Elmélkedések

Jézus ‘új’ arca vagy régi hazugság?

Jézus egyesek szerint “pontosabb” ábrázolása egyre gyakrabban bukkan fel a közösségi médiában mostanában, csakhogy a kép maga egyrészt nem új, másrészt az ábrázolás pontosságát nem sok szilárd bizonyíték támasztja alá. Miért jött elő ez a téma most hirtelen 15 év után? Fontos egyáltalán, hogy Jézus hogyan nézhetett ki? Ne inkább arra koncentráljunk, hogy ki Ő?

Gonzo Shimura, az Elhitetés kora filmek készítője, ezeket a kérdéseket feszegeti az alábbi rövid videóban.

Előző posztKövetkező poszt

55 hozzászólás

 1. Ezt a képet évek óta körbemutogatják lehetőleg valamelyik keresztény ünnepre időzítve.
  Jézus apai ágon Isten fia, tehát egyáltalán nem biztos, hogy a földi genetika határozta meg a fizimiskáját.
  Ha pedig a földi genetikából indulunk ki, akkor azt kell mondani, hogy a közel-keleti zsidóság egyáltalán nem hasonlít erre a fejre. Az ilyen széles arcforma egyáltalán nem jellemző rájuk.
  Krisztus talán ilyen lehetett:
  http://3.bp.blogspot.com/_at3Zkq7CIMs/SWFyzeuaGpI/AAAAAAAABDY/5T_KRR47U-8/s400/Christ+-+Mizrahi+Jew.jpg
  vagy
  https://pp.vk.me/c627517/v627517425/27f7c/IfyAlpj5jao.jpg

  1. A keleti ikonokon Jézus arca a lepelről volt “másolva” hiszen ott még a negatív is eligazított!

   Ron Wyatt kutatásai a vérről I.19 korareggeli kommentemben , a “teljes embert” illetően (anya és apa DNS vizsgálatok) de arról még sokkal több is van … http://adventista.hu/ujfeherto/?page_id=658
   Aki keresztény, annak erről tudnia kell. Hitelességéről a vele készült utolsó beszélgetésből meg lehet győződni, http://adventista.hu/ujfeherto/?page_id=1006 az eljövendő – közeli – idő miatt is nagyon-nagyon fontos!

 2. …előző bejegyzésemhez, elakadt a gép.A teljes gondolatsor így szól:
  Jézus Urunk Arca? A Te arcod,az Én Arcom a Mi Arcunk?az Igazi IstenArc AKi Bennünk Él és Akinek meg kell mutatkoznia,Élő Valósággá kell válnia Bennünk, Általa! .A többi??.szemfényvesztés, illúzió ! pfdjudith

 3. Apcs 21:37 Amikor már éppen be akarták vinni Pált a várba, azt mondta az ezredesnek: Szabad valamit mondanom neked? Ő pedig azt kérdezte: Te tudsz görögül?
  Apcs 21:38 Hát nem te vagy az az egyiptomi, aki néhány nappal korábban felkelést szított, és kivitte a pusztába azt a négyezer felfegyverzett férfit?

  Pált összekeverték egy egyiptomival, a kinézete alapján.
  Kérdés, hogy néztek ki akkoriban egyiptomiak?
  Nem hiszem, hogy fehér emberek voltak, hanem afro-amerikai, barna bőrűek.
  Pál Benjamin törzséből való zsidó volt.
  A Megváltó is zsidó volt, Júda törzséből minden bizonnyal, ha már Júda oroszlánja, meg Mária és József is Dávid házából, Júda törzséből valók.
  Vagyis Mária is valószínű nem fehér volt.
  Ergo a fia sem valószínű fehér lett….

  De amúgy egyetértek, lényegtelen hogy nézett ki, a lényeg amit elvégzett és ahogy bemutatta a tökéletes engedelmességén keresztül, hogyan kell nekünk is engedelmesek lennünk és így örökéletet kapnunk az Atyánktól.
  Zsidó 5:8-9

  1. Jézusról is hamis vád volt, “fellázítja a népet”… ez lehetett szintén, hogy Pálról ezt híresztelték, nem? Nem hiszem, hogy a külső alapján.

  2. Értem amit mondasz, “zsidósan” nézhettek ki, de Jézus nem azért volt hasonló Máriához, mert az ő fia volt, hanem mert az Atya nem akarta hogy kilógjon a környezetéből. Ilyennek megalkotva küldte le a Földre. Tudta, hogy így is nehezen fogják befogadni, mi lenne, ha még nem is közülük valónak nézne ki. Genetikai értelemben azonban sem Józsefnek, sem Máriának nem volt köze Jézushoz. Józsefről ez egyértelmű, hiszen Mária maga mondta, hogy férfit még nem ismertem. De Máriának sem volt köze hozzá, mert ha lett volna, akkor tovább megy az eredendő bűn, ami Jézusban nem volt, amit Mária viszont hordozott. Ezt úgy érte el az Úr, hogy amikor a Szentlélek (vagy szentszellem rászállt) a kész embriót helyezte belé. Máriának ilyen értelemben tehát csak ki kellett hordani a gyermeket.

   1. Szia Vándor!

    Én úgy látom az Igéből, hogy Jézus teljes mértékben ember volt, ahogy teljes mértékben Isten is. Istentől tökéletes, nem bukott szellemét örökölte, Máriától pedig a testét. Ha nem kapott volna emberi testet, embertől, akkor nem tudta volna az ördög Őt megkísérteni mindenben.
    “Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt.” Zsidók 4:15 A magyar elég rosszul fordítja ezt az verset. Az angolban az áll, hogy “hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, de bűn nélkül”.

 4. Bizonyos profeciak arra engednek kovetkeztetni, hogy az AK egy kifejezetten jokepu es elbajolo megjelenesu figura lesz. Ja, es valodi szemely, nem egy gyujtofogalom. Akarcsak a hamis profeta. Mert kulonben hogyan vetnek oket a tuzes toba?

 5. Számomra nem is kérdés. Semmiképp sem nézhetett így ki Jézus Krisztus Urunk! Ez a félrevezetés része lehet csakis.

  1. Gondolkodjunk egy kicsit? Vajon kinek van módja arra, hogy ilyen filmeket készítsen? Kinek van módja arra, hogy egész filmsorozatokat készítsen, könyveket adasson ki, amelyekben leírja, hogy Jézus vérvonal létezik és a Merovingok számítanak annak, meg tücsköt-bogarat összehordanak úgynevezett vallási szakértőkkel, hogy minél valóságosabb legyen? Kik azok, akik így néznek ki, mint itt fent? Kik azok, akik perelnek, amiért a középkori festők nem ilyenre festették a Szent Családot? Kik azok akiknek mindez az érdeke? Kik azok, akik uralják a médiát és Hollywoodot?

   Aztán ha elgondolkodott, figyelje csak meg, amikor Ferenc Pápa, Ban ki-Moon vagy Angela Merkel beszél. Olyan, mintha ugyanazt a leckét mondanák fel, amit szeptember 7-én adott közre egy igen illusztris hatalmasságokból álló társaság és ami a francia Medias-Press.info és az olasz Corrispondenca Romana nevű olasz katolikus lapban jelent meg és aminek a magyar fordítása így szól.

   ?Az európai szabadkőműves Nagypáholyokat aggodalommal tölti el a háború és nyomor martalékául esett országokból menekülő migránsok tragédiája, ezért felhívják az európai kormányokat azoknak a közös politikai döntéseknek a meghozatalára, amelyek nélkülözhetetlenek a szükségben és végveszélyben lévő emberek méltó és humánus fogadásához. Az államok arra való képtelensége, hogy felülemelkedjenek a nemzeti önzésükön, újabb jele annak, hogy Európa beteg, ahol az önző egyéni érdek felülkerekedik a közérdeken. Az európai szabadkőműves nagypáholyok emlékeztetnek arra, hogy az emberi jogok és az emberi méltóság tiszteletben tartása az európai építkezés alapelvei közé tartozik. Ilyen elvek alapján jött létre a nemzetek közötti szolidaritás. A szolidaritás eszméjének jelentősége csak nő a világ számos régiójában bekövetkezett összeomlás láttán.

   Anélkül, hogy egy olyan földrész történelmére kitérnénk, amelyet ugyancsak számos népvándorlás kovácsolt egybe, a mai drámák fel kell rázzák öntudatunkat és újító, befogadó politikát kell sugalmazzanak. Ennek hiányában az európai földrész hamarosan a megosztottság és ellentétek színtere lesz, ami új szerencsétlenségbe fogja sodorni a népeket. Ebből pedig nem más következik, mint a nacionalizmusok újbóli felkorbácsolása. A mai tragédia tehát az európai álom újjászületésének és megújulásának olvasztótégelye kell, hogy legyen. A Nagypáholyok ezután tetteket várnak, amelyekben az Európa alapját jelentő értékek, mint a szolidaritás és testvériség, megfelelően kifejezésre jutnak.?

   Aláírók: Franciaországi Nagy Kelet, Ausztria Nagypáholya, Svájci Nagy Kelet, Franciaország Nagypáholya, Belgiumi Nagy Kelet, Belgium Nagypáholya, Horvátországi Nagy Kelet, Írországi Nagy Kelet, Olaszország Nagypáholya, Luxemburgi Nagy Kelet, Lengyelországi Nagy Kelet, Portugáliai Nagy Kelet, Görögországi Nagy Kelet, Törökország Női Nagypáholya és még további 14 páholy, amelyek gyakorlatilag egész Európát lefedik.

   Aztán nézzétek meg a Google-ban, hogy kik is a szabadkőművesek és ki is volt a keresztény-gyűlölő Albert Pike.

 6. De most komolyan kedves testvérek. Megtudnátok nekem magyarázni nekem ezt a hamis krisztus, AK kérdést? Megismétlem még egyszer.
  Ma több milliárd ember pont így ismeri ezt a antkrisztusos végidőkre vonatkozó, idézem, “próféciát”, tudniillik ez az, amit tanítanak illetve híresztelnek az egyházak és a hívők a világban. Ha pedig sokan ismerik és várhatóan ennél még többen meg fogják ezt tudni, akkor kérdezem én,…kiket és hogyan fog megtéveszteni bárkit is az?

  1. Ez a kérdés már bennem is felmerült Adrian.
   A Krisztusi út lenne mindenki számára a legegyszerűbb,amivel az önzést feladva,már itt gyakorolnánk,hogy mi az Istennek tetsző viselkedés.Az énünk lehet megmaradna,de az már az önzetlen énünk lenne.Persze ehhez fel kellene ismerni a duális világunkban,hogy mi a jó és mi a rossz és gonosz,és mi az üzenete Jézus Krisztusnak számunkra,mivel csk ő az egyetlen járható út,és akkor gondolkodni sem kellene,hogy mi jó és mi rossz,egyszerűen tudjuk.

  2. Én meg azt tapasztalom, hogy sokkal inkább félnek bevándorlóktól, egyre nyomasztóbb pénzügyektől, stb mint hogy FELISMERJÉK, szó szerint az idők jeleit.
   Ha Jézus azt mondta, hogy “elhiteti, ha lehet, még a választottakat is” akkor nagy lesz a hitetés mértéke sajnos, a megélhetéshez szükséges chip pedig, bőr alatt, borítékolható “hogy ne tudjon senki venni, se eladni, hacsak nincs rajta a száma”.
   Tudod, milyen sokan éljenzik a tudomány győzelmét, és majd ezt is azzal együtt? Még ha “a Bibliában ott is van” akkor is, sajnos, fel fogják venni a jelet – imádkozni lehet, hogy ne tegyék ….

   1. Kedves Éva,
    Köszönöm a válaszod, de nem értem azt.
    “”mint hogy FELISMERJÉK, szó szerint az idők jeleit.”, “akkor nagy lesz a hitetés mértéke sajnos”,
    Akkor mikor? Hát mégsem a végidőkben vagyunk?
    Továbbá, azt sem igazán értem, miből gondolod azt, hogy azok az megtévesztett emberek a tudomány vívmányait automatikusan össze fogják kapcsolják az antikrisztus személyével? Csak mert a köztudatban a tudomány fejlődése az emberiséghez köthető és nem egy bizonyos személyhez.

    1. Félreérthető lehettem, DE a végidőkben élünk, az “ezerév” előtt, de nem a “világ végén” mert az ezerév után is egy időre szabadon engedik az ördögöt … ahogy a Jelenésekben szó szerint írva van.
     A tudománynak AZ A RÉSZE, ami a kevélységen alapszik, mára teljesen elkülönül a valóditól… Az egyikben az ember uralkodik, a másikban elismeri A TEREMTETTSÉG csodálatos összefüggéseit, az egyikben gyógyít,a másikban üzlet a betegség, és folytathatjuk. Tehát SZERINTEM mindenképpen bele fog “szólni” a tudomány valamilyen módon,hogy “imádják” a fenevad képét … érted, így gondoltam.
     És valami génmanipulációtól tartok 🙁 ha már olyan “ügyesek” vagyunk abban 🙁

 7. Talán. Talán nem a fenti haramia képe miatt említetted te is a hamis megváltót? Szóval nem is értem miként került ide hirtelen egy rendszer fogalma.

 8. Én nem akarok senkit megbántani, aki úgy néz ki, mint ez a haramia/terrorista itt a cikkben, de Jézus nem lehetett ilyen és komoly, nagy művészek soha, de soha nem képzelték el ilyennek.

  Most az a módi, hogy a kereszténységet agyagba kell döngölni, el kell pusztíttatni az iszlámmal és ezt Jézus Krisztus képével kell kezdeni, amit látatlanban is a szívünkben őrzünk.

  http://www.revelado.org/likeness.htm

 9. Egy amerikai ügyvéd szerint ?Rasszista? lehet a szőke kis Jézus

  Reneszánsz és barokk Jézus ábrázolások miatt perlik a Metropolitan Múzeumot

  Egy amerikai ügyvéd, Justin Renel Joseph beperelte a Metropolitan Múzeumot számos reneszánsz és barokk festmény miatt, mert szerinte azok ?rasszisták?. ?Árjaként? ábrázolják Jézust és ez számára ?személyes megpróbáltatást? okozott.

  Joseph, Sebastiano Ricci: A Szent Család angyalokkal, Perugino: Feltámadás, Tintoretto: Csodálatos kenyérszaporítás és Francesco Granacci: A keresztre feszítés című festmények megtekintése után érezte azt a ?személyes megpróbáltatást?, amelyre kérelmét alapozza. Kifogásolja, hogy a figurák ? és különösen Jézus ? rendszeresen szőke hajjal jelennek meg

  http://magyarhirlap.hu/cikk/42384/Rasszista_lehet_a_szoke_kis_Jezus

  Több olyan ikon is létezik id. 700-800 körüli időkből, amelyen szőke hajjal ábrázolják a tanítványokat vagy Jézust.

 10. Publiusz Lentulusz Júdea Kormányzója ( Pilátus elődje) levelet írt Tiberius császárhoz Jézusról. A teljes levelet csatolmányban tudnám elküldeni az Önök e-mail címére. Tisztelettel: Faragó Gábor

  1. Kedves Faragó Gábor,
   Az történelem szerint Júdea Kormányzójaként semmilyen Publius Lentulus nevű személy nem ismert. A szóban forgó levél egy egyszerű apokrif iratként van elkönyvelve. Azt is mondták a szakemberek, hogy egy akkori római sosem használt volna olyan kifejezéseket Jézussal kapcsolatban, mint amilyent abban a levélben használtak, idézem : “igazság prófétája”, “ember fia”, “Jézus Krisztus”. A levelet nem olvastam, csak most az ezzel kapcsolatos kritikákat. De megmondom őszintén, elolvasni sem kívánom azt.

 11. Előre is elnézést kérek mindenkitől, ha nem támasztom alá a következőket valami forrással, de amikor találkoztam ezekkel a dolgokkal, nekem sem voltak fontosak, így aztán nem is tettem félre semmit azokról.
  Nem számít, hogy kiderülni látszik, milyen lehetett valójában Jézus, vagy épp azt hirdetik, volt-e szerelme, felesége, gyereke, mert ez mind-mind világi megközelítés, érthető szándékkal és irányultsággal. A lényeg mindig az, amit tanított, ahogyan élt, ahogyan betöltötte a Törvényt, az ajándék, amit hozott és adott nekünk.
  Teljesen másodlagos, hogy igazak-e az emberről terjedő emberi mivoltát erősítő (ezáltal sérülékenységét, esendőségét, kvázi halandóságát és bűnben való részvételét) hírek.
  Ha mégis bele akarunk menni kicsit a fejtegetésébe, akkor a fenti videó nagyon jó alap erre, illetve tudjuk (temérdek igeverssel, azok összefüggéseivel) igazolni hamisságukat vagy éppen ellenőrizhetetlenségüket. Világi megközelítés révén polkorrektté akarják tenni a megváltót, szinkronba hozni más vallásokkal és tanításokkal, halandóságát igazolni, hogy ezzel akármelyik keresztény alaptételt hitelteleníthessék, ennek meg tudjuk, mi a célja.

  1. Kedves Statikus, Bunyevácz Zsuzsát idehozni, még akkor is, ha rengeteg tényanyagot gyűjtött össze az írása szerint, lehangoló. Ugyanis egy dologban nagyon SÁNTA: Jézus szerinte pártus herceg, és NEM zsidó. Nála erre megy ki a dolog, sajnos.
   Még egy olyan torz megfogalmazást is hallottam a “magyar vallást” követőkről, hogy az Ószövetség a zsidóké, az Újszövetség a keresztényeké 🙁 brrr.
   Az a vézna kis érv az írásában, miszerint “szegény zsidó családnak nem telt” ilyen lepelre, temetésre, már az Újszövetség szerint is téves, mert nem a család temette el, idézem, szó szerint Lukács 24. 50-56-ot:
   “Volt egy József nevű derék és igaz férfi, Júdea Arimatea nevá városából származott és maga is várta az Isten országát. Tagja volt a tanácsnak, de nem értett egyet a határozattal és az eljárással. Ez elment Pilátushoz és elkérte Jézus testét. Aztán levette, gyolcsba göngyölte és sziklasírba helyezte, ahol még nem feküdt senki. A készület napja volt, és a szombat beállóban volt.
   A Galileából jött asszonyok is elmentek és megnézték a sírt, hogy hogyan helyezték el benne a holttestet. Hazatérőben illatszereket és keneteket vettek, a szombatot pedig a parancs szerint nyugalomban töltötték.”
   Ám B.Zsuzsa a zsidó temetésről azt írja, hogy “mindent elvégeztek, függetlenül attól hogy közel volt az ünnep” stb. Ilyen érvek?! honnan? Csak a súlyos antiszemitizmus ad ilyen rossz tanácsokat 🙁 hogy még a hiteles szövegnek is ellentmond!
   János evangéliumában Nikodémus is elment a sírhoz “és mintegy száz font mirhából és aloéból készült kenetet hozott. ” János 19.39.
   Mária Magdolna pedig a szombat után azért ment ki a sírhoz hajnalban, hogy az ELMARADT megkenést elvégezze mert siettükben, azt nem tették … “A hét első napján kora hajnalban kimentek a sírhoz s magukkal vitték az előkészített illatszereket is. A kő el volt a sírtól hengerítve…” Lukács 24.1.

   Dicsőség a feltámadt Úrnak!

   1. Kedves Éva!

    Inkább azt írnám,hogy különösebben nincs idő arra,hogy valamely nézeten is vitatkozzunk,inkább minél több embert vezessünk az örök élet,az üdvösség felé függetlenül attól,hogy ki milyen szektát vagy vallási reformokat tervezget vagy indít,mert arra szerintem nincs idő,hogy különösebb ideológiákat kergessünk,a fizikai ,anyagi világgal éppen csak annyit érdemes foglalkozni,hogy kitartsunk,amíg Isten engedi,nem többet,mint a mennyei kincsekkel.A történelem kutatása már biztosan nem visz előbbre,csak hátráltatja,és vitára készteti az embereket.A viták meg a szívet keményítik.Egyszerű az egész,szellemileg,igazságban imádni a Teremtőt,és elfogadni Jézus Krisztust tiszta szívünkből megváltónak.Ennél többre nincs is szükség.Maximum kis közösségekbe járni,egymást segíteni,akármi történt az emberrel vagy akármit csinált is életében,a lényeg,hoy minél többen visszakerüljünk a Teremtőhöz.Nincs értelme annak,hogy valaki református,hit gyülekezetis vagy jehovás vagy éppen ortodox nézőpontból teszi magát igazzá,hogy a saját igaza bizonyosodjon be.Az apostolok sem versengtek egymással,hogy ki tudja jobban az evangéliumot.

    1. Ebben teljesen igazad van, kedves István, a LEPEL az egyetlen olyan kivétel – és hidd el, a “magyar vallás” úgy bálványimádás, ahogy van (napimádat – magyarok Istene, aki nem a zsidóké nagy itt a megtévesztés) – viszont a Lepel IGAZSÁGA, üzenete, már többeket megtérített. Ahogy a Biblia igazát is tények adják elénk, úgy a lepelkutatás eredménye “ötödik evangélium”: akinek erre van szüksége, akit ez indít meg, kívánom, hogy találja meg a Megváltót. Ugyanúgy kívánom, ahogyan te 🙂

    2. Kedves István
     Éva tényeket írt, és nem vitatkozás ez hanem beszélgetés. Mindenki kíváncsi Jézusra. Én magam nem néztem meg a videót, de nem szeretem,ha ábrázolják Jézust. Azt hiszem mindenki fejében van valamilyen kép róla és azt szivesen őrzi. Valóban Jézus lejáratása folyik, sajnálom a magyarokat azért, amiket össze-vissza írnak. Érdekes az első Kurultájon részt vettem, nagyon tetszett,de amikor a sámánt megláttam,nagyon megdöbbentem, meg a sátorokban lévő áltatások sorozatáról. És ez engedett volt, holott bennünket mindig mószerolnak a múltunkért és letagadják még a sok jót is, de ezt engedik, pont a megtévesztés végett. Pedig a nyilazás a sport, lovaglás és a többi játékok nagyon jók voltak. Nagyobb a tömege ezeknek a téveszméknek,mint gondoltam volna, és sok más is van.

    3. Így van kedves Soraya, a napév járásához igazítják a vallásgyakorlatot, tüzek gyújtása hegytetőkön, ami lehet szeretetre, összetartozásra utaló, de már eléggé nem az: a napimádat – és rejtélyes magyarok Istene (?) – előtérbe kerülésével, egyre távolodnak a névleges kereszténységtől, már említeni sem lehet … abszolút bálványimádás, nagy a káosz mindezek mellett. Csak Jézus ne, csak Megváltás ne, ez a lényeg 🙁 mintha az Egyház még mindig a visszaélések korában (inkvizíció,stb) rostokolna! De így “könnyű” …

  1. A torinói lepel: “igazi”???
   Szerintem, amikor Jézus a halála után feltámadt, és még 40 napig a tanítványokkal töltötte az időt itt a földön, a halotti lepel volt a legeslegutolsó, amit akkor, ott őrizgettek! Nem igaz? Kit érdekel az a koszos anyagdarab, miközben Jézus élőben itt van velük?! Ráadásul halotthoz ért, így tisztátalan volt az ószövetségi törvények szerint. Ha jól sejtem, első dolguk volt elégetni a városon kívül, túlesni a tisztulási szertartáson, aztán rohanás, hogy Jézussal minél több időt tölthessenek.

   Tetszett a videó konklúziója: nem az az érdekes, hogy milyen volt, hanem, hogy ki volt Ő!

   1. János apostol amikor látta a leplet/a sírt HITT ezért szerintem visszamehettek oda asszonyok amikor még Jézus nem jelent meg közöttük: a nők bizony mindent megőriznek, babaruhát, stb. gondolj csak erre!
    Lényeges, hogy a KÉPMÁS ami a negatív lefényképezésekor tűnt elő, RÁÉGETT az anyagra, vagyis az anyagBA … A HATALMAS FÉNY pörkölte meg a szálakat – mert egy tűzvész is hagyott “tűznyomot” ami pont olyan…ahogy az egyik tudós magyarázza. Ez bizony egy külön evangélium, a feltámadás bizonyítéka 🙂 hála, hála, a minket annyira szerető Jézusnak, hála és dicsőség a mennyei Atyának!

    1. Persze kedves Eva, biztos ez volt a terve már a kezdetektől Istennek, hogy az “egyház” ereklyévé és pénzé tegye azt a későbbiekben. Ez gondolom felétek magától értendő,…vagy mégsem?
     Ma már sok lehetőség van az ilyen jellegű pénzköltésre. Elmehetsz Olaszországban, de ott van valamelyik nemzetközi kiállításnak is a megtekintése, ahol az egyik lepel replikát mutatják be, vagy csak egyszerűen felmész egy ezzel kapcsolatos webshop-ra és ott vásárolsz be. A rossz hír, hogy az akciós árak, csak december 31-ig voltak érvénybe 🙁

    2. Kimondottan szemtelenség, Adrian, hogy ezt a témát BÁRMILYEN üzleti szemponttal mosod össze. Nulla kapcsolatom van az egyházi személyek (?) pénzügyeivel, nem lennék a helyükben az ítéletkor …

    3. Kedves Éva. Kérlek fogad bocsánatkérésemet. Tévedtem, ami a RKE, a lepel és az azzal kapcsolatos anyagiak összefonódását illeti. Tehát profitálni látszólag nem profitált belőle az egyház, hacsak nem,….hogyan is mondjam, amolyan spirituális értelemben.

  2. a torinói lepel nyilvánvalóan egy katolikus hamisítvány, rengetegen leleplezték már.

   Ján 20:4 Mind a ketten együtt futottak, de az a másik tanítvány Péternél gyorsabban futott, és elsőként ért a sírhoz.
   Ján 20:5 Behajolt, és látta, hogy ott vannak a lepedők, de nem ment be.
   Ján 20:6 Aztán őt követve megérkezett Simon Péter is, és bement a sírboltba, és látta, hogy a lepedők ott vannak,
   Ján 20:7 és a kendő, amely Jézus fején volt, nincs együtt a lepedőkkel, hanem külön összegöngyölítve más helyen van.

   Két lepedő volt Krisztuson, nem egy nagy.

   Aztán ez is:
   1Kor 11:14 Nemde maga a természet is arra tanít-e titeket, hogy szégyen a férfinak, ha hosszú hajat növeszt?

  1. Szerintem is. És már pedzik, amire ugyan gondoltam, de le sem merem írni annyira szörnyű (ha úgy lesz, majd szólok de ha már ezt látjátok, azt is észre fogjátok venni).

  2. Nekem is ez jutott eszembe. Ha megjelenik, már elő legyen készítve a talaj neki így is…

   1. Hát még szép! Úgy látszik, hogy már előkészítettek nekünk egy hamis megváltót, aki így néz ki, mint ez a haramia. Nem találtak olyan finom, krisztusi vonásokkal rendelkező beépített embert, aki hasonlítana hozzá, hát marad al-Baghdadi, aki zsidó szülőktől származik, eredeti neve pedig Elliot Shimon. A Moszad azzal a céllal küldte Szíriába és Irakba, hogy ott zűrzavart szítson, és aláássa az iraki állam egységét. A Guld Daily News nevű bahreini lap nem is oly rég ugyancsak Edward Snowdenre hivatkozva közölte ezt, de nem csak ők. Fotókkal szépen fel van szerelve az internet Al Bagdadiról. Pont úgy néz ki, mint a filmen ez a haramia.

    1. Csakhogy van kis egy bibi ezzel a “hamis megváltóval” . Nevezetesen az, hogy ma erről legalább 2 milliárd embernek van tudomása. Ez lenne sátán nagy terve?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend