Gazdasági válság, Világkormány

A csendes Anschluss: Németország hivatalosan is kéri a görög pénzügyek feletti irányítást

Forrás: Zerohedge

Már többször próbálkoztak ezzel korábban sikertelenül, a jelenlegitől kissé eltérő körülmények között. Németország Angela Merkeljének azonban sikerülhet, ami elődjeinek nem: vérontás nélkül leigáznia egy országot és állampolgárait adós rabszolga sorba hajtani. A Reuters kizárólagos híradása szerint ?Németország egyre komolyabban követeli, hogy Görögország adja át a saját költségvetési politikája feletti irányítást az európai intézményeknek, a második mentőcsomag folyósítása fejében.? A Reuters hozzáteszi: ?Az eurózónán belül folyamatos tárgyalások zajlanak arról, hogyan lehet az országok számára nyújtott, folyamatosan célt tévesztő mentőprogramokat helyes vágányra terelni, valamint, hogy az ilyen esetek felett vajon szemet hunyjanak-e vagy keményen reagáljanak.?

Miközben a Charles Dallara és a fedezeti alapok közötti elterelő tárgyalások (mivel kimenetelük lényegtelen a görög csőd szempontjából, ami szinte elkerülhetetlen) folynak, az igazi fejlemények, mint megszokhattuk, a színfalak mögött zajlanak, ahol Németország orvosi precizitással veszi át a hatalmat Görögország felett. Hiszen miközben ma még csak a fiskális gépezetről beszélnek, holnap már a törvényhozás következik. Ami pedig az ügyvezető hatalmat illeti: kit érdekel? Amikor arra kerül a sor, a Goldman egyszerűen kinevezi egyik nyugdíjas üzlettársát Görögország miniszterelnökének és Görögország lesz a XXI. század első német, azaz bocsánat európai gyarmata. De legalább megmentették becses eurójukat. Alig várjuk, hogy a görögök tudomást szerezzenek erről a csendes puccsról.

Még több a Reuterstől:

A forrás hozzátette, hogy a javaslat szerint a Görögországban már most is tevékenykedő Európai intézményeket ?bizonyos döntéshozói hatalommal? kellene felruházni a fiskális politikával kapcsolatos kérdésekben.

?Ezt külső szakértőkön keresztül szigorúbban végre lehet hajtani,? mondta a forrás.

A görög költségvetési politika fölötti nagyobb befolyásra való német igény éppen a második, 130 milliárd eurós mentőcsomag részlet folyósítása előtt érkezett. Görögországnak többszöri nekifutásra sem sikerült teljesíteni a folyósítás elindítása fejében kikötött fiskális célokat.

A fejlemény bizonyára heves reakciókat vált majd ki a választások előtt álló Görögországban.

?Heves reakciókat?? Ezek szerint ez a politikailag korrekt kifejezés manapság a polgárháborúra. Úgy látszik lemaradtunk a zsargonban.

Görögországban bizonyára ilyen hangvételű cikkekkel töltik meg a címlapokat az elkövetkezendő napokban:

A költségvetés konszolidációját szigorú irányítórendszer alá kell vonni. Figyelembe véve az elkeserítő eredményeket, Görögország kénytelen lesz elfogadni költségvetési szuverenitásának fokozatos átadását Európának, legalábbis egy időre. Az eurózóna egy költségvetési biztost kell kinevezzen, a költségvetési kontrol betartatására. A biztosnak felhatalmazással kell rendelkeznie a) a központosított jelentéstétel és felügyeleti rendszer bevezetésére a görög költségvetés valamennyi fő ágazata felett, b) a Troika által meghatározott költségvetési céloknak nem megfelelő döntések megvétózására valamint c) hogy biztosíthassa az adósságok kiszolgálásának prioritását.

Görögországnak biztosítania kell az új felügyeleti mechanizmus törvényi alapjait, ha kell a görög alkotmány megváltoztatásával.

Közben a görögök már gyakorolják nemzeti táncuknak a megváltozott körülményekhez alkalmazkodó átalakítását:

Eddig: Most:
[vsw id=”ihJbh8zrIzU” source=”youtube” width=”295″ height=”250″ autoplay=”no”] [vsw id=”QHZR9SA5pOg” source=”youtube” width=”295″ height=”250″ autoplay=”no”]

 

Közben érkeznek az első cikkek a médiában. A Spiegelből: Griechenland soll Kontrolle über Haushalt abgeben, azaz Gögörországnak fel kell adnia a saját irányítását, és a Kathimerini görög portál is hasonlókat ír.

Előző posztKövetkező poszt

8 hozzászólás

 1. KANKU kimondtad a lényeget:
  “mert az az igazság hogy ezt az egészet mi átlag emberek hoztuk össze nekik az egoista gondolkodásunkkal előidézve ezzel mára a saját vesztünket.” !!!
  .
  Aki azt gondolja, hogy Németországot a németek irányítják, hááát…
  A “németek” titokban már is szigeteket kikötőket és egyéb tulajdonokat
  követelnek a görögöktől a további segítség fejében???

  Na és mire megy a görög társadalom a eu-s mentőcsomaggal???
  Semmire, még nagyobb lesz az adóssága!
  Be kéne látni, nem élhet a görög társadalom ugyanazon az életszínvonalon,
  mint a német, (hiába eu tagország) mert ahhoz dolgoznia kellene,
  ha már egyszer nem bővelkedik pénzre váltható természeti kinccsel.

 2. Ezerszer átgondoltam már, de ez egy ördögi kőr, nem igazán lehet kitörni belőle, főleg ha az országok egyedül szeretnének kijönni belőle,..minden ellenük fordul majd, a többi nemzet majd csak bámulja őket a TV-ben, nincs és nem is volt soha szolidaritás a nemzetek között. Az emberek átaludták az utolsó 60 évet és ezalatt olyan rendszerek vetették rájuk a hálójukat amiből nincs menekvés, ..,mi legyen? lázadás? Lakásonként jó esetben 4-5 napra való élelem van és ha már nem jönnek a kamionok a LIDLI-be meg a TETYO-ba akkor nagy baj van mert egy lezárt városba, ahol a vizet és az áramot is kikapcsolták már, azok akik addig együtt harcoltak most hirtelen egymás ellen fordulnak,.. a túlélés nagy úr lesz mondhatnám. Egy ilyen lázadásnak csak akkor lenne valami értelme(esélye nem hiszem), ha aránylag egyidőbe törne ki a világ nagy részén és ha azok az emberek is a nép mellé állnálak akik addig akarva, akaratlanul ezt a sátáni rendszert szolgálták, mert az az igazság hogy ezt az egészet mi átlag emberek hoztuk össze nekik az egoista gondolkodásunkkal előidézve ezzel mára a saját vesztünket. Sokan tudhataták, hogy az amit tesznek nem jó, de mégis bevállalták, mondván ha nem én akkor valaki más fogja elvégezni a munkát, semmi sem fog változik. Egyébként ezeknek a rendszereknek ebben áll a sikerük, vagyis abban hogy minden amit létrehoztak (politika, gazdaság, banki szférák, kutatás, oktatás, egészségügy stb).egy nagy gépezetként működik, van felépítve,…mindenki csinálta a ráeső kis feladatát és ha esetleg be is látta egy idő után, hogy az mihez fog vezetni, azzal mentegetőzött a saját lelkiismeretének, hogy ő csak egy kis dolgot követ el és ez nem olyan súlyos (szokásos emberi felelősség áthárítás).
  Így szép lassan mi magunk hoztuk össze ezt az egészet, persze ők tudták, hogy minél nagyobb egy ilyen gépezet annál lelkiismeretmentesebb…és menyire igazuk lett!
  Vissza térve a kitörési lehetőségekre azt kell mondanom, hogy még akkor sem lenne esély az egészre, ha mind annyian összefognánk, minden nemzet…megmondom miért, ha el is érnénk hogy szabadok legyünk akkor is átmenne anarchiába, mert ezek a “drága emberek” már évek óta azon dolgoznak, hogy egy adott pillanatban ne legyen elég élelem a földön, ezért mennek fel mindenütt az élelmiszer árak, mert mostanságra időzítették. Azok akik még termelnek annyit termelnek amennyi meg van nekik mondva, aki önellátó akar lenni azt meghurcolják, az organikus termelőket folyton zaklatják(főleg Észak Amerikába), őstermelőket lefizetnek, hogy tegyék tönkre a termést, megzsarolják hogy térjenek át a GMO-ra, tehát egy nagyon megszervezett munka folyik ezen területen és úgy látszik hogy tudják mit miért csinálnak. Tehát összegezve azt kell mondanom sajnos, hogy “rosszul áll a szénánk” .
  Nem is olyan régen, ezek a dolgok annyira feldühítettek, hogy elhatároztam magamba..valakik nagyon megfognak fizetni ezért amit tettek velünk és ilyenkor azokra gondoltam akik minket magyarokat “képviseltek” a rendszerváltózás óta,nagyon szerettem volna látni, még hozzá az elsősorrból, ahogy meg……….ek néhányan!… de azt kell mondanom hogy mostanra teljesen átszellemültem, mondhatnám elfogattam a sorsom és nem csak a fent említettek miatt, hanem azért mert rájöttem hogy itt a földön csak egy valaki fog tudni győzni és ítélkezni… és az a valaki URUNK JÉZUS lesz!
  Tehát én most csak azon vagyok, hogy megerősödjek a hitembe és minél kevesebb bűnt kövessek el,.. ezen kívül, még ha nincsenek is sikerélményeim, de azért továbbra is folytatom a már több mint 2 éve elkezdett felébresztő tevékenységemet.

  Ez az én véleményem…

 3. Nem tudom szó szerint idézni, de a fő mondanivalója ez: “Add nekem a hatalmat a pénzügyek felett és a többi nem érdekel…” (Akinél a pénz, annál a hatalom.)
  Szegény Griechenland! (Nem véletlen akartak kiugrani az EU-ból.) Az eddig volt görög tüntetések semmi lesz azokhoz képest, ami majd ezután következik. /Egy esetleges polgárháború, kemény rendőri fellépéssel./ Ősz végén már elkezdődött a pü.-i káosz, az emberek tömegesen vonultak a bankba, több mint 5 milliárd eurót vettek ki csak november elejéig és vitték haza, ill. külföldre menekítették. Minden második üzlet zárva, a termelői- és kereskedelmi tevékenység szinte a nullával egyenlő, a munkanélküliség soha nem volt ilyen nagy. Új időket élünk: A 21.sz.-ban már Németországnak nem szükséges katonai csizmával tiporni a görög földet, “kifinomultabb” módszereket vetnek be: A teljes költségvetési politika kizárólagos felügyelete után a törvényhozás a következő, majd Görögország szuverenitásának teljes feladása. 🙁
  Mi ez, ha nem gyarmatosítás és adósrabszolgasorsba taszítása a most még meg sem született ükunokáknak is… Lehet, hogy előbb-utóbb ránk is ez vár?
  “Merkozy levele az EU-nak: Itt az idő feladni a szuverenitást
  Angela Merkelnek és Nicolas Sarkozynek az EU csúcstalálkozó résztvevőihez intézett levelének őszinte hangvételű elemzésében Dan Murphy egyértelművé teszi, hogy ez a csúcs különbözik az előző húsztól: ezen a csúcstalálkozón az euró megmentésének fontossága (az EU vezetők szerint) felülírja a nemzeti szuverenitást. A levél két alternatívát kínál: az egyes országok vagy átadják a költségvetésük feletti hatalmat az EU-nak vagy elpusztítják az eurót.” + “Uniós hatalomátvétel egy tollvonással:Hátat fordítva a válság súlyos terheit viselő sok millió európainak az EU már nem vacakol…”

  http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=68:a-hitler-leanyzo-rothschild-negyedik-birodalma-es-meg-sok-minden-mas&catid=6:titkos-tarsasagok&Itemid=43

 4. A gallo-frank-germán kiegyezés után restaurálják az egykori Nagy Károly féle frank birodalmat, amelynek XXI. századi gazdasági reinkarnációja az EU.

  A többi, min-mind csupán olcsó ideológiai díszlet!

 5. Gondolom akkor már a német mentőcsomag sem segít a görögökön, csak arra megy ki a játék, hogy megszerezzék teljesen az országot utána úgy is csődbe mehet nyugodtan, a lényeg már megvan.

  1. na de hogy képzelik, hogy leszedálva tartják a görög népet? nem fog ez feltűnni néhány “értelmiséginek” ?
   bár ami igaz az igaz ha az eddigieket lenyelték……

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend