Gazdasági válság, Globális valuta @hu, Kiemelt

Az euró hanyatlása egy hosszú távú világuralmi terv része

Forrás: Global Research

Az európai vezetők erőfeszítései, ennek a rengeteg egymástól annyira különböző országnak a beleerőltetésére egy merev pénzügyi ketrecbe, eleve kudarcra van ítélve. Ez azonban a globális világvaluta bevezetésére kialakított hosszú távú terv része, ami semmi egyébre nem jó, minthogy még több nyomort hozzon a hétköznapi embernek.

Egyre többen gondolkoznak el azon, hogy ?Vajon hová tették az európaiak az eszüket, amikor elfogadták az egységes európai valutát??

Prokrusztész a görög mitológiában Poszeidón fia volt, aki áldozatait az ágyába fektette, és megkínozta: Ha áldozata nagytermetű volt és kilógott az ágyból, akkor levágott belőle, hogy éppen beleférjen. Ha alacsony volt, akkor addig nyújtotta, míg az ággyal azonos hosszúságú nem lett.

A ?mindenkinek egyméret? ókori története úgy tűnik visszatért a XXI. században, ahol az európaiakat sikerült rávenni, hogy magukra vállalják ezt az égbekiáltóan ellentmondásos koncepciót, amit ma eurónak hívunk.

A franciák és németek által kitalált, az angolok által bojkottált, a svájciak által lenézett, a németek által kezelt és a többiek által elfogadott közös valuta nem más, mint a boldog tudatlanság mintaképe, ami most végre ledobta álarcát, hogy mindenki megláthassa ocsmány képét: egy lehetetlen mechanizmust, ami kizárólag az elit bankároknak kedvez, minden dolgozónak pedig nagyon rossz.

Ez az álarc egészen mostanáig képes volt elfedni az óriási és szinte mindenre kiterjedő ellentmondásokat: a 17 eurózóna tagállam relatív méretét, erősségeit, profilját, életstílusát, történelmét, gazdasági tulajdonságait, munkaügyi politikáját, nyugdíjrendszerét, iparát, emberi és természeti erőforrásait, Németországgal és Franciaországgal az egyik, Görögországgal, Portugáliával és Írországgal a másik oldalon.

Nem először mondjuk, hogy az euró szavatossági ideje hamarosan lejár. A 10 évvel ezelőtti születésekor segédkező eurokraták talán kicsit hosszabb életet reméltek számára, esetleg abban bíztak, hogy megéri a felnőttkort. Azt azonban a kezdetektől tudták, hogy egyszer meg kell halnia, hiszen éppen ecélból hozták létre.

Az euró ugyanis nem a végcél, hanem egy átmenet, mondhatni híd a sokkal ambiciózusabb globális valutához, amit a hatalmi elit által irányított globális központi bank hivatott majd kiadni, amikor eljön az ideje.

A probléma, amivel szembenézünk, hogy a 2008-ban Európát ért pénzügyi hullámverés mára egy igazi pénzügyi cunamivá dagadt, ami az egész euró rendszert elsöpörheti és ez még csak a bajok kezdete.

A mai euró probléma a különböző szuverén gondok egyik variánsa, mivel amikor egy ország vezetői úgy döntenek, hogy felelőtlenül átengedik országuk szuverenitását vagy annak egy részét, legyen az monetáris, politikai, pénzügyi, gazdasági, igazságügyi vagy katonai, jobban teszik, ha átgondolják, mit tesznek, és mik lehetnek tetteik közép és hosszú távú következményei.

A nemzeti szuverenitás átengedése azt jelenti, hogy valaki más, valahol máshol hozza majd meg az országra vonatkozó döntéseket más emberek érdekei alapján. Amíg az érdekek egyeznek nincs gond, de amint a felek érdekei eltérnek egymástól hatalmi harc alakul ki. A hatalmi harcokban pedig egyetlen közös tényező van minden esetben: az erősebb győz.

Az eurózónában óriási hatalmi harc alakult ki. Vajon ki fog győzni? Ki fogja ráerőltetni a követendő politikát a másikra? Németország Görögországra vagy fordítva? Franciaország Portugáliára vagy fordítva? Nagy-Britannia vagy Spanyolország? Németország vagy Olaszország?

Ez pedig csupán a nyilvánosság számára is látható frontvonal. Ott van még az árnyaltabb, kevesebb médiafigyelmet kapó magánfront, ahol az igazi globális hatalmi döntések születnek.

Olaszország új miniszterelnöke, Mario Monti vajon az olasz nép érdekei szerint hozza majd döntéseit vagy az Európában egyébként is általa elnökölt Trilaterális Bizottságban ülő mega-bankároknak engedelmeskedik? Ugyanezt a kérdést feltehetjük az új görög miniszterelnök, Lucas Papademos esetében is, aki szintén tagja a Trilaterális Bizottságnak. De akkor már ne hagyjuk ki a többi EU kormányt sem, ahol az igazi hatalom szintén a Trilaterális Bizottsági, Bilderberg, Világgazdasági Fórum és Chatham House tag bankárok, iparmágnások és médiacárok kezében van.

A globális elit mindent megtesz annak érdekében, hogy az euró minél tovább megmaradhasson a majdani világvaluta féle vezető úton, ami előbb-utóbb az euró és a dollár helyébe lép. Ehhez hozzátartozik mindkét valuta irányított összeomlása is, miközben teljes erővel épül a ?globális dollár? vagy valami hasonló új ellentmondásos pénznem irányába vezető sárgaköves út.

Az amerikai dollár összeomlását nem lesz nehéz kivitelezni: nem kell hozzá egyéb, mint felszólítani a fővonalas médiát, hogy kihirdesse a dollár hiperinflációját és a király meztelenségét mindenki beismeri.

Vajon itt tartunk már? Talán még nem. Abban biztosak lehetünk, hogy addig lesz még néhány mentőintézkedés, egy-két pénzügyi kemoterápia az euró és a bankok megmentése érdekében, bár láthattuk, hogy egyiket sem lehet megmenteni, csak inkább valahogy mesterségesen életben tartani.

Kérdésem tehát a görögök, olaszok, spanyolok, portugálok, írek, de még a franciák és a németek számára is a következő: Engedelmeskedtek Prokrusztész felszólításának és lefekszetek Brüsszelben felállított ágyára?

Előző posztKövetkező poszt

9 hozzászólás

  1. Gabriella!maximálisan osztom Kanku véleményét!Ez egy nagy nagy becsapás!Az új világrendet propagálják csak alattomos sunyi módon.

    1. Kedves Gaabriella, Itt sokunknak kinyilik a bicska a zsebunkbe, amikor azt halljuk, hogy VENUS PROJECT, Zeitgeist, Jacque Fresco, Peter Joseph vagy Roxanne Meadows. Ezek az emberek a, meg ha indirekt uton is, de a haterhatalomnak dolgoznak, a megteveszto propaganda filmjeikkel, mozgalmukkal. Ezek filmek uzeneteit egy pillanatig se vedd komolyan, ugyan is egy tejesen mas szandek huzodik meg mogotte. Egy olyan futurisztikus vilagkepet propagalnak, amiben az emberek szabadon, gond nelkul es boldogan elhetnek mig meg nem hallnak, mert a fejlett technologia mindent elvegezz helyettunk es mind ezt a kimerithetetlen, kornyezetbarat alternativ energiak felhasznalasa mellett,……hat nem gyonyoru? De, tulsagosan is, ha pedig valami tul jo, akkor ott valami csalas van, az egyszer biztos. Es mit kernek tollunk ezert cserebe, semmit…csak annyit, hogy bizzuk ra magunkat az okos es jo indulatu tudosokra, szakemberekre es a hitechnologiara. Persze, ezekben a filmekben bemutatnak sok igazsagot is, olyan igazsagok, amirol a tv-ben sosem bezelnek es aki nem tudja ezeket a dolgokat, azok hajlamosak bedolni a “megoldasnak”….veszelyes dogok ezek…..
      Inkabb ezeket nezd meg, 5 resbol all…itt az elso resz

      http://www.youtube.com/watch?v=bf0IIZIBz1s

      Remelem nem sertettelek meg, de nekem ez a velemenyem.

  2. Itt az ideje fizikai aranyba fektetni! Aki teheti nyisson aranyalapú számlát! Van rá lehetőség! Aranyban vezetik a számlát, így nem inflálódik. Ideje ezeket a játékpénzeket (Euro, Dollár) magunk mögött hagyni és visszatérni az elinflálhatatlan aranyhoz.

    1. blasio! a bankok( irányítói!) nagyon értenek a pénz lopáshoz de az aranyat is szeretik, tedd csak be hozzájuk, így elsőkézből fogsz tudni nekünk beszámolni majd, a nem túl távoli jövőben hogyan nyúlták le az aranyadat,… de az is lehet, hogy az állam lesz a gyorsabb és “az ország súlyos helyzetére való tekintettel” államosítja, befagyassza, zárolja, lefoglalja azt,..válaszd ki a hozzád közelebb álló kifejezést. …… blasio…higgy nekem!… hagyd az aranyat és vegyél inkább 30-50db szárnyast(amíg még megfizethető és elérhető), vető magokat, mert azt beszélik hogy a jövő valutája, a tyúk tojás lesz 🙂

      1. A fizikai arany azért még egy jó ideig biztos támasz lesz (mellékesen jegyzem meg, hogy rövid-közép távon keresni is fogsz vele), de csakis fizikai aranyban gondolkozz, amihez csak te férsz hozzá. Tehát nem ETF értékpapír meg bank majd gyűjti neked… baromságok. A végén kiderül, hogy nincs is meg. Volt rá példa mostanában. A fizikai sem egyszerű, nézz csak utána a heti híreknek – Aranyközpont Zrt csődje

        1. Tevedes!

          Komoly valsag eseten az allam lesz az, aki eloszor kirabol. Valutat es aranyat be kell szolgaltatni komoly szuksegallapot es allamcsod eseten, kivegzes terhe mellett…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend