Háborúk

Oroszország Iránt támogatja a potenciális nyugati agresszióval szemben

Forrás: FarsNews.com

Vezető moszkvai parlamenti tisztségviselők csütörtöki nyilatkozataikban megerősítették, hogy Oroszország mindent meg fog tenni egy Irán elleni katonai akció megakadályozására

?Egy Irán elleni katonai akció rendkívül súlyos következményekkel járna,? nyilatkozta Konsztantin Kosacsev, a nemzetközi ügyekért felelős orosz parlamenti bizottság elnöke.

?Oroszországnak kötelessége mindent megtenni az érzelmek kordában tartása és a tárgyalások folytatása érdekében valamint megakadályozni bármilyen erőszakos lépés kivitelezését Irán ellen.?

Hangsúlyozta, hogy Oroszország ezt saját felelősségének tekinti és Moszkva mindent meg fog tenni, hogy teljesítse kötelességét.

A politikus azt is elmondta, hogy korábbi ígéretével ellentétben a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) egyetlen friss bizonyítékot sem prezentált kedden nyilvánosságra hozott jelentésében arra vonatkozóan, hogy Irán atomfegyver létrehozásán ügyködne.

Az ügynökség kedden közzétett jelentésében 2003 előtti tevékenységekkel támasztja alá Irán atomfegyver építési erőfeszítéseit. ?Elképzelhető, hogy a szóban forgó tevékenységek most is folynak,?áll a jelentésben.

Kosacsev szerint a jelentést nem lehet komolyan venni, mivel az tele van ellentmondásos megállapításokkal.

?Ami még ennél is meglepőbb, hogy a dokumentum a 2003 előtt fennálló helyzetet taglalja, miközben a vádakat a mai modern Irán és annak vezetősége ellen irányítja,? tette hozzá.

Kovsacsev szerint az IAEA jelentése alapján Izrael követelései keményebb szankciók bevezetésére Iránnal szemben alaptalanok. ?Korai lenne kijelenteni, hogy Irán megszegi az Atomsorompó Egyezményben rögzített kötelességeit és ezért gazdasági vagy katonai szankciókat érdemelne.?

Az elmúlt néhány hét során az Egyesült Államok és Izrael egyre keményebb háborús retorikát használ Iránnal kapcsolatban. November 6-án Simon Perez izraeli elnök azt nyilatkozta, hogy ?egy Irán elleni támadás valószínűsége egyre nagyobb.?

Kosacsev szerint ez a háborús retorika ellehetetleníti a tárgyalásokat Irán atomprogramjáról, pedig a probléma kizárólag diplomáciával oldható meg.

Irán figyelmeztetett, hogy bármilyen támadás esetén Tel Aviv részéről Izrael, illetve annak nemzetközi érdekeltségei azonnal célponttá válnak.

Az Egyesült Államok katonai vezetői arra hívták fel a figyelmet, hogy egy Irán elleni támadás katasztrofális hatással lenne az USA nemzetbiztonsági érdekeire és egy kiterjedt, baljós háborút indítana el a közel-keleten.

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

 1. Az USA kormányát irányító nemzetek feletti hatalom el akar törölni, minden neki ellenszegülő országot. Irán ledöntése Kína és Oroszország zsarolását szolgálja. Kína függ a közel-keleti olajforrásoktól. A beavatkozás a szíriai polgárháborúba is az Irán elleni támadás előkészítése. Oroszország ellenszegül egy atlanti központú világkormány létrehozására irányuló tervnek.

 2. Van egy olyan érzésem,ha irán bukik,akkor kína és india is bukik.
  Mindkét ország irántól vásárol olajat és döntően áruban vagy aranyban fizetnek.

  Amerika végső célja kína ledöntése.Izrael csak áldozati bárány.Legtöbb izraelinek fogalma sincs arról,hogy mire fogják felhasználni az országukat.

 3. Én is úgy gondolom hogy ennek nem lessz jó vége. Ha figyelembe veszitek a történelmet minden gazdasági válság háborúval ért véget.Más kérdés hogy ez legutóbb milliók életébe került bár ez a amerikai globalista elitet nem igazán tudja izgatni.És nem kell mindent elhinni amit a média mond mert az is az ő kezükben van.Most már értem miért mondták annak idején az -öregek- hogy sajnálnak minket mert amit ők annak idején elszenvedtek az csak záporeső ahoz képest ami ránk vár. Isten óvjon minden embert.

  1. kisfosza! az baj ezzel, hogy az emberek 99%-ka akik Izraelbe élnek mind, mind ártatlan állampolgárok és fogalmuk sincs arról, hogy mi is folyik valójában és hogy kik rángatják a madzagokat,…..Ők is megkapták a maguk jó kis agymosásukat “minket nem szeretnek, minket üldöznek….”
   Ezeket a szerencsétlen embereket, a vezetőig, hamarabb fogják feláldozni mind minket európaiakat a saját Brüsszel-i vezetőink……
   Sosem szabad hibáztatni egy népet, mert ők olyanok mind egy birka nyáj, terelgetve vannak,…viszont nem ugyan ez érvényes a “pásztorokra” és a “földes urakra”, ha már ennél a hasonlatnál maradunk, mert csak ők tudják, hogy merre terelnek.
   És ne hidd el, hogy minket utál ez a szomszéd meg az a szomszéd, ez nem igaz, ezeket csak a sajtó terjeszti (valld be hogy te is onnan hallottad a legtöbbször és nem személyesen a külfölditől) itt is és a határon túl is, a szomszéd országokban, az a sajtó akinek a rejtett tulajdonosai az előbb említett “pásztorok”
   Légy jó,..tartsd nyitva a szemed és hozzál bölcs döntéseket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend