Podcastok

Az utolsó hét év után – End Time Info Podcast

?Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.? ? II. Péter 3:9

A végső idők eseményeivel foglalkozó podcast-sorozat előző részében az ?áldott? vagy ?boldog? emberekről is beszéltünk, akik túlélik majd az Isten haragját. Megtudhatunk valamit sorsuk felől a Bibliából? Vajon lesz lehetőségük megismerni és elfogadni Jézust a Millennium során? Milyen lesz az utolsó hét évet követő ezeréves időszak?

Ebben a podcastben Joseph és Johnny egyebek mellett ezeket a kérdéseket vitatják meg.

Lejátszás (26:09p):

Javaslatok, kérdések a podcast adásokkal kapcsolatban

iTunes | Mobil podcast oldal | Embed kód:

A podcastben használt bibliai hivatkozások:

Filippibeliek 3, 21; Lukács 24, 39; (Lukács 24, 41-43; János 20, 15-17; Lukács 24, 14-31; Apostolok cselekedetei 10, 40-41; János 20, 26,27; János 21, 9-12;) Dániel 12, 12; 7, 14; 18, 27; Jelenések könyve 5, 10; 20, 6; 2, 26; Ezékiel 39, 11, 9; Ézsaiás 2, 4; 11, 6-8; 2, 3; II. Péter 3, 9; Timótheushoz írt II. levél 2, 4; Ézsaiás 26, 10; Jelenések könyve 20, 7-10.

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

 1. Kedves Thea!
  Ha gyermekre a szülők tétetik fel a sátán bélyegét,aki még nem tudja mi az.Velük mi lesz? És azokkal,akik tudatosan a jólét miatt,de utána észhez térnek,de már rajtuk van a bélyeg és megtérnek? Sok beteg gyermekre fogják rátenni,csak azért h.el ne vesszenek,pedig a létük nem kívánatos nekik,úgye Isten őket kimenti. Vagy lelkileg gyengék fiatalok,heccből is felveszik,aztán észhez-térnek? Köszönöm a választ. Tisztelettel:vali

  1. Szerintem ennek az egész kérdésnek a legfontosabb eleme az lesz, hogy tudatosan mi mellé tesszük le a “voksunkat” és ezt Biblia is megerősíti, hiszen azt mondja, hogy “Ha valaki imádja a fenevadat és annak a képmását, és felveszi annak a bélyegét a homlokára vagy a kezére…” (Jel. 14:9) Tehát nem azt írja, hogy akire “ráteszik” vagy “ráerőszakolják”, hanem aki tudatosan “felveszi”, és hozzáteszi azt is, hogy “imádja a fenevadat”, tehát a bélyeg elfogadását az antikrisztus istenítése is kíséri.

   Abból indulj ki, hogy Isten igazságos és “hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson”. (II. Péter 3:9)

 2. Bennem az a kérdés merült fel az 1000 éves békével kapcsolatban, hogy ezen idő alatt szaporodni fognak az emberek egyáltalán? Vagy ez a biológiai folyamat ott nem lesz majd? Az igaz, hogy nem ír erről az Ige, de ez vajon hogyan lesz szerintetek?
  Mert van egy olyan igevers, hogy a szelíd állatokat egy kisfiú fogja terelgetni, de az közel sem biztos, hogy egy olyan gyermekről van szó, aki az 1000 éves béke alatt született.
  Ti ezt hogy látjátok?

  1. Ne felejtsd el, hogy lesz sok ember, aki, bár nem fogadta el Jézust, mégsem követte az Antikrisztust, így az Isten haragját túlélve lehetőséget kap, hogy tovább éljen a Millenniumban. Ők továbbra is ugyanolyan halandó emberek lesznek, mint mi most mindannyian.

   Ézsaiás 65:20-23 pedig ezt írja erről a korról: “Nem lesz ott olyan csecsemő, aki csak néhány napig él, sem öreg ember, aki magas kort nem ér. Mert a legfiatalabb is százéves korában hal meg, és aki nem ér meg száz évet, átkozottnak számít. Házakat építenek, és laknak bennük, szőlőket ültetnek, és élvezik gyümölcsüket. Nem úgy építenek, hogy más lakjék benne, nem úgy ültetnek, hogy más élvezze. Mert népem élete oly hosszú lesz, mint a fáké. Választottaim maguk élnek munkájuk eredményéből. Nem hiába fáradoznak, nem veszedelemre szülnek, mert az ÚR áldott népe ez, ivadékaival együtt.”

   1. Húúú téééényleg 🙂 Nem emlékeztem erre az igeversre, de most hogy így olvasom, így már más. Olvasás közben beugrott! Köszi, hogy írtad 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend