Izrael

27 millió dollár a harmadik zsidó templom építésére

A jeruzsálemi Templom Intézet közel 27 millió dollárt költött eddig a zsidó templom újjáépítésének előkészületeire

A zsidók által felépíteni tervezett templom

Olyan időket élünk, hogy a végső idők jelei a szemünk előtt teljesednek be nap mint nap. Az egyik legizgalmasabb, és a Bibliakutatók számára igen fontos bibliai prófécia a harmadik zsidó templom újjáépítése. Korábban már említettük, hogy a Templom Intézet (további információkért lásd saját honlapjukat: templeinstitute.org, magyar nyelven is) komoly lépést tett a Templom újjáépítése felé,

A tervezett harmadik zsidó templom Jeruzsálemben

miszerint elkezdték az áldozati oltár megépítését, amelyet a templom felépítését követően készen szeretnének végleges helyére szállítani. Most derült ki, hogy a Templom Intézet már közel 27 millió dollárt költött a Templom újjáépítésére és, hogy terveik szerint az új templom valamennyi ?egyistenhívő? vallás számára szent imahelyként szolgál majd.

A Templom Intézet ügyvezető igazgatójától, Yehuda Glick-től megtudtuk, hogy az Intézet pénzügyi támogatása java részét evangéliumi Keresztényektől kapja?

?Ma a világon körülbelül 70 millió evangéliumi keresztény van és mára ők lettek Izrael legfőbb támogatói.?

Szóval mire is költötték a befolyt adományokat? Az az igazság, hogy a Templom Intézet nagyon elfoglalt az utóbbi időben. A Templom Intézet Múzeuma Jeruzsálem Óvárosában hihetetlen kincsekkel dicsekedhet. Tömör arany áldozati kelyhek, ezüst harsonák, a jövő papjainak aranyfonállal ékesített öltözékei, bronz urnák és sok egyéb kegytárgy, melyeket nagy gondossággal készítettek a Bibliában található leírások alapján a templomi szertartások levezetéséhez.

Dehát mikorra is épül fel az új Templom?

Yehuda Glick szerint attól függ, hogy mikor jön el a Messiás?

Kapcsolódó tanulmány: A templom és az utolsó hét év

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend