A magyar döntésről egy kívülálló szemével: Magyarország bedobja a törülközőt

Gazdasági válság
január 11, 2012 Közzétette: Thea 4,338

Forrás: ZeroHedge

Az egyik legnagyobb alternatív gazdasági blog, a ZeroHedge a következőket írta az IMF-hitellel kapcsolatos magyar döntésről:

Ha létezik jobb illusztráció Mayor Rothschild szavainak igazságára, miszerint „Add nekem a hatalmat egy ország pénze és a pénz kibocsátása felett és nem érdekel, ki írja a törvényeket!” jelentkezzen, aki hallott ilyenről. Az Uniónak és az IMF-nek eddig „bátran” ellenálló Magyarország néhány nappal ezelőtt, a kötvényhozamok robbanása, a CDS érték hirtelen emelkedése és a forint árfolyamgyengülése miatt kénytelen volt beadni a derekát, miután korábban összetűzésbe került a Valutaalappal és az EU-val a jegybank „alakíthatóságát” érintő jegybanktörvénnyel kapcsolatban.

Gondoljunk bele mennyire könnyű leigázni és rabszolga sorba hajtani egy államot ezekben a „globalizált” napokban egyetlen csepp vér kiontása nélkül.

A Reuters szerint „Magyarország készen áll, hogy újra gondolja a kifogásolt törvény módosítását, amennyiben azt az Európai Bizottság szükségesnek tartja, nyilatkozta Martonyi János külügyminiszter [Bilderberg résztvevő] Unióbeli partnereinek.”

„Teljes mértékben tiszteletben tartjuk az Európai Bizottság, mint az EU-szerződések őrének hatáskörét,” írta Martonyi a külügyminisztérium honlapján közzétett január 6-i levelében. „Készen állunk arra, hogy megfontoljuk a jogszabályok megváltoztatását, amennyiben ez szükséges.”

Ahogyan Mayer Rothschild olyan találóan megfogalmazta 200 évvel ezelőtt, egy ország szuverenitásának megvásárlásához néhány (papír) ezüst is elegendő.

A Reuterstől:

Magyarország, amely több milliárd dolláros elővigyázatossági hitelt szeretne kapni a Valutaalaptól és az Európai Uniótól, jogi vitába keveredett az Európai Központi Bankkal és Brüsszellel a nemrég elfogadott új jegybanktörvény miatt.

Az Európai Bizottság a múlt hónap során arra kérte Magyarországot, hogy módosítsa a számára aggasztónak ítélt törvényt.

Martonyi kijelentette, kormánya kész tárgyalni bárkivel, aki aggódik a törvény miatt.

Magyarország jó esettanulmány arra, hogyan kebelezik majd be a többi nem eurózóna tagállamot is, amint mindenki számára egyértelműsítik, hogy aki nincs a bukásra ítélt európai kísérlet mellett, az ellene van.

Ezeket olvastad már?

Kövess minket

7 hozzászólás ehhez: “A magyar döntésről egy kívülálló szemével: Magyarország bedobja a törülközőt”

 1. Hun Király szerint:

  Annyi év után újraolvasva a cikket, most már látszik, hogy milyen alaptalan volt ez a riogatás, mintha a magyarokkal is pont úgy el lehetne bánni, mint bármelyik másik néppel. Egyébként a cikk nem is igaz, 2010 után sem két évvel később, sem azóta a kormány soha nem vette fel hitelt az IMF-től. Nem bánnám, ha ez a honlap legalább egy kicsit többet törekedne az igazságra. Mert elterjedt magyarellenesség az, hogy hazudnak az országunkról, a kormányunkról, hogy alaptalanul rossz színben tüntetnek fel bennünket, holott az un. nyugati világban Magyarország a legkeresztyénibb állam (hivatalosan is), és az Antikrisztus útjában a legnagyobb akadály a nyugati világon. Ahelyett, hogy ilyen megalapozott dicséretet olvasnánk ezen a honlapon, alaptalan – és magyarellenes – rémísztgetéssel meg rossz hírünk keltésével áll be a sorba a fenti cikkel ez a honlap is. Pedig az önök honlapjától többet várna az ember. Azt hogy legyen igaz, és ne legyen magyarellenes. Köszönöm!

 2. Munkácsi Jánosné szerint:

  Úgy igaz az, ahogy azt az előttem szóló “cink” írta

 3. Batka szerint:

  Matthew Lynn
  Hungary won’t be last to make bondholders pay
  Commentary: Markets won’t always get what they want
  http://www.marketwatch.com/story/hungary-wont-be-last-to-make-bondholders-pay-2012-01-11

  • cink szerint:

   Köszönöm a cikket.
   Ettől féltem, hogy ez bekövetkezik és most íme, itt van. – Sokan úgy képzelik, hogy ettől majd jobb lesz. Ők még alszanak, de nemsokára fel kell, hogy ébredjenek. –
   A “Cimkék”-ben 8 szó van, amely önmagában is mindent elmond! – És valóban: Csak egy tollvonással…

Add Comment Register

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.