Nagytestvér

Még egy kormányrendelet az Internet feletti hatalomátvételre – Obama országos szintű nemzetbiztonsági kiber vészhelyzetet hirdetett ki

internet-eo-2

Forrás: shtfplan.com

Az elmúlt évek kibertámadásainak tükrében elég egyértelmű, hogy az Egyesült Államokat komoly veszély fenyegeti ezen a téren, érkezzen az egy ellenséges ország vagy szervezet irányából, illetve megrendelésre.

A hekkertámadások szinte az összes közművet érintették már, de említhetnénk a Jet Propulsion Laboratory által jelenleg is üzemeltetett 23 űrjárművet is. A fenyegetettséget a nagy vírusvédelmi cégek, mint a Symantec vagy a McAfee is megerősítették.

A veszély tehát valós és ezt az illetékesek is tudják. Az Egyesült Államok Nagynővérnek csúfolt volt belbiztonsági miniszterasszonya, Janet Napolitano, távozása előtt érdekes nyilatkozatot tett egy tévéinterjúban:

Mellékesnek éppen nem nevezhető nyilatkozatában Janet Napolitano, az amerikai belbiztonsági minisztérium (DHS) első embere, amikor lemondásának okáról faggatták, arra utalt, hogy egy érkező kiber esemény megbénítaná az amerikai gazdaságot és zűrzavart hozna valamennyi amerikai állampolgár számára.

Az utódjának szánt nyílt levélként említett nyilatkozatban Napolitano terrorista veszélyekre és időjárási eseményekre figyelmeztetett valamint az Egyesült Államok határainak megerősítését szorgalmazta.

?Országunk egy ponton olyan kiber eseményekkel lesz kénytelen szembenézni, amelyek súlyos következményekkel járnak majd életünkre, a gazdaságunkra és a társadalom mindennapos működésére? – mondta.

Miközben a vállalkozások, a közművek és igazából minden vállalat számára fontos megtenni a szükséges biztonsági intézkedéseket, igencsak kérdéses, hogy ebben mekkora szerepet kell vagy szabad átengedni az államnak.

Az Obama kormány legújabb kormányrendelete alapján úgy tűnik, hogy a kormány szerint kizárólag a központi felügyelet jelent megoldást és ennek tükrében az Internet és minden országos infrastruktúra felügyeletét saját hatásköre alá rendeli.

Washingtonban minden a régi kerékvágásban halad. A legújabb kormányrendelet új felhatalmazást biztosít a kormánynak kiberfenyegetettségek esetére és lehetővé teszi “célzott szankciók” bevezetését.

Az új felhatalmazás, ami természetesen és kizárólag minket, kisembereket hivatott megvédeni, Obama saját szavaival élve ?kiterjeszti a kiberveszélyek elleni harc lehetőségeit?. Lefordítva: az Internet az államé.

A kormányrendelet egyebek között állami hozzáférést biztosít a nemzetbiztonság szempontjából fontos infrastruktúrákhoz. Ebbe tulajdonképpen az áramszolgáltatás fizikai komponenseitől kezdve, a virtuális szervereken át, a weboldalak tárhelyéig, minden beletartozik.

?A kormányrendelet értelmezésében kritikus infrastruktúrának számít minden olyan fizikai vagy virtuális eszköz, amelynek leállása vagy megsemmisülése meggyengítené az Egyesült Államok biztonságát, gazdaságát, veszélyeztetné a közegészséget vagy közbiztonságot vagy ezek együttes működését.? (forrás)

A kormányrendelet igen homályosan fogalmaz és éppen azt nem definiálja, hogy pontosan mire van felhatalmazása  az államnak és pontosan mit kell tenni a kiberfenyegetettség beazonosítását követően, de tudva, hogy az amerikai elnöknek már régóta jogában áll lekapcsolni az Internetet, amennyiben azt szükségesnek tartja, nem túl nehéz kitalálni, milyen konkrétumokkal egészítik majd ki a rendeletet. Az persze kérdéses, hogy a jövőbeli módosításokról értesítik-e a lakosságot.

Amit tudunk, hogy az új és más, korábban aláírt kormányrendeletek, például az “Ítéletnapi kormányrendelet” néven elhíresült intézkedés, nemcsak az Internet felett biztosítanak hatalmat az elnöknek, hanem minden forrás felett is, amibe a te tested is beletartozik kedves olvasó.

Március 16-án Barack Obama egy új kormányrendeletet írt alá, ami egy korábbi, 1950-ben a katasztrófákra való felkészülésről kiadott utasítást egészít ki, teljes hatalmat biztosítva az elnöki hivatalnak az Egyesült Államok valamennyi erőforrása felett háború vagy vészhelyzet esetén.

Az Országos Védelmi Erőforrás Felkészülés kormányrendelet felhatalmazza az ügyvezető hatalmat, hogy saját belátása szerint ossza el a rendelkezésre álló energiát, a megtermelt javakat, a közlekedési forrásokat, az élelmiszert, sőt a vizet is, a nemzetvédelem és a biztonság nevében. A rendelet nem csupán háború idejére szól, hiszen egyik funkciója éppen az erőforrások feletti hatalom és irányítás átvételére vonatkozik béke idején előálló szükséghelyzetekben.

A fentiek tükrében úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban országos vészhelyzet van, amit a washingtoni csapat nem hagyhat kihasználatlanul.

Most már csak egy új válsághelyzet kell, mindegy, hogy valós vagy képzelt, és minden készen áll a szükségállapot bevezetéséhez.

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

 1. Nos.
  Nyilván
  amerikában is majd befogják szépen lassan szedni a fegyvereket…

  utánna internet…
  Win10-es számgépekre,
  laptopokra, majd csak ujlenyomatolvasoval, vagy, szemleolvasó szkennerrel tudsz majd belépni…
  Változni fog a net,
  és idővel
  már a vásárlás is…

  sok munkahelyen kártya van,
  edzőtermekben is…egyre jobban terjed…
  és
  sajnos sokan semmi veszélyt nem látnak benne…

  Más :
  Kb- 80%-hogy opama az AK. !!!

  szóval,
  ez az opama
  tagadja, Jézus Krisztust,
  és
  elég csúnyán,
  hatalmas mosollyal az arcán hazudik az embereknek…az igazságról, Jézus Krisztusról…

  Amikor elnök lett,
  akkor az emberek ugy néztek rá,
  tényleg
  mint valami
  megváltóra,
  PROBLÉMÁK MEGOLDÓJA….( szinte hisztiben törtek ki az emberek )

  megvoltak,
  és vannak őrülve érte…( persze nem mindenki )

  Édesanyja,
  egy PARÁZNA,
  ROMLOTT NŐ VOLT, TŐLE SZÜLETETT.
  APJA:
  – VARÁZSLÓ VOLT…
  (apáról fiúra, tehát biztos opama is tud vmit ) AK IS FOG VARÁZSOLNI…

  zsidó – és arab egyszerre…félvér….

  Káin leszármazottja .
  A hely,
  kenya ahol született,
  onnan várják az AK -t is…

  Káin törzse élt , ILLETVE lakott, lakik ott..
  .amiről kevesen beszélnek…

  Szerintem
  ő az AK…
  hamispróféta pedig, vagy Oprah,
  vagy
  a következő néger pápa lessz…
  .mert az lessz…

  Hope-remény…ezzel jelzővel illették amikor bejött….

  TERMÉSZETESEN BENNE LEHET EGY SVÉDCSAVAR IS,
  A szval,
  az ő részéről…

  az biztos opama, nagyon érdekes, és elég sok dolog ráillik a bibliából…

  és az, amikor kimondták , hogy Jézus,
  vhogy eltorzult az arca….
  vajon miért?

  ha neki, ehhez az AK-dologhoz semmi köze nem lenne, nyugodt, mosollyal nyugtázta volna…
  de nem igy lett…

  PERSZE,
  LEHET EGY MÁSIK SZEMÉLY IS az AK…
  AZ IS ELKÉPZELHETŐ…

  VAGY, AMIRE MÉG SENKI SEM GONDOLT…
  PL: a következő, utolsó, feketepápa lesz az…

  AZT HISZEM,
  EZT ELÉG SOKAN BEVENNÉK,
  ÉS ERRE KEVESEN SZÁMÍTANÁNAK…

  MIVEL POLITIKUSNAK NEM SIKERÜLT MEGKÖTETTNIE A 7 ÉVES BÉKÉT…
  miért ne, lehetne a pápa a megkötettetője?

  persze,
  ez is csak egy elképzelés…

  TEHÁT OPAMA,
  PÁPA,
  VAGY
  EGY HARMADIK SZEMÉLY…

  ÉS MÁR ZAJLIK JAVÁBAN A KERSZTÉNY ÜLDÖZÉS, GYILKOLÁS…
  JÓLENNE MINNÉL TÖBB EMBERNEK ELMONDANI, HOGY
  MIÉRT…

  MERT A TVBEN, ELÉG NAGY A FERDÍTÉS…

 2. Nehogy azt higgye bárki is hogy kliens progikkal, meg alternativ keresővel bármire is megy. Ha nem fogtátok fel, AZ EGÉSZ NET AZ ÖVÉK. Itt nincs kibúvó,

 3. Ha bármelyik oldalnál ezt hozza, akkor értelmetlen a további próbálkozás: “http://sites.securepaynet.net/redirect_0.html” , inkább próbáljatok alternatív keresővel rákeresni a keresett információra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend