Járványok

Minden gyógyszerrel szemben rezisztens tuberkulózis Indiában

Forrás: NewScientist.com

Az indiai Mumbaiban egy minden létező gyógyszerrel szemben rezisztens tuberkulózis ütötte fel a fejét a lakosság körében.

?Eddig 12 megerősített esetről tudunk, akik közül hárman haltak meg idáig,? mondja Zarir Udwadia, a Hinduja kórház orvosi kutatóközpontjának vezetője Mumbaiból, aki annak az orvos csoportnak is a vezetője, amely négy esettel kapcsolatos diagnózisát a napokban jelentette meg.

A betegség felbukkanása egy ilyen sűrűn lakott városban komoly aggodalomra ad okot, mivel ilyen körülmények között a betegség nagyon gyorsan képes terjedni.

?Tudjuk például, hogy az egyik beteg megfertőzte a saját lányát,? mondta Udwadia a New Scientist-nek. ?A becslések szerint egyetlen tuberkulózisos beteg 10-20 másik embert fertőz meg egy év alatt és nincs okunk azt feltételezni, hogy ez a törzs kevésbe lenne ragályos,? figyelmeztet a kutató.

A betegek kilátásai nem túl jók. ?A teljes karantént leszámítva, tehát megvárni, amíg a betegek már nem fertőznek, ami sajnos nem praktikus és nem is kivitelezhető megoldás, semmit sem tehetünk a továbbfertőzés megakadályozására,? mondja Udwadia.

A legfőbb aggodalmunk az, hogy továbbterjedve a tuberkulózis ismét gyógyíthatatlan betegséggé válik és a betegeknek nem lesz más választásuk, mint gyógyszerek helyett saját immunrendszerükben bízni a betegség leküzdésére, mint száz évvel ezelőtt.

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

 1. Erdekes , hogy pont most es pont Indiaban tort ki ez a jarvany. Csak nem azert fertoztek meg oket , mert Nem hajlandoak az irani nyersolajat mellozni ? sot meg bartel kereskedelmi szerzodest is kotottek. Az az hogy szembe szalltak a vilag elittel.
  Nem nehez eszrevenni az osszefuggeseket.
  Pusztuljon az NWO es a Bild. csoport !

 2. “Nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy a születésszabályozás lenne za egyedüli módszer a népszaporulat megállítására…A háború eddig kiábrándítónak bizonyult ebben a vonatkozásban, de egy bakteriológiai háború talán eredményesebb lehet…Ha világméretű pestisjárványt lehetne okozni legalább egyszer minden nemzedék életében, akkor a túlélők nyugodtan szaporodhatnának, nem okoznának vele túlnépesedést földünkön.”

  Lord Bertrand Russel
  “A tudomány hatása a társadalomra”

 3. Ha minden gyógyszerrel szemben rezisztens, az csak úgy lehetséges, hogy bizonyos körök utasításának megfelelően, előre kitervelten és laboratóriumban állították elő, ( a népességszámot csökkenteni szándékozók céljai szerint ) mint már korábban sok más veszélyes “járvány” kapcsán történt. – Sebaj, kitalálnak majd rá egy “védőoltást”, (nem ingyen) amely – ha lehetséges, – még több halálos áldozatot szed!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend