Idők jelei

Intoleráns Halloween

Jövő héten Halloween. Magyarországon még mindig inkább halottak napját és Mindenszenteket ünnepelnek, de most nem is ez a lényeg.

Míg korábban többször írtam (illetve osztottam meg írásokat) az ünnep okkult gyökereiről, idén arról szólnak a hírek (link, link), hogy az Egyesült Államokban több helyen, főleg iskolákban, egyetemeken, nem tartják meg a novemberi jelmezes eseményt. Na nem azért, mert rájöttek, hogy rossz hatással lenne a gyerekekre. Nem. Azért marad el több iskolában a Halloweenkor szokásos jelmezes édességgyűjtés és egyéb farsangi szórakozás, mert egyesek szerint az esemény nem elég befogadó. Több jelmez tiltólistára került a tolerancia jegyében, máshol pedig a maskarák ára volt a döntő faktor, hiszen nem mindenki engedheti meg magának, hogy beszerezze a legmenőbb és profi módon előállított öltözéket.

Nem lehet például földönkívülinek öltözni, mert arról egyesek a bevándorlókra asszociálnak (idegenek). Fehér diák nem öltözhet semmilyen más etnikum vagy bőrszín viseletébe. A példa kedvéért, ha egy nő indiánnak öltözik, azt “hiperszexualizált rasszizmusnak” nevezik 2019-ben. 🤨 Ne kérjétek, hogy elmagyarázzam, mert én sem értem.

Tiltólistán van még a mexikói sombrero, a bajusz, a raszta, vagy bármilyen közel-keleti viselet.

Azt hiszem idén ez a téma több leültést nem érdemel, de annyit mindenesetre elértek a társadalmi tervezők, hogy most már politikailag korrekten is lehet utálni a Halloweent.

Mi pedig ünnepelhetnénk az életet halottak napján, hiszen Jézus világossága által elmúlhatatlanná lett1 . Az élet bekebelezte a halált és ez eltávozott szeretteinkra is igaz.

„Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.” – János 5:24

  1. 2. Timóteus 1:10 []
Előző posztKövetkező poszt

7 hozzászólás

  1. “…már politikailag korrekten is lehet utálni a Halloweent.”

    Mindenki az utálata tárgyának a rabja.Minél jobban utál az ember valamit / valakit annál inkább képtelen szabadulni attól, annál inkább elmélyíti a tőle való függőségét.

  2. Nagyjából a 80-as évek közepéig a kutya sem tudott a Halloweenről. Nem mintha titkolták volna előlünk, és még csak politikai tiltás sem volt ellene, hanem egyszerűen nem volt érdekes. Aztán valóságos diadalmenetbe kezdett. Abban az ütemben, amilyenben ránk zúdult a Nyugat világa.
    Veszélyes dolog ez a Halloween? Ha önmagában nézzük, csakugyan nem szabad túldramatizálni. Hiszen csak annyi történik, hogy gyerekek és fiatalok buliznak, beöltöznek maskarákba, töklámpást pedig a gyerekek mindig is készítettek évszázadok óta. Szót sem érdemelne az egész, ha csak ennyiből állna a történet.
    A gondok ott kezdődnek, hogy miért alakul ki belőle ünnep, sőt kultusz. Ahhoz valami hajtóerő kell. Ez a hajtóerő pedig nem más, mint az a legalább száz év óta belénk ivódott reflex, miszerint minden jó és bámulatos, ami Nyugatról jön. Függetlenül a tartalmától. Ha magától a Halloweentől esetleg nem is kell félni, de ettől a saját reflexünktől, ami benne is manifesztálódik, nagyon is félnünk kell. Önveszélyes. Azért, mert akik vissza akarnak élni, azok kapva kapnak rajta. Ezen a reflexünkön, babonánkon, áhítatos szájeltátásunkon keresztül bármit, de tényleg bármit lenyomhatnak a torkunkon. Meg is teszik!
    Más népek ünnepének, ceremóniáinak az átvétele akkor okoz gondot, ha sajátot szorít ki. Jelen esetben megtörténik. Háttérbe szorul Mindenszentek, vagy ahogyan már sokan más néven ismerik, Halottak Napja. Meghitt emlékezés helyett viháncolás – hát bizony elgondolkodtató… Biztosan vannak, akik a jókedvet tartják többre. Nos, ez egyéni ízlés kérdése. Az viszont semmiképpen sem egyéni megítélés szintje, hogy jónéhány általános iskolában az igazgatóság kötelező tanrendi megünneplés tárgyává emelte a Halloweent, miközben például az Aradi Tizenhármakról nincs ilyen megemlékezésük. Ebben a szembesítésben már jól megmutatkozik az ilyen átvételeknek az egyébként rejtett „valamit valamiért” jellege. Méghozzá a korunkat annyira jellemző természetében: idegent kapunk, és bár kapni jó, de önmagunkból veszítünk valamit érte cserébe.
    A kísértetnek öltözés még hagyján. Az nem ízléstelen. De a Halloween nem áll meg ezen a ponton. Gyermekek hullának festik ki magukat, sőt abban versenyeznek, hogy melyikük lubickol jobban a pusztulásban, az Istentől-embertől elrugaszkodásban. Az amerikaiak sohasem a jó ízlésükről voltak nevezetesek, főleg a tömegkultúrában. Hiányzott pont a gusztustalankodás? Gyermekeknek? Ők még nem tudják megítélni, de a felnőtteknek több eszük lehetne.
    A túlvilággal játszadozás, a horrorkultusz aztán persze nem áll meg az évenként egyszeri bulizásnál. Megy tovább olyasmik felé, mint az emó és a sátánizmus. Jelenleg már ott tartunk, hogy az állatvédők októberben nem adnak ki fekete cicát örökbefogadásra, mert nagyon rossz tapasztalataik vannak a Halloween kapcsán történő titkos sátánista eseményekkel a tizenévesek között.
    Ha már mindenképpen ünnepet és ifjúsági programot akarunk bevezetni, akkor mennyivel szebb és emberibb, léleknemesítőbb és gyermeket Emberré nevelőbb volna régi, de sajnos elhanyagolt hagyományunk felélesztése, a Madarak és Fák Napja!
    A cinizmus, nihilizmus, ridegség és értékhamisság sújtotta mai világban talán nem a zombikultusz felé kellene hagyni mozogni a gyermekek és a fiatalok lelkét, hanem emberibb dolgok felé.

  3. Kell a káosz, mert ha legalább egy rendszer megerősödik akkor nekik nem lesz szükségük megváltóra.
    Márpedig, ha valaki jól érzi magát ebben a világban, akkor nem kér az új világrend nyújtotta “igazi” békéből.
    Már az okkultisták sem érezhetik szabadnak magukat, mert a polkorrektség az ő kezüket is gúzsba köti.

  4. Úgy tűnik, hogy a “befogadás” a kulcs. Meg kell tanulni “befogadni”. Jézus mondta: “én Atyám nevében jöttem és nem fogadtatok el, majd jön más a maga nevében, azt befogadjátok.” Ez így megy tovább mindenből kivész a “spiritusz”, kivész a játék, a szabadság is … halál komoly lesz az egész.
    A megváltótól azt várták, hogy hatalommal jön el, legyőzi, eltávolítja a nép elnyomóit. Ehelyett jött szelíden, gyógyított reggeltől estig aztán hagyta hogy megöljék. Megint ilyennek várják …
    Divat most az “elengedés” még véletlenül sem, megbocsátás ! Nincs is bűn, csak maszat. Jut eszembe, a CitizenGO munkatársai például “szexisták” – üldözik is őket rendesen.

    1. Nem tudom mi lett a bírósági ítélet Caroline Farrow kontra Stephanie Hayden perben? Agyrém, nem tudom másképp leírni. 🙁

        1. Köszönöm.Sajnos igen tipikus. Közban ma kaptam mailt, nem valami jó a helyzet Caroline számára. Ez is furcsa:”Egy a bírósági eljárás során elkövetett hibának köszönhetően a bíró nem is olvasta a meghallgatás előtt Caroline védekezési anyagát, így helyt adott az újabb vádak felvételének.”
          Itt a tájékoztatás
          ” Hadd osszunk meg néhány információt munkatársunk, Caroline Farrow ügyének fejleményeiről.
          A bírósági meghallgatása során nehéz pillanatokat kellett átélnie Caroline-nak. A transzgender aktivisták többedmagukkal jöttek, és olyan dolgokat kiabáltak Caroline és férje felé, melyek nem tűrnek nyomdafestéket. Többek közt azt ordibálták a férjének, hogy hagyja el Caroline-t.
          A bíróság eredetileg azt vizsgálta volna, hogy Caroline törvényt sértett-e azzal, hogy a transzgender aktivistát nevén nevezte a közösségi média felületein (miután a lobbista zaklatta őt), illetve férfi személyes névmással utalt rá, pedig ő nőnek érzi magát.
          Caroline egy kisebb zárt csoportban osztotta meg korábban tapasztalatait arról, hogy milyen számára ötgyermekes édesanyaként szembesülni a genderlobbi támadásaival. Ez az üzenet eljutott az őt támadó aktivistához, aki ezzel azt próbálja alátámasztani, hogy Caroline megsértette a bíróságot. Caroline már nemcsak az eredeti vádakkal áll szemben, hanem a bíróság megsértésével is, illetve legutóbb az ügyhöz csapták a CitizenGO petíciójának kivizsgálását is, melyért a transzgender aktivista szintén Caroline-t hibáztatja. Pedig a legtermészetesebb dolog közösségként kiállnunk megtámadott tagunk mellett.
          Egy a bírósági eljárás során elkövetett hibának köszönhetően a bíró nem is olvasta a meghallgatás előtt Caroline védekezési anyagát, így helyt adott az újabb vádak felvételének. Tehát jelenleg Caroline még több váddal néz szembe, és januárig kell várnia a következő meghallgatásig.
          Nagyon nehéz időszak ez munkatársunk és családja számára. Sokat jelentenek számukra a CitizenGO közösség tagjainak aláírásai, támogatásai és imái. Köszönet értük!”
          Esetleg ha valaki aláírná a petíciót, itt a link:
          https://www.citizengo.org/hu/fm/174160-ne-zarjak-bortonbe-angliai-munkatarsunkat-caroline-t?mkt_tok=eyJpIjoiT1RWbVlUWm1OREJoTm1GbCIsInQiOiJSSHhWb3h3XC8yWmpkR01MODljZkFBSDhNeWo0U3RMcWZtMzJLSXNkWSs4akVmOEs4bFo2TUNhN3hzWmVtVDl2SjhFbVlWZ1NVNEg5UTlhdDBCNm5nUFJ4SkhHSXd4N2ZNSnoySnVHWmVFWmxxZ1BVd0xIVXFCQTQ4ZUU5ZjZ3eXgifQ%3D%3D

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend