Podcastok

Idők Jelei – Az Egyház helyzete

A Charis rádióban újraindult az Idők Jelei sorozat. A múlt vasárnapi adásban az ateista ?lelkipásztorról? szóló poszt kapcsán beszélgettünk az egyház helyzetéről, de szóba kerültek a földönkívüliek, sőt, még az amerikai elnökválasztás is.

„Amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?” – tette fel Jézus a kérdést1.

Szerintem igen. 🙂

 1. Lukács 18:8 []
Előző posztKövetkező poszt

42 hozzászólás

 1. Ez a téma is nagyon bonyolult, mivel máma több “egyház” és keresztény felekezet létezik, amelyek nagyon különböző módon értelmezik a Bibliát, a kívül állókról nem is beszélve. De amennyiben visszafelé haladunk az “időben” kezd leegyszerűsödni és letisztulni a “kép”, mert ezer ötven négy előtt, tehát kb. ezer évig valóban csak Egyetlen, Egyetemes Apostoli Anya Szent Egyház létezett, melynek feje a Római pápa volt. De ne feledjük, már az apostolok idejében voltak akik tévutakra sodródtak, egyéni értelmezéseik miatt, mert az Ördög kihasználva az emberi gyengeséget, megtalálta “eszközeit” akik által el tudta hinteni konkolyát a tiszta búza közé. Sajnos a II. Vatikáni zsinattal elkezdődött a hitehagyás folyamatának felgyorsulása, a katolikus Egyházunkban is, vagyis az igaz hitet belülről kezdték azóta erőteljesebben bomlasztani. De amiként az Ó Sz-ben Isten a próféták tevékenysége által biztosította a lehetőséget, hogy népének hűséges tagjait előkészítse a Tervének megfelelően, a Messiás érkezésére, ezt számunkra, az Új Sz népének is megadta, a magán kinyilatkoztatások üzenetei által, a második eljövetellel kapcsolatosan. Ezen üzenetek megvizsgálását, élbírálásának gyakorlatában is megvan a tapasztalata katolikus Egyházunknak . De az utóbbi ötven évben a Sátán füstjének beszivárgása miatt ezt belülről igyekeztek eltusolni, lejáratni. Ezen a téren nekünk van egy kiváló szakemberünk, Selymes József atya, aki az Erdélyi Mária Rádióban harminc három előadás sorozatot tartott Kitekintés a jelenések világára címmel. De egyházi szabadkőműves beavatkozásra, leállították, mert leleplezésük forgott kockán. Hála Istennek még a hanganyag megtalálható a netten, és könyvben, írott formában is, tehát akit érdekel meg tudja hallgatni.
  Csaba neked jó “antennád van”, sőt remek, de vigyázz reá. Ha rendszeresen olvasod az Igazság könyvét, összeveted a Szent Írással és az eseményekkel, és végzed az Imahadjárat imáit, addigi, rendszeres imáiddal együtt, rátaláltál a “keskeny ösvényre”, csak el ne bízd magadat és célba értek azokkal együtt akik környezetedben hozzád közel állnak. Sajnos papjainknak is idejében – ezer kilencszáz hetven háromtól – vagyis negyven három éve, fel lett kínálva a lehetőség, hogy felkészüljenek a végső idők eseményeire a Kék könyv üzenetei által, de nem ismerték fel a benne rejlő “kincset”. Most már nem maradt más választásuk, az események hatására “gyors-talpalással” behozni a lemaradást, de miként a sportban, edzés nélkül pályára lépni és mecset játszani, izom lázzal jár, gyenge a teljesítmény, stb vállalni kell a következményeket.
  Nem tartozik direkt a témához, de megosztom veletek. Három fiúnk van tizennyolc év felettiek – a negyedik még kiskorú – a legnagyobb munkába jár, és ma elmondta, munkahelyén kifüggesztették, hogy a tizennyolc év fölötti fiúk, a lakhelyükhöz legközelebbi sorozási irodánál jelentkezzenek, nyilvántartásba vételre. Miért? Kikért? A NATO oldalán, az Oroszok ellen? Vagy a saját népünk ellen, ha nem akarunk behódolni az Új Világrendnek? Kik is a Mi igazi ellenségeink? Ellenük nem fizikailag, fegyverekkel, rakétákkal stb kell harcolnunk, hanem lelki fegyvereinkkel. Majd meglátjuk, melyik Egyház emeli magasba zászlaját és szólítja híveit lelki hadviselésre. A Ferenc pápa vezette katolikus Egyháztól ez olyan távol áll, szerintem, mint az Ég és a Föld. A Jehova tanúi ezen a téren “ászok”, de csak ebben. Gr. Szt. Lajos szerint Lévi fiai lesznek a végső idők Apostolai. Nem elég a Biblia idézeteivel “parittyázni”, csak találomra. Járjunk nyitott szemmel, és virrasszunk, imádkozva. Marana Tha!

  1. Kedves Nemzsi !
   Bocs hogy belekotnyeleskedek a témába, és én nem fogok olyan forrásmunkát felmutatni mint Thea, csak a szellemi és tapasztalati meglátásomat tudom megosztani. A kérdés elég aktuális, mi szerint az utolsó időkre való tekintettel (szerintem legalábbis) megsokasodtak nem csak a keresztények által megélt, kapott próféciák, üzenetek, hanem a zsidó kultúr és vallási körből is. Ezzel szemben én kifejezetten szkeptikus vagyok és elborzadva látom sok (cionista) keresztény beteges lelkesedését és néha már imádatát, ezen hírekkel és általában a zsidókkal kapcsolatban. Zsidó (júdaista) emberek szellemi értelemben semmiben nem jobbak vagy többek a pogányoknál (jelen korban) és ugyanúgy nem kapnak kijelentést és próféciát Istentől mint a világiak. A múltban biztosan másként volt (lásd az egész ószövetség), de ma a szellemi látás, kijelentés, ajándékok csak Isten Szellemével és annak Krisztus által való befogadásával állnak kapcsolatban. Ezért ha meg is szaporodnak a zsidó ?próféciák? (ez valóban megfigyelhető tendencia), akkor ez nem Isten munkáját és akaratát jelzi, hanem pont fordítva (tekintettel a kiválasztottság szellemi befolyására és az átok következményeire), ez sátán megtévesztésének és hamis prófétaságának a jele ! Ezért nem érdemes komolyan venni ezen jeleket, hisz a céljuk a megtévesztés, az antikrisztus eljövetelének előkészítése. Másik példa az ún. Nátán nevű zsidó fiú elrettentő esete (videó).

  1. Szerintem nagyon nem vág ide de azért megnéztem, a felsorolást hallgattam, a Tibeti halottaskönyv említéséig. A “valami misztikushoz” keveri a Jelenések könyvét, a Bibliát, amiről BEIGAZOLÓDOTT már, hogy IGAZ. Csak a Jelenések könyve nem igazolódott még teljesen, viszont arról van szó éppen, hogy folyamatosan igazolódik.
   A Biblia – benne a Jelenések könyve -Istentől van. Más iratok viszont az emberektől, közös az, hogy Isten kereséséről szólnak.

   1. Kedves Éva !

    “A Biblia ? benne a Jelenések könyve -Istentől van. Más iratok viszont az emberektől, közös az, hogy Isten kereséséről szólnak”
    Ezt ki mondta neked?

    1. A Biblia hitelességét bizonyítja, hogy sokkal előbb lettek leírva dolgok mint azok megtörténtek volna. Jézus Krisztusról kb 300 prófécia … mely MIND beteljesedett.

     Itt a lapon találsz erre vonatkozó írásokat.

     Általánosan igaz, hogy az ember keresi Istent, az élete értelmét, a jelenségek mögött az igazságot, viszont a Biblia arról szól, hogy Isten keresi az embert … (senki nem “mondta” hanem így gondolom, és bizonyíték rengeteg van).

  1. Szia Csaba !
   Egyrészt ez nem FB, hogy mondatonként nyomj entert (bár ott is balgaság így levelezni). 🙂 Inkább egybe kellene küldeni. Másrészt a próféciák és hamis próféciák közé nem kellene = jelet tenni, és ömlesztve ideönteni mindent ami a jövővel kapcsolatos, ha meg nem sértelek. Eme anyagok egy része csalás, más részük sátáni propaganda, harmadik részük meg spekuláció vagy konteós okoskodás. Aminek meg kell történnie meg fog. De ami hamis azt leplezzük le ! Gondolok ezekre a roppant komolynak tűnő katolikus hamis prófétákra (érdekes módon mindig nők) !
   http://kereszteny.mandiner.h/cikk/20150428_lelepleztek_a_csalo_latnokot_megszunt_a_nagy_figyelmeztetes_angol_honlapja

   1. Azért tettem be így ömlesztve, mert ha túl sok linket teszek be nem jelenik meg, volt, hogy írtam Theának és akkor sem jelent meg. A nagyfigyelmeztetés csalás vagy sem, annak igen, aki csak kritizálja, de soha nem olvasta, mert egyszerűbb rámondani, hogy hamis, teheti ezt a vesztére is a szentlélek káromlása álltal. De én olvastam a kezdetektől, ami 2010 movemberétől kezdődött és egy tucat prófécia már teljesült, a legsötétebb rész meg most kezd teljesülni: AZ ANTIKRISZTUS URALMA. Lehet önmagunkat becsapni csak nem érdemes, lehet elutasitani ezeket az üzeneteket, ezért nem fog járni büntetés, hacsak nem káromolja a szentlelket, de aki a szentirást is….eszerint kellett volna az üzeneteket is és kiderül mi a hamis és mi nem. Nem is tudtam, hogy maga az ördög is arra kér, hogy könyörögjünk a Mennyei Atyához és Úr Jézushoz hogy imádkozzunk hozzá magunkért. DE KINYILATKOZTATJA KI A LEPECSÉTELT KÖNYVET, AMIT JÁNOS IS LENYELT, MERT AZTMONDTA NEKI AZ ANGYAL, HOGY NYELD LE MERT A VÉGIDŐKRE VANNAK FENNTARTVA?

    1. Kedves Csaba!

     “Nem is tudtam, hogy maga az ördög is arra kér, hogy könyörögjünk a Mennyei Atyához és Úr Jézushoz hogy imádkozzunk hozzá magunkért.”
     Ezt melyik belinkelt oldalon olvastad, kérlek idézd.

    2. Kedves Atilla, az üzenetek tartalmaztak ima kéréseket is, sőt kérte, hogy hozzunk létre ima hadsereget is, erre irtam, amit irtam. PL:


     Search results for ?világháború?
     Üdvösség Anyja: Egy újabb keserves világháborút fognak indítani
     27 szept

     2013. szeptember 6. péntek, 18.46

     Drága gyermekem, Fiam, Jézus Krisztus utasításainak megfelelően, ki kell nyilatkoztatnom, hogy azok a háborúk, melyek most fognak kibontakozni a Közel-Keleten, előfutárai lesznek annak a nagy csatának, amikor is egy újabb keserves világháborút fognak indítani.

     Mennyire megszakad szegény szenvedő Fiam Szent Szíve. Terjedni fog a gyűlölet, mely azoknak a vezetőknek a szívét járja át, akiket a hétköznapi emberek országaik vezetésével bíztak meg. Ők el fogják árulni saját nemzetüket. Több millióan meg fognak halni, és sok nemzet lesz érintett. Tudnotok kell, hogy Fiam meg fogja menteni azoknak a lelkét, akiket meg fognak gyilkolni, ugyanakkor ártatlannak találtatnak minden bűnben.

     Ezeknek a háborúknak az irama fokozódni fog, és amint a világ négy része belekeveredik, meghirdetik a Nagy Háborút. Sajnos nukleáris fegyvereket is be fognak vetni, és sokan fognak szenvedni. Ez egy rettenetes háború lesz, de nem fog sokáig tartani.

     Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok az összes ártatlan lélekért, és továbbra is imádkozzátok Legszentebb Rózsafüzéremet, naponta háromszor, enyhítendő azt a szenvedést, melyet a Harmadik Világháború fog eredményezni.

     Köszönöm gyermekem, hogy válaszolsz hívásomra. Tudd, hogy nagy bánat van most a Mennyben, és nehéz szívvel hozom nektek ezt a súlyos üzenetet.

     Édesanyátok

     Az Üdvösség Anyja

     191 0 185 0

     Hozzászólások kikapcsolva

     Posted in 2013 szeptemberi üzenetek, Maria Divine Mercy

     A világháborút követően jön az éhínség, majd jönnek a járványok. De az imádság enyhíteni tudja a büntetést.
     15 júl

     2012. július 13. péntek, 16.25

     Drága, szeretett leányom, Követőimnek meg kell ismerniük az események menetét, mert ennek megértésével, fel lesznek ruházva azzal az ismerettel, mellyel segíthetnek enyhíteni a Büntetést.

     Örök Atyám által hamarosan sor kerül a Nagyfigyelmeztetésre, mintegy utolsó lehetőségként annak érdekében, hogy az Isten Világossága, az Igazság fénye beleivódjon az emberiség szívébe.

     A Nagyfigyelmeztetés nélkül az emberiség nagy része a pokolra vettetne, mert nem lennének méltóak Atyám Királyságára.

     A Nagyfigyelmeztetés a Nagy Irgalmasság egy Isteni Cselekedete annak érdekében, hogy a gonosztól elszakítsa Isten gyermekeit, és hogy jogos örökségükhöz jutassa őket.

     Ezen Isteni Cselekedetre szükség van, mivel jelenleg nagy sötétség borítja a világot, ahol az Isten világossága csak pislákoló fény.

     Ez el fogja választani a jókat azoktól, akiket fojtogat a bűn, mégis makacsul ragaszkodnak majd a Fenevadhoz, és minden dicsőséghez, melyet ő ígért nekik ezen a földön. Csak az idejüket vesztegetik az ilyen szegény lelkek, mert nekik tudniuk kell, hogy rövid az idejük a földön.

     A világot egy Új Paradicsom váltja majd fel, ahova nem léphetnek majd be, ha visszautasítják Szeretetem és Irgalmasságom Cselekedetét.

     Sokan továbbra is sötétségben maradnak majd. Sokan azonnal meg fognak térni. Ha az emberiség nagy része megbánja bűneit, akkor a Nagy Szorongattatás nem lesz olyan kemény.

     A Világháborúnak nem lesz ugyanaz a hatása, ha az emberek többsége megbánja bűneit a Nagyfigyelmeztetést követően.

     A világháborút követően jön az éhínség, majd jönnek a járványok. De az imádság enyhíteni tudja a büntetést.

     Imádkozzatok állhatatosan, hogy a Háború, és az azt követő büntetés, enyhülhessen és elhárulhasson. Csak az emberiség hite és az Irántam, Isteni Megváltótok iránti hűség révén érhető ez el.

     Leányom, nem Én, a ti Jézusotok vagyok az, aki ezeket a szörnyű csapásokat előidézi. Ezeket az ember gonosz bűnei okozzák, akinek a hatalom, a pénz és a világ ? saját hasznára való ? irányítása iránti vágya kielégíthetetlen.

     Míg sok Követőm türelmesen és buzgón fog várni Második Eljövetelemre, addig nő a zűrzavar.

     Sokan bukkannak majd fel azt állítván, hogy ők Én vagyok, a Messiás, és be fogják csapni az embereket.

     Ne feledjétek, amit mondtam nektek: pont úgy fogok visszatérni a földre, ahogyan elhagytam azt, amikor felemelkedtem a felhőkön át.

     Ne vegyetek tudomást arról, aki azt állítja, hogy ő Én vagyok testben, mert ez nem fog megtörténni.

     Követőim erősek lesznek az Irántam való szeretetük révén, és arra az egy óhajra kell összpontosítaniuk ami, ha teljesül, örömet és vigaszt fog nyújtani Nekem. Ez az óhaj a lelkek, minden lélek megmentésére irányuló Küldetés lesz, mielőtt Én újra eljövök.

     Ne feledjétek, hogy az Irántam való hűség lesz a kulcs az üdvösséghez és a jövőbeni világhoz, amelynek nem lesz vége, mert ez az Új Paradicsom lesz, amely mindannyiatoknak örök életet kínál.

     Szeretett Jézusotok

     54 0 2 0

     Hozzászólások kikapcsolva

     Posted in 2012 júliusi üzenetek, Maria Divine Mercy

     Szűz Mária: A világban lévő látnokaimat arra fogják kérni, hogy imádkozzanak annak érdekében, hogy egy világháborúval járó veszélyek elháruljanak
     18 máj

     2012. május 16. szerda, 09.00

     Gyermekem, kérlek, próbálj erős maradni, ebben a Fiamnak végzett munkában.

     Fontos, hogy mindazok, akik hisznek a ? jelenleg a világnak adott ? Szent Szó (Üzenet) igazságában, maradjanak higgadtak.

     A ti feladatotok az, hogy válaszoljatok szeretett Fiam kéréseire. Az ima és a Fiamba vetett bizalom fogja eredményezni a ti üdvösségeteket.

     Az Élő Isten Pecsétjének ajándéka lesz a ti legnagyobb védelmetek háború vagy viszály idején.

     Azáltal, hogy ? ezen ingyenes ajándék elfogadásával ? hűséget fogadtok Istennek, az Atyának, szabadok maradtok.

     Sose felejtsétek el az ima erejét, hatalmát, és hogy ez enyhíteni tudja az ilyen események hatását.

     Sajnos, sok ilyen eseménynek be kell következnie, mert ezeket már megjövendölték.

     Gyermekek, Én szólítalak mindannyiatokat, akik tiszteltek engem, a ti Áldott Édesanyátokat, hogy értsétek meg, ez egy Mennyből jövő hívás.

     A világban lévő valamennyi látnokomat arra fogják kérni, hogy imádkozzanak annak érdekében, hogy elháruljanak egy világháborúval járó veszélyek.

     Ki kell tartanotok a szenvedésben, és fel kell ajánlanotok ezt ajándékként Istennek, az Atyának.

     Rózsafüzérem naponta való imádkozása nagyon fontos, mindegy milyen keresztény felekezethez tartoztok.

     Imádkoznotok kell a rózsafüzért, mert védelmet nyújt azon nemzeteknek, akik ezt naponta és sokan imádkozzák.

     Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok most Európáért, és forduljatok Fiamhoz, kérjétek Tőle a szükséges erőt, bátorságot és kitartást, hogy megmaradjon az Istenbe vetett bizalmatok.

     Szeretett Édesanyátok

     A Menny és a Föld Királynője

     Az Üdvösség Anyja

     13 0 0 0

     Hozzászólások kikapcsolva

     Posted in 2012 májusi üzenetek, Maria Divine Mercy

     Imahadjárat (54) Ima az Atyához a III. Világháború hatásának enyhítéséért
     17 máj

     2012. május 16. szerda, 03.10

     ?Ó, Mennyei Atyám, Szeretett Fiad, Jézus Krisztus nevében, aki rettenetesen szenvedett az emberiség bűneiért, kérlek segíts meg minket ezekben a nehéz időkben, melyeknek elébe nézünk

     Segíts meg minket, hogy túléljük az üldözést, melyet a kapzsi vezetők terveznek, és azok, akik el akarják pusztítani Egyházaidat és gyermekeidet

     Kérünk Téged, Drága Atyánk, segíts táplálni családjainkat, és oltalmazd meg azok életét, akiket akaratuk ellenére bele fognak kényszeríteni egy háborúba

     Szeretünk Téged, Drága Atyánk

     Könyörögve kérünk, segíts meg minket szükségünk idején

     Ments meg minket az Antikrisztus szorításától

     Segíts meg minket, hogy túléljük az Antikrisztus bélyegét ? a fenevad bélyegét -, anélkül, hogy azt elfogadnánk

     Segítsd meg azokat, akik szeretnek Téged, hogy hűek maradjanak a Te Szent Szavadhoz minden időben, hogy nekik tudd ajándékozni a kegyelmeket, hogy túléljék Testben és Lélekben. Ámen.?

     Jézusotok”

     Szerinted a Sátán kér erre, hogy mentsük meg magunkat és másokat? Ő ilyet soha nem fog kérni, mert még kimondani is gyötrődik tőle.

    3. Kedves Csaba!

     Jézus megmondta, hogy sokan jönnek a nevében, ” mondják én vagyok, de ti ne higgyetek nekik”.
     Azt sem mondta, hogy mentsd meg magad, csak azt, hogy kövessük Őt.

   2. Ja és az események több ezer szálon futnak, az időkjelei is csak ici-pici morzsákat hint, látom Kínáról nem is tudsz, hogy vetette meg a lábát a világban, csak nem azért mert a fősodratú média hallgat, úgy könnyebb magunkat becsapni, hogy amiről nem írnak az nem létezik. MIT GONDOLSZ EZ A MIGRÁNS VÁLSÁG MIT KÉSZÍT ELŐ??? MEGSÚGOM, A NAGYKERESZTÉNYÜLDÖZÉST, AMIRŐL A JELENÉSEK KÖNYVE IS ÍR MEG DÁNIEL IS.

    http://napimigrans.com/az-igazi-menekulteket-europaban-is-uldozik-743-keresztenyt-tamadtak-meg-taborokban-muszlim-tarsaik/

    1. Kedves Csaba!

     Mi van akkor, ha a hamis krisztus eljátszja Jézus eljövetelét és ezek a hírek, kinyilatkoztatások az ő művei?

    2. Ha nem tudnád: a Dániel és Jelénések könyve is arról ir, hogy az AK mindenek fölé fogja emelni magát 3,5 évig, míg utol nem éri az Isteni harag, s vele mindazokat, akik behódolnak neki, mi nem érthető?

    3. És igen pontosan ezt fogja eljátszani, hogy ő az Úr Jézus, de az Úr Jézus előre megmondta, hogy nem ő lesz, ha nem ahogy elment az ég felhőin, s úgy fog visszajönni is, mikor a 7-ik Angyal megfújja a kürtöt, mikor letelik a kiszabott idő. Mi nem érthető még?

    4. Kedves Csaba!
     A kérdésem második felén átsiklottál:Mi van akkor, ha ezek a hírek, kinyilatkoztatások a hamis krisztus művei?
     Mert ugye Jézus figyelmeztetett, bennünket sokan jönnek az Ő nevében.

    5. Jézus eljövetelét NEM LEHET eljátszani ! A Vadállat képe, képmása előtt majd “hódolni kell” – már aki azt felvállalja – de az Úr Jézust FEL FOGJUK ISMERNI – alleluja! 🙂

 2. Jaj te minden hájjal megkent ördögfi!
  Szállj már magadba!Nem átalsz évek óta ilyen negatív és destruktív hozzászólásokat gyártani?akármikor feljövök ide olvasgatni mindig azt olvasom hogy te valakit szidsz vagy
  éppen “felhomályosítasz”..Igazából nem is tudom eldönteni az irásaidból hogy hiszed e a Jézus Krisztust Isten fiának lenni ..ha igen akkor miért így viselkedsz? Az jó ha az ember kíméletlenül őszinte másokhoz de önmagát se csapja be az ember.az az arrogancia és az a lesajnáló modor amivel az itteni népeket oltod az nem vall szelídlelkűségre.(a ti szelídlelkűségetek ismert legyen minden emberek előtt,../tanuljátok meg tőlem hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok..).
  Tarts őszinte önvizsgálatot az Ige tükrében,légy buzgóságos ,térj meg, Krisztusnak ne ádáz,dühös katonája légy hanem olyan aki “szelíden fenyíti az ellenszegülőket”.

  Arpiel: az igazi Jézus Krisztusban hívőket igenis vágóbárányoknak tekintik sokan a világban.. a Bibliában van is valahol egy idézet erről.

  1. Kedves Bilivör!
   Közben Adrian hozzászólását (és az egész párbeszédet), amire ezt írtad, töröltem, így a válaszod a hozzászólások végére került.

  2. “A kérdés az, hogy embereknek akarok-e tetszeni vagy Istennek? Vagy talán azt hiszitek, hogy az embereknek igyekszem kedveskedni? Ha még mindig emberek tetszését keresném, nem lennék Krisztus szolgája.” Gal.1:10

  3. Furcsa, hogy nekem is a Bibliából jutott eszembe ez a “vágóbárány” szó. Ez az: “A mint megvan írva, hogy: Te éretted gyilkoltatunk minden napon; olybá tekintenek mint vágó juhokat.” (Róma 8,36). Kemény ige. De meggyőződésem, hogy Jézus nem kényszerít senkit mártírhalálra. A másik hasonló: “Menjetek el: Ímé én elbocsátlak titeket, mint bárányokat a farkasok közé.” (Lukács 10,3) De hát ezt, azért elsősorban a 12-nek mondta. Sőt, azt is mondta Jézus, hogy ahol nem hallgatják meg az evangéliumot, onnan kijőve “még a port is rázzátok le a saruitokról”. Megint nem szerencsés ha ezeket az igéket szó szerint értelmezve magunkra értjük. Azért adatott a Sz.Sz., hogy megmagyarázza és személyre szabja mindenkinek az igét. A muzulmánok esete azért nehéz, mert a démoni vallásuk és kultúrájuk eleve súlyos leplet tett a szemükre, szívükre. Ezért csak okosan (bölcsen) és a Sz.SZ. erejével lehet vagy érdemes ott vagy bárhol, őket evangelizálni. Meg ott van az elhívás is, kinek ez, kinek más.

   1. Jn 15.13
    Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.
    Jn 15.14
    Ha megteszitek, amit parancsolok nektek, a barátaim vagytok.
    Jn 15.15
    Nem nevezlek többé szolgának benneteket, mert a szolga nem tudja, mit tesz ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert amit hallottam Atyámtól, azt mind tudtul adtam nektek.
    Jn 15.16
    Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt. Akkor mindent megad nektek az Atya, amit a nevemben kértek tőle.
    Jn 15.17
    Ezt a parancsot adom nektek: szeressétek egymást!
    Jn 15.18
    Ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket.
    Jn 15.19
    Ha a világból valók volnátok, mint övéit szeretne benneteket a világ. De mert nem vagytok a világból valók, hanem kiválasztottalak benneteket a világból, gyűlöl benneteket a világ.
    Jn 15.20
    Gondoljatok a tőlem kapott tanításra: Nem nagyobb a szolga uránál. Ha tehát engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják.
    Jn 15.21
    S ezt mind az én nevemért teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.
    Jn 15.22
    Ha nem jöttem és nem tanítottam volna őket, nem volna bűnük. De így nincs mentségük bűneikre.
    Jn 15.23
    Aki engem gyűlöl, Atyámat is gyűlöli.
    Jn 15.24
    Ha nem vittem volna végbe olyan tetteket közöttük, amilyeneket senki más nem vitt végbe, nem volna bűnük. De látták ezeket, mégis gyűlölnek engem is, Atyámat is.
    Jn 15.25
    Mert teljesednie kell a törvényükben olvasható jövendölésnek: Ok nélkül gyűlöltek.
    Jn 15.26
    Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam.
    Jn 15.27
    Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem voltatok.
    Jn 16.1
    Azért mondtam el ezeket, nehogy megbotránkozzatok.
    Jn 16.2
    Kizárnak benneteket a zsinagógákból, s eljön az óra, amikor az, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz vele az Istennek.
    Jn 16.3
    Így fognak veletek bánni, mert nem ismerik sem az Atyát, sem engem.

  4. Még annyit, nem tudom, hogy min kaptatok úgy össze, hogy Thea törölte a párbeszédet, de azért ez az “ördögfi” erős ! Vannak valóban ördögfiak, sátán első szülöttei, fiai (keniták, farizeusok beszivárgott elemei, sátán zsinagógája, stb.), de az remélhetőleg más, és nem Adrian.

 3. Milyen érdekes hogy itt is szóba került, hogy nincs új a nap alatt. Amikor a jelenések könyvének történéseiről beszélünk nekem egy ismétlődő erősödő folyamat jut az eszembe. ( több antikrisztus a történelem folyamán, eszme és személy formájában)
  Az UFO kérdés érdekes már én is gondoltam rá mi lehet az ami mindenki számára aki nem hívő kényszerítő erejű lesz, akár a csoda vagy az újdonság vagy valami más miatt.
  Én valami Krisztus_UFÓ kombót tudok elképzelni. Lényeg hogy szerethető szimpatikus és erős legyen! Akár egy szuperhős, és épp ilyen ügyesen terelje el az embereket attól hogy a valódi Krisztust felismerjék.
  Nem tudom Isten mekkora szabad kezet ad ebben a sátánnak milyen természetfeletti dolgokat tehet majd meg.

  1. Túl sokan tudnak egy ilyen lehetséges forgatókönyvben, hogy ez igy igaz legyen. Nekem meg az jutott eszembe erről a kis rövid beszélgetésről, hogy miközben egyetért mindkét fél abban, hogy az igazi egyház bennünk van és nem egy-egy gyülekezetben, épületben, ugyanakkor azon is bánkodnak, hogy……,csak röviden és tömören, ma sajnos ott tartunk már, hogy lekerülnek a keresztek a templomokról. Micsoda meggyőződési dilemma nem igaz? Nekem vajon miért nincs mit vesztenek Thea? Én vajon miért érzem úgy, hogy nincs mit tőlem elvenniük? Ezért is kérdeztem nem is olyan rég Arpielt a “muszlim invázió” kapcsán, hogy miért és kitől félti a hitét. De mai napig nem kaptam választ rá. Na így vacilálnak a keresztények az Ég és a Föld között. Pedig egyértelműen kivehető a Bibliából, hogy aki Jézust válassza az nem a világot válassza. Amolyan Égi ügynökök lennénk, akik Isten országát “áruljuk” mig időt kapunk erre az ÚR-tól. Én erre tettem fel az életem és mindig ezt tartom szemelőtt, akár merre is visz az élet.

   1. Tehát ha holnap bemennek a házad a muszlimok, hogy elvigyék a TV-det, autódat, a lányodat meg megerőszakolnák, a feleséged után, akkor azt mondanád nekik, kértek e az égi árúból ? Erre persze nem kapnál választ, mert már halott lennél. Ez akkor Isten akarata lesz ? Egy lófüttyöt ! Ez a válaszom. A keresztény nem azt jelenti, hogy hülye fatalista, aki annyira föláldozza az életét, hogy ne is várjuk meg hogy idejöjjenek, gyerünk mi oda Szíriába, Irakba, legyünk túl rajta. De legalábbis tárt karokkal várjuk meg hogy lemészárolnak, legyünk mi is vágóbárányok. Jézus biztos ezt akarná ? És akkor még nem beszéltem nemzetről (Isten akarata !), országról, városról, gyülekezetről, csak családról.

    1. Arpiel,
     Én sem vagyok fatalista, ahogy Pál sem volt az, ö is igyekezett elmenekülni, amikor “meleggé” vált a helyzet. Nem értelek Arpiel, neked folyton rémképeid képződnek a fejedben. úgy látszik imádsz rossz híreket nézni, olvasni. Gondolom azt hiszed azoktól képzettebb leszel, hogy mi a a pálya. Hmm, a prepperek jutnak erről megint eszembe. Lehet szépíteni, de ezek a “megelőző lépések mind, mind a félelem szüleményei. Nagyon sajnállak ezért, mert nagyon úgy néz ki, hogy még te sem találtál rá arra békére, amiről Jézus beszélt, amit az Ővéinek ígért. Egy olyan ember, akik Jézusnak szenteli az életét nem gondol, folyton a veszélyre,…a, mi van ha ez, vagy mi van, ha az lesz, csak teszi a kis dolgai és kész. Ne magaddal meg a világgal, hanem Isten dolgaival foglalkozz. Persze mellette dolgoznunk is kell, gyerekeket nevelni, stbi, de emellett még foglalkozhatunk Isten dolgaival is.
     PRÉDIKÁTOR KÖNYVE 7:1-29

   2. Adrian, úgy gondolom, hogy alapvető értelmezésbeli tévedésről van szó. Amikor bizonyos eseményekben az idők jeleit látjuk, nem jelenti azt, hogy aggódunk, csupán észrevesszük őket. De ezt te is tudod.
    Miért van az, hogy mindenben és mindenkiben a rossz hozzáállást látod, hogy mindenkiről a rosszat feltételezed?
    “Továbbá, Atyámfiai, a mik csak igazak, a mik csak tisztességesek, a mik csak igazságosak, a mik csak tiszták, a mik csak kedvesek, a mik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok.” Filippi 4:8

    (Pár napja egy másik hozzászólásod kapcsán imádkoztam érted és ezt kaptam neked, csak akkor nem volt időm leírni, utána pedig megfeledkeztem róla, ez a kommented viszont eszembe juttatta:
    “vigyázva arra, hogy az Isten kegyelmétől ne szakadjon el senki, nehogy a keserűség bármely gyökere fölnövekedve zavart keltsen, és ez sokakat megfertőzzön.” Zsidók 12:15)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend