Lázongó világ

Probléma. Reakció. Megoldás. Párizsi különszám

pray-for-paris

Forrás: James Corbett, theinternationalforcaster.com

A mém már kering egy ideje: ?Párizs mindent megváltoztatott?, állítják a kormányon lévő terroristák, akik sokat nyernek a támadások eredményeként bekövetkező változásokból.

De valóban így van? Párizs tényleg ?mindent megváltoztatott??

Vessünk egy pillantást 2015. november 12-ére! Mennyire változott meg a világ másnap, november 13-án pénteken?

A támadások előtt az EU megfeddhette Franciaországot, amiért nem tartotta magát a költségvetési hiánycélokhoz. A támadások után az EU még mindig próbálkozhat a feddéssel, de Franciaország ezeket nyugodtan félresöpörheti az EU saját biztonsági záradékának életbe léptetésével.

A támadások előtt a franciák tüntethettek a titkosszolgálatok számára biztosított új, mindenre kiterjedő megfigyelési jogosultságok ellen. A támadások után a kormány a nép szinte teljes támogatásával biztosíthat még ennél is nagyobb és átfogóbb jogosultságokat a rendőrségnek, megspékelve egy kis alkotmánymódosítással, állandó jelleget biztosítva az új szabályoknak.

A támadások előtt a britek tüntethettek saját kormányuk átfogó és igen orwelli megfigyelési törvényjavaslata ellen. A támadások után David Cameron miniszterelnök a törvényjavaslat elfogadásának felgyorsítását javasolja, hogy ezzel ?megvédjék a nyilvánosságot? a terroristáktól.

A támadások előtt a brit kormány megtehette, hogy 1,9 milliárd fontos megszorítási javaslatot terjesszen elő a rendőrség költségvetésére vonatkozóan. A támadások után a költségvetést nyilván sokkal kisebb mértékben fogják csökkenteni.

A támadások előtt az Európai Parlament legnagyobb politikai blokkja megtehette, hogy javasolja egy Uniós hadsereg felállítását, de senki sem vette komolyan. A támadások után az Európai Bizottság elnöke úgy sürgeti ugyanennek a hadseregnek a felállítását, hogy mindenki figyel.

A támadások után Donald Trump teljes mértékben megfigyelt társadalmat ígérhet megválasztása esetére, Hillary Clinton pedig beismerheti, hogy szeptember 11-nek köszönhetően személye a Wall Street tulajdonában áll. A támadások előtt? Na jó, vannak dolgok, amik sose változnak.

Az elv nem bonyolult: a látványosan erőszakos tettek lehetővé teszik, hogy a korábban politikailag elképzelhetetlen politikailag népszerűvé váljon.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy az ENSZ definíciója szerint mi a terrorizmus:

?Olyan bűntettek, amelyek kifejezett szándéka terrort kelteni a nagynyilvánosságban, egy adott csoportban vagy bizonyos személyekben politikai célok megvalósítása érdekében.?

A párizsi és hasonló támadások eredményeként a nyilvánosság valóban terrorizálva érzi magát, de vajon kinek a politikai érdekeit szolgálja ez a terror?

Az Iszlám Államét, amit így nagy valószínűséggel lebombáznak a föld színéről (esetleg Asszád elnökkel egyetemben), vagy a politikusokét, akik nagyobb költségvetést és fokozott megfigyelést, kémkedésre alkalmas hátsó ajtókat és területi hadseregeket akarnak?

Amennyiben a fenti kérdésre a politikusokat adjuk válaszként, vajon nem ők a terroristák is egyben a definíció szerint?

Ez még véletlenül sem számít új felfedezésnek. H.L. Mencken 1918-ban a következőket jegyezte meg:

?A gyakorlati politika egyetlen célja az állandó és legtöbbször képzeletbeli mumusok segítségével félelemben tartani a lakosságot, hogy ők maguk követeljék a védelmet.?

Winston Churchill állítólag azt mondta, hogy ?egy jó válságot sohasem szabad hagyni kárba veszni.? Függetlenül attól, hogy Churchill valaha mondott-e ilyesmit vagy sem, Rahm Emanuel, Chicago polgármestere megtette és erről már egy videó felvétel is tanúskodik.

A II. Világháború után a NATO által szponzorált európai Gladio terrorkampányról tudomást szerezve, a világ egy kulcsfontosságú koncepcióval ismerkedett meg: a feszültségre épülő stratégiával. Ennek lényege, hogy a közvéleményt a hisztéria határáig hergelik (terrorizálják), a keletkező felháborodást pedig a kiszemelt politikai áldozat felé irányítják. A Gladio hadművelet esetében például a robbantásokat és egyéb véres merényleteket bizonyos különleges erők hajtották végre és a hatalom politikai ellenségeire kenték, hogy ezzel démonizálják azokat a közvélemény szemében.

Azt is megtudtuk, hogy a Gladio tulajdonképpen sohasem oszlott fel, csak átalakult.

12224280_1213031708710926_1286164482_nMára az európai katonai jellegű szervezetek helyett a NATO által irányított és manipulált, gondosan terelt iszlám radikálisok tartják fenn a terrort. Nevezhetnénk ?Gladio B?-nek is, a 90-es években indult bevezetése pedig érdekes módon egybeesik a terrorizmus elleni globális harc megszületésével a Szovjetunió bukása után (aminek hatására a katonai költségvetés visszamászott a hidegháborús évek szintjére).

A stratégia rendkívül egyszerű: Provokálj, rendezz vagy hagyj megtörténni egy támadást, illetve egyszerűen használd ki egy ?spontán? támadás adta lehetőségeket, majd a közfelháborodást kihasználva, bármilyen drákói törvényt elfogadtathatsz, miközben a nép mindvégig megmentőként tekint rád, és ujjongva vonul a zászló mögött, könyörögve, hogy több hatalmat biztosíthasson neked saját biztonsága érdekében.

A jelenség nem új keletű, mégis fontos beszélni róla, hiszen nagyon sokan estek a tömeghisztéria áldozatává. A látványos terrorcselekmények a társadalom irányítóinak varázspálcái, amivel elterelhetik a figyelmet a föld egy más pontján vagy a kormányzás egy másik területén történő sokkal fontosabb eseményről.

Mit tehetünk? Törjük ketté a varázspálcát a nyilvánosság szeme láttára. Mutassuk meg, hogy honnan varázsolta elő a bűvész a galambot, leplezzük le segédjének ikertestvérét a színfalak mögött vagy tegyük láthatóvá a kétfenekű poharat. Magyarázzuk el a mutatvány lényegét, hogy megtörjük bűbájt.

Thea: A sötétség olyan erőtlen, hogy még elűzni sem kell. Elég, ha kinyitjuk az ablakot és beengedjük a világosságot. A merénylők napokon, valószínűleg heteken át konspiráltak, hogy megszervezzék akciójukat. Bombákat gyártottak, fegyvereket vásároltak, embereket szerveztek be, hogy ezzel a sötétséget minél nagyobb területre és minél több ember életére kiterjesszék.

Azonban ez a sötétség is csak átmeneti, hiszen, akárhogyan tombol az ellenség, a hajnal eljön, a nap felkel, a sötétség pedig szertefoszlik.

Addig is nagyon sokat tehetünk, hogy a világosságról az éjszakában se feledkezzünk meg és másokat is emlékeztessünk erre. Sokszor elég egyetlen mosoly, ölelés, egy dal vagy áldáskívánás, ima. Minél nagyobb a sötétség, annál messzebbre látszik egyetlen gyertya fénye is.

Úgy tündököljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó tetteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.1

Mert Isten, aki azt mondta, hogy a sötétségből világosság ragyogjon, ő gyújtott világosságot a szívünkben, hogy felragyogjon Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán.2

 1. Máté 5:16 []
 2. 2. Korinthus 4:6 []
Előző posztKövetkező poszt

15 hozzászólás

 1. Egyre több a katona, hadihajó, repülö és a rakétakilövöállás Szíriában és a térségében.

  2016 szeptembere az új határidöjük a világ feje tetejére állítására, hogy aztán színre léphessen az Antikrisztus egy hamis UFO invázióval kísérve:

  II Thessalonika levél 2

  3 Ne csaljon meg titeket senki semmiképpen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, …

  9 Akinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival,

  Sajnos egyre több provokáció várható, hogy valahogy lángra lobbanthassák a helyzetet a Közel-Keleten, és röpködhessenek a rakéták… Egyre jobban szorítja öket az idö. Ez nem a cionáci terv, hanem egy másik (variációja), ezt a Vatikán szervezi a legmagasabb szintröl. Putyin is része a “játéknak”.

  http://redefininggod.com/2015/08/obama-the-antichrist-and-divine-intervention-in-september-2016/

  Az ún. “norvég spirál” volt 2009-ben az elsö nagy “hazug jel és csoda” (bibliai értelemben), amely azon nap elöestéjén jelent meg, amikor Barack Obama átvette Norvégiában, Oslóban a béke Nobel-díjat:

  http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20091210-egi-spiral-szamitogepes-trukk-vagy-eltevedt-raketa.html

 2. 8 Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.
  9 Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és MEGÖLNEK TITEKET; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt AZ ÉN NEVEMÉRT.
  15 Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről DÁNIEL próféta szólott, ott áll a szent helyen (aki olvassa, értse meg): …
  Máté 24:8-9, 15

  … és látám azoknak lelkeit, akiknek FEJÖKET VETTÉK A JÉZUS BIZONYSÁGTÉTELÉRT és az ISTEN BESZÉDÉÉRT, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.
  Jel. 20:4

  9,26 A hatvankét hét mulva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a KÖVETKEZŐ FEJEDELEM népe; …
  Dán. 9:26

  – Ez a ?következő fejedelem? a Római birodalom volt. Az a Római birodalom, amely napjainkban is él! (A mi jogrendszerünk is a római jogra épül! és Dániel próféciájának ?szobra? ?vas lábszárai? szerint is ez az utolsó világbirodalom.) De Dániel prófétál az Északi és Déli királyok harcairól is. Az Északi királyt ugyan ez a Római birodalom személyesíti meg, míg a Déli királyt Izmáel leszármazottai.
  Érdemes felfigyelni arra is, hogy a Római birodalom a keresztes hadjáratokban ugyan olyan véres terjeszkedő hittérítést folytatott, mint most az ISIS nevű muszlim vagy muzulmán (?) világ.
  Ez az arab világ 732-ben hatalmas támadást indított a Római birodalom (Európa) ellen, de súlyos vereséget szenvedtek. Célja akkor is az erőszakos, véres, terjeszkedő hittérítés lett volna, de az Örökkévaló Isten mindezidáig megkímélte tőle Európát. Most viszont elkövetkezett a hitünk megméretésének az ideje, a végső összecsapás !!!
  Ha megfigyeljük a fenti Biblia idézeteket, jól felismerhetően erről beszél Jézus is, Jelenések könyve is, Dániel is, – tehát a két erőszakosan térítő birodalom összecsapása VALÓS TÉNY.

  – Abban a cikknek tökéletesen igaza van, hogy a terrorcselekmények az Antikrisztus felemelkedéséhez vezetnek. De azt is látnunk kell, hogy az Északi és Déli királyok valós összetűzéseinek következményeit használja fel Sátán, az Antikrisztus felemelésére, és ez nem egy Antikrisztus által eltervezett és irányított szál. Így helytelen a kérdés, hogy akkor a terrorizmus kinek az érdekét is szolgálja? Itt nem egy emberek által megtervezett, manipulált akcióról van szó, hanem egy olyan valós veszélyről, aminek hatását az AK. a saját hatalmának megszilárdítására fogja felhasználni, ?a világot megmentő szerepében?!

  Szeretettel: Erika

  1. Erika és a többiek,
   És ehhez a végső összecsapáshoz mit szóltok? Azé nem csak egy irányba kell látni (vélni) a dolgokat.

   http://house-of-one.org/en

   http://www.bbc.com/news/magazine-27872551

   Csak annyit pötyögtessetek be azt a keresőbe, hogy HOUSE OF ONE BERLIN és látni fogjátok hány link jelenik meg ezzel a témával kapcsolatban. Én régen is mondtam, hogy a “terroristákat” ilyesmire is fel lehet használni.

   1. Kedves Adrián!

    Az Általad linkelt cikkben vannak árulkodó jelek a hamisságra, megtévesztő szándékra, célokra.
    Valamint magukon hordják az okkultat, /a New Age/ jelét is.

    “egy jel, egy jel a világnak, hogy a nagy muszlimok többsége békés és nem erőszakos”. Ez is azt mondja, egy hely, ahol KÜLÖNBÖZŐ KULTÚRÁK TANULHATNAK EGYMÁSTÓL.
    The imam involved, Kadir Sanci, sees the House of One as “a sign, a signal to the world that the great majority of Muslims are peaceful and not violent”. It’s also, he says, a place where different cultures can learn from each other.?
    – Nekünk nem Isten Igéjéből kéne-e inkább tanulnunk? Ószövetség népének nem mondatott meg, hogy ne fogadjanak be maguk közé idegen népeket, és ne tanuljanak tőlük istenimádatot?
    – De ha már tanulni képtelenek vagyunk, Isten szavába hinnünk mindenképpen kéne, mert ez különböztet meg bennünk a pogányoktól.

    ?De ez más, mint a három vallás, imádja a 3 kultúra a saját Istenét egy fedél alatt.
    But that’s different from the three faiths worshipping as neighbours under one roof.?
    – Össze mossa a 3 vallást. Hasonló megjegyzések és törekvések elhangzottak Ferenc pápa szájából is. Bocsánat, de nagyon katolikus szaga van a mondatnak.

    ?Az ötletet a keresztény oldalán a HÁROMSZÖG.
    The idea came from the Christian side of the triangle.?
    – Ezzel mind a három vallás, (a kereszténység is) a New Age fennhatósága alá tartozni.

    Szeretettel: Erika

    1. Kedves Erika, a “katolikus szag” ellen tiltakozom. Azok a jelenségek, törekvések, amelyek a HAMIS ökumenét sőt, az egy világvallást készítik elő, nem “katolikus” dolgok, bár pápa/pápák részt vesznek ebben, SAJNOS! Sokan gondoljuk ám így, tehát NEM HELYES az általánosításod! Szeretettel 🙂 Éva

    2. Kedves Évi!
     Bocsáss meg érte, nem a katolikus hívek ellen irányult, hanem a pápai tevékenységekre próbáltam utalni vele.
     Szeretettel: Erika

    3. Kedves Éva,

     Íród.
     Kedves Erika, a ?katolikus szag? ellen tiltakozom. Azok a jelenségek, törekvések, amelyek a HAMIS ökumenét sőt, az egy világvallást készítik elő, nem ?katolikus? dolgok, bár pápa/pápák részt vesznek ebben, SAJNOS! Sokan gondoljuk ám így, tehát NEM HELYES az általánosításod”.

     Lehet, hogy sokan, de nem elegen.
     És azt, hogy ezek “nem katolikus dolgok” honnan veszed és mivel tudod bizonyítani?
     Csak merthogy:
     http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=76

   2. Ui: Megjegyzem, hogy Izráel is úgy szakadt ketté Roboám és Jeroboám idejében, hogy a 10 királyságnak Jeroboám megtiltotta, hogy a salamoni templomba menjen az Isten imádatára. Helyette építtetett egy “saját templomot,” ami hamis istenimádathoz, majd szétszóratáshoz vezetett.
    (A keresztényeknek pedig most ökumenikus templomot, -őkumenikus istenekkel – akarnak építeni.)

    1. Jézus Krisztus Egyháza LÁTHATATLAN és a szívekben van jelen. Ott van mindenki – szerintem minden várományos is – aki az Úr Jézust Megváltójának fogadja/fogadta el. Éppen EZ a katolikus “tanítás” … úgy értem, az eredeti … és szerint mindketten abban élünk kedves Erika minden látszat ellenére 🙂

     Van egy jelentős kifejezés, eléggé vitatott, az “anonim keresztények” (Karl Rahner) ami a “rejtett hitet” tartja elfogadottnak: én inkább a “várományos” kifejezést használnám, mindarra, aki MAJD fel fogja ismerni az engesztelő áldozatot a bűnökért: Isten mindenkit VÁR, A MEGVÁLTÁS minden emberért történt …

    2. Ökumenikus “istenek” nincsenek kedves Erika, Egyház van, az Úr Jézusban való hitben, az Ő Menyasszonya… Ugye, a zsidók sem más Istent hisznek, tudnak?! Megkérnélek, egy picit gondolj ennek utána.

    3. Értem, köszönöm. Ám ha tudnád, micsoda ajándékokat őrzött meg az Egyház … az Úr Jézustól személyesen! DE a “központi hatalomról” ugyanaz a véleményem! Csak nekem fáj is…

   3. Kedves ADRIAN!

    1 Ján. 2,22 Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút.

    Más fordításokban:

    1Jn 2,21 Nem azért írtam nektek ezeket, mintha nem ismernétek az igazságot, hanem éppen azért, mert ismeritek. Azért írtam, mert tudjátok, hogy az igazságból nem származik hazugság.
    1Jn 2,22 Mi a legnagyobb hazugság? Ha valaki azt mondja, hogy Jézus nem a Krisztus. Aki ezt mondja, az Krisztus ellensége, mert nem akarja elismerni az Atya-Isten, és a Fiú hatalmát.
    1Jn 2,23 Mert aki nem hisz a Fiúban, az nem ismeri az Atya-Istent sem. Aki azonban elismeri a Fiú hatalmát, az elismeri az Atya-Istent is.

    1Ján 2,21 Nem azért írtam nektek, mert nem ismeritek az igazságot, hanem mert ismeritek azt, és mert egy hazugság sincs az igazságból.
    1Ján 2,22 Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Felkent? Az az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút.
    1Ján 2,23 Senkinél sincs az Atya, aki a Fiút tagadja; aki a Fiút vallja, annál ott van az Atya is.

    Szerinted e három vallás közül kik azok, akik vallják Jézust Krisztusnak lenni? ( Bár ezért, és az ilyen a húzásokért, már az is áruló lett, aki még hivatalosan annak vallja….!)
    ….. Akkor te most kinek a szekerét is tolod….?!

  2. Persze, nem emberek által manipulált akció: MINDEN gonoszság mögött a hazugság atyja áll, aki “emberölő volt kezdettől fogva”. Thea nagyon jól látja egyben, “az egészet”, utálhatja is a sátán 🙂 őt, de NINCS hatalma ! csak látszólagosan, még egy ideig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend