Gazdasági válság

A kínai összeomlás a tervek szerint halad

Forrás: The Daily Bell

A Foreign Policy Magazin néhány napja a következőket írta Kínáról:

Az amerikai nagykövet szerint a kínai helyzet ?nagyon nagyon kényes.? A kínai nép egyre frusztráltabb, elegük van a kínai kommunista pártból és az ország politikai helyzetéből, ami Gary Locke, az Egyesült Államok kínai nagykövete szerint ?nagyon nagyon kényes.? ?Szerintem a nép igazi hatalommal bír Kínában és az emberek között egyre erősödik a frusztráció a kormány működése, a korrupció, az átláthatóság hiánya és az embereket napi szinten érintő kérdések elhanyagolása miatt,? nyilatkozta Locke az NPR-nak szerdai washingtoni látogatása során.

Mi is volt az elit üzenete számunkra Kínával kapcsolatban az elmúlt évek során? ?Úgy gondoljátok, hogy Kínában kényes a helyzet? Szerintünk pedig ez egy sikertörténet.?

Mivel (a Daily Bell-nél) már sok éve mondjuk, hogy Kína 1,4 milliárdos lakossága a közmondásból ismert vékony jégen táncol, meglepődtünk, amikor hirtelen egy fővonalas forrás arról ír, hogy Kínában lázadás törhet ki. A cikk a milliók által olvasott Drudge Riport oldalon is megjelent, ahol mindig vigyáznak nehogy cikkeikkel átlépjék a kormány által meghúzott láthatatlan vonalat. A szeptember 11-i támadás ?hivatalos? magyarázatát megkérdőjelező írásokat például  soha nem találunk náluk.

Ebből kiindulva arra lehet következtetni, hogy az elit szerint a ?kínai csoda? fenntarthatatlanná vált és ideje erről a nyilvánosságot is értesíteni. Elvégre nem tenne jót a fővonalas média hírnevének, ha a világ legnagyobb országának összeomlását nem vennék észre.

Márpedig Kína össze fog omlani, efelől nincs kétségünk. Legyen az gazdasági vagy politikai összeomlás, netán csak hatalmi központjainak deflációja, a kínai nép egy új korszak kezdetén áll. Ez a ?kezdet? természetesen tág fogalom. Jöhet holnap vagy egy évtized múlva.

Az összeomlás azért biztos, mert Kína már nem sokáig lesz képes hatalmának létjogosultságát alátámasztani. Nincs se morális, se katonai se gazdasági létjogosultsága, csupán egy hallgatólagos egyezségnek köszönhetően vannak hatalmon. Amikor azonban a gazdaság helyzete meginog, márpedig megingott, akkor ez az egyezség megkérdőjeleződik.

Kezdettől fogva merész elképzelés volt azt gondolni, hogy hatalmukat a kapitalizmus felé történő elmozdulás segítségével fenntarthatják, hiszen ez a kínai kommunista hatalom alapját ásta alá. A kapitalista modell látszólagos sikere megkérdőjelezi a kínai kommunista modell létjogosultságát. Ezt valószínűleg ők is tudták, de nem volt választásuk.

A legtöbb játékban a játékosoknak három ?dobásuk? van. Kínában először jött a ?kiugrás?, amibe 50 millió kínai mondhatni éhen halt. Ezt követte a Tienanmen téri vérengzés, ami megmutatta az öreg párttagok elszántságát. Végül jött a ?kínai csoda?, fokozatosan engedve a rögzített árak szorításán, míg az egész gazdaságot át nem állították.

Kína szinte a ?szabadpiac? szinonimájává vált. Azt mondták nekünk, hogy Kína vezeti majd el a világot a bőség és szabadság felé és a XXI. század legfőbb hajtóereje lesz. A nyugatnak megtanították, hogy a kínai csoda hajtóereje – a hatalomelvűség és a kereskedelem kombinációja – nagyobb erővel bír, mint a nyugati ?szabadság?.

Természetesen a nyugat nem szabad, a kínai modell pedig a központi banki stimuláción alapul, ami a sztratoszférába repítette az országot. Az egész nemzetet a semmiből előállított pénz hajtja, olyannyira, hogy ma már a tájképet sormintaszerűen elhelyezett üres városok tarkítják.

Eközben persze az elnyomás változatlanul folyik. A kínaiak annyira kétségbeesetten próbálják befektetni délibábszerű vagyonukat valami kézzelfoghatóba, hogy már a rothadó üres városokban üresen álló penészes ingatlanokkal is megelégszenek, sőt, kettesével, hármasával veszik azokat. Eközben a kínai kormány bezáratta az aranybörzéket, nehogy a nép pénze aranyba és ezüstbe vándoroljon.

Próbáljuk távolabbi perspektívából, objektívan szemlélni a kínai gazdaságot és meglátjuk, hogy a valóságban a kormány irányítja szinte az összes nagybankot és a színfalak mögött működő nagy társaságokat. Nem sok különbség van a mai Kína és a régi Szovjetunió között.

A legfontosabb különbség a központi banki rendszerben rejlik. Az angloszféra elit eredetileg bizonyára a diktatórikus elvek alapján működő gazdaság mintaképének szánta Kínát. Nyilván elérték, hogy a párt öregjei megnyissák a pénzcsapokat.

Ez egy ideig működött, ám a monetáris ösztönzés szavatossága egy idő után lejár. Ez egy kőbevésett alapszabály. A semmiért nem adnak semmit. Ingyen pénzt akarsz? Akkor számíthatsz egy csepp inflációra.

És pontosan ezt kapta az átlag kínai. Az utóbbi időben az ingatlan- és élelmiszerárak 40%-kal emelkedtek, és ezek csak a hivatalos adatok! A valóság minden bizonnyal sokkal rosszabb, mint ahogyan a korrupció mértéke is. Ezt a rubinvörös (vagy tűzpiros?) gazdaságot a kommunista párt irányítja.

A visszaélések, korrupció és egyéb turpisságok valószínűleg minden kínai számára nyilvánvalóak. Az árak és kamatok növekedésével, a munkanélküliség emelkedésével, a nyugati keresletcsökkenés miatti gyárbezárásokkal az ?egyezség? szép lassan szertefoszlik.

Az amerikai külügyminisztérium, az AYM programon keresztül (az USA által szponzorált Fiatalok Szövetsége Mozgalom, amelynek célja létező rezsimek megdöntése forradalmak kirobbantásával) számos rezsim megdöntésében sikerrel járt már a közel-keleten. Tunézia, Egyiptom, Szíria és Líbia mind ízelítőt kaphattak már a receptből. A folyamat minden esetben a ?nép? elégedetlenségével indul.

Kína esetében ez valószínűleg igaz is. Azt azonban könnyű elképzelni, hogy az elit a meglévő elégedetlenséget kihasználva tovább szítja a problémát. Vajon van annyira arcátlan az elit, a City, Washington, a Vatikán és Tel-Aviv, hogy megkockáztassanak egy kínai felkelést? A múltban volt már rá példa.

Az országok, népek és civilizációk csupán játékszerek a világot irányító maroknyi bankárcsalád számára. Több száz éve mesterkednek tervük megvalósításán. Az Internet-forradalomnak köszönhetően az utóbbi időben néhány kétségbeesett lépésre szánták el magukat, hogy az új világrendet minél előbb bevezethessék. Egyre több diktatórikus törvényt hoznak, egyre több ?biztonsági? intézkedést vezetnek be a nemzetközi utazások terén, de leginkább egyre többször üzennek hadat a ?terrorizmusnak? a legapróbb provokációra is.

Az elit és Kína jelenleg szoros együttműködésben dolgozik, hiszen Kína sok ezermilliárd dollár és euró nyugati hitel tulajdonosa, azonkívül a Kína, Amerikai és Európa közötti kereskedelem tartja életben a gazdaságot. Azonban az elit egy soha nem látott világméretű válság elindításán ügyködik, hogy válaszként végre bevezethesse a világkormányt.

A kérdés tehát a következő: Vajon a szinte elkerülhetetlen kínai összeomlás a szabadság új korszakát hozza el Kínának vagy a diktatórikus trendeket fogja erősíteni? Vajon képes lenne az elit irányítani egy ilyen ?új? kínai forradalmat vagy elszabadulna a pokol, amint az Európában és az Egyesült Államokban történik?

Nem tudjuk mi lesz Kínában, de az biztos, hogy a ?kínai csoda? igen gyenge lábakon áll és a kínai kormány komoly igyekezete ellenére a gyengítésben az Internet is kiveszi részét. Amennyiben a hatalom a forradalomban látja a megoldást, jobb ha megkapaszkodunk, mert az út rázós lesz.

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

 1. Remélem összeomlik, mint az egész hamis alapokra épülő világ. Akkor lehet majd új kezdet. Ujgur testvéreinknek pedig addig is kitartást.

  🙂

 2. Lehet, hogy USA és Izrael nagy örömmel látnák Kína bukását (nem véletlen kritizálták ezelőtt egy évvel Kínát a facebook kitiltása miatt, mert így nem tudnak elég jól bomlasztani) és ezért megint beindítják a propagandagépezetét, aminek semmi köze a valósághoz, hogy elősegítsék a belső felkelést forradalmat Kínában és Oroszoknál, mint ahogy teszik és tették ezt Egyiptomban, Líbiában, Szíriában és az összes többi “forradalmi” országban. Sunyi egy módja az ellenség likvidálásának. Éppen ők hivatkoznak emberi jogokra és békefenntartásra. Elrendelnek egy légtérzárat és sokszoros túlerővel letarolják az ország vezetését a civilekkel együtt, amiről megy a nagy hallgatás.
  Ők avatkoznak be, akik nem veszenk részt az atomfegyver korlátozásban, nem engedik az atomfegyvereik ellenőrzését, drasztikus népírtást követnek el, saját polgáraik számára koncentrációs tábort építenek, ha valaki tüntet, akkor oda bevihetp, kínozhat és kinyírható legyen bírósági tárgyalás nélkül.

  Ők beszélnek demokráciáról és emberi jogokról!

  100-szor inkább Kínában élnék, mint USA-ban, a látszatdemokráciában.

  USA csak azért beszél Kínáról, hogy elterelje a saját bajairól a figyelmet, a mindenhol folyó tüntetésekről, ami lassan polgárháborúba torkollik, még anélkül is, hogy ott a sunyi facebook lázítással gerjesztenének forradalmat. Röhejes egy ország!

  Persze, hogy támadják Kínát, hiszen tőle függ mindenki jövője, hiszen az USA, Eu állampapírok, adósságok nagy része Kína kezében van és bármikor bármelyik tömeges piacra dobásával egyszerre rokkanthatja meg USA-t és szövetségeseit és biztos vagyok abban, hogy meg is fogja tenni, ha sokáig próbálkozik vele (vagy szövetségeseivel: Irán, Oroszország) Izrael és USA.

  Kína nem lesz hülye, ha beavatkoznak a saját vagy szövetségesei belügyeibe – ezt az oroszok egyértelműen jelezték -, azonnal kivéreztetik a bankos maffiabrigádot (USA, EU, Svájc, Izrael).

  Nyikkani sem lesz idejük.
  Adja Isten, hogy mielőbb megtörténjen!

  1. “Persze, hogy támadják Kínát, hiszen tőle függ mindenki jövője, hiszen az USA, Eu állampapírok, adósságok nagy része Kína kezében van és bármikor bármelyik tömeges piacra dobásával egyszerre rokkanthatja meg USA-t és szövetségeseit és biztos vagyok abban, hogy meg is fogja tenni, ha sokáig próbálkozik vele (vagy szövetségeseivel: Irán, Oroszország) Izrael és USA.

   Kína nem lesz hülye, ha beavatkoznak a saját vagy szövetségesei belügyeibe ? ezt az oroszok egyértelműen jelezték -, azonnal kivéreztetik a bankos maffiabrigádot (USA, EU, Svájc, Izrael).”

   LÉNYEGLÁTÓ GONDOLOD HOGY AZ ELIT, A ROKEFELLER BANKÁRCSALÁD NINCS OTT MOSZKVÁBAN, ÉS KÍNÁBAN? NINCSENNEK OTT KAPCSOLATAIK? OROSZORSZÁGBAN IS SZERINTEM SOK ZSIDÓ ÉRDEKELTSÉG VAN!
   AZ EGYÉRTELMŰ HOGY EURÓPÁT MÁR MEGHÓDÍTOTTÁK ÉS SZINTE TELJESEN AZ ÖVÉKÉ.
   BÁR ÚGY LENNE HOGY KÍNA, IRÁN, A KELET (TÖRÖK, STB.) OROSZORSZÁG MÉG EGY KIHÍVÁS NEKIK.

   AZ ELŐZŐ CIKKEKBE EMLÍTÉS ESIK HOGY A VILÁGKORMÁNY FŐ TÁMOGATÓJA, ÉS A FŐ KIVITELEZŐJE OROSZORSZÁG LESZ!
   AKKOR MÉGISCSAK KÓPERÁLNAK AZ OROSZOK A ROKEFELEREKKEL JÓL LÁTOM?
   BÁR NEM ÍGY LENNE…..

   1. Kedves Janes,

    Persze, hogy mindenütt ott vannak a zsidók és sokmindenki van a kezükben – bár egyre kevesebben -, de pont azért utálják Putyint is. Ezért szerveznek ellen folyamatosan tüntetéseket a zsidók, mert ő keményen el kezdet tisztogatni őket a magas pozíciókból. Ezt nem nézik jó szemmel. Azt sem, hogy egyértelműen szembehelyezkedett a zsidó érdekeltségekkel, Kína és Irán oldalán.

    A zsidók, világuralmi tervei már romokban hevernek. Megvolt, sikerült majdnem, de közbeszóltak az Égiek!

    Éppen most olvastam, hogy már India is (Orosz, Irán, Japán korábban) csatlakozik és kivonul a dollármentes klubhoz. Szerinted ez a dollárnak és USA-nak milyen lesz? Ez pontosan az Irán olajembargó elleni intézkedések. USA és az EU ezzel durva öngólt lőtt, Ázsia hülye lenne mellé állni és így ők is majd drágábban kapják az olajat, most amikor minden dollár áés Euró számít.
    Mi is hülyék vagyunk, mert mi is még többet fogunk így fizetni a benzinért és az energiáért. Tehát USA kitalál valamit és mi fizetjük meg az árát.

    Mondjuk én Japánon meglepődtem, de örülnék, ha őt is üdvözölhetnénk a józanok csapatában.

    Persze, mindenki benne volt (!) a Rockefeler bizniszbe sokáig, de ne felejtsd el, hogy vannak még emberek és vannak akik képesek belátni, hogy az az út amin eddig jártak az senkinek sem jó!

    Én biztos vagyok abban, hogy az Orosz, Kínai, Iráni összefogás az antikrisztus USA, Izrael, Eu ellen fel tud lépni és együtt sokkal erősebbek a rokkantak csapatánál.
    Ebből a szempontból Orbán lépései (IMF-fel, EU-val szemben) ébredezőnek tekinthető.
    Az lesz megint a baj, hogy megint két lovat akar megülni, de ez nem megy.

    Az Eu már csak egy nem létező fogalom! Oroszok – a szegények – segélyezik az Eu-t? Ez ezelőtt egy-két éve viccnek elment volna, ma pedig az igazság.
    Igen, de csak azért segélyezik, mert a kereskedelmük fele ide irányul, tehát ha nem teszik, akkor piacuk felét vesztik el egyik napról a másikra és szerintem a Németek józanodásában bíznak még.

    Oroszország hál Istennek egy percig sem fognak tétovázni, ha fellép az EU (Nato) Irán ellen fegyveresen.
    Én még bízom a németek józanságában is, hogy tudni fogják melyik a jó oldal!

    Nyugodj meg, az igazság szempontjából biztosan nagyon jól haladnak a dolgok, persze ebből Magyarország nem biztos, hogy jól fog kijönni, főleg, ha a NATO oldalán Irán vagy Oroszok ellen állít fel rakétákat.

    Amúgy már a zsidók tömegesen utaznak és költöznek ki USA-ból, EU-ból, Új-Zéland és Ausztrália irányába, mert azt gondolják ott nem lesz háború, fosztogatás és kivégzés.
    Én azért ebben nem vagyok olyan biztos.

    Én nem bánom ha meghalok csak végre az igazság győzőn már.

 3. Lehet Marxnak igaza lesz, A kommunizmusnak a legfejlettebb államokba kell kitörni? Platon 2500 éve: “A gazdagok nem képesek háborút viselni, mert kevesebben vannak, ha felfegyverzik a tömeget, rettegniük kell tőle!” De a tömegek nem olvasnak Platónt! Dózsa lázadás 1514, 70000 embert gyilkoltak le, jutalma Mohács!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend