonban a helyi önkormányzatok egyre őrültebb szabályokat vezetnek be, amik ellehetetlenítik a konyhakerteket saját otthonaink körül. Ez egyértelműen egy újabb törekvés a világ élelmiszerellátása feletti teljes hatalom megszerzéséért, hogy mindenki az államtól és a nagy élelmiszeripari cégektől függjön és idővel a világkormány engedelmes rabszolgájává váljon. – Joseph Candel

Forrás: Activist Post

Az emberek éhesek, a gazdasági helyzet pedig egyre romlik. Az ilyen problémákra régen megoldást jelentett, ha az emberek megpróbáltak önellátásra törekedni. Amerikában így született a mára legendává vált Victory Gardens. Kanadában úgy tűnik, egyesek minden erejükkel azon vannak, hogy ellehetetlenítsék az önellátást.

Valami furcsa okból kifolyólag az Egyesült Államok és Kanada kormányai nem akarják lehetővé tenni az öngondoskodást, még az ember saját ingatlanán sem. Ami ennél is furcsább, hogy pont a kisebb hatalommal bíró helyi önkormányzatok kerülnek egymás után a média figyelmének középpontjába, az ingatlantulajdonosok jogainak folyamatos megnyirbálásáért, a mindenható helyi szabályzatok nevében.

Josée Landry és Michel Beauchamp, gazdasági és egészségügyi megfontolásból úgy döntöttek új kertet építenek városi otthonuk elé, a folyamat dokumentálására pedig egy blogot hoztak létre. Új hobbijukat ?Rosa? névre keresztelték, Rosa Parks polgárjogi aktivista emlékére, aki nem volt hajlandó elfogadni az akkori kormány diktálta helyét a társadalomban.

A pár nem sejtette, hogy egy másik alapvető polgárjogért lesz kénytelen harcba szállni: az ételhez való jogért. Ahelyett, hogy hagynák, hogy kertjük virágozzon, örömet és egészséges termést hozva néhány embernek, a helyi önkormányzat ősztől be akar tiltani minden előkerti konyhakertet, így “Rosát” is “kigyomlálnák”.

Az otthoni kiskertek elleni támadás egyre nagyobb erővel folyik a fejlett országokban. Az Egyesült Államokban egy asszonyt 93 nap börtönbüntetéssel fenyegettek, mert paradicsomot termesztett előkertjében, Tulsában egy másik nő bírósági pere most is folyamatban, miután egy nap arra ért haza, hogy gyógy- és konyhakerti növényeit kiirtották saját kertjéből. Bizonyos esetekben hatalmi harcról van szó, és a hatóságok csak akkor hátrálnak meg, ha az ügy elegendő negatív médiafigyelmet kap. Miután a kedélyek kicsit csitulnak, a hatóságok visszatérnek és egy teljesen más jellegű, apró szabályzati vétség miatt perelik be áldozatukat.

A kanadai eset is hasonlóan zajlott. Az önkormányzat az előkerti (máshol konyhakertnek nevezett) kiskertekre vonatkozó helyi szabályzatra hivatkozott, ami szerint a növényzet nem haladhatja meg a 30 százalékot. Ki akarhat ilyen szabályt a Quebec-i Drummondville-ben? Nem kellene esetleg más szempontokat is figyelembe venni? Mint például azt a tényt, hogy az érintettek saját ingatlanáról van szó, a megtermelt zöldségeket a helyi közösségnek ajánlották fel nyereség nélkül, a kert esztétikus, olyannyira, hogy komoly visszhangot kapott a médiában szerte a világon és számos híres kertészeti weboldal is írt róla.

Az önkormányzat nemcsak a szóban forgó pár kertjét akarja megsemmisíteni, de komolyan fontolgatják, hogy minden konyhakertet betiltanak a jövőben. A javaslat szerint a már meglévő kertek maradhatnának, amennyiben megfelelnek a maximum 30 százalékos szabálynak.

A “Rosa” kert tulajdonosai napi 100-300 dollár közötti bírságra számíthatnak, amennyiben július 23-ig kertjük nem felel meg a szabályzatnak. A CBCNews szerint “a házaspár nem szándékozik eleget tenni a városi önkormányzat felszólításának.”

Szokás szerint a hatóságok valamilyen meg nem nevezett szomszéd általi homályos “bejelentésre”? utalgatnak. Claude Proulx, az egyik városi vezető pedig “a városkép egységére” hivatkozott.

Így készült a kert:

Michel Beauchamp azonban rendkívül jó viszonyban van szomszédaival, akik vele együtt élvezik a kert gyümölcseit. Elképzelni sem tudja, hogy bárkinek ellenvetése lenne a szép és finom kerttel kapcsolatban. “Imádják. Mindenki ledöbbent, hogy  a friss zöldségeknek ilyen íze is lehet,” mondja Michel.

A szomszédokat a városi kertészpáros külsejében bekövetkezett változások is lenyűgözték. Michel és Josée együtt csaknem 50 kilót fogytak, amióta a saját kertjükben termelt zöldségeket és gyümölcsöket eszik.

Roger Doiron, városi kertészaktivista és blogger, a pár mellé állt a harcban és komoly akciót szervezett az ügy érdekében. A mai napig több mint 11.000 aláírás érkezett az általa indított petícióra.

Mellesleg Doiron volt az a személy aki Michelle Obamát az elnöki kert kialakítására bátorította. Amint azonban a kanadai kertről szóló cikk megjelent weboldalán, a több száz dolláros bírság kiszabásával fenyegető felszólítások elindultak.

Mi kell ahhoz, hogy a hajthatatlan önkormányzati uralom erejét megfékezzük? A fentiek alapján úgy tűnik az önkormányzatra nézve negatív média visszhang, sok feldühödött ember és a következő választás elvesztésének veszélye együttesen sokat nyomnak a latban. Michel és Josée szeptember 1-ig kaptak haladékot, amikor is a hatóságok döntenek majd az ügyben. Az aktivizmus működik.

Legalább a kert termését learathatják addig. Mi történik azután? Vajon az emberek elfeledkeznek a hatóságok eredeti szándékáról, hogy minden hasonló kertet betiltsanak? Ez a baj azzal, amikor elhalasztanak egy döntést. A hatóságok abban reménykednek, hogy a kedélyek lenyugszanak, a média pedig kivonul a képből.

Ne feledkezzünk meg az ügyről! A saját betevő falatunk múlhat ezen.

“Ha ez a kert illegális, akkor nyakig vagyunk a tudod miben.” – Roger Doiron

Előző posztKövetkező poszt

30 hozzászólás

  1. Első nekifutásra röhögtem,de a végére lekonyult a vigyorom. Könyörgöm,egy globális fenyegetéshez,amit ez az embertelen profitorientált kapzsi világ diktál,miért kell a vallást belekeverni. Még mindig itt tartunk? Több ezer éven át tartották sötétségben az emberiséget a vallással,az sosem volt más,csak egy másik béklyó,egy megkérdöjelezhetetlen szabálykönyv. Amivel és ami okán embereket küldtek a halálba emberek,és nem az isten. Az ilyen hitbuzgó agymosott emberek miatt került háttérbe a tudomány,a technika. Az embernek az önnön magába vetett hite,akarata,minden élő megbecsülése és a szeretet az élet felé lenne az,ami az értelme az egésznek,de jól nyakon lett öntve egy mesével. Egy olyan mesével ami csak ismételt okot ad egymás sanyargatására,megölésére,mert mindegyik bizonygatja,hogy az ö istene az egyetlen és igazi. Márpedig a törikönyvekböl kapásból fel lehet sorolni vagy 10 istenfiát,aki ugyanúgy szüz anyától születve,követökkel körülvéve született és csodákat vitt végbe,stb stb. Ebböl elég sok sokezer évvel öregebb sztori,a legutóbbi ez a jézusos,megelözte Ozirisz és még sorolhatnám. Nyissátok már ki az elméteket,és térjünk vissza az eredeti gondhoz,hogy gátat vetnek az ember önnelátásához.

    1. Egyetértek. És most nézzük meg pontosan, hogy miért is van ez az előkert elleni fellépés.
      Kanadában és az USA-ban a kertvárosi előkertet (front yard) nem védi sehol kerítés, mint Európában szokás, és bár az ingatlan tulajdonosának birtokában van, a terület mindig is hagyományosan díszkertként funkcionált. Szép fákat, bokrokat, nyírt pázsitot látni minden magára valamit is adó kertvárosi részen. Ha végigmegy autóval az ember egy ilyen utcán, kellemes nyugodt rendezett, urbánus környezetet lát. Ez persze nem annak okán van így, hogy ezek az emberek mind ilyen pedánsak volnának, hanem mert többszáz, de helyenként akár 1000 $-os bírságot is kiszabhat az önkormányzat, ha valaki nem tartja karban az előkertjét, pl. nem nyírja a füvet. Nem igaz, hogy egy világméretű összeesküvés miatt tiltják meg a zöldség termelést, hisz a hátsó kertben (backyard) azt csinál mindenki, amit akar. Úgyhogy valóban városképi dologról van szó.

    2. A törikönyvből utalt emberek, úgy voltak Isten fiai, mint te vagy én, és attól, hogy te vagy én meghalunk senkinek nem lesz örök élete. Jézusban tulajdonképpen maga Isten lépett be a mi világunkba, egyszerűen azért mert szeret minket és szerette volna megmutatni nekünk a hozzá vezető utat. Az, hogy más kultúrákban is olvashatsz erről az ígéretről, nem Jézust hazudtolja meg, hanem azt mutatja, hogy régen az emberek tudtak a fontos dolgokról.

      Miért gondolod, hogy, aki hisz az tudománytalan? Szerintem te összekevered az emberek által kreált vallásokat a hittel és Istennel. Az agymosást pedig szerintem nem a hívők végzik, hanem intézmények, legyen az állami, vallásos vagy mondjuk oktatási.

      1. thea talán létezik nem emberek által kreált vallásos hitrendszer is ?
        Én kétlem 🙂

        1. Attila, megmondom őszintén, hogy a vallásos hitrendszerek nem annyira érdekelnek, Istennel való kapcsolatom annál inkább. Ha pedig kétled, az nem is annyira rossz, mert legalább nem azt mondod, hogy tudod. Szerintem járj utána a kétségeidnek. Fontos.

      1. Hát ez az, itt az igazi probléma, nem ott, hogy az előkertekben nem lehet répát termeszteni!

  2. Kedves Ida! Én ezt válaszoltam Neki: ” Igyekszem Atyám….igyekszem,….amióta befogadtam Jézust a szívembe megteszek amit lehet,…de tudód Uram….nem egyszerű újjászületett kereszténynek lenni eme romlott világban, ezért sajnos, elég gyakran követek el kisebb nagyobb botlásokat, amiket aztán hamar meg is bánók, ezek miatt aztán majdnem folyton bűntudatom van és gyakran az az érzésem, hogy nem vagyok Rád méltó…..Uram…..ez az igazság…….túl sok a régi rossz beidegződés.
    Az igazat megvalva Atyám, nagyobb szükségünk lenne most a segítségedre mint valaha…..el kellene egy kis útbaigazítás mindannyiunknak.
    Kérlek hát, terjeszd ki ránk áldó kezed.
    Legyen áldót mindörökké a Te neved…Ámen! “

    1. Kedves Kanku!

      Jakab 3.2 “Mert sok dologban megesünk mindnyájan…..”

      Nem sok keresztény van ( gondolom), aki már elérte azt a szintet, hogy nem tud vétkezni.
      Sajnos akár gondolatban, akár szóban, akár valamilyen tettben, de előfordul. Ilyenkor mindenki azonnal bocsánatot kér. Ameddig bűntudatod van nincs baj.

      Itt hosszabb “litánia “következett volna, de azt mondta az Úr, hogy töröljem ki, és csak annyit írjak, hogy hívd segítségül az Ő nevét!!!!!!
      Jön a kísértés? …Ó Uram én annyira gyenge vagyok, kérlek Úr Jézus segíts!…. Jön Sátán a gondolataival? ua Jönnek a terhek? ua. Jön akármi? ua
      Ne feletsd el Ő harcol értünk!

      Hívő életünk egy része abból áll, hogy megtanuljuk, hogy nincsen bennünk semmi jó. Sőt amiről mi úgy gondoltunk, hogy jó cselekedeteink voltak, arról is megmutatja, hogy mennyire szennyesek voltak. Ez hozza magával, hogy meglássuk,mi abszolút méltatlanok vagyunk a kegyelmére, szeretetére, áldásaira. És tulajdonképen, azt se értjük, hogy mit szeret bennünk.Arra pedig, hogy szolgáljuk Őt, végképp alkalmatlanok vagyunk .Gyengék, gyávák, tehetségtelenek, stb.
      Istennek pedig csak annyi kell, hogy őszinték legyünk. Ha irigynek, gonosznak, kapzsinak…stb látod magad ( mindent Ő mutat meg magunkról nekünk, akkor csak azt akarja, hogy megvalld: …Ó igen Uram , ilyen és ilyen vagyok, kérlek bocsásd meg, és szabadíts meg ettől! ( a szabadítást feltétlenül kérd, (nagyon fontos!!!!!!!!!!!!!!!!!!), mert különben ott fogsz kínlódni azzal a tulajdonsággal,bűnnel ( és folyamatosan belecsúszol) még jó ideig!
      Azt meg végképp soha ne mond, hogy Ó Uram, soha többé nem teszem! Mert akkor a saját erődre kell támaszkodnod, és akkor biztos lehetsz benne, hogy előbb utóbb megint megteszed, hiába nem akarod. A mi erőnk nem elég, hogy a bűn ellen harcoljunk! Sátán ellen se! CSAK AZ ÚR EREJÉRE TÁMASZKODJ)

      VALLD MEG A BŰNT, KÉRD AZ ÚR SZABADÍTÁSÁT,KÉRD AZ EREJÉT, KÉRD A SEGÍTSÉGÉT!

      És keresd Őt imával, (útközben is beszélgess vele) Igeolvasással( kérd a világosságát, kérd, hogy mutassa meg akaratát…stb
      És mindenekért, jó, rossz hálát adj, hittel, mert az Istent szeretőknek minden a javukat szolgálja!!! És dicsérd a Nevét! Van úgy, hogy nehéz elkezdeni dicsérni, mert le vagy törve, de egy két mondat után, már menni fog!

  3. Azert ezek borzasztoan elszigetelt esetek, es nem tudjuk a reszleteket. Vannak olyan haz vagy lako egysegek/ pl a kozelunkben is olyan luxus golf palyas , tornatermes, uszomedences stb/ komplexumok, ahol csak 55 ev felettieklakhatnak, illetve legalabb valakinek 55 felettinek kell lenni. Lehet 80 eves papanak 20 eves felesege.
    Itt a “szegeny” nyugdijasok napkozben kis golf autikkal kozlekednek a golf palyak kozott, uszkalnak, osszejonnek a klubhazban stb. Ilyen helyeken vannak haz illetve kert fenntartasi szabalyok, melyeket minden lako ismer, elfogad es alair. Ezek kozott valoban vannak olyanok, hogy a puccos diszkertekben nem lehet borsot termelni, de arrol mar nem szol a fama, hogz sokszor van hatso kert, ahol viszont azt termel, amit akar.
    Aki megszegi ezeket a szabalyokat azt megbirsagoljak. Nyilvan ilyen helyeken nem akarjak az egyseges kulso megjelenest /melyet kerteszeti szakmunkasok tartanak karban, / itt ott megjeleno konyhakertekkel rontani.
    Egyebkent rengetegen termelnek otthon, kis varoskakban is rengeteg palanta nevelde van, hatalmas kerteszeti uzletek, ahol minde fele bokor, palanta beszerezheto. S az emberek igenis sok sajat termesu gyumolcsot, zoldseget szednek.
    Nekunk is van a teraszon, barataink tobzodnak paradicsomban, eperben stb. En egesz telen es osszel utcai fakrol szedtem narancsot grapefruitot es citromot, sot meg fuget is neha. Viragzik a szedd magad mozgalom, es utcan is lehet arulni.
    Ne feltsuk a telehasu amerikai nepet az ehezestol, boven van mit enniuk, s a szemet mellett , kivalo minosegu elemiszerek is elerhetoek, s termelhetoek is, kiveve ha valami fent emlitett vagy ahhoz feltehetoen hasonlo szabaly azt kizarja.

    1. Kedves Nóra, nem biztos, hogy Ön tájékozott. Azért hogy egyesek még megússzák, azért tudni kell, hogy elindult egy folyamat. Csak azt kell majd enni, amit kap az ember. Méreggel teli élelmeket. Tessék ebbe belenyugodni, ha már így látja a helyzetet.

  4. Nos.
    Megtisztulnak, megfehérednek és megpróbáltatnak sokan, az istentelenek pedig istentelenül cselekesznek,
    és az istentelenek közül senki sem érti; de az értelmesek értik, ( Dániel könyve:12.10 )
    Számomra,eléggé gyanús,és egyértelmű, hogy nincsenek keresztény megmozdulások, tüntetések,vitaműsorok stb…. ahol keresztény vezetők, felszólalnának ezek ellen az ördögi dolgok ellen.
    És az,hogy ők miért nem szólalnak fel, három dolog miatt lehet:
    [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár” trigpos=”below”]
    NEM AKARNAK:

    (Mát 5,16) nem elbújni kellene,csendben maradni,hanem ezek ellen felszólalni ! -nem a kis embereknek hanem a vezetőknek példát mutatva ezzel.

    NEM MERNEK, FÉLNEK :

    1Jn 4.18
    A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet kizárja a félelmet, mert a félelemnek köze van a büntetéshez.
    Aki tehát fél, abban nem tökéletes a szeretet.

    NEM IGAZ,HANEM HAMIS TANÍTÓK, PÁSZTOROK:

    Máté Evangéliuma:24:24
    Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.
    II. Korintus levél:11:13
    Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, akik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat.

    VAGY EGYSZERŰEN CSAK,LANYGOSAK LETTEK ,SEM HIDEG SEM MELEG:

    14
    A Laodiceabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete:
    15
    Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév.
    16
    Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.
    17
    Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:
    18
    Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss.
    19
    Akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.

    TERMÉSZETESEN LEHET HOGY
    ROSSZUL LÁTOM A DOLGOKAT,DE A VÉLEMÉNYEM SZERINT,MI KERESZTÉNYEK,
    ÉS A VEZETŐINK, TÚLSÁGOSAN NAGY CSENDBEN VANNAK….
    A KÉRDÉS, NYITOTT MINDENKI SZÁMÁRA,
    VAJON MIÉRT?
    MIÉRT?
    és ha,ez nem volna elég, legyen ez ,már elég,amit Jézus mondott:
    Máté Evangéliuma:5:14
    Ti vagytok
    a világ világossága.
    Nem rejtethetik el a hegyen épített város.
    ( NEM REJTHETITEK EL !!! )
    [/expand]

    1. Kedves mittenneJezus2012ben?!

      “Nem erővel, nem hatalommal, hanem az Én Szentlelkem által…”
      Mi ezen a földön, csak vándorok vagyunk. Nekünk az összes jogunk a mennyekben van, az Úr Jézusban! Mi ezen a földön bár Isten Királyságát képviseljük, de idegen földön, idegen hatalom földjén mozgunk. Jelen pillanatban, ( amíg Úr Jézus vissza nem tér, hogy átvegye a hatalmat, és létrehozza az 1000 éves királyságot, amikor is mi is együtt uralkodunk vele) folyamatosan az Úrra tekintve, az Ő vezetését, irányítását követve kell járnunk.
      Igen!”…nincsenek keresztény megmozdulások, tüntetések,vitaműsorok stb?. ahol keresztény vezetők, felszólalnának ezek ellen az ördögi dolgok ellen…”
      [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár” trigpos=”below”]
      Testvérem! Ezek a dolgok a lélek, az egó, a test( és nem a szellem) megmozdulásai!
      Hol láttál Te az Igében olyat, hogy amikor Pált, Istvánt, vagy akár melyik más Szentet megköveztek, megvertek, megöltek, stb., akkor keresztények tömegei transzparensekkel felvonulva “tiltakoztak” volna, a megkülönböztetés miatt, vagy a “politikai erők” durva bánásmódja ellen? ….Teljes örömnek tartsátok Atyámfiai, ha….( a keresztények valamelyik háznál összegyűlve imákoztak, könyörögtek…) Az arénáknál se igazán hallottunk, vitaestekről, felszólalásokról “ezen ördögi dolgok” ellen!
      Drága Testvérem! Mi nem tudjuk jobbá tenni a világot! És mint tudod, Úr Jézus se azért jött!( ….mert ne gondoljátok, hogy a világot megmenteni jöttem!…”) Mi azért vagyunk itt, hogy rajtunk keresztül, általunk kijelentse magát a világnak( ehhez pedig az szükséges, hogy rábízzuk magunkat Isten kegyelmére, hogy Szentlelke ereje által átformáljon bennünket az Ő Szent Fia, a Krisztus Jézus képmására. És ez csak abban az esetben valósul meg, ha mi mindig az Ő világosságában állunk( ha hagyjuk, hogy az Ő világossága átjárjon bennünket), ha elfogadjuk azokat az igazságokat, amiket megmutat nekünk magunkról( nem próbáljuk fügefalevelekkel takargatni szégyenünket, nem próbáljuk gonoszságainkat megmagyarázni, ….” hogy, de hát Úram, tudod, hogy én nem vagyok ilyen, én ezt meg ezt, csak azért tettem, mert…..!( megjegyzem, sajnos a keresztények nagy százaléka ilyen)” És főleg nem próbáljuk a ” mások” bűneit felmutatni,hogy …” de hát Úram, engem ítélsz, amikor az a másik mennyivel gonoszabb, rosszabb,gőgösebb, hiúbb, bűnösebb…stb.”)
      És amikor Isten világossága térdre kényszerít bennünket, egyszerűen csak be kell vallanunk bűneinket, gyengeségeinket, hiányosságainkat, alkalmatlan mivoltunkat, bálványainkat ( legelső, és legnagyobb bálványunk, általában önmagunk imádata, ezért is próbálja énünk az összes létező módon kivonni magát az Isten ” ízekig” hatoló világossága elől ( mert nem akarunk megszégyenülni, nem akarunk pucéran állni Isten előtt, de leginkább, saját magunk előtt, nem akarjuk önbecsülésünket, önimádatunkat(amiről mi azt hisszük balgán, hogy nincs is, meg hogy azon már “mi” túl vagyunk), meg az összes többi szennyet, és kérnünk kell a mi Istenünket, hogy bocsásson meg nekünk, tisztítson és szabadítson meg bennünket az Úr Jézus Krisztusért (áldozatáért, …” és megmosták magukat a Bárány vérében…”) , a Szentlélek által, és formáljon az Ő erejével, az Ő szerelmes Fia képmására! …” mert aki elkezdte bennetek a jó munkálását, el is végzi ama napra….” ( persze, ha engedelmesek vagyunk, és megmaradunk Ő benne!)
      A Szentlélek gyümölcsei pedig megtudnak teremni bennünk ( miután megmunkálta Isten a mi szívünket), de ezek soha nem asztalcsapkodások, tiltakozások, felvonulások, vitaestek, konferenciák, sportnapok, “keresztény művészeti hetek”, ” keresztény koncertek” ( testi- lelki dolgok), stb. lesznek.
      Onnantól ( bár személy szerint én megtérésem pillanatától ) kezdve, már csak azt akarjuk, hogy mindig az Úrral legyünk, …”és ahol Én vagyok, ott van az én szolgám is…”, és ha mennünk is kell valahová, akkor odamenjünk, ahová az Úr akar menni. És csak hagyni, hogy az Úr azt tegye rajtunk keresztül ( a Szentlélek által), amit tenni akar! Ha megyünk, megyünk, ha állunk, állunk, ha használ, használ, ha félreállít, félreállít. ( Ő bennünk, mi Ő benne!)

      ….” mert nálam nélkül, semmit nem tehettek…” és …” ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak rajta az építők….” , …” mert minden jó ajándék felülről való…”.

      Vigyázzunk tehát, és őrizzük meg magunkat a világtól, a bűntől, és maradjunk mindig Istenben, és a Jézus Krisztusban a drága Szentlélek által!
      És …imádkozzunk, imádkozzunk, imádkozzunk( ….” és könyörögjetek, hogy méltókká tetessetek arra a napra, hogy megállhassatok….).
      …”Mondassék azért továbbá mindenekért könyörgések….”

      Kívánom az Isten bőséges kegyelmét, és áldását az Úr Jézus Krisztusban, a Szentlélek
      által valamennyiünknek!
      [/expand]

      1. ….És még valami!
        …” alázzátok meg magatokat a Felséges Isten hatalmas kezei alatt, hogy majd annak idején felmagasztaljon titeket…”
        Ne keressünk Testvéreim kibúvókat, magyarázatokat:….” vizsgáld meg, óh Isten az én szívemet….és a fenyítéket ne vond el tőlem…….”, és ” mindenkit megfenyít az Úr, akit Fiának fogad. …és ha fenyítés nélkül valók vagytok….”

        Egyszer, egy nagyon drága Testvér, megkérdezte az Úrat: …” de hát Úram, hogy lesz ez az elragadtatás? Hogyan fogod tudni kiválogatni, azokat akiket elviszel?
        Erre, az mondta neki az Úr:…” tudod Fiam, akik telve lesznek Szentlélekkel, azok felemelkednek. Úgy képzeld el ezt, hogy ez olyan, mint egy mágnes: akinek mennyei dolgokkal van tele a szívük, azok felemeltetnek, akiknek földi, világi dolgokkal, azokat, hiába szeretném elvinni, visszafogja tartani, húzni a föld….!!!!!!!!!”

        1. Drága Ria Testvérnőm!

          Köszönöm imáidat, meghallgattatott. Eljött az a nap, amikor már nem emberi szóval kell beszélnem.( Azért ez alá írok, mert rád is vonatkozik mindaz, amit fent már leírtam’)

          [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár” trigpos=”below”]
          Mond drága Testvérem, te tényleg azt hiszed, hogy Isten olyan emberekre bízza a feddés szolgálatát, akik még a saját kérdésüket is letagadják? Akik megpróbálják, addig csűrni-csavarni a mondandójukat, (nem figyelve arra se, hogy egyik mondatukkal, meghazudtolják a másik mondatukat) hogy úgy nézzen ki mintha ők ” nagyon-nagyon”, csak “mások lennének az értetlenek”, és Ők akarták azt mondani, amit neki mondtak.( nem magam miatt mondom! és nem is az eddigi témánk miatt!)
          Akik azt gondolják magukról, hogy Ők mennyire egyenes, karakán emberek. Ők bizony mindenkinek megmondják a “Szentlélek vezetésében” a “szálkáikat”, csupán abbeli buzgóságból, hogy “el ne vesszenek amazok”.
          Hívőéletem során, azt tapasztaltam, hogy azoknak nem esik egy kicsit se nehezükre mások helyreigazítása, intése, feddése,( kritizálása ) akik maguk soha nem álltak be Isten fényébe, világosságába, hogy megítélje őket. ( ha néha mégis megtörténne, mindig találnak valami “fügefalevelet” amivel eltudják magukat takarni)
          Azok, akik benn állnak Isten fényében( ítéletében), nagyon- nagyon nehezen veszik rá magukat, arra, hogy bárkit is megfeddjenek. ( ha megteszik is, nagyon biztosak akarnak lenni afelől, hogy valóban Istentől van-e!) Azok bizony tudják magukról, hogy mennyire is méltatlanok rá, hiszen ők se különbek, vagy még olyanok se, mint akit inteni kell.
          Ezért kell nagyon “át imádkozni, elkérni” mindent, az Úr előtt, mielőtt bármit is mondanánk. (…”gyorsak legyetek a hallásra, és késedelmesek a szólásra!…”)És kérni is nagyon, hogy mentsen meg az Úr, attól, hogy magamtól beszéljek! ( vagy bármilyen önös érdek, hiúság, vagy bármi nem Istentől való dolog legyen benne!) “Jakab 3.8 De az nyelvet az emberek közül, senki meg nem enyhítheti, oly gonosz állat ez, amelyet meg nem enyhíthetsz, teljes halálos méreggel.( ez egy régebbi Károli fordítás)”

          Gondolhatod, hogy Jakab Apostol már tudta ezt! Meg a többi is. Meg közülünk néhányan.
          Szerinted, amikor a testvéreid közül megfeddsz valakit, és látják, a hajóárbócot kilógni a szemeidből, mit gondolnak rólad ( mennyire használsz vele nekik? Szerintem csak a megbocsátani valót szaporítod nekik.( Tudod az Igeismeret, nem azt jelenti, hogy fejből tudsz minden Igét, ha nem, hogy abból mennyi esett a szívedbe, és mennyi termett ott gyümölcsöt!)
          Nem velem szemben ( bár halványan ott is),( de itt olvastam néhány hozzászólásodat) olyan arrogánsan, világiasan, lekezelően, szeretetlenül válaszoltál néhány hozzászólónak, hogy nem igazán gondolom, hogy az újjászületés mélyen érintett. ( hitetlen nyelven, olyan “beszólogatósnak” mondanák!) Add át magad Istennek. Állj be a világosságába. Kérd, hogy ítéljen meg, szabadítson, gyógyítson meg, és ábrázolja ki benned a Krisztust! ( Más egyikünkön se segíthet! Magunktól pedig nem tudjuk megtenni! )
          Isten soha nem fog erre kényszeríteni bennünket (csak mi kérhetjük tőle), de ha nem engedjük magunkat megítélni, azon az utolsó napon, azt fogja mondani nekünk…”távozzatok tőlem, nem ismerlek benneteket”…
          Ne féljetek ettől, ( bár borzalmas) de Isten mindenképpen tudja, hogy milyenek vagyunk ( Ő nem fog bennünk csalódni, csak mi magunkban). ( nekünk többieknek meg bőven elég, hogy tudjuk, hogy mi milyenek vagyunk, és higgyétek el, alattam már nincs senki! Az előttem lévőnek, meg még a kontúrját se látom!)Csak magadat csalhatod meg, de az meg őrültség! ( …” mert aki szereti az ő lelkét, az elveszti azt…”)
          E nélkül viszont senki nem láthatja meg Isten országát.

          Kedves Szémán Balázs, és többi kedves református, evangélikus, stb. Testvérek!

          …” a Szent Szellem ajándékát pedig meg ne vessétek!..”
          Igen, tudja az Úr, hogy a tévelygéstől féltek. Mert meg is van írva,hogy:…” mindent megvizsgáljatok, ami jó azt megtartsátok…”
          Amit nem tudtok az az, hogy szellemi dolgokat, csak Szellem által tudunk megvizsgálni. Nem a saját okosságunk alapján, mert az lelki dolog. Hiába olvassuk át a Bibliát, Igehelyeket keresve, ha azután a saját eszünkkel (különböző fordítások összevetése, meg az eredeti által ) próbáljuk eldönteni, hogy mi lehet az Igazság.
          Ha valamiben nem látunk világosan ( teljesen mindegy miben), akkor az Úr elé kell vinnünk a dolgot, és kérni tőle, hogy Ő adjon abban a dologban világosságot. Én így szoktam imádkozni( csak példának hozom fel):…. Mennyei Atyám, én ezt ne tudom bevenni, de kérlek téged, ha tőled van a dolog, adj nekem világosságot benne, mert, ha tőled van, akkor én elakarom fogadni tőled, mert mindenképpen a világosságban akarok járni, ahol Te is vagy. És hajlandó vagyok minden dogmát, minden vallásosságot, minden eddig igaznak hitt dolgot átadni neked, hogy azon az úton járhassak, amin Te szeretnél engem járatni. Az Úr Jézus nevében kérlek rá. És köszönöm, hogy megadod nekem.
          Persze, ehhez az is kell, hogy tényleg akard a világosságot.

          Kedves Hitetlenek!

          Szeretném, ha tudnátok, nem térítgetni szeretnélek benneteket. Másutt már leírtam, hogy ezt senki nem is tudja megtenni, csak kizárólag Isten kijelentése által valósulhat meg.
          De el kell mondanom,( mert nagyon kevés idő van a kegyelemből hátra) hogy a megtérés, nem hit vagy érzések dolga! A megtérés akarati döntés. A hitet Isten adja, amennyiben mi úgy döntünk, hogy tudni akarjuk az Igazságot, és amennyiben, ha megtudjuk, akkor onnantól az igazságban,és az igazság szerint akarunk járni. Mint ahogyan minden mást is az Isten ad nekünk.
          Ezért van az, hogy azok akik halottak Jézus Krisztusról, és elvetették Őt ( úgy döntöttek, hogy nem akarják a váltságát, nem akarnak megtérni, nem akarnak Istenhez tartozni, nem akarnak megbékülni Istennel Jézus Krisztus áldozata árán, mert nem akarnak itt a földön világi bűnök és gyönyörök nélkül élni,és bár szeretnék az örök életet, de nem akarnak érte semmiről lemondani) akkor azoknak részük a pokolban lesz, …”ahol férgük el nem hal soha…”
          Na már most, az Evangélíum a következő: ez a világ ítélet alá kerül, az emberek bűnei miatt. Az emberi lélek hallhatatlan. A bűn büntetése a halál. A halál időszaka,( vagyis az örökkévalóság) a pokolban, majd pedig a tüzes tóban lesz eltöltendő.( ez kimondhatatlan szenvedés helye, aminek soha nem lesz vége!)
          De Isten az Ő kegyelméből, Irgalmából, szeretetéből, ajándékba, ingyen adott egy szabadulási lehetőséget azoknak, akik élnek vele, és elfogadják tőle. Ez pedig a Jézus Krisztus. Isten feláldozta a Fiát, és Jézus Krisztus feláldozta önmagát, azért, ( mivel Istennél a bűn vért kíván!)hogy aki elfogadja Őt, annak ne kelljen ítéletre menni, hanem általmenjen a halálból az életre.
          …” mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta érte, hogy aki benne hiszen, el ne vesszen, hanem örök élete legyen…”

          Vagyis a helyzet, a következő: ha nem mondasz igent, nemet mondtál.

          Gondolkozzatok el ezen! Alaposan!
          [/expand]

        2. Drága Kanku, és Többiek!

          Neked azt üzeni az Úr:…” jöjj és kövess engem!”
          Ne törődj vele, hogy mit tanítottak, és hogy mit tanultál. ” gyere kövess Engem, én kifogom magamat, és az akaratomat jelenteni neked!”

          és még ez:….” ma, ha az Ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveiteket…”

          Drága, kedves Csiga!

          Sajnos Te nagyon nagy bajban vagy!
          Azt hiszed, hogy hívő vagy, de igazából közöd se nincs hozzá!
          Sajnos Te csináltál magadnak okkultizmusból, és némi kereszténységből egy vallást. (…mert nem akartak hinni az igazságnak…)
          Sajnos Te hiába várod, az Úrnak napját. Hiába aggódsz a szeretteidért. Ha meg nem térsz, nem fogadod be a szívedbe Jézus Krisztust megváltódnak, ha ki nem dobálsz magadból mindent, amit innen-onnan összeszedtél, és nem szaladsz az Úr Jézus Krisztushoz kegyelemért, és világosságért, akkor nincs remény a számodra!
          Ha igazán hívő lennél, akkor TUDNÁD, hogy a BIBLIA, és csakis Biblia Isten szava, Igéje!
          Ne tévesszen meg, hogy Jézus nevét mondod, vagy ismered. Az ördögök is ismerik, és félnek is tőle! Nagyon! De az amit Te beszélsz, az tőlük van!
          Ha meg akarsz tartatni, akkor ne habozz, ne késlekedj, mert ők nem akarnak elengedni téged, és egyre mélyebbre fognak húzni , amíg már nem lesz erőd kiáltani!!!!
          Az Úr Jézusra kérlek, fordulj meg!

          Még régen olvastam, a New Age alapítójának a haláláról:…” összegyűltek a tanítványai, szerettei az ágyánál, és sírtak. Ő mondta nekik, “ne sírjatok, örüljetek, mert nem sokára eljön értem az én drága megváltóm!” Az utolsó percében, kikerekedett a szeme, eltorzult az arca, és szörnyülködve felkiáltott: ..” de hiszen, ez nem az én drága megváltóm, ez az ördög…” és meghalt!

          Ne gondoljátok, hogy “osztom az észt”, és magamat nem ezekhez tartom!

  5. Hát igen!
    Annak idején a Szovjetunióban alig lehetett bármit kapni( kaja, wc papir, gyűmölcs, szappan stb.). Az emberek egésznap sorbanálltak, ha azt halották, hogy “valami érkezni fog” valamelyik üzletbe!
    Jól működött!
    A sorok tele voltak besúgókkal, (ha valaki hangosan panaszkodott, már mehetett is mint “rendszerellenség” biróság elé, utána Gulág. Nem sokan panaszkodtak. Tulajdonképpen mindenki elégedett volt! (senki nem mert senkinek semmit mondani, mert hát kitudja….)

    Most pedig, ha utána számolunk: 93 nap néhány tő paradicsomért, akkor egy gyűmölcsfa mondjuk 25 év…..

  6. egészen döbbenetes ez a tendencia…
    nem tudom, hogy valami maradi buta szabályozás miatt egyedi ez az eset, vagy tömegesen, tudatosan szüntetnék meg a génmentes és adalék mentes (értsd: egészséges) élelmiszerhez jutás legkisebb lehetőségét is?

    nyilván USA/Kanadában az a cél, hogy kiszolgáltatott legyen a nép az élelmiszerre….Monsanto cég génkezelt, sterilitást és elbutulást okozó búzája/kukoricája legyen az egyedüli forrás…..

    ha ma egy USA farmer magokat mer eltenni a termésből, hogy majd jövőre azzal tudjon vetni börtönbe kerül.

    kormány által hitelesített (génkezelt) búzamagot lehet csak venni!

  7. Annyit szeretnék kérdezni,ide még nem írtam,de kivből kérdem,aki írja ezeket : USA-ban élsz vagy Amerika más területén,mert rengeteg hír származik Amerikával és főleg USA-val kapcs.Illetve gondolom különböző külföldi oldalakról is vannak ezek a hírek:Melyek ezek és mennyire megbízhatóak?Én magam mostanság napi rendszerességgel nézegetek ide,mert látom,hogy folyamatosan frissül és kíváncsi vagyok mi zajlik és milyen ütemben.Majd kérlek válaszolj a kérdésekre,ha nem titkos és publikus.Köszi előre is.

    1. Magyarországon 🙂
      Azért tűnhet másképp, mert globális folyamatokról írunk és a legtöbb oldal, amit figyelünk nem itteni, azonkívül csapattársunk, Joe, amerikai.
      A magyar vonatkozások is nagyon fontosak, ebben sokszor a látogatók segítenek linkek formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend