Globális valuta @hu

A nagy hazaszállítási lázban kiderülhet, hogy van-e (elég) arany a Fed széfjeiben

Forrás: shtfplan.com

Az aranyfelhalmozás üteme igencsak felgyorsult az utóbbi időben, miközben egyre több ország és amerikai tagállam akarja hazaszállítani az Egyesült Államokban, illetve a Fednél tárolt aranyát.

A székfoglaló tehát elkezdődött, a kérdés csupán az, hogy ki marad hoppon a végén.

Texas állam a legújabb a jelentkező, a tét pedig 1 milliárd dollár.

A marháiról, a cowboy-okról és olajkutairól ismert amerikai állam egy merőben más termék által került a címoldalakra a napokban.

Ez a termék az arany.

Az egyik helyi képviselő ugyanis azzal a javaslattal állt elő, hogy hozzanak létre egy saját aranytrezort, ahol a University of Texas Investment and Mining Co. jelenleg New Yorkban tárolt 1 milliárd dolláros aranykészletét tárolhatnák.

Texas példája persze eltörpül más nemzetállamok hazaszállítási kísérletei mellett, mégis jól szemlélteti a tendenciát, vagyis azt, hogy egyre többen veszítik el bizalmukat a fiat valutákban és az azokat gyártó hatalmakban és új, szó szerint szilárdabb megtakarítások felé kacsintgatnak.

A kínai valuta készen áll a globális tartalékvaluta státuszra, ami hihetetlen következményekkel járhat az egykor hatalmas petrodollár számára, főleg ha figyelembe vesszük, hogy Kína soha nem látott mértékben halmozza aranykészleteit.

Elméletben rövid időn belül egyenlő szinten lehetnek e téren az Egyesült Államokkal, már amennyiben hinni lehet a papíron nyilvántartott adatoknak, értve ezt mindkét országra.

“A központi bankok aranyat vesznek, ami nagyon kivételes jelenség? a mi életünk során még nem fordult elő” mindig eladtak, most pedig vesznek. Azt hiszem, hogy a pénzvilág átállása érkezik…

Azt hiszem, hogy az amerikai kormány szándékosan hagyja, hogy Kína aranyat halmozzon fel… Úgy gondolom, hogy Kínának az Egyesült Államokkal megegyező mennyiségű aranyat kell felhalmoznia a reset előtt. Úgy látom, hogy  a színfalak mögött valamilyen megállapodás van születőben a központi bankok között és ezért látjuk azt, hogy a kormányok aranyat vesznek. (forrás)

Azzal a kivétellel, hogy a többség szerint a szóban forgó arany nem létezik. A nyomai felbukkannak néha itt-ott, némi rálátást adva arra, hogy hol lehet, vagy hová tűnhetett, de ez nem változtat azon a feltételezésen, hogy a Fed New York-i széfjei, ha nem is üresek, de sokak szerint lényegesen kevesebb aranyat tartalmaznak, mint amennyit papíron ott tárolnak. Ahhoz tehát, hogy a Fed visszaszolgáltassa Texas vagy bármelyik gyanakvó és aranyat hazaszállítani kívánó nemzetállam aranyát, először be kell szerezze azt.

Egyes szakértők szerint az ország sokkal több arannyal rendelkezik, mint amennyit az utoljára 2009-ben frissített hivatalos adatokból sejteni lehet. Mi történik majd, ha az adatokat nyilvánosságra hozzák?

Valószínűleg ez a bizonytalanság is hozzájárul ahhoz, hogy mindenki megpróbálja hazaszállítani az aranyát, amíg még lehet, hogy legyen mit letennie az asztalra az új globális valuta indulásakor.

Bár történelmi horderejű lépésekről van szó, a közvélemény általában vagy nem értesül róluk, vagy nem tulajdonít különösebb jelentőséget nekik.

Németország, Svájc, Hollandia és számos dél-amerikai és közel-keleti ország követeli aranytartaléka hazaszállítását. Vajon ki marad üres kézzel a végén? Kik lesznek kénytelenek arany helyett elfogadni a számukra felajánlott tartalékvalutát, például SDR-ok formájában, a hatalom által meghatározott értéken?

Németország például egyre erélyesebben követeli, hogy a Francia Nemzeti Bank a nála tárolt teljes mennyiséget, azaz 374 tonna aranyat szállítson vissza, a New York-i Fed-től pedig 300 tonnát kérnek vissza az (elvileg) ott tárolt 1500 tonnából.

Schacht, Benjamin Strong, a New York Fed akkori elnöke, Montague Norman és Charles Rist, a Francia Nemzeti Bank elnöke a New York Fed előtt 1927-ben
Schacht, Benjamin Strong, a New York Fed akkori elnöke, Montague Norman és Charles Rist, a Francia Nemzeti Bank elnöke a New York Fed előtt 1927-ben

Hol van Németország aranya című, igen alapos és érdekfeszítő cikkében Vernon Silver leírja, hogy amikor Németország központi bankjának elnöke, Hjalmar Schacht a 20-as években meglátogatta a New York Fed hivatalát, hogy szemrevételezze országa aranykészletét (akkoriban ez még lehetséges volt), a Fed munkatársai hosszú várakoztatás után a következő üzenettel tértek vissza hozzá és a vele együtt várakozó Benjamin Stronghoz, aki a Fed elnöke volt akkoriban:

Mr. Strong, nem találjuk a Reichsbank aranyát.

Schacht nagylelkűen közölte velük, hogy “Semmi gond. Én hiszek Önöknek, amikor azt mondják, hogy az arany megvan, és ha esetleg nem is találják, az Önök személye garancia, hogy szükség esetén pótolják.”

A németek türelme azóta elfogyott. Amikor 2013-ban Németország, több évig tartó tárgyalások után, a tervezett 300 tonnából 5 tonnát végre hazahozhatott aranykészletéből, az aranyrudak egy részét újra kellett önteni, tehát az eredeti jelölések, amelyek segítségével azonosítani lehetett volna, hogy valóban az eredeti német aranyat küldik-e haza, megsemmisültek. A hivatalos magyarázat szerint erre azért volt szükség, mert az eredeti rudak nem feleltek meg a londoni szabványnak (London good delivery). Ennek a magyarázatnak már csak azért sincs értelme, mert a Fed elvileg 120 000 aranyrúd közül válogathatott (ennyi német aranyat tárolnak), tehát miért választott olyan rudakat is a Németországba való hazaszállításhoz, amik nem feleltek meg a hivatalos szabványnak? (forrás)

Sokan úgy gondolják, hogy a Fed azért húzza az időt, hogy beszerezze a hiányzó aranyat.

A CNBC cikke szerint egyes központi bankok spekulánsoknak és aranybánya tulajdonosoknak adják hitelbe a náluk tárolt aranyat, akik ebből finanszírozzák a bányáikat, tulajdonképpen kockázatmentesen, hiszen a kölcsönvett aranyat az újonnan kibányászott aranyból is vissza tudják fizetni, függetlenül attól, hogy mi történik közben az arany árfolyamával. Ez igen nyereséges vállalkozás a központi bankok számára, hiszen az arany különben csak tétlenül porosodna széfjeikben.

A CNBC azért hozzátette, hogy tudomásuk szerint a Bundesbank és a Fed nem folytat ilyen üzleteket. ( 😀 )

A nagyágyuk persze mindig először távoznak a játékból. Amennyiben további országok csatlakoznak a hazaszállítási lázhoz előbb utóbb mások is gyanút fognak.

Vajon így hal meg a dollár?

Előző posztKövetkező poszt

41 hozzászólás

 1. Kedves Neverend!
  Szakértőnek mondod magad a témában, azt állítod az arany az utóbbi években felment nincs a csúcson de magasan van, ez valótlan.
  Az arany unciánkénti ára 2011-ben 1882 usd volt ma 1182 usd/uncia tehát igencsak lecsökkent.
  Az aranyfelvásárlások amiatt indultak be mert az országok usd-t halmoztak fel ami most nagyon erős az arany viszont nagyon olcsó, ezzel két legyet ütnek egy csapásra, mivel a drága dollárból olcsó aranyat vesznek.
  pl: Oroszország aki dollárért volt kénytelen olajat árulni.

  1. Kedves Öregharcos!

   Én ebben a szakmában dolgozom elég régóta, nem dicsekedek, hogy hány kiló arany ment már át a kezemen. 10-12 éve a mostaninak a fele sem volt, a gazdasági válsággal ugrott meg és most is elég magas. Ahogy írtam 2011-es csúcson volt a felvásárlás a legintenzívebb, akkor fogyott el a lakosságnak és elköltötték az árát megélhetésre. Pontosan mi a problémád?

 2. Arany témában szakértő vagyok és hozzáteszek néhány dolgot. Az elmúlt években a magyar lakosság aranykészlete megcsappant, pedig elég nagy mennyiség volt kint az embereknél. Az utóbbi években felment az ára, most nincs a csúcson, de elég magasan van. A lakosság a devizahitelek, a trükkös adók, a más fogyasztási cikkekre való terelés és munkanélküliség miatt papírpénzre cserélték ki az aranyukat, amit általában ötvözött formában ékszerben tartottak. Ez olvasztás és színítés után szinte még a felvásárlás napján külföldre ment ki, tőzsdei árhoz közel minimális árréssel. Én úgy gondolom trükkösen kisöpörtették a padlást az emberekkel. Képletesen: elcsúsztál a devizahiteleddel és bedobtad a nagyitól örökölt aranyadat. Ezt a mennyiséget a mai világban már nem hiszem, hogy visszavásárolják az emberek. A másik módszer pedig a kereskedőknél a becserélés vagy törtarany beszállítás. A mai ékszerek üregesek, kisebb súlyúak, tehát a régi helyett általában kevesebbet kap vissza a vásárló és így is fogy a készlet.
  Egyébként megenni nem lehet, szerintem lesz nagyobb gondunk is mint az arany, ha elfogy a termőföld vagy a víz.
  Az közismertebb, hogy az állami készletet Surányi verte el értéktelen dollárra.
  Esetleg egy olyan környezetben, mint a Walking Dead-ben már nem sok jelentősége van.
  Mondjuk én szeretem lehet, hogy az Ananukik ültették be genetikailag:-)

  1. Gyakorlatilag tökéletesen összefoglaltad az elmúlt években lezajlott folyamatot.
   Én magam próbáltam pár ismerősömet lebeszélni “aranytartalékai” felszámolásától – de hát a “szükség nagy úr”
   (meg a hülyeség, meg ne sértsek senkit) mint tudjuk.
   Aki tökéletesen ismeri az emberek lélektenát, pszichológiáját – az tökéletesen kezeli, irányítja őket, teljesen “kényszermentes” érzelmi stimulációval.
   Azzal is egyetértek hogy az aranynak csak civilizált vagy félcivilizált körülmények között van értéke, egyébként szinte semmi.
   Ha manapság bekövetkezne egy valódi rendszerösszeomlás, az nem középkorba vagy ó- esetleg őskorba való visszacsúszást jelentene – (amit már eleve nem élne túl a többség) – mivel azt ezt megelőző korok embere mindig rendelkezett az adott körülmények közötti túléléshez szükséges ismeretekkel, képességekkel – korunk embere viszont “visszafelé nem kompatibilis”.
   Ezért is lehet reális Jézus bibliai próféciája :
   “Mert olyan nagy nyomorúság lesz akkor, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, és nem is lesz soha.? Máté 24:15, 21

   Ugyanakkor ez az időszak nem lesz rövid, cca.1278 nap, és ezt nem lesz egyszerű túlélni, de az arany ekkor már – a túlélés szempontjából – semmit sem fog érni.
   Minek lesz értéke?
   Az alapvető létfenntartáshoz szükséges dolgoknak, eszközöknek és persze összetartó, egymásért áldozatot vállaló közösségnek.
   Én úgy gondolom azért is méretik ki ez a 3 és fél év, hogy az emberek valódi személyisége megnyilvánuljon.
   Isten megmutatja magát teljes valójában, és ezzel párhuzamosan emberekről is lehull az álarc mások és önnmaguk elött is.
   Apokalypsis >> ?kinyilatkoztatás, kijelentés, leleplezés, szembenézés?.

 3. A Sumérok agyagtáblákra írt mítoszai szerint az ősi időkben egy földönkívüli faj, az Annunakik érkeztek a földre, és saját génjeik és az itt talált hominidák génjeinek keresztezésével, magasan fejlett géntechnológiával létrehozták az emberi fajt.
  Az Annunakik (nevük szó szerinti jelentése: akik az égből a földre jöttek) alapvetően ásványkincsekért jöttek, legfőképp aranyért, az emberre mint dolgos rabszolgára -alapvetően bányászra – volt szükségük, erre optimalizálták a létrehozott fajt.
  Nem tisztázott pontosan mire kellett nekik a hatalmas mennyiségű arany, a legelterjettebb elmélet szerint a Föld közelében 3600 évente elhaladó bolygójuk, a Nibiru légkörével volt valamilyen súlyos probléma, amit csak nagy mennyiségű arany felhasználásával lehetett megoldani.
  Erre csak utalások történnek, ami biztos hogy a Sumérok kihangsúlyozzák hogy az Annunaki kifejezetten az aranyért jöttek a földre valamilyen okból.
  Nem voltak túl sokan, pár tucatnyian, azonban több ezer (több tízezer) évig éltek, magasan fejlett technológiával és mágikus spirituális képességekkel rendelkeztek, tudásuk egy részét átadták az embereknek, civilizáció(kat) teremtettek, az emberek istenként tekintettek rájuk.
  Eleinte ők maguk uralkodtak, majd a szerepet beavatott papkirályoknak adták át.
  Egy idő után ellenségeskedés támadt közöttük, súlyos háborúkat vívtak – atomfegyvereket is használtak egymás ellen. Ennek nyomai több ősi forrásban fennmaradtak (pl. Mahabharata).
  https://theextinctionprotocol.wordpress.com/2011/07/20/historys-lost-lesson-ancient-nuclear-war-among-indus-valley-civilizations-reexamined/
  A konfliktus egyik fő forrása az volt, – a hatalom birtoklása mellett – hogy az Annunakik egy része Enki vezetésével az emberek mellé állt, szerette volna egyenrangú szintre emelni őket, ugyanakkor a másik csoportjuk – Enlil-el az élen – határozottan ez ellen foglalt állást, és az Annunaki génekkel kevert emberiség teljes kipusztítását tűzte ki célul mielött elhagyják a földet (vízözön).
  …és ez már az ószövetség kora. 🙂

  http://maga-a-valosag.com/?page_id=348

  http://users.atw.hu/ninahakuddu/notesz.php?file=istennevek.html

   1. Szerintem, bár ez csak a személyes véleményem, ez a “storyline” nem áll szemben a bibliában foglalt eseményekkel és személyekkel, sőt inkább alátámasztja azt, bár egy “kissé” más megvilágításba helyezi, ami egy “klasszikus” hívő számára elég zavaró lehet.
    Az tény hogy az ősi szövegekkel kapcsolatban (nyilván nem csak az ékírás vonatkozásában) sokan ferdítettek, “kreatívan” fordítottak, vagy csak egyszerűen kitaláltak -hazudtak- eseményeket, történéseket az érdekesség, figyelemfelkeltés érdekében, azaz attól hogy igaznak tűnhet még egyáltalán nem biztos hogy igaz, azonban ezt egy kívülálló halandónak leellenőrizni szinte lehetetlen.
    Úgy őszintén kíváncsi lennék rá hogy manapság hányan beszélnek-írnak-olvasnak folyékonyan arámiul, ógörögül, hieroglif nyelven vagy sumérül…szóval az a néhány egyén enyhe túlzással sok esetben majdnemhogy azt mond, talál ki amit akar, igen kevesen akadnak akik ellenőrizni tudják őket, és akkor nem is beszéltünk az “eredendő” de elfogadott félrefordításokról félreértelmezésekről.

    1. Csak ki kell cserélni a bibliában az úr és isten szavakat, fejlettebb földönkívülire, és máris van értelme! 🙂

    2. Ezt a Daniken-es vonalat én is kedvelem. Hobbi régész vagyok, volt lehetőségem sok helyre eljutni a Földön. Hát hogy is mondjam volt itt néhány dolog ezen a bolygón, amit nem tanítanak az iskolai történelemórán.

    3. Nem akarok elutasító lenni, én is művelődtem ebben a témakörben is, így némi rálátásom van ezekre a dolgokra.
     Mindemellett amit értelmeztem az írásból, és idevonatkozik, az annyi, hogy jelenleg a hívő embernek nem dolga azzal foglalkozni, hogy mi van, mi lehet téren és időn túl. A célunk az, hogy jó gyümölcsöt termővé váljunk, higgyünk, szeressük Istent és kövessük Krisztust. Lényeges, hogy ne tudjuk, megértsük, megmagyarázzuk Istent, hanem higgyünk benne és szeressük. A világ számtalan része és az igazság nagy szelete teljesen ismeretlen előttünk, és ismeretlen is marad nagyon hosszú ideig nem csupán mint egyén, hanem mint emberiség előtt. Van olyan területe, ami mai értelmünkkel, az egy leélt életünkkel felfoghatatlan, meg kell térnünk, hogy az odavezető utat (és csupán azt!) megismerjük és megértsük, és először Krisztusban, majd ténylegesen az Úr által újjá is kell születni, hogy lássuk az ismeretlent.
     “Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, amint én is megismertettem.” 1Kor 13:12
     Egy igen óvatos hasonlattal: a kora középkori embernek varázserővel hatott az elektromosság (amit ismereteink szerint villámok által ismert), ami ma nagyrészt érthető.
     Ugyanígy nem állunk készen Isten igazsága befogadására, de az Úr munkálkodik ezen; aki halad felé, azt felkészíti, aki nem halad felé, azt Krisztusban magához vonzza, hogy haladjon.

     Nem kell kicserélni a bibliában tehát semmit, Dom. Manifesztálással csak tévútra megyünk. Nem kell látnunk sem a frigyládát, sem Jézus testét, hogy tudjuk, ő Isten fia, a Krisztus, és általa az élő Istenhez juthatunk. (Amikor pedig eljutottunk hozzá, már készen leszünk, hogy befogadjuk azt, ha történetesen egy másik fajban manifesztálódott – bár én személy szerint ebben nem hiszek, az írásra alapozva. Sok verssel lehet alátámasztani, kapásból a négy lelkes állat jut eszembe; ez alapján nem kizárt, hogy léteznek embertől különböző értelmes lények, de az sem kizárt, hogy nem földönkívüliek! Isten viszont sosem lelkes állat.)

  1. Szegény Anunnakikat tendenciózusan Annunakiknak írtam, természetesen az első a helyes írásmód, bár sok helyen elől dupla n-el írják, rosszul. (Nevük az uralkodó An, Anu, (Anyu?) nevéből ered.)

    1. Pedig nem ártana, ha elolvasnátok és nem a hazug és propaganda-sorozat “Ősi idegenek” szerint ítélnétek. Az olyan, mintha történelmet a Hallywoodban készült kalandfilmek alapján tanítanák az iskolákban.

     A sumérok történelme nem mese. írásos és régészeti, tudományosan feltárt és dokumentált bizonyítékok vannak rá. Ezsdrás a babiloni tartózkodása alatt ebből merítette az Ótestamentumot, csak egy kicsit megspékelte a zsidók megszépített történelmével (már persze, ahogy ők a “szép” fogalmát értelmezik…)
     Ezek az ismeretek vezették oda XIII. János pápát, hogy 1962. július 1-jén a II. Ökumenikus Zsinat megkezdésekor elmondja az alábbiakat. (A római “Azione Cattolica Italiana” – Via Concilliazione 1. Roma – adta ki egy nyomtatott füzetben a következő címmel: “”Novena Allo Spirito Santo” di GIOVANNI XXlll, 1 ° luglio 1962, per il Concilio Ecumenico Vaticano 11. ”

     Csak egy rövid részlet:

     “…hamis és ókori nívón mozgunk ma is, amikor a pozitív tudományok és az archeológia és geológia, nem különben a megtalált Sumír Első-Biblia (Ur, 1954. Dr. N. Kramer: Parallel Biblia, 1956) is mindent világosan feltártak és megmagyaráztak.

     Senki nem érti, ezt a maradi és már kimúlt ószövetségi fontosságot, ami nagyrészt egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letünt nép(ek)nek (sumír, akkád, káld, babyloni) megmásított történelme. Szóval,kötve vagyunk. valami ósdi judaizmussal és nekünk nem elég Krisztus, az Isten Fia!…”

     Csak ezért nem kellene gúnyolódni az igazi bizonyított és elferdített történelmen.

     Ezután szegény pápa sürgősen jobblétre szenderült és a Vatikán persze ezerrel cáfolt, csakhogy a füzetecske ott volt bizonyítéknak. Most nem lehetett felgyújtani a “könyvtárakat”, mint Alexandriában, hogy megint lehessen hirdetni: A Föld lapos korong…

     Ja, igen és milyen érdekes, hogy az új pápa VI. Pál lett. Erről a pápáról könyvek jelentek meg “The Montinian Church” és hasonló címeken, melyek közlik, hogy zsidó családból származott.

     Ő folytatta a Vatikáni Zsinatot.

    2. Szofi, senki nem mondta, hogy a sumérok történelme mese. Igazából az ősi idegenekről volt szó, nem a sumérokról magukról. Képzeld el, hogy 1000 év múlva valaki megtalál egy magyar történelem könyvet a kommunizmus fénykorából vagy egy mai bulvár újságot. Nem azt kell megkérdőjeleznie, hogy a magyarok léteztek-e, hanem azt, hogy mennyire hiteles a megtalált forrás. Az általam linkelt videó pedig nem egy hollywoodi alkotás.

     Fontos: Jézusban/Jézusnak hiszel?

    3. Kedves SZOFI!

     Van annak az első Bibliának magyar fordítása? ( Sajna nem tudok más nyelveken…! 🙁 )

    4. Kedves Szofi engem nem érdekel hogy kik. Az viszont igen, hogy az Úr Isten személyét és tulajdonságait a sok “felfedezés” teljesen megváltoztatta, kicseréli a JÓSÁGOT a gonoszsággal. Észrevétlenül, hol a sumérekről van szó, hol a valakikről, hol a magyarok elsőrendű kiválasztottságáról (a nyelv eredetiségéről speciel meg vagyok győződve, de az 1 dolog) csupa-csupa “jól értesültség”:
     az Evangélium VALÓDI üzenete helyett. Mert AZ érdekes, az létkérdés, más semmi – szerintem – és nem vagyok hajlandó levenni a szemem az Úr Jézusról – érted?

    5. Ha már a pápáknál tartunk: ÉPPEN VI. Pál pápa (aki Montini bíboros volt előbb) JELEZTE, figyelmeztetett, hogy az “egyház repedésein beszivárogtak” azok akik nem építenek bár a nevükben benne van, hanem rontanak 🙁
     és: csak már MEGINT nem a származásról van szó?! Szerb Antal is katolikus volt, és még sokan mások hozzá hasonlóan. Ezt a PRIMITÍV megközelítést mikor dobjátok már a szemétbe?

    6. Kedves Thea. Jézusban és Jézusnak, természetesen hiszek. Örülök, hogy van olyan, amiben egyet tudunk érteni. 😀

    7. Szofi, ennek én is nagyon örülök, főleg, hogy a legfontosabb kérdésről van szó. 🙂

     Azért is tettem fel (a választ a régebbi hozzászólásaidból sejtettem 🙂 ), mert maga Jézus folyamatosan igazolta, megerősítette az Ószövetséget.

     Máté 5:17-18 -> Elfogadta Mózes öt könyvét.

     Máté 12:3 -> Sámuel könyvét idézi.

     A Máté 24:15-öt biztos ismered, hiszen itt sokszor felbukkan, ahol Dániel könyvét idézi. Pedig azzal kapcsolatban is vitatkoznak sokan, hogy egy vagy több ember írta, stb. Lám, Jézusnak nem volt gondja a tartalmával.

     Lukács 4:1-12 -> Sátánnak is Mózes 5. könyvéből idézett. Sőt, Sátán is bepróbálkozott, hogy az Igét idézve bírja bűnre Jézust, persze nem a teljes részt idézte.

     Máté 12:39 -> Láthatólag Jónás sokak által vitatott történetét Jézus igaznak tartotta.

     Márk 12:36 -> a Zsoltárokat idézi.

     Egyetlen egyszer sem vetette fel, hogy a tanítványok vagy bárki más, más népektől ?lopkodott? történetek félrefordításait idéznék vagy olvasnák nap mint nap. Ráadásul Jézus számára ugyanúgy nem álltak rendelkezésre az eredeti kéziratok. Ő is másolatok másolatából és fordításokból idézett. Időnként héberül, máskor a görög Septuagintából.

     A ?lopkodásról?: a linkelt video is részletesen kitér erre. Egyrészt a sumér írások minden megbízható sumér szakértő szerint is hírhedten pontatlanok, a másolók rendszeresen hozzátettek új szövegeket és pontatlanok voltak. Ezzel szemben a Biblia másolói számára elvi és hitbeli kérdés volt a pontosság.

     Az pedig, hogy fontos történetek más kultúrák történeteiben is szerepelnek, nem azt jelenti, hogy egyik a másiktól lopta, hanem vagy közös forrásból szerezték az információt, vagy pedig olyan fontosak, hogy értelemszerűen mindannyian írtak róla. Ilyen például az özönvíz, ami Kínától, Dél-Amerikáig, minden nép ősi elbeszéléseiben szerepel, ami egyetlen egy dolgot bizonyít: volt egy globális özönvíz. Ennél sokkal több részlet is van ezzel kapcsolatban, ha érdekel, szívesen leírom a klubban.
     Egyre nagyobb indíttatást érzek, hogy a fentebb linkelt videót is lefordítsam… 😉

     Amit Ghostcat fent leírt, az egy az egyben Zakarias Sitchintől származik, aki egy oknyomozó újságíró volt, nem tudott sumérül, nem volt régész, stb. Könyvei tele vannak alaptalan állításokkal, amiket a sumér szakértők nem azért nem fogadnak el, mert el akarják rejteni az igazságot, hanem azért mert nem igazak és semmi alapjuk sincs. Sitchin sem szolgáltat magyarázatot rájuk.
     Ezen a linken MINDEN fennmaradt sumér szöveg fent van, lekérdezhető, kereshető formában, angol fordítással. Tehát mindent ellenőrizni lehet: http://etcsl.orinst.ox.ac.uk/

    8. Kedves Ida! Sajnos csak angol nyelven jelent meg és gondolom héberül is az interneten is csak egy sorozat részeként található meg a sorozat III. kötetében.

     http://www.brill.com/publications/vetus-testamentum-supplements

     Samuel Noah Kramernek sok írása van, de mivel ő már elég rég meghalt és az említett könyv sem volt a hatalom szíve csücske, nem nagyon könnyű a könyveivel találkozni. Sajnos azzal, hogy nyilvánosságra hozta a párhuzamokat a sumér és a zsidó kultúrában, nagyon sokat ártott a karrierjének. Korai halála is ennek köszönhető. Családtagjainak azt mondta, hogy azokat az ismereteket, amelyek kutatásai során tudomására jutottak, meg sem meri írni. Aztán jött Sitchin, aki ugyanúgy zsidó származású volt, mint Kramer és Sitchin már nem félt. Őt már könnyen el tudta nyomni a média, mert nem volt sohasem annyira tekintélyes és elismert tudós, mint Kramer.

    9. Kedves Éva! Igen szép tulajdonság a jóhiszeműség, egy kereszténynek jóhiszeműnek kell lenni. A mai világban azért nem árt, ha körülnézünk és elgondolkodunk: hogy van az, hogy a három ábrahámi vallás közül csak a keresztényeket és az iszlám követőket gyilkolják és üldözik el az otthonaikból? Csak a keresztény templomokat és az iszlám ősi emlékeit rongálják meg, pedig vannak ám ott zsinagógák is…

     Van egy közmondás, hogy “segíts magadon, Isten is megsegít” és egy tanmese arról, hogy árvíz idején mentették az embereket és az egyikük nem volt hajlandó beszállni a csónakba, mert azt mondta, hogy őt majd Isten fogja megmenteni. Aztán több csónak nem jött érte. Amikor a Mennyben megkérdezte, hogy Uram, miért hagytál megfulladni, akkor azt a választ kapta, hogy : “de hiszen küldtem hozzád csónakot!”

     Lehetsz jóhiszemű, de ha más veled szemben alattomos és te nem gyanakszol, akkor Isten akarata ellen vétesz és az Ördög sunyi akaratát teljesíted. Csodaszép a Biblia, de én szeretnék ajánlani egy könyvet, Madách “Az ember tragédiája” című művét. Van most egy csodálatos feldolgozása magyar rajzfilmben. Két és fél órás, de el sem tudtam mozdulni a képernyő elől. Fenn van a neten online változatban. Jankovics Marcell készítette.

     Nincs nekem bajom a zsidó egyszerű emberekkel. Őket ugyanúgy lelkiismeretlenül felhasználja egy hatalom kisded játékai számára, mint minket, pedig ők is csak élni szeretnének békében, dolgozni, gyereket nevelni, de nem hagyják valakik, akik azért tehetnek velük és velünk meg bármit, mert olyan cinkosaik vannak, mint a jószívű és hiszékeny embertömegek.

     Ezt a linket csak azért teszem be, hogy lásd, nem a levegőbe beszélek. A rendelet szövege is fenn van a neten angol nyelven.

     https://magyar.wordpress.com/2006/10/07/

    10. Kedves Szofi nem vagyok kétéves. Amit átküldtél, nagyjából tudom és elég régen. A “felvásároljuk Magyarországot” szándéknak a hazugság, hogy “megvédtük a földet” mond ellent, no meg a befektetés, a letelepedési kötvény kitalálása és forgalmazása 🙁
     Mindezért nekem is fáj – a magyar – szívem. Ám azt tudom, hogy Isten Országa nem ebből a világból való. (Meg azt is, külön, hogy itt igen sokan elférünk, a földünk 30 millió ember számára tudna élelmet termelni ha az nem így történne mint most, a technológiát illetően.
     Azt látom, és nemcsak nálad, hogy a “zs-k” elleni gyűlölet beszippantott, átjárja a gondolataidat 🙁 mint a harag, ami nem jó tanácsadó.
     Értsd meg: Ábrahám HŰSÉGE miatt igaz, amit az Úr mondott: “megáldom aki téged áld, megátkozom aki téged átkoz”. “Mert Isten vagyok és nem ember” mondja az Úr.
     Ott az áldás és az átok, ha valaki nem ismeri, nem tudja, miről van szó: az átkokban döbbenetesen mindaz ami a néppel történt. Csakhogy azt gondolják, a SAJÁT kezükben vannak, miközben Isten kezében.
     Ha tehát ott vannak olyanok “is” ahogy írod, akik szegények “de zs-k” akkor kire is haragszol, hogy annyira elfoglal? Átjár ez a harag, megmérgez. És nem jó a szöveg sem, így , ami pedig visszahat, téged tesz tönkre, elvág Jézustól.
     Jézus utolsó szava a kereszten a “beteljesedett” volt. Biztosan nem kell magyaráznom, mi is ? teljesedett be ?!

    11. Thea, amennyiben úgy döntesz, hogy feliratozod a linkelt videót, rám számíthatsz, segítek benne. Értetlenségem gyerekbetegségét szerintem kinőttem ( 😀 ), és már pontosabban is meg tudom saccolni, mennyi idő alatt készülök el egy részével.
     Szóval – és mondattal – folyamatosan készen állok egy kis fordításra. Sőt, a jelenlevőket is buzdítanám erre; egy órás filmanyaggal 4-6-an pár hét alatt (legfeljebb másfél hónap ideális esetben) el tudnánk készülni.

    12. (Y) Ezt a videót ráadásul részekben is fel lehet tölteni. Az infóban megtalálhatók az egyes fejezetek timestamp-jei.
     Megbeszéljük 🙂

    13. Nem, Ida, egyáltalán! Semmi köze hozzá! Olvastam erről is, de igazából nem tudom honnan származik, viszont a Kramer-féle Ótestamentum párhuzamosságát bemutató könyv azoknak az agyagtábláknak a fordítása alapján készült, amely többek közt az ugariti eposzt is tartalmazta. Ettől még lehet, hogy az általad említett linken talált szöveg is régészeti leletek alapján készült, de arról nem tudok, hogy tudományos elvárások alapján lett volna megméretve, közzétéve mint Samuel Noah Kramer tanulmányai. Lehet, hogy így volt, mert Badinyi is sumerológus volt és hosszú évekig tanított és járta azokat a múzeumokat, ahol voltak hozzáférhető agyagtáblák.

     Kramer olyan agyagtáblához is hozzáfért és lefordította, amely Kr.e. 3. évezredből I. Ur dinasztiából maradt az emberiségre. Ezt az ékírásos táblát Oxfordi Ashmolean Múzeumban őrzik (Ash. 1.924.475. sz. alatt.) Kramer professzor fordítása szerint : “Mezopotámiában ?egy ugyanazon nyelven imádták az istent”.

     A Biblia is hivatkozik az egy nyelvre: Genesis 11.1.9: ?Min az egész földnek pedig egy nyelve és egyféle beszéde vala.?

    14. Kedves Éva! Én nem szeretnék hitvitába keveredni. Tényleg jobb elválasztani a történelmet, a régészetet, tudományokat attól, hogy te Ábrahámban és Mózesben hiszel. Mindenki abban hisz, amiben akar. Én például abban, ha a jó ügy mellé állunk és azokat az embertársainkat tüntetjük ki szimpátiánkkal, akik nem gyilkolnak gyerekeket, kopt halászokat 21-esével, nem rabolják el más emberek megélhetését, hazáját, életét, erkölcseit (például az erőszakolt homoszexulás kultusz), akkor én már megtettem azt, amit az én Istenem elvár tőlem, anélkül, hogy bemagoltam volna egy Ezsdrás nevű, bekábítózott főpap által az irnokaival lejegyeztetett könyvet.

     A “bekábítózást” ő maga írja le az egyik könyvében.

     Aki viszont azoknak szurkol, akik azt teszik, amit fentebb elsoroltam, annak lelke rajta. Nem tudom elég lesz-e, ha naponta százszor elsorolja a Miatyánkot az Atya szemében. Persze, ő megbocsát, mert jóságos, ellentétben azzal, akiről az Ótestamentum szól.

    15. Kedves Thea!

     Neked is csak ezeket tudom mondani az idézeteidre. Előre bocsánatot kérek tőled, mert nem szeretném azt a látszatot kelteni, mintha gúnyolódni szeretnék, de másképp ezt nem lehet közölni.
     Nagyon furcsa, hogy nem érzitek milyen csacsi dolog a Bibliát a Bibliával igazolni. 😀
     Az ilyen “bizonyításnak” csak végtelen vita az eredménye, mert én most elmondhatnám, hogy miként is került bele pont ez a négy evangélium és egyáltalán nem is azok írták, akikről elnevezték és így tovább. Nekem elég, hogy hiszem, Jézus létezett és azért jött, hogy megelőzze azt, hogy az emberiség idejusson, ahol most tartunk. Csakhogy ő nem felelt meg annak az egyháznak, amelyik az Ő nevében akart hatalmaskodni a császárokkal, királyokkal és politikusokkal karöltve.
     Csak attól vagyok szomorú, amikor látom, hogy ilyen jó szándékú embereket tudnak elvakítani még ma is és felhasználni saját céljaikra az újabb kísérlethez a megbukott kommunizmus, a levitézlett kapitalizmus után. Most simán csak Új Világrend lesz a hihetetlen gazdag pár száz családdal és éhbérért robotoló, biorobottá züllesztett sokasággal.

    16. Szofi, számomra pedig az furcsa, hogy a rendelkezésre álló valamennyi ősi irat közül miért éppen azokat a könyveket (66 darab) utasítod el, amikre a legtöbb alátámasztás létezik. Mielőtt a Biblia könyveit egyetlen könyvbe foglalták, azok is különálló kéziratként, könyvként léteztek és azért ezek kerültek bele a Bibliába, mert ezek a leghitelesebbek. Nem azért mert bizonyos egyházi személyek önkényesen ezeket választották ki.
     A Biblia belső bizonyítékai mellett rengeteg külső bizonyíték is létezik. Történelmi, szekuláris és profetikus. Eddig minden újonnan megtalált lelet, feltárás a Biblia hitelességét igazolta.

     Fontos: Honnan Ismered Jézust, és honnan tudod, hogy miért jött? Szeretnék megismerkedni a forrásaiddal.

    17. Szofi! Ez nem hitvita! Te magad írod, hogy vannak “jó zsidók” szegények is! Nem Ábrahámban és Mózesben hiszek hanem az Úrban, az Istenben, aki elküldte Fiát a világba, és mindaz, ami Róla szólt a prófétáknál, zsoltárosban, stb. MIND beteljesedett!
     Te hogy gondolod, hogy hitvita az, amit te úgy zársz le, hogy én akkor a … na mindjárt másolom:
     “Mindenki abban hisz, amiben akar. Én például abban, ha a jó ügy mellé állunk és azokat az embertársainkat tüntetjük ki szimpátiánkkal, akik nem gyilkolnak gyerekeket, kopt halászokat 21-esével, nem rabolják el más emberek megélhetését, hazáját, életét, erkölcseit (például az erőszakolt homoszexulás kultusz), akkor én már megtettem azt, amit az én Istenem elvár tőlem, anélkül, hogy bemagoltam volna egy Ezsdrás nevű, bekábítózott főpap által az irnokaival lejegyeztetett könyvet.”
     RENDKÍVÜL durva csúsztatás, Szofi! Benne, hogy “rossz ügy”mellett állok! Azt olvasd amit te magad írtál, hogy a zsidók nem “ugyanazok” mind: egy Szofitól ez nem telik?! Hol a bölcsesség?
     Kavarás van 🙁 nagyon!

  2. További lehetséges magyarázat hogy mire használhatták az aranyat, az pedig len az ÁTALAKÍTÁSA “monoatomos arannyá” (ez egy fehér porszerű anyag; ORME kémia), melyet Egyiptomban és több helyütt megtaláltak de a csak ~80-as években sikerült rá egyáltalán műszert építeni amivel kimutatható.

   http://www.kincseslada.hu/aktualis/content.php?article.49

   A biológiai rendszerekre (pl. ember) olyan hatással van, hogy bizonyos dózis felett LEÁLL AZ ÖREGEDÉS, melyért a DNS lánc végén lévő Telomer nevú szakasz felel (sejt osztódásonként rövidül és kb 120 évig “számol vissza”; Orvosi-élettani Nobel-díj 2009).

   Minden esetben ehhez az alapanyag az ARANY, s a középkorban az Alkimisták ezen elveszett tudás felélesztésén ügyködtek (aranycsinálás). S valószínűleg ez a legmagasabb beavatotti (illuminátus, kőműves) körökben folyamatosan ismert évezredek óta, s akik ezen tudás birtokában vannak nem is 100 évig élnek, így elég szépen ráérnek kedvteléseiknek hódolni (globális társadalmi folyamatok manipulálása, stb) s nem is beszélve róla hogy nagymértékben kitágítja a tudatot és bizonyos “letiltott” funkciókat is aktivál az agyban…

   Erre százfelé találni egyébként utalást jel-képekben / kép-jelekben ha nyitott szemmel járunk, ahogy talán egyszer-kétszer már írtam is korábban, hogy az aranynak szoros kötődése van okkult körökben magához az élethez, az öregedéshez.

   A legegyszerűbben a szabadkőművesség egyszerűnek látszó de elképesztően összetett képjelében érhetjük ezt tetten:

   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ac/Square_compasses.svg/220px-Square_compasses.svg.png

   Körző (60 fok), Derékszögű vonalzó (90 fok -> 60-as számrendszer!), középen pedig az a rejtélyes “G” ami szám is, meg egyéb (GOLD=Arany, G-“old”, G-kor, öreg(edés),,, aGe – életkor,,,; G=Genezis, Gaia, Great Architect,… God-Isten (doG > Nagy kutya csillagkép, egyiptom..; “bog” (???) oroszul Isten…); G=7. betű az angolban amit direkt nem húznak át így 7->1=I-EYE ,,, szóval “G”=6 és kis-“g”=9 (így egyszerre 3 számérték is) szépen be van csomagolva sok fontos adat mellett az ARANY-Aurum atomtömege is többszörösen: 196 gram/mol… (meg több adat a Naprendszerre vonatkozólag és mindössze 3 alapjellel operálnak!!!, melyet szögfüggvényekkel is ki lehet bontani… aki ezt alkotta nem ma kezdte a mate-mati-kát; máti=gör. “szem”… 😉

   * 24 karátos (100% tisztaságú arany) > karát mint tömeg mértékegység; 24 karát = 0.169 uncia
   * Szem-I-1-G; körző 60 fok; Vonalzó-90 fok -> 169
   * Angol ábécé 13+13 betű -> 13×13 = 169 (13.=M -> MaSoN-MoNaS, 13 halál, átváltozás, Mortem…)
   * összesen 169 karakter a FED által kiadott Egy-1 dollároson
   * “PI=3.1415…” -> “P”=16. és “I”=9. -> 169 (Fí – FI=69 – a görög ábécé 24. betűje véletlenül; Aranymetszés!, aRaNY-aRáNY, 1:1.618)
   * ugyanez a Washingtonban az obeliszk méreteiben -> 169 méter =6660 hüvelyk…
   * ugyanez Londonban a Szent Pál katedrális szélességében meg a Vatikánban stb…

   …de nem akarlak benneteket ilyenekkel hosszan fárasztani, lehetne még sorolni ahogy pl erre ez a kanadai építész csoport rájött, hogy itt valami “rejtett kéz” irányítja a nagyobb építkezéseket BOLYGÓ SZINTEN évezredek óta

   (Secrets in Plain Sight – https://www.youtube.com/watch?v=L777RhL_Fz4 )

   és telenyomnak minden épületet, tudományágakat, csapatsportot, divatot, filmeket stb különféle rejtett szimbólumokkal melyeket csak a “beavatotti” kör észlel egyáltalán (mert a “normál halandóknak” mást jelentenek ezek), ráadásul komoly atom/időfizikai kulcsadatokat is felvonultatnak….

   …szóval véleményem szerint a piramisban van egy olyan réteg ami felett már egészen magas ismeretekkel rendelkeznek a világ működésére vonatkozólag és ebben fontos szerepe lehet az ARANYNAK is, annak a bizonyos “arany pornak” amit fogyasztanak. Amelyet nem mellesleg – ahogy korábban írtam talán egy hozzászólásban itt is – szintén megtaláltak egy földönkívüli bázis feltárásakor 2003-ban Erdélyben (http://paranormal.hu/foldonkivuli-bazis-romaniaban/) amiről jellemzően hozzánk egy kósza hír sem jutott el a “független” és “szabad” médián keresztül.

 4. Nem tudok javítani, de a hozzászólásomban a Világbank felmérése Maliról szól, nem Ukrajnáról. Bár szólhatna Ukrajnáról is, mert lassan ők is ugyanolyan szegények lettek, de nekik még aranybányájuk sincs.

 5. Hogyne lenne elég arany? Évente csak Maliból 50 tonnát bányásztatnak ki a bennszülöttekkel és visznek haza és bárhova beteszik a lábukat, első dolguk, hogy az aranytartalékaikat már másnap elszállítják. Így volt ez Ukrajnában is, de semmi gond, kaptak egy papirt, hogy hány tonnát szállítanak el.

  A Világbank adatai szerint a lakosság 90%-a él mélyszegénységben. A lakosság 72%-a napi 1 dollárnál kevesebb jövedelemmel bír, a népesség 50%-a 15 év alatti, és ugyanennyi azok aránya, akiknek nincs hozzáférése az egészségügyi ellátáshoz és a vízhálózathoz. A HDI rangsorban az ország a legrosszabb helyzetű országok között van. És ismét: évente 50 tonna aranyat termelnek ki.

  1. Egyesek szerint az Ukrajnából elszállított aranyat olvasztották be és adták a Németeknek…
   Ezt persze csak odafent fogjuk megtudni.
   Amúgy a 2012-es adatok szerint a földből a történelem során kibányászott arany mennyisége az egész világon hozzávetőleg 174 000 tonna, amiből egy 21 méter oldalú kockát lehetne építeni.

   1. Odafent hol fog érdekelni téged mi történik sejtszinten? Nem mellesleg örök utazók vagyunk szerintem.. 🙂

    1. Egyébként az ISTEN szó ÍZ és TENGER szavakból alakult, és a végtelen változatosságot jelenti! 😉

    2. Mi a helyzet az Üs/Ős Ten származtatással, ami Magad Forrását (tiszta forrás, eredet, eredeti forrása magadnak stb;) jelenti? Olvastam ilyenekről is. Mondjuk annyira nem áll ellentétben az Iz Ten magyarázattal…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend