Gazdasági válság

Tényleg újabb válság jön?

Forrás: The Telegraph, The Daily Bell

Az elit által előidézett mesterséges válság

Vajon tényleg újabb válság vár ránk? A Telegraph cikke szerint?

a nyugat a politikai tehetetlenség miatt egyre mélyülő gazdasági szakadék előtt áll. Tényleg nincs remény a láthatáron?

Európa romokban, a tőzsdék zuhannak, a bankválság egyre mélyül, az arany árfolyama hetente dönti az újabb rekordokat. Anglia és az Egyesült Államok fej-fej- mellett csúsznak az újabb válság felé. A helyzet 2008 óta nem volt ilyen vészjósló. Újabb fordulópont előtt állunk. Európa nemzetei félelmetes gazdasági szakadék szélén egyensúlyoznak.

A kormányoknak és központi bankoknak akkor még volt ereje és rendelkezésre álltak bizonyos pénzügyi eszközök is, hogy jelentős monetáris élénkítő eszközökkel próbálják kezelni a helyzetet. Mára elfogyott a pénzügyi muníció, és kétséges, hogy a mennyiségi enyhítés, az infláció gerjesztésén kívül, bármilyen hatással lenne a gazdaságra.

A tömegeknek szóló domináns üzenet: Szörnyűség! Rémes! Semmit sem tehetünk. El vagyunk veszve.

A valóság kicsit eltér ettől.

A Telegraph cikkében Josef Ackermann, a Deutsche Bank elnök-vezérigazgatója, a Lehman Brothers 2008-ban bekövetkezett csődjéhez hasonlítja a helyzetet. Elmondta, hogy számos európai bank súlyos gondokkal küzd, és nem élnének túl egy újabb válságot. Egy másik magas beosztású bankár szerint ?a fennálló negatív körülmények miatt a mostani helyzet sokkal súlyosabb, mint 2008-ban volt.?

Ami ironikussá teszi ezeket a nyilatkozatokat, hogy emberek által létrehozott rendszerekről szólnak. Európa és Amerika gazdasági környezetét eleve úgy alakították ki, hogy virágzó időszakok és válságok kövessék egymást. A hullámvasút-jelenség a rendszerbe van kódolva. A központi bankok gazdaságát kereskedelmi bankokra építették (melyek helyzete miatt most annyira aggódunk), hogy azok műpénzt adjanak ki, ami előbb utóbb inflációt és évszázadonként néhány alkalommal borzalmas gazdasági környezetet majd nagy gazdasági válságot eredményez.

Hiába húzzuk meg a vészharangot. A világ gazdaságát úgy tervezték meg, hogy önmaga hozza létre ezeket a válságokat. Természetesen egyetlen megoldásként csak a további konszolidáció jöhet szóba (ahogyan azt egyetlen alkalommal sem mulasztják el kihangsúlyozni), így a globalizáció, ennek a perverz és szükségtelen bankrendszernek a terméke, feltartóztathatatlanul masírozhat előre.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend