Nagytestvér

A történelem legnagyobb viselkedésbefolyásoló kísérlete

china-credit-score-720x404

Forrás: prophecynewswatch.com

Az emberiség történelmének legnagyobb viselkedésbefolyásoló kísérlete kezdődött Kínában és talán csak az imáinkon múlik, hogy ennek megjelenése mennyit késik a nyugati országokban.

Kínában egy olyan pontrendszert indítottak el, amiben az állampolgárok politikai nézeteik, a közösségi médiában található kommunikációik, vásárlásaik és hitelminősítésük alapján kapnak besorolást.

A 350-950 tartományban mozgó pontok alapján döntik majd el, hogy ki kaphat hitelt, vízumot, vagy állami juttatásokat.

A pontok azt is meghatározzák majd, hogy ki milyen álláslehetőségekhez juthat, így végső soron az életben való boldoguláshoz szükséges minden lehetőség ettől függ majd.

A rendszert még manipulálhatóbbá teszi, hogy a besorolást a hozzátartozók és barátok pontszámai is befolyásolhatják, biztosítva a társadalmi nyomást az államilag elfogadott viselkedés produkálására, hiszen ki akarna rosszat szeretteinek helytelen viselkedésével.

A pontszámok pedig nyilvánosak lesznek, tehát nem lehet majd elrejteni őket a barátok és családtagok elől. Mindenki belelát majd mindenki más besorolásába az Interneten.

Az új rendszer egy rendkívül hatékony módszert biztosít az állam számára a politikailag korrekt és társadalmilag kívánatos viselkedésformák erősítésére.

A besorolást az egyelőre még önkéntes alapon működő, 2020-tól azonban már kötelező személyi igazolványhoz is hozzárendelik.

Mivel Kínában a legtöbb közösségi hálózat és fizetési szolgáltatás az Alibaba és a Tencent irányítása alatt áll, a két céget szintén bevonták az állami pontrendszer működtetésébe.

Az amerikai tulajdonú Yahoo az Alibaba egyik főrészvényese, így a cég a föld legnépesebb országának elnyomására irányuló törekvések résztvevőjévé vált. Szolgáljon ez figyelmeztetésül mindannyiunk számára, hiszen a szabadságunkat hol kisebb, hol nagyobb adagokban, de folyamatosan feladjuk állítólagos biztonságunkért cserébe, függetlenül attól, hogy a Föld mely pontján élünk.

Minden évben egyre több személyes adatot adunk meg magunkról, így szinte gyerekjáték bárkiről profilt készíteni. Az államnak nincs más dolga, mint megszerezni a legfontosabb szereplők együttműködését.

Ma már semmit sem tehetünk anélkül, hogy valaki, legtöbbször több valaki, ne tudna róla és ne ismerné tetteink legapróbb részleteit is, és ez független attól, hogy ezek a részletek bárkit érdekelnek-e vagy sem. A telefonunk és számítógépünk folyamatosan jelentéseket készít és küldd rólunk a szolgáltatók felé, a hirdetők mindent tudnak ahhoz, hogy egyre pontosabban célzott reklámokkal érjenek el minket, a közösségi hálózatok pedig a személyes adatok kincsesbányájának számítanak.

A hitelkártya kibocsátók például számos tényező alapján állapítják meg egy ügyfél hitelképességét. A manapság rendelkezésre álló hihetetlen mennyiségű információ tükrében vajon mekkora kísértés lehet számukra a nem pénzügyi jellegű információkat is felhasználni ehhez?

Tudva, hogy az Egyesült Államokban egyre többen részesülnek az állami segély valamilyen formájában, nem nehéz felismerni, hogy az állam hogyan lehet képes egyre nagyobb hatalmat gyakorolni az állampolgárok felett ezen keresztül, például azáltal, hogy politikai feltételekhez köti a juttatások folyósítását vagy éppen megvonását.1

A bibliai próféciákban jártas keresztény szakértők érthető módon ilyenkor azonnal a Jelenések könyvének 13. fejezetében2 leírtakra asszociálnak, ami egy olyan jövőt tár elénk, ahol a ?fenevad bélyegének? viselete közvetlenül kapcsolódik a ?Fenevad? vagyis az Antikrisztus politikai támogatásához.

A bélyeg nélkül senki sem tud majd vásárolni vagy eladni, és az is egyértelmű, hogy ez a bizonyos bélyeg a hatalom és az uralkodó felé mutatott hűség jelképe lesz.

Egyértelmű, hogy a politikai elkötelezettségnek és a kereskedelemnek a szemünk előtt folyó egybeolvadása mindennek csupán a kezdete.

 1. Ez év augusztusában több mint 45 millió amerikai részesült élelmiszersegélyben, és 46 millióan vannak azok, akik 35 hónapon keresztül folyamatosan kapták ezt a támogatást. []
 2. ?És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.? ? Jelenések 13:16-18 []
Előző posztKövetkező poszt

112 hozzászólás

 1. Nem győztem csodálkozni ezen a vitán, mintha nem ismernék akik keményen törvényeskednek, a példás keresztény missziót, David Wilkersonét. No és a témához (nem a cikkhez, hanem amit itt folytattunk) Nicky Cruz történetét.

  Aki nem,annak leírom: D.Wilkerson, pünkösdi lelkész (akinek már az nagyapja is pünkösdi lelkész volt) meglátott egy újságban egy hírt, és fényképeket. Iskolás gyerekek gyilkoltak brutálisan New Yorkban egy magatehetetlen, fogyatékos fiút egy parkban. A gyerekek tekintete megdöbbentette, a szívéig hatolt és elindult, hogy MEGKERESSE őket … Ebből a kezdetből – 1958-at írunk – nőtt ki az a nagyhatású, világhírű szolgálat, aminek története pl. kötelező olvasmány volt a hatvanas évek közepén egy katolikus, híres lelkigyakorlaton (a Kat.E-ban ezt tekintik a karizmatikus megújulás kezdetének).

  A bandák között folyt a szolgálat Brooklynban, ahol tömegesen tértek meg a szörnyű életű fiatalok: a legsúlyosabb “eset” Nicky volt, akinek 17 azaz tizenhét GYILKOSSÁG nyomta a lelkét! Egy pszichológus javaslatára szabadon engedték, mert azt mondta, téged úgyis meg fognak ölni nemsokára az utcán és: “nálad gonoszabb emberrel még nem találkoztam”. Ez a fiú MEGTÉRT JÉZUSHOZ, megváltozott a szíve és LELKÉSZ LETT (személyesen hallgattam Wilkerson munkatársát kb 10 éve. Ő mondta, hogy nem csak az egy – híressé vált – Nicky lett lelkész a gengszterek közül, hanem HATSZÁZAN!

  Itt van Nicky vallomása, felnőtt életében https://www.youtube.com/watch?v=a3HBzzJ198I

  Az Emberfia azért jött, hogy keresse és megmentse aki elveszett! Ezt elfelejtettétek Ida, Erika?! https://www.youtube.com/watch?v=GB8mmCAm2S4
  Vajon nem a Jó Pásztorhoz hasonlóan kell(ene) nekünk megkeresni az eltévedtet, karunkba ! venni …

  Milyen messzire tévedt ez a téma az Evangéliumtól ? az a “kirívó” aki nem tör pálcát a piti kis szegény tolvaj felett, aki nem azzal van elfoglalva, hogy kevesellje a büntetést?! Ébresztő! Egy más dimenziónk van! Vagy, volna …

  1. Kedves ÉVA!

   Ne hozz fel olyan valakit példának, akit te még csak nem is értesz. Ne akarj valakit bemocskolni a saját igazságtalanságoddal, aki soha nem akart igazságtalan lenni. Törvényeskedés?! Ugyan kiktől?! Részemről megértés, és irgalom afelé, akit belekényszerítettek, hogy meggondolatlan cselekedetet vigyen végbe( amelyet már maga is megbánt), mert semmi más módját nem látta annak, hogy az igazsága, joga érvényesüljön! ( És bár nagyon sajnálom a tolvajt is, és annak családját is, de ő járt lopni ahhoz, és nem fordítva!)
   Valóban! Ki lehet vágni a gyümölcsfákat, és nem szűkséges a kertedet bevetni, állatokat se kell tartani, és a házadat is lebonthatod, vagy akinek fáj rá a foga, annak adhatod. Akkor nincs probléma, hogy ellopják. Csak tudod nem mindenki keresztény ( hogy elfogadja, és jogosnak tartsa, hogy “aki elveszi, ami a tied, ne kérd vissza tőle” , és mivel nem az, ezért nem is mindenki tud abban hinni, hogy majd a Mennyei Atya eltart. Sőt, még nyugdíjasnak se nyugdíjas mindenki, hogy azért némi havi fix bejöjjön, és abból nyújtózkodjon, ha már nincs más lehetőség ( mert a gyümölcsfákat muszájból kivágtam). És ha valakinek ( és a családjának) a kertjéből, a gyümölcsfáiból, és az állataiból van a mindennapi betevő, az bizony nem igazán akarja kivágni, parlagon hagyni, vagy nem tartani, csak azért mert mások azt is akarják, ami az övé. És mert nincs olyan törvény, és hatóság, ami, és aki biztosítani tudja neki azt, hogy az az övé ( és a családjáé) maradhasson. De nem akarom tovább részletezni, mert nem gondolom, hogy átérzed mások nyomorúságát, akikkel valamilyen jogtalanság történt, és akik kínjukban olyan meggondolatlanságra adták a fejüket, amellyel még dobtak is a nyomorúságukon.

   “Az Emberfia azért jött, hogy keresse és megmentse aki elveszett! Ezt elfelejtettétek Ida, Erika?!
   Vajon nem a Jó Pásztorhoz hasonlóan kell(ene) nekünk megkeresni az eltévedtet, karunkba ! venni ?”

   Igen, így van? És nekünk nem kell igaz ítélettel ítélnünk? Nem kell figyelnünk arra, hogy az igazságot, jogosságot ne forgassuk el? Hogy mindenki felé irgalmasak legyünk? Nem csak “ide”, hanem “oda” is?! Gondolod, hogy emberek csinálta ájtatoskodással, az igazságot kiforgatva segíthetünk bárkinek is? Mert Jézusnak mindkét bárány fontos…

   “Milyen messzire tévedt ez a téma az Evangéliumtól ? az a ?kirívó? aki nem tör pálcát a piti kis szegény tolvaj felett, aki nem azzal van elfoglalva, hogy kevesellje a büntetést?! Ébresztő! Egy más dimenziónk van! Vagy, volna ?”

   Bizony messze tévedt! Nem csak az evangéliumtól, hanem a szeretettől is! Igazságtalanok nem örökölhetik az Isten országát…! Mert a szeretet nem részrehajló, és nem személyválogató, nem igazságtalan, és irgalmas. Nem csak a “piti tolvaj” iránt…! És valóban nem ugyanabban a dimenzióban tartózkodunk.

   1. Nézd, kedves Ida. Én tovább nem olvasom, ha én olyat hoztam fel példának akit SZERINTED “nem is értek”! Hol volt itt Antikrisztus?! Wilkerson SZÍVÉT és tetteit hoztam fel.
    Szóval, ez a megszólalásod, ezért, kritikán aluli, sajnos … csak MENTSÉGÜL írtam, hogy nem tudjátok, miről beszéltek …
    Isten Országa egy MÁSIK VILÁG: hogy bűnt éltettünk volna? Dehogy. “CSAK” a mentés jut az ember eszébe, és minden egyéb, ami nem ebből a világból való…

    1. Ez nem egy sima lopás volt, hanem éveken át tartó gyötrése, kínzása, szurkálása a borosgazdának, aki bárhová fordult a problémájával, vagy sajnálták, rokonszenveztek vele, vagy szánakoztak rajta, vagy közönyösen figyelték a gyötrődését, vagy – épp a tolvaj és társai – kiröhögték. Nem egy lopási esetnek volt a büntetése ez a fagyállós visszavágás, hanem egy hosszú kínzásnak a megtorlása. Persze lehetne azt mondani, hogy bocsásson meg hétszer sőt hetvenhétszer is, rendben van, de a kétszázadik alkalom után csak el fogja ragadni az embert az indulat – kivéve nagyon-nagyon-nagyon keveseket (mondjuk Jóbot).

     A megtestesült gonosz uralkodik a világ felett, főképp egy népet kerített hatalmába, ami még tenyészti, válogatja, lelkesíti is a szolgáit (mindenféle népből). Nem egy sértés, lopás, verés éri az ártatlant, hanem az élete egy összefüggő vesszőfutás ahol sorban érik az olyan bajok melyre nem szolgált rá. Mindegyikünket érnek ilyen atrocitások. Az lenne a csoda, ha valaki ezt megbocsátva tűrné és nem tenne semmit ellene, nem emelné fel a kezét és nem törné el a rátámadó csontját ha alkalma adódik rá a sokadik igazságtalanul elszenvedett támadás után. Van aki tűr, de ő sem jószántából, keresztényi könyörületből, megbocsátásból, hanem inkább kényszerből mert nem tud vagy nem mer visszaütni. Egy folyamatos kínzás amit a gyengébb, szegényebb, rosszabb helyen élő fehér ember elszenved ma a világban, főleg akkor ha ráadásul még keresztény is, mert ő aztán igazán útban van…

    2. Kedves hs77!
     Nem kétséges, hogy ez egy nehéz helyzet, de csak akkor lehetünk győzedelmesek, ha nem ehhez a világhoz szabjuk magunkat. Itt azonban nem keresztényüldözésről van szó, hanem egy visszás jogi helyzetről.
     Jób példája szerintem nem annyira illik az általad felhozott nehézségekre, hiszen ő a megpróbáltatásai előtt és után is bőségben és boldogságban élt.
     Pál apostol esete viszont jól illusztrálja, hogy mi a helyes hozzáállás, aki a korai keresztények közül mindenkinél több próbatételen ment keresztül és mégis ezt írta:
     “Mert azt tartom, hogy amiket most szenvedünk, nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely majd megjelenik nekünk.” Róma 8:18

     Teljesen igazad van, hogy a világ gonosz, Jézus mégis azt mondta, hogy “örüljünk” Pál pedig azt, hogy “Ne győzzön le a gonosz, hanem te győzd le a gonoszt jóval.”

   2. SENKI nem KÉNYSZERÍTETTE ! hogy öljön! Ida, vajon Nickyt igen?! MÁS a megoldás, és nem evilági, értsd már jól!

    1. Évike!
     Téged sem KÉNYSZERÍT rá senki, hogy a pórul járt tolvajt mentsd fel, és egy igaz embert kárhoztass, az Örökkévaló Isten TÖRVÉNYEIVEL SZEMBEN!

    2. Kedves ÉVA!

     Szerintem nincs semmi értelme tovább beszélni erről a dologról se. Nem ugyanabból a világból származunk, és ezért nem is fogjuk egymást érteni. Azt nem pontosan értem, hogy mire írtad, hogy nem olvasod tovább… El se olvastad, amit írtam, és úgy válaszoltál, és minősítettél?! Mert, ha így van, akkor még talán meg is érteném a válaszod. Noha azt, hogy valamire úgy válaszolsz, hogy még végig se olvasod, vagy ha meg is teszed, de nem értelmezed, az elég érdekes. De nálad ez már többször előfordult, úgyhogy nem lepődnék meg rajta. Hogy Wilkersonnal kapcsolatban miről írtál azt én teljesen értettem, és erre írtam, amit írtam.
     Engem ne mentegess .

     “Isten Országa egy MÁSIK VILÁG: hogy bűnt éltettünk volna? Dehogy. ?CSAK? a mentés jut az ember eszébe, és minden egyéb, ami nem ebből a világból való?”

     Az, hogy ti mit mondtatok, ezek szerint nálatok nincs értelmezve, és értve. Viszont mi értettük, és erre született a “600 oldal” hozzászólás. És pontosan kit “mentettetek”, és “mentetek”, és pontosan hogyan? És az, ami eszetekbe jut “mentésként”, melyik világból származik? Alulról, vagy felülről? (Anno a dél-amerikai indiánokat is “mentették” a “keresztény” vallás jeles képviselői , meg az észak-amerikaiakat , az afrikaiakat, meg a többit is. Persze még itt Európában is keményen “mentettek” , hogy némelyeket erőszakkal is megmentsenek, üdvözítsenek. Én nem gondolom, hogy az a felülről való világból jutott eszükbe…! Pedig biztos vagyok benne, hogy meggyőződésük volt, hogy Isten szerinti, neki tetsző módon cselekednek. )

     “SENKI nem KÉNYSZERÍTETTE ! hogy öljön! Ida, vajon Nickyt igen?! MÁS a megoldás, és nem evilági, értsd már jól!”

     Nicky , egy gengszter vezér volt, aki a bűnözésre tette fel az életét alapból, és élvezetből ölt, vagy rabolt, vagy garázdálkodott, vagy hatalmaskodott, vagy bármit. Önként ezt az életet választotta kapásból. Te pedig egy lapra teszed egy olyan emberrel, aki csak “visszaütött”…Mert nem működnek azok a világi törvények, és hatalmak, amelyek meg tudnák védeni a “Nicky Cruse-któl”….

     Évi! Ha te keresztény vagy, akkor én nem vagyok az! Ha te vagy a keresztény, akkor én nem is akarok az lenni….!

    3. Kedves Erika, nem mentettem fel a tolvajt, nem kárhoztattam igaz embert és nem védem a bűnt: a felhozott példában Nicky borzalmas életet élt, a sokszoros gyilkost nem neveztem – hogy is nevezhettem volna – “jó fiúnak”?! Teljesen abszurd a feltételezésed! David Wilkerson FELMENTETTE a bűnösöket? Nem, hanem kihúzta őket onnan. Éppen azért ment oda, hogy segítsen (nem pedig példának okáért, csak kiszólt a konyhába a feleségének, hogy lám, mik vannak ebben a bűnös világban)! Erről beszéltem!

     Ida, belegabalyodtál a gondolataidba: milyen álláspontot tulajdonítasz nekem? Teljesen mást mondtam! Kiforgatod a szavaimat 🙁 sajnos…
     Te hányszor idézted Wilkersont? Ő keresztény? Azt gondolom, hogy hasonlóan élek, vagyok, ahogyan ő… Isten kegyelméből!

     Vajon a Bibliádban ott van-e? “Ha valaki ezer lépésre KÉNYSZERÍT, menj el kétannyira!” “Ha valaki elveszi a ruhádat, add oda a köntösödet is” – “Aki jobb arcodat megüti, tartsd oda a másikat is” Máté 5
     Ez az Isten országa ami Jézusban megjelent.

    4. 2Móz. 20:15 Ne lopj.
     2 Ha HÁZ FÖLVERÉSEN (éjszakában elkövetett lopást jelent) kapják a tolvajt, és úgy megverik, hogy meghal, NINCS VÉRBŰN MIATTA.
     3 Ha RÁ SÜTOTT A NAP, VÉRBŰN VAN MIATTA: fizessen; ha nincs néki, adassék el tolvajságáért.
     (2Móz. 22:2,3)
     Mit gondolsz miért? Mert éjszaka a ház gazdája nem tud segítséget kérni, míg nappal tud!
     A boros gazda kért segítséget? Igen, a hatóságtól, aki ezt megtagadta tőle! Tehát a vérbűn a HATÓSÁGOT és az ?ilyen bűnözőket támogató? TÖRVÉNYHOZÓKAT terheli!
     Máté 5:17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a TÖRVÉNYNEK vagy a prófétáknak ELTÖRLÉSÉRE. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

     ?David Wilkerson FELMENTETTE a bűnösöket? Nem, hanem kihúzta őket onnan.?
     Kihúzni egy bűnözőt nem úgy kéne, hogy sárba taposs egy becsületes embert, – megfosztva azt az Istentől való igazságszolgáltatástól, – mert szerintem ez éppen ellentétes fogalom.
     Ez a ?kereszténységed? és a ?szavahihetőséged? pecsétje:
     Idézet tőled: ?Azt gondolom, hogy hasonlóan élek, vagyok, ahogyan ő? Isten kegyelméből!?
     Hozzád hasonló ?keresztény? én sem szeretnék lenni.

    5. Erika, akkor legyél Jézushoz hasonló!
     Senki nem kérte, hogy embereket kövessünk. Kövesd Jézust! Azt a Jézus, aki nem törődött saját isteni mivoltával és “szolgai formát vett fel, és hasonló lett az emberekhez”. Ahhoz az emberhez, aki lop, öl, paráználkodik, ítélkezik mások felett, de a saját hibáit nem veszi észre. Hasonlóvá hozzám és hozzád. Hozzá legyél hasonló!

    6. Kedves ÉVA!

     “…nem mentettem fel a tolvajt, nem kárhoztattam igaz embert és nem védem a bűnt: a felhozott példában Nicky borzalmas életet élt, a sokszoros gyilkost nem neveztem …”

     Évi! Vissza lehet olvasni, hogy eddig mit mondtál, és mit nem! Bár mindig megpróbálod elterelni a témát, de ez a véleményedet még mindig nem írja felül. Többször le lett írva, hogy nem arról szól a “vita”, hogy egy keresztény ember, ha vele történik az eset, akkor hogyan álljon a dologhoz, hanem arról, hogy egy ítélet mikor igazságos, és mikor nem az. És nem szerintem, szerintünk, hanem Isten szerint, és Jézus szerint. És bár megpróbáltátok általunk való gyűlöletnek beállítani azt, hogy erre, az igazságra, igazságosságra vonatkozó igeverseket idéztünk ide, és előadni azt, hogy “bármit, és bárminek az ellenkezőjét is be lehet a Biblia szavaival bizonyítani, ha az a mi álláspontunkat támasztja alá”, de számomra ez csak annyit mutatott meg, hogy nektek nem az Isten igéje a Szentírás, és nem az Isten beszéde a zsinórmérték. Akik pedig azt sutba vágják, azokban nem is található meg az Isten Szelleme ( illetve nem az Isten Szelleme található meg bennük) , mert Ő soha nem teszi azt! Soha nem mondja igaznak azt, ami Isten szerint gonosz, és soha nem mondja a gonosznak azt, ami Isten szerint igaz. Ezért se fogjuk egymást soha megérteni.

     “Ida, belegabalyodtál a gondolataidba: milyen álláspontot tulajdonítasz nekem? Teljesen mást mondtam! Kiforgatod a szavaimat 🙁 sajnos?”

     Nem én gabalyodtam bele a gondolataimba, én még mindig ugyanarról a témáról beszélek. És te is! Függetlenül attól, hogy igyekszel a témát folyamatosan összekuszálni.

     “Te hányszor idézted Wilkersont? Ő keresztény? Azt gondolom, hogy hasonlóan élek, vagyok, ahogyan ő? Isten kegyelméből!”

     Nekem nem kell, kellett Wilkersont idéznem, mert én a Bibliát, Isten beszédét idéztem. Ha arra nem hallgatsz, akkor teljesen mindegy, hogy kihez hasonlítod magadat, csak ideig-óráig elhitetheted magaddal, hogy te is olyan életet élsz. Wilkerson hallgatott az igére!

     “Vajon a Bibliádban ott van-e? ?Ha valaki ezer lépésre KÉNYSZERÍT, menj el kétannyira!? ?Ha valaki elveszi a ruhádat, add oda a köntösödet is? ? ?Aki jobb arcodat megüti, tartsd oda a másikat is? Máté 5
     Ez az Isten országa ami Jézusban megjelent.”

     És ennek mi köze az adott témához? Miért kellene nekem egy hitetlen embernek, akit jogtalanság, és igaztalanság ért, azzal előhozakodnom, hogy Jézus mit mondott, hogy hogyan fogadja ezt valaki, aki Őt követi…?! (Nem egyszer lett ez itt leírva, hogy Isten kit, és hogyan fog megítélni, és hogy kinek szól Jézus tanítása, és az kikre alkalmazható. Továbbá az se egyszer lett leírva, és idézve, hogy Isten igazsága mit mond adott témában, és hogy azt emberi rendelésekkel nem lehet felülírni. Illetve meg lehet tenni, de nem marad büntetlenül. )

     1Jn 3,4 Mindenki, aki bűnt követ el, törvénytelenséget követ el, a bűn ugyanis: törvénytelenség.
     1Jn 3,5 És tudjátok, hogy Jézus azért jelent meg, hogy bűneinket elvegye, és őbenne nincsen bűn.
     1Jn 3,6 Mind az, aki őbenne marad, nem vétkezik; mind az, aki vétkezik, nem látta őt és nem ismerte meg őt.
     1Jn 3,7 Gyermekeim, meg ne tévesszen titeket senki; aki az igazságot cselekszi, az igaz, úgy amint Jézus igaz;
     1Jn 3,8 aki ellenben bűnt követ el, az az ördögtől származik, mert az ördög kezdettől fogva vétkezik. Az Isten Fia azért jelent meg, hogy elpusztítsa az ördög munkáit.
     1Jn 3,9 Mind az, aki Isten gyermeke, nem követ el bűnt, mert abban tartósan megmarad Istennek Lelke; és lehetetlen, hogy bűnt kövessen el, mert az Isten gyermeke.
     1Jn 3,10 Az Isten gyermekei és az ördög gyermekei erről ismerhetők meg: mind az, aki nem cselekszi az igazságosságot (Isten akaratát), nem az Isten gyermeke, valamint az sem, aki nem szereti atyjafiát
     (Dr Buday G )

     Mát. 23,28 Épen így ti is, kívülről igazaknak látszotok ugyan az emberek előtt, de belől rakva vagytok képmutatással és törvénytelenséggel.

 2. Erika! Ne hazudj és hamis tanúbizonyságot se tegyél! Senki / még én sem / éltettük a tolvajt, de nem ” intésnek” tekintünk egy előre kitervelt rosszakaratot ami halált okozott! Senki nem éltette a bűnözőt- a tolvajt- de a borosgazda bizony szánt szándékkal mérgezett. A tolvaj az tolvaj, a borosgazda az mérgező- halált okozó, aki büntetni akart minden áron!
  A vitát ezennel lezárom, gyűlölöm a gonoszságot, a bosszút, a rosszakaratot, a hamisságot, az elferdítést, mindent ami a gonosztól származik! Áldjon meg benneteket az Úr Jézus Krisztus a Szeretetével!

   1. Hát, ennyi drága ERIKA! 🙂

    Mát. 13,11 Ő pedig felelvén, monda nékik: Mert néktek megadatott, hogy érthessétek a mennyek országának titkait, ezeknek pedig nem adatott meg.
    Mert a kinek van, annak adatik, és bővölködik; de a kinek nincs, az is elvétetik tőle, a mije van.
    Azért szólok velök példázatokban, mert látván nem látnak, és hallván nem hallanak, sem nem értenek.
    És beteljesedék rajtok Ésaiás jövendölése, a mely ezt mondja: Hallván halljatok, és ne értsetek; és látván lássatok, és ne ismerjetek:
    ?Mert megkövéredett e népnek szíve, és füleikkel nehezen hallottak, és szemeiket behunyták; hogy valami módon ne lássanak szemeikkel, és ne halljanak füleikkel, és ne értsenek szívükkel, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.
    Péld. 28,5 A gonoszságban élő emberek nem értik meg az igazságot; a kik pedig keresik az Urat, mindent megértenek. ?
    Ésa. 51,7 Hallgassatok rám, kik tudjátok az igazságot, te nép, kinek szívében van törvényem! ne féljetek az emberek gyalázatától, és szidalmaik miatt kétségbe ne essetek!
    Mert mint a ruhát, moly emészti meg őket, és mint a gyapjat, féreg eszi meg őket, és igazságom örökre megmarad, és szabadításom nemzetségről nemzetségre!

    1. Kedves Idám!

     Köszönöm soraidat. Ennek a “tiltakozásnak” olvasása(?) közben érdekes dolog történt velem, ami ennyire élesen nem szokott “átjönni.”
     Nem a betűk által leírt szavakat érzékeltem, hanem a belőle eredő “lelket.” Szembesülés, hatalmas sikoly, rettegés, hárítás …
     A tiltakozó “kettős személye” is feltárult. (Más néven is ismerjük őt.)
     Ha döntéskényszerbe került, adja meg neki a Kegyelmes Isten, hogy tudjon Isten akarata szerint dönteni.

     Szeretettel: Erika

    2. Elég visszásnak tűnik,hogy mindezek a hozzászólások szinte pont belefolynak Thea alábbi józan nyilatkozatába…

     Mindenesetre Pircsi,áldásodra szükség van.Ám ne gyűlöld a gonoszságot,mert a gonoszságot a gyűlölet hívja elő.A szeretet azonban ellehetetleníti a gonoszságot és felebaráttá teszi az ellenséget.A gyűlölet egy szem,amivel a gonoszság meglátható.Csak testi szemünkkel látható a gonoszság.Azonban: “Hitben járunk,nem látásban.”(2Kor. 5:7) Egyszerűen képtelenek vagyunk kivájni saját gonosz szemünket.Azonban nem is kell.A mi szemünk ugyanis Jézus.Jézus nem örül a gonoszságnak.Márpedig aminek Jézus nem örül,az egyszerűen nem létezik és soha nem is létezett.Jézus ugyanis a teljes öröm teljessége.Menjünk be hát a mi Urunk örömébe! 🙂

    3. Drága ERIKA!

     Már döntött PIRCSI is. Ezt a döntését írta le. ( Ne felejtsd el ( nézd Szellemben mindig) kérlek, hogy bár általunk, emberek által volt a “vita”, de itt szellemi hatalmasságok csaptak össze. ( Ahogyan az mindig is lenni szokott, mindenütt, ha Isten igéjével kapcsolatos dolgokról beszélünk, vagy arról prédikálnak, vagy tanítanak, vagy magyaráznak… Mert Sátán mindig ott van, és ellenáll az igazság beszédének, és harcol ellene. Mindig! Még akkor is, ha mi csak azt gondoljuk( test szerint ) esetleg, hogy csak gondolkodunk, csak beszélgetünk, vagy csak “vitatkozunk”. Mert szerte jár, és keresi, akit elnyeljen. És, ha tudná a ház gazdája, hogy mikor jön el a tolvaj, vigyázna, és nem engedné, hogy a házába törjön ….! ) És nem Isten igéje “nyert” sokak szívében ( noha nem is tudnak róla , de hát sajnos ilyen a hitetés természete) , “hiába” forgattuk az “ige kardját”, hogy mi van megírva, és mi nem…
     De a harc, mindenkiben magában dől el. És ez a harc mindig, minden napon folyik bennünk, akár tudunk róla, akár nem. Akár figyelünk, akár nem. Akár észrevesszük, akár nem. A mag elvettetett amikor megtértünk, az “éjszaka” leple alatt az ellenség is elvetette a magáét, és hogy melyik növekszik, és hoz gyümölcsöt bennünk az attól függ, hogy melyiket “tápláljuk”. ( Zsid. 5,13 Mert mindaz, a ki tejjel él, járatlan az igazságnak beszédiben, mivelhogy kiskorú: ? Az érettkorúaknak pedig kemény eledel való, mint a kiknek mivoltuknál fogva gyakorlottak az érzékeik a jó és rossz között való különbségtételre. )
     ? Amikor pedig az általad említett konkrét döntésről lesz szó, akkor már mindenkinek teljesen kész lesz a szíve is ama gyümölcs/termés szerint döntést hozni.
     (Bocs, nem prédikálni akartam, csak ezt el kellett mondanom…!)

     Szeretettel: Ida

    4. OSZKÁR kedves!

     Ésa. 32,6 Mert a bolond csak bolondot beszél, és az ő szíve hamisságot forral, hogy istentelenséget cselekedjék, és szóljon az Úr ellen tévelygést, hogy az éhező lelkét éhen hagyja, és a szomjazó italát elvegye.

    5. Kedves Oszkár, megint túlzol. És még ennél többet is … Olyan NINCS HOGY “AMI JÉZUSON KÍVÜL VAN AZ NEM LÉTEZIK”: az Pál apostolnál van leírva, hogy “nem akarok másról tudni köztetek, mint Jézus Krisztusról a megfeszítettről”: így igen 🙂

     Ez, amit Pircsi írt, nagyon is ott van az Írásban: Zsid 1:9 Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annak okáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett.

    6. Kedves Ida! Szellemi hatalmasságok csaptak össze? Kedves Erika milyen “hitetés”?! A történetről szólva, egyenest Wilkerson karjaiba kellene futni akiben működött a Szentlélek …. és megtermette csodálatos gyümölcseit.

     Ha belegondolsz, vagy valaki, aki érti, micsoda eltávolodás ez amit itt írtatok, majdhogy a Lélek elleni bűn 🙁 (közben egymást dicsérgetve brrr ) SAJNOS nem tudtátok, mit tesztek!

    7. Kedves ÉVA!

     “Kedves Ida! Szellemi hatalmasságok csaptak össze?”

     Igen! Krisztus Szelleme, és az Anti-Krisztusé. Az igazságé, és a gonoszságé, a jogosságé, és a jogtalanságé, a törvényé, és a törvénytelenségé, a szereteté, és a szeretetlené!

     “Ha belegondolsz, vagy valaki, aki érti, micsoda eltávolodás ez amit itt írtatok, majdhogy a Lélek elleni bűn 🙁 (közben egymást dicsérgetve brrr ) SAJNOS nem tudtátok, mit tesztek!”

     Mármint kicsodák? Felháborodva kárhoztatjátok, aki bosszúból cselekedett a vele (gonoszul ) törvénytelenül cselekedő ellen( tehetetlenségében elkeseredve, az igazát, a jogát, a törvényt ( a rá vonatkozó Istenit ) védve) , és most ti bosszúért (!) kiáltotok ellene…! Na persze nem személyesen megkövezve ( mert ti nagyon “Jézusiak”, “szeretetteljesek”, és “irgalmasok” vagytok), csak a megkövezők ruháit őrizve, egyetértvén velük…!
     Ti tényleg nem tudtok másokkal együtt érezni? Nem tudtok úgy gondolkodni a Szent Szellem által, hogy kicsit is megértsétek őket? Vagy legalább az Isten törvényét, amelyet nektek is be kellene töltenetek? (Jak. 4,11 ….. Ha pedig a törvényt kárhoztatod, nem megtartója, hanem bírája vagy a törvénynek.) Nem tudtok a “Izraelitáknak, izraelita lenni, a görögöknek görög, a pogányoknak pogány, a keresztényeknek keresztény…”? Az isteni szeretet nem személyválogató, és nem vallásoskodik, és nem értelem nélküli. Hanem igazságos, méltányos, és jogos! Nem örül a gonoszságnak, de együtt örül az igazsággal. És, ahogyan te ítélsz, úgy ítél neked is. Ha igazságosan, és jogosan ítélsz, neked is úgy ítél. Ha nem, akkor nem! Ha irgalmas vagy, akkor veled is az lesz. Ha irgalmatlan, akkor veled is az lesz…

     “…közben egymást dicsérgetve brrr ..”

     A magunk részéről inkább csak támogatva egymást. De, biztos vagyok benne, hogy bármelyikünk, ha egyedül maradt volna, akkor is ugyanezt mondta volna…! És hogy nem tudjuk, hogy mit cselekedtünk…?! De! Mi kiálltunk a hitünk mellett, amely az Isten beszédére van alapozva, ti meg kiálltatok a vallásotok mellett, ami mindig is ilyen volt…! Üldözött mindig mindenkit az Isten beszédéért, akiknél a Jézus bizonyságtétele volt/van….! Akik nem a törvénytipró szellemét követik….

    8. Kedves Éva!Hogy túlzás-e?Lehet…
     Azonban az viszont egészen biztos,hogy ezen a világon a gyűlöletből még soha semmi jó nem származott az ember keze alatt.Tudom,hogy mindig sokkal könnyebb utat engedni a gyűlöletnek,és azt is tudom,hogy a Szentírást nagyon eredményesen szokták forgatni a gyűlölet mentegetésére – ha valaki nagyon vágyik rá,mindenre talál visszaigazolást a Bibliában a maga szájíze szerint.Biztos vagyok abban,hogy nagyon is megfelelő eszközt talál az ember a Bibliában,ha gyűlöletét akarja mentegetni.Nem született még egy olyan könyv a történelem során,amit sikeresebben használtak volna fel az undor és a gyűlölet legalizálására,mint a Biblia.

     Azonban cudar mód érdekes,hogy ezek az emberek rendre csak saját magukon kívül találják meg napi gyűlölni valójukat.Kiragadok egy olyan részt a Bibliából melyben gyűlöletemet vélem igazolni,de gyűlöletem tárgyát mindig csak másvalakiben veszem észre.Ez mutatja azt,hogy a Biblia bizony a csodák könyve… :mrgreen: Legalábbis,még egyetlen Bibliából kiokosodott ember sem küldte önmagát máglyára.Milyen érdekes!

     MINDIG AKARSZ UNDORODNI VALÓT TALÁLNI A VILÁGBAN,DE A LELKIISMERETED OLYKOR MEGSZÓLAL? SEBAJ!!! OLVASS BIBLIÁT! MIÉRT IS A CSODÁK KÖNYVE A BIBLIA? MERT MINDEN ESETBEN AZT MUTATJA NEKED,HOGY MINDIG CSAK MÁSOK A GYŰLÖLETRE MÉLTÓK…

     Egészen nyilvánvaló,hogy bármire talál az ember önigazolást a Bibliából.Én nem akarok találni mentségeket a gyűlöletre és a haragra sehol sem,főleg nem a Bibliában.Találjon ilyet más,ha akar.Aki keres,az ugye,talál.Én mást keresek benne.Mást is fogok találni.

     Ez sajnos nem jelenti azt,hogy nincsen bennem gyűlölet.Na lebuktam,én sem vagyok tökéletes… 🙂 A világban minden erre jogosít.A gyűlöletre.Végre találtam egy Könyvet,ami másról szól.Így is van bennem gyűlölet,sajnos!!! Ha a Bibliát is gyűlölködésre használom fel,nem vettem észre a különbséget közte és mondjuk a Zsaru Magazin között.Lehet a Bibliát simán csak a testi szemünkkel olvasni.De látást akkor is csak a hit adhat.

     Igen,én is észreveszem a gyűlöletet magam körül és magamban is.De mégsem hiszek a gyűlöletben.Abban hiszek,hogy Isten nem örül a gyűlöletnek.És aminek Isten nem örül,annak semmi keresnivalója a világban.

     Aki pedig annyira gyűlölködni akar az emberiség,a szeretet,a Megváltás,a jóság és minden magasztos dolog érdekében – mint mondjuk,amilyen a béke is-,mutasson hát jó példát ítélkezés és gyűlölet terén,és úgy szerezzen érvényt a hitének,hogy egyszer végre saját magán kezdi a gyűlölködést Isten nagyobb dicsőségére! :mrgreen: Majd akkor legalább szépen leszokik a gyűlölködésről. 🙂

     Mindez pedig nagyon nem jelenti azt,hogy Pircsi hozzászólását ne kedvelném vagy ne tartanám szimpatikusnak.Sőt remélem,hogy mielőbb visszatér,és kifejti további véleményét is.Iménti keserűségét pedig nagyon is megértem.

    9. Miközben még 21 óra körül – tehát nem sokkal a megszólításod után,Éva- megírtam fenti soraimat,megszakadt az internetkapcsolatom.Aztán miután sikerült elküldenem a hozzászólásomat (három óra körül) láttam csak,hogy itt eléggé előrehaladott lett közben a helyzet… Nem érzékeltem,hogy hogyan bontakozott ki tovább ez az egész.Új lapon meg kellett volna néznem mi újság is valójában.Mert akkor nem küldtem volna el azokat a soraimat.

   2. Kedves Erika, ez nem az ő akarata, hanem Jézus akarata! “Ugyanaz az érzület legyen bennetek, mint Krisztus Jézusban volt” Filippi 2.6.
    Nyomát sem látni 🙁 EBBEN a témában! Sajnos …

    1. Kedves Évikém!
     Bennem is olyan van, … mint Jézusban, amikor kiverte a kufárokat a templomból! Pedig azok nem is “emberlelkekkel” kereskedtek, hanem csak templomi áldozatnak valókkal.
     De azok, akik minden áron elfordítják az igazak ítéletét, – hamisságra – már ember lelkekkel kereskednek, vér után futnak! a saját lelkük kárára. (Könyörületesnek lenni valakivel egészen mást jelent, mint hamisan megítélni.) A hamis ítélkezés elterjesztése és ennek emberek tudatába rögzítése az “antikrisztuskák” feladata, hogy amikor megérkezik a gazdájuk, az elhitetett tömegek önként, és tudatlanul, -az Örökkévaló Istenhez való kiáltás nélkül – kiszolgálják a gyilkos hajlamait. Nem csodálkozom azon, ha ilyen tanokat hirdető (katolikus) egyházaktól emberek tömegei fordulnak el, (fel.) De az AK.-nak is ez a célja… A hitehagyott tömegekre ettől “igazságosabbnak látszó” vallást kínáljon. Akik pedig ragaszkodnak “az eredeti Krisztushoz” azokra ugyan ezt, vagy a halált kényszerítse. Látom lesznek, sőt már most is vannak sokan akik az AK.-t szolgálják, minden kényszer nélkül. Lelketek rajta, a ti felelősségetek.

    2. Jézus Krisztusnak nem “birkái” vannak, hanem juhai.

 3. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki a véleménykülönbségek ellenére is kitartott a szerető, személyeskedésektől mentes kommunikáció mellett.
  Egy dolog kifejezni, ha egy gondolattal nem értünk egyet és egész más a gondolatot kifejező embert kárhoztatni vagy elítélni. Inkább imádkozzatok egymásért, hiszen még az ellenségeink felé is ezt az utasítást kaptuk.
  “Ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással” és “Ha haragusztok is, ne vétkezzetek”.

 4. Kedves testvérek!
  Sajnálatosan tudatom veletek,hogy Pircsi hozzászólásával nem ismertétek fel,Jézusnak Lelke által,hozzátok szóló üzenetét!
  Nem tűnt fel,hogy a lavinát ki-mi(Sátán-Ok) indította el közöttetek?!
  Bizony,a földi élet szinte minden területe igazolja,hogy az érzéki ember nem képes először az oknak függvényében vizsgálni a dolgokat/helyzeteket,hanem az okozatok összefüggéseiben vergődve sínylődik,próbálkozva magyarázni a megmagyarázhatatlant,ami sajnos megoldást nem eredményezhet,csak feszültséget és “háborúságot” a léleknek,mely gyötrelmesen harcol a testi(érzéki-egós-én-nel)emberrel.
  Nos,ha egy kicsit is figyelmesebben kezeljük a dolgot,máris fel kell tűnni az OKNAK:Jarid,aki feltette a videót.
  Isten őrizzen,nem maga a személyével van problémám,hanem a benne lakozó szellemiségével,(gonosz lelkek) akik kezüket dörzsölve,jó nagyokat röhögnek,kihasználva az üdvösség útján haladó lelkeket.
  Emlékezzetek,többszöri felhívás volt hozzá az idegen nyelvű videók miatt,eleinte magyarul sem kommunikáló közlései által,de ami kiverte a biztosítékot:az a gyalázatos videó volt,amit Adriannal egyetemben felhívtuk Theát a törlésre.(“egy férfi megerőszakolta az autót”)
  Szóval,s itt kérlek benneteket,jusson eszetekbe a megszállott ember,akiben egy “légió” volt,akit Jézus szabadította meg,miután a disznónyájba küldte a tisztátalan lelkeket.
  Ezzel az esettel is szeretném érzékeltetni,hogy mennyire legyünk óvatosak a dolgok hozzáállásában,hiszen tudjuk hogy éppen azokat kísérti meg a gonosz,akik már elindultak a jézusi úton,de a Sátán minduntalan igyekezik elgáncsolni,haladását akadályozva,megosztást okozva.
  Kérlek benneteket,legyetek nagyon résen!Ez esetben,tehát a videóhoz nem is kellett volna hozzáfűzni semmit.

  A másik,–Erikára gondolva–,emlékezzetek Ábrahámra,aki fiát is feláldozván égőáldozatnak,az Atya iránti hatalmasabb szeretetéért!
  emlékezzetek Jézus tetteire,mikor ujjával intve a tömeg felé:”….ki az én anyám,és kik az én testvéreim…….”tehát még édesanyja is háttérbe szorult ez esetben…….
  Emlékezzetek,azon szíriai keresztény édesanyák mondanivalójára,akik miután fiaikat az iszlám állam lefejezett!Stb…..
  Mindenkinek van-lesz-volt hozzátartozója,legyen az kisgyermek,testvér,szülő,férj,feleség,stb…akit elveszít és elveszíthet.(én is benne voltam)De a gyász pillanatában,legyen előttünk,hogy nem másoké,hanem az Atya gyermekei vagyunk,az Ő tervében van a megváltás,újjászületés terve,hogy ki mikor,hogyan távozik a földi létből!Ha ezt nem tudjuk elfogadni(pl.sok állkeresztény is) az bizony lázadás Isten terve ellen!
  Próbáljunk a fának nem csak a törzsét kezelni,hanem ami a legfontosabb:a gyökerét ápolni.És Pircsi Isten iránti meggyőződéséből és hozzáállásából indult ki,ezt szerette volna veletek tudatni!
  Szeretettel:Liza

  1. Az túlzás, hogy gonosz lelkek, nagy médiavízhangja volt az ügynek a közvélemény, tehát a többség véleménye egyezik az övékkel. Még néhány hete szerintem én is úgy gondoltam, de a Oszkár felismerte, hogy nyugtalan vagyok. Elvonultam pihenni levezettem a feszültséges, legyőztem magamban a felhalmozódott indulatokat. Most tiszta fejjel sok kérdést máshogy látok. A lényeg tele van a társadalom indulatokkal…

   1. Kedves Neverend!Számomra fontos dolgokat írtál ide,ehhez képest sajnos későn reagálok.Örülök,hogy kipihented magad!Látható is,hogy most több energiád jutott,hogy vitézkedj az itt lezajlott ügyben.Tisztára szószátyárnak bizonyultál korábbi visszafogottságodhoz képest. 🙂 Persze te tudod,hogy mi a jó neked.Ha gyakrabban villantod meg itt a gondolataidat,vagy csak olykor-olykor.Mindenesetre remélem,hogy egyszer majd leírod,hogy hogyan sikerült legyőzni magadban a felhalmozott indulatokat.Mert a társadalom sajnos tényleg tele van indulatokkal.Azonban ha már neked sikerült legyőznöd (feltételezem,azonban talán csak egyelőre),akkor már egy egész világegyetem van ezen a téren beljebb.

  2. Kedves Liza!
   Köszönet a jóindulatú, szeretetteljes megszólalásodért. Lehet, hogy Sátán indította el ezt a témát, de ne feledjük, hogy az Örökkévaló Isten engedélyezte neki, – és hiszem, hogy nem ok nélkül, hanem, hogy a javunkra váljék.
   Sajnos, ez olyan téma, ami a mindennapjainkat átitatja, rendszeresen jelen van, amit embereknek napról napra meg és át kell élni.
   Nem az emberélet kioltása a témája, hanem az Isten szerinti igazságos ítélet, (megítélni dolgok helyes vagy helytelen voltát.)
   Az Igazságos Isten valóban próbára tette Ábrahámot, – de a gyermeket mégsem engedte megölni.
   Ahogy Te kimondtad, hogy az iszlám embereket ölt meg, én ugyan úgy nevén nevezve kimondom, hogy a BŰN is emberéleteket olt ki.
   A kérdés már csak az, hogy melyik emberi cselekedetet társítjuk a bűn fogalma mellé.
   Aki valóban keresztényként akar élni, annak nem mindegy, hogy az igazat mondja-e bűnösnek, (aki balesetből tényleg megölt egy embert, – lásd Ószövetségi menedékvárosok), vagy azt akiről egyébként is nyilvánvaló, hogy bűnözésből él, és habár nem ismert és nem nyilvános, de kitudja hány ember életét oltotta ki anyagi haszonszerzésből, élősködésből.

   Szeretettel: Erika

  3. Kedves LIZA!

   Bár Sátánnak van hatalma, de Jézus az Úr! És meggyőződésem, hogy Ő indította el ezt a “vitát”, méghozzá utolsó figyelmeztetésképen. Hogy mindenki megvizsgálja, és megítélje magát abban a dologban, hogy az igazságot hiszi, és szólja, vagy sem, és alkalomadtán változtasson a dolgon, ha a saját megítélése alapján a negatív tartományba esik.
   (Gondolom Jaryd esetében se a gonoszt akartad felróni neki, hanem figyelmeztetni néhány figyelmetlen, nem az Isten Szellemétől származó cselekedetére.)
   Az ige szerint, a pogányokat az Isten fogja megítélni a lelkiismeretük szerint. Megint csak az ige szerint, aki törvény alatt vétkezik a törvény által vész el, és aki kegyelem alatt ( Krisztus törvénye alatt), az a kegyelem alatt vész el.
   A keresztényeknek Krisztus által van, és lesz az ítéletük, a többieknek Isten maga tart ítéletet.

   Ezzel azt mondom, hogy némely keresztények ( miután megtértek) mindent, és mindenkit Krisztus törvénye alapján ítélnek meg, holott akik nincsenek a kegyelem alatt, illetve a Krisztus törvénye alatt, azok nem ítélhetők meg az alapján. Nem ítélhetünk meg azon az alapon egy hitetlen embert, vagy annak cselekedeteit se, hogy “Jézus mit cselekedett volna”, vagy, hogy “Jézus mit mondott, hogy ebben, vagy abban az esetben mit kell tenni a követőinek”. Mert az az ember nincs kegyelem alatt, a Szent Lélek se munkálkodik benne, és ezért nem is érvényesek rá azok a törvények ( nem azok alapján lesz megítélve ( ha csak közben meg nem tér), mert nem írattak az ő szívébe a Szent Lélek által). Én itt látom a probléma gyökerét, hogy nem tudja a keresztények egy része kettéválasztani a kegyelem alatt lévőket, a törvény alatt élőktől. A kegyelem azt mondja, hogy “szeresd”, a törvény pedig, hogy “szemet, szemért”, …stb. Ez a két út nem átjárható ember által, mert kizárólag, akikben a Szent Lélek él, és akiket Isten Lelke vezérel, azok tudják a kegyelem törvényeit betartani, mert ahhoz újjászületett szellem, és élet kell. A többiek a törvény alatt, vagy a lelkiismereti törvény alatt ( tehát tudják, hogy mi a jó, és mi a gonosz cselekedet) élnek, és csak a törvény betűi által ítélhetők meg a tetteik. Az az alapja annak, hogy valakit igaznak, vagy gonosznak tekintenek, hogy a törvény, Isten törvénye, mit mond jónak, és mit mond gonosznak.
   Ezért, miután ez van megírva, PIRCSI véleményét se tudom elfogadni se az Úr Jézus, se a Szent Lélek üzeneteként, mert azok teljesen ellenkeznek a Szentírás szavaival ezekben az esetekben. Márpedig, ahogyan az Úr mondta, ha “egy ház meghasonlik magával…”!

   Szeretettel: Ida

 5. Hát a kínai az amúgy is egy szolganép. Amolyan tedd ide tedd oda akit lehet egrecéroztatni és robotoltatni reggeltől-estig és teszi azt gondolkodás nélkül amit az állam parancsol neki…

  1. Nem egészen … a Mennyei Béke terén elég sokan ültek kitartóan sokáig, mígnem halomra lőtték őket, sokan vannak jelenleg is politikai foglyok … Az, hogy nem lázadók mint a franciák – lásd a véres polgári forradalmat, a kommünt, a XX. században ’68-at – + nem lehet általánosítani – nem azt jelenti, hogy az európai “nem szolganép”!
   Józanság, szerénység, egyszerűség, szorgalom, bölcs öregek – régi, híres kultúra – : nekem ez jut eszembe Kínáról. Nem véletlen, hogy már annyi minden “made in China”!

   Az oroszok elég hatásosan terjesztették tévtanaikat feléjük is száz éve, amire a Szűzanya Fatimában figyelmeztetett…

  2. Csaba, Jaryd és más testvérek!
   Vajon mi nem szolganép vagyunk mindnyájan? Mi nem szolgálni jöttünk ide a Földre? Vajon ítélkezhetünk-e, hogy a mindenható Isten kit hova helyezett, milyen sorsot kell betöltenie? Mi uraknak, báróknak születtünk ide? Honnan tudjuk, hogy ki, milyen céllal érkezett a Földre, most hogyan él, de lehet hogy holnap, vagy egy év múlva újjászületik! Milyen jogon mondja valaki azt, hogy barom , idióta / Jaryd/ ? Saul- Pál hogyan élt? Jézus beszélt így?
   Testvéreim! Mindnyájan szolgálni jöttünk ide! Hogy melyik utat válasszuk, az a bennünk lévő Isteni szikra kimunkálja. Ez a honlap keresztényi értékeket próbál közvetíteni, de sokakban nincs meg az alázat, az irgalom, kegyelem, az Isten szeretetének kimutatása, aki felemel bennünket ebből a földi pokolból. Hiába figyeljük az idők jeleit, ha önmagunkat, szívünket nem vizsgáljuk. Tudjuk, hogy hatalom van adva a gonosznak, ennek a tükrében kellene élni a mindennapjainkat. Mindnyájan naponta az élet forgatagában térdre zuhanunk! Hogy fel tudunk-e állni, vagy csak mászunk tovább, az rajtunk is múlik, de legfőképpen Jézus szeretetén, hogy felemel-e bennünk, vagy a sárba maradunk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne legyünk gőgösek, beképzeltek, hogy mi mennyit tudunk, mi mennyit olvasunk , csak mi tudjuk jól értelmezni a bibliai idézeteket. Vajon évszázadok óta hányan és hányan papok, teológusok stb. tudakozták az Írásokat, vajon ők mindnyájan újjászülettek? Vajon helyes volt -e ennek fényében a háborúk idején megáldani a gyilkos fegyvereket? És a mai időre nézve , helyes-e ennek a sok fertőnek az elfogadása? /pl homoszexualitás/ . Akik így vélekednek azok újjászülettek ? Jézus Krisztus ezeket tanította? Tudjuk, hogy mindez a megtévesztő műve! Nagyon kell figyelnünk kit szolgálunk! Lehet, hogy akik soha nem olvasták a bibliát, közelebb vannak az Isten szeretetéhez mint bármelyikünk. Lehet, hogy egy ausztrál őslakos százszor különb életet él, mint bármelyikünk!
   Igen, nekem nagyon tetszett az a gyermeki lelkület, az a hatalmas Hit, azaz igazi ártatlan megnyilatkozás Hatodik Lenintől, hogy meg vagyunk váltva!
   Kedves Testvérek! Próbáljunk úgy élni, hogy méltók lehessünk rá!
   Áldott az Úr a Jézus Krisztus!

  3. Annyit még hozzátennék, kedves Csaba, hogy az Úr Jézus a szolgálatról azt mondta, hogy ő azért jött hogy szolgáljon és életét adja… MÉGIS, előfordul szavai között hogy “nem mondalak titeket szolgáknak, hanem fiaknak mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura én pedig mindent tudtul adtam nektek”: tehát ezt a szót árnyaltan 🙂 használjuk …
   Isten áldjon meg! az Ő szolgálatában, kedves fiaként 🙂

 6. Na ezek a barmok is visszavetették a jogos önvédelemre és fegyverviselésre irányuló törekvéseket mert most már minden képviselő paranojás lesz…idióták… pont kapóra jött azoknak akik szerint igenis börtönbe kell zérni azt aki megmérgezi a saját borát….
  https://www.youtube.com/watch?v=6z0T_48cnAs

  1. ” pont kapóra jött azoknak akik szerint igenis börtönbe kell zérni azt aki megmérgezi a saját borát?.”

   Egyébként tudtok olyan hatályos törvényről, hogy a saját használatra készített boromat ( vagy akármimet) nem kezelhetem, illetve ihatom fagyállóval…?! Mert ha nincs ilyen törvény érvényben, akkor a bírót , mint szakmailag alkalmatlant ki kell hajítani az állásából, illetve az eddigi döntéseit is felül kell bírálni, és visszafizettetni vele az általa eddig, munkabér címen felvett összegeket is. ( Hiszen eddig jogilag, és törvényileg nem megalapozott döntést, döntéseket hozott…) Mert ha a fagyállóval, vagy akármivel “megbolondított” borommal másokat is megkínálok, akkor rendben az ítélet…! De itt nem volt megkínálás…! És az előző vonatkozik az ügyvédre is…!

    1. Nem veszed észre, kedves Ida? a méregkeverő mellé álltál, sőt, még a bírót is meghurcoltad volna amire példa még nem volt… Szinte forr benned a … ami NEM a szeretet 🙁
     Büntetni, büntetni mindenáron?! Jézus pedig KEGYELMES: irgalmazni, irgalmazni az élete árán …

    2. Mielőtt bárki megbotránkozna, szerintem itt egy jópofa félreértésről van szó, Jaryd hsz-e alapján:
     “igenis börtönbe kell zérni azt aki megmérgezi a saját borát?.”
     Ida a “borra” válaszolt, hogy a saját tulajdonommal azt csinálhatok, amit akarok. Csapba önthetem, össze pancsolhatom bármivel, amivel csak akarom, senkinek semmi köze hozzá.
     Videójának linkje viszont nem a borról szól, hanem fegyverkező, (felelőtlenül robbanóanyagot szállító), merényletet elkövetni akaró emberekről. Amennyiben ez a híradás megfelel a valóságnak, akkor azok az elkövetők a “helyükre” kerültek, ezzel semmi gond.

     Engem inkább az a kérdés foglalkoztat, hogy ebből a videóból mennyi az igazság … (részigazság)
     Lehet, hogy semmi, … legfeljebb egy mesterségesen megrendezett színdarab, a közvélemény manipulálására, politikusok iránti részvét kicsikarása. Lehet, hogy a bűntudattal, üldözési mániában, joggal, félelemben élő politikusok, ilyen társadalmi manipulációval akarnak felmarkolni maguknak valamilyen biztonságérzetet nyújtó eszközöket, vagy erre való felhasználás indokával, jó kis anyagi támogatást.
     Ne legyünk már ennyire hiszékenyek minden hazugságra.
     (Ilyen fegyverarzenállal ugyan kit lehetne célirányosan likvidálni? Egy valós gyilkossági szándékhoz elegendő lenne egyetlen jó minőségű távcsöves puska egy mesterlövész kezében. Akiknek valóban ilyen szándékaik lettek volna, azok nem szállítottak volna sem ilyen fajta, sem ennyi mennyiségű robbanószert, mert a terveik sikerét nem kockáztatnák feleslegesen.
     (Ennek a videónak a meséje csak a hozzá nem értő, csökkent értelmi képességűek megvakítására szolgál … szerintem.)

    3. Kedves ÉVA!

     Miután bennem nem az forr , amit te gondolsz ( és nem is képmutatóskodom), és téged is szeretlek, ezért feltételezem, hogy a történetet nem ismered, és ezért mondod, amit mondasz. ( Ha nem , akkor bocsáss meg, mint mondom, feltételezem…!)
     Röviden a történet:
     Az említett úriember házába folyamatosan bejárt lopni, rabolni az az illető, aki végül is belehalt a fagyállóval kezelt borba, ami szintén az úriemberé volt, és amit folyamatosan fogyasztott, és dézsmált a rabló, amikor éppen lopni volt az úriembernél. Bár többször kért segítséget a rendőrségtől ez ügyben, de nem kapott, és a házába való bejárogatások, és lopások továbbra se maradtak abba. Kínjában, hogy azért már mégis tegyen valamit, legalább valamiképpen megleckéztesse a rablót, fagyállót töltött a saját borába, gondolván, hogy legalább hasmenése lesz tőle, vagy rosszul lesz, vagy valami hasonló, ami által leszokik a hozzájárogatásról, lopásról, és egyáltalán….!
     A borába ( amit újra mondom, a tolvaj szintén ellopott) sajnos ( ő maga is sajnálja) sok fagyállót öntött, és a rabló belehalt a mérgezésbe. Az úriembert ( akihez a rabló saját felelőssége tudatában járt lopni, és nem az úriember hívta, de még csak nem is kényszerítette senki eme cselekedetre) 8 év börtönre ítélte a bíró emberölésért…
     ( És igen, ha ez, vagy hasonló, veled, vagy bárki mással történt volna, történne meg, és te kapnál érte 8 év börtönt, akkor melletted is melletted állnék….! ( Függetlenül attól, hogy roppantul sajnálom, és sajnálnám, hogy a rabló úr nem ismerhette meg Isten kegyelmét az Úr Jézus Krisztusban! Amire valószínűleg lett volna lehetősége addig, csak elmulasztotta az alkalmat…)) És a bírót is “meghurcolnám”, mint olyat, akinek az ítélete nem jogszerű, és nem törvényes, és ezért szakmailag alkalmatlan a feladata elvégzésére. Ahogyan az ügyvéd is, aki ezt az embert védte. Ugyanis itt egy olyan ember elítéléséről ( további életéről) van szó, aki csak szerette volna megvédeni a munkája gyümölcsét. És szerintem éppen elég büntetés neki, hogy azzal a tudattal kell élnie a továbbiakban, hogy bár nem volt szándékában, de mégiscsak megölt egy embert… Egyébként vannak országok a földön, ahol ehhez ( önvédelem) joga van az embereknek ( és csuklás nélkül meg is teszik) , és nem a bűnözök megvédésére, jogaik biztosítására vannak a törvények hozva… De, érdekes módon azon nem vagytok felháborodva…)

     Zsolt. 12,9 Köröskörül járnak a gonoszok, mihelyt az alávalóság felmagasztaltatik az emberek fiai közt.
     ?Péld. 17,15 A ki igaznak mondja a bűnöst, és kárhoztatja az igazat, útálatos az Úrnak egyaránt mind a kettő.
     ?Péld. 17,26 Még megbirságolni is az igazat nem jó, a tisztességest megverni igazságáért.
     ?Péld. 18,5 A gonosz személyének kedvezni nem jó, elfordítani az igazat az ítéletben.
     Róm. 2,27 És a természettől fogva körülmetéletlen ember, ha a törvényt megtartja, megítél téged, a ki a betű és körülmetélkedés mellett is a törvényeknek megrontója vagy.

     “Jézus pedig KEGYELMES: irgalmazni, irgalmazni az élete árán ?”

     Igen, ha megtér a bűnös az ő útjáról…! Egyébként igazságos bíró….! ( Mármint én ezt olvastam, és így ismerem….!)

    4. Ezékiel 3:19 De ha te megintetted a hitetlent, és ő meg nem tért hitetlenségéből és gonosz útjáról: ő az ő vétke miatt meghal, de te megmentetted a te lelkedet.

   1. Ida! Én azt a Jézus Krisztust ismerem , aki nem a földi törvényt ,nem a földi bírót, nem a földi ügyvédet követte hanem csakis a Mennyei Atya törvényeit, a Mennyei Atya bíróit, a Mennyei Atya ügyvédeit!!!! / Máté 5.i fejezet!
    Aki maga az irgalom, a kegyelem, aki a keresztúton is azt mondta : Ki fegyvert ránt fegyver által vész el. Bocsássatok meg nekik, nem tudják mit tesznek.
    Köszönöm Istennek és a Jézus Krisztusnak, hogy Éva által is üzent! Övé a dicsőség, hála Neki mindörökké!

    1. Kedves Pircsi!

     Lehet, hogy rosszul emlékszem, de Jézus azt mondta a megkövezésre váró asszonynak, hogy menj, és többet ilyet ne tegyél. Akkor lehet megbocsájtani, ha bocsánatot kér valaki.
     Biztosan rosszul értelmezem azt is, hogy akárki nem mehet a mennyek országába, ezek szerint automatikusan jár a megbocsájtás a folytonosan bűnözésből élő embernek, aki ráadásul meg sem bánja, meg annak az embernek is, aki minden igyekezete ellenére mégis bűnbe esik, és meg is bánja azt. A kereszten is csak az a lator került a mennyek országába, aki beismerte bűneit, a másik nem.
     Még egy kérdésem is lenne, ha engem megtámadnak, akkor nem szabad védekeznem? Mert ha netalán védekezés közben úgy esik, hogy a támadóból lesz az áldozat, akkor én leszek a bűnös?

    2. Kedves PIRCSI!

     “Én azt a Jézus Krisztust ismerem…..követte hanem csakis a Mennyei Atya törvényeit…”

     És azok pontosan hogyan is szólnak …?

     Hab. 1,4 Azért inog a törvény, és nem érvényesül az igaz ítélet; mert gonosz hálózza be az igazat, azért származik hamis ítélet!
     Zsolt. 82,2 Meddig ítéltek még hamisan, és emelitek a gonoszok személyét? Szela.

    3. Kedves Érdeklődő!Azok,akik keresztre feszítették Jézust,nem hogy nem kértek bocsánatot,de még a köntösére is sorsot vetettek.Amennyiben Jézus megbocsájtott az őt keresztre feszítő embereknek -akik nem kértek bocsánatot,hanem lényegében még bele is rúgtak- akkor bizony még neked is megbocsájtott.

     Jézus ennyire különleges.Jézus kivételes. 🙂

    4. Te is csak “azt az utat reklámozod” amelyiket magad is követsz!
     Én pedig azt mondom, hogy a két lator közül az kapott bűnbocsánatot, amelyik el is tudta kérni azt.
     Benned pedig sem a hálának, sem bűnbánatnak, sem bocsánatkérésnek, főleg a bűnökből való megtérésnek nyoma sincs. Minek is? Elvégre szerinted Jézus azért halt meg, hogy a megváltás minden gonosztevőre is automatikus legyen?! Innéttől a kegyelmet már elég csak kihasználni, (minél mélyebben).
     Ezt a fajta viselkedést még az ateista emberi társadalomban is lumpenizmusnak hívják. Hozzászólásaid pedig jellemrajz a lelkedről.

    5. Kedves Ida!

     Miért pont fagyállót öntött a borába, miért nem ecetet? (Az nem mérgező.) Ha már mindenképpen el akarta rontani a bort, vagy “megvédeni munkája gyümölcsét”, ahogy írtad? Mondjuk így éppen hogy nem megvédte, hanem tönkretette. Szerintem itt mindenképpen szándékosság volt, meg akarta leckéztetni a tolvajt. Ezért nagyon sajnálom őt, mert meglehetősen gondatlan volt. Biztos, hogy lett volna más módja is annak (pl. valamilyen biztonsági zár felszerelése a pinceajtóra, vagy riasztó felszerelése, stb.)
     Nem értek abban egyet veled, hogy tárgyaink megvédése érdekében akár egy ember életét is elvehetjük, vagy akár kockáztathatjuk. A tárgyaknak nem lehet akkora értékük soha, mint egy ember életének, még akkor is, ha az egy tolvaj……

    6. Kedves AGNES!

     “Miért pont fagyállót öntött a borába, miért nem ecetet? (Az nem mérgező.) Ha már mindenképpen el akarta rontani a bort, vagy ?megvédeni munkája gyümölcsét?, ahogy írtad? Mondjuk így éppen hogy nem megvédte, hanem tönkretette. ”

     Miután a SAJÁTJÁVAL tette, nem az enyémmel, nem a tieddel, és nem máséval, ezért szerintem teljesen mindegy, hogy mit öntött bele, hiszen SAJÁTJÁT tette tönkre, és úgy, ahogy akarta, illetve, ami eszébe jutott. És ehhez joga volt, mert a SAJÁTJÁVAL tette! Sőt, miután ezt kizárólag a saját ingatlanában tárolta, amelybe (mindenféle törvény szerint) való bemenetelhez csak azoknak van joguk, akiket ő hív be, ezért még az is mindegy hogy ezzel egy, vagy több illetéktelen behatolót esetleges veszélynek tett ki, ha abból ( az engedélye nélkül fogyasztottak). Továbbá, még ezek a mostani világi törvények is tiltják , illetve elvileg büntetik a más tulajdonába való illetéktelen behatolást, illetve az abban található értékek illetéktelen eltulajdonítását, ezért mindenképpen büntetőjogi felelőssége tudatában cselekedte meg a törvényekkel ellentétes tettét. Tehát már a behatolás is törvénytelen volt a részéről, ahogyan a borívás is, és az egyéb értékek eltulajdonítása is. Vagyis a tolvaj, törvénytelen cselekedetek sorát követte el, és ti mégis annak jogát, és igazságát hangoztatjátok. Számonkéritek rajta, hogy a SAJÁTJÁVAL, és a SAJÁTJÁBAN mit, és hogyan tett, miért nem másképpen, és miért nem másképpen védekezett az ellen, hogy hozzá illetéktelenek ne tudjanak bejutni, és ellopni azt ami az ÖVÉ . Vagyis, ahogyan látom, szerintetek ebbéli mulasztása okán ( lehet, hogy szerencsétlenségére nem volt pénze rá ( ellopták tőle, vagy csak nem volt), hogy riasztórendszert építtessen, vagy naponta zárat cseréljen a SAJÁTJÁN , akár az életfogytiglant is kiérdemli, mert nem megfelelően, és hatékonyan védekezett a tolvaj/jok ellen, tehát még az is az ő felelőssége, hogy hozzá egyáltalán betörhettek, és lophattak tőle. Nem tett meg mindent eme cselekmény elhárítására…
     ( Sebaj, ahogyan írva van, “amilyen ítélettel ti ítéltek, néktek is úgy ítélnek”. )

     (Vegyük példának: felvixeled a padlódat otthon, és amíg távol vagy betörnek hozzád, és a rabló elcsúszik, beveri, betöri a fejét, és meghal. Remélem ebben az esetben is átérzed a teljes felelősségedet, hogy szándékosan embert öltél, és megérdemled a legsúlyosabb ítéletet ezért. Mert miért kellett neked kifényesíteni, és csúszóssá tenni a saját lakásodban, a saját padlódat, hiszen ezzel az esetleges behatolót veszélynek tetted ki. Márpedig a tárgyaid értéke, amelyeket esetleg ellophattak volna tőled, nem egyezik semmiképpen egy ember életének az értékével, függetlenül attól, hogy semmi keresnivalója nem volt neki ott. Továbbá remélem, hogy ez esetben még a büntetésed szigorítását is evidensnek vennéd, mert nem szereltél/szereltettél fel olyan zárat, és riasztóberendezést, amellyel tökéletesen megakadályozhattad volna a lakásodba való behatolást, ami által tudatosan és szándékosan veszélynek tetted ki az illetőt…!
     Vagy. Betör hozzád a tolvaj, és ellopja, megeszi valamelyik lekvárodat, amelyre nem írod rá, hogy pl eperlekvár. Allergiás rohamot kap tőle, és meghal…. Innentől jöhet ugyanaz a történet, amit a padlóval kapcsolatban írtam…! Ki a hibás?! Te, mert nem tettél meg mindent annak elkerülése végett, hogy ne történhessen emberéletben kár…!)

     “Szerintem itt mindenképpen szándékosság volt, meg akarta leckéztetni a tolvajt.”

     Igen. Ezt nem is tagadta. Viszont nem alkalmazott kényszert arra nézve, hogy hozzá betörjön, és a borából igyon! Akár 100 évig is ott állhatott volna az a bor érintetlenül…!

     “Nem értek abban egyet veled, hogy tárgyaink megvédése érdekében akár egy ember életét is elvehetjük, vagy akár kockáztathatjuk. A tárgyaknak nem lehet akkora értékük soha, mint egy ember életének, még akkor is, ha az egy tolvaj??”

     Miután én Isten törvényét idéztem ezzel kapcsolatban, ezért nem gondolom, hogy velem van problémád. És, mint mondtam már többször is, itt nem arról van szó, hogy egy keresztény személy hogyan viszonyuljon ezekhez ( hiszen azt az újszövetség tartalmazza), hanem arról, hogy Isten mit mond, és szerinte mi az igaz, és mi nem az.

    7. – ?Nem értek abban egyet veled, hogy tárgyaink megvédése érdekében akár egy ember életét is elvehetjük, vagy akár kockáztathatjuk.?
     Én pedig azzal nem értek egyet veled, hogy a tisztességes emberek életét és túlélését veszélyeztető BŰNÖZŐKET ?EMBERNEK? nevezed! – mert bűnözőnek mondani sérti a tettes méltóságát. (No nem az emberit.)
     Ugyanakkor a tisztességes, munkájuk gyümölcséből? élő EMBEREKET, természetes módon az ?ÉRTELEM NÉLKÜLI, VÁGÓHIDI MARHÁK? kategóriájában KEZELED !!!
     – ?Miért pont fagyállót öntött a borába, miért nem ecetet? (Az nem mérgező.)?
     Azért mert értelemmel rendelkező emberről beszélünk, és nem egy ökörről,(vagy a fenevadról), aki a saját tisztességes munkáját akarja tönkre tenni csak azért, hogy az ne a bűnözők martaléka legyen. (Habár a tolvajt megölni sem akarta …)
     Dán. 7:7 Ezek után látám éjszakai látásokban, és ímé, negyedik állat, rettenetes és iszonyú és rendkivül erős; nagy vasfogai valának, falt és zúzott és a MARADÉKOT LÁBAIVAL ÖSSZETAPOSTA, és ez különbözék mindazoktól az állatoktól, amelyek előtte valának, és tíz szarva vala néki.
     (Azok pusztítanak ilyen elv alapján, akik a fenevad nyomdokaiban járnak.)
     – Én pedig azt nem értem, hogy miért olyan nehéz felfogni, hogy mit mond erről az Igazságos Isten Igéje:
     Ez. 3:19 De ha te megintetted a hitetlent, és ő meg nem tért hitetlenségéből és gonosz útjáról: Ő az Ő VÉTKE MIATT MEGHAL, (- ez történt ez esetben is – ), de te MEGMENTETTED A TE LELKEDET.
     Az én olvasatomban pedig a ?meginteni? szó, figyelmeztetést jelent, ha ismerem a bűnöző személyét. Ha nem, akkor a törvényesnek hazudott rend őreinek a segítségét kérni. Megtörtént? Meg! Segítettek? NEM!!! Akkor a gazda úgy segített magán, ahogy tudott, vagy ami erre a célra a rendelkezéséré állt! Így sikerült …
     Innét ajvékolni valója még a korrupt rendszer kiszolgálóinak sem lehet/-ne, akik saját felelősségükkel való szembenézés helyett, ezt az ?agymosást? a keresztény gyülekezetek közé beépített szekértolóin, hitetőin át akarják letolni a nemzet torkán. Arra pedig, hogy a korrupt rendszer, korrupt törvényei, hogy ítélnek meg engem, ?teszek magasról.?!
     Vagy tán, tőlem is elveszik az életemet? – ezzel, csak szívességet tesznek nekem.
     De nem árt ám észben tartaniuk azt sem, hogy a római birodalom, római jogrendszerének napja leáldozóban vannak. Még egy utolsó rövid, de heves fellángolás, és utána jön a végleges bukásuk és ítéletük.

    8. “Számonkéritek rajta,…”
     Mármint a tulajdonoson természetesen.

    9. Kedves Ida!
     Ahogy végig olvastam a hsz-edet, a remek felsorolásaidat, valamiért az villant belém, hogy akár az Isten Igéjével szembeni “értetlenkedés” is és az igazságosság ítéletének elfordítása is, az AK. leendő törvényeinek már napjainkban való alap hozzáállás elfogadására hajaz, hogy ez a “kifordított nézet”, nagyszámú tömegeknek természetessé váljon, és Isten szerint valóvá lehessen hazudni.
     El kell hitetni a tömegekkel, hogy a helyes viselkedési norma a helytelen, és akkor az AK szentségtelen törvényét már “szentnek” lehet hazudni. Elvégre az elhitetett tömeg meg lesznek zavarodva az Örökkévaló Isten törvényének helyes-helytelen voltával kapcsolatban.
     Azt hiszem ennyire “közel járunk…”

     Szeretettel: Erika

    10. Kedves Erika!Viszonylag rövid időn -körülbelül egy-két héten belül- legalább másodszor írtad le itt,hogy szívességet tennének azzal neked,ha elvennék az életed.Engem ez meghökkent.Nem is tudok úgy tenni,főleg ezek után,mint aki nem fogja ezeket a benső indulati üzeneteidet.Kicsit S.O.S. jeladásnak tűnik ez.Ezért is tulajdonítok ennek jelentőséget.Főleg,hogy ez már nem az első.Egyelőre nem tudom,mit gondoljak efelől,de ez valami olyasmi,amire felfigyel az ember,vagy legalábbis fel kéne,hogy figyeljen.Ezért jegyeztem meg mindezt ebben pár sorban.

    11. Kedves ERIKA!

     “… valamiért az villant belém, hogy akár az Isten Igéjével szembeni ?értetlenkedés? is és az igazságosság ítéletének elfordítása is, az AK. leendő törvényeinek már napjainkban való alap hozzáállás elfogadására hajaz, hogy ez a ?kifordított nézet?, nagyszámú tömegeknek természetessé váljon, és Isten szerint valóvá lehessen hazudni.”
     Az írás is így írja:
     2Thessz 2,7 mert a törvényrontás titka már működésben van, de [le nem lepleződhet,] amíg az útból el nem [hárítják azt,] aki lefogva tartja. Akkor aztán le fog lepleződni a törvényrontó, akit az Úr Jézus szája lehelletével megemészt majd, s megérkezésének láthatóvá válásával hatástalanná fog tenni. [törvénytipró] megérkezése a Sátán munkája következményeképpen a hazugság teljes hatalmával, jeleivel és csodáival fog végbemenni, az igazságtalanság mindenféle csalásával azokon, akik elvesznek, viszonzásul azért, hogy nem fogadták be az igazság szeretetét arra, hogy megmeneküljenek.
     ? 2Thessz 2,11 Éppen ezért küldi rájuk Isten a tévelyítés munkáját, hogy a hazugságnak higgyenek,hogy ítélet alá essenek mindazok, akik nem hittek az igazságnak, hanem az igazságtalanságban gyönyörködtek.

     “El kell hitetni a tömegekkel, hogy a helyes viselkedési norma a helytelen, és akkor az AK szentségtelen törvényét már ?szentnek? lehet hazudni. Elvégre az elhitetett tömeg meg lesznek zavarodva az Örökkévaló Isten törvényének helyes-helytelen voltával kapcsolatban.”

     És mindezt Jézus nevével fémjelzik…

     ( Ez most jutott eszembe, éppen ezzel a mondatommal kapcsolatban, hogy úgy tűnik, mintha egy Anti-Jézus-ról lenne szó… Mintha sokan egy más Jézusról beszélnének…)

     Szeretettel: Ida

   2. Pedig az a nagy helyzet, hogy a borosgazda egy gyilkos, aki bosszúból ölt. Aki megitta pedig egy utolsó tróger, a társadalom szemete. A kérdés az, hogy 7 év börtön a megfelelő ítélet? Nem! Nagyon komoly kárpótlást kellene fizetnie. Én úgy tudom az áldozatnak volt gyereke, tehát 25 éves koráig a teljes iskoláztatását és ellátását fizetnie kellene a borosgazdának. Ha nem volt gyerek akkor pedig meghatározott közcélra kellene milliós kártérítést fizetnie.

    1. És ha nincs pénze, akkor menjen börtönbe! Mivel nagyon valószínű , hogy nincs, akkor ezt a kört kihagyta a bíró, és egyenesen a börtönbe küldte.

    2. Méghozzá azért,mert gyilkosságárt ezen a világon,emberi törvények szerint börtön jár.Nem kéne úgy tenni,mint ha nem tudnánk,hogy itt nem csak hogy gyilkosságról,de előre kitervelt gyilkosságról van szó – ami súlyosbító körülmény.Különösebben még csak bizonyítani sem kellett ezt,mert a gazda saját maga ismerte el,hogy kárt akart tenni a tolvajokban (emberekben).Jogászok szerint ha ezt nem tette volna,akkor nem kap ilyen büntetést.Ebben a helyzetben viszont nem lenne ez az újabb műhisztéria,ami azonban -a jelek szerint- sokunk szorongásának jót tesz…. 🙁

    3. Teljesen igazad van NEVEREND!

     Sőt, akkor mondjuk meg az igazit! Azok családjait, akiket eddig szándékosan kiraboltak, megerőszakoltak, megöltek, stb, és e miatt az elkövetőt, elkövetőket, a gyilkost, vagy gyilkosokat börtönbe zárták, kötelezzük arra, hogy a rablók, gyilkos, gyilkosok, stb-k családját, családjait eltartsák, vagy több milliós kártérítésre kötelezzük őket. Mert a rohadék áldozat miért volt pont ott, ahol volt, ezzel kísértésbe hozva azt a szerencsétlen elkövetőt a tettének végrehajtására…! És amellyel megakadályozta az a szemétláda, hogy az elkövető felnevelje a gyermekeit ( akikre bár akkor nem gondolt, amikor a tettét elkövette…. de így, hogy pl megölette magát a büdös áldozat ( és ezért ő, az elkövető börtönbe került), már esélyt se adott a szerencsétlennek arra, hogy valamikor gondoljon rájuk….! ), és esetleg gondoskodjon róluk….
     Sőt, szerintem az áldozatok családjait még arra is kötelezni kellene, hogy az elkövető/k börtönbéli tartózkodásának a költségeit térítsék meg, mert végül is az állampolgárok sokaságának mi köze ahhoz ( és miért kellene azért mindenkinek fizetni ezt a költséget), hogy az az ostoba személy (áldozat) ott volt, ahol volt, és emez szegényt ilyen helyzetbe hozta, hogy kénytelen volt elkövetni a tettét. Magának kereste a bajt az áldozat, és ezért minimum megérdemlik az áldozat hátramaradottai, hogy életük végéig fizessenek, és vezekeljenek annak ostobasága miatt… Az olyan rohadékokra is ez áll, akik pofátlanul meg akarják védeni a tulajdonukat ( vagy a korcs családjaikat), esetleg saját tulajdonukban, és e közben baja esik szegény elkövetőnek….! Mert miért irigy, miért sajnálja attól akinek az övé kell…?! Ja, hogy nem magától adja…?! Ilyen kicsiségen nem kell fennakadni…!

     Isten se azért adta a törvényeit, mert komolyan gondolta, hanem csak azért, hogy mondjon valamit…! Lesz is nemulass majd azoknak a királyoknak, akik anno arra a hülyeségre építették a törvényeiket …! Pl itt is egy ilyen balgaság:
     2 Móz. 22,2 Ha ház-fölverésen kapják a tolvajt, és úgy megverik, hogy meghal, nincs vérbűn miatta.
     ?2 Móz. 22,7 Ha valaki pénzt vagy edényeket ád felebarátjának megőrzés végett, és ellopják annak a férfiúnak házából: ha megtalálják a tolvajt, fizessen kétannyit.
     ?2 Móz. 22,8 Ha nem találják meg a tolvajt, a ház urát vigyék a bírák eleibe: hogy nem nyújtotta-é ki kezét az ő felebarátja vagyonára.

     (Anno vagy kétszer is megjegyeztem , hogy az, hogy keresztény valaki, még nem jelenti azt, hogy hülye. Egy régebbi vita során gondolkoztam rajta, hogy ezt az állításomat visszavonom. Akkor mondta az Úr, hogy inkább úgy nézzem, hogy aki hülye nem lehet keresztény, mert a keresztényekben a Krisztus értelme van, ami kizárja, hogy hülye legyen….
     Ezt természetesen nem szántam személyeskedésnek, és senkire nem céloztam vele, de ha már a keresztények se tudják a jót megkülönböztetni a gonosztól, akkor mit lehet várni a világi embertől.)

    4. Idám!
     Aki az ilyen “bűnöző-neveldei” törvényeket élteti, maga is a törvényhozók bűntársaivá válik. Ez nem tudatlanság, hanem aljasság, melyben van akai vállal bűnrészességet, és vannak akik NEM!!
     Annyira fel vagyok háborodva az előtted szóló “minek nevezzelek”-eken, hogy nem találok rá szavakat. Az Igazságos Istent hívom segítségül azért, hogy tegyen különbséget köztük és köztünk.
     Szeretettel: Erika

    5. Drága ERIKA!

     Ez utóbbi hozzászólásom is hasonló okból született, mint amit te érzel. Ezért is igyekeztem olyan szavakkal megspékelni, amelyekkel jobban kifejezhettem azt. Én azért bizakodom benne, hogy nem aljasságból vágják sutba Isten törvényeit (nem a törvényhozók, hanem az itt hozzászólók), hanem az elhitetés miatt, ami már régóta 1000-rel folyik. Hiszen meg van írva , hogy “..és véli, megváltoztathatja a törvényt…”…. És elhiteti az egész világot…! Én már ezen nálunk használatos világi törvényekben is ezt látom, és azt, hogy már tényleg nagyon nincs sok hátra .

     Szeretettel: Ida

    6. Kedves Ida!

     Köszönöm, hogy helyettem is elmondtad, amit gondolok. Sok “műhisztériában” volt részem, többször megloptak, apósomat éjszaka többen is meglátogatták, kipakolták a szobáját. A rendőr csak azt mondta, hogy szerencséje volt, hogy nem ébredt fel, mert akkor megölték volna.
     Na de hát a szegény elkövetőt nem szabad megbüntetni, mert az összes ilyen, aki öregeket ölt, még csak börtönbe sem került.
     Azért kíváncsi lennék, hogy ha azokkal aki így vélekednek, ahogy, megtörténne velük ugyan ez, akkor mi lenne a véleményük, szorongásaik lennének e, és az jót tenne e nekik?

    7. Továbbá,kedves Érdeklődő Barátom,megértem,hogy ennyire aggaszt az egy élet során nehezen összeszedett tulajdonod.Az is nyilvánvaló,hogy aggaszt ezek sorsa.Mindenkinek megvan a maga kis féltenivalója.És semmi másból nincs is konfliktusa e világon az embernek,mint hogy kijelenti,hogy EZ AZ ENYÉÉÉÉÉM!!! Persze,mindenki kincse ott van,ahol az ő szíve.Igen,sokunk szívét a szorongás hatja át.Jajj,mi lesz holnap?!Mi lesz,ha ellopják a tulajdonomat??? Pedig Jézus nem csak azt mondta,hogy ne aggodalmaskodjatok amiatt,hogy mit esztek,mit ISZTOK,mibe öltözködtök,hanem azt is,hogy aki elvesz tőled valamit,adj neki még még mást is a tulajdonodból.És itt még nincs befejezve.Imádkozz is értük.Amennyiben pedig ennyi szorongást okoz valakinek a tulajdona biztonsága,imádkozzon annak érdekében.A föld sóinak,gyertyáinak éppen abban áll a különlegessége,hogy nem él olyan szorongás alatt,hogy odáig jusson,hogy nem Jézus mindent átható szeretete tükröződik lényéből.Tulajdona mindenkinek lehet,és bárki tud is aggódni miattuk.Bárki.Akárki.Ez nem olyan nagy dolog.Aggódni a világ legegyszerűbb dolga.Nekünk azonban egyszerűen muszáj valami mást,valami ettől eltérőt mutatnunk a világnak.Nem az a küldetésünk,hogy olyanok legyünk,mint bárki más,mert muszáj,hogy íze legyen annak a sónak.És gyertyát sem azért gyújtanak,hogy véka alá rejtsék azt.

     Bennem is vannak kétségek.Ám nem a kételyeimről igyekszem beszélni,de még csak gondolkodni sem a kételyeimről igyekszem.Mert valami reményt azért mégiscsak látok ezen a világon.Tudom,hogy őrültség a hitet,reményt,szeretetet éppen olyankor támogatni,amikor mindez vesztésre állni látszik.Valahogy mégis úgy adódott,hogy nincs is más feladatunk.Sőt,lehetőségünk sincs más,mint ezt tenni.
     Ha aggódik valaki,inkább ne legyen tulajdona.Jézus egy istállóban született,és soha nem volt semmi tulajdona.Nem volt semmije.És azt hirdette,hogy ne gyűjtsön az ember olyan kincseket magának,amit a rozsda megemészt,a tolvaj pedig ellophatja.Amennyiben mégis ezt teszi valaki,lelke rajta,viselje méltón a veszteséget.Mert őt tette meg Jézus a Föld sójának és embertársai világosságának.”Az Isten adta,az Isten elvette.”

     A méltatlan viselkedés pedig azt jelenti,hogy az ember beszorult a tű fokába.Nem is kell semennyire sem gazdagnak lenni ehhez.Egy darab kiflivéghez is ragaszkodhat az ember vér árán is.Ha valaki azt hiszi,hogy e világon bármit is tulajdonolhat,vessen egy pillantást Jézusra,az Ő történetére.Vagy egyszerűen csak az ég madaraira vagy a mező virágaira.De még a mező virágát is bármikor elszáríthatja a Nap.”Így hervad el a gazdag is az ő utaiban.”(Jak.1:11)

     Múltkor majdnem elloptak tőlem valamit.Azonban észrevettem.Lett is kergetőzés belőle Budapest belvárosában.Utolérve mondtam neki,hogy csak el kell kérnie és önként odaadom neki.Kaptam a fejemre tőle.Ha visszaütök,az bizony garázdaság és önbíráskodás… Végül megvédtem a tulajdonomat,mert nem tágítottam – ő pedig nem kérte,így hát nem is adtam önként.Előzetes letartóztatásba került… Habár imádkoztam ezért az emberért és a hivatalos vallomástételben valamelyest még csökkentettem is a dolgai súlyát,de tökéletes én sem vagyok.Azért mondtam el ezt az esetet,hogy lásd,teljesen együtt érzek veled.Tudom,hogy mekkora béklyó az ember vállain a tulajdon.Pedig nekem aztán tényleg szinte semmi ilyesmim nincsen.Annyira,hogy direkt még családot sem alapítottam ezen az illuzórikus világon.Az ember mindig illúziók miatt gyilkol.Akkor inkább még csak családom se legyen.Én ugyanis,egyáltalán nem akarok gyilkolni.

     Barátsággal!

    8. Te gyalázatos lelkű!
     Az én férjemnek az életét lopták el!!!! A bíróság a tolvajokat pedig szabadon engedte!!!! Majd ha te is átéled ezt, akkor mondj róla véleményt. A saját mércéd szerint ítéljen meg az Örökkévaló.

    9. Imádkozom érted Erika!
     Bizony, talán ez a legnehezebb megbocsátani való, amivel ember szembekerülhet. Amikor egy szerettéről van szó. A tettesnek Isten megbocsátására van szüksége, a te megbocsátásodra viszont neked, enélkül ugyanis a keserűség áldozatává válunk, ami belülről öli az embert. Tényleg nagyon nehéz dolog ez, így imával támogatlak ebben, mert a megbocsátás az egyetlen út!

    10. Kedves Thea!
     Köszönöm. Több mint 15 éve történt. Nem a megbocsájtás hiánya szakította fel a sebeket, hanem a hamis törvénykezés. Ahol a gyilkoló tolvajok – állami segédlettel – röhögve és büntetlenül hagyhatják el a bíróság épületét. Ennyit a bűnbánatról… Csak az a szomorú, hogy ez egy fertőző és terjedő trendi, ahol már nem csak a hazug “igazságszolgáltatás” cinizmusával szembesül az ember, jószerével naponként, hanem azt még a gonosztevők csatlósai is népszerűsítik.
     Szeretettel: Erika

    11. Kedves Erika!Biztosan tényleg nehéz lehetett… Együtt érzek veled.Ember erejét meghaladó súly lehet,ha még rám is ennyire haragszol.Kitartást kívánok neked minden kísértésben!Ezek szerint erőt tudtál nyerni a megbocsájtáshoz,ami tényleg elképeszti az embert.Nekem nem sikerült valami jól,de ezzel te érzékeltetni tudtad a megbocsájtás fontosságát.

    12. OSZKÁR!
     2015/11/30 – 17:50
     “Továbbá,kedves Érdeklődő Barátom,megértem,hogy ennyire aggaszt az egy élet során nehezen összeszedett tulajdonod….., stb…”

     Bár sajnos semennyire nem lepődtem meg se rajtad, se rajtatok az üggyel kapcsolatos “válaszaitokon” , és nem is jött le más, mint , hogy egyszerűen képtelenek vagytok gondolkodni. Vagy csak nem akartok, mert annyira csak játsszátok a keresztényt ( nem élet nálatok, csak erőlködés, magatok csinálta alázatoskodás, és nem Szellem szerinti), hogy képtelenek vagytok még a normális, témával kapcsolatos gondolkodásra, beszédre is.
     Pike terve tökéletesen teljesült, mert a keresztények nagy része teljesen elveszítette az erkölcsi fogózkodóját. Nem tudtok különbséget tenni a jó és a gonosz, a keresztény, és a világi ember, a keresztény törvények ( amelyek csak a keresztényeknek, Jézus követőinek adattak, mert mások azokat nem is tudnák teljesíteni, hiszen azokat csak az újjászületés után, a Szent Lélek által lehetséges), és a világi törvények (amelyek elsődlegesen a jó és gonosz tudás fájáról van, és amely a lelkiismeretbe van írva minden embernek, és amelyek Isten törvényével megegyezik) között. (Amely normál esetben minden társadalomban Isten törvényeire épül.)
     Lefuttattatok itt egy “ájtatos”, fellengzős szöveget, hogyan kell a kereszténynek gondolkodni, cselekedni, és viszonyulni az ilyen dolgokhoz , amivel éppen arról tettetek bizonyságot , hogy a megfontolás, ismeret, és az értelem teljesen hiányzik belőletek.
     Itt senki nem beszélt. arról, hogy a keresztény személy, mint keresztény személy, hogyan viszonyuljon ahhoz, ha ŐT meglopják, megölik Jézus nevéért, vagy hasonlókról. Itt kizárólag arról volt szó, hogy amennyiben a törvények Isten törvénye szerintiek lennének egy társadalomban ( amelynek tagjai között a keresztények csak igen kis számú kisebbséget tesznek ki!) , akkor bizony nem a tolvajnak, gyilkosnak, erőszaktevőnek, stb-nek lennének jogai, hanem az áldozatoknak, illetve a törvénytisztelő embereknek ( és az áldozatoknak nem kellene ( kényszerülnének) teljes elkeseredettségükben , tehetetlenségükben, olyan dolgokat kiötleniük a maguk, családjuk, és tulajdonuk megvédésére, amelyet maguk is megbánnak a végén…) . Mert Isten azért adta azokat, hogy az emberek, és a hatalmak ( amelyek Isten szolgáinak kellenének lenniük az emberek javára) aszerint éljenek, és rendezkedjenek be törvényileg, és erkölcsileg. És a szerint jutalmazzanak, vagy büntessenek. De most nem ezt látjuk, hanem azt, amit anno Izrael is tett, Isten törvényeit sutba dobta, és emberi rendelésekkel helyettesítette azokat, amely által a jogtalanság, és igazságtalanság elhatalmasodott a földön. Amely azután a megritkításukhoz, és szétszóratásukhoz is vezetett… Ami előtt állunk mi is most világszinten.
     A jó hír ebben, hogy amikor Jézus visszajön, és átveszi a földi irányítást, jogosság, és igazságosság fog általa uralkodni. ( Igeverseket nem írok, mert még az se értitek, amit emberi módon beszélünk nektek. De a Bibliában megtaláljátok azokat.)

     Isten a nemkeresztényeket a lelkiismeretük alapján fogja megítélni ( amely mint mondtam ( az írás szerint) Isten ószövetségi törvényét tartalmazza minden embernél), a cselekedeteik alapján. És ez teljesen független lesz attól, hogy a világi törvények valamit engedélyeznek, vagy sem, mert mindenki tudja, hogy mi a jó, és mi a gonosz, mi az igazságos, és mi nem az. Ezek szerint kivéve a keresztények egy részét, akik az emberek bosszantására folyamatosan előhozakodnak a jézusi törvényekkel, kioktatván, és elvárván a nemkeresztényektől ( a többségtől) is, hogy keresztény lelkület, és törvények alapján éljenek ( amelyet még a keresztények is csak az Isten Lelke által tudnak megtenni, és azt is csak akkor, ha mindig folyamatosan, és teljesen Benne élnek) .

     Szóval ennek az eszmefuttatásnak itt, amit írtál,abszolút semmi köze a “vita” tárgyához, és semmi értelem, és megfontoltság nincs benne. Persze ez nem csak rád vonatkozik.

    13. Kedves Oszkár,

     egyetértek Veled ebben a kérdésben, emellett én is átérzem a többiek aggodalmát és fájdalmát emiatt.

     “Múltkor majdnem elloptak tőlem valamit.Azonban észrevettem.Lett is kergetőzés belőle Budapest belvárosában.”

     Nekem is volt hasonló esetem, amikor a garázsomat törték fel éppen, én pedig kiléptem az ajtón a motoszkálásra. “Te meg csinálsz itt? Velem akarsz beszélni, vagy a rendőrséggel inkább?” kérdeztem a betörőt. Azt mondta, nem akar velem beszélni, és menekülőre fogta, így hívtam a rendőröket.
     Pedig megkérdeztem volna, mi vezette odáig, hogy kivilágított utcára nyíló garázsajtót akar feltörni ott, ahol két rendőr is lakik.
     A lényeg tényleg a lelkület, ami vezet minket. Emberből vagyunk, persze, hogy vannak ragaszkodásaink dolgokhoz, de ez soha nem írhatja felül az Igét.

    14. Mi ez a hiszti ezen a börtönön? Ismerek valakit – és nincs ezzel ő egyedül – aki azt mondta hogy annál szabadabb nem volt soha ugyanis elérte a börtönmisszió által Isten kegyelme!

     Ti úgy személyeskedtek, hogy közben a sötétben vagdalkoztok, vagyis … erős szürkületben 🙁 Elemi fogalmak nincsenek tisztázva – kulturális különbözőségek vannak, úgy látom – sémát húztok a dologra (egymásra is, ami tragikus, tényleg!) ezért küldöm Nektek ezt a csodálatos dalt https://www.youtube.com/watch?v=XU4rzRl95Nc   =

    15. Kedves Éva!Ó,hol voltál eddig,amikor az ég zengett..?! 🙂 Írtad volna le akkor,hogy ez egy hisztéria..!Én ezt tettem.Nem használt.Magam részéről próbáltam is elkanyarodni ettől a gumicsonttól és rávilágítani igazi hétköznapi problémákra,ami akkor mutatkozik meg,amikor mondjuk az ember egyedül marad önmagával a négy fal között; ehhez tartozik az is,hogy milyen viszonyban vagyunk saját tulajdonainkkal (saját magunkkal).

     Én nem tartom kisiklásnak ezt a vitát,mert sok fontos dolog felszínre jött.Sőt,végre emberibb íze volt ennek a vitának,mert saját magunkhoz vitt közelebb.Parázslott igen,mert most a vita lényege nem az AK,a NWO,meg a 3.vh körül forgott,meg olyan sem volt benne,hogy “hsz”.Igen,ez ember szagú volt.Hétköznap szagú.Sőt,szürke hétköznap szagú.
     Más részt,nagyon is igazad van!Hiszen ezeken a frontokon a legesleggyengébb az ember,és ezeken a frontokon kapunk ki mindig.Ez a három front pedig tulajdonképpen egy háború: embernek maradni.

     Mert az ember ott hagyja az embert,amikor annak tulajdona lesz,és átszáll a személye a tulajdonába.Ez mágia.Méghozzá,az egyik legsötétebb.Azért olyan erőteljes.Nem kell vagyonokra gondolni,amikor tulajdonról van szó.Tudod,mi az első számú tulajdona mindenkinek?A félelem.Próbáld csak elvenni valakitől az ő keservesen kiérdemelt jussát,vagyis a “jogos” félelmeit..! Hahaha..!!! 🙁

     Továbbá,köszönjük a zenét! 🙂

     Én is küldök neked valamit.Nagy kedvencem! :))) Egy XXI. századi Éva ábrázolás,egy nagyon ötletes animációs filmből:
     http://indavideo.hu/video/WALL-E_2008

    16. Kedves ÉVA!

     “Mi ez a hiszti ezen a börtönön? Ismerek valakit ? és nincs ezzel ő egyedül ? aki azt mondta hogy annál szabadabb nem volt soha ugyanis elérte a börtönmisszió által Isten kegyelme!”

     Remek! Akkor zárjunk mindenkit börtönbe, akár bűnös, akár nem….! Hátha eléri a börtönmisszió….! “Hiszti”?! Hát, ahogyan ti ítéltek, nektek is úgy ítélnek…. Istennél nincsen személyválogatás…!

     Ésa. 5,20 Jaj azoknak, a kik a gonoszt jónak mondják és a jót gonosznak; a kik a sötétséget világossággá s a világosságot sötétséggé teszik, és teszik a keserűt édessé, s az édest keserűvé! Jaj azoknak, a kik magoknak bölcseknek látszanak, és eszesek önnön magok előtt!
     Jaj azoknak, a kik hősök borivásban és híresek részegítő ital vegyítésében; A kik a gonoszt ajándékért igaznak mondják, és az igazak igazságát elfordítják tőlük: Ezért, mint a polyvát megemészti a tűznek nyelve, és az égő széna összeomlik: gyökerök megrothad, virágjok mint a por elszáll, mert a seregek Urának törvényét megvetették, és Izráel szentjének beszédét megútálták.
     1 Tim. 6,5 Megbomlott elméjű és az igazságtól megfosztott embereknek hiábavaló torzsalkodásai a kik az istenfélelmet nyerekedésnek tekintik. Azoktól, a kik ilyenek, eltávozzál.
     2 Tim. 3,8 Miképen pedig Jánnes és Jámbres ellene állottak Mózesnek, akképen ezek is ellene állanak az igazságnak; megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek.

     “Ti úgy személyeskedtek, hogy közben a sötétben vagdalkoztok, vagyis ? erős szürkületben 🙁 ”
     Abban, mert: Ján. 1,5 És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

     “Elemi fogalmak nincsenek tisztázva ? kulturális különbözőségek vannak, úgy látom ? sémát húztok a dologra (egymásra is, ami tragikus, tényleg!)..”

     Jel. 3,17 Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen: Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss.
     A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.

    17. Kedves Ida ezzel a börtönmisszióval KERÜLŐ UTAT tettem, mert eléggé elmérgesedett a téma. Oszkárnak igaza van, ez végre “rólunk szólt” és nem a rajtunk némileg kívül álló kérdésekről.
     Kedves Ida, a szőlősgazda MEG LETT BÜNTETVE … hogy kevés-e vagy sok, szerintem nem tudjuk megítélni.
     Ami nekem NAGYON FÁJ, az az ítélet emlegetése, általad is, hogy aki Krisztusban van, azt nem, ám aki nem ismeri, sat, így-úgy. MI KÖZÜNK NEKÜNK AZ ÍTÉLETHEZ? általában az ítélkezéshez, annak ELMÉLETÉHEZ hogy ki hogy-és-mint lesz megítélve?
     Remélem, hogy az Úr könyörül rajtunk! Ez lehet az egyetlen hozzáállás, és azokat várni VÉDŐSZÁRNYAI alá, akik még nem ismerik őt, vagy, fagyállót kevernek a borba,és egyéb mérgeket nyújtanak embertársaiknak!

     Fontos: kezd nekem olyanná válni, ez az ítélkezés-ügy a te tolladból,mintha Jézus megváltásában lenni, elfogadva azt mindössze olyan lenne, mintha eső elől állnánk be valami védőtető alá 🙁 ÉLETKÉRDÉS … és a teljes ember, teljes életét érinti … MI KÖZÜNK van, azon kívül, hogy “az az érzület legyen bennetek ami Krisztus Jézusban volt”!

     Ezért írtam, hogy NEM az ítélkezés – evilági,bírói ítéletek – kell hogy téma legyen, hanem: NÉZZÜK más szemüveggel, Jézus szeretetének optikáján keresztül 🙂

     Hát persze, hogy elég idétlen válasz – bocs – hogy zárjunk mindenkit börtönbe hogy elérje a börtönmisszió … így nincs is értelme kisiklatni a témát …

     Két történetet azért hozzáteszek. hallottam egy bácsiról,aki miután SOHA nem ehetett a saját kertjében ültetett cseresznyefáiról, mert még ELŐBB leszüretelték, nyilván eladni, néhány ilyen év elmúltával KIVÁGTA a fáit … szóval, ez nem csekély probléma.

     A másik velem történt, amikor egy lopást jelentettem be a rendőrségen, és a kapunál számot, vagy egy bilétát adtak, hogy kifelé leadjam. Általában, meglepett az az érzékeny és IJEDT tekintet, amivel még a portán is találkoztam, amikor megkaptam azt a kilépésre jogosító kártyát, mert az épületben börtön is volt. A rendőrnő tekintete azt üzente: “de jó,hogy nem én megyek oda most, be … ” … Elmondhatom, hogy általában nagyon tetszett a hely, nem sajnálom a tapasztalatot: na végre, valahol tudják, HOGY VAGY BŰN ! a hétköznapi életben, amikor az emberek bűnt bűnre halmoznak, fel sem tűnik 🙁 hogy úgy mondjam, “természetes” 🙁

    18. ?MI KÖZÜNK NEKÜNK AZ ÍTÉLETHEZ? általában az ítélkezéshez, annak ELMÉLETÉHEZ hogy ki hogy-és-mint lesz megítélve??

     Igen Évike! Ez a HITETŐK kicsavart HAMIS tanítása! (Ezeknek is meg kell lenni.)
     Természetesen azt elfelejtetted oda írni, hogy a ?mint lesz megítélve?kérdése, az emberektől-e?, vagy Istentől?
     – Az ember szerinti ítélet lehet hamis, és lehet igaz ítélet is.
     – Én magam (és minden ember) Istentől pedig úgy leszek megítélve, (saját mércém szerint), ahogy embereket ÉN ítéltem meg, hamis, vagy igaz ítélettel.
     – A harmadik dolog, (lehet, hogy te úgy érzed ?mi közöd hozzá?…) de nekem személy szerint fáj az, ha az emberek a hitetők által, a hamissággal vannak elhitetve, összezavarva, mert akkor ők maguk is csapdába esnek, ugyan is a közelgő AK-nak a hamis elnyomó, gyilkos, törvényét (ítéletét) sokkal könnyebben elfogadják és a nyakukba veszik.
     Az igaz ember ítélete igaz, a hamis ember hamisan is ítél. (Saját javára is, és más emberek kárára is.)
     Jó magyar közmondásunk is ezt mondja: ?Ki hogy él, úgy ítél.?
     Csak, hogy az emberek döntő többsége elfelejti, hogy a saját igaz, vagy hamis ítélete visszaszáll a saját fejére … ? vagy áldásként, vagy átokként.

     12 Amit akartok azért, hogy az EMBEREK ti veletek cselekedjenek, mindazt TI IS ÚGY CSELEKEDJÉTEK AZOKKAL; mert ez a törvény és a próféták.
     13 Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és SZÉLES az az út, amely a veszedelemre visz, és SOKAN vannak, akik azon járnak.
     14 Mert SZOROS az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és KEVESEN vannak, akik megtalálják azt.
     15 Őrizkedjetek pedig a HAMIS PRÓFÉTÁKTÓL, akik JUHOKNAK ruhájában jőnek hozzátok, de BELÜL RAGADOZÓ FARKASOK.
     Máté 7:12-15

     12-13 Figyelemre méltó a borosgazda eltérő ?ítélkezésről? véleményt nyilvánítók aránya, (mondhatnám úgy is, hogy egy igaz, munkából élő ember vérére szomjazók és a bűnözőt éltetők között, bár a másik oldal a boros gazdát mondja bűnözőnek, – gyilkosnak, – míg a tolvajnak igazát védi.)
     Sátán munkásai (a hamis próféták) ha dolgukat elvégezték, ugyan olyan sors vár rájuk, – saját gazdájuk által is, – mint azokra, akiket a segédletükkel legyilkoltak.

    19. Kedves ÉVA!

     1 napomba tellett, mire valamennyire megértettem, hogy miről beszélsz, illetve, hogy mit szerettél volna mondani. Mivel ez a “vita” ( amely szerintem nem mérgesedett el) egy folyamatos dolog volt ( válaszra válasz), és minden le lett írva ( és gondoltam, ha már véleményt mondasz, akkor olvastad, és értelmezted is) , ezért nem értettem, hogy miről beszélsz, és mi hogyan jön a témához a hozzászólásodban. Most jöttem rá, hogy te csak néhány szót értettél meg az egészből, és azokra figyeltél fel ( és most azok fájnak neked) nem tudván értelmezni , hogy mi hogyan, és miért került a szövegbe…

     Bocsáss meg, hogy nem válaszolok a leveledre/válaszodra, de erre már nincs semmi indíttatásom.

     Maradok szeretettel feléd: Ida

   3. Kedves Ida, Erika, Érdeklődő, Neverend, Oszkár! Félreértés ne essék a bűnt gyűlölöm! A lavinát elindított hozzászólás Idánál kezdődik: ” fagyállóval, vagy akármivel ” megbolondított borommal másokat is megkínálok…..Aki ilyen “bolondítást ” csinál, vajon milyen szándék vezérli? Itt az esemény mindkét szereplője a gonosz hatalmában van! Vajon a tolvaj a 4 napos szenvedés alatt kapcsolatba került-e Istennel? Vajon abban az állapotban megbánta-e a tetteit? Csak a Mennyei Atya tudja! Mert nem egyszerre halt meg, azt mi földi ésszel nem tudjuk, hogy milyen szellemi vezetéssel ért véget az élete. A borosgazda életre van ítélve, de míg él gyötörheti a lelkiismerete. Vajon megérte-e? Azt csak Isten tudja milyen szándék vezethette. Jó- biztosan nem!
    Péld.17,15-17,26, 18,5- Ida, te igaznak tartod a borosgazdát?
    Hab.1,4 , Zsolt.82,2- gonosz hálózza be az igazat” Itt is igaznak tartod a borosgazdát? Mert ezek az idézetek legfeljebb Jézusra vonatkozhatnak, mert Ő volt az egyetlen IGAZ!
    Neverndnek írt leveledben : rohadék áldozat, szemétláda, büdös áldozat, rohadékok, korcs családjaik, aki hülye nem keresztény…………. Szóval te Jézus Krisztusban újjászületettnek tartod magad? Jó hogy Jézust nem hülyézed le, mert nem szurkálta halálra késsel, karddal az elfogóit, nem itatta fagyállós borral a vádlóit!!!!! Bosszúért kiáltott Jézus?
    Kormos Erikának: Ezékiel 3:19 Szerinted a borosgazda csak “megintette” a hitetlent-és szerinted a mérgezett borral megmentette a saját lelkét? “bűnöző-neveldei” törvényt élteti” Ki élteti? A bűn szörnyű!!! De itt nem csak az egyik a bűnös, a másik pedig az igaz! Remélem az Igazságos Isten különbséget tesz nálad a hamis és igaz között!
    Érdeklődőnek: Igazad van a parázna asszonnyal kapcsolatos Jézusi idézettel- többé ne vétkezzél! És a latorral kapcsolatban is. A védekezéssel kapcsolatban: mit tartasz védekezésnek? Magad elé tartod a kezed, vagy elfutsz, vagy fejbe vágod üveggel, vagy leszúrod késsel- nem mindegy. Én azt mondom- inkább a borom vesszen, de a lelkem ne kerüljön a gyehennára! Aki megdob kővel, dobd vissza kenyérrel, aki kér adj neki, aki kölcsön kér el ne fordulj attól. Még véletlenül sem tartom helyesnek sem a tolvaj sem a borosgazda cselekedeteit- ha Istennel jártak volna- és nem a gonosszal kötöttek volna szövetséget ez nem következik be. És ez a legfontosabb! A világ azért ilyen mert a gonosznak van itt hatalma ez az egésznek a lényege, hogy gyűlöld a bűnt, de szeresd a bűnöst. Ezért van szükség az irgalomra,kegyelemre, megbocsátásra, mert a bosszú csak bosszút szül.
    Neverendnek: a gonosz hatalma alatt álltak mindketten, a pénzt – a lélek elvesztésének fontossága miatt ne keverjük bele kérlek, ez mind földi, ennek az örök élet szempontjából nincs jelentősége.
    Oszkárnak: Igen Jézus még kínzóinak, gyilkosainak is megbocsátott, elfogadta a Mennyei Atya akaratát, hogy megváltásunk legyen!!! Ő az Igazi Szeretet, a Kegyelem, az Irgalom és a Megbocsájtás.
    Ida! Kérlek soha ne a bosszú vezéreljen! Az Úr Jézus Krisztus legyen veletek!

    1. Kedves Pircsi!
     A Te “ítéleted” is hamis, vagy felületes! Ugyanis Ida éppen nem azt írta, amit Te idéztél és megítéltél, Idára hivatkozva.
     Idától idézett TELJES szöveg így szól:
     ” Mert ha a fagyállóval, vagy akármivel ?megbolondított? borommal másokat is megkínálok, AKKOR rendben az ítélet?! De itt NEM VOLT MEGKÍNÁLÁS?! ”
     Lám, lám, hogy ellentétes értelmet kap egy korrektül való hivatkozás? …, hogy sikerült az igazságot hamisságra változtatnod?
     Itt konkrétan LOPÁSRÓL van szó, és nem gyilkos szándékú megkínálásról!
     A saját lakásomon belül, a saját tulajdonomat úgy pancsolhatom össze, ahogy én akarom. Senkinek semmi köze hozzá. Ha én fogyasztom el a magam által megmérgezett élelmet, akkor kit vonnak felelősségre? Szerintem senkit.
     Ha ugyan ezt én adom ajándékba valakinek, akkor jogosan engem terhel a felelősség.
     De ha ezt ELLOPJÁK tőlem, – a magántulajdonom területéről, – akkor a felelősség a tolvajt terheli. (Főleg akkor, ha olyan intézkedéseket is foganatosítottam mind ezek előtt, hogy megakadályozzam a tolvajlást. Figyelmeztettem a tolvajt, – amennyiben ismert a személye, vagy a törvényesség eljárására rendelt hatóság segítségét kértem, – DE EGYIK MÓD SEM VEZETETT EREDMÉNYRE.)
     Egy kis cinizmussal: miért lopott mérgezettet?

     Ezékiel 3:18-19
     18 Ha ezt mondom a hitetlennek: Halálnak halálával halsz meg, és te őt meg nem inted és nem szólasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az ő gonosz útjáról, hogy éljen: az a gonosztevő az ő vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedből kívánom meg.
     19 De ha te megintetted a hitetlent, és ő meg nem tért hitetlenségéből és gonosz útjáról: ő az ő vétke miatt meghal, de te megmentetted a te lelkedet.
     Ez esetben milyen jogon vádolod azt akit Isten igaznak mond? Kit vádolsz a tolvaj haláláért? Hiszen Isten megmondta … Ja, hogy azt nem kell komolyan venni? De talán keresztényhez sem kell lenni ahhoz, hogy ezt egy alapvető tisztesség értékeivel bíró ember korrektül láthassa.
     Szeretettel: Erika

    2. Kedves Pircsi!

     A védekezéssel kapcsolatban nem sokat tudok mondani, mert azt a helyzet, és az ösztönös cselekvés szabja meg. Futni már nem nagyon tudok, ez az egy biztos. Viszont nem kell ahhoz kés és egyéb gyilkos eszköz, hogy valakinek a halálát okozzam. Elég, ha fel lököm,és beveri a fejét, vagy legurul a lépcsőn, vagy beleesik valamilyen éles tárgyba, és sorolhatnám.
     A végeredmény ugyan az, miattam halt meg.

    3. Kedves PIRCSI!

     Bár ERIKA már válaszolt a leveledre, de azért még kiegészíteném azt. A keresztény ember, Isten szellemével meg tudja ítélni a mások cselekedeteinek indítékait is. Ha test szerint ítélünk, akkor az ítéletünk hamis lesz, és egy kalap alá vehetjük a bűnözőt, és az áldozatot, ha ez utóbbi elkeseredettségében, és tehetetlenségében olyasmit tesz, ami az előbbinek (nem szükségszerűen ugyan, hiszen senki nem kényszerítette a bűnözőt se a tulajdonba való behatolásra, se a lopásra, se a borívásra, de mondhatnánk akár mást is) kárt okozhat. Az ilyen ítélet nem keresztényi, nem szellemi, de még csak nem is jogos, vagy igazságos, hanem csupán vallásoskodás , amely még Isten törvényeivel is szembe megy. Az Isten ezzel kapcsolatos, erre vonatkozó törvényét már idéztem ( a ti dolgotok, hogy azokat el tudjátok-e fogadni, vagy sem) . És a Biblia írásai alapján mondható, hogy Isten nem a tolvajjal van, hanem az Ő törvénye szerint a borpancsoló úriember nem követett el bűnt azzal szemben. Viszont a világi bíróság és törvények igen. Továbbá kérlek, hogy amit OSZKÁRnak írtam, azt is olvasd el, hiszen nem csak neki szólt.
     Azontúl, hogy Isten a szeretet, még igazságos is, és az elferdített ítéleteket is utálja ( erről is tettem be idézeteket). És itt nem arról van szó, hogy nem érzed át a tolvaj nyomorúságát, hanem arról, hogy ettől még igazságosan ítélsz, és az áldozat nyomorúságát is átérzed, és nem fordítod el annak igazságát, jogát. A Biblia tartalmazza Isten törvényét nagyon részletesen, és amit Ő gonosznak mond az gonosz, amit jónak, az jó. A jézusi törvények annál keményebbek, de azokat, mint OSZKÁRnak is írtam, csak a keresztények tudják betartani, és azt is csak a az említett esetben. Világi emberektől nem lehet elvárni, hogy azok szerint éljenek, mert ők csak a jó, és gonosz ismeretével vannak, élnek.

     “..Aki ilyen ?bolondítást ? csinál, vajon milyen szándék vezérli?”

     Tök mindegy, mert a saját házában tartotta, nem vitte el a tolvajhoz, és nem itatta meg vele kényszerrel. A tolvaj ment el hozzá, a saját házába, tőle lopni ( erre se kényszerítette senki, saját felelőssége tudatában tette, és önként vállalva az ezzel a tettével járó kockázatokat), és saját akaratából ivott belőle.
     ( Pl, ha az USA-ban ( vagy egyéb országokban, ahol az embereknek van joguk még az önvédelemre, ahogyan az az Isten törvényében is van ) , ha valaki bemegy fegyverrel ( vagy annak látszó tárggyal) egy üzletbe rabolni, és megfenyegetvén azzal a boltost, és az a pult alatti fegyverével lelövi a rablót, akkor vajon gyilkos gazembernek tartjátok-e a boltost azért, mert végül is az a fegyver olyan szándékkal volt ott eleve elhelyezve, hogy ha esetleg valaki ( a saját felelősségére) megpróbálkozik a rablással ( vagy eközben akár a gyilkolással is) azt ha másként nem megy, akár le is lövi?! És ebben az esetben valószínűleg ez a rabló úr se tudja lerendezni Istennel az életét….! És még család is maradhat utána….! )

     “Péld.17,15-17,26, 18,5- Ida, te igaznak tartod a borosgazdát?
     Hab.1,4 , Zsolt.82,2- gonosz hálózza be az igazat? Itt is igaznak tartod a borosgazdát? Mert ezek az idézetek legfeljebb Jézusra vonatkozhatnak, mert Ő volt az egyetlen IGAZ!”

     Isten azt mondja, hogy aki törvénytisztelően ( az Ő törvénye) él, az igaz. Jézus is azt mondta, hogy nem az igazakhoz jött, hanem a bűnösöket hívni megtérésre. Nem kell olyan igeverseket túlszellemiesíteni, túlmagyarázni, amelyek adott helyzetben nem úgy értendők.

     “Neverndnek írt leveledben : rohadék áldozat, szemétláda, büdös áldozat, rohadékok, korcs családjaik, aki hülye nem keresztény????. Szóval te Jézus Krisztusban újjászületettnek tartod magad? Jó hogy Jézust nem hülyézed le, mert nem szurkálta halálra késsel, karddal az elfogóit, nem itatta fagyállós borral a vádlóit!!!!! Bosszúért kiáltott Jézus?”

     Igen kedves PIRCSI. Ahogyan ERIKÁnak is írtam, erőt vettem magamon, és erős kifejezéseket használtam annak érdekében, hogy jobban kiemeljem azon gondolat, elképzelés, elképesztő voltát, amelyre válaszként írtam azt. Nagyon sajnálom, hogy abból a szövegből te csak ezeket a szavakat értetted meg, és csak ezeket ismered. De remélem, hogy itt megint elolvasod OSZKÁRnak írt válaszomat, és újra átgondolod, hogy kikre vonatkozik a keresztény törvény, és kikre a “kőtáblákra” írt törvény, és kiktől mit várhatsz el, és kiktől nem várhatod el egy szellemi törvény betartását, amelyet kizárólag csak Szellem által lehet betölteni.

     “Ida! Kérlek soha ne a bosszú vezéreljen! ”

     PIRCS! Akinek nincs bölcsessége, az kérjen Istentől, aki mindenkinek szemrehányás nélkül adja!

    4. Pircsivel hasonló a véleményem, bár én jóval racionálisabban jutottam el a megfejtésig. Az a baj Erika, Ida, hogy elvesztettétek a józan ítélőképességeteket. Először is ez egy konkrét ügy, nekünk kívülállóknak úgy kellene vizsgálni, mint egy tanmesét. Hozott érzelmeket , halott férjet, kirabolt nagyszülőt stb nem kell belevinni, mert itt olyan nem volt. Ellenben egy előre kitervelt gyilkosság megvalósult. Jézus nem tett volna fagyállót a borba és nem azért mert a vizet is borrá tudta változtatni 🙂 , hanem mert ő is hallotta az elmúlt évek híradásait, hogy mennyi baleset történt fagyálló ivásból. Soha sehol nem hallottam olyan tudósítást, hogy kis adagban csak hasmenést okoz, ellenben folyamatosan felhívták a figyelmet, hogy a etilén-glikol kis mennyiségben is súlyos belsőszervi károsodást okoz, ami halálhoz vezet. A gazda mégis ezt választotta, a gazda gyilkolt!
     Most persze jön az Ida-féle ügyvédi huncutkodás, hogy “miért nem rakhatok fagyállót a saját boromba, stb” Megmondom őszintén az üzleti életben, tyúkpereknél még elviselem ezeket a kicsit necces érveléseket.pl.: Miért van a kertjébe kanabis? Hát…Vándormadarak ürülékéből keltek ki a magok. stb DE! Egy előre kitervelt gyilkosságnál ilyet ne játszunk. Borlopásáért nem jár halál. XY egy rossz életű piti tolvaj volt, nem ő ölte meg a férjedet, nem verte meg a nagymamád a nyugdíjáért stb. Ezért mondom, hogy józan ítélőképesség! Prekogníciókat pedig ne képezzünk, ezért én sem esek bele a hibába., de azért egy laza tükröt tartok Ez lecsúszott alkesz nem biztos, hogy tovább ment volna ilyen piti bűncselekményeknél, de mondjuk ez után a gyilkosság után lehetne a gazdáról is feltételezni, hogy mit csinált volna akkor, ha mondjuk a feleségét elszereti a Karcsi meg a Pista…
     Egyébként én sem vagyok Oszkári magasságokba. A boromat megvédtem volna, de nem így. Gondoljatok bele már az is milyen beteg, hogy tönkreteszem ami az enyém, hogy ne lehessen másé.

    5. Kedves NEVEREND!

     “Az a baj Erika, Ida, hogy elvesztettétek a józan ítélőképességeteket.”

     Mi pedig úgy látjuk ( ahogyan ERIKA hozzászólását is olvasom), hogy nálatok valamiért ez nem is működött. ( ERIKA, és ÉRDEKLŐDŐ csak példákat hozott fel, hogy ők voltak már hasonló helyzetben), és nem érzelmeket, és hasonlókat vittek bele a hozzászólásukba, hanem csak az Istentől kapott józan eszüket, és igazságérzetüket. Továbbá ERIKA még az Isten igéjét is idézte ezzel az üggyel kapcsolatban, amely elvileg mindent visz, illetve vinnie kellene.

     “Jézus nem tett volna fagyállót a borba és nem azért mert a vizet is borrá tudta változtatni 🙂 ,”

     Nem kétséges, hogy Jézus mit tett volna ( ezt elmondta az újszövetség könyveiben), viszont mint már írtam, ennek az esetnek semmi köze nem volt a Jézusban kapott hithez, és a Tőle kapott törvényekhez. És sajnos a látásotoknak sincs köze a Krisztusban való értelemhez.

     “.. hanem mert ő is hallotta az elmúlt évek híradásait, hogy mennyi baleset történt fagyálló ivásból. Soha sehol nem hallottam olyan tudósítást, hogy kis adagban csak hasmenést okoz, ellenben folyamatosan felhívták a figyelmet, hogy a etilén-glikol kis mennyiségben is súlyos belsőszervi károsodást okoz, ami halálhoz vezet. A gazda mégis ezt választotta, a gazda gyilkolt!”

     Én viszont hallottam, hogy kis adagban hasmenést okoz, de ennek semmi jelentősége nincs ebben az esetben, hiszen senkinek nem kötelező kémikusnak lennie, vagy akármiről is hallania, ha a SAJÁT tulajdonával tesz bármit is, és nem kötelez rá senkit, hogy abból igyon, vagy azzal bármit is tegyen . És bár a gazda túl lőtt a célon, amelyet bán is, de akkor, ott ennyi jutott az eszébe, a tolvaj meg így járt. Tök mindegy, hogy piti tolvaj volt, vagy sem, nem volt keresnivalója a bor körül se! Ha nem ment volna jogtalanul oda, és nem ivott volna jogtalanul abból, akkor nem járt volna így. Ha én elmegyek lopni valakihez, és az agyonüt, akkor nem az illetőt hibáztatom, hanem én vagyok a hunyó. Kockázatot vállaltam, és nem jött be… Legalábbis az Isten törvénye szerint.

     “? Megmondom őszintén az üzleti életben, tyúkpereknél még elviselem ezeket a kicsit necces érveléseket…. DE! Egy előre kitervelt gyilkosságnál ilyet ne játszunk. Borlopásáért nem jár halál.”

     Az előre kitervelt gyilkosság, de a gyilkosság, illetve az emberölés elkövetésének a ténye is, csak akkor állna fenn, ha miután megpancsolta a borát, kényszerítette volna annak megívására az illetőt. És bár a megleckéztetés volt a célja a gazdának, de eme cselekmény se követődött volna el, ha az illető nem ivott volna abból a borból jogtalan módon.

     ” XY egy rossz életű piti tolvaj volt, nem ő ölte meg a férjedet, nem verte meg a nagymamád a nyugdíjáért stb. Ezért mondom, hogy józan ítélőképesség!…”

     Ezek a hozzászólások, amikbe kapaszkodol, hogy ne kelljen józanul gondolkodnod, már az érdemi vita után, példaként születtek, és csupán azért, hogy érzelmi megközelítése is legyen a dolognak, amely által talán jobban átérezhető a gazda tettének érzelmi vonatkozása. De a fővonulat a józan ész, a törvény ( az isteni) és az igazságérzet ( amely megint csak onnét származik mindenkinél).

     “… de mondjuk ez után a gyilkosság után lehetne a gazdáról is feltételezni, hogy mit csinált volna akkor, ha mondjuk a feleségét elszereti a Karcsi meg a Pista?”

     Igazából azok akik nem szellem szerint ítélnek, mindig feltételezés “látás” alapján ítélnek. Mindig, minden ember, mindenre képes ( csak még nem tudják), ha ahhoz a tetthez megfelelő körülmények közé kerül. Isten tud csak megvédeni bennünket a gonosztól, és megszabadítani a gonosz cselekedetektől bennünket.

     “Egyébként én sem vagyok Oszkári magasságokba. A boromat megvédtem volna, de nem így. Gondoljatok bele már az is milyen beteg, hogy tönkreteszem ami az enyém, hogy ne lehessen másé.”

     A Szerb-Horvát háború idején, amikor a magyarokat is elüldözték a falvakból, a szerb szomszédaik azt mondták rájuk, hogy ” a magyarok a legmocskosabb nép a világon, mert képesek voltak a saját TV-jük távirányítóját eldugni, csak azért, hogy ők, miután beköltöztek a házaikba, ne nézhessék azt….!”

   4. Kedves Ida!

    Csak ehhez az üzenetedhez kapcsolódóan tudok válaszolni arra a bejegyzésedre, amit oly hosszasan írtál nekem.
    Senki nem védi a tolvajt. A gazda tudta, hogy valaki bejárogat a pincéjébe, és lop. Gondolom, azt is tudhatta, hogy a fagyálló mérgező. Tudatosan öntötte azt a borába, és így a tolvaj életével játszott. Tehát nem csak úgy öntögetett valamit a borba, “mert hiszen az az övé, azt csinál vele, amit akar.” Tudatosan tette, hogy megleckéztesse a tolvajt.

    Van egy műhelyem, a munkámhoz szükségem van különböző vegyszerek használatára is, melyek közül néhány egészségkárosító, néhány maró hatású, néhány akár halálos is lehet. A vegyszerkezelésnek szabályai vannak. Zárható szekrényben kell elhelyezni azokat, és jól láthatóan jelezni kell, hogy tilos meginni, valamint minden egyéb veszélyjelzésnek is rajta kell lenni, pl. hogy maró, mérgező, vagy karcinogén. Sőt mi több, nem tarthatók pl. ásványvizes palackban, mert az megtévesztő lehet. (Mindezt akkor is meg kell tenni, ha jómagam tudom, hogy nem érdemes ezeket a folyadékokat megkóstolni, vagy kesztyű és védőmaszk nélkül hozzányúlni, stb.)

    Ha nem teszek eleget ennek a követelménynek, és netalántán egy tolvaj betör a műhelyembe, és az elérhető helyen tartott, nem felcímkézett vegyszerekbe pl. beleiszik és emiatt megbetegszik vagy meghal, a törvény szerint engem vonnak felelősségre. Még akkor is, hogy ha a betörés bűncselekmény, és a tolvajnak semmi keresnivalója nincs a műhelyemben. A törvény az emberéletet ugyanis jobban védi, mint a tárgyakét.

    Én azt gondolom, hogy nem kellene mérgező vegyszereket borba, vagy vízbe, vagy bármi más ételbe-italba belekeverni. Ennyi.

    1. Kedves ÁGNES!

     Többnyire már mindent leírtam (/tunk) ezzel kapcsolatban, és nem gondoltam, hogy tennék hozzá bármit is, de ezt még szeretném, illetve muszáj.

     A II. világháború alatt ( de teljesen mindegy, hogy az emberi történelem melyik időszakát nézzük, mindig voltak olyan királyok, vagy vallási vezetők által hozott törvények, amelyek áthágták az isteni törvényeket ( amely az Isten által adatott a nemzeteknek, és az Tőle jónak, követendőnek tartott) , és a törvénytisztelő embereknek azokat kellett megtartaniuk, és azok szerint kellett élniük, ha jó állampolgárok akartak lenni ( pl az inkvizíció idején jelenteni az eretnekeket, stb…stb…)) Európában (is) meghozták a törvényt az etnikai kisebbségek “kezelésére” vonatkozóan. Aki jó keresztény volt, és törvénytisztelő, annak egyértelmű volt, hogy ezen a kisebbségek tagjait, a hatályos törvény értelmében nem lehet bújtatni, megszöktetni, védeni ( mert a felsőbb hatóságoknak, azok törvényeinek, engedelmeskedni kell az ige, és a lelkiismeret szerint) . Amennyiben valakik mégis ezt tették, akkor azok is az életükkel fizettek eme törvénytelen cselekedetükkel ( amellyel magát a törvényt, annak helyes voltát is bírálták természetesen). Voltak viszont emberek ( akár keresztények akár nem azok), akik ezeket a törvényeket áthágták ( a hatályos törvény szerint bűnözőkké váltak) , mert a lelkiismeretük szerint, vagy az isteni törvény szerint azokat nem tartották elfogadhatónak, igazságosnak, jogosnak, betarthatónak. Illetve egyenesen bűnnek tartották azoknak még a meglétét is, nemhogy a megcselekvését. Ezért inkább, még az életükkel is hajlandóak voltak, vagy lettek volna, fizetni a szerintük való igazság felvállalásáért. Ami ama törvény megszegését, és ezáltal közönséges, és veszélyes bűnözővé, törvényszegővé ( hazaárulóvá, terroristává, rendszerellenséggé,…stb) válásukat is jelentette, mint tudjuk.

     Amit mondani szeretnék ezzel. Figyelitek az idők külső jeleit ( az elnyomásra, ellenőrzésre, és egyéb dologra használatos technikai újításokat, a földrengéseket, az időjárás módosításról szóló híreket, a háborúkat, a hazug médiával kapcsolatosakat, az éhínségekkel, járványokkal, és háborúkkal kapcsolatosakat, esetleg még a keresztény vallással kapcsolatos botrányokat is) , de a szellemi jeleket nem veszitek észre. Nem veszitek észre ( hanem már magatok is azt tarjátok jónak), hogy Isten törvényét már megtiporta az Anti-Krisztusi szellem, és már az a törvény van érvényben a világ legtöbb pontján, amelyet “ő” adott. Ahol még nem, ott háborúkat , felkeléseket robbantanak ki, hogy “elvigyék a demokráciát”. (Ez persze az anyagi világban a pénzért, és haszonért, és hatalomért folyik, de a szellemi világban , ahonnan ezek kiindulnak, és ahol ezeknek az anyagi javaknak nincs értékük, az isteni törvények , és az emberi lelkek, szívek, megrontásáért történnek. ) És már el van hitetve általa jóformán az egész világ, bennük a keresztények többsége is, hogy az “ő” törvénye a jó, a szerető, az irgalmas, a testvéri, a krisztusi, és tulajdonképpen is ez az Isten törvénye…
     És az emberek nagy része már nem tud különbséget tenni az igaz, a jó, az igazságos, és jogos, és a rossz, az igazságtalan, a jogtalan , és a gonosz között.
     Azt gondoljátok, hogy majd észreveszitek AK-T, meg a pecsétosztást, meg a hasonlókat, de nem fogjátok. Mert , ha már most se tudjátok az Istentől valót megkülönböztetni az istentelentől, akkor akkor, amikor az az ember fellép a csodáival, hazugságaival, és jeleivel, már nem igazán lesztek abban a helyzetben, hogy felismerhessétek. A Biblia szerint. Ha most se tudtok ellene állni ennek a szellemiségnek a Szent Lélek segítségét kérvén hozzá, akkor már biztos, hogy nem fogtok tudni. Nem emberi hatalomról van szó.

     Egy 1968-as próféciában is az van írva ( ahogyan ezt a Biblia leveleiben is megtaláljuk), hogy Krisztus 2. visszajövetele előtt, az emberek már nem fognak akarni Isten törvényéről, a bűnről, az ítéletről, a bűnökből való megtérésről , megszabadulásról, stb hallani…, hanem csak a fűlnek, az óembernek kedves dolgokról… ( Vannak itt olyanok, akik már többször nehezményezték is ezt, hogy miért kell elrontani a hangulatot ( lehangolóvá, és depresszívvé tenni) , és miért kell nekünk erről , ezekről beszélni….?! Beszéljünk csak a kegyelemről, a szeretetről, Jézusról ( mármint ne az igaz bíróról, a Királyok Királyáról, aki mindenkit megítél, és akinél nem mindenki lesz “befutó”, hanem arról, aki a szeretet…, stb, Aki még akkor is üdvözít, ha esetleg te nem akarod…. Mert Ő olyan nagyszerű, hogy még ezt is megteszi…! És, bár OSZKÁR most ennek a főprédikátora, de még a kommentelők közül is sokan átadták már régen magukat ennek a lelkületnek. ( Gyermeki lelkületnek nevezvén azt…!) )

     Bocs, hogy megint hosszúra sikeredett.

     Szeretettel: Ida

    2. Máté 20:15 Avagy nem szabad-é nékem a MAGAMÉVAL azt tennem, amit akarok? avagy a te szemed azért gonosz, mert én jó vagyok?

     Neked romlott húst sikerült vásárolnod, ezért nem főződ meg azt, hanem kidobod az utcai kukába. (Hova máshova?) Rátalál egy csöves, kiszedi, úgy, ahogy megfőzi, majd klosztridium (romlott hús baktériuma, ami halálos) mérgezés miatt meghal, akkor TE ezek szerint GYILKOS VAGY!? (Ha nem, akkor miért nem?)

     A LAKÁSOM: az magántulajdonom! Azt jelenti, hogy rendelkezési jogom van akár a lakás felett, akár annak ingósága felett! (Máté 20:15) Ha a szoba közepére piszkítok, akkor sem ítélhet el érte senki, mer a MAGAMÉBAN csináltam, és én leszek kénytelen eltakarítani is!

     MŰHELY: (autógarázs)
     Ha nem bejelentett munkahelyként üzemel, hanem pl. autógarázsomból alakítottam át “bütykölésre” – mivel a magántulajdonom része – nem kaphatok rá semmilyen “hivatalos vegyszerengedélyt” és az erre vonatkozó tárolási szabályzat sem vonatkozik rám. Nem azért fogom az ott tárolt vegyszereket rendezetten tárolni, hogy egy esetleges tolvajt ne érjen baleset, hanem azért, hogy ENGEM vagy a CSALÁDOMAT ne érhesse baleset!

     “MŰHELY” mint munkahely:
     – Vagy eleve NEM IS MAGÁNTULAJDON!, -hanem CÉG-tulajdon,
     – vagy a magántulajdonom területén üzemelő MUNKAHELYEMRE csak úgy kaphatok MŰKÖDÉSI ENGEDÉLYT, ha vállalom, hogy a működtetés feltételeit betartom. (A magántulajdonnak “szűk területére” – amely munkahelyként működik – érvényes a balesetből eredő felelősségvállalás.)

     Nem veszitek észre, hogy igaztalanul, MINDEN ÁRON “vér után lihegtek”?! Munkájából élő, becsületes ember vére után?
     Keresztényeknek mondjátok magatokat? Milyennek? Aki az AK szekerét tolja? Aki a világ népeit rabigába kényszeríti és el vesz tőlük mindent? Aki meg fogja szüntetni a magántulajdon szentségét? Aki azt mondja az igaznak, hogy nincs jogod az élethez?
     Elgondolkodtató, hogy már most, hányan tolják a szekerét …
     Hányan agitálnak a gonoszra … De meddig? … Mi haszna lesz ebből a szekértolóknak? … (még ideig-óráig sem sok, mert ha elvégezték a piszkos munkát, ők is mehetnek a süllyesztőbe…)
     És azután? …

    3. Kedves Ida!

     Sajnálom, hogy olyan sok időt fordítasz a meggyőzésemre, és olyan sokat írsz, hogy megmagyarázd, hogy rajtad kívül már senki sem látja az igazságot, senki nem tudja, hogy mi is folyik valójában a világban. Én nem kívánlak meggyőzni arról, hogy nyitott szemmel és füllel járok, mert nincs értelme.
     Azt viszont látom, hogy szerinted neked mindig igazad van, mások meg tudatlanok, buták, műveletlenek, hitetlenek, sötétek, …..stb.stb. nem akarom ezzel tölteni az időmet.

 7. Kínának elég hosszú véres történelme van. Ezt az Európaiak nem nagyon ismerik. Hihetetlen embermennyiség feszült egymásnak évszázadokon keresztül hatalmi harcok miatt. Vagy amikor a kereszténység hatására 10 milliók haltak meg a Tajping felkelésben. Addig örüljünk amíg egységes a birodalom és kontrollálják őket. Ennyi embert valahogy felülről kell vezetni. Nem lehet őket szabadon hagyni mert elvadulnak. Ez a pontrendszer gondolom kb ugyan olyan erkölcsi kontroll, mint pl keresztényeknek a Biblia, tízparancsolat stb. Mivel valószínűleg nem azért fognak pontokat kapni, ha kinyomják a kölyökmacska szemét. Az elmúlt évezredekben, civilizációkban még ennyi szabadság sem volt. Kivezényelték a kínait falat építeni, ha elpusztult ment malternek. Sokkal fejlettebb elgondolás, mint az egyszerű kommunizmus, az indiai kasztrendszer, az európai középkor, ahol származás alapján osztották a kiváltságokat a jobbágy pedig ha elfogadta a rendszert ha nem akkor sem volt semmi joga az urával szemben. Sokan vagyunk a bolygón, meglepő, de mostanában csak fű alatt megy a gyilkolászás, régen még nem ügyeltek ennyire a részletekre. Azt kell, hogy mondjam fejlődik az emberiség.

  1. Kedves Oszkár!

   Ha figyelmesebb lettél volna, akkor nem ecsetelted volna ennyire , hogy mennyire sajnálom azt ami az enyém! Természetesen engem is megloptak már többször is, nem is esett jól, beismerem, mert olyasmit vettek el tőlem, ami nekem kedves emlék volt. Azért túltettem magam rajta, na meg pénzt is loptak, de ez is csak múló keserűséget okozott. Amiről írtam, az nem az én tulajdonom volt, és ráadásul egy élet is kockán forgott a rendőr szerint.
   Ami a te hozzáállásod illeti, engem nem zavar, ha szétosztogatod mindened is, attól még nem biztos, hogy jobb keresztény leszel másoknál.Nem vagyon gyűjtésről van szó, mert ezt is bele vetted a mondandódba, hanem a munkával megszerzett , megélhetést biztosító javakról, mert hát nem akarok milliárdos lenni, és az apósom sem az volt.De a lényeg meg ,ami a kezdete volt a témának, hogy a tolvajt nem büntetik, sőt ha öl, még akkor sem.

   1. Kedves Oszkár!

    Lemaradt még a levelemből, hogy megértettem a jó szándékú, baráti hozzáállásodat, és valóban jó lenne úgy élni, ahogy mondtad, de a mostani földi életünk nem teszi lehetővé.Én is és minden igaz ember erre vágyik, de még nem jött el az idő, hogy így legyen.Amit elmeséltél a magad történetét, szerencsésen végződött, de gondolom nem volt kellemes.
    Szeretettel : Érdeklődő

    1. Kedves Érdeklődő!Örülök,hogy a vágyaink találkoztak.Sőt,ezek szerint a kételyeink is találkoztak.Ezt a véletlent!Ugyanis,én is pontosan azokban a dolgokban kételkedem,mint te.Csak éppen nekem nagyon nem akarózik kiírni ide a falra a kételyeimet.Vagyis,igyekszem nem arról beszélni és gondolkodni amit a szememmel magam körül látok,hanem arról beszélek és gondolkodom amiben hiszek.

     Muszáj gyermekké válnunk,mert ezt az egészet csak a gyerekek élik túl.

     Barátsággal!

    2. 1 Kor. 14,20 Atyámfiai, ne legyetek gyermekek értelemben; hanem a gonoszságban legyetek gyermekek, értelemben pedig érettek legyetek.

    3. Kedves Oszkár gyermeknek igen, infantilisnak nem … bocs … 🙂 ezen felül kilóg a lóláb, na, nem felül … 😀

    4. Kedves Éva,éppen most olvastam,amit írtál nekem.De azért a rajzfilmért remélem,nincs harag! 🙂

    5. Kedves Éva!

     Miért kellett ezt mondani Oszkárnak, hogy infantilis aki szereti a rajzfilmeket? Ha úgy gondolod, akkor is miért kellett ezt közölnöd? Én is az vagyok akkor, mert szeretem a rajzfilmeket.Ha a mondanivalójával van gond, akkor azt szerintem minden ember eldöntheti, hogy elfogadja, vagy nem.
     Most ez jutott eszembe ennek kapcsán, más szemében a szálkát is meglátod, a magadéban a gerendát sem.
     Nem akartalak megbántani, de én csak egy szürkeségben tapogatózó, értetlen vagyok, ezért ne vedd sértésnek, amiért ilyen gondolatom támadt.

     Szeretettel Érdeklődő

    6. Édes Érdeklődő Barátom!Látod,hogy mennyire kényelmetlen hely is valójában az én szívem..?! 🙂 Éva nem a rajzfilm miatt írta ezt nekem,mert amikor ezt írta,még a nem láthatta,hogy rajzfilmet küldtem neki.Amikor Éva ezt írta nekem,pont én is írtam neki ugyanabban az időben.Ő ezt írta nekem éppen,amikor én azt írtam neki.Akkor még az írásomat nem láthatta.
     Szerintem éppen hogy a Te érdekedben szólalt fel így minősítve engem.Hiszen ahhoz a soraimhoz csatlakozott,amit neked szántam.Éva kedves ember,ahogy Te is,biztosan megvan a maga oka,hogy így látta a helyzetet. 🙂

    7. Kedves Oszkár, Neverend! Most néztem, öt percet a filmet, jónak ígérkezik, hogy lehetne ebből harag? A téma is elég érdekes 🙂 igen, elég sokat foglalkozom a hulladékokkal, majdhogy “mutasd a szemeted, megmondom ki vagy” tehát ez talált 🙂 Aztán, hogy “Éva”?! van Éva, akihez mindannyiunknak köze van 😀

     Nem, a gyermeki-intantilis ellentétet csak azért írtam, mert a cikk témájához az elején szó volt “szolganépről” és a szolgaság/szolgaiság két ellenpólusáról azt ragoztam tovább. Na ezért,gyorsan, ideraktam ezt, mert a játékosság – mint a gyermekek – ‘azér nem mindenben … Take it easy, ám nem mindent: ennyi az egész amit mondani akartam!

     Majd este megnézem a filmet, másfél óra, jaj 🙂 a kedvetekért…de, mi lesz abból az Évából?!

    8. Jaj, jaj, nem figyeltem, Érdeklődőnek akartam írni … bocs Neverend … nem figyeltem ezt a vitát itt , csak a végén kotyogtam bele …

    9. Kedves Éva!Igen,másfél órás. 🙂 De nem azért küldtem el a filmet,hogy házi feladatot adjak fel neked.Remélem azonban,tényleg érdekesnek találod és tetszik is!Amennyiben sikerült végignézned,biztosan számodra is tanulságosnak bizonyult.Meg kellemesen,viccesen szórakoztatónak is.
     Én elég jól ismerem a sci-fi világát,és gyerekkorom óta érdekel a csillagászat amatőr szinten,úgyhogy e film néhány különös vonatkozását meg tudom neked majd mutatni.Okkult vonatkozások ezek,hiszen még is csak a Disney-ről van szó… Ha már ugye,az Idők jelei oldalon beszélgetünk.Ide tartozik,bizony.Persze,az évtizedek alatt felismertem az egész sci-fi irodalom okkult mivoltát,és sajnos az a fajta “tudományos” tevékenység is meglehetősen okkult gyökerű,amit az ember elnevezett csillagászatnak.
     Isten kozmosza azonban gyönyörű!Ezt értékelni viszont nem kell tudósnak lennünk,sem valamiféle észlénynek.

     Addig is,szép napot,napokat kívánok neked!

 8. Sziasztok (erosebb idegzetueknekl ajanlom, nincsenek benne csunya szavak, nem azert)

  Ebben a cikkben van egy nagyon jo kifejezes: “az államilag elfogadott viselkedés produkálására”.
  Ugyanis ezen van es ezen lesz a hangsuly a jovo vilagaban. De nem csak az allamilag “elfogadott” lesz majd a jo kifejezes, hanem az allamilag eloirt maganeleti viselkedes es az allamilag eloirt gondolkodasmod es vallas is az lesz. Ez ugy mukodik, hogy jelenleg van a media altal megszabott viselkedes, amelyben ugye a “media-hosok”, a szuper hero-k parancsoljak meg foleg a gyerekeknek, hogy nekik bizony homoszexualisnak kell lenni, satanistanak stb, hisz az OLY trendi es hogy nezne ki, ha valaki nem igy viselkedne, ha nem igy csinalna a dolgokat… Ezt a megetetett emberek, akik ugye ezen nottek fel olyan szinten megkajaltak, hogy egy ido utan ez lesz az Allmilag Elfogadott es Megkovetelt Viselkedes Forma. Regen is voltak ilyesmik es ehhez hasonlo dolgok, ha a tortenelmet nezzuk. Pl: volt olyan idoszak, amikor az elsoszulott kisbabakat a vasbol keszitett balvanyszobor tenyerebe kellett belehelyezni, ami persze IZZOTT, fel kellett aldozni a gyereket, hisz akkor ez volt OLY trendi. A mai selejt hosok, mediasztarok es a gondolkodast kontrollalo szemelyek, akik megszabjak, hogy mi a trend, vegsosoron valami ehhez hasonlo szornyu, sotet vilagot akarnak ujra bevezetni, mert hat mi mashoz is ertenenek – szegenyek. Az Isten-ellenesseg bugyrai ilyen es ehhez hasonlo tarsadalmak kialakulasahoz vezetnek, vezethetnek. De a cel mindig valami ilyen vagy ehhez hasonlo devians szornyuseg. A satanistak mindig mondjak, hogy “milyen jo fej a satan es nala a pokolban jobb lesz, mint Istennel a mennyben, mert majd nem fognak unatkozni, buli lesz es ott lesznek a haverok”. Hat igen. A satanista tarsadalmak szornyusege mindig is szepen kimutatta, hogy a satan valojaban mennyire “jo fej”. Ebbol azt is el lehet kepzelni, hogy a pokol “micsoda jo buli hely” lehet. Szoval nekunk keresztenyeknek, marmint akik tenyleg azok:) – nem biztos, hogy sok keresnivalonk van ebben a kozegben. Igen, el fogunk tunni innen, elvisz minket az Ur, de ettol ne bizzak el magukat az oruletnek es a gonosznak az imadoi, kepviseloi, mert vissza is fogunk jonni a Krisztussal egyutt a felhokon, hogy visszavegyuk a foldet es orokke az Urral egyutt MI uralkodjunk. Szoval a harcot mindenkepp mi nyertuk meg, ezt mar elore lehet boritekolni.

  1. Kedves Hitharcos!

   Rengeteg videó van fent a Mennyről és a pokolról,akik megjárták vagy csak a mennyet vagy mindkettőt,mert egyeseknek a poklot is meg kellett mutatnia a mennybeli lényeknek vagy Jézus Krisztusnak halálközeli élményben vagy elragadtatásban vagy látomásban.Reméljük az elragadtatás az igaz keresztényeknél tényleg még idő előtt bekövetkezik,és visszatérünk Jézus Krisztussal.

  2. Számtalan előnyét látom a Mennyországnak már most,és mi lesz,amikor odakerülünk még.
   1. Együtt lehetünk Jézus Krisztussal és a Mennyei Atyával
   2. Gyönyörű a hely,gyönyörűek a színek a beszámolók alapján.
   3.Minden teremtmény szeret minket.
   4.Nincs rossz,nincs gonosz,nincs sötétség.
   5. Nem kell villanyszámlát,gázszámlát fizetni,és vízszámlát sem,mert ott az Élet folyója
   6.Ingyen van minden,a Mennyei Atya személyi igazolvány,és chipkártya nélkül ismegismer minket.

  3. Kedves Éva és Oszkár!

   Köszönöm, hogy ilyen kedvesen hívtátok fel a figyelmemet a félreértésemre, és elnézést kérek.
   Én sem olvastam elég figyelmesen ezek szerint.

   Szeretettel Érdeklődő

   1. Kedves Érdeklődő,aki szereti a rajzfilmeket! 🙂 Megnézted talán ezt is?Amennyiben igen,remélem tetszett!Van második része is,de azt még én sem láttam.Egyébként a rajzfilm címe,amit elküldtem Évának is, WALL-E.Az Indavideón található.

    Barátsággal!

 9. A forrasbol:

  “The scores will be linked to China’s national ID card and, while currently VOLUNTARY, the government has announced that it will be mandatory by 2020.”

  Tehat az idiotaknak szol elso korben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend