Hit és vallás

„Rabszolgából Isten gyermeke lettem” – Kanye West

Először pár hete a Facebookon keresztül értesültem a hírről, azóta pedig nem telik el nap, hogy ne látnék újabb videókat vagy cikkeket, amelyek középpontjában Kanye West megtérése áll, bár a magyar médiában inkább a gúny tárgyaként köszön vissza.

Megmondom őszintén, hogy mostanáig egyetlen dalát sem hallottam, vagy ha mégis, akkor nem voltam ennek tudatában, megtérése óta azonban, mivel nagyon szívesen olvasok vagy nézek bizonyságokat, annál többet.

Kanye nem rejti véka alá újdonsült hitét. Pár napja Zane Lowe arról kérdezte, hogy „mi a kapcsolat egy Kanye West rajongó és egy olyan ember között, aki hozzá hasonló utat jár”, vagyis van-e benne vágy, hogy másokat megtérítsen, amire Kanye a következőket mondta:

„Ez nem egy vágy, hanem az egyetlen küldetésem és elhívásom az életben: az evangélium hirdetése. Amikor dalt írok, az azért van, hogy az evangéliumot terjesszem. Amikor egy eszközt készítek, mint például ezt a hordozható eszközt, akkor azt azért teszem, hogy az evangéliumot terjesszem. A birtok, amit használunk arra van, hogy az evangéliumot terjesszem.”

Az interjú során beszélt arról, hogy mennyire megváltozott az élete és hogy először számot kellett vetnie korábbi életstílusával és a szükséges változásokkal.

James Corden műsorának keretében pedig, aminek legnépszerűbb része a Carpool Karaoke, és amiben a műsorvezető híres énekesekkel utazik és énekel egy autóban, autó helyett repülőre szálltak, ahol Kanye egy száztagú Gospel kórussal együtt szárnyalt. A beszélgetés során James megkérdezte, hogy mivel tölti az estéit és hogyan szórakozik, mire az énekes elmondta, hogy a gyerekek ágyba bújtatása után ugyancsak híres (sokak szerint inkább hírhedt) felesége, Kim Kardashian, tévét néz, ő pedig a Bibliát olvassa. Ha teheti az estéit otthon, családja körében tölti.

Szomorú és sajnos nem meglepő módon nagyobb számban születnek Kanyet savazó, megtérését kétségbe vonó írások, mint Isten megváltó szeretetét tükröző bizonyságok, de hát ez Jézus idejében sem volt másképp. A kritika akkor és most is leginkább a szervezett egyház képviselői felől érkezett, míg a gúny a világ képviselőitől. Jézus mindkettőre figyelmeztetett, így ezen egy cseppet sem kell meglepődnünk. A mi dolgunk nem az, hogy megpróbáljuk Kanye megtérésének őszinteségét vagy tartósságát, erre Istennek sokkal jobb módszerei vannak, de ha már foglalkoztat bennünket a kérdés, akkor a legtöbb, amit tehetünk, ha imádkozunk érte és családjáért.

Hála az égnek, nem mindenki fogadja kritikával a hírt. Kanye legújabb albumának megjelenésével jelentősen megugrott a hittel kapcsolatos Google keresések száma. A fiatalok többnyire Jézus nevére kerestek rá, illetve azt kérdezték a keresőmotortól, hogy “miben hisznek a keresztények”. Az Amerikai Biblia Társaság pedig a hírre reagálva felajánlotta, hogy minden Kanye rajongót egy Bibliával ajándékoz meg.

Szerencsére az énekest sem nagyon tántorítják el a gúnyos megjegyzések. Az egyik interjúban azt nyilatkozta, hogy Istennek bizonyára jó humorérzéke van, ha őt választotta, mert a liberális oldalnak nehezen fér a fejébe, hogy egy hozzá hasonló figura hogyan támogathatja Donald Trumpot vagy élhet ilyen megváltozott életet.

„Sok mindent terjesztettem már. Volt idő, amikor a divatot próbáltam diktálni vagy arról beszéltem, hogy mit tett értem a Hennessey konyak, most viszont arról beszélek, hogy mit tett értem Jézus és, hogy többé nem vagyok rabszolga, hanem Isten gyermeke lettem. Szabad vagyok!”

Előző posztKövetkező poszt

59 hozzászólás

  1. “I want your ugly, I want your disease,
    I want your everything, as long as it’s free.
    I want your love!
    Love, love, love, I want your love, hey!
    I want your drama, the touch of your hand, (hey!)
    I want your leather-studded kiss in the sand…
    I want your love!
    Love, love, love, I want your love
    (Love, love, love, I want your love…)
    You know that I want you,
    And you know that I need you…
    I want it bad.
    Your bad romance…

    I want your horror, I want your design,
    ‘Cause youare a criminal, as long as you are mine…
    I want yourt love!
    Love, love, love, I want your love, uh…
    I want your psycho, your vertigo, shtick (hey),
    Want you in my rear window, baby, you are sick,
    I want your love…” https://www.breizh-info.com/wp-content/uploads/2018/08/La-Passion-du-Christ.jpg

      1. Jól van, na. 🙂
        Ez telitalálat, nagyon ügyes!Jamiroquai (Jay Kay) zenéinek különleges hangulatuk van.Laza.Néha én is szoktam nézni gitár és dob feldolgozásokat.Ha nem is tőle.Tőle most láttam először.Klassz nagyon!Szeretem a zenét, kivéve a disco stílust.Ennek ellenére az ott fent egy Lady Gaga számszöveg.

    1. Amikor C.S. Lewis olvasására bátorítottad itt a közönséget, én is kedvet kaptam hozzá.Amit olvastam tőle, felejtethetetlen emlék.Köszönet is érte neked! 🙂 És amikor ennek a fenti cikknek az íróját is már többedszer említetted itt, egyszer csak fogtam magam, és belekukkantottam a honlapjába.Amikor onnan távoztam, világos volt előttem, hogy ide nemigen fogok visszatérni jó darabig… Aztán most meg itt találom ajánlásodban ezt a cikket.Tegnap este.Gondoltam, hagyom.Most viszont, feltéve magamnak a kérdést, hogy mire is való a munkaidő, rákattintottam.Fene mód laza napom lehet, hogy egy ilyen hosszú és terjengős cikket végig olvastam.Megtudtam belőle, hogy a cikkíró nagyon sok órát töltött azzal, hogy valaki másnak az életét firtassa.És most tessék, mi az eredménye?!!Itt ülök én is és olyasvalakivel foglalkozom, akik maga is másokkal van elfoglalva. :mrgreen: Az ilyen dolog ragályos.Főleg egy laza munkanapon. 😉 Miért írom ezeket le egyáltalán?Nincs jobb dolgom, ha már ennyi időm van? 😀 Miért nem a saját dolgaimmal törődök? 🙂 https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p180x540/70763579_2503892883219493_6267699092776812544_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=gMLeqK7TAK0AQnaQm8Mmv48dhymp66LImvKmDT5eiK9jlwcYODNKZ-r5g&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=9b5f395c73e971492015927d4e14e30b&oe=5E89AC1C Ahogy régen mondták a nagyszüleink: nem tuttok micsináni jódógotokban.Ja, nekik könnyű dóguk vót.Manapság már minden egyes szimpla járókelőre jut egy celeb. “Igehirdetőből” meg kettő.Cikke olvasása után most már tudom legalább, hogy ez a West a fenti képről nem a fehér tag.Én buszon voltam így soxor odakint.Egyedül voltam fehér az utasok között.Ahogy Hobó is megénekelte.Zsebemben Jack Kerouac “Úton” című könyvével.Ennek a cikknek az írója viszont úgy ír, mint aki tényleg elhiszi, hogy a kereszténységnek már kétezer éve ki vannak találva a keretei (utolsó előtti bekezdés). Jó, a kereszténység keretei lehet, hogy ki vannak találva.Hiszen minden keret csupán kitalált.Pont az ilyen középszerek tükrözik vissza, hogy nem csak a kereszténység keretei, de maga a kereszténység is, mint minden vallás, kitalált.

      1. Ezt komolyan írod, Oszi ? A kereszténység kitalált ?

        Hm. Mennyei Atyánk bizony, már a Paradicsomkertben tudatta az ősszülőkkel amit “kitalált”: az asszony szülötte eltapossa fejedet … A gonoszt … azóta, vagyis az Úr GYŐZELME után, az Új Szövetségben úgy teszünk, mintha VOLNA MÉG jó és gonosz harca. Nincs. Na, ez jól ki van találva … kitől is ? Egyet találhatsz: a hazugság atyja által 🙁

        1. Éva, tudom nagyon is jól, hogy néha nehéz, de amint félre tudod rakni az érzelmek uralmát egy kicsit, és elolvasod még egyszer, felderenghet a kérdés, hogy valóban én írom-e ezt komolyan, vagy valaki más. 🙂 Akire én is hivatkoztam.Jó, ötven százalékban én is ludas vagyok a dologban.Igazad van.De ha valaki azt mondja, hogy a kereszténység határai ki lettek találva, akkor mit is mond tulajdonképpen???Egy biztos: ahogy volt szerencsém téged megismerni, azt nagyon jól látom, hogy ha valami nem kitaláció, az a te Istenbe vetett hited.Számíthat bármi is ezen kívül, egyem a szíved??????????? 🙂
          https://www.youtube.com/watch?v=kw1NCddhvJQ&fbclid=IwAR0HqF2skONeYg8mkMLyapA2gn2Sp-FTNkbBBhbeYjDMDu_PaNuHBZxkqYQ

    1. SAJÁT MAGUKAT ZÁRJÁK KI a Mennyből ! Egyre biztosabb vagyok, hogy az Úr FELKÍNÁLJA mindenkinek – a lelke állapotában felmutatásával – az üdvöt vagy …

      Nem, Istennek nem “mestersége’ a megbocsátás, ahogy Varnus Xavér mondta egyszer… Nem szólhat BÁRMIRŐL az élet, a Tőle kapott AJÁNDÉK …

  2. https://www.youtube.com/watch?v=4Xksm1X7UHM
    Nem mondom, hogy kövessétek a példámat, de én inkább megint egy olyan zenét teszek itt közzé, amit szeretek, amiben örömöm van, és ami Istenhez fordulásában meghökkentette környezetének bizonyos részét.Magam részéről szívesebben beszélek arról amit szeretek, mint ami gyűlöletet idéz fel bennem.Nekem Thea aktuális cikkéről ezek a zeneszerzők ugrottak be, akiket itt most megosztottam.Westről ez idáig életemben nem hallottam, de szerintem azok is csak a sajtóból ismerik, akikből gyűlölködést hozott ki.De hát az istenes emberek soxor még egymás istenes zenéit is gyűlölködve figyelik, mit remélhetnének akkor az “istentelenek” “istentelen” zenéi….Persze, mindenkinek csak a saját istenes vagy istentelen zenéje a frankó…Szerintem hozzatok ti is ide zenéket, nem baj, ha nem feltétlenül a közösségi stílusérzés kielégítésére törexik.Csak nem vagyunk annyira berozsdásodva lelkileg, hogy csak az jön ki belőlünk, amit utálunk, de semmi olyan, ami lelkesítene!

      1. Én hülye, mosolyogva vettem fel a fejhallgatót, hogy biztosan közzétettél egy zenét. :mrgreen: Mondjuk, ilyet ni https://www.youtube.com/watch?v=6uFzuvpTa2o vagy bármilyet, akármilyet, aminek örülni tudsz, ami megmutathatná (önmagadnak) végre, hogy több vagy, mint csak ez a frusztrált vallási terminátor, akinek a fémpáncélja alá menekülsz a valóság elől.

        1. Zárógondolatként hozzátenném, hogy az nagyon jó, ha valaki utána néz a dolgok hátterének, akár a zeneipart illetően is.Az viszont már elgondolkodtató, amikor valakinél ez válik meghatározóvá, és mindig mindenről (természetesen a saját hátországát kivéve) manipulációk garmadája, meg az ördög munkája jut eszébe.Én is voltam így.Amikor egy művész vagy előadó őszinte szándéka már legkevésbé sem tud felmerülni.Amikor már bizonyos dolgokban csak az ellenséges manipulációt látjuk meg, és az alkotást már képtelenek vagyunk benne meglátni.A divatossá lett összeesküvés elméletek szempontjából megérné elemezni azt a fenti UDO klipet is akár, amit küldtem.Például, amikor a katolikus pap és a buddhista szerzetes szellemi értékeiket kicserélve barátságot köt.Mondhatnánk, hogy ebben a mozzanatban háttérék ténykedését kaptuk rajta, hogy hohó, itt a nagy egységes világvallás előkészítése van reklámozva.Csak ebből az egy klipből kiemelhetnék még más ilyesmit is, mert nem vagyok vak, de paranoiás sem.Sok mindent fel kellett dolgoznom kedvenc zenei stílusom, a heavy metallal kapcsolatban.Például, amikor Rob Halford (Judas Priest) előjött azzal, hogy ő homokos.A metal zenében nem nagyon tudok még egy ilyesmit, ezzel szemben a disco – pop világban a homoszexualitás szinte teljesen meghatározó.És a pop szakmai műhelyeiben ezt öntik a világra.Tudom én is, hogy szándékosan, azt is tudom, hogy nem válogatnak az eszközökben.

          Aki azt állítja magáról, hogy átlátja mindezen gonosz háttérszálak szövevényét, annak képesnek kell lennie arra, hogy már nem veszi komolyan.Aki azonban nem képes átlátni, lépten-nyomon bele akad ebbe az elméje, és csak ezt fogja látni mindenben, mert képtelen átlátni ezen a szövevényességen.Nem fogja látni, hogy mi van a mögöttes mögött: az orra előtt, a saját fejében.De aki felismeri eredeti származását, azt hogy ki a mi Atyánk a Mennyekben, a megszentelt nevű, akinek eljött az országa (nem szemmel láthatóan) és akinek mindig megvan az akarata, úgy a Mennyben, mint a Földön is, az a tudattalan folytonos gyanakvását le tudja cserélni állandó tudatos éberségre.És úgy tud átsiklani ezen a szövevény tengeren, mint bizonyos sugárzások a legvastagabb falakon.Az ilyen ember habár a környezetét szemléli, igazából mégis a saját gondolatait vizsgálja közben. “Isten teremtette az embert igaznak, de ők kerestek sok kigondolást…”, ahogy a Prédikátor mondja.Ezért az jár jól, aki képes a saját gondolatainak a folyamatos tudatos vizsgálatára.Nem másvalaki, hanem a saját gondolataink vizsgálatáról van szó!Hiszen mindenki elsősorban önmagával éli az életét.Mindehhez képest sem az ördög, sem az összeesküvők nem számítanak semennyire sem.

        2. Utolsó utáni utolsó kiegészítésül azért mégiscsak hozzá tenném még, hogy végül nem is kedvenc zenei műfajaimmal kapcsolatban akadtak az igazi feldolgozni valók, hanem sokkal inkább saját magammal kapcsolatban.Végül is, Jézus színre lépésének is a veleje maga az önvizsgálat.Aki ezt megteszi, egyre inkább világos lesz számára, hogy nem a zene a lényeges, hanem az, aki hallgatja.Van, akit minden összezavar, még a béke is.(Miközben egészen világos, hogy pont a béke csendjénél nincs felkavaróbb.) És van, akit mérges kígyó harap meg, és csak úgy lerázza magáról…

        3. Pont most megharapott az a mérges, köszönöm kedves Oszkár ! Le kell rázni … 🙂

          De nem csak ez történt. A harapásból – így, hogy olvasom a szavaidat – rájöttem hogy mérges ! Nem kérek belőle ! 🙂

        4. Hát, ez soxor nem kívánságműsor. 🙂 Hogy miből kérünk, miből nem.Néha a harapás halálos is lehet.Néha amikor lerázzuk, már késő.De a meghalás is csak egy történés, mint a többi.És ez már a nagy rejtélyek rejtélye, mert ez már egy olyan téma, amiről senki sem tudhat semmi biztosat.De úgy gondolkodom ezzel kapcsolatban is, mint ahogy fentebb írtam: nem a meghalás a lényeg, hanem, hogy kivel történik.Ahogy Bob Marley mondta: Egyesek átérzik az esőt, mások simán csak eláznak.Ez az esőre, zenére, a kígyómarásra és talán a meghalásra is igaz.De az életre, az élésre biztosan. 🙂

  3. Blackie Lawless is kapott hideget, meleget, amikor megcsinálta GOLGOTHA című albumát, főleg az alábbi címadó dallal (link). Fiatal korom óta szeretem a zenéjét.A FUCK LIKE A BEAST és az ehhez hasonló szerzeményei repítették őt és a bandát (W.A.S.P.) a világhírnév felé.De ezt az utóbb említett számukat, meg egy pár hasonlót már nem játssza.Azt mondta, még akkor sem, ha ez a kiadókkal való pereskedést jelenti is.Ő és a WASP megcsinálta a Golgothát, ennyi.Lehet szeretni, nem szeretni.Tudtommal Magyarországon nem jártak, de szerencsémre Torontóban nyakon tudtam őket csípni egy fantasztikus koncerten.

    Blackie egy igencsak vallásos környezetben nevelkedett, apja, közeli rockonai mind egyházi vezetők voltak, meg ilyesmi.Nem csoda, hogy menekülőre fogta.Mint mindenki, aki mennyeit alkot, végül a maga útján merített ihletet Istentől.Nem hatották meg a fikázások a Golgotha miatt.Miért is érdekelte volna őt mindez?Hiszen másokkal mindig csak azok foglalkoznak, akik önmagukkal nem mernek.Azok, akik saját önmaguktól rettennek meg, mert azt hiszik, hogy a saját tetteik és gondolataik teremtményei, nem pedig Istené. https://www.youtube.com/watch?v=lq5UQ8gWU-A

    1. “Hiszen másokkal mindig csak azok foglalkoznak, akik önmagukkal nem mernek.Azok, akik saját önmaguktól rettennek meg, mert azt hiszik, hogy a saját tetteik és gondolataik teremtményei, nem pedig Istené.”

      Te Isten gyermeke vagy, én Elohimé szeretnék lenni, ha elfogad majd az Ítéletkor.
      De köszönöm , gyönyörűen jellemeztél minket Kreténeket.

        1. Válaszolok. Mivel te és Thea is tudtok english nyelven, van egy nagyon jó típusú Biblia, amelynek a neve Cepher Bible. Ez az Írás lecseréli a görög félrefordításokat, az eredetire. Így megérthetitek, hogy az egész Írás Elohimtól ihletett, nem Istentől (Ősten, Öregisten, Gott, Hergott, God, ÚrJézusKrisztusSzűzMáriaIstenanyja stb.).
          Valódi Neveket kaptok. Péter neve Kefa lesz, Máté neve Mattityahu, Jeremiás neve Yeremiyahu, majd megkapjátok, hogy Yahusha az, akit ti Jézusként tiszteltek. Jézus egy görög isten Ieseus, azaz Zeusz nevéből alakult ki.
          A keresztény szó a nem a Krisztus szóból ered, hanem a Kretoszból, amely kretént jelent magyarul. Azért kretén, mert a görög isteneket, nem fogadták el, csak YHWH-át, akit a görögök csak szóbeszédből ismertek. Tehát a félrefordítás miatt a keresztények, úgy gondolják, hogy a Christianismus , a kereszténységnek a keresztnek van valami köze. Saul apostol, amikor azt mondja, hogy ne bánkódjatok, hogy kreténeknek (magyarban keresztény)csúfolnak titeket, akkor legyetek kretének, ha így bántanak titeket. Ha valaki ráfekszik a héberre és a görögre időt nem sajnálva, rájön sokmindenre. A Cepher verzió visszahozta a helyes szóhasználatot, ezért megkapjátok a kulcsot a Nevekhez.
          Csodálatos dolog ez, amit az Atya adott ezt így a végidőkben, hogy megtudhatjuk az igazi neveit a különválasztottaknak (szenteknek).
          Itt eltűnnek az egyházak által betoldott “de” szócskák is, ami miatt a pogány keresztények úgy tudják, hogy Jézus Krisztus eltörölte a Shabbatot is.
          A keresztény Jézus Krisztus valóban eltörölte a Shabbatot, de Yahusha HaMessiach nem, aki a héber Megváltó volt, Elohim Igéje.
          Annakokáért, ha valaki megtér Jézus Krisztushoz és ezt egy keresztény egyház segítségével testi, nem az Írásokkal, akkor nem máshoz, mint IeZeus-hoz tér meg, vagy Szaturnuszhoz, akinek a legfőbb ünnepe a szaturnália, ismertebb pogány nevén a karácsony.
          Aki egy kelta Jézus Krisztushoz tér meg, annak a legnagyobb ünnepe a Shamhain, avagy ismert pogány nevén a Halloween és a mindszentek.
          Ezeknek az olvasztótégelye volt a római katolikus egyház, amely ezeket a régi istenek összeforrasztotta és a rómaiknak azt mondta, hogy innentől kezdve nincs Szaturnusz, legyen a neve Isten, a skandinávoknak azt mondta, nincsen többé Odin, legyen a neve Isten.
          Olvasztótégelyből keletkezett Istent, pedig nem szolgálhat se egy katolikus, se egy protestáns, se egy adventista, se egy baptista.
          Ezért mondja saját könyvében a Messiás, hogy meneküljetek ki onnan népem. Egy baptista nem Elohimot szolgálja, hanem a baptista egyház istenét, akit kitalálták, hogy megfogja ismét Sátán, akik a pogány római katolikus vallásból kimenekültek.
          Ennyire egyszerű, amit itt kb. mindenki tud már, de egyszerűbb az a tudat, hogy “maradok az egyháznál inkább, akkor van egy papunk aki megmondja, mit is kell tenni a saját tanítása szerint”.
          A katolikus lexikonba a katolikus egyház ezt el is ismeri, hogy a Bibliából és a dogmákból merít, ahogyan az askenázi zsidó is elismeri, hogy a Tórából és a talmudból merít.
          Oszkár te is pap vagy, aki az Írásokból is merít és saját tanításait is belemagyarázza az Írásokban, mintha az Írás önmagában nem lenne elég.
          Tudom, hogy ez nagyon fáj, hogy alkalmazkodnod kéne az Íráshoz , mert szerinted túl nehéz a Tóra és a Messiás tanítása, de ha egyszer kipróbálod, nem tudod majd abbahagyni, ezt garantálom.
          🙂

        2. Biztos így van.Habár már a negyedik mondatod után eluntam.Őszintén szólva, nem szoktalak olvasni.Kábé azért, amiért Győzikét sem nézek.Mivel rendszeresen megszólítasz, ezért teljesen elkerülni (még) nem tudlak.De hogy te miért olvasol engem ha utána kreténnek érzed magad tőle, rejtély.Pedig biztosan lenne jobb dolgod is, nem?Igazából az ezelőtti megkeresésed kreténes része érthetetlen nekem.( ❓ ❓ ❓ )Ugyanis Blackie és nem Loki Lawless zenéjéről írtam. 😀 Többek között arról, hogy az ő munkásságát is ugyanúgy ganéjozzák egyesek, mint Thea cikkének főszereplőjét.Ez azzal párhuzam.Erre a jelenségre adtam egy lehetséges magyarázatot, amit kiemeltél tőlem.De hogy miért helyezted magadat feleslegesen (már megint) a képbe, az már a te dolgod.

        3. Bocsánat Oszkár, de nem hozzád szóltam, hanem azokhoz, akik olvassák ezt az oldalt és nem értik, hogy Blackie Lawless (Törvénytelen Blackie) hogy kerülhet fel, egy Messiáshívő weboldalra a Golgotha című számával.
          Tudom, hogy fárasztó amit írok, de ezt a fárasztó dolgot előttem és utánam is meg fogják tenni az Atyáért.
          Bocsánatot kérek emiatt Tőled, maradj nyugodtan a dreamland-ben, tetszésed és szabad akaratot szerint.

  4. Előbbi hozzászólásomat próbálom ezzel lezárni: Kanye Westről annyit találtam, hogy bevallása szerint idén tért meg, s ezentúl az evangélium hirdetésére szenteli életét. Szép. Kívánom, hogy úgy legyen!

    A feleségéről viszont annál többet (nem a filmekre gondolok)! Huh, micsoda körökben forog!

    https://www.eonline.com/photos/6/the-big-picture-today-s-hot-photos/938416

    https://us.hola.com/en/celebrities/2018050211896/kim-kardashian-ivanka-trump-working-together-pardon/

    Ő a Trump kormány börtön-reform szakértője! Nem semmi! Erre nem gondoltam volna! Most már értem, miért olyan nagy támogatója K. West az elnőknek! A business biztosított!

    Árulja el nekem valaki, aki fiatal házas, hogy lehet az, hogy , míg egy ilyen feleség TV-t néz, a férjét csak úgy hagyja nyugodtan olvasni a bibliát? Lehetséges-e az ilyen együttélés? Ha igen, akkor jó.

    Én is, akárcsak Thea, azt kívánom, hogy Kim (is) megtérjen! Voltak már nagyobb csodák. Addig azonban, ne veszítsük el józan eszünket! “Madarat tolláról, embert barátjáról”-mondja a közmondás. Annál nagyobb lenne a csoda, ha ebből a báráti körből térne meg. Amely kör, persze, a vallásosság látszatával kampányol…

  5. Kedves Barátaim!

    Továbbállok a fórumról, az Úr áldjon meg és munkálja ki, amit szándékozik kimunkálni bennetek, a Hozzá találást, a Hozzá visszatalálást, a Vele való járást, kinek-kinek szüksége szerint. János első levelét javaslom őszinte szembenézésre, az Ige talán legnehezebben megerőszakolható része.

    Ha esetleg valaki szeretne beszélgetni velem, kérje el Theától az email címet, amiről a kommentjeim mentek.

    Akinek a Biblia nem abszolút tekintély, vagy csak kötekedni akar, az kérem, ne fárassza magát, úgyis csak elbeszélnénk egymás mellett.

    1. Szia!

      Egy ismerősöm kért meg, hogy szeretne veled levelezni, csak technikailag nem tudja hogyan lépjen kapcsolatba veled.

      Írnál a címemre esetleg egy e-mailt, és továbítom neki?

      Ide kellene: plam kukac freemail pont hu

      (Azért írom így hogy mert másképpen nem biztos hogy átmegy)

      Köszönöm

    2. Kedves Gábor! Mielőtt továbbálnál, engedd meg, hogy ezt írjam: belátásom szerint, igazad van! Márpedig, igazság csak egy van: Istené. Jézus Krisztus önmaga az igazság, az út és az élet. Nincs olyan, hogy az én igazságom plusz a másik igazsága = tolerancia, haladás. Már most, ha csak egy igazság van, kizárásos alapon a másiké nem igazság, hanem hamisság, vagy jóhiszeműen fogalmazva: félreértés, naivitás, hiszékenység. Mt. 24, a “kis apokalipszis”-nek nevezett részben: “És Jézus felelvén, monda nékik: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket,” 4. vers. Ez általánosan jellemző, úgy gondolom. A 11. v.-ben pedig: “És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek.” Erre kell figyelni a keresztényeknek a jelenben és közeljövőben. Mert Jézus mondta. Az igazság egyedüli hiteles bizonyságtevője Aki Istentőj jött, a Szent Lélek (Szellem). “Ő majd elvezérel titeket minden igazságra.” Ebből eredően, aki Jézusé, elfogadja mindig az igazságot és nem áll ellent annak. Mindig elfogadja, és nem bizonygatja a saját igazát. Mert a szeretet “nem keresi a saját hasznát…” 1Kor. 13. Eddig az általános rész.

      “…mert a liberális oldalnak nehezen fér a fejébe, hogy egy hozzá hasonló figura hogyan támogathatja Donald Trumpot vagy élhet ilyen megváltozott életet.” Ez még nekem is nehezen fér a fejembe, hogyan kerülhet egy mondatba Donald Trump és a megváltozott élet?! Krisztusi példa az illető? Ne válaszoljatok.

      A pápa egyik kedvenc mondata, amit Grétától is kér: “Imádkozzatok értem!” Nem, én nem vagyok hajlandó, van rá nyomós okom. Az egymásért való imádkozás: erő és szeretet! Nem ezt cáfolom.

      Igenis, jogunk van különbséget tenni jó és gonosz között, igaz és hamis között, ahogy János is erre bíztatott: “Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba.” 1Ján.4:1.

      Ami az igazságot illeti, kidugja a fejét ott is, ahol a legprofibb világi eszközökkel próbálják “véka alá rejteni”. Érdemes megnézni ezt a videót, mert kulcsfigurákról van szó, ami az idők jeleit illeti. Az angol felirat amatőr munkája, nem ez a lényeg. Bizonyára emlékeztek még a tavalyi Khashoggi újságíró meggyilkolásáról, mely kitűnt kegyetlen módszere tekintetében, s amit a “mélységesen keresztény” amerikai kormány nem volt hajlandó őszintén elitélni, vagy tenni bármit is az igazság kiderítése érdekében: https://www.youtube.com/watch?v=XFsQuos3Nok

      Ami K. West-et illeti, nem ismerem az esetet, de utánanézek, hadd lássuk…

    3. Kedves Gábor ! Jó lenne ha nem távoznál tőlünk ! Kevesebben lettünk de nem minősítek senkit. Loki eszméletlen támadás alatt van, mert egyszer megfogalmazta: “Nem tudom, hogy fog felállni Isten szent és tiszta Egyháza az Úr Jézus érkezésére, de fel fog.” Ezt hallotta az ELLENFÉL is …

      Én viszont nem felejtem el ezt a hitet, akkor sem, ha olyan videókat talál és küld nekem, hogy a kat.egyház azt állítja, Jézus Atyja … egy szörnyű fordítás következtében, a Világosság Atyjáról Luci … (a világosság lux, ugye) tehát le sem írom.

      Határozottan, komoly elfoglaltság követni a hsz-kat, de a rendkívüli időkben szerintem meg kell tenni. Maradj kérlek ha teheted, ha nem kötekedésre válaszul akkor azért, hogy a HIT hangja szebben szóljon mint több szólamú kórus, veled, általad.

      1. Kedves Éva!
        Köszönöm a támogatásodat, hiszen mi személyesen is ismerjük egymást és tudod Kiben hiszek.
        Ismerem én is az erős hitedet, erről nem is vitázhatnék.
        A római katolikus egyház, ha volt is valaha az Atyáé (amit kétlek),akkor az már annyira eltorzult, hogy az leírhatatlan.
        Tudom, hogy egy hosszú életet leéltél katolikusként, ahogyan itt sokan mások a különböző egyházakban.
        Én is, áldom az Atyát azért, hogy megmutatta melyik a helyes Út hozzá, aki az Igéje a Messiás, aki már nem égő csipkebokorként jelent meg, hanem Testben.
        Annyira örülök annak, hogy YHWH, aki elküldte Fiát teremtése kezdetét és végét és így megismerhettük magát az Atyát Őmiatta.
        Csodálatos ezt kimondani, hogy minden dicsőség az Atyáé, ezen a weblapon is, mindenhol ahol még lehet.

  6. Nagyon jó a téma és a hozzászólások.
    Először Gábortól szeretnék kérdezni valamit.
    Melyek tetteid alapján tudhatják, láthatják az emberek, hogy te egy keresztény ember vagy?

    1. Például abból, hogy a testi emberek kellemetlenül érzik magukat a társaságodban, mert árad belőled a krisztusi tisztaság. Amikor megszólalsz, élő víz árad belőled.
      Az ilyen ember feddhetetlen, átlátható életű, kegyes, kedves, alázatos. Nem foglalkozik a test kívánságaival, a szem kívánságaival, az élet kérkedéseivel. Nem keresi a maga hasznát. Szelíd, alázatos, élete Krisztussal egy, szavai tettei Őrá mutatnak, az Ő dicsőségét hirdetik. Ha egy ilyen ember van a közeledben, azt nem lehet nem észrevenni. Átjön rajta valami a Szent és Tökéletes Istenből, ami vagy irritál, vagy vonzani kezd arra, hogy te is hasonlítani akarj hozzá, de mindenképpen ráébreszt arra, hogy bűnös ember vagy.

  7. Ha biblikusan akarjuk megközelíteni a témát, akkor a következő kérdésekre kell keresnünk a választ:

    – Csökkent az énekes népszerűsége?
    – Hadjáratot indított ellene a média, a lemezcégei felmondták vele a szerződéseket?
    – A drogos parázna felesége rögtön megtagadta őt és zajos válópert indított elperelve tőle minden pénzét?
    – Elfordult tőle mindenki, jelennek meg róla napi szinten karaktergyilkos anyagok?
    – Látunk megtérésre utaló gyümölcsöket: önmegtagadást? alázatot? elszakadást a pénz szeretetétől? bűnbánatot? tiszta, szent életet, vagy legalább igényt rá?

    Amennyiben a fenti kérdésekre többségére a válasz nem (egyelőre mindre az), akkor ez az ember ugyanúgy a világ zsoldjában áll, mint eddig. Az, hogy Jézusról beszél, nem zavarja a Sátánt, mert nem a Biblia Jézusát hirdeti. Az, hogy gospelt zenél, az sem érdekli különösebben a Sátánt, sőt, örül, mert ezáltal el tud bizonytalanítani, a világ felé tud vonzani őszinte, Jézust teljes szívvel kereső keresztényeket is, mint pl. Thea. Az, hogy Bibliákat osztogat, azon is csak kacag az ellenség, mert Bibliához már bárki hozzájuthat, az Egyesült Államokban pedig főleg, ráadásul a legfontosabb részeket (bűnbánat, szoros kapu – keskeny út, az óember halálba adása, győzedelmes, Krisztust követő élet, kereszthordozás) már csak nagyon szűk körben hirdetik, a gyülekezetek nagy része a hívők lenyúlásáról szól. Így egy Mt7, vagy Lk14 ott vannak a Bibliában, de mindenki sietve, elborzadva továbblapoz, így a Sátánnak nincs különösebb aggódnivalója a Biblia iránti megnövekedett kereslet miatt sem. Olyan visszás világban élünk, hogy mindenkinek van vagy tíz Bibliája, a kereszténység állapota mégsem volt ennyire rossz soha. De ezzel sincs gond, mert csak megerősít bennünket abban, hogy Jézus visszajövetele a küszöbön áll, mert mindezek mind meg vannak írva!

    Ha egy hollywoodi celeb valóban átmegy a szoros kapun és a keskeny útra lép azt nagyon drasztikus dolgok követik (kellene, hogy kövessék). Lehet, hogy az Élet magva ott van a rapperben, imádkozzunk is érte, de amit eddig látunk, az nem egy hiteles tanítványság, jó esetben azt látjuk, amint a kikelt magot megfojtja a körülötte felnövő gaz. Rosszabb esetben egy szimpla műfajváltásnak vagyunk tanúi, a keresztény populáris zenét hallgató jómódú fiatalság remek terep a kaszálásra.

    1. Kedves Gábor!

      Nem véletlenül gyűlölték Jézust sem, Akit nemcsak azzal vádoltak, hogy bűnösökkel, vámszedőkkel, prostituáltakkal barátkozik, hamem, hogy Ő maga is az.
      A vallási vezetők pedig megölték.
      Kanye West esetében sincs másképp. Kap hideget meleget a világtól és a vallásos emberektől egyaránt.

      A mi dolgunk kizárólag az lenne, hogy imádkozzunk érte és bátorítsuk az Igével. Ami pedig a feleségét illeti, miért kéne azt látnunk, hogy elválik tőle? Miért ne térhetne meg ő is? “Higgy az Úr Jézus Krisztusban és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe.”
      Ez csak a “rendes” háziasszonyoknak lehetséges? Vagy netán egy bűnösnek is?

      A tiedhez hasonló hozzászólások garmadája született már az angol nyelvű oldalakon, így igazi felfrissülés olvasni, amikor bátorítják.
      Az őt ismerők szerint pedig drasztikus változás indult el az életében.

      1. Kedves Thea!

        néhány “gyümölcs” csak az elmúlt hét terméséből (tudod, ezekről ismerjük meg őket):

        – kötelező $55-os uzsonnajegy az ingyenes “Sunday Service” mellé, amely uzsonna állt egy hambizsömléből, egy húsból, meg két darab szeletelt baconből
        – $1M-t adott ajándékba a nejének, csak ne vállaljon fotózást a konkurrens cégnél (ne rontsa az üzletet)
        – megváltoztatja a nevét Christian Billionaire Kanye West-re
        – bejelenti, hogy indulni akar az elnökválasztáson
        – kiakad, hogy felesége kirúzsozza a kislányát Halloweenkor – ezt még akár támogatnánk is, ha a kislány egyénként nem ördög-jelmezben feszített volna amúgy – és persze végül kirúzsozva

        Dicsőség Istennek minden egyes megtért emberért, szerencsére sokat ismerek, de az ilyen kamu celeb-megtérések csak azt a trendet erősítik, hogy a megtérés annyi, hogy “befogadod a szívedbe Jézust”, majd folytatod az életedet, talán valamivel szolidabb módon, de nagyjából ugyanazon értékek mentén, mint addig. Olvasom, hogy több, mint ezer ember tért meg valamelyik koncertjén. Ez, mint a cikkből kiderült, azt jelentette, hogy ezren tették fel a kezüket, hogy befogadják Jézust. Ezek az emberek bekerülnek a “born again Christian” kategóriába, azzal a meggyőződéssel, hogy ők most már bármi lesz is mennek a Mennybe. A Sátán pedig mosolyog és lök még pár millió dollárt hű, immáron “keresztény” szolgájának.

        Az újjászületés feltétele a halál. A kereszt a római birodalomban használt legdurvább kivégzőeszköz volt, tehát, amikor Jézus azt mondja, hogy fel kell venni a keresztünket, akkor az olyan, mintha például ma azt mondaná, hogy aki nem ül be a villamosszékébe és úgy nem követ engem, nem méltó énhozzám. Halálra kell adni az óembert annak minden kívánságával együtt, csak ebből születik új élet. És ez az új élet összeegyeztethetetlen a régivel, szent és tiszta, krisztusi élet, amely azonnali és egyértelmű tükröt állít a világnak, amely ezért gyűlölni fogja. EZÉRT feszítették meg Jézust, mert Ő volt a világosság, az övéi pedig jobban szerették a sötétséget. A Szentírás Jézusa a Földön élt legradikálisabb ember volt, soha nem keverte össze a sötétséget a világossággal, hiszen már a teremtés első napján elválasztotta őket egymástól.
        Ha Jézus olyan lett volna, mint Kanye West, akkor nem ölték volna meg elhiheted. KW-től eddig csak annyit láttunk, hogy megfeszítette az estéit és Bibliát olvas, amíg a felesége tévét néz, a pénz szeretete, az alázat teljes hiánya üvölt mindenből, ami körülveszi, a repülőn éneklő gospel-csapatból is. Imádkozom a rapper megtéréséért, bárcsak megadná az Isten, hogy láthassa a világ azt is, hogy mi történik, amkor ez valóban bekövetkezik!!!

        “Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele és sötétségben járunk; hazudunk és nem az igazságot cselekesszük.” 1Jn 1:6

        Ez reményeim szerint megfelelő megvilágításba teszi a “higgy és üdvözülsz”-re vonatkozó megjegyzésedet is.

        1. Yahuchanon 38.
          “Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem.”

          Itt meg gondolom “János” megcáfolta, hogy Jézus Krisztus Isten is egyben a kereszténység szerint, aki saját magát szülte le a kereszténység szerint.
          A keresztény Jézus Krisztus a saját maga nevében jött, majd megtette Magát Istennek (Szentháromság)

          A Messiás ennek ellenére az Atya nevében jött, aki nem tette magát Elohimmé, hanem az Atya tette azzá.

          Így már megértem, hogy az Isten barátai csalók, gyilkosok és farizeusok.

          Az én Atyám barátai csalókból, gyilkosokból és farizeusokból (baptistákból 😉 ) lettek különválasztottak.

          Köszönöm a válaszod, eddig ezt nem tudtam.

      2. Kedves Thea!
        “I sold my soul to the devil
        I know its a crappy deal
        At least it came with a few toys
        Like a Happy Meal”

        Ezt énekelte régebben West, aki most hirtelen áttért a kereszténységnek mondott valamire.
        Csak ezt elfelejtetted beírni a szövegbe.
        Az Írás szerint, aki már eladta magát a Sátánnak (a szellemi valóját, ezzel a Szent Szellemet káromolta) hogyan tud mégis az Írásra támaszkodva, hitelességét szerezni magának?
        Az ének annyit tesz, hogy turja, hogy nagy üzleti bajt csinált magának, de eladta a lelkét, mint kb. egy happy meal menüt a mekiben.
        Persze, lehet magáért a Sátán megtéréséért is imádkozni, úgy hiszem Énoch is megpróbálta, dehát tudjuk, hogy nem sikerült Neki az Írásokból.
        Ennek ellenére vannak olyan keresztények, akik azt gondolják, hogy ez lehetséges, amikor tudjuk, hogy Messiás áldozata lecsapta Őt a világunkra, mint hamis Ruach-ot (szellemet).
        Tudod, hogy szeretem az Írásaidat, de miért nem az igazságról írsz, annak ellenére, hogy magad is tudod West kit is szolgál valójában és egy ember érzelmeire próbál hatni, akár az elhitető.
        Ez egy nagy hoax, mint maga az West, akit tudjuk kik, tudjuk mire szerződtették le.
        De nem csak Westről van szó, legyen az egy híres magyar, vagy bárki, aki a szádba rágja a klippjein keresztül, hogy Nekik már mindegy, hiszen csak eltéríteni jönnek. Az a baj, hogy sok keresztény az “arany középútnak” nevezett anomáliát tartják szem előtt, de az arany középút a tágas kapuval vonul, nem a folyton keskenyedővel.
        Kérlek adj magyarázatot, hogy akkor ez a hamis támogatás micsoda, az Írások tiprása ez, ami érzelmi alapúak és nem racionálisan, amikor tudjuk, hogy most a legerősebb a Sátán hatalma, és csak erősödik, a Messiás vissza nem téréséig. Annyira le lett kicsinyítve a hamis pogány-keresztény miatt az ellenfél, hogy a markába röhög, hiszen tudja, hogy kevés ideje van hátra.

        1. Szia Loki!
          Nem felejthettem el, hiszen egészen mostanáig szinte semmit sem tudtam Kanye Westről. Egyetlen dalát sem ismertem, de még az arcát is nehezen tudtam volna magam elé idézni. Ha tényleg ezt énekelte, akkor a megtérése még nagyobb öröm számomra.
          Ami pedig a Szent Lélek káromlását illeti, a Máté 12:31 az egyik legvitatottabb része az Újszövetségnek. Sokféle magyarázatot olvastam erről, de amit te írsz teljesen új számomra, és szerintem elég valószínűtlen. Ahhoz, hogy valaki káromolja a Szent Lelket, minimum ismernie kell. Azt pedig tudjuk, hogy Isten számára senkinek a megmentése sem lehetetlen, hiszen van az övéi között gyilkos, rabló, áruló, de még farizeus is 😉 “…aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el…” János 6:37

    2. Szia Gábor!

      Ezt egyre több keresztény veszi észre és jön ki a nagy elhitetésből. A keresztények Jézus Krisztusa sosem volt a Bibliai Messiás. Kiadta magát a világosság angyalának Sátán, és most ezt a világ több pontján felismerik.
      Aki a Messiást követi a következők jellemzik:
      Nem eszi a tisztátalan ételeket, tartja a Shabbatot, ismeri Isten nevét: YHWH, megtagadja a karácsonyt, a nyuszis húsvétot, az adventet, mindszenteket, hannukát stb.
      A tórát engedi a Messiás szabadjára a világ összes részében, a hagyományok ellen, így igaz lesz a prófécia miszerint a saját családod lesz az ellenséged, mivel nem tartod a pogány ünnepeket tovább.
      Demeter lázadása pont erről szólt, hogy az Írás miatt egyes mesterségekről le kell mondani, vagy át kell azt alakítani az Írás igénye szerint.
      Itt nem Nyugat Kenya vagy kiről van már régen szó.
      A Messiást pedig azért ölték meg, mert nem fogadta el az akkori kereszténység/babilóniai talmud (farizeus, szaddaceus, katolikus, protestáns, ugyanaz mind.) hitelességét.

      4.
      Mimódon hihettek ti, a kik egymástól nyertek dicsőséget, és azt a dicsőséget, a mely az egy Elohimtől van, nem keresitek?
      45.
      Ne állítsátok, hogy én vádollak majd benneteket az Atyánál; van a ki vádol titeket, Mózes, a kiben ti reménykedtetek.
      46.
      Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.
      47.
      Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?

      Tehát a keresztények nem hihetnek Mózesnek, mivel azokat a parancsolatokat sem tudják megtartani, ezáltal a Messiásban nem tudnak hinni, mivel a szeretet tanítása, nem azzal egyenlő amit a keresztények tanítanak.
      A butaságnak az ideje lejárt, akinek nincs értelme mindig ezek az Írások ellen lesznek.
      Minden dicsőség az Atyáé, az Igéjén Yahusha HaMessiachon keresztül.

      1. Sajnos nem tudlak követni, ne haragudj.
        Jézus azért jött, hogy betöltse a törvényt, amit meg is tett. Viszont számunkra a “törvény” csak megmutatja, hogy mennyire tehetetlenek vagyunk a bűn fogságából a magunk erejéből megszabadulni. De Jézus valóságos Szabadító, Őáltala szabadulhatunk meg “apáinktól örökölt hiábavaló természetünktől”, benne újjászületve a Szentélekkel betöltekezve ő tud adni nekünk is győzedelmes életet a bűn törvénye felett.
        Aki úgy tekinti a kereszténységet, mint betartandó szabályok halmazát, az csak küszködni és elbukni fog. Nem mi győzzük le a bűnt, hanem a bennünk élő Krisztus a kereszten már megtette helyettünk és megteszi bennünk is! Erre jött rá Pál és írta meg a Rómabeli hívőknek.

        1. Betöltés: Filippiekhez 2:2-3, 4:19
          Rómaikhoz 15:19
          2 Thesszalonika 1:11, 12
          Kolosséiakhoz 1:25-29
          Máté 24:30-36
          Jelenések 21:1

          Törvénytelenség=bűn
          János 7:49
          Lukács 16:17
          1 János 12:49-50

          Az Atya szent/tiszta nem változik.
          3 Mózes 11:44
          Jakab 1:17
          Malakiás 3:6
          1 Péter 1:16

          Hol írja,hogy eltörli a törvényeket? A római levelekben nem találni ilyet.

        2. Leegyszerűsítve a munkahelyeken azt utálják legjobban, aki a maximumot hozza ki magából és megfelel az adott munkahely parancsolatainak.
          Az által, hogy valaki betölti a munkahely parancsolatait, nem ugyanazt kéne tennünk Nekünk is?
          Nem értelek Gábor emiatt, hogy lehet ezt így félreértelmezni.
          A keresztények tanítása pont az, hogy elég a hit és a szeretet, viszont a parancsolatokat beteljesítette a Messiás és azokat már nem kell követni.
          Egyedül az étel és ital áldozatot törölte el saját maga helyettesítő áldozatával.

        3. Nem mondtam, hogy eltörli, hanem legyőzi a bűnt és megszabadít bennünket is egy győzedelmes életre, szabadok leszünk, hogy ne cselekedjük a bűnt, ha életünket teljes egészében a vezetésére bízzuk. A bűn törvényénél erősebb a Szent Lélek törvénye. A kettő kontrasztját mutatja a levél 7. és 8. része. Nehéz eledel ez, Nee Watchman: Szabadulás c. írása sokat segít az értelmezésben.

        4. Loki, hogy állsz a saját életedben a parancsolatok megtartásával? Lehet, hogy a Mózesi törvényeket már nem kell megtartanunk, de Jézus parancsolatai alkalmanként még nehezebbek. Nekem esélyem sem volt soha megtartani őket, amíg be nem láttam, amit Pál, hogy a bűn törvény, ami ellen hiába kapálózom. Viszont a Lélek vezetése a keskeny úton tart, tehát amikor bűnt cselekszem, mert cselekszem most is, akkor nem a bűn ellen kezdek tusakodni, hogy mostantól pedig nem, hanem bűnbánattal kérem az Urat, mutassa meg, mit engedtem vissza a régi életemből, a világ szeretetéből, ami miatt a bűn ismét teret tudott nyerni.

        5. De olyan nincs ,hogy a bűn törvénye, hiszen a bűn,maga a törvénytelenséget jelöli.
          Legyőzte a Messiás a törvénytelenséget a kereszten, hogy a pogány népek is megismerjék az Írást, amely sikerült is. LSD. Szentírás, az EGÉSZ. Az Ószövetség és a Megújított szövetség is.
          A Tórának a rá eső részét töltötte be, hiszen még hátra van a Jelenések könyve.
          Tehát Mózes és a Próféták egy jelenlegi szabadulás a törvénytelenség alól.

    3. Teljesen jól átlátod Gábor, üdítő volt olvasni a soraid.
      Egy újabb celeb megtérése a jézus-cirkusz-vidámparkba, a kereszténységbe.
      Nincs ezen semmi meglepő. A kereszténység nagy része tárt karokkal várja a pénzes embereket.
      A valódi Krisztus egyháza teljesen más, semmiben sem hasonlit erre a kuplerájra, amit sajnos a kereszténységnek hivnak.

      A keresztény vallás már régóta a sátán asszonya, összeparáználkodták egymást már rég.
      Krisztus menyasszony viszont tiszta és szent.

      Sok erőt neked Gábor az eljövendő időkre.

    4. MÉG nem követi őt a kiközösítés, főképp, hogy nem hagyta ott a helyet. Az ÚR Isten türelmes. Hátha még valaki(k)nek hallaniuk kell az örömhírt … Ő sokkal jobban tudja. Az átalakulás is, nem megy egyik napról a másikra (ha nem arra kapott elhívást hogy kimenjen a pusztába, kivonuljon a társadalomból).

      1. Kedves Éva!
        Sajnos West már korábban eljegyezte magának Sátánt, azaz eladta magát Neki. Most ez a világi embert az atyja elküldte, hogy minél több ember eltérítsen a hittől. A nagy szakadás zajlik emiatt, lesz akik nem fogadják el (főleg a parázna USA-ban, ahol elég sokan tudják, hogy a Sátánt szolgálja).
        Úgy tudom ráadásul, hogy West pont a konzervatív keresztényeket célozta meg elég nagy sikerrel teszem hozzá, amiről olvasni is lehet.
        Az Atya küldöttei, pedig át látnak a szitán, azok a kevesek, akiket jelenleg is hűek hozzá.
        Most a Messiás nevét tapossa West, amiért már meg is kapta a jutalmát és pontosan tudja, hogy ha nyer magának még pár embert, “mélyen” legalább lesz társasága.
        A hitető mindig újjal próbálkozik, fejlődik a világ áltudománya szerint. De ez lassan 6000 éve tart és közeledik a végéhez!
        Halleluyah, minden dicsőség az Atyáé, az Igéjén Yahusha HaMessiachon keresztül.

    5. Kedves Loki! Szerinted mit kellene tennie, hogyan kellene viselkednie Kanyenek hogy megtudjál neki bocsátani illetve, hogy azzal a kereszténységet is bizonyítsa tudja neked?
      És ha már itt tartunk, szerinted egy keresztény embernek Istennek, vagy más embernek kell úgymond bizonyítania?

      1. Kedves Bori!
        Mivel a Messiás ittlétekor pontosan meghatározta, hogyan lehet üdvözülni, nem értem a kérdésedet. Van egy Elohimtól származó könyv, ez köztudatban a Biblia címen fut. Na azt, ha az ember kinyitja és megkéri előtte az Atyát, hogy értse is ami ott le van írva, akkor megkapod a válaszod.
        Én mindegy, hogy megbocsátok-e West-nek, hiszen örülök Neki, hogy általa egyre többen felismerik a hazugságot. Emiatt, ahogyan az Írás is mondja, szeretem Westet, hiszen egy próféciát tölt be éppen, ami az Atya javára szolgál. Ami megbocsátásról te beszélsz, az egy választható világi funkció, akár egy ateista is könnyen be tudja tölteni, hiszen érzelem alapú. Én kijelentem, hogy szeretem Kanye Westet, hiszen közelebb vitt az Atyához és még jobban elhiszem, hogy Nála-nélkül ez sem jöhetett volna létre.

  8. Én nem leszek ünneprontó, egyszerűen csak óvatos vagyok, amióta olvastam hasonló esetről, hogy az illető megtért, de az mégsem volt teljesen őszinte, hanem inkább csak része egy reklámfogásnak.
    De kívánom, hogy legyen ez tényleg őszinte hit, és valóban nem a mi dolgunk megpróbálni a hitét, és egyetértek, a legjobb, ha imádkozunk érte és a családjáért, hisz Hollywoodtól nem szabadul egykönnyen az ember, szüksége lesz a segítségre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend