Nagytestvér

Az új törvény arra buzdítja az amerikaiakat, hogy jelentsenek egymásról

Forrás: Infowars.com

A ?Ha látsz valamit, jelentsd is!? kampány egyik jelentésre buzdító plakátja

A NASCO (Biztonsági Cégek Országos Szövetsége az USÁ-ban) által támogatott új törvényjavaslat jogi védelmet biztosítana minden olyan embernek, aki valamilyen ?gyanús viselkedést? jelent egy másik állampolgárról, ezzel ösztönözve az amerikaiakat, hogy jelentsenek egymásról.

?A NASCO a mai napon jóváhagyta a Lamar Smith kongresszusi képviselő, az igazságügyi bizottság elnöke által beterjesztett ?Ha látsz valamit, jelentsd is!? (H.R. 963) törvényjavaslatot. A szervezet ésszerűnek nevezte a törvényben megfogalmazottakat, hiszen az védelmet biztosít azon állampolgárok számára, akik jelentenek egy általuk jóhiszeműen terroristagyanúsnak ítélt tevékenységet az illetékes hatóságnak. A készülő új törvény támogatni fogja az állampolgárokat, hogy az esetleges jogi megtorlástól való félelem nélkül jelenthessék a gyanús eseteket,? jelenti a PR hírügynökség.

A törvénynek, azon kívül, hogy egymás feljelentésére ösztönözné az amerikaiakat, nem igen van egyéb funkciója. Amennyiben valaki biztos benne, hogy egy terrortámadással kapcsolatos gyanús tevékenységet észlel, a jogi védelem lehetősége a legkisebb gondja az adott pillanatban.

Ehhez még tegyük hozzá, hogy nagyobb esélye van annak, hogy valaki egy kiugró szarvas által okozott autóbalesetben, vagy mogyoróallergiában haljon meg, mint terrortámadásban, így a kormány ?Ha látsz valamit, jelentsd is!? kampányának semmi valóságalapja sincs.

A kampánynak egyetlen célja van: elhitetni az emberekkel, hogy minden kapualjban terroristák rejtőzhetnek és az egyszerű, hétköznapi viselkedés mögött is gyanús tevékenységet véljenek felfedezni. Ezért van szükség arra, hogy a kormány a terrorfenyegetettség hamis érzését keltse az emberekben és megnyerje őket az új rendőrállam Belbiztonsági Hivatala számára.

A törvény védettséget biztosítana bárkinek, aki ?olyan gyanús tranzakciót, tevékenységet vagy eseményt észlel, ami arra enged következtetni, hogy a gyanúsnak vélt személy törvényellenes terrorista cselekményben vesz részt, illetve arra készül,? ami a DHS és a többi rendfenntartó erő valamint kormányhivatal mércéjét ismerve szinte bármi lehet, beleértve a politikai aktivizmust, arany birtoklását, Ron Paul támogatását vagy egy politikai témájú lökhárítómatrica felragasztását.

A Belbiztonsági Hivatal álláspontja szerint ?gyanús tevékenység? lehet az is, ha valaki egy rendőrrel vagy mobiltelefonon beszél, csak, hogy néhány példát említsünk. A DHS mindent megtett annak érdekében, hogy belesulykolja a köztudatba, hogy manapság a legnagyobb veszélyt a fehér, középosztálybeli amerikaiak jelentik.

Azzal, hogy egymás feljelentésére ösztönzi saját állampolgárait, a kormány a történelem legsötétebb diktatúráit utánozza.

Sokan azt gondolják, hogy a náci Németországot a kormány és hatóságai teremették, aminek a lakosság csupán áldozata volt. A Gestapo irataiból azonban kiderül, hogy a nyomozások 80%-át lakossági bejelentés alapján indították.

?A titkosrendőrség állománya viszonylag alacsony kicsi volt, munkájuk nagy részét a beérkező információk feldolgozása tette ki. A hitetlenül kiterjedt megfigyelést nem az utcasarkokon rejtőző titkosrendőrök végezték, hanem közönséges emberek, akik feljelentették szomszédjaikat,? írja Robert Gellately, a Floridai Egyetem professzora.

Gellately leírja, hogy a legtöbb informátort banális tényezők motiváltak, mint például a kapzsiság, a féltékenység vagy apró-cseprő nézeteltérések, nem pedig a haza vagy a biztonság iránt érzett elkötelezettség.

A ?Ha látsz valamit, jelentsd is!? törvény és kampány hasonló hangulatot hivatott teremteni.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend