Minden gyógyszerrel szemben rezisztens tuberkulózis Indiában

Járványok
január 22, 2012 Közzétette: Thea 934

Forrás: NewScientist.com

Az indiai Mumbaiban egy minden létező gyógyszerrel szemben rezisztens tuberkulózis ütötte fel a fejét a lakosság körében.

„Eddig 12 megerősített esetről tudunk, akik közül hárman haltak meg idáig,” mondja Zarir Udwadia, a Hinduja kórház orvosi kutatóközpontjának vezetője Mumbaiból, aki annak az orvos csoportnak is a vezetője, amely négy esettel kapcsolatos diagnózisát a napokban jelentette meg.

A betegség felbukkanása egy ilyen sűrűn lakott városban komoly aggodalomra ad okot, mivel ilyen körülmények között a betegség nagyon gyorsan képes terjedni.

„Tudjuk például, hogy az egyik beteg megfertőzte a saját lányát,” mondta Udwadia a New Scientist-nek. „A becslések szerint egyetlen tuberkulózisos beteg 10-20 másik embert fertőz meg egy év alatt és nincs okunk azt feltételezni, hogy ez a törzs kevésbe lenne ragályos,” figyelmeztet a kutató.

A betegek kilátásai nem túl jók. „A teljes karantént leszámítva, tehát megvárni, amíg a betegek már nem fertőznek, ami sajnos nem praktikus és nem is kivitelezhető megoldás, semmit sem tehetünk a továbbfertőzés megakadályozására,” mondja Udwadia.

A legfőbb aggodalmunk az, hogy továbbterjedve a tuberkulózis ismét gyógyíthatatlan betegséggé válik és a betegeknek nem lesz más választásuk, mint gyógyszerek helyett saját immunrendszerükben bízni a betegség leküzdésére, mint száz évvel ezelőtt.

Ezeket olvastad már?

Kövess minket

6 hozzászólás ehhez: “Minden gyógyszerrel szemben rezisztens tuberkulózis Indiában”

 1. kanku szerint:

  Tudjunk róla,…. én nem mondom, hogy kísérlet csak azt mondom, hogy van már ilyen is,…. volt már ilyen a 60′ években? mondani mindent lehet, de vajon igaz e?

  http://index.hu/tudomany/2012/03/22/rejtelyes_zombijarvany_tort_ki_kozep-afrikaban/

 2. Danger szerint:

  Erdekes , hogy pont most es pont Indiaban tort ki ez a jarvany. Csak nem azert fertoztek meg oket , mert Nem hajlandoak az irani nyersolajat mellozni ? sot meg bartel kereskedelmi szerzodest is kotottek. Az az hogy szembe szalltak a vilag elittel.
  Nem nehez eszrevenni az osszefuggeseket.
  Pusztuljon az NWO es a Bild. csoport !

 3. adaware szerint:

  “Nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy a születésszabályozás lenne za egyedüli módszer a népszaporulat megállítására…A háború eddig kiábrándítónak bizonyult ebben a vonatkozásban, de egy bakteriológiai háború talán eredményesebb lehet…Ha világméretű pestisjárványt lehetne okozni legalább egyszer minden nemzedék életében, akkor a túlélők nyugodtan szaporodhatnának, nem okoznának vele túlnépesedést földünkön.”

  Lord Bertrand Russel
  “A tudomány hatása a társadalomra”

 4. cink szerint:

  Ha minden gyógyszerrel szemben rezisztens, az csak úgy lehetséges, hogy bizonyos körök utasításának megfelelően, előre kitervelten és laboratóriumban állították elő, ( a népességszámot csökkenteni szándékozók céljai szerint ) mint már korábban sok más veszélyes “járvány” kapcsán történt. – Sebaj, kitalálnak majd rá egy “védőoltást”, (nem ingyen) amely – ha lehetséges, – még több halálos áldozatot szed!

Add Comment Register

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.